![]() |
Parintele Arsenie Papacioc a plecat la Domnul
Acum cateva minute am auzit stirea la radio Renasterea.
Dragul nostru Parinte Asenie Papacioc a plecat la Domnul. Dumnezeu sa-l ierte, sa-l odihneasca si sa-l aseze in ceruri acolo unde se bucura de Lumina Fetei Sale! |
Dumnezeu să-l odihnească și pe noi să ne ierte, cum zicea cineva la moartea unui alt mare duhovnic.
|
Dumnezeu sa-l odihneasca la Dreapta Sa!
|
Pacat ca am ramas fara parintele Arsenie.Dar asa e viata ne nastem pe rand plecam pe sarite nestiind cand si cum va fi ,dar cum altii pleaca asa vor venii altii sa le tina locul caci Dumnezeu nu lasa pe nimeni vaduvit .Dumnezeu sa il odihneasca in pace.
|
Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca!
|
Fratilor, in ceruri avem un nou mijlocitor pentru pacatele noastre. Dumnezeu sa-l odihneasca si sa auzim de multe minuni savarsite de parinte. . .
|
Pai mai intii trebuie sa vedem daca va fi canonizat, daca a facut minuni sau daca a fost prooroc.
Faptul ca esti un bun orator si duhovnic avind citeva revelatii nu inseamna musai o treapta a desavirsirii. Sa speram ca va avea apoi moaste sau ca se vor intimpla minuni cum au loc la mormintul lui Arsenie Boca. |
Domnul sa il odihneasca !
|
Dumnezeu să îl ierte!
|
Dumnezeu sa-l ierte!
Dumnezeu sa-l odihneasca in vesnica pacea Sa !
|
Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca. Mi-a placut raspunsul unei doamne la moartea parintelui Cleopa- este o pierdere, dar si un castig, am castigat un pururea rugator inaintea lui Dumnezeu- aceste cuvinte se potrivesc si parintelui Arsenie.
|
2 atașament(e)
Parintele Arsenie Papacioc: "Să știți să muriți, să știți să înviați în fiecare zi! Ultimul meu cuvânt."
|
Dumnezeu sa-l odihneasca intre sfintii si dreptii Sai!
|
Cel de Sus sa-l odihneasca-n pace pe acest adevarat om al Sau.Un exemplu extraordinar,din toate punctele de vedere.Ar fi frumos ca macar azi,in ziua cand Domnul l-a chemat la EL, in memoria la tot ce a facut bun acest duhovnic in acesta lume,nimeni sa nu se certe cu nimeni pe acest forum iar o zi de reculegere in memoria lui nu cred ca ar fi ceva atat de exagerat,fie si la modul virtual.O zi de respect pentru o viata traita in Credinta.
|
Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca cu cei drepti!
:53::53::53::53: Vesnica lui pomenire! Amin!+ |
Simt ca am pierdut pe cineva drag
Dumnezeu sa-l ierte si sa privim cu speranta ca gandurile si invataturile lui vor fi intelese si isusite de toti urmasii. L-am vizionat si citit pe www.crestinortodox.ro, din intamplare (oare?), iar apoi cu din ce in ce mai multa dorinta de a invata din experienta si intelepciunea lui.
|
Citat:
Dumnezeu sa-l odihneasca! |
Nu-i trist...
Baftă prin vămi îi doresc, și dacă mai avea păcate, mă rog ca Milostivul Dumnezeu să-l ierte și să-i dea haină bună cu care să petreacă la Nunta cea Veșnică a Domnului, împreună cu frații Paisie și Cleopa și Bartolomeu... și să se roage pentru noi, de acolo, pentru toți creștinii mai buni sau mai răi și păcătoși, așa cum sunt eu sau alții ca mine.
Dacă ar mai fi trăit vre-o zece ani m-aș fi bucurat, dacă a murit mă bucur... și asta nu este o durere ca un om să treacă la cele veșnice... trist este când te prinde moartea nepregătit... dar el sărmanul, era gata de vre-o 50 de ani... Dar se cuvine să ne întristăm sau să ne bucurăm cum se cuvine... și chiar nu știu dacă să mă bucur sau să mă întristez... Oricum ar fii sentimentul, râs cu plâns, să nu uităm totuși că și noi vom trece prin aceleași clipe, mai devreme sau mai târziu, îi vom urma. Deci: Veșnicie senină și plăcută întru Hristos! Și părinte, dacă ne auzi, netezește-ne calea spre Cer. |
Dumnezeu sa-l odihneasca intru Sfintii Sai!
Primisem un telefon de la o maicuta tare draga din jud.Constanta care cu mare durere m-a anuntat trecerea la cele vesnice a dragului parinte Arsenie Papacioc, caruia ii port o deosebita recunostinta pentru ajutorul duhovnicesc pe care mi l-a daruit de-a lungul anilor.
