![]() |
Profeti adventisti
As vrea sa stiu in primul rand ce profetii adventiste s-au implinit, cand si cum, cine le-a zis.
Daca vrea cineva, poate sa spune si ce profetii nu s-au implinit si cine le-a zis. |
Citat:
|
Citat:
2. Profetiile adventiste sunt, in general, comentarii la profetiile Bibliei. Voi reveni cu lucruri mai concrete, in acest sens. |
Citat:
1) cresterea puterii papalitatii (EGW - Tradegedia Veacurilor, cap. "Scopul papalitatii"); de stiut ca la vremea aceea papalitatea era subrezita rau de tot (intre 1870 si 1929 a fost privata de jurisdictie teritoriala). Primise doua lovituri puternice: arestarea papei in 1798 si teoria lui Darwin. Din 1929, Musolini repune Vaticanul in drepturi si papalitatea prinde iarasi putere. 2) o profetie de necrezut la vremea aceea: unirea dintre protestantism/neo-protestantism (in special cel din SUA) si Vatican (EGW, Marturii, cap.5).Iti trebuia mare indrazneala sa afirmi asa ceva, acum 100 de ani. Astazi, America protestanta isi da mana cu Vaticanul (lucru de neconceput cu putin timp in urma). Mai urmeaza ca aceste doua puteri (fiare) sa formeze o alianta (conform profetiilor din Apocalipsa). |
Ellen G. White: interpretarile personale si pe alocuri contradictorii ale textului biblic.
http://www.ellenwhiteexposed.com/rom/egw53.htm |
Citat:
Considerati Ortodoxia o "bestie" avand in vedere asemanarile cu catolicismul ? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
P.S. Am gasit un articol despre Obama si legea duminicala: http://alt-om.com/legea-duminicala-b...-usa-americii/ Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Oamenii trebuie sa cunoasca adevarul despre aceasta “profetesa” adventista si in niciun caz sa se rezume la imaginea cosmetizata pe care o prezinta site-urile adventiste, deci cel mai bine e sa citeasca ceea ce ea a scris si abia dupa parerile “pro” si “contra”.
Dansa n-a fost profet, a avut preocupari spirituale de aici si numeroasele carti cu sfaturi si recomandari pentru o viata sanatoasa (mintala si spirituala), insa a fost si puternic ancorata in realitatea contemporana, exprimandu-si punctul de vedere asupra unor probleme politice, deci a fost un analist, un observator.Nu trebuie sa fii profet pentru a "prezice" ca "Ierusalimul vechi nu se va reface", deci miscarea sionista (care atunci prindea contur in SUA) e una eminamente politica si nu fundamentata real pe Scripturi. p.s cu siguranta am citit mai mult decat ati citit dmv. din opera Sf. Parinti sau a marilor teologi ortodocsi |
Citat:
|
Citat:
Apropo: stiti ca in cartea "Divina vindecare" (scrisa acum 100 de ani) se dau sfaturi care uimesc medicii din ziua de azi, pentru valoarea lor (desi la vremea aceea erau respinse de lumea medicala)? Citat:
|
Revino cu lucruri mai concrete te rog...
Citat:
Verifica te rog mai atent data aparitiei Bisericii Adventiste si ai sa vezi ca nu este asa cum crezi. Inainte de a te pronunta, cel mai bine este sa te documentezi temeinic. Da bine sa stii si sa nu vorbesti de la tine... |
Cat despre Ellen White...
Avem BIBLIA ca indrumator, ca profet. Ea prezinta istoria neamului omenesc de la facerea lumii si pana la refacerea ei. Acum ca avem acest Adevar, facut atat de clar pentru cei ce aud si vor sa inteleaga, la ce este nevoie de alti profeti? Este incomplet Cuvantul lui Dumnezeu? Are nevoie de "carje"?
Analizeaza-ti viata foarte atent, si identifica clar cerintele lui Dumnezeu fata de tine, ca sa fi mantuit. Dorinta mea este sa putem face ceva constructiv pentru vietile noastre, nu sa le irosim pe nimicuri. Dumnezeu sa ne ajute pe toti sa-L putem gasi si sa-I slujim dupa voia Sa! |
Citat:
Corecteaza-ma, te rog. P.S. Probabil faci confizie intre biserica AZS si curentul adventist (la a carui idei au aderat credinciosi din diferite confesiuni si lcuri ale globului pamantesc). |
Citat:
Nu Scriptura are nevoie de "carje" ci noi avem nevoie de ele, pentru a ajunge la Scriptura. Cat despre profetii, cine ti-a spus ca acestea au incetat deja? Citat:
|
Domnul sa ne dea intelepciune la toti!
Cand vorbim despre lucrurile spirituale, frumos este, sa vorbim fara sa ne certam. Si nu ca as avea mai multe pretentii de la voi, adventistii... desi voi aveti alt fel de a trai credinta, sau cel putin asa sustineti.
