Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   intrebare (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13443)

ggmarius 30.07.2011 16:43:09

intrebare

Buna. Sunt un baiat de 17 ani si inca nu am avut niciodata prietena.
Am intalnit recent o fata superba din toate punctele de vedere. E frumoasa, desteapta, credincioasa, prietenoasa etc.
De cand am intalnit-o incontinuu la ea ma gandesc. Problema e ca ea sta la peste 100 km distanta de mine si nici macar nu imi pot da seama daca ea ma place. Pur si simplu nu mi-o pot scoate din cap. Poate doar cred ca ea e cea mai potrivita pentru ca e prima pe care o plac "asa", dar chiar tin la ea foarte mult. Mi-ati putea sugera ce sa fac? Sa astept si doar sa povestesc cu ea pe mess de toate? Sa ii spun ce v-am scris mai sus? sa renunt la ea? ce sa fac?

Nu stiu ce sa fac. Sincer nu ma cred un baiat potrivit pentru ea fiindca nu ma pot ridica la nivelul ei. Dar totusi cred ca am macar putina sansa la ea.

Va rog dati-mi un sfat, daca puteti.

Multumesc mult.

konijiro 30.07.2011 17:36:34

Citat:

De cand am intalnit-o incontinuu la ea ma gandesc.
Deci esti indragostit. Bravo!

Citat:

Problema e ca ea sta la peste 100 km distanta de mine si nici macar nu imi pot da seama daca ea ma place.
100 km sunt nimic. Eu am curtat-o pe nevasta-mea peste granita:)

Citat:

Sa astept si doar sa povestesc cu ea pe mess de toate?
Pai incepe cu mess-ul, dupa aia treci la telefon. Nu de alta, dar dupa un pic de comunicare, o sa iti dai seama daca chiar iti place, sau e doar o "flama".

Citat:

Sa ii spun ce v-am scris mai sus?
Nu. Optiunea asta merge doar daca esti un tip super nostim, relaxat si care poate avea un impact major la prima vedere. Daca nu, ia-o mai usor.

Citat:

sa renunt la ea?
De ce ai face-o? Ca e greu? Dar ce, te-ar mai interesa daca ar fi usor?:)

Citat:

Sincer nu ma cred un baiat potrivit pentru ea fiindca nu ma pot ridica la nivelul ei.
Aha. Nici nu a inceput meciul, si tu te vezi la podea:)

Hai sa iti spun o treaba: nu conteaza cat de frumoasa/desteapta/incredibila crezi tu ca e o femeie. Ce e important e cat de frumoasa/desteapta/incredibila se crede ea. Da-i o sansa, s-ar putea sa fie mult mai "umana" decat crezi.

Succes!

Andy00 30.07.2011 17:44:26

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 383950)
Aha. Nici nu a inceput meciul, si tu te vezi la podea:)

Hai sa iti spun o treaba: nu conteaza cat de frumoasa/desteapta/incredibila crezi tu ca e o femeie. Ce e important e cat de frumoasa/desteapta/incredibila se crede ea. Da-i o sansa, s-ar putea sa fie mult mai "umana" decat crezi.

Bine punctat. Ideea e sa fii cat relaxat, sa nu fii timid ca nu te mananca. Daca tu nu ai incredere si respect fata de tine, ea nici atat nu o sa aiba.
Restul depinde de tine. Nu te astepta sa te invete cineva aici mai multe. Viata te va invata tot ce trebuie sa stii.

Bafta!

o nestiutoare_ 30.07.2011 17:45:53

Citat:

100 km sunt nimic. Eu am curtat-o pe nevasta-mea peste granita:)

Ce tare sunteti! :))

ggmarius 30.07.2011 17:51:32

Citat:

Pai incepe cu mess-ul, dupa aia treci la telefon. Nu de alta, dar dupa un pic de comunicare, o sa iti dai seama daca chiar iti place, sau e doar o "flama".

Dar dupa ce pot sa imi dau seama daca ma place macar un pic sau nu? Chiar nu ma pricep DELOC la asta.

Mihnea Dragomir 30.07.2011 18:05:23

Citat:

În prealabil postat de ggmarius (Post 383957)
Dar dupa ce pot sa imi dau seama daca ma place macar un pic sau nu?

Dar de ce pleci de la premiza că ea știe dacă te place sau nu ? Ai auzit că băieții vin de pe Marte și fetele vin de pe Venus ?

maria32 30.07.2011 18:08:05

si defapt si fetele si baietii vin de la Dumnezeu? :)

ggmarius 30.07.2011 18:13:31

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 383964)
Dar de ce pleci de la premiza că ea știe dacă te place sau nu ? Ai auzit că băieții vin de pe Marte și fetele vin de pe Venus ?

