Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Operatie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13540)

tigerAvalo9 10.08.2011 19:56:22

Operatie

Deci greutati peste greutati.Mama are operatie de facut,trebuie sa faca ,sufera de ceva si vreau sfaturi cum ,ce,unde,cand.Intelegeti voi.Sunt pregatit,am credinta in suflet,mai puternica ca acum nu a fost niciodata credinta.Rugati-va pentru mama va rog.Ma duc la duhovnic maine etc.Mi-e frica sa nu pateasca ceva in operatie etc. :(:(:( Nu a mai facut pana acum.Multumesc mult de sfaturi.
Fiti alaturi de mine:(

cristiboss56 10.08.2011 20:16:17

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 387965)
Deci greutati peste greutati.Mama are operatie de facut,trebuie sa faca ,sufera de ceva si vreau sfaturi cum ,ce,unde,cand.Intelegeti voi.Sunt pregatit,am credinta in suflet,mai puternica ca acum nu a fost niciodata credinta.Rugati-va pentru mama va rog.Ma duc la duhovnic maine etc.Mi-e frica sa nu pateasca ceva in operatie etc. :(:(:( Nu a mai facut pana acum.Multumesc mult de sfaturi.

Nu de sfaturi ai nevoie , ci de ceea ce ai tu mai mult , de credinta ! Ca daca avem credinta , draga Alin , nimic nu poate sa ne inspaimante , nici moartea de care ne ferim si o vrem cat mai indepartata . Sa te rogi pentru mama ta , sa te rogi asa cum sti tu cel mai bine , si sa se spovedeasca de poate mama ta , iar de s-a spovedit curand cu atat mai bine , caci sufletul curatit prin Sfanta Spovedanie ajuta enorm de mult trupul obosit , bolnav si vlaguit . Sa ai nadejde , sa-ti pastrezi echilibrul , si sa ai in minte tot timpul ca Dumnezeu le judeca pe toate cel mai bine si mai drept cu putinta , cu toate ca noi nu in totdeauna Ii intelegem judecatile Lui .
Pace si multa bucurie !

ioanna 10.08.2011 20:52:01

Curaj Alin, Dumnezeu nu lasa oamenii la greu, fii optimist si stai alaturi de mama ta. Daca tu esti puternic, ea va fi la randul ei puternica in lupta cu boala. Nu trebuie sa-i dai ei niciun motiv de ingrijorare, ea te simte foarte bine, stie cand esti deznadajduit, iar atunci si ea se intristeaza, deci capul sus, mai multa incredere , totul se va rezolva. Sa stii ca valoarea unui om se masoara dupa greutatile prin care a trecut, pentru ca incercarile te calesc si te intaresc, iar tu Aline, ai aceasta putere in tine, trebuie doar sa crezi. Dumnezeu sa-i dea sanatate mamei tale si sa o ajute sa treaca cu bine peste operatie!

glykys 10.08.2011 21:00:23

Sa o treci si la maslu, Aline. Daca poate, sa se spovedeasca si sa se impartaseasca! Roaga-te pentru ea inb timpul operatiei! Poti spune paraclisul Maicii Domnului!

GLAdoS 10.08.2011 21:03:24

Citat:

Mama are operatie de facut,trebuie sa faca ,sufera de ceva si vreau sfaturi cum ,ce,unde,cand.Intelegeti voi...

eu n-am intels... cum,ce,unde,cand e operatia?

tigerAvalo9 10.08.2011 21:21:28

Mi-e frica...ma nelinisteste...nu e ceva foarte foarte grav.Dar poti in ziua de azi sa mori in orice clipa.

adam000 10.08.2011 21:51:17

Cum o cheama pe mama ta?

In orice carte de rugaciuni exista o rugaciune numita "rugaciune pentru bolnavi". Citeste-o si roaga-te din tot sufletul tau, cu toata crediinta ta. Gandeste-te ca daca Dumnezeu l-a inviat pe Lazar din morti (dupa ce era deja mort; dupa ce, pentru mintea omului necredincios, "iremediabilul" deja se produsese), atunci cu atat mai mult o poate tine pe mama ta in viata si sa nu pateasca nimic. Frica aia pe care o simti e o ispita, e de la ala rau care incearca sa tulbure sufletul si sa confuzioneze mintea cu indoieli si intrebari. Incearca sa le respingi (gandurile ispititoare, tulburatoare), identificandu-le ca ispite si hotarandu-te sa nu le cedezi si cerandu-i Lui Dumnezeu sa te ajute sa nu te tulburi, ci sa tinzi spre mila si dragostea lui Dumnezeu care v-a facut pe amandoi (si pe tine si pe mama ta); deci daca v-a facut pe amandoi din dragostea Sa, atunci sigur nu vrea sa va piarda, ca nu are pe nimeni de pierdut.
Tine mintea si sufletul tau spre Dumnezeu in rugaciune.

