![]() |
doua batrane,vaduve ,singure si bolnave au nevoie de ajutor
Buna tuturor,
Va cer ajutorul in numele acestor doamne,Silvia(56ani) si Ioana(83ani).Au nevoie de ajutor,soarta a facut sa ramana vaduve,bolnave si fara sprijin.Pensia lor este de 486,00,respectiv 383,00.In mare se duce pe medicamente,utilitati si restul(adica....mai nimic),ar trebui sa ajunga de hrana.Locuind la tara au nevoie de sprijin pentru a-si procura in primul rand lemne pt iarna,reparatiile urgente la locuinta,singure no sa reuseasca...de aceea va cer ajutorul sa le sprijinim si pe aceste vaduve.Pentru unii poate insemna putin,pentru altii mult,pentru ele orice banut poate insemna...un brat de lemne. Avem nevoie de oameni care sa stie sa imbatraneasca frumos,batranii nu sunt si ei tot ai nostri?practic suntem noi...peste cativa ani si este f.dureros cand trebuie sa alegi intre-medicamente si mancare. Ticleanu Silvia,str.Petrolistilor,nr.320,Loc.Ticleni,Jud.Go rj Doamne ajuta! |
Sunteti tot domnul George???:43:Dar de ce ne-nconjurati?
Citat:
|
La 83 de ani e normal dar la 56 deja pensie? Exista metode alternative de a mari veniturile. De exemplu, pentru batrane vaduve si bolnave, exista varianta tricotat/crosetat. Iar daca ne uitam la ce lasa in urma, batranele respective au o viata mult prea buna. Nu putem incuraja inconstienta. Fiecare trebuie sa se gandeasca si la cum isi va petrece batranetile fara sa fie incurajat de numarul mare de batrani care cersesc.
|
Citat:
As vrea sa te pot privi cand vei fi batran. |
Citat:
Si mi se pare ciudat sa ne "incercuiasca" asa:-)) |
Citat:
|
Doamnelor,v-ati gandit macar ''o clipa'' ca acest caz este cat se poate de real?,auzi ''impostor''.Nu vreti sa ajutati,nu ajutati dar de ce aruncati cu pietre in amaratele astea,nu comparati viata de la tara cu viata de la oras,nu v-as dori sa ajungeti ca ele,voi cum credeti ca v-ati descurca daca a-ti ajunge vaduve,batrane ,bolnave si la tara.Nu comparati o femeie de 50ani care a trait la tara cu una care a trait la oras.
Soarta a facut ca ele sa ajunga cum au ajuns,am cerut ajutor in numele lor pt.a le ajuta sa-si cumpere lemne pt .iarna nu pt.altceva .Domnul George de care vad ca va tot luati este un domn cu suflet mare care a trecut si trece in continuare prin necazuri si care a incercat sa le ajute prin primavara,de la el am aflat despre cazul lor,dansul avand unele probleme de sanatate momentan,incercam sa le ajutam noi acuma(eu Alexandra,lucrez la serviciu cu Dana-care locuieste in apropierea doamnelor,ea le aduce cele trebuitoare de la oras,medicamente si ce le mai trebuie),daca primeau ajutor pana acuma,nu mai ceream ajutor acum,sau vroiati sa punem anuntul cand se punea deja frigul... Daca aveam ceva de ascuns mai foloseam aceleasi date... Daca am avea toti o viata usoara ar fi simplu,stiati ca d.Ioana avut grija de socrul