Nu va suparati, dar nu inteleg. Nu ma prea pricep la jocurile de cuvinte asa ca va rog sa imi spuneti mai direct, daca se poate.

Multumesc

o nestiutoare_ 30.07.2011 18:14:38

Citat:

În prealabil postat de ggmarius (Post 383967)
Nu va suparati, dar nu inteleg. Nu ma prea pricep la jocurile de cuvinte asa ca va rog sa imi spuneti mai direct, daca se poate.

Multumesc

In sensul ca fetele si baietii sunt atat de diferiti, incat parca am fi venit de pe planete diferite.
S-a inteles?

ggmarius 30.07.2011 18:30:48

da, s-a inteles, multumesc. Dar tot nu stiu ce sa fac? Ce sa ii spun cand voi vorbi cu ea? Pot sa ii spun ca e frumoasa si chestii din astea, sau ar fi prea devreme?

VladCat 31.07.2011 01:41:51

Marius, cred că dacă ai povesti puțin care este raportarea fiecăruia dintre voi față de credință ai putea primi și mai multe sfaturi.

Melissa 31.07.2011 01:52:16

Citat:

În prealabil postat de ggmarius (Post 383975)
da, s-a inteles, multumesc. Dar tot nu stiu ce sa fac? Ce sa ii spun cand voi vorbi cu ea? Pot sa ii spun ca e frumoasa si chestii din astea, sau ar fi prea devreme?

In primul rand nu mai fi asa de speriat. Poarta-te firesc, altfel risti sa spui numai prostii..Nu te programa ca un robot..Lasa vorbele sa curga din inima ta..Fii sincer si spontan..Daca ai si simtul umorului e perfect. El te poate scoate si din cele mai stanjenitoare ipostaze!

Succes!:-)

AlinB 31.07.2011 02:00:12

Au sa mai fie si alte simpatii "la prima vedere".

100km e cam mult pentru o relatie serioasa, chiar presupunand ca vei reusi intr-un fel sa-i atragi atentia.

ggmarius 31.07.2011 13:14:40

Citat:

În prealabil postat de VladCat (Post 384104)
Marius, cred că dacă ai povesti puțin care este raportarea fiecăruia dintre voi față de credință ai putea primi și mai multe sfaturi.

Am fost impreuna intr-o tabara religioasa. acolo ne-am cunoscut. Mie mi se pare ca e credincioasa. Nu pot sa o intreb direct.

ggmarius 31.07.2011 13:15:15

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 384108)

100km e cam mult pentru o relatie serioasa, chiar presupunand ca vei reusi intr-un fel sa-i atragi atentia.

Inteleg ce vrei sa spui, dar nu cred ca distanta ar trebui sa fie o bariera intre doi oameni.

misteria 31.07.2011 13:37:05

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 384108)

Dragul meu în cazul meu a fost vorba de mult mai mulți km , imposibil de parcurs decît cu avionul și uite că ține...Deci dacă există dragoste totul e posibil....

maria40 31.07.2011 13:50:58

Faptul ca va aflati la 100 km distanta unul de celalalt eu zic ca e bine pentru tine. Din ceea ce ai scris pari a fi un baiat mai timid, si de aceea in cazul tau e buna distanta.
Pe mess sau prin telefon poti conversa liber fara ca ea sa te vada daca rosesti sau daca te fastacesti. Deocamdata conversati si vezi mai departe daca ceea ce simti e iubire sau doar un foc de paie. Poti din conversatie sa-ti dai seama daca simte si ea ceva pentru tine. Iti vei da seama de unul singur daca e ceva intre voi, daca exista aceea chimie...
Doamne ajuta!

ggmarius 31.07.2011 13:56:18

Citat:

În prealabil postat de maria40 (Post 384200)
Faptul ca va aflati la 100 km distanta unul de celalalt eu zic ca e bine pentru tine. Din ceea ce ai scris pari a fi un baiat mai timid, si de aceea in cazul tau e buna distanta.
Pe mess sau prin telefon poti conversa liber fara ca ea sa te vada daca rosesti sau daca te fastacesti. Deocamdata conversati si vezi mai departe daca ceea ce simti e iubire sau doar un foc de paie. Poti din conversatie sa-ti dai seama daca simte si ea ceva pentru tine. Iti vei da seama de unul singur daca e ceva intre voi, daca exista aceea chimie...
Doamne ajuta!

