Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Vreau adevarul (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13431)

Higinia 29.07.2011 11:47:49

Vreau adevarul

Buna.Am 17 ani si caut ADEVARUL.Nu am fost crescuta in spiritul unei religii sau a vreunui cult.Eu sunt botezata ortodox,insa nu mi s-a vorbit niciodata despre ce inseamna sa fi ortodox.Tot ce mi s-a spus a fost:Nu minti,nu fura,nu curvi,sa nu bei,sa nu fumezi,sa nu barfesti,etc si sa iti faci rugaciunea seara.Pana acum cateva luni nu banuiam repartizarea cresnitismului in atatea biserici,iar cand m-am lovit de realitate am inceput sa caut adevarul,insa sunt foarte confuza.Am inceput sa ma documentez despre religia catolica,ortodoxa si celelalte culte sa vad in care ma regasesc cel mai bine.Trebuie sa mentionez ca eu de mica nu m-am regasit in religia ortodoxa si in mintea mea se nasteau diverse conflicte privind traditia,iar asta se intampla pe la 13-14 ani.
M-am apucat sa citesc Biblia,mi-am zis ca nu pot sa cantaresc ce e mai bine pana nu citesc Biblia.Am terminat de citit Geneza si Exodul iar acum sunt mai confuza decat eram la inceput.Pana acum nu stiam din Biblie decat evenimentele importante,Psalmii si diverse Pilde.
Terminand de citit Geneza si Exodul viziunea mea despre Dumnezeu s-a schimbat din cauza numeroaselor contradictii.Nu contest existenta Lui ,asta clar nu!Insa acum vad un Dumnezeu impartial.Moise a ucis un om,dar cu toate acestea inca avea acces la Dumnezeu.In plus in aceste capitole nu este vorba de un Dumnezeu Atotstiitor.La un moment dat Moise il sfatuieste pe Dumnezeu cand El vroia sa nimiceasca poporul lui Israel deoarece se inchinau la respectivul idol,fapt ce mi s-a parut de neconceput.In Geneza Avram minte ca nevasta sa este defapt sora,iar Dumnezeu il pedepseste pe cel ce vroia sa o ia de sotie.(fapt ce nu mi s-a parut corect)In Exod ni se relateaza ca "Dar Domnul a impietrit inima lui Faraon",din asta eu am inteles ca Dumnezeu dorea in mod intentionat ca Faraon sa refuze plecarea evreilor.Iar lista continua de exemplu"Eu sunt un Dumnezeu gelos".Mi-am zis ca oricum sa trag decizii de acum nu ar fi corect si trebuie sa o termin pe toata.
Desi studiind anumite aspecte nu ma impac cu nicio confesiune,sunt constienta ca trebuie sa ader la una,insa nu stiu ce sa aleg.Peste tot vad certuri intre cei ce nu impartasesc aceeasi confesiune ,insa cum zicea un om intelept"Noi ne impartim dupa culte,dar Hristos ne imparte dupa roadele duhului sfant".Ca si persoana care inca nu am ajuns sa respect tainele unei religii din exterior vad foarte tragico-comica situatia.Fiecare are o anumita convingere si crede ca a sa confesiune este cea mai drepta.Insa nu cred ca doar o anumita dogma se va mantui!Mie mi s-a spus de mica sa fac fapte bune,sa am inima curata si ajung in rai.Acum ca am crescut mai mare am realizat ca realitatea este alta.Ca trebuie sa respect o traditie pe care daca nu o respect ajung in iad.Dar inca nu pot sa inteleg..cum pot oamenii crede ca prin pomeni decedatul inca se mai poate mantui,in cazul in care a dus o viata de pacat.Nu inteleg de ce trebuie sa dam ocolul bisericii de trei ori,cu ce se bucura Dumnezeu.De ce trebuie adus un cocos in noaptea invierii.De ce atatea ritualuri.
Oscilez intre ortodocsi si penticostali.De ce penticostali?Pentru ca de cand eram mica,cand ma aflam in biserica ma intrebam.."Dar de ce oare preotul nu ne tine o predica prin care sa IL inteleg si eu pe Dumnezeu"."De ce lumea asista la o slujba din care nu intelege un cuvant".Insa nu imi plac nici penticostalii atat de mult...imi placea doar din punctul asta de vedere,ca atunci cand predica Pastorul parca Il inteleg si eu mai bine pe Dumnezeu.Tot ce imi doream este un loc in care puteam sa ma rog,si sa traim in armonie..sa Il slavim pe Dumnezeu,fara sa ne batem unul cu celalat ca a mea credinta e cea mai dreapta.Ce bine ar fi fost sa fie doar Crestinismul si atat....dar realizez ca oamenii pot intelege 1000 de sensuri in doua cuvinte.Asa si in cazul Bibliei.Fiecare cum intelege.Si realizez ca fiecare crede ca a lui credinta e mai dreapta pentru ca s-a nascut in ea.Daca un penticostal se nastea catolic si i se repeta de mic anumite lucruri atunci el credea ca religia catolica e cea mai drepata si asa mai departe.Eu care nu sunt indoctrinata in niciun fel nu stiu ce sa aleg!Poate mi-am manifestat toata frustrarile in topicul acesta insa chiar am nevoie de AJUTOR!Cred ca o sa innebunesc in viitorul apropiat incercand sa aflu ce il multumeste pe Dumnezeu.

ai2 29.07.2011 12:54:02

Citat:

În prealabil postat de Higinia (Post 383463)
sunt constienta ca trebuie sa ader la una,insa nu stiu ce sa aleg.

Nu, nu trebuie! Nu te obliga nimeni, exceptand gura lumii care oricum o sa te scuipe indiferent ce alegi. Gaseste ea motive chiar daca faci alegerea "corecta".

Scotland The Brave 29.07.2011 12:56:21

Domnisoara,sunteti la inceput de drum si Cel de Sus a avut grija sa va cheme devreme.Altii nu aud chemarea nici in ultimul ceas.Deci sunteti pe drumul cel bun intrucat il cautati pe Cel de Sus.Doriti sa gasiti adevarul?Mantuitorul a spus: ,,Eu sunt Calea, Adevărul și Viața".