O sa postez aici rugaciunea pt bolnavi din cartea de rugaciuni. Sper ca si tu sa-ti amintesti si sa te rogi, la randul tau, atunci cand vei intalni un om bolnav in jurul tau, si pentru acela, asa cum sper ca si pentru mama ta se vor ruga cat mai multi dintre noi.

Citat:

Rugaciune pentru cei bolnavi

Atotputernice Doamne, Tamaduitorule al sufletelor si al trupurilor, Care cobori pe oameni si tot Tu ii ridici, Care pedepsesti si vindeci din nou, ai mila de robul Tau (numele), pentru ca este bolnav. Intinde-Ti bratul Tau tamaduitor si vindeca-l pe robul Tau (pe roaba Ta), si ridica-l (-o) din patul de suferinta. Goneste duhul de slabiciune din el (ea) si indeparteaza de la el (ea) durerea, ranile, febra si slabiciunile. Daca are pacate si greseli, iarta-i-le din dragostea Ta pentru oameni. Dumnezeule, ai mila de ceea ce a creat mina Ta, intru Iisus hristos, impreuna cu Care esti binecuvantat si cu Bunul si de Viata datatorul Sfantul Duh, acum si in vecii vecilor. Amin.
Sa o ajute Dumnezeu pe mama ta si sa-i dea sanatate!

fallen 10.08.2011 22:00:39

Stai linistit, o sa fie bine. Totul e sa ai incredere in Dumnezeu, sa te rogi sa fie alaturi de mama tata si de doctorii care o vor opera.
Citeste si acatistul Sfantului Ioan Rusul.
Succes!

fallen 10.08.2011 22:01:44

Citat:

În prealabil postat de adam000 (Post 387998)
Cum o cheama pe mama ta?

In orice carte de rugaciuni exista o rugaciune numita "rugaciune pentru bolnavi". Citeste-o si roaga-te din tot sufletul tau, cu toata crediinta ta. Gandeste-te ca daca Dumnezeu l-a inviat pe Lazar din morti (dupa ce era deja mort; dupa ce, pentru mintea omului necredincios, "iremediabilul" deja se produsese), atunci cu atat mai mult o poate tine pe mama ta in viata si sa nu pateasca nimic. Frica aia pe care o simti e o ispita, e de la ala rau care incearca sa tulbure sufletul si sa confuzioneze mintea cu indoieli si intrebari. Incearca sa le respingi (gandurile ispititoare, tulburatoare), identificandu-le ca ispite si hotarandu-te sa nu le cedezi si cerandu-i Lui Dumnezeu sa te ajute sa nu te tulburi, ci sa tinzi spre mila si dragostea lui Dumnezeu care v-a facut pe amandoi (si pe tine si pe mama ta); deci daca v-a facut pe amandoi din dragostea Sa, atunci sigur nu vrea sa va piarda, ca nu are pe nimeni de pierdut.
Tine mintea si sufletul tau spre Dumnezeu in rugaciune.

O sa postez aici rugaciunea pt bolnavi din cartea de rugaciuni. Sper ca si tu sa-ti amintesti si sa te rogi, la randul tau, atunci cand vei intalni un om bolnav in jurul tau, si pentru acela, asa cum sper ca si pentru mama ta se vor ruga cat mai multi dintre noi.

Sa o ajute Dumnezeu pe mama ta si sa-i dea sanatate!

Bine ai revenit printre noi, "adam"!
Esti cumva suparat/a pe mine?

andrutza151 10.08.2011 22:25:45

Doamne ajuta!

Rugati va si Sfantului Gheorghe!el m a jutat sa trec de ultima operatie pt k am avut hemoragie puternica si era sa mor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

adam000 10.08.2011 22:38:28

Nu m-am suparat pe tine Fallen (nici nu aveam de ce); din contra, chiar iti admiram sfatul pe care i l-ai dat (sa se roage ca Dumnezeu sa fie alaturi si de doctorii care o vor opera). Intelept sfat! Ce intelept si inteligent ar fi daca ne-am aduce aminte sa ne rugam si pentru doctori atunci cand avem nevoie de ei, sa le lumineze Dumnezeu mintea si sa le puna El gandul bun in minte!