Parinte Arsenie Papacioc, n-am sa va uit niciodata! Bunul Dumnezeu sa va aseze in randul sfintilor, sa va ierte si de-acolo de sus sa ne raspundeti la rugaciunile noastre asa cum ati facut-o mereu pana acum. |
Un creștin autentic - rugător pentru noi în ceruri
M-a întristat această veste. :(
Dumnezeu să-l odihnească în pace în Împărăția Sa cerească! Ce aș putea spune despre acest părinte duhovnicesc drag al nostru? Orice cuvânt de apreciere și prețuire, pe care l-aș putea scrie, ar fi doar un cuvânt banal, în comparație cu trăirea creștină autentică a părintelui Arsenie. A fost un creștin adevărat, un părinte plin de dragoste și responsabilitate pentru fiii săi duhovnicești și, nu în ultimul rând, un mărturisitor al lui Dumnezeu. :( Să fim următori ai părintelui, precum și părintele I-a urmat lui Hristos! |
Frumoase cuvinte!
Citat:
Doamne ajută! |
Chiar daca nu am reusit sa-l cunosc personal,citind una din cartile parintelui ,am reusit sa descopar "sfintenia"..(daca mi-e permis sa zic) a..acestui mare slujitor al Domnului.Oricum pierderea este a noastra,ramanind "orfani"de unul din cei mai mari duhovnici ai nostri......insa BUNUL DUMNEZEU are sigur pregatit in Imparatia Lui cea vesnica un loc special pentru un OM SPECIAL.....Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !!!!!!!Amin
|
Oricum va invia in ziua de apoi chiar daca nu a fost desavirsit.
Noi sa asteptam in continuare invierea mortilor si Imparatia sfintilor pe pamint, si sa rabdam pina la sfirsit inca 1290 de zile din ziua pustiirii locasului sfint dupa cum scrie proorocul Daniel. |
Știrea de pe acest site
"
Parintele Arhimandrit Arsenie Papacioc, duhovnicul Manastirii Sfanta Maria-Techirghiol, a trecut la cele vesnice astazi, 19 iulie 2011, in sanul obstii monahale careia i-a fost indrumator vreme de 35 de ani. Considerat unul dintre cei mai mari duhovnici ai Ortodoxiei, [COLOR=#004276]parintele Arsenie Papacioc[/COLOR] s-a nascut la 15 august 1914, in comuna Perieti, judetul Ialomita. Isi face anii de ucenicie monahala in Manastirile Cozia si Antim si este calugarit pe 26 septembrie 1949, la Manastirea Sihastria, sub ascultarea vestitilor duhovnici Arhimandritul Cleopa Ilie, in calitate de staret, si a ieroschimonahului Paisie Olaru. Inchis in timpul dictaturii lui Carol al II-lea, in timpul prigoanei comunist-bolsevice, a fost condamnat la 40 de ani de inchisoare. Din anul 1976 devine duhovnicul Schitului Sfanta Maria-Tomis de la Techirghiol. Intr-un adevarat testament ortodox, parintele marturisea: "Dumnezeu vrea pace. Vrea pace mai mult decat oricine, dar nu cu dracul! Ce intalnire are adevarul cu neadevarul? Murim! Pentru adevar, asta facem. Nu se pune problema: aparam adevarul, orice ar fi. Daca e moarte, e sfintenie, daca nu e moarte, e lasitate. Aparati adevarul! Moartea nu inseamna moarte, dragii mei. Ai trecut de la moarte la viata. Dar cel putin lucrurile se vad, pentru ca ai aparat adevarul." Parintele Arsenie Papacioc amintind de o scena de la Aiud, cand a infrant necredinta unui gardian, a spus: "Sunt gata sa mor pentru tot ce spun! Dumneavoastra incercati sa muriti pentru ce spuneti?". Dumnezeu sa-l odihneasca cu dreptii. Sursa: CrestinOrtodox.ro" Pentru IOLANDA: Nici eu nu l-am cunoscut personal pe părintele, din păcate, dar l-am auzit în multe înregistrări și am citit cuvinte de învățătură pe care le-a scris. Cred că aveți dreptate, un astfel de suflet, plin de dragoste față de Hristos va fi primit, fără îndoială, în ceata Sfinților! |
Dumnezeu sa il odihneasca in pace!
|
Dumnezeu sa-l ierte si sa il aseze cu sfintii! Asa cum a slujit pe pamant, asa slujeste si in cer.
Chiar ieri citisem o predica de-asa, pe site, si chiar ma gandeam sa o pun pe forum... |
Dumnezeu sa-l ierte ! Cu adevarat a fost un parinte minunat.
|
Dumnezeu sa-l odihneasca intru Imparatia Sa !
Citat:
Slava tie , Dumnezeul nostru , slava Tie ! |
+
+ Da-i Doamne robului tau, parintele Arsenie vesnicia in lacasurile dreptilor si ale sfintilor, unde straluceste lumina fetei Tale, in loc de odihna, in loc cu verdeata de unde a fugit toata intristarea si suspinarea. +
Vesnica lui pomenire! |
parintele Arsenie Papacioc
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.
|
Un parinte care mi-a placut... As fi vrut sa vi avut ocazia sa-l cunosc in persoana, fata catre fata... Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace...
|
Citat:
Fericiti sunt cei care l-au avut ca duhovnic. Dumnezeu sa-l odihneasca! |
Dumnezeu sa-l odihneasca cu dreptii!