Nu desconsiderati Biserica in care sunteti,mai intai incercati sa o cunoasteti cat mai bine,sa-i cunosteti invatatura si mai ales sa o aplicati.Asa va dura ceva timp.Daca plecati acum,la inceput de drum,fara sa fiti sigura nici de locul unde vreti sa mergeti( ,,Insa nu imi plac nici penticostalii atat de mult"),s-ar putea sa regretati.Mai bine ar fi sa tineti o perioada post,sa va rugati si sa va puneti nadejdea-n Cel de Sus,cu rugaciuni,cereri si multumiri,sa va lumineze calea.
Nu va grabiti cu cititul Bibliei,ideea nu este sa o citesti repede ci sa o intelegi si sa-i aplici invatatura.Sa stiti ca in Biserica in care va gasiti sunt suficienti duhovnici care va pot ajuta in intelegerea ei.Mari oameni ai Credintei au cugetat zile si luni in sir asupra unui singur verset.Altii au galopat prin ea in mai putin de o saptamina.
Nu va pierdeti speranta si nu va impacientati.Este cea mai sigura cale spre esec.Faceti-va un program ordonat de rugaciune,viata crestina,mers la Biserica,post,studiu biblic.Un duhovnic va poate arata cum sa faceti asta.Sa stiti ca Biblia arata ca Celui de Sus nu-i place dezordinea si nici haosul.O viata disciplinata si cumpatata va va ajuta mult.Aveti rabdare si nu luati totul la modul extrem dpdv al intelegerii,toti avem dinti de lapte cand ne apropiem de Sfanta Scriptura.

Cel de Sus sa va lumineze calea.

GLAdoS 29.07.2011 13:56:53

OP care adevar il vrei?... ca se pare ca fiecare are "cate un adevar" pe aici, pe forum... lol

Adriana Cluj 29.07.2011 14:16:47

Citat:

1. Buna.Am 17 ani

2. M-am apucat sa citesc Biblia,................. iar acum sunt mai confuza decat eram la inceput.

3. Desi studiind anumite aspecte nu ma impac cu nicio confesiune,sunt constienta ca trebuie sa ader la una,insa nu stiu ce sa aleg...........

4. Nu inteleg de ce trebuie sa dam ocolul bisericii de trei ori,cu ce se bucura Dumnezeu.........

5."De ce lumea asista la o slujba din care nu intelege un cuvant".

6.Cred ca o sa innebunesc in viitorul apropiat incercand sa aflu ce il multumeste pe Dumnezeu.
7. Oscilez intre ortodocsi si penticostali.De ce penticostali?

1. Daca ai 17 ani inseamna ca la scoala ai avut ore de religie. Ceva-ceva trebuie sa fi aflat de acolo....
2. Cam grea Biblia, zic eu, pentru inceput. Chiar si celor invatati le e greut sa ne-o "traduca" pe intelesul nostru. Ia-o mai usurel, incepe cu vietile sfintilor, psalmi... si nu uita rugaciunile zilnice
3. Dar ai deja un botez... Apartii unei confesiuni...
4. Intreaba preotul ce semnifica ritualul respectiv.
Mai simplut, eu ti-as zice ca il conduci pe Mantuitor catre locul de veci, dupa ce a fost coborat de pe cruce, de pe Golgota...
5. De ce crezi ca lumea nu intelege slujba? poate ca unii o inteleg, unii incearca, altii sunt pe drumul intelegerii. Asculta-o si tu si vei intelege.
6. Ce il multumeste pe Dumnezeu? Tot ce faci dupa Voia si Poruncile Lui.
7. La penticostali se savarseste Sfanta Liturghie? Sfintirea Darurilor?Ai parte de impartasirea cu Trupul si Sangele Mantuitorului? NU. ("cine nu va manca din Trupul Meu si nu va bea Sangele Meu nu are viata vesnica....)

Doamne-ajuta sa-ti gasesti drumul...

Higinia 29.07.2011 14:25:21

Citat:

În prealabil postat de Scotland The Brave (Post 383500)
Domnisoara,sunteti la inceput de drum si Cel de Sus a avut grija sa va cheme devreme.Altii nu aud chemarea nici in ultimul ceas.Deci sunteti pe drumul cel bun intrucat il cautati pe Cel de Sus.Doriti sa gasiti adevarul?Mantuitorul a spus: ,,Eu sunt Calea, Adevărul și Viața".

Nu desconsiderati Biserica in care sunteti,mai intai incercati sa o cunoasteti cat mai bine,sa-i cunosteti invatatura si mai ales sa o aplicati.Asa va dura ceva timp.Daca plecati acum,la inceput de drum,fara sa fiti sigura nici de locul unde vreti sa mergeti( ,,Insa nu imi plac nici penticostalii atat de mult"),s-ar putea sa regretati.Mai bine ar fi sa tineti o perioada post,sa va rugati si sa va puneti nadejdea-n Cel de Sus,cu rugaciuni,cereri si multumiri,sa va lumineze calea.
Nu va grabiti cu cititul Bibliei,ideea nu este sa o citesti repede ci sa o intelegi si sa-i aplici invatatura.Sa stiti ca in Biserica in care va gasiti sunt suficienti duhovnici care va pot ajuta in intelegerea ei.Mari oameni ai Credintei au cugetat zile si luni in sir asupra unui singur verset.Altii au galopat prin ea in mai putin de o saptamina.
Nu va pierdeti speranta si nu va impacientati.Este cea mai sigura cale spre esec.Faceti-va un program ordonat de rugaciune,viata crestina,mers la Biserica,post,studiu biblic.Un duhovnic va poate arata cum sa faceti asta.Sa stiti ca Biblia arata ca Celui de Sus nu-i place dezordinea si nici haosul.O viata disciplinata si cumpatata va va ajuta mult.Aveti rabdare si nu luati totul la modul extrem dpdv al intelegerii,toti avem dinti de lapte cand ne apropiem de Sfanta Scriptura.

Cel de Sus sa va lumineze calea.

