Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   25%-50% din sarcini se termina cu avort spontan (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13623)

cocacoc 19.08.2011 08:49:20

25%-50% din sarcini se termina cu avort spontan

Studiile au aratat ca 25% din totalul sarcinilor se termina cu avort spontan, cu o estimare la 50% datorita faptului ca multe sarcini avorteaza spontan fara recunoastere clinica.

Marea majoritate a avorturilor spontane nu sunt datorate actiunii parintilor (droguri, cafea, tigari) ci tin de mutatii genetice intamplatoare, probleme cromozomale datorate genelor parintilor, deficienta de progesteron, malformatii uterine etc .

La nivel mondial 26% din totalul sarcinilor se termina cu avort indus.

Pentru cei care considera ca avortul e o crima, cine e criminalul in cazul avorturilor spontane ?

windorin 19.08.2011 09:01:44

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 391182)
Pentru cei care considera ca avortul e o crima, cine e criminalul in cazul avorturilor spontane ?

Indiferent de modalitate sau cauza, avortul tot crima ramane; chiar si daca se petrece accidental.
Teoretic, este o pedeapsa primita de parinti (de mama, cat si de tata) pentru pacatele lor.
Multi continua sa se apropie trupeste si dupa zamislire, lucru care nu este ingaduit parintilor.
Altii continua sa nu constientizeze ce mare dar au primit, comportandu'se ca si inainte, cu indiferenta si cu patimi.

De multe ori nu putem intelege lucrurile, caci mintea noastra nu este suficient luminata.
Pe zi ce trece insa, putem sa intelegem si mai bine voia lui Dumnezeu, cat si planul Sau de mantuire.

N.Priceputu 19.08.2011 09:06:22

Poți extinde întrebarea: cine e criminalul în cazul copiilor care mor, al adolescenților, al tinerilor... ș.a.m.d. Cine e autorul bolii; cine e autorul morții?

Moartea, aticipată de boală, a intrat în lume prin ruperea omului de harul lui Dumnezeu cel viu. Nimeni - niciun om, dar nici celelalte făpturi, care-i sunt subordonate - nu mai are, de atunci, legătură deplină cu Izvorul vieții; toată creația e coruptă, bolnavă.

Restaurarea nu se poate face decât din inițiativa lui Dumnezeu, care pentru aceea L-a trimis pe Fiul Său: să dea din nou viața cea adevărată, deplină, duhovnicească, omului căzut. Trupul, totuși, va purta în continuare moștenirea coruptibilității și se va îmbolnăvi, și va muri. Numai la înviere va fi restaurat, unindu-se cu sufletul îndumnezeit.

Urmare a acestei tragedii (căderea, despărțirea de Dumnezeu) este și avortul spontan.

anna21 19.08.2011 09:07:58

Cum s-a studiat avortul fara semne clinice?

Ce prostie de studiu este asta? Cum se poate face o statistica ce pretinde ca n % avorturi spontane se produc fara sa stim?
Sa fim seriosi si sa nu credem toate stirile la mana a 7a.

misteria 19.08.2011 09:18:30

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 391193)
Ce prostie de studiu este asta? Cum se poate face o statistica ce pretinde ca n % avorturi spontane se produc fara sa stim?
Sa fim seriosi si sa nu credem toate stirile la mana a 7a.

De acord! Cum sa fie posibil asa ceva?Nu imi explic.

cocacoc 19.08.2011 09:22:48

Edit...........

LaPetiteMoc 19.08.2011 09:24:22

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 391200)
Edit...........

Tocmai. Atunci pe ce baza se face o astfel de statistica?

LaPetiteMoc 19.08.2011 09:26:24

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 391200)
Edit...........

Ati sters mesajul postat. De aceea il redau aici, ca sa nu para ca vorbim singuri.

Scriati: "Avortul spontan se produce in primele saptamani de sarcina fara ca mama sa stie ca este insarcinata."

La acest mesaj dadusem replica de mai sus.

cocacoc 19.08.2011 09:26:46

Cifrele sunt luate de aici http://en.wikipedia.org/wiki/Miscarriage

DragosP 19.08.2011 09:30:35

Ei, dacă uichipedia este sursa de informare...
Punem și puțin ingrediant de feisbuc și gata sminteala zilei. Nu cocacoc? Drăcușorul care te ghidează poate fi mulțumit și astăzi!

ai2 19.08.2011 09:36:08

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 391206)
Ei, dacă uichipedia este sursa de informare...
Punem și puțin ingrediant de feisbuc și gata sminteala zilei. Nu cocacoc? Drăcușorul care te ghidează poate fi mulțumit și astăzi!

