![]() |
Durerea unei mame,
Va rog sa ma invatati ce sa fac?Am crescut singura doi copii(sotul a decedat cu mult timp in urma), un baiat si o fata.Baiatul are un servici bun o functie de conducere, nici unul din noi nu bem, nu fumam, era foarte respectuos si milos.De mici i-am dus la sf.Liturghie si i-am marturisit regulat.De mai bine de jumatate de an, a cunoscut o fata care a lucrat in strainatate, si are o fetita.Nu va dati seama prin ce trec, sta la ea la 40 km de casa noastra,vine doar dimineata sa se spele si sa se schimbe pentru servici, apoi dupa amiaza ca sa faca acelasi lucru.Nu ma vede nu ma saluta nu gusta nimic din ce pregatesc ba ieri mi-a zis ca prosoapele miros urat.Si cu sora lui se poarta la fel.Sta cu telefonul in mana in tot timpul si e pe fuga nu sta 20 de minute la un loc.Cred ca are ceva facut.Am duhovnic, l-am dus si pe el, nu face nimic din ce ia zis parintele.Dau cu tamaie si aghiazma zilnic prin casa, fac cate 3 acatiste si paraclisul Maicii Domnului seara, si tot nu reusesc sa fie bine.Daca ii zic ceva incepem sa ne certam si ma imbranceste, s foarte dureros.Va multumesc.
|
Citat:
Stai f. aproape de duhovnic si nimic din viata ta sa nu faci fara binecuvintarea lui ! Domnul, pe cei ce-i iubeste , mult ii incearca dar milele si iubirea lui pt. acestia sunt mai dulci ca mierea si mai curate precum crinul . Nu uita si nu desnadajdui; nu cauta un raspuns imediat si o rezolvare degraba, caci Domnul lucreaza in ascuns ! |
Citat:
|
Simtit?
Cred ca au fost niste discutii contradictorii in prealabil, si de aici comportamentul asta agresiv. Totusi nu inteleg daca sta cu ea, de ce mai da pe acasa? |
Citat:
Ar trebui sa continuati educatia frumoasa pe care spuneti ca i-ati oferit-o si sa il indemnati sa se casatoreasca, sa nu stea in concubinaj. Daca l-ati sprijini si i-ati fi alaturi in povestea lui de iubire, prosoapele ar mirosi a levantica si in loc de imbrancituri, numai v-ar imbratisa!:-) |
Citat:
Ori poate că vă gândeați că va fi mereu "băiatul lui mămica" ? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Nu inteleg unde se afla"durerea"?!?!
Aveti un fiu matur,care deja a terminat cu pregatirea profesioanala,are o cariera de succes iar acum in palmares s-a ivit o relatie cu o femeie care-l face fericit!Toata povestea se leaga,alte mame sunt nefericite deoarece acelasi scenariu se petrece cu copii minori,care se reped sa se cupleze fara a fi pregatiti cu adevarat pt o familie!Nu cred ca este cazul fiului dvs. Ar trebui sa fiti fericita pt el si sa va rugati ca totul sa mearga bine intre ei,sa va pregatiti de nunta si de plimbat nepotei/nepotici... Cat despre farmece,permiteti-mi sa rad... |
durerea unei mame pentru fiul ei
Citat:
|
Ce anume?
Citat:
Probabil i-ati reprosat faptul ca are o relatie cu o femeie care are un copil. Asta va deranjeaza cel mai mult? Si copilul acela e dat de Dumnezeu. Cat despre "farmece", daca aveti credinta, de ce va temeti? |
Citat:
Eu cred ca daca esti indragostit trebuie sa fii mult mai deschis ,mai fericit. O relatie nu e intotdeauna bazata pe iubire ,poate fi o atractie sexuala si atat. Puteti merge pentru sfat la un parinte mai imbunatatit si bineinteles spovedanie deasa si legatura cu duhovnicul. Lasati pe Dumnezeu sa hotarasca . El nu vrea moartea pacatosului . M-am referit la moartea sufleteasca. Doamne ajuta ! |
Citat:
Sa scapi de unele e nevoie de mai multa nevointa. Dumnezeu ne incearca pentru pacatele noastre. De aceea preotii recomanda pentru a scapa de farmece spovedanie curata si deasa ,eventual spovedanie generala, si sfestanie in casa. |
Respectul trebuie sa fie reciproc.