Sunt duhovnici,dar banuiesc ca nu o sa isi piarda nimeni timpul cu mine sa inteleg Biblia.Eu una locuiesc intr-un sat,la biserica pana acum am fost in medie de 5 ori pe an.Ceea ce este foarte putin,extrem de putin.De ce am ales sa nu ma mai duc?Pentru ca nu intelegeam un cuvant din slujba.Eram prezenta mai mult fizic.Iar oamenii din jurul meu erau in medie femei si barbati batrani,intr-un numar redus.De remarcat observatiile preotului care la un anumit interval de timp repeta"Shhht,liniste!Daca ati venit aici cu alte preocupari,mai bine nu mai veniti".De cateva ori preotii(2 la numar) erau hotarati sa incheie slujba.Va dati seama cat de mult m-a atras biserica ortodoxa avand in vedere imprejurarile.Si din aceasta cauza ma gandeam sa ma indrept spre altceva...am un prieten penticostal si e ceva extraordinar cu baiatul asta.La un moment dat venise cu chitara la scoala si canta un cantec de slava lui Iisus,ceea ce prin randul tinerilor ortodocsi nu stiu daca s-a inventat asa ceva,cel putin nu printre cunoscutii mei.Iar un alt prieten de-al meu pana acum o jumatate de an avea un stil de viata jalnic.Bautura,femei,tigari,anturaje nocive,insa cum credeti ca a trecut peste toate acestea?Familia lui,ortodoxa fiind,s-a convertit acum o jumatate de an si au devenit penticostali.Dupa trei luni de frecventat acea biserica,devenise alt om!Este alt om!Si ma gandesc eu asa logic,oare care doctrina e mai eficienta?Nu oare cea care reuseste sa schimbe oamenii?Cea care da roade?In principiu prietenul asta al meu avea un stil de viata jalnic,iar de cand a devenit penticostal nimenui nu-i vine sa creada cat de mult s-a schimbat.Si ma intreb asa de ce este nevoie de atatea discutii contradictorii intre culte si nu se accepta ca fiecare sa se duca acolo unde ii este lui mai bine si unde se simte mai intens legatura cu Dumnezeu

Higinia 29.07.2011 14:26:11

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 383497)
Nu, nu trebuie! Nu te obliga nimeni, exceptand gura lumii care oricum o sa te scuipe indiferent ce alegi. Gaseste ea motive chiar daca faci alegerea "corecta".

In privinta asta sunt de aceeasi parere

Higinia 29.07.2011 14:26:57

Citat:

În prealabil postat de GLAdoS (Post 383551)
OP care adevar il vrei?... ca se pare ca fiecare are "cate un adevar" pe aici, pe forum... lol

Nu numai pe forum!

glykys 29.07.2011 14:34:39

Draga Higinia,

Pentru a intelege ce inseamna sa fii ortodox, iti recomand ABC-ul Ortodoxiei, catehismul ortodox, care iti va lamuri foarte pe inteles toate aspectele elementare, avand si raspunsurile la unele din problemele care te framanta pe tine:
http://www.crestinortodox.ro/carti-ortodoxe/catehismul-bisericii-ortodoxe/credinta-crestina-79737.html

Sper sa iti fie de folos si sa intelegi.

Daca spui ca tu crezi in Dumnezeu, ar trebui sa te rogi Lui, sa iti arate calea pe care sa mergi. Daca te-ai nascut in sanul Bisericii Ortodoxe, e bine sa o cunosti si sa iti faci un duhovnic, care sa te lamureasca. In ceea ce priveste predicile, sa stii tu ca bogatia unei slujbe nu sta in cuvintele de invatatura ale preotului, ci in minunatele Taine care se desfasoara acolo, despre care vei afla tot din catehism. Cantarile sunt minunate, in Biserica ortodoxa noi toti participam si ii aducem slava lui Dumnezeu pentru toate. Uite, ai aici textul celor mai importante cantari liturgice, citeste-le si reflecteaza la ele:

http://sfintii-imparati.trei.ro/pagi..._liturgice.htm

Uite, asta ce frumoasa e:

Noi care, care pre Heruvimi, pre Heruvimi, cu taina, cu taina inchipuim, cu taina inchipuim, inchipuim, si facatoarei de viiata Treimi, facatoarei de viata treeimi, intreita sfanta cantare aducem, cantare, cantare aducem. Toata grija lumeasca, grija , grija cea lumeasca sa o lepadam, sa o lepadam !

(adica noi ii inchipuim, in biserica, pe ingerii heruvimi care stau langa tronul Domnului si Ii canta)

sau asta, care se canta pe la sfarsit, care mie mi se pare a cuprinde toata invataura ortodoxa si sintetizeaza tot ce se petrece la slujba:

Am vazut lumina cea adevarata,

Am primit Duhul cel ceresc,

Am aflat credinta cea adevarata

Nedespartitei Sfintei Treimi inchinandu-ne

Ca aceasta ne-a mantuit pre noi.

gdf-fdc 29.07.2011 14:38:56

Citat:

Buna.Am 17 ani si caut ADEVARUL.Nu am fost crescuta in spiritul unei religii sau a vreunui cult.Eu sunt botezata ortodox,insa nu mi s-a vorbit niciodata despre ce inseamna sa fi ortodox.Tot ce mi s-a spus a fost:Nu minti,nu fura,nu curvi,sa nu bei,sa nu fumezi,sa nu barfesti,etc si sa iti faci rugaciunea seara.Pana acum cateva luni nu banuiam repartizarea cresnitismului in atatea biserici,iar cand m-am lovit de realitate am inceput sa caut adevarul,insa sunt foarte confuza.Am inceput sa ma documentez despre religia catolica,ortodoxa si celelalte culte sa vad in care ma regasesc cel mai bine.Trebuie sa mentionez ca eu de mica nu m-am regasit in religia ortodoxa si in mintea mea se nasteau diverse conflicte privind traditia,iar asta se intampla pe la 13-14 ani.
M-am apucat sa citesc Biblia,mi-am zis ca nu pot sa cantaresc ce e mai bine pana nu citesc Biblia.Am terminat de citit Geneza si Exodul iar acum sunt mai confuza decat eram la inceput.Pana acum nu stiam din Biblie decat evenimentele importante,Psalmii si diverse Pilde.
Terminand de citit Geneza si Exodul viziunea mea despre Dumnezeu s-a schimbat din cauza numeroaselor contradictii.Nu contest existenta Lui ,asta clar nu!Insa acum vad un Dumnezeu impartial.Moise a ucis un om,dar cu toate acestea inca avea acces la Dumnezeu.In plus in aceste capitole nu este vorba de un Dumnezeu Atotstiitor.La un moment dat Moise il sfatuieste pe Dumnezeu cand El vroia sa nimiceasca poporul lui Israel deoarece se inchinau la respectivul idol,fapt ce mi s-a parut de neconceput.In Geneza Avram minte ca nevasta sa este defapt sora,iar Dumnezeu il pedepseste pe cel ce vroia sa o ia de sotie.(fapt ce nu mi s-a parut corect)In Exod ni se relateaza ca "Dar Domnul a impietrit inima lui Faraon",din asta eu am inteles ca Dumnezeu dorea in mod intentionat ca Faraon sa refuze plecarea evreilor.Iar lista continua de exemplu"Eu sunt un Dumnezeu gelos".Mi-am zis ca oricum sa trag decizii de acum nu ar fi corect si trebuie sa o termin pe toata.
Desi studiind anumite aspecte nu ma impac cu nicio confesiune,sunt constienta ca trebuie sa ader la una,insa nu stiu ce sa aleg.Peste tot vad certuri intre cei ce nu impartasesc aceeasi confesiune ,insa cum zicea un om intelept"Noi ne impartim dupa culte,dar Hristos ne imparte dupa roadele duhului sfant".Ca si persoana care inca nu am ajuns sa respect tainele unei religii din exterior vad foarte tragico-comica situatia.Fiecare are o anumita convingere si crede ca a sa confesiune este cea mai drepta.Insa nu cred ca doar o anumita dogma se va mantui!Mie mi s-a spus de mica sa fac fapte bune,sa am inima curata si ajung in rai.Acum ca am crescut mai mare am realizat ca realitatea este alta.Ca trebuie sa respect o traditie pe care daca nu o respect ajung in iad.Dar inca nu pot sa inteleg..cum pot oamenii crede ca prin pomeni decedatul inca se mai poate mantui,in cazul in care a dus o viata de pacat.Nu inteleg de ce trebuie sa dam ocolul bisericii de trei ori,cu ce se bucura Dumnezeu.De ce trebuie adus un cocos in noaptea invierii.De ce atatea ritualuri.
Oscilez intre ortodocsi si penticostali.De ce penticostali?Pentru ca de cand eram mica,cand ma aflam in biserica ma intrebam.."Dar de ce oare preotul nu ne tine o predica prin care sa IL inteleg si eu pe Dumnezeu"."De ce lumea asista la o slujba din care nu intelege un cuvant".Insa nu imi plac nici penticostalii atat de mult...imi placea doar din punctul asta de vedere,ca atunci cand predica Pastorul parca Il inteleg si eu mai bine pe Dumnezeu.Tot ce imi doream este un loc in care puteam sa ma rog,si sa traim in armonie..sa Il slavim pe Dumnezeu,fara sa ne batem unul cu celalat ca a mea credinta e cea mai dreapta.Ce bine ar fi fost sa fie doar Crestinismul si atat....dar realizez ca oamenii pot intelege 1000 de sensuri in doua cuvinte.Asa si in cazul Bibliei.Fiecare cum intelege.Si realizez ca fiecare crede ca a lui credinta e mai dreapta pentru ca s-a nascut in ea.Daca un penticostal se nastea catolic si i se repeta de mic anumite lucruri atunci el credea ca religia catolica e cea mai drepata si asa mai departe.Eu care nu sunt indoctrinata in niciun fel nu stiu ce sa aleg!Poate mi-am manifestat toata frustrarile in topicul acesta insa chiar am nevoie de AJUTOR!Cred ca o sa innebunesc in viitorul apropiat incercand sa aflu ce il multumeste pe Dumnezeu.

Numai in ORTODOXIE vei descoperii adevarul si te vei simti implinita. nu cauta adevarul la sectanti si eretici pt ca nu exista.

Scotland The Brave 29.07.2011 14:45:01

Citat:

În prealabil postat de Higinia (Post 383575)
Sunt duhovnici,dar banuiesc ca nu o sa isi piarda nimeni timpul cu mine sa inteleg Biblia.Eu una locuiesc intr-un sat,la biserica pana acum am fost in medie de 5 ori pe an.Ceea ce este foarte putin,extrem de putin.De ce am ales sa nu ma mai duc?Pentru ca nu intelegeam un cuvant din slujba.Eram prezenta mai mult fizic.Iar oamenii din jurul meu erau in medie femei si barbati batrani,intr-un numar redus.De remarcat observatiile preotului care la un anumit interval de timp repeta"Shhht,liniste!Daca ati venit aici cu alte preocupari,mai bine nu mai veniti".De cateva ori preotii(2 la numar) erau hotarati sa incheie slujba.Va dati seama cat de mult m-a atras biserica ortodoxa avand in vedere imprejurarile.Si din aceasta cauza ma gandeam sa ma indrept spre altceva...am un prieten penticostal si e ceva extraordinar cu baiatul asta.La un moment dat venise cu chitara la scoala si canta un cantec de slava lui Iisus,ceea ce prin randul tinerilor ortodocsi nu stiu daca s-a inventat asa ceva,cel putin nu printre cunoscutii mei.Iar un alt prieten de-al meu pana acum o jumatate de an avea un stil de viata jalnic.Bautura,femei,tigari,anturaje nocive,insa cum credeti ca a trecut peste toate acestea?Familia lui,ortodoxa fiind,s-a convertit acum o jumatate de an si au devenit penticostali.Dupa trei luni de frecventat acea biserica,devenise alt om!Este alt om!Si ma gandesc eu asa logic,oare care doctrina e mai eficienta?Nu oare cea care reuseste sa schimbe oamenii?Cea care da roade?In principiu prietenul asta al meu avea un stil de viata jalnic,iar de cand a devenit penticostal nimenui nu-i vine sa creada cat de mult s-a schimbat.Si ma intreb asa de ce este nevoie de atatea discutii contradictorii intre culte si nu se accepta ca fiecare sa se duca acolo unde ii este lui mai bine si unde se simte mai intens legatura cu Dumnezeu

Eu,la prima predica la care am asistat,m-am plictisit crancen.Nu am inteles nimic.Femeile din jur mi-se pareau niste prefacute,barbatii niste inapoiati iar pastorul un tip batrin,plicticos si fara nimic de spus.Locul mi-se parea fara nici o stralucire,intunecat si sumbru si nu as fi avut nici un motiv sa mai revin acolo.Ma uitam cu dispret la acei oameni tacuti,simplu imbrcati,cu Bibliile lor vechi si cartile lor micute de rugaciune.Ce patetici mi-se pareau.Apoi au inceput sa cante,ma enervau,cantecul lor,desi ma impotriveam cumva,mi-a mers in inima.Dar nu era suficient.Pana si acel cantec mi s-a parut a fi un rod al indoctrinarii lor,doar erau niste spalati pe creier nu?Auzi la ei,sa-mi tina lectii despre pacat de parca ei nu ar fi pacatosi.