Cu ce afecteaza asta faptul ca exista totusi foarte multe avorturi spontane? Faptul ca nu stii sa dai un raspuns fara sa jignesti spune multe despre tine si depre mentalitatea care te face crestin.

DragosP 19.08.2011 09:39:56

Frate drag, când spun cuiva că smintește nu înseamnă că-l jignesc.

Pe de altă parte, o parte din subiectele deschise de cocacoc numa' pentru un forum ortodox nu sunt. Iar una din datoriile mele de creștin este să apăr (așa cum pot) ortodoxia inclusiv de sminteală.

AndruscaCIM 19.08.2011 09:40:32

Am mai citit si eu ceva de genul asta....dar mi se paruse ca ar putea fi ceva explicabil totusi. Statisticile se fac pe un numar destul de mare de femei, care fiind monitorizate, se pot constata diverse, chiar daca femeile pot sa nu isi dea seama la cateva saptamani ca pierd ceva( stiu ca testele de sarcina cel putin ies pozitive dupa 10-14 zile, si pana atunci nestiind sigur ce si cum, imi imaginez ca se mai pot si pierde, dar asta poate constata doctorul ulterior)...ma gandesc.

cocacoc 19.08.2011 09:44:31

Cifra aia de 25% e cifra raportata. Faptul ca unele femei habar nu au ca au avut un avort spontan poate doar sa adauge la cifra raportata.

cocacoc 19.08.2011 09:46:53

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 391213)
Pe de altă parte, o parte din subiectele deschise de cocacoc numa' pentru un forum ortodox nu sunt.

Bineinteles ca amenintarea cu moartea din partea unor crestini si punerea in balanta a avorturilor spontane cu avorturile induse nu e subiect de Generalitati pe forumul ortodox. Doamne fereste sa fie deschise asemenea toapice aici .

anna21 19.08.2011 09:49:00

Imi este f greu sa cred acele cifre din variate motive, dintre care:
1. Daca nu s-a facut studiu serios pe populatie reprezentativa, cifrele sunt false. Evident, astfel de studiu nu cred ca exista.
2. Daca estimarea e facuta de ginecologi, evident ca ei sunt familiarizati cu cazurile particulare/ dificile .. deci au perceptie deformata.
3. Stiu femei care au luat mult timp anticonceptionale, iar apoi nu mai reuseau sa tina sarcina.. Deci raspunsul la intrebarea "cine e de vina?" este clar.
4. Nu cred in gravida care nu-si stie starea! Daca esti atenta realizezi imediat ca ceva s-a schimbat. Eu am stiut la fiecare sarcina cam in 7-10 zile ca sunt gravida (fara test). Asta deoarece modificarile sunt atat de rapide si evidente incat stii ca s-a intamplat ceva. Gravida care nu a stiut ca a pierdut sarcina este un mit, in opinia mea.

cocacoc 19.08.2011 09:52:53

Credintele tale sunt irelevante .

Poti sa ai avort spontan inainte ca sa stii ca ai ramas insarcinata. Si daca stii ca ceva s-a intamplat, femeia pur si simplu se poate sa nu raporteze cuiva.

catalin2 19.08.2011 10:05:34

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 391182)
Studiile au aratat ca 25% din totalul sarcinilor se termina cu avort spontan, cu o estimare la 50% datorita faptului ca multe sarcini avorteaza spontan fara recunoastere clinica.

Marea majoritate a avorturilor spontane nu sunt datorate actiunii parintilor (droguri, cafea, tigari) ci tin de mutatii genetice intamplatoare, probleme cromozomale datorate genelor parintilor, deficienta de progesteron, malformatii uterine etc .

Ca sa nu mai fii ingrijorat ca se contrazic crestinii, studiile si sondajele arata ca 100% din oamenii care se nasc mor la un moment dat. Statisticile oricum sunt exagerate. La fel ca in legislatie, daca avorteaza din proprie vointa e ucidere, daca e din cauza tigari, alcool si altele e ucidere din culpa, iar restul tine de pacate, etc.

anna21 19.08.2011 10:06:03

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 391222)

Poti sa ai avort spontan inainte ca sa stii ca ai ramas insarcinata. Si daca stii ca ceva s-a intamplat, femeia pur si simplu se poate sa nu raporteze cuiva.

Am un preten ginecolog si de la el stiu ca femeile care au pb cu sarcina sunt in general alea care au facut intreruperi de sarcina etc. si cele apropiate de menopauza (a lucrat si in clinica de tratamente fertilizare, are destula experienta).
Pe de alta parte, are paciente hispanice (catolice) care datorita culturii in care s-au format nasc copiii unul dupa altul.. Ele nu pierd sarcini:anul si copilul.
(imi amintesc ca in spital am cunoscut o asistenta f tanara si mi-a vorbit de cei patru copii ai ei. Am intrebat-o perplexa "cati ani ani?". 19 ani ! Este alta cultura.)