dansei 16ani acesta fiind orb,stiti ce inseamna sa aduci plosca zi de zi 16ani,sa-i dai sa manance si sa-l speli 16ani plus cate altele,stiati ca fratele i-a murit locotenent in razboi aparandu-si tara ca sa puteti voi coase goblenuri in liniste,poate daca traia nu era si dansa cum este acuma,stiati ca d.Silvia a avut grija de socrul dansei pana in 2004,bolnav de prostata si de soacra 6ani,paralizata la pat,stiti ce inseamna toate astea la tara,acuma are ciocuri la spate ,pietre la rinichi de 6mm la stg. si 8mm la dr,stiati ca tocmai a fost externata din spital din cauza unui blocaj renal si ca nu mai vede bine de cativa ani dar sa mai lucreze goblenuri si cine credeti ca i le-ar cumpara,alti batrani in situatii tot ca ele,...stiati ca d.Ioana are o varsta la care tb.supravegheata,se apuca de un lucru si peste 2min.uita,da drumul la gaze,sa incalzeasca ceva apoi uita,stiati ca d.Silvia a pierdut doua sarcini,2baieti,daca traiau nu ajungea si ea cum a ajuns...nu vreti sa ajutati nu ajutati,dar,nu aruncati cu pietre ...a,da,voi sunteti bine mersi,ma bucur,sa va dea Domnul sanatate si sa n-ajungeti ca ele niciodata,dar,feriti-va de mania lui Dumnezeu... Daca le ajutau jumatate din cei care ne-au citit cu 10lei,azi ele ar fi avut banii pt lemne-10lei,dar,nu, voi trebuie sa cautati ''impostori'',voi tb. sa aruncati cu batranii la cos,ca nu mai sunt buni,doamnelor eu nu am timp sa stau ''toata ziua'' pe net sa stiu toate topicurile ,pur si simplu am vrut sa le ajutam pe aceste vaduve |
Citat:
|
"Cine are mila de sarac, imprumuta pe Domnul" Pilde 19,17, sa vedem ce putem face, pt. ceste doua femei,considerand ca ne confruntam cu un caz real, si nu cu o inselatorie.
|
si daca ar fi un impostor si ati putea sa il ajutati , NU CONTEAZA ca el e impostor , CONTEAZA ce ati facut voi ..... daca puteti faceti-o :5:
intrebare ... cit costa lemnele pe iarna ? sa vedem cit sa dam fiecare sa se acopere suma respectiva ... si mai ales cum sa facem asta .... :5: multa iubire |
Lemnele pentru iarna le costa pe batrane 800ron,din nefericire cu cat ne apropiem de iarna cum se mai adauga ceva la m3 de lemne,luna trecuta le-ar fi luat cu 700ron,asta-i viata.Atatea lemne le-ar fi necesare sa treaca iarna,acum sa vedem cat se aduna.
Le-am ajutat deja sa desfunde sobele pt.iarna(cei care stau la tara stiu despre ce vorbesc) si ne-au promis deja 2vecini ca ne ajuta cand aducem lemnele sa le spargem si pune la locul lor pt iarna,dar,sa ajungem noi acolo... Orice ajutor se poate trimite prin mandat postal,aveti adresa mai sus. Va trimit cu placere,la cei care doriti,detalii despre acest caz,detalii despre boala,etc. Doamne ajuta! |
Fara suparare dar nu cred ca e cazul sa te superi ca oamenii sunt sceptici, daca cineva cu vechime pe forum ar cunoaste personal situatia si ar putea confirma, n-ar fi nici o problema.