Insa,Dumnezeu,in dragostea Lui cea mare,nu m-a lasat in necredinta in care muream.Asa a vrut EL,cel care schimba,dand viata,fie spre slava si gloria Sa.Lasati-l pe EL sa va lumineze mintea ca sa luati cea mai buna decizie.O sa va las o opinie la care si eu ma alatur,din toata inima.Cel de Sus sa va lumineze calea.

,,Mă gândesc că dacă Dumnezeu nu m-ar fi atins cu harul Său, ce mare păcătos aș fi ajuns! Dacă Dumnezeu nu m-ar fi restrâns, aș fi atins cele mai înalte trepte ale păcatului, aș fi plonjat în adâncimile răului și nu m-aș fi oprit de la vreun viciu sau vreo nebunie. Simt că dacă Dumnezeu m-ar fi lăsat singur, eu aș fi devenit un adevărat rege al păcătoșilor. Eu nu înțeleg motivul pentru care as fi mântuit cu excepția faptului că așa a vrut El.Dacă ar fi să mă uit cu sinceritate în urmă, nu pot să văd nici un fel de motiv în mine însumi care m-ar îndreptăți să fiu părtaș harului Divin. Dacă nu sunt în acest moment fără Hristos, este numai deoarece Isus Hristos și-a făcut voia Lui în mine și cu mine, și voia Lui a fost ca eu să fiu cu El.Eu nu pot să pun coroana decât pe capul Aceluia a cărui har puternic m-a salvat atunci când mă îndreptam înspre prăpastie. Privind în urmă la viața mea spirituală, pot să văd că începutul ei a fost Dumnezeu, Dumnezeu într-un mod eficient. Eu nu am luat nici o torță cu care să aprind soarele, ci mai degrabă, soarele este acela care m-a iluminat.

Eu nu mi-am început viața spirituală,nu, eu mai degrabă am dat cu piciorul și m-am împotrivit Duhului atunci când El m-a atras. Pentru un timp eu nu am fugit după El. Exista o ură naturală în sufletul meu împotriva a tot ce era bun și sfânt. Amenințările erau fără efect asupra meu, avertizările erau ignorate, fulgerele erau disprețuite și cât despre șoaptele iubirii Sale, ele erau respinse ca fiind ceva mai puțin decât nimic, deșarte. Dar, sunt sigur, acum sunt sigur, în ce mă privește, că “Numai El este mântuirea mea”. El a fost acela care a întors inima mea pe dos și m-a adus, îngenunchiat, înaintea Lui.Îmi amintesc ziua precisă și ora în care am primit pentru prima oară aceste adevăruri în propriu-mi suflet,când ardeau în inima mea ca și fierul înroșit și îmi pot aminti cum am simțit că am crescut de la starea de copil la starea de barbat."

VladCat 29.07.2011 15:00:39

Hristos e adevărul. Sfatul meu ar fi să nu încerci să judeci care confesiune a ajutat mai mulți oameni, care confesiune interpretează Sf.Scriptură într-un mod cât mai apropiat de gândirea ta etc. Caută sa vezi în care confesiune reușești să îl găsești Viu pe Hristos.

Un alt sfat pe care mi-aș permite să ți-l dau ar fi să nu mai citești Vechiul Testament o vreme. Citește Evangheliile...Sunt cuvintele lui Hristos și e imposibil să nu construiască în tine fie că o perioadă nu vei realiza...dar eu cred că vei realiza din start.

GLAdoS 29.07.2011 15:10:34

Citat:

În prealabil postat de Higinia (Post 383577)
Nu numai pe forum!

Asa este... Adevarul este cel de care te vei convinge mai repede sau mai tarziu.

misteria 29.07.2011 15:13:55

Toți căutăm adevarul...Poate o viață poate mai puțin...Dar fiecare are datoria de a il descoperi singur, în el, pentru el și cu EL...

moldoveanu 29.07.2011 15:35:19

Citat:

Buna.Am 17 ani si caut ADEVARUL..

Eu personal nu cred ca ai 17 ani!
Eu personal nu cred ca tu cauti Adevarul. Cred ca tu deja crezi ca l-ai gasit sau ceva in genul.
Cred ca ai venit aici pe forum ca lupul in piele de oaie si o faci pe necunoscatorul. Scopul tau nu este cel declarat. Cauti sa bagi strambe despre ortodoxie si ca sa-ti treaca schema ai venit prefacut, subversiv.

Faci afirmatii care arata clar ca nu esti ortodox si nici nu prea ai fost la slujbe ortodoxe. La fiecare Liturghie la un moment dat preotul spune o predica in limba credinciosilor si pe intelesul tuturor. Da, in biserica ortodoxa se canta la orice slujba. Aceasta este o taina. Stiai ca cantecul si cantatul este legat de Dumnezeire? Din ce stiu cei posedati nu pot canta, li se rupe acea legatura cu Dumnezeu si nu mai sunt capabili de armonie. Cand canta Blessthefall (traducere: binecuvantata fie caderea) cumva reusesti sa intelegi cuvintele dar la biserica nu reusesti??

Cel mai important este modul in care ai venit si modul prin care iti propagi mesajul. Aceasta spune totul despre tine si pe cine reprezinti.

Exemplele date de tine sunt niste aberatii, am un coleg sectar si mai intunecat si rau om nu am vazut in viata mea! (Slava Domnului!)

marius.b. 29.07.2011 15:39:55

Citat:

În prealabil postat de moldoveanu (Post 383607)
Eu personal nu cred ca tu cauti Adevarul. Cred ca tu deja crezi ca l-ai gasit sau ceva in genul.
Cred ca ai venit aici pe forum ca lupul in piele de oaie si o faci pe necunoscatorul. Scopul tau nu este cel declarat. Cauti sa bagi strambe despre ortodoxie si ca sa-ti treaca schema ai venit prefacut, subversiv.

Faci afirmatii care arata clar ca nu esti ortodox si nici nu prea ai fost la slujbe ortodoxe. La fiecare Liturghie la un moment dat preotul spune o predica in limba credinciosilor si pe intelesul tuturor. Da, in biserica ortodoxa se canta la orice slujba. Aceasta este o taina. Stiai ca cantecul si cantatul este legat de Dumnezeire? Din ce stiu cei posedati nu pot canta, li se rupe acea legatura cu Dumnezeu si nu mai sunt capabili de armonie. Cand canta Blessthefall (traducere: binecuvantata fie caderea) cumva reusesti sa intelegi cuvintele dar la biserica nu reusesti??