O sa intreb maine un ginecolog pt ca ce scrie pe wiki e o aiureala.

cocacoc 19.08.2011 10:10:28

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 391228)
Am un preten ginecolog

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 391220)
2. Daca estimarea e facuta de ginecologi, evident ca ei sunt familiarizati cu cazurile particulare/ dificile .. deci au perceptie deformata.

-------------------------------------

ai2 19.08.2011 10:13:23

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 391220)
Imi este f greu sa cred acele cifre din variate motive, dintre care:
1. Daca nu s-a facut studiu serios pe populatie reprezentativa, cifrele sunt false. Evident, astfel de studiu nu cred ca exista.

S-a facut deci exista! Acuma ca tu nu stii e explicabil. Citeste si tu altceva, nu doar Biblia. Aia nu e carte de medicina!

Citat:

Stai tu linistita ca exista statisticieni in spatele acestor resultate. Doar nu crezi ca au venit 2-3 ginecologi si au zis ca din experienta lor asta e rata de avort spontan.
Citat:

3. Stiu femei care au luat mult timp anticonceptionale, iar apoi nu mai reuseau sa tina sarcina.. Deci raspunsul la intrebarea "cine e de vina?" este clar.
Nu, nu e! De ce? FOARTE simplu. Nu doar femeile care au luat anticonceptionale pot pierde o sarcina. Si alea care su mancat anafura si au baut aghiasma pot pierde o sarcina.
Citat:

4. Nu cred in gravida care nu-si stie starea! Daca esti atenta realizezi imediat ca ceva s-a schimbat. Eu am stiut la fiecare sarcina cam in 7-10 zile ca sunt gravida (fara test). Asta deoarece modificarile sunt atat de rapide si evidente incat stii ca s-a intamplat ceva. Gravida care nu a stiut ca a pierdut sarcina este un mit, in opinia mea.
Opinia ta = sfaturi babesti. Exista atatea si atatea moduri in care o sarcina se poate manifesta, incat opinia ta arata doar un singur lucru. Gradul de ignoranta in care te scalzi. Sarcina se poate pierde foarte repede. Dupa logica crestina oul fecundat are suflet. Cine a omorat acel suflet daca mama n-a fumat si a mers la biserica in fiecare duminica?

ai2 19.08.2011 10:14:29

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 391222)

Normal ca nu raporteaza. Pai o vorbeste satu' ca are pe necuratu' in ea daca a pierdut sarcina. Nu e minunata religia?!

ai2 19.08.2011 10:15:22

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 391228)
Am un preten ginecolog si de la el stiu ca femeile care au pb cu sarcina sunt in general alea care au facut intreruperi de sarcina etc. si cele apropiate de menopauza (a lucrat si in clinica de tratamente fertilizare, are destula experienta).
Pe de alta parte, are paciente hispanice (catolice) care datorita culturii in care s-au format nasc copiii unul dupa altul.. Ele nu pierd sarcini:anul si copilul.
(imi amintesc ca in spital am cunoscut o asistenta f tanara si mi-a vorbit de cei patru copii ai ei. Am intrebat-o perplexa "cati ani ani?". 19 ani ! Este alta cultura.)

O sa intreb maine un ginecolog pt ca ce scrie pe wiki e o aiureala.

Argumentele nu se bazeaza pe exceptii, ci pe studii. Cam cum face wikipedia.

LaPetiteMoc 19.08.2011 10:19:55

Pe wiki poate posta oricine. Si eu am adaugat informatii pe wiki referitoare la scriitori cunoscuti si nimeni nu m-a intrebat nimic despre veridicitatea, sursa, verificarea informatiilor. Talmes-balmes acolo.

anna21 19.08.2011 10:20:57

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 391234)
Argumentele nu se bazeaza pe exceptii, ci pe studii. Cam cum face wikipedia.

Pai adu studii.

catalin2 19.08.2011 10:23:01

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 391232)
Opinia ta = sfaturi babesti. Exista atatea si atatea moduri in care o sarcina se poate manifesta, incat opinia ta arata doar un singur lucru. Gradul de ignoranta in care te scalzi. Sarcina se poate pierde foarte repede. Dupa logica crestina oul fecundat are suflet. Cine a omorat acel suflet daca mama n-a fumat si a mers la biserica in fiecare duminica?