Pai cand vorbim pe mess tot timpul am senzatia ca ii face placere sa vorbeasca cu mine, cu fiecare lucru pe care il scrie. Cand am vorbit cu ea fata in fata si atunci tot timpul zambea cand se uita la mine(la fel si eu). Dar sper sa nu fie una dintre fetele acelea care fac asta cu toata lumea doar ca sa fie placute de multi. Nu stiti ceva ce poate indica faptul ca ma place macar putin si ea? Ceva ce nu poate arata altceva decat asta?

GLAdoS 31.07.2011 14:00:20

Citat:

În prealabil postat de ggmarius (Post 384202)
Pai cand vorbim pe mess tot timpul am senzatia ca ii face placere sa vorbeasca cu mine, cu fiecare lucru pe care il scrie. Cand am vorbit cu ea fata in fata si atunci tot timpul zambea cand se uita la mine(la fel si eu). Dar sper sa nu fie una dintre fetele acelea care fac asta cu toata lumea doar ca sa fie placute de multi. Nu stiti ceva ce poate indica faptul ca ma place macar putin si ea? Ceva ce nu poate arata altceva decat asta?

Iti faci putin timp... ii cumperi o floare frumoasa si vezi cum reactioneaza... sau invit-o undeva sa vezi daca te poti apropia sau doar dorea sa fie amabila. Greu, nu?

ggmarius 31.07.2011 14:17:09

Citat:

În prealabil postat de GLAdoS (Post 384204)
Iti faci putin timp... ii cumperi o floare frumoasa si vezi cum reactioneaza... sau invit-o undeva sa vezi daca te poti apropia sau doar dorea sa fie amabila. Greu, nu?

E la 100 km de mine, deci nu e asa de usor:P
Se ofileste floarea pe drum!:))

maria40 31.07.2011 14:23:36

Citat:

În prealabil postat de ggmarius (Post 384202)

Iti vei putea da seama de asta in timp cand relatia dintre voi doi evolueaza. O incercare pentru voi este chiar distanta ce va desparte. Vei vedea pe parcurs din conversatiile voastre daca ea nu-si schimba atitudinea fata de tine.

GLAdoS 31.07.2011 14:28:39

Citat:

În prealabil postat de ggmarius (Post 384208)
E la 100 km de mine, deci nu e asa de usor:P
Se ofileste floarea pe drum!:))

Te duci pe jos? Oricum dragoste prin corespondenta e cam greu... daca iti place mult fata trebuie sa incerci sa faci macar o vizita la ceva timp(mai ales ca acum e vacanta) si sa o surprinzi (placut desigur) nu musai cu o floare, ca sa poti vedea daca pe ea o interesata o relatie.
Edit: daca este cu putinta... intraba-l pe tatal tau daca te poate ajuta in problema cu distanta si pt sfaturi de cucerit.

ggmarius 31.07.2011 14:40:50

Citat:

În prealabil postat de GLAdoS (Post 384211)
Te duci pe jos? Oricum dragoste prin corespondenta e cam greu... daca iti place mult fata trebuie sa incerci sa faci macar o vizita la ceva timp(mai ales ca acum e vacanta) si sa o surprinzi (placut desigur) nu musai cu o floare, ca sa poti vedea daca pe ea o interesata o relatie.
Edit: daca este cu putinta... intraba-l pe tatal tau daca te poate ajuta in problema cu distanta si pt sfaturi de cucerit.

Sincer, deja m-am gandit ca odata sa ma duc la ea, dar mai astept sa vad daca merita sau nu, asa cum mi s-a scris mai sus.

Va multumesc tuturor de ajutor si daca mai aveti alte sfaturi pentru mine va rog sa le scrieti, le primesc cu placere!

Hartford 31.07.2011 14:53:52

Eu zic ca e cam devreme sa te indragostesti mai intii vezi cu scoala si cu viitorul tau si apoi la dragoste ca altfel iti consumi energia gindind la ea.

GLAdoS 31.07.2011 15:15:39

Citat:

În prealabil postat de Hartford (Post 384217)
Eu zic ca e cam devreme sa te indragostesti mai intii vezi cu scoala si cu viitorul tau si apoi la dragoste ca altfel iti consumi energia gindind la ea.

Iti spun din proprie experienta, ca in ziua de astazi, daca iti vezi de scoala si de viitor, lumea trage concluzii de genul: "nu ii plac fetele".

ggmarius 31.07.2011 15:35:11

Citat:

În prealabil postat de GLAdoS (Post 384222)
Iti spun din proprie experienta, ca in ziua de astazi, daca iti vezi de scoala si de viitor, lumea trage concluzii de genul: "nu ii plac fetele".