Cel mai important este modul in care ai venit si modul prin care iti propagi mesajul. Aceasta spune totul despre tine si pe cine reprezinti.

Exemplele date de tine sunt niste aberatii, am un coleg sectar si mai intunecat si rau om nu am vazut in viata mea! (Slava Domnului!)

bvo,frumos zis

VladCat 29.07.2011 15:41:27

Citat:

și eu suspectez treaba asta...m-am gândit la varianta asta înainte să scriu primul meu mesaj dar, fiindcă ce aveam de spus este valabil oricum, l-am scris.

AlinB 29.07.2011 15:51:24

Moldoveanu a fost foarte la obiect.

Eu nu inteleg de ce ateii trebuie mereu sa fie nesinceri, sa se dea drept cine nu sunt pentru a-si expune problemele.

Avem atei care chiar si asa ingusti la minte si pisalogi (unii) sunt macar ei insisi, ceea ce cred ca e de apreciat spre deosebire de cei care sunt azi fete de 17 ani, maine barbati inselati de neveste, prostituate in curs de pocaire, tati cu fete posedate in cautare de exorcizatori, etc.

Si mi se pare amuzant cum majoritatea se pare ca au ceva in comun: traiesc la tara.

Dar desigur, au Internet si tot ce au putut afla cu Internetul despre credinta se rezuma la biserica din sat, preot si amicul penticostal.

Dar in schimb au gasit formul.

Amuzant.

marius.b. 29.07.2011 15:54:38

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 383617)

Eu nu inteleg de ce ateii trebuie mereu sa fie nesinceri, sa se dea drept cine nu sunt pentru a-si expune problemele.

Avem atei care chiar si asa ingusti la minte si pisalogi (unii) sunt macar ei insisi, ceea ce cred ca e de apreciat spre deosebire de cei care sunt azi fete de 17 ani, maine barbati inselati de neveste, prostituate in curs de pocaire, tati cu fete posedate in cautare de exorcizatori, etc.

Si mi se pare amuzant cum majoritatea se pare ca au ceva in comun: traiesc la tara.

Dar desigur, au Internet si tot ce au putut afla cu Internetul despre credinta se rezuma la biserica din sat, preot si amicul penticostal.

Amuzant.

ai dreptate AlinB,dar nu trebuie sa-i judecam noi,are cine sa-i judece...

Melissa 29.07.2011 15:57:14

Citat:

Dar in schimb au gasit forumul.

Amuzant.

:-)))) ce tare

Melissa 29.07.2011 15:58:50

Citat:

În prealabil postat de marius.b. (Post 383621)
ai dreptate AlinB,dar nu trebuie sa-i judecam noi,are cine sa-i judece...

Trebuie sa facem diferenta intre a observa/constata si a judeca!

Higinia 29.07.2011 16:02:56

Citat:

Crezi ce vrei.Iti inteleg scepticismul.Oricum eu m-am hotarat sa ascult de anumite sfaturi si sa ma apuc sa citesc Evangheliile inainte ca sa nu mai am dificultati in intelegere,iar in privinta bisericii nu o sa imi mai pun atat de multe intrebari.Iisus este Adevarul si nu biserica.Pana la urma stiu ca erau doi talhari care au fost rastigniti odata cu Iisus.Unul dintre ei s-a mantui doar pentru ca i-a parut rau de viata pe care a dus-o din inima.Va multumesc celor care mi-ati dat sfaturi.
Bless the fall ascultam la 14 ani,cand toti cei de varsta mea erau fascinati de curentul emo,iar melodia mea preferata era Higinia iar contul asta il am de multa vreme.Iti dai seama ca doar un adolescent poate asculta bless the fall.Asta e publicul tinta formatiilor post-hardcore.Oricum formatia asta chiar daca e greu de crezut are si melodi cu mesaj crestin,numai ca au alta maniera de a transmite mesajul.Si nu,intelegeam vag versurile lor,dar ideea este ca de fiecare data cand ascultam o melodie dadeam search pe google si cautam versurile.

Inca ceva..am in clasa o fata adventista,un baiat baptist si unul penticostal insa crede-ma ca sunt niste oameni foarte de treaba.Fiecare gradina are uscaturile ei..sa nu generalizam.Asta nu imi place mie si m-am confruntat multa vreme sa inteleg.Daca Dumnezeu e iubire..de ce ne batem in culte?

Higinia 29.07.2011 16:06:00

Citat:

Amuzant.

A fost rautacios ce ai spus si foarte dar foarte crestinesc.Felicitari!

AlinB 29.07.2011 16:06:35

Citat:

În prealabil postat de Higinia (Post 383632)
Daca Dumnezeu e iubire..de ce ne batem in culte?

Pentru ca nu toate cultele sunt expresia iubirii lui Dumnezeu :)

Dar cultele sunt una..oamenii sunt alta.

Si te rog, fara vesnicile comparatii, cel botezat ortodox dar necredincios cu cel care a fost botezat neoprotestant dar foarte simpatic si de treaba si etc.

Sa compari oameni ca sa tragi concluzii despre culte e ca si cand ai compara cai sa tragi concluzii despre cine a facut seaua.

AlinB 29.07.2011 16:09:01

Citat:

În prealabil postat de Higinia (Post 383636)
A fost rautacios ce ai spus si foarte dar foarte crestinesc.Felicitari!

Sa inteleg ca asta exprima ideile preconcepute care le ai despre crestinism?

Sa inteleg ca mi-ai urmat sfatul si ai urmat recomandarea de a lasa masca de crestina deoparte si iti intri in rolul adevarat de ateu? :)

Sinceritatea este un mare pas spre Dumnezeu, mult succes cu urmatorul!

Higinia 29.07.2011 16:17:35

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 383637)
Pentru ca nu toate cultele sunt expresia iubirii lui Dumnezeu :)

Dar cultele sunt una..oamenii sunt alta.

Si te rog, fara vesnicile comparatii, cel botezat ortodox dar necredincios cu cel care a fost botezat neoprotestant dar foarte simpatic si de treaba si etc.

Sa compari oameni ca sa tragi concluzii despre culte e ca si cand ai compara cai sa tragi concluzii despre cine a facut seaua.