A plecat dintre noi unul dintre cei mai mari duhovnici ai ortodoxiei :"Arsenie, omul lui Dumnezeu"! Asa-i spuneau la manastire Antim,pe unde a trecut{parintele Petroniu.Sofian s.a.}! In detentie , la Aiud i-a socat pe tortionari cand le-a spus:"Sunt gata sa mor pentru ceea ce spun"! Oare cati dintre noi ar fi in stare de asa ceva?
|
Dumnezeu ne vrea eroi, spunea Parintele Arsenie - un adevarat erou al lui Hristos.
Dumnezeu sa-l odihneasca si sa-i daruiasca fericirea cea vesnica! |
Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace. Sa nu deznadazduim caci el nu a plecat ci doar s-a stramutat la cele de sus, el este cu noi si va fi cu noi.
Am avut marea bucurie sa primesc binecuvantare de la dansul sambata seara pe data de 16.07.2011 iar duminica dimineata am participat la Sfanta Liturghie ce s-a tinut la manastire. Multumesc lui Dumnezeu si Maicii Domnului pentru aceste mari daruri pe care le-am primit. |
Un OM deosebit cu care am avut plăcerea de a dialoga in cîteva rînduri! Fie ca lumina divină să'l strălucească in locul cuvenit !
|
Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca pe acest mare duhovnic, nu doar al mirenilor, ci si al arhiereilor.
|
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
|
IN MEMORIAM:Parintele Arsenie Papacioc
,,M-am uitat la voi sa va vad figurile, doar, doar, in felul asta as putea sa va vad si inimile. Faptul ca va aflati aici da de inteles ca va preocupa problema mantuirii, dar mai rational. As vrea sa discutam despre ceva care sa va puna in miscare. Nu teorie, tipic, tipic, si la inima, nimic. Trebuie sa zbori cu amandoua aripile, vertical, fara cea mai mica abatere. Pentru ceea ce a facut Hristos pentru noi, nu e permisa nici cea mai mica abatere. Iar daca se intampla, sa fie fara voia noastra, sa cautam duhovnicul si sa ne dezlegam. Pentru ca nici o nenorocire nu inseamna ceva, daca credinta ramane in picioare. Cel mai mare castig al Satanei este descurajarea noastra in urma unor caderi, slabiciuni. Dragii mei, nu se ajunge sa strabati distante decat pas cu pas, dar sigur. Nu va intreb daca ati auzit de iad. Ati auzit, dar nu-l cunoasteti! Apucati-va de acum de a cunoaste mai intai Raiul.
In viata mea, am fost la multe capataie de muribunzi. Tipete grozave, vedeau dracii, vedeau pacatele exact cum le-au facut! Nu se puteau salva, ca moartea nu vine sa-i faci o cafea! Vine sa te ia. Te duce unde-s faptele, nu discuta. Si toti acestia doreau sa mai traiasca o zi. Ziceti ca-i putin… dar sa vedeti, cand se opreste rasuflarea, ce importanta e o clipa. Justitia divina e incadrata de marea iubire divina, si ne iarta cu o suspinare. Asta m-a facut sa spun ca o clipa poate sa fie un timp si o suspinare poate sa fie o rugaciune. Si un mare traitor a zis ca aceasta clipa e mai mult decat cosul cu lacrimi. Dumnezeu vrea o inima sincera, si nu mii de rugaciuni. Vrea inima noastra. Nimic nu-i mai scump de la Dumnezeu decat timpul. Ni l-a dat ca sa ne salvam. Ne-a suferit, ne-a ingaduit, doar-doar ne-om ridica. Asta e mila lui Dumnezeu - ne tine o viata intreaga. Fratilor, la judecata vom fi intrebati: de ce n-ai iubit? Pentru ca am dusmanit, pentru ca am vorbit de rau, pentru ca am ucis! Luptati, de ce nu vreti sa cereti harul lui Dumnezeu? Cand vin ispite de tot felul, strigati la Hristos: Doamne Iisuse, Doamne Iisuse! Nu stati in virtutea inertiei, traiti fiecare moment. E greu, dar Dumnezeu va intelege, vrea sa va ajute.Dumnezeu ne-a creat liberi ca sa luptam, ca harul Lui nu vine la un milog, vine la un erou. Spune asa un Sfant Parinte: „As vrea sa intelegeti: daca chinurile iadului sunt la nivelul chinurilor din ziua mortii, este destul”. Este groaznic. Si uite, toti doreau sa mai traiasca o zi. Si zicem noi, care ne scaldam in ani: „Ce faci intr‑o zi?” Nu intr‑o zi, intr‑o clipa! Poti sa faci mult! Ca Dumnezeu n‑are nevoie de cuvintele noastre, are nevoie de inima noastra. Si putem sa I‑o dam intr‑o clipa." |
'Dumnezeu ne iubeste mai mult decat credem'...
Ceva in memoria parintelui http://www.youtube.com/watch?v=vLZYz...eature=related
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:20:43. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.