Sincer, nu ma intereseaza ce zic alti despre mine.

ggmarius 31.07.2011 15:36:15

Citat:

În prealabil postat de Hartford (Post 384217)

Stiu, va dau dreptate, dar daca mai astept mult poate altcinve o ia inaintea mea.
Pe deasupra acum intra intr-a 11-a si dupa liceu are de gand sa plece din tara.

ggmarius 31.07.2011 16:13:46

ce credeti...sa incerc sa intreb de pretenele ei ce parere au despre posibilitatea ca ea sa ma placa pe mine?

VladCat 31.07.2011 17:07:59

Citat:

În prealabil postat de ggmarius (Post 384238)
ce credeti...sa incerc sa intreb de pretenele ei ce parere au despre posibilitatea ca ea sa ma placa pe mine?

NUUUUUUU :). niciodată nu e bine să amesteci pe alții în treburile astea.

ggmarius 31.07.2011 18:34:06

ok. Deci solutia e sa fiu eu insumi si sa o iau cu incetul?? Atat?

gheorghie 31.07.2011 18:46:11

mah, Marius, daca esti un barbat cu frica de Dumnezeu, n-ai face greseala mea si ai lua toata dragostea asta ca pe o ispita...invata, intra la o facultate, vezi'ti de viitorul tau si stai cat mai mult cu parinti tai. Probabil ai sa ma intrebi DE CE SA STAU CU PARINTII?- De la ei avem inca multe de invatat dar noi nu ne dam seama.. in ziua d azi e la moda sa fii rebel si sa fii certat cu parintii...pastreaza doar relatie d prietenie cu fata si nu te lasa dus d val, crede'ma ca fete mai sunt.. Doamne ajuta!

LapetiteMoc 31.07.2011 19:34:15

Cati ani are initiatorul topicului?:5:

ggmarius 31.07.2011 19:34:54

Citat:

În prealabil postat de gheorghie (Post 384255)
mah, Marius, daca esti un barbat cu frica de Dumnezeu, n-ai face greseala mea si ai lua toata dragostea asta ca pe o ispita...invata, intra la o facultate, vezi'ti de viitorul tau si stai cat mai mult cu parinti tai. Probabil ai sa ma intrebi DE CE SA STAU CU PARINTII?- De la ei avem inca multe de invatat dar noi nu ne dam seama.. in ziua d azi e la moda sa fii rebel si sa fii certat cu parintii...pastreaza doar relatie d prietenie cu fata si nu te lasa dus d val, crede'ma ca fete mai sunt.. Doamne ajuta!

Dar eu nu am dorinte trupesti pentru aceasta fata, nu am de gand sa fiu cu ia pentru a pacatui. Ci chiar simt ceva pentru ea. E desteapta, credincioasa, frumoasa, foarte inteligenta, isteata, curajoasa, tot ce trebuie mai bun. Inteleg ce vreti sa imi spuneti, dar nu pot sa o las numai asa daca poate acum e singura sansa sa ma impretenesc cat mai mult cu ea si sa aflu daca si ea ma place sau nu. pur si simplu nu o pot lasa. Nu spun ca o iubesc, pentru ca sunt convins ca inca nu stiu ce e iubirea, dar pot sa spun ca o plac destul de mult pentru ceea ce e, nu pentru felul in care arata. Sper sa intelegeti ce vreau sa zic.

ggmarius 31.07.2011 19:35:32

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 384270)
Cati ani are initiatorul topicului?:5:

17 si inca nu am avut prietena.

LapetiteMoc 31.07.2011 19:41:00

Citat:

În prealabil postat de ggmarius (Post 384273)
17 si inca nu am avut prietena.

Am inteles.

De aceea te-ai aprins asa iute si suferi. Fiorii varstei. Este normal. Absolut normal.
Stiu ca sfaturile de aici nu-ti vor putea stinge focul din inima si nici nu-ti vor da solutii concrete.

Curaj, si nu uita sa ramai tu insuti!

Am citit in prima ta postare ca te simti inferior ei. Daca asa te vezi, crede-ma ca nu ai nicio sansa sa inaintezi in inima ei. Fetelor le plac baietii hotarati, care stiu ce vor si stapani pe sentimentele lor (a fi stapan nu inseamna a le da frau liber).

Iti doresc sa te maturizezi frumos! Domnul cu tine!