fallen 10.08.2011 22:41:22

Un bolnav din Atena a refuzat sa primeasca ajutorul doctorului, temandu-se ca isi va pierde viata, dar tu te-ai aratat in vis nepoatei sale, indemnand-o sa-l trimita la acela pentru tamaduire. Auzind ca nu i se va intampla nimic rau si ca vei tine chiar tu mana celui care il va opera, el a primit cu incredere sfatul tau si a aflat tamaduirea, pentru care a cantat Domnului cu multumire: Aliluia!

http://www.crestinortodox.ro/acatist...usu-67119.html

delia31 10.08.2011 23:48:33

Citat:

Doamne sfinte, fii pururea cu roaba ta, Mihaela in toate incercarile ei!
Alin, pe langa sfaturile primite de la ceilalti, iti trimit si eu o rugaciune pe care s-o zica mama ta.

Rugaciunea bolnavului inainte de operatie
Doamne, Dumnezeul meu, marturisesc inaintea fetei Tale neputintele si slabiciunile mele cele multe. Frica mare m-a cuprins inaintea acestei incercari, in loc sa ma cuprinda increderea in pronia Ta si in grija pe care o porti oamenilor.

Daca nu m-ar fi acoperit harul Tau, furtuna deznadejdii m-ar fi doborat la pamant. Nu am, Atotputernice Doamne, curajul pe care il au alesii Tai inaintea incercarilor vietii, dar tot ce pot sa fac este sa cad cu frangere de inima inaintea Ta si sa Te rog sa nu ma lasi fara ajutor.
Tu, Doamne, Cela Ce esti doctor ceresc, ta*ma*duieste-ma prin mana doctorului pamantesc, ca sa Te laud in toate zilele vietii mele. Amin

Nadejde multa, Alin! Nu-i spune lui Dumnezeu cat de mare e greutatea si problema ta, ci "spune-i" problemei cat de mare e Dumnezeu!

Soaree 10.08.2011 23:58:38

De ce esti asa de speriat? Ce fel de operatie este?

Dumnezeu sa fie cu mama ta!

tigerAvalo9 11.08.2011 09:53:00

MULTUMESC MUUULT DIN SUFLET.O cheama Mihaela.
E o operatie de fibrom uterin dar mi-e frica tare ca nu a mai trecut printr-o operatie pana acum.:(:(:(:(
Sunt 2 lucruri enervante:boala mea si a mamei.Sunt 2 probleme .De asta sunt asa tulburat

Soaree 11.08.2011 10:31:33

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 388101)
E o operatie de fibrom uterin dar mi-e frica tare ca nu a mai trecut printr-o operatie pana acum.:(:(:(:(
Sunt 2 lucruri enervante:boala mea si a mamei.Sunt 2 probleme .De asta sunt asa tulburat

Tu faci des atacuri de panica? Cati ani ai? Stai calm si nu aduna in jurul tau energie negativa. Operatia mamei tale este una simpla, fara pericole. Si tocmai pentru ca nu a mai trecut pana acum printr-o operatie va suporta bine interventia, organismul este pregatit sa lupte. Roaga-te si ai nadejde in Dumnezeu. Nu te nelinisti!

fallen 11.08.2011 17:08:47

Citat:

În prealabil postat de Soaree (Post 388116)
Tu faci des atacuri de panica? Cati ani ai? Stai calm si nu aduna in jurul tau energie negativa. Operatia mamei tale este una simpla, fara pericole. Si tocmai pentru ca nu a mai trecut pana acum printr-o operatie va suporta bine interventia, organismul este pregatit sa lupte. Roaga-te si ai nadejde in Dumnezeu. Nu te nelinisti!

Pai asta asa e. Daca esti increzator si gandesti pozitiv, lucrurile evolueaza asa cum trebuie.
Stiti oare cati oameni se "imbolnavesc cu zile" si ei si pe cei din jurul lor? N-aveti idee cat de mare e impactul emotional asupra celor din jur. Sunt unii care-l fac pana si pe medic sa o ia razna si sa se-ntrebe daca a facut bine ce-a facut. E foarte greu sa ai incredere.

fallen 11.08.2011 17:10:39

[quote=delia31;388034] Frica mare m-a cuprins inaintea acestei incercari, in loc sa ma cuprinda increderea in pronia Ta si in grija pe care o porti oamenilor.