Asta e tare, ea e femeie si tu barbat, e normal ca stie mai multe. Te pomenesti ca ai si nascut!
La restul am dat raspuns, nu o mai intoarceti degeaba.

anna21 19.08.2011 10:26:50

Sunt cifre umflate, preluate dintr-o sursa in alta, dar doar pareri aruncate pe piata pt ca unii oameni sa gaseasca argumente suplimentare pro-avort.

(desi faptul ca oamenii mor nu e argument pro-crima).

Dar cifrele astea din burta mi-au amintit de alta "cercetare" vestita, care inca este popularizata in scoli, desi este o frauda dovedita:

http://www.creationism.info.ro/blog2...escoperită.htm

cocacoc 19.08.2011 10:34:29

Imi fac si io un blog. Promiti ca ma citezi de acolo ?

cocacoc 19.08.2011 10:36:16

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 391238)
Asta e tare, ea e femeie si tu barbat, e normal ca stie mai multe.

Da, stie mai multe despre propria sarcina.

anna21 19.08.2011 10:38:23

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 391244)
Imi fac si io un blog. Promiti ca ma citezi de acolo ?

Daca spui ceva adevarat, folositor si interesant... te citez

lore86 19.08.2011 11:22:36

cea mai sigura forma de manipulare a populatiei sunt sondajele de opinie.

Spre exemplu:vrei sa faci un sondaj :"Cati romani mai citesc azi carti?"iar ca centre de recrutare iei doua universitati, doua biblioteci si o institutie a statului. Si se poate sa ajungi la rezultatul ca 92% dintre romani mai citesc azi carti.

daca acelasi sondaj il faci in vreo 5 sate de munte sau campie, in care oamanii se ocupa de dimineata pana seara cu cresterea animalelor si cultivarea pamantului ajungi la concluzia ca 12% dintre romani mai citesc carti.
asadar, cine te-a platit sa faci sondajul ce vrea sa demonstreze:ca romanii citesc sau nu carti?daca vrea sa demonstreze ca citesc ii prezinti sondajul facut la biblioteca, daca vrea sa demonstreze contrariul ii prezinti sondajul facut la tara.
Sondaj bazat pe studii, facut de profesionisti....

cocacoc 19.08.2011 11:36:33

Ce legatura au sondajele de opinie cu topicul asta eu nu inteleg.

lore86 19.08.2011 11:42:51

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 391266)
Ce legatura au sondajele de opinie cu topicul asta eu nu inteleg.

una foarte stransa.
Concluzia e urmatoarea: esential e mediul in care se face studiul, acela e determinat ptr rezultatul studiului.

GLAdoS 19.08.2011 13:31:05

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 391213)
Frate drag, când spun cuiva că smintește nu înseamnă că-l jignesc.

Serios, dar ce inseamna? sau tu folosesti cuvantul simintit ca sa faci un compliment, de il folosesti asa des?

ai2 19.08.2011 13:36:41

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 391268)
una foarte stransa.
Concluzia e urmatoarea: esential e mediul in care se face studiul, acela e determinat ptr rezultatul studiului.

Si ce te face sa crezi ca doctorii au uitat sa ia in calcul chestii d-astea simple?

DragosP 19.08.2011 13:41:32

Citat:

În prealabil postat de GLAdoS (Post 391298)
Serios, dar ce inseamna? sau tu folosesti cuvantul simintit ca sa faci un compliment, de il folosesti asa des?

Vezi că dacă nu știi te agiți de pomană?

ai2 19.08.2011 13:49:07

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 391309)

Soarele se invarte in jurul Pamantului?

DragosP 19.08.2011 13:52:24

Știu și eu?
Depinde de sistemul de referință. Da' mai bine-i întrebi pe vsovivi și pe neica_nimeni.:77:

În altă ordine de idei, statistic vorbind, tu ar trebui să ai IQ-ul mai mare ca al meu (se vede dealtfel și la cum scriem fiecare, nu?), atunci de ce mă întrebi pe mine frate dragă?

GLAdoS 19.08.2011 13:53:24

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 391309)

Dar ce ma intereseaza pe mine o interpretare religioasa a unui cuvant... asa pot si eu sa-ti spun ca esti nebun dar eu am o alta interpretare a cuvantului "nebun"... asa ca nu te supara ;)

DragosP 19.08.2011 13:56:00

Citat:

În prealabil postat de GLAdoS (Post 391320)
Dar ce ma intereseaza pe mine o interpretare religioasa a unui cuvant...

Ar trebui să te intereseze, pentru că acela este sensul folosit de mine, sens știut de TOȚI creștinii practicanți. Așa că, nu te supăra tu, te rog.

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:04:48.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.