Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Profeti adventisti (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13672)

NeInocentiu 27.08.2011 10:33:08

Profeti adventisti

As vrea sa stiu in primul rand ce profetii adventiste s-au implinit, cand si cum, cine le-a zis.

Daca vrea cineva, poate sa spune si ce profetii nu s-au implinit si cine le-a zis.

ioanna 27.08.2011 11:43:22

Citat:

În prealabil postat de NeInocentiu (Post 394104)
Daca vrea cineva, poate sa spune si ce profetii nu s-au implinit si cine le-a zis.

William Miller - pastor baptist, creditat ca si fondator al miscarii adventiste a prezis sfarsitul lumii pe data de 22 oct. 1844.Sute de oameni au renuntat la toate lucrurile lor, doar pentru a supravietui "Sfarsitului", iar ziua a devenit cunoscuta drept "Marea Dezamagire".Hiram Edson- a prezis ca a doua intoarcere a lui Iisus va fi in 1850. Joseph Bates a pledat pentru data de 1851 ( date consemnate in Present Truth, Advent Review si Review and Herald) Ambii s-au inselat. Edson si un grup de milleriti au crezut deasemenea si in acea zi a sfaristului fixata de Miller in 1844. Apoi, in Testimonies for the Church, Ellen G. White are o serie de predictii/previziuni, insa sincer, nu vad de ce am discuta noi pe forum despre predicatorii adventisti, elucubratiile lui Joseph March in The Age to come, Prophetical Expositor sau ale altora :)

grasu77 27.08.2011 13:41:21

Citat:

As vrea sa stiu in primul rand ce profetii adventiste s-au implinit, cand si cum, cine le-a zis.

1.In primul rand, vreau sa inlatur un nedevar spus in mod repetat despre adventisti: acela ca ar fi prezis vre-o data calendaristica a intoarcerii Domnului Iisus Hristos. Miller intradevar a prezis o data dar el nu era adventist de ziua a saptea (biseirca adventista de ziua a saptea urmand sa apara cativa ani mai tarziu).

2. Profetiile adventiste sunt, in general, comentarii la profetiile Bibliei. Voi reveni cu lucruri mai concrete, in acest sens.

grasu77 27.08.2011 15:50:53

Citat:

Supun atentie 2 profetii implinite, facute cu cca 100 de ani in urma:
1) cresterea puterii papalitatii (EGW - Tradegedia Veacurilor, cap. "Scopul papalitatii"); de stiut ca la vremea aceea papalitatea era subrezita rau de tot (intre 1870 si 1929 a fost privata de jurisdictie teritoriala). Primise doua lovituri puternice: arestarea papei in 1798 si teoria lui Darwin. Din 1929, Musolini repune Vaticanul in drepturi si papalitatea prinde iarasi putere.
2) o profetie de necrezut la vremea aceea: unirea dintre protestantism/neo-protestantism (in special cel din SUA) si Vatican (EGW, Marturii, cap.5).