Nu va suna cunoscut?

crestinOrtodoxa 11.08.2011 17:25:09

Citat:

În prealabil postat de andrutza151 (Post 388013)
Rugati va si Sfantului Gheorghe!el m a jutat sa trec de ultima operatie pt k am avut hemoragie puternica si era sa mor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

si eu sunt de parere ca ar fi bine sa te rogi Sf.Gheorghe.E un sfant intr-adevar grabnic ajutator si puternic...niciodata rugaciunile catre el nu raman fara raspuns, oricat de disperata ar fi situatia!
Si la Sf Arhanghel Rafail, el are in grija tainele tamaduirii, si nu numai de trupuri... e protectorul medicinei printre altele.

crestinOrtodoxa 11.08.2011 17:37:50

P.S.-nu e neaparat nevoie sa te apuci sa zici cate un acatist pt fiecare sfant, e deajuns sa spui o rugaciune micuta, daca o zici din suflet si cu speranta, sfantul respectiv sigur te va ajuta. De multe ori ajuta si numai ca i-ai numit sau i-ai pomenit... daca te rogi ne exista dubiu ca te va auzi.

Spune acatistul cui vrei tu, dar roaga-te la toti, macar pomeneste-i. Si numai daca zici "Sfinte <X> ajuta-ma si roaga-te Domnului pt mine/mama mea", sfantul respectiv te va ajuta.

fallen 11.08.2011 19:49:15

Citat:

În prealabil postat de crestinOrtodoxa (Post 388268)
si eu sunt de parere ca ar fi bine sa te rogi Sf.Gheorghe.E un sfant intr-adevar grabnic ajutator si puternic...niciodata rugaciunile catre el nu raman fara raspuns, oricat de disperata ar fi situatia!
Si la Sf Arhanghel Rafail, el are in grija tainele tamaduirii, si nu numai de trupuri... e protectorul medicinei printre altele.

Da? Nu stiam si de el. Ai vreo "poza" de-a lui?
A, si apropo, eu tin asa de mult la Acatistul Sf Ioan Rusul pt ca-l face parintele nostru aproape in fiecare vineri si m-a impresionat de prima data cand l-am auzit. Dar cu siguranta mai sunt multi alti sfinti tamaduitori : Sf. Pantelimon, Sf. Nectarie, etc.

cristiboss56 12.08.2011 18:47:57

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 388101)

Alin , asteptam vesti de la tine !

arwein 12.08.2011 21:19:44

Arhanghelul Rafail

1 atașament(e)
Despre Arhanghelul Rafail scrie in Cartea lui Tobit;
Acatist:
http://www.crestinortodox.ro/acatist...ail-67100.html

crestinOrtodoxa 12.08.2011 21:26:57

[quote=fallen;388327]Da? Nu stiam si de el. Ai vreo "poza" de-a lui? [quote]

heheee ... bineinteles ca am. Cu Arh.Rafail am gasit mai mult icoane catolice. Uite una bizantina. http://imageshack.us/photo/my-images...gelrafael.jpg/ (p-asta n-am developat-o, dar intentionez. Sunt atatea iconitze frumoase pe net!) "Bucura-te Sfinte Arhanghel Rafail, cel care stergi lacrimile durerilor noastre"

hm...ar trebui sa facem un topic cu icoane. :)

crestinOrtodoxa 12.08.2011 21:30:58

sunt "fan" Arhangelul Rafail. :P

in urma "cercetarilor" am aflat ca sunt 2 acatiste care circula pe piatza. Unul e concentrat pe faptul ca e ocrotitorul casatoriei, altul pe faptul ca e protectorul medicinei. Eu il am p-al doilea.

cristiboss56 12.08.2011 21:31:00

[quote=crestinOrtodoxa;388688][quote=fallen;388327]Da? Nu stiam si de el. Ai vreo "poza" de-a lui?
Citat:

heheee ... bineinteles ca am. Cu Arh.Rafail am gasit mai mult icoane catolice. Uite una bizantina. http://imageshack.us/photo/my-images...gelrafael.jpg/ (p-asta n-am developat-o, dar intentionez. Sunt atatea iconitze frumoase pe net!) "Bucura-te Sfinte Arhanghel Rafail, cel care stergi lacrimile durerilor noastre"

hm...ar trebui sa facem un topic cu icoane. :)
Exista ceva in asa sens la Topicul specializat de pictura bisericeasca , dar nu strica inca unul acolo , caci aici e harababura mare , si din respect ( cel putin ) , nu la "Generalitati " se trateaza asa ceva , dar in fine . . . !

crestinOrtodoxa 12.08.2011 21:33:27

[quote=cristiboss56;388691][quote=crestinOrtodoxa;388688]
Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 388327)
Da? Nu stiam si de el. Ai vreo "poza" de-a lui? Exista ceva in asa sens la Topicul specializat de pictura bisericeasca , dar nu strica inca unul acolo , caci aici e harababura mare , si din respect ( cel putin ) , nu la "Generalitati " se trateaza asa ceva , dar in fine . . . !