|
E adevarat,
ca i-am reprosat de copil i-am zis ca vor fi diferente,faptul ca fetita nu are un tata, ca ea nu are un servici,da i-am reprosat tot.Un baiat indragostit in viziunea mea trebuie sa fie frumos, vesel sa aiba o licarire in ochi, sa intre in casa cu zambetul pe buze sa spuna Sarut -mana , ce faci?Nu sa vina dupa un sfarsit de saptamana si nici sa nu ma salute.M-ar putea suna macar odata pe zi sa intrebe daca sunt bine.De ce zic de farmece?Pentru ca el nu mai merge la biserica, face lucruri pe care nu le facea, minte foarte mult,nu-mi raspunde cand il sun.Am si acum o camasa de-a lui sub moastele sf.Teodosie, la manastirea Brazi de la Panciu, acolo e si duhovnicul meu.Si intreb si eu ca dv. de ce vine acasa sa se schimbe de ce nu-si ia hainele acolo?Eu sa continui sa-l spal si sa-l calc?Va rog frumos luminati-ma!
|
Citat:
|
Nu stim cum ati abordat discutia dar daca l-ati pus pe "NU" in fatza, fara macar sa stati de vorba o data cu fata, deja s-a cascat o prapastie si chiar nu e cazul sa-i reprosati lipsa de buna vointa fata de dvs.
Asta este firea lucrurilor, atunci cand se amesteca si patima iar sistemul de valori este deficitar, o persoana de care este indragostit pentru cel indragostit e mai important decat restul lumii. Iar cei care stau impotriva acestei noi lumi pentru el, un mic paradis, devin adevarati monstri si dusmani ai binelui absolut,. Daca ati fi pus problema "bine mama, ti-ai gasit pe cineva, cum v-ati cunoscut, ce iti place la ea? Adu-o la noi, sa vorbim, sa ne cunoastem, ce probleme are sa vedem cum o putem ajuta, etc" alta ar fi fost si atitudinea lui. Poate acum ati fi stiut macar ce fel de femeie este, de ce nu spala si calca. Daca v-a spus ca are un copil si ati transformat asta intr-un repros, sa nu va mirati ca nu va mai face confesiuni si va ascunde tot felul de lucruri. Puteti merge mult si bine pe ideea cu farmecele si sa faceti cate in luna si in stele pe directia asta cand de fapt atitudinea lui sa fie rezultatul faptului ca este indragostit pana peste cap, ceva f. natural si poate chiar deloc magic (sunt niste substante care se cheama hormoni si isi fac de cap, afectand gandirea logica si rationala) + certurile cu dumneavoastra. Si in loc sa faceti ceva pe directia care trebuie, tot continuati sa va bateti capul cu tot felul de farmece si vrajeli si cine stie, Doamne fereste poate mai cadeti si in pacate si de la Biserica ajungeti la vreo vrajitoare sau mai stiu eu ce. Daca stiti ca v-ati certat cu el si i-ati reprosat anumite lucruri, poate pe nedrept, cel mai bine ar fi sa va impacati, cereti-va iertare (da, se poate si trebuie), invitati-l cu femeie aceea la dvs., vedeti ce fel de relatie au, dati la o parte orice urma de agresivitate din suflet (ca se vede din gesturi si vorbe, chiar bine stapanite credem noi), purtati-va ca o crestina si nu atat ca o mama care are setate niste obiective pentru fiul lui (ca vrea ca nu vrea, major fiind). Este o tragedie a mai multor parinti, ca nu reusec sa faca tranzitia de perspectiva (si educatie) cu copii lor, de la copilul care trebuie sa faca aia si aia ca stie mama ce e bine pentru ei, iar daca nu face se lasa cu cearta si pedeapsa, la omul care are un sistem de valori (construit, nu impus) si libertate de alegere. In concluzie, faceti ceea ce trebuie si reparati relatia, luptati sa-i castigati increderea si acceptati alegerile pe care le-a facut, bune sau rele - acum e prea tarziu sa-i mai tineti lectii de morala, cu atat mai putin sa-i impuneti ce sa faca. Mai degraba stand de vorba cu el ca un prieten, care nu-l judeca ci ii doreste binele (si ii respecta in acelasi timp si alegerile) l-ati putea sa realizeze ca greseste daca greseste. |
Fiecare mama vrea un partener potrivit pentru copilul ei.