Au mai fost astfel de cazuri, cineva de incredere s-a dus, a vazut, a spus ce a vazut, s-au strans bani, doar cei care au avut rea vointa au mai comentat. Dumnezeu iti cere sa fii darnic dar nu naiv, nu poti da oricui iti cere fara a sti daca este sau nu o nevoie reala, nu crezi? |
Citat:
multa iubire |
Citat:
Sigur ca daca dai din inima buna la un excroc, Dumnezeu nu o sa ti-o ia in nume de rau. Si tocmai asta explicam ca multi nu vor si nu ca n-ar avea "inima buna" ci faptul ca mai au si nitica ratiune care nu e chiar asa absurda avand in vedere ce loc dubios este Internetul si care trebuie si aia impacata si nici asta nu cred ca ti-o ia Dumnezeu in nume de rau. Si lasa-ma sa cred ca din moment ce totusi mai ai camasa pe tine nu ai dat-o la oricine ti-a cerut-o. Sau tastezi gol-golutz din fata calculatorului, pana ti l-o cere cineva si pe ala? Haha, multa iubire. |
Citat:
dragostea nu pizmuieste ,NU VORBESTE DE RAU , etc ..... asadar daca dai din dragoste nu exista indoiala ... intelegi ? iisus a zis .... cere si ti se va da ... oare daca dai nu ti se implineste si ce ceri ? la asta te-ai gindit ? sper ca nu incepi si tu ca si ceilalti si despici firul in patru si interpretezi nu stiu ce bazaconii ..... este cu mult mai profund ceea ce spun ....:5: multa iubire Citat:
amice ... ca sa iti raspund sincer tocmai am fost la bazin si da , tastez gol golut de la calculator :5:... asadar nu am ce camasa sa dau , ca nu am pe mine ..:24: plus ca nimeni nu ti-a cerut nimic CI DACA VREI sa ajuti .... tu poti nici sa nu vii aici , dar atita timp cit cineva intra aici SA ISI BATA JOC atunci sa se astepte la reactie din partea mea ..... intelegi ? :16: multa iubire |
Citat:
Dar daca tii musai sa-mi demonstrezi ca e asa simplu cum zici, uite facem asa, imi trimiti calculatorul tau, eu ti-am cerut, tu mi-ai dat, eu il donez mai departe la cineva, dar din dar se face rai, e simplu, nu? Batem palma? Citat:
Citat:
Indoiala justificata avand in vedere contextul (Internet, persoane necunoscute, nici un numar de telefon, etc.) Multi se indoies dar tac din gura, topicul asta are 365 vizualizari pana acum si doar o mana de oameni si-au dat cu parerea, mai nici unul nu s-a oferit la un ajutor concret. Vezi matale alte topicuri unde veneau cunoscuti ai forumului cu probleme care le stiu personal si ai sa vezi cum s-au mobilizat oamenii. N-a fost si milostenia aia cu un dram de ratiune in ea si discernamant milostenie? Ba sigur ca a fost si sunt sigur ca a fost bine primita, cum nici indoiala de a da drumul la oricine iti bate la usa nu e osandita. Deci asta e..practic vorbind. Citat:
Citat:
Mergem pe mana credintei tale? Atunci fii tu bun credincios si exemplul pe care il promovezi si renunta la abonamentul la bazin pe 2 luni si trimite-l pentru lemne la persona in cauza si discutia pe topicul asta s-a incheiat la fel si cu misiunea ta de cavaler in armura, aparator al postarilor anonime de pe Internet. Sau poate rolul asta e mai "exciting" si a invata pe altii cum sa sara cu capul inainte la facerea de bine, decat sa vii cu exemplul tau personal.. |
Citat:
multa iubire ps milostenia se face in ascuns amice .... multa iubire Citat:
ce treaba are ereticul cu milostenia propovaduita de iisus hristos SI DE SFINTII PARINTI , SFINTII , etc ? hmmmm .... eu inteleg ca vrei sa ma combati si imi place ca o faci , dar un pic de logica ok? :21: deviezi amice rau de tot ....eu vorbesc de mere , tu spui de pere , si ajungi la concluzia unei salate de fructe .... si apoi tot tu spui triumfator ... evrika .... ha ha ha Citat:
multa iubire Citat:
multa iubire Citat:
multa iubire Citat:
multa iubire |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Chiar daca da chiar daca nu, ce ai scris mai sus, acuzatii aiurea imprastiate in stanga si dreapta, unele de-ti sta mintea in loc si nu stii daca sa razi sau sa plangi, in orice caz fara nici o baza, sunt modul tau de a apara o cauza? Citat:
Citat:
Gaseste tu ceva la care sa renunti si fa-te pilda vie de credinta nelimitata, ca stii cum se zice, cine mult vorbeste mult si greseste. Si eu vorbesc cam mult, dar tu deja ai inceput sa ai scapari serioase. Multa iubire. |
Citat:
Mare este nesimtirea celor care-au primit/primesc totul de-a gata! |
Citat:
multa iubire |
Citat:
Dar sa-l ascultam pe Cuviosul Pr. Arsenie vorbind despre milostenie: http://www.youtube.com/watch?v=aIDPHMt-Ozg http://www.youtube.com/watch?v=oEvkuks3Slc&NR=1 |
Citat:
multa iubire ps al doilea mi se pare super .. finalul e extraordinar ´´ nu ai ce ai . ci ai ce dai ´´ si ´´ nu dai ce dai ci dai ceea ce esti ´´ si ca sa il citez ´´ iti sta mintea in loc ce spune hristos ´´ cit de extraordinar e ce ai postat .... multumimmmmmmm multa iubire |
Citat:
Iubire întru Hristos! |
Citat:
Poate prind si altii curaj. Eu sunt indoielnic, recunosc. Dar cu ocazia asta am realizat si ca imi cam lipsesc cersetorii..nu prea m-am mai intalnit cu nici unul in ultima vreme.. |
Citat:
multa iubire ps ce-ar fi sa incepi tu cu exemplu personal sa invatam de la tine .... deci asteptam continuarea ....:77: ca esti ortodox nu de alta .... :77: multa iubire ps daca nu vrei in direct ca sa nu se stie poti sa imi spui pe pm ca promit ca nu spun la nimeni cum ajuti tu . dar verific :24: multa iubire |
Citat:
multa iubire |
Citat:
Citat: "În prealabil postat de ai2 Iar daca ne uitam la ce lasa in urma, batranele respective au o viata mult prea buna. .............fara sa fie incurajat de numarul mare de batrani care cersesc." raspuns: "Poate ca cel care a initiat topicul este vreun impostor (asta ma face sa cred raspunsul Melissei, adica un troll, asa o fi), se poate, dar raspunsul tau ai2 lasa mult de dorit.......spune tare multe despre dragostea, grija si intelegerea de aproapele tau.. trist As vrea sa te pot privi cand vei fi batran." |
Citat:
În privinta exemplului personal, nu cred ca eu as putea fi vreodata un exemplu de urmat, nici macar în privinta milosteniei. Citat:
atât pe credinciosi cât si pe necredinciosi, prin felul sau de a fi si de a vorbi, prin însasi viata sa. Dumnezeu sa-l rasplateasca pentru toate gândurile, cuvintele si faptele bune, stiute sau nestiute de el! HRISTOS A ÎNVIAT! |
Citat:
corect ... subscriu ..:5: multa iubre ADEVARAT A INVIAT :77: multa iubiire |
Citat:
matei cap 5 40.Celui ce voieşte să se judece cu tine şi să-ţi ia haina, lasă-i şi cămaşa. pun pariu ca toti ortodocsii( despre sectari nici nu vorbim ca aia au numai greseli ) fac aceste greseli cind cred ca daca cineva iti cere haina lasa-i si camasa ..... total fals .... si cit de simplu era sa gasesti versetul ..... multa iubire ps pe viitor verificati ca oricind pot intinde capcane si sa cadeti in ele .... :24::24: multa iubire |
Citat:
Citat:
|
Citat:
ce puteau sa faca ? intr-o societate de cacao unde NIMENI NU E INTERESAT DE APROAPE ? ca tine sunt multi si tot fvoi veniti si spuneti ca nu intelegeti ..... Citat:
ce ai auzit tu este irelevant AI FOST MACAR O ZI LA CERSIT ? asa ca sa iti faci O IDEE cum e ? ca de dat din gura poti , dar AI EXPERIMENTAT asta ? si de ce nu iti faci si tu vile si ce alte bazaconii mai spui acolo CERSIND ? ca daca ii compatimesti pe ei , FI DIN RINDUL LOR ..... HMMMM indiferent ce munca au avut acei pensionari AU FACUT-O pentru tara ..... si DA AU DREPTUL SA TRAIASCA LA BATRINETE DECENT ..... intelegi amice ? tu in loc sa le dai peste nas celor care fura , TU TE IEI DE AMARITI ? CITA PROSTIE ( LIPSA DE CULTURA ) asadar astia ca tine ar trebui sa fie alungati si asa societatea ar deveni mai buna Citat:
batrinii SUNT TRISTI , AMAGITI , DEPRIMATI dupa ce TU CA SI ALTII II CALCATI IN PICIOARE si tot tu vrei de la ei intelepciune ? nu amice ... DACA VEDEM CE SE INTIMPLA CU EI , e bine sa schimbam ceva IN SOCIETATE , CA SA NU AJUNGEM CA EI ..... asemenea mentalitati CA ALE TALE trebuie schimbate .... intr-o societate unde egoismul primeaza , VEI AJUNGE SI TU la ce au ajuns ei .... multa iubire Citat:
multa iubire ps asadar nu mai scrie posturi lungi si pline de timpenii , ci GIDESTE inainte , scrie putin si bine , nu mult si prost :5: multa iubire |
Citat:
ps. nu tin partea NIMANUI doar ma intreb si eu asa.... |
Citat:
multa iubire |
Citat:
Nu o sa uit nici acum cand ma intorceam cu o prietena de-a mea din Polonia,de la o expozitie,ca intr-o benzinarie,pe un ger cumplit era un batran ca vai de el care ne-a cerut un banutz.Se vedea ca nu era vreo persoana care sa fi trait o viata pe strazi,ca nenorocirea il adusese acolo si incercarile vietii.La insistentele prietenei mele ne-a povestit plangand ca fiica lui il pacalise si ii luase casa,iar de atunci era pe drumuri,pentru ca pe ea nu o mai interesa de el. Stiu,poate o sa-mi spui ca probabil imi spunea doar o poveste lacrimogena,insa nu cred,l-am avut in fata,durerea lui era autentica,iar afara era un ger,incat noi am intzepenit doar cele cateva minute cat am alimentat masina si am vorbit cu el. Si nu este singurul caz pe care l-am intalnit...sa ne fereasca Dumnezeu de asemenea incercari,pentru ca nu sunt usor de dus.Sunt alti amarati de pensionari,cu o pensie de mizerie,ridicola,din care nici un om tanar si sanatos nu s-ar putea intretine,daramite sa isi mai cumpere si medicamente cum fac multi dintre ei. Tin minte si acum,de cand eram copil cam de 11 ani,langa scoala,o doamna mai in varsta,se vedea ca era o persoana cu scoala multa,vorbea multe limbi straine (cel putin patru fluent),desena,picta,avea diplomele de pe unde studiase cu dansa,murdare,alaturi de alte cateva haine si lucruri pe care le tinea intr-un carut pe care il tara dupa ea,alaturi de doi sau trei catei maidanezi pe care ii hranea din putinul pe care reusea sa il faca rost...nu mai tin minte ce i se intamplase,ce nenorocire o adusese pe strazi.Era limpede ca saraca nu mai avea mintile foarte intregi,iar din disperarea de a gasi o solutie,ca lumea sa o creada si probabil sa ii ofere ori un loc de munca ori un banutz pentru ce picta,ne arata diplomele, vorbea de multe ori in 4-5 limbi deodata,alternandu-le in decursul a cateva fraze.Noi eram copii,ne era mila de ea,stateam de vorba,ii mangaiam cateii,am fi vrut sa o ajutam,insa era prea mult pentru noi...Cred ca singuratatea o chinuia mai tare decat foamea si neajunsurile...:( Eu chiar nu sunt o persoana care sa incurajeze mafia cersetorilor si desigur e important sa ai discernamant si cand oferi ajutor,insa reusesc sa fac diferenta intre cei "de profesie" si un batran slab mort,livid la fata,care sta bataind de frig,de multe ori si fara sa spuna sau sa ceara ceva,doar cu o rugaminte muta in privire, lipit de coltul unei alimentari,sperand ca poate Dumnezeu se va milostivi de el sa inghita un coltuc de paine in acea zi... Asa cum ne comportam cu batranii,copiii,natura si animalele noastre,asa vom avea viitorul noi si copiii nostri si cred ca ar trebui sa ne deschidem sufletul sa intelegem ca nu suntem noi...si restul,ci suntem un tot si ca nu ne putem astepta daca parti din acest intreg au de suferit,pentru ceilalti sa fie bine,nu are cum,e doar o iluzie! |