scuze, ai dreptate. pai sa speram ca un moderator ca muta postarile offtopic de aici unde trebuie. :(

tigerAvalo9 13.08.2011 13:36:02

Salutare.Se simte o imbunatatire pe toate planurile.Se vede ca rugaciunile si-au facut efectul si Dumnezeu e mare si nu lasa sa cada omul necajit si caruia ii pasa de Dumnezeu.VA MULTUMESC DIN SUFLEEEEEEEEEEEEEET ,DIN SUFLEEEEEEEET,DIN SUFLEEEEET PENTRU TOOOOOOOT AJUTORUL DAT !Si la mine si la mama se simte o imbunatarie.Deci operatia se va stabili in zilele urmatoare iar noi mergem cu credinta inainte!
AM SA FAC O LISTA CU TOTI OAMENII CARE M-AU AJUTAT SI AM SA-I PUN INTR-UN POMELNIC SI AM SA-I POMENESC LA RUGACIUNE!
MOMENTAN SUNT INTR-O CONTINUA MISCARE!SCUZATI-MA!

fallen 13.08.2011 19:59:08

Citat:

În prealabil postat de crestinOrtodoxa (Post 388690)
sunt "fan" Arhangelul Rafail. :P

in urma "cercetarilor" am aflat ca sunt 2 acatiste care circula pe piatza. Unul e concentrat pe faptul ca e ocrotitorul casatoriei, altul pe faptul ca e protectorul medicinei. Eu il am p-al doilea.

Da? Atunci ma fac si eu fan! Dar tot Sf. Ioan Rusul ramane prima mea iubire in acest sens.
(Scuze ....!!!!)

tigerAvalo9 16.08.2011 16:55:06

Mare este mila ta Doamne si drept esti Tu!!!Vesti bune!
Deoarece s-a rugat multa lume pentru mama,inclusiv ea si eu,deoarece s-a dus la Sf.Nectarie la moaste(aici in oras,urmeaza sa ne ducem si la Radu Voda)Dumnezeu si Sf.Nectarie au inlaturat frica,teama,spaima si mama nu mai trebuie sa faca operatie.Exact ce a cerut exact aia s-a intamplat.Eu sunt mai bine,simt o imbunatatire.DECI DOVADA CA RUGACIUNEA SI-A FACUT EFECTUL SI CA DUMNEZEU EXISTA!

MULTUMESC DOAMNE,MAICUTA DOMNULUI,SF NECTARIE SI TUTUROR SFINTILOR!!!!
INSA LUPTA NU S-A TERMINAT EA CONTINUA.
URMATORUL PAS:RADU VODA
Rugaciune,rugaciune,rugaciune asta e reteta.

MULTUMESC DIN SUFLET TUTUROR!Dumnezeu sa va binecuvinteze!

Hartford 28.08.2011 22:34:13

Mare esti tu Doamne cu toti sfintii tai, ma bucur din suflet sa aud de bine, Domnul sa va aiba paza lui si sa bucurati de viata.
NADEJDE+ CREDINTA+ DRAGOSTE+ o reteta primita astazi de la un suflet drag mie din Romania.

Yasmina 28.08.2011 22:41:09

Un gand si o rugaciune de departe,Domnul sa va ajute sa treceti cu bine de toate durerile si slabiciunile acestui trup vremelnic!
Sa auzim de bine!

Hartford 29.08.2011 02:55:31

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 394579)
Un gand si o rugaciune de departe,Domnul sa va ajute sa treceti cu bine de toate durerile si slabiciunile acestui trup vremelnic!
Sa auzim de bine!

ai dreptate

slabiciunile acestui trup vremelnic!care ramane in cimitir si nu ii pasa de suflet

Yasmina 29.08.2011 03:41:03

Citat:

În prealabil postat de Hartford (Post 394634)
ai dreptate

slabiciunile acestui trup vremelnic!care ramane in cimitir si nu ii pasa de suflet

nici macar in cimitir nu ramane...in cativa ani daca exista umiditate si aciditate a solului pana si oasele putrezesc(arata ca si lemnul putrezit,culoare galbui -maronie,fara forma definita).
Pe de alta parte,este buna aceasta despartire trup-suflet,altfel sa ne imaginam cu groaza ,fiind morti-vii in pamant,constienti de descompunerea noastra...:eek:

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:58:33.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.