CelMandru 31.07.2011 20:06:47

Citat:

În prealabil postat de ggmarius (Post 384272)
Dar eu nu am dorinte trupesti pentru aceasta fata, nu am de gand sa fiu cu ia pentru a pacatui. Ci chiar simt ceva pentru ea. E desteapta, credincioasa, frumoasa, foarte inteligenta, isteata, curajoasa, tot ce trebuie mai bun. Inteleg ce vreti sa imi spuneti, dar nu pot sa o las numai asa daca poate acum e singura sansa sa ma impretenesc cat mai mult cu ea si sa aflu daca si ea ma place sau nu. pur si simplu nu o pot lasa. Nu spun ca o iubesc, pentru ca sunt convins ca inca nu stiu ce e iubirea, dar pot sa spun ca o plac destul de mult pentru ceea ce e, nu pentru felul in care arata. Sper sa intelegeti ce vreau sa zic.

Părintele Arsenie Papacioc parcă spunea că Maica Domnului e supărată că nu-I cerem ajutorul. Tu ai făcut-o? ...Ăsta-i cel mai înțelept lucru pe care poți să-l faci. Cere-I ajutorul și lasă-te-n voia Ei...Alătură rugăciunea la tot ce faci, și Dumnezeu o să-ți dea minte...

ggmarius 31.07.2011 21:06:46

Citat:

În prealabil postat de CelMandru (Post 384280)
Părintele Arsenie Papacioc parcă spunea că Maica Domnului e supărată că nu-I cerem ajutorul. Tu ai făcut-o? ...Ăsta-i cel mai înțelept lucru pe care poți să-l faci. Cere-I ajutorul și lasă-te-n voia Ei...Alătură rugăciunea la tot ce faci, și Dumnezeu o să-ți dea minte...

Aveti dreptate. Asa am sa fac. Nimic nu e mai sigur, decat daca las totul in mainile Maicii Sfinte si ale Lui Dumnezeu. Asa nu se poate intampla decat ceea ce e bine pentru toata lumea. Va multumesc

gheorghie 31.07.2011 21:11:43

Citat:

În prealabil postat de ggmarius (Post 384272)
Dar eu nu am dorinte trupesti pentru aceasta fata, nu am de gand sa fiu cu ia pentru a pacatui.

Nu te amagi singur..''este de ajuns sa poftesti fata in mintea ta, ca deja pacatul desfranarii l-ai infaptuit'' asta au ziso toti parinti lumii. Dar daca nu te ajuta sfatul meu atunci fa ce-ti zice inima, nu te lasa influentat d altii si in tot ceea faci, chiar cand mergi sa te intalnesti cu domnisoara in cauza, fa-ti cruce si zi "Doamne Iisuse fiul lui Dumnezeu milueste-ma pe mine pacatosul! Stai langa mine, ajuta'ma si ma indrepteaza, Doamne, intru tot ceea ce fac!"

konijiro 31.07.2011 21:13:42

Citat:

Aveti dreptate. Asa am sa fac. Nimic nu e mai sigur, decat daca las totul in mainile Maicii Sfinte si ale Lui Dumnezeu. Asa nu se poate intampla decat ceea ce e bine pentru toata lumea. Va multumesc
Da, dar vezi ca era un proverb cu Dumnezeu si traista. Vezi ca fara actiune din partea ta, nu se va intampla nimic.

Citat:

Nu te amagi singur..''este de ajuns sa poftesti fata in mintea ta, ca deja pacatul desfranarii l-ai infaptuit'' asta au ziso toti parinti lumii.
Noroc cu pofta aia, ca daca nu era, dispaream ca specie, imediat dupa respectivii parinti.

maria40 31.07.2011 21:30:54

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 384300)
Da, dar vezi ca era un proverb cu Dumnezeu si traista. Vezi ca fara actiune din partea ta, nu se va intampla nimic.

Noroc cu pofta aia, ca daca nu era, dispaream ca specie, imediat dupa respectivii parinti.

Da! Sigur ca da!
La 17 ani asta si trebuie sa-l sfatuiesti sa dea curs cat mai repede instinctelor sexuale! Sa treaca cat mai repede de la fiorul primei dragoste la....altceva. Tare as vrea sa te vad cum ai reactiona daca ai avea o fata cum ai reactiona ca daca ai avea un baiat vedem ce sfaturi marete i-ai da! Actioneaza baiete cat mai repede!
Pentru ca sunt, din pacate, multi ca tine acum nu mai vedem puritatea si seninatatea in ochii tinerilor insuratei cand se intampla sa participam la o nunta. Acum majoritatea dupa ce stau impreuna cativa ani se decid ca totusi au nevoie de binecuvantarea lui Dumnezeu.

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:27:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.