Draga heaven, sunt convins ca exista si cazuri reale de oameni amarati. Eu nu spun ca trebuie ignorati. Mesajul meu pleda pentru o abordare critica a problemei si gasirea unei solutii pe termen lung. Exista prea multi care se plang de dragul de a se plange chiar si atunci cand au o situatie relativ buna. Povestea celor doua batrane pare putin suspecta si de aceea pusesem niste intrebari incomode. Problema este una sensibila si solutia trebuie gasita de la caz la caz si trebuie sa fie una pe termen lung. Sa dai bani oricui iti cere nu reprezinta tocmai o solutie. Oamenii trebuie motivati mai intai sa nu ajunga in astfel de situatii, mai ales daca nu s-au nascut ieri, si in al doilea rand trebuie motivati sa iasa prin forte proprii din astfel de situatii. Cei care chiar nu pot, trebuie in mod clar ajutati.
|
Citat:
|
Citat:
multa iubire ps mesajul este simplu si banuiesc ca si pe intelesul tau ...DACA VREI SA AJUTI DOUA BATRINE , O FACI daca nu vrei .TACI SI VEZI-TI DE DRUM:5: de filosofie suntem satuli-----ai priceput ? multa iubire |
Citat:
multa iubire |
Citat:
Iar Ai nu este deloc pe aratura,a expus destul de clar punctul sau de vedere si mie mi se pare unul absolut pertinent.Stii vorba aceea ca decat sa ii dai unui om flamand cate un peste in fiecare zi,mai bine l-ai invata sa pescuiasca?Cam asta a incercat si el sa exprime... Desigur,este important ca fiecare dintre noi sa facem putinul pe care il putem face,atat in privinta batranilor,cat si a copiilor,animalelor,grija fata de natura,pentru ca doar stand sa asteptam sa vina sa faca altii in locul nostru asta...sansele de a schimba ceva cu lumea asta sunt aproape nule. Am observat ca folosesti exagerat cuvantul iubire,insa prin contrast,cuvintele tale biciuie pe cel caruia i te adresezi.Esti probabil tanar,impulsivitatea varstei isi spune cuvantul,insa uneori mai multa cumpatare este binevenita. Iubirea da libertatea de alegere,Dumnezeu Insusi nu intervine in viata noastra impunandu-ne ce sa facem,iar atunci cine ne investeste pe noi cu dreptul de a dicta semenilor nostri cum sa actioneze,ce sa simta?Suntem cumva mai presus de Creator? Esti intrigat de faptul ca Ai este sceptic...da,este dreptul si libertatea lui de a pune intrebari,de a fi sceptic,de a alege sau nu sa se implice! Imi spui ca filosofez si ce anume fac intr-un caz concret ca acesta?Simplu: fac ce simt si in limita posibilitatilor pe care le am in acel moment. Tu despre viata mea nu stii nimic si nici despre a lui Ai.Stii ca de multe ori am vazut persoane de genul lui,care nu se numesc credincioase,poate nu calca pe la biserica deloc,oameni ultrasceptici si foarte rationali,insa,care prin faptele lor manifesta mai multa sinceritate si iubire crestina decat multi asa zisi crestin practicanti? Ti-o spun prieteneste: fereste-te sa iti judeci aproapele cu o asemenea usurinta,pentru ca sufletul omului numai Dumnezeu il cunoaste... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:36:34. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.