Oricum de cateva spatamani tot caut raspunsuri.Si cred ca azi am inteles.Oamenii au impresia ca Dumnezeu nu se uita la inima omului ci se uita la cat de bine respecta o religie.Si o sa raman probabil asa pribeaga,cum am fost si pana acum fara sa respect invatatura vreunei dogme.Ce credeti ca doar o anumita religie se poate mantui?Era un citat imi amintesc ca "unde sunt mai multi in numele Meu acolo sunt si Eu".Si m-am convins si de ce exista mai multe culte..deoarece fiecare a inteles altfel insa fiecare simte prezenta lui Dumnezeu in biserica respectiva.Fiecare simte iubirea lui Dumnezeu si cum le calauzeste viata.
Facand o paranteza,este a 4 oara cand postez pe acest forum cand ceream lamuriri(topicurile sunt diferite si nu au neaparat legatura) si de trei ori oamenii mi-au sarit in cap si s-a iscat o cearta...astfel am renuntat sa mai postez,desi eu speram sa gasesc aici intelegere si raspunsuri ca ma gandeam..doar e site crestin.Asa foarte bine puteam sa pun intrebarea respectiva pe orice alt site...daca vroiam sa fiu judecata si sa fiu tratata cu vorbe rautacioase.

Higinia 29.07.2011 16:18:19

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 383640)
Sa inteleg ca asta exprima ideile preconcepute care le ai despre crestinism?

Sa inteleg ca mi-ai urmat sfatul si ai urmat recomandarea de a lasa masca de crestina deoparte si iti intri in rolul adevarat de ateu? :)

Sinceritatea este un mare pas spre Dumnezeu, mult succes cu urmatorul!

Cearta-te singur,eu nu mai am nimic de spus.Cel putin nu tie.

Higinia 29.07.2011 16:24:47

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 383628)
Trebuie sa facem diferenta intre a observa/constata si a judeca!

Frumoasa ironie!Si chiar...ar trebui sa sti sa faci diferenta intre ce inseamna a constata si ce inseamna a judeca.Mai sus eu am fost judecata ca sunt ateu,ca habar nu am de lume eu care stau la sat si mai descopar din cand in cand un forum.Urat!Urat din partea voastra

AlinB 29.07.2011 16:25:20

Citat:

În prealabil postat de Higinia (Post 383644)
Oricum de cateva spatamani tot caut raspunsuri.Si cred ca azi am inteles.Oamenii au impresia ca Dumnezeu nu se uita la inima omului ci se uita la cat de bine respecta o religie.Si o sa raman probabil asa pribeaga,cum am fost si pana acum fara sa respect invatatura vreunei dogme.Ce credeti ca doar o anumita religie se poate mantui?Era un citat imi amintesc ca "unde sunt mai multi in numele Meu acolo sunt si Eu".Si m-am convins si de ce exista mai multe culte..deoarece fiecare a inteles altfel insa fiecare simte prezenta lui Dumnezeu in biserica respectiva.Fiecare simte iubirea lui Dumnezeu si cum le calauzeste viata.
Facand o paranteza,este a 4 oara cand postez pe acest forum cand ceream lamuriri(topicurile sunt diferite si nu au neaparat legatura) si de trei ori oamenii mi-au sarit in cap si s-a iscat o cearta...astfel am renuntat sa mai postez,desi eu speram sa gasesc aici intelegere si raspunsuri ca ma gandeam..doar e site crestin.Asa foarte bine puteam sa pun intrebarea respectiva pe orice alt site...daca vroiam sa fiu judecata si sa fiu tratata cu vorbe rautacioase.

Impresiile tale despre Dumnezeu nu schimba realitatea spirituala.
Daca esti fan al subiectivismului religios si vrei sa-ti faci religia ta, nu-i bai, nu ai sa fii nici prima nici ultima.

Ma amuza insa cum ai tupeul sa critici pe altii ca au perspectiva lor asupra lui Dumnezeu dintr-o alta perspectiva care este mult mai personala si in mod categoric subiectiva, avand in vedere ca "bisericuta" asta a ta numara deocamdata un singur membru.

In ceea ce priveste raspunsurile care zici ca le cauti, se pare ca mai mult ai venit cu idei preconcepute si cu afirmatii decat cu intrebari iar unii oameni au cam obosit sa lamureasca pe cei care intra mai degraba din amuzament decat pentru a invata ceva.

Asadar, incearca sa-i intelegi si tu pe altii inainte de a pretinde intelegere.

AlinB 29.07.2011 16:26:49

Citat:

În prealabil postat de Higinia (Post 383649)
Frumoasa ironie!Si chiar...ar trebui sa sti sa faci diferenta intre ce inseamna a constata si ce inseamna a judeca.Mai sus eu am fost judecata ca sunt ateu,ca habar nu am de lume eu care stau la sat si mai descopar din cand in cand un forum.Urat!Urat din partea voastra

Serios.
Dar cum se face ca n-ai descoperit pana acum nici un articol despre crestinism, n-ai descoperit nimic despre Liturghie care vrei tu sa ne zici ca ai buna intentie sa o urmaresti dar nu intelegi nimic, cum se face ca tot ce "studiezi" sunt aparente contradictii din VT dar nici o explicatie sau nimic meritoriu de remarcat, nici macar in Noul Testament?

Cum se face ca nu esti pe un forum penticostal sa ceri lamuriri daca te atrag asa de mult?

Si chiar nu inteleg de ce te atrag asa mult ca religie din moment ce au aceeasi atitudine fata de Vechiul Testament care contravine cu parerile tale subiective?

Cum se face ca tot ce descoperi pe Internet..sunt forumuri?

Ca sa nu mai vorbesc ca modul in care este pusa problema "oscilez intre ortodocsi si penticostali" nu arata o problematica interioara reala ci mai degraba dorinta de a introduce o opozitie si a urmari consecintele ei printre forumisti.

Si mai sunt si alte aspecte care ma face sa cred ca e aceeasi persoana care a mai bantuit forumul sub forma a catorva nick -uri, cu un blog de doi bani si care se pricepe teribil de putin sa minta si sa se prefaca.

Si stii de ce?
Pentru ca e teribil de goala prin interior, atat de goala incat nici macar sa se prefaca cum trebuie nu reuseste suficient de bine.

Higinia 29.07.2011 16:32:07

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 383652)
Serios.
Dar cum se face ca n-ai descoperit pana acum nici un articol despre crestinism, n-ai descoperit nimic despre Liturghie care vrei tu sa ne zici ca ai buna intentie sa o urmaresti dar nu intelegi nimic, cum se face ca tot ce "studiezi" sunt aparente contradictii din VT dar nici o explicatie sau nimic meritoriu de remarcat, nici macar in Noul Testament?