Daca vorbim frumos, putem ajunge la ceea ce eu numesc constructiv. Deci, nu vorbesc numai de voi... vorbesc de toti cei care intr-adevar Il iubim pe Dumnezeu. Constructiv este atunci cand ne prezentam punctele de vedere cu argumente clare, dovezi palpabile si o minte obiectiva. Doar nu vrem sa incepem alte "cruciade in numele si de dragul lui Dumnezeu". Persoanele care citesc de pe acest forum, trebuie ca la despartirea de acest loc sa plece cu dorinta de a se reintoarce cu placere. Sunt convins ca stii lucrurile acestea. ;) |
Citat:
P.S. Din semnatura ta, sa inteleg ca esti un pazitor al poruncilor lui Dumnezeu? Din postarile tale am inteles ca nu esti adventist. |
Citat:
- nu are nevoie de o imagine cosmetizata; se stie ca a fost un om care a facut si greseli (inclusiv in invataturile de ordin spiritual); dar, nici intr-un caz nu trebuie sa luati in seama site-uri mincinoase ca "ellenwhiteexposed", care publica parerile unor dezechilibrati (pot veni cu argumente cand fac aceasta afirmatie). - trebuie tinut cont de perioada in care a scris sau a facut ceva; unele erau conceptiile ei cand era o tanara metodista, altele erau mai tarziu, cand s-a maturizat spiritual. |
Citat:
Iar capac peste toate și -fără supărare- ironia soartei face ca chiar textul semnăturii tale să facă referire la darul profeției prezent în Biserica sfârșitului de lume (Apoc. 12,17;19,10). |
Citat:
Site-ul http://www.azsromania.org exprima punctul de vedere oficial ca si http://www.adventist.ro/ sau e un site gen crestinortodox.ro? Intreb ca sa stim de unde sa preluam informatiile despre doamna White. later edit: nu mai e nevoie de raspuns, am gasit pana la urma pozitia oficiala a Bisericii Adventiste de Ziua a 7-a, fata de scrierile doamnei Ellen G. White. Tot cautam la "convingeri", iar raspunsul era la sectiunea "despre noi" :) Unul din darurile Duhului Sfant este profetia. Acest dar este un semn de identificare al bisericii ramasitei si s-a manifestat in lucrarea lui Ellen G. White. In calitate de mesager al Domnului, scrierile ei sunt o sursa continua si o autoritate in ceea ce priveste adevarul, oferind bisericii mangaiere, calauzire, instruire si corectie. Credem ca Ellen White a fost inspirata de Duhul Sfant si ca scrierile ei, ca produs al inspiratiei, sunt aplicabile si sunt o autoritate, in special pentru adventistii de ziua a saptea. http://www.adventist.ro/index/despre...n-g-white.html |
Citat:
Celelalte, pot exprima un punct de vedere care eventual coincide cu cel al Bisericii A.Z.Ș. De aceea recomand să mergeți direct la sursă și dacă aveți ceva de criticat puteți s-o faceți în raport cu ce găsiți acolo. Mulțumesc. |
Citat:
"""Adventiștii de ziua a șaptea cred… Că Sfînta Scriptură, Vechiul și Noul Testament, constituie Cuvîntul scris al lui Dumnezeu, transmis prin inspirație divină, prin oamenii sfinți ai lui Dumnezeu, care au vorbit și au scris, mișcați de Duhul Sfînt. În acest Cuvînt, Dumnezeu a încredințat omului cunoștința necesară în vederea mîntuirii. Sfintele Scripturi constituie descoperirea infailibilă a voii Sale. Ele sînt norma caracterului, criteriul de verificare a experienței, descoperirea supremă a doctrinelor și raportul demn de încredere al intervențiilor lui Dumnezeu în istorie."" Doresc sa se inteleaga faptul ca, dintre toate scrierile, doar Sfanta Scriptura este infailibila. P.S. Apreciez foarte mult modul dvs. onest in care incercati sa faceti referiri la adventistii de ziua a saptea (folosind surse oficiale, credibile). Asa cum spunea si fratele meu de credinta, acceptam criticile dvs. Nu suntem niste "imaculati" si facem destule greseli. Important este sa fim criticati pentru acestea (nu pentru lucruri inventate). |
Dar de ce spuneti aceste lucruri? Adventistii nu au profeti in mijlocul lor ! Ei nu cred in darul proorociei....faptul ca Ellen White e considerata profet, nu are mare importanta, pentru ca a murit demult iar astazi adventistii nu au profeti in biserica lor !
|
As dori sa intreb pe adventisti: cum poate fi o femeie conducatoarea poporului lui Dumnezeu? ca in Scripturi intotdeauna profetii, care calauzeau poporul prin Duhul Sfant pe care il aveau, erau intotdeauna barbati.
|
Citat:
|
Citat:
B. Ați auzit cumva de:
|
Citat:
B. Aveți dreptate. A. Nu știu, s-o fi denumit, nu s-o fi denumit, dar știu că biserica d-vs o consideră profet. Cine e "Spiritul profetic" ? Sau, mai bine, ca să n-o mai dăm întoarsă: albă sau neagră, domnule adventist: A fost sau nu a fost Ellen G. White profet ? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Miller a greșit (nu cu rea intenție) semnificația unei profeții deja făcute de Scriptură. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
A fost "antecesor" doar în privința advențiului, ori în sensul acesta a fost la fel de bine și un succesor al apostolilor. Și uite așa... am ajuns și la succesiunea apostolică la adventiști!:58: |
Citat:
Osutafarauna, pai exemplele din Vechiul testament nu sunt actuale, invatatura Noului testament nu lasa femeia sa tina predici in biserica, sa taca in biserica si sa intrebe pe sotul ei acasa ! apoi, cele 4 proorocite fiicele lui Filip, nu au condus biserica, ca eu la asta m-am referit, ca Dumnezeu nu ridica o femeie in dispensatia noutestamentara sa conduca poporul Sau. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:41:58. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.