Poate ca baiatul nici nu are intentia sa se casatoreasca ,vrea o aventura de moment. Dar daca se pune problema casatoriei ,mama e datoare sa isi avertizeze copilul in cazul ca persoana nu e tocmai potrivita. O singura data. Apoi capul face ,capul trage . |
Citat:
Traind in pacat constiinta il mustra si nu mai suporta sa intre in biserica. Chiar daca e ceva in subconstient. Iar faptul ca isi spala lucrurile acasa arata ca nu e hotarat sa o ia de sotie ,e o relatie fara obligatii. Incercati sa fiti mai indiferenta si lasati pe Dumnezeu sa hotarasca. Poate el vrea sa duca o cruce . Parintele meu duhovnic spunea unui tanar care voia sa ia o persoana nepotrivita :"Ma ,tu ai ales-o ,nu Dumnezeu" S-a casatorit cu ea si se cearta mai tot timpul. Dar sta cu ea pentru copii. Nu va mai framantati ,pana la urma mantuirea e cea mai importanta . Rugati-va pentru el . |
Citat:
Din povestirile fiului deja i s-au pus etichete femeii aceleia si s-a dat verdictul:nu este buna! |
Citat:
|
Citat:
"Dar daca se pune problema casatoriei ,mama e datoare sa isi avertizeze copilul in cazul ca persoana nu e tocmai potrivita." Nu am spus ca e nepotrivita. Fiul e dator sa o prezinte mamei iar mama sa nu se mai opuna voii lui Dumnezeu. Ea sa il avertizeze iar in caz ca nu are o casnicie fericita sa il lase sa isi duca singur crucea. Tanarul de care vorbeam nu a vrut sa isi asculte mama si sa se desparta ,ea a ramas insarcinata si a luat-o de nevasta. Si acum se plange mamei ca nu e fericit. Pana la urma si nefericirea te poate mantui. |
Mi=as dori
sa ma sune ca sa vorbim, nu dialogam, nu ne vede, daca are ceva de reclamat o spune,nu mananca nimic de acasa, nu bea o cafea macar.Ea a venit odata la noi, eu nu stiam ca are copil, nu mi-a placut nu imi raspundea ferm la ce o intrebam, el era o carpa in prezenta ei, fara nici un fel de exagerare.Va dau un exemplu:dorinta mea arzatoare e sa ajung la mormantul parintelui Arsenie Boca, in prezenta ei a promis ca ma va duce, apoi a cautat tot felul de tertipuri pentru a nu mai fi posibila plecarea.Dimineata cand vine acasa nu scoate un sunet, ca si cum as fi o mobila, sunt inexistenta.Dupa amiaza mai zice cate ceva, dar ce zice ma lasa iar cu plans si stare de rau.Poate ca gresesc eu,e posibil de asta va solicit ajutorul.Va multumesc
|
A vorbit de casatorie?
Ea nu va raspundea ferm pentru ca avea lucruri de ascuns. Nu ii mai reprosati nimic .Se vede ca il iubiti si vreti sa il aveti pe langa d-voastra. Daca se casatoreste lasati-l sa plece la ea. Poate sa fie legat de ea d.p.de vedere sexual ,nu neaparat iubire. Dar nu aveti ce face. |
Citat:
Intre semanat si seceris e un timp mai lung. Roadele rugaciunii nu se vad acum. Cea mai buna e indiferenta fata de aceasta situatie. Sa il lasati sa isi aleaga singur calea si sa ii spuneti asta. |
Doamna draga
lasati-l putintel sa respire. nu-l mai sunati peste zi, nu mai aduceti vorba despre iubita lui, n-o mai criticati in fata lui.