Nu sti tu ce am citit eu si ce nu.Am inceput prin doua capitole din Biblie cu multe contradictii greu de priceput,dupa dau cu nasul de tot felul de oameni care daca nu esti de accord cu ceva te trimit in iad direct:).Nu crezi ca e cam mult pentru mine?Oricum mi-e clar.Nu o sa mai am ce sa caut pe formul asta cu intrebari Oricum uita-te la asta poate o sa inveti ceva!http://www.youtube.com/watch?v=roDXSHSEuoo&ob=av2e

Higinia 29.07.2011 16:34:27

Citat:

Serios.

Cum se face ca nu esti pe un forum penticostal sa ceri lamuriri daca te atrag asa de mult?

Si chiar nu inteleg de ce te atrag asa mult ca religie din moment ce au aceeasi atitudine fata de Vechiul Testament care contravine cu parerile tale subiective?

Ca sa nu mai vorbesc ca modul in care este pusa problema "oscilez intre ortodocsi si penticostali" nu arata o problematica interioara reala ci mai degraba dorinta de a introduce o opozitie si a urmari consecintele ei printre forumisti.

Si mai sunt si alte aspecte care ma face sa cred ca e aceeasi persoana care a mai bantuit forumul sub forma a catorva nick -uri, cu un blog de doi bani si care se pricepe teribil de putin sa minta si sa se prefaca.

Si stii de ce?
Pentru ca e teribil de goala prin interior, atat de goala incat nici macar sa se prefaca cum trebuie nu reuseste suficient de bine.

Si inca ceva.Tu crezi ca eu nu stiu nimic din Noul testament?Insa dupa ce am dat de Dumnezeu care nimiceste si are un popor preferat si uita..nu crezi ca trebuie sa imi revin dintr-un soc si sa o iau mai usor ca sa mai cred ce scrie in Noul Testament?Oricum multumesc de ajutor si intelegere

AlinB 29.07.2011 16:34:59

Citat:

În prealabil postat de Higinia (Post 383656)
Nu sti tu ce am citit eu si ce nu.Am inceput prin doua capitole din Biblie cu multe contradictii greu de priceput,dupa dau cu nasul de tot felul de oameni care daca nu esti de accord cu ceva te trimit in iad direct:).Nu crezi ca e cam mult pentru mine?Oricum mi-e clar.Nu o sa mai am ce sa caut pe formul asta cu intrebari Oricum uita-te la asta poate o sa inveti ceva!http://www.youtube.com/watch?v=roDXSHSEuoo&ob=av2e

Pai nu prea mai ai ce sa cauti ca te-ai cam dat de gol, asa cum s-a mai intamplat si cu celelalte N aparitii, moment in care ori ai luat ban ori ti-ai sters contul.

Oho..si intelegerea e ultimul lucru care poti spune ca ti-a lipsit de aici.
Dar vezi tu, minciuna si intelegerea nu fac casa buna, cand oamenii vin cu minciuni si probleme care de fapt nu exista, nu se pot plange de ceea ce primesc la schimb, ba chiar si asa au primit mai mult decat meritau.

Higinia 29.07.2011 16:35:36

Citat:

Serios.

Si stii de ce?

Bine ca sunt eu goala pe interior!

Higinia 29.07.2011 16:37:03

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 383659)
Pai nu prea mai ai ce sa cauti ca te-ai cam dat de gol, asa cum s-a mai intamplat si cu celelalte N aparitii, moment in care ori ai luat ban ori ti-ai sters contul.

Oho..si intelegerea e ultimul lucru care poti spune ca ti-a lipsit de aici.
Dar vezi tu, minciuna si intelegerea nu fac casa buna, cand oamenii vin cu minciuni si probleme care de fapt nu exista, nu se pot plange de ceea ce primesc la schimb, ba chiar si asa au primit mai mult decat meritau.

O dai in paranoia serios!Crezi ca eu alta treaba nu am decat sa ma contrazic pe forumi sa umblu sub 1000 de identitati:))!

GLAdoS 29.07.2011 16:37:09

Citat:

În prealabil postat de Higinia (Post 383656)

Mie incepe sa-mi placa atmosfera acestui forum cu tenta discriminatorie, tie nu?

AlinB 29.07.2011 16:38:34

Citat:

În prealabil postat de Higinia (Post 383658)
Si inca ceva.Tu crezi ca eu nu stiu nimic din Noul testament?Insa dupa ce am dat de Dumnezeu care nimiceste si are un popor preferat si uita..nu crezi ca trebuie sa imi revin dintr-un soc si sa o iau mai usor ca sa mai cred ce scrie in Noul Testament?Oricum multumesc de ajutor si intelegere

Haha, esti ca musca care dupa ce se aseaza pe ... zice ca de fapt cauta o floare si ca nu-i mai trebuie flori ca uite ce nasol miros.

Asa si tu, dupa ce cauti literatura ateista care sa-ti explice VT dupa modelul gandirii atee, zici ca nu-ti mai trebuie si NT.

AlinB 29.07.2011 16:39:08

Citat:

În prealabil postat de Higinia (Post 383662)
O dai in paranoia serios!Crezi ca eu alta treaba nu am decat sa ma contrazic pe forumi sa umblu sub 1000 de identitati:))!

Exact. Citesti gandurile? Exact asta cred!

Higinia 29.07.2011 16:41:05

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 383665)
Exact. Citesti gandurile? Exact asta cred!

La revedere!

AlinB 29.07.2011 16:50:07

Interesanta melodia, stii cum se zice..daca tu faci un pas spre Dumnezeu, Dumnezeu face 100 spre tine, dar tu trebuie sa faci pasul ala.

Si sa stii ca de multe ori Dumnezeu face pasi spre tine chiar si daca tu stai pe loc, dar macar nu te da inapoi.

Si stiu sigur ca prin oamenii de aici Dumnezeu a facut pasi spre tine, dar tu continui sa dai inapoi..in cazul asta singura persoana careia ai sa-i reprosezi ceva esti doar tu insuti.

Dar..sa nu fii prea dura cu tine insuti, ai putea cadea in greseala lui Iuda..

"What about now?".
Sa incepi macar acum cu o doza de sinceritate, chiar si o spovedanie publica?
Sunt sigur ca ti-ai putea gasi prieteni aici. De fapt si tu stii asta..

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:36:57.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.