insa puneti si piciorul in prag fata de impolitetea sa. are dreptul sa fie suparat pe dvs daca v-ati aratat neprietenoasa fata de femeie, insa nu are dreptul sa fie rautacios si insolent. daca vine acasa atunci trebuie sa salute si sa fie politicos cu sora lui . dvs nu sunteti doar o spalatoreasa si o calcatoreasa. spuneti-i toate astea. un buchet de flori din cand in cand ar fi binevenit, dupa toate sacrificiile pe care a trebuit in mod sigur sa le faceti pt el pt ca l-ati crescut singura. nu mai plangeti pt el, va faceti rau, va doare capul si oricum nu rezolvati nimic. spuneti-i cat de mult va face sa suferiti si faceti un efort pt a relua relatia mama-fiu ca inainte. de ce nu o mai invitati o data pe fata la dvs sau incercati sa organizati cu fiul dvs si cu iubita lui acel drum la mormantul parintelui Boca. poate ca veti descoperi in ea calitati frumoase... |
Citat:
|
Se pare ca unii cred mai mult in farmece decat in consecintele propriilor fapte..
De fapt sunt o scuza f. buna. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Foarte bine a facut ca a raspuns in doi peri! Asa as fi facut si eu in locul ei! Citat:
Obisnuiti-va sa stati pe locul URMATOR. Locul NR. 1 trebuie ocupat de femeia lui! Si eu zic sa va obisnuiti repede cu situatia sa nu ramana locuri vacante dupa primul loc! Citat:
Citat:
Eu va doresc succes!:-) |
Citat:
Nu stiam eu prea multe despre ale credintei, dar ceea ce am remarcat la un numar extrem de mare de persoane de acolo, care erau mai duse pe la biserica, era faptul ca vorbeau mai mult de farmece decat de cele sfinte. Unele dintre ele aveam senzatia ca trec pe la biserica de frica farmecelor, si mai putin din evlavie, dragoste de Dumnezeu, dorinta de a apropiere de Dumnezeu, dadeau pomelnice si acatiste din care nu lipsea niciodata capitolul "farmece". Si sfaturile pe care mi le dadeau mi s-au parut ciudate. Toate legate intr-un fel sau altul tot cu "farmece"; mama mea zicea doar: roaga-te. Mi s-a parut foarte ciudat, chair daca eram tare nestiutoare, aici acasa nu prea auzisem de lucrurile astea, iar pe mama mea, sau cunoscutii nostri de la tara (unde credinta era mai vie, si fara frica celor de la oras de afi vazuti ca intra in biserici) nu i-am auzit pomenind de atatea farmece. |
Citat:
|
Nici eu nu am auzit de farmece ani buni ,mai ales ca nu am fost o credincioasa practicanta ,mergeam la biserica la evenimente.
Totusi ele exista si se practica deoarece e putina credinta si diavolul vrea sa aduca la el pe cati mai multi in acesti ani. E suficient sa vedem cate vrajitoare isi fac reclama prin diverse moduri. Bineinteles ca nu trebuie sa le dam importanta dar nici sa negam existenta lor ,pentru ca daca exista diavol exista si farmece. |
Citat:
Ce bine m-am distrat cand am vazut ca parlamentarii nostri se codesc sa promoveze legea impozitarii veniturilor din asemenea practici, de frica vrajitoarelor! Halal barbati! Halal parlament! Deci, revin la subiect: doamnei nu-i place in primul rand faptul ca acea femeie are un copil! Apoi, restul! Cum nu are copilul tata? Ca doar nu a iesit din ou! Dar daca baiatul ei nu va avea proprii lui copii? Daca va creste acest copil, va avea si el! Nu se stie ce e pus deoparte! |
Apreciez
Citat:
|
Citat:
Nu stim noi ce este acolo. Poate sa fie o persoana cumsecade dar e la fel de posibil sa o nimereasca rau. Numai cine o cunoaste isi poate da seama ce fel de om este. De aceea este bine ca mama sa fie mai circumspecta ,in caz ca nu se intelege sa nu ii reproseze ca l-a incurajat si a nimerit-o rau. In nici un caz sa nu o respinga. Dar noi facem atatea presupuneri si el poate nici nu are gand de casatorie. Mai bine mama s-ar ruga pentru indreptarea lui ,pentru un tanar crescut cu sacrificii de o mama singura se poarta cam urat. Nu mai este un copil ,cred ca are peste 25 . Aici e durerea ,comportamentul. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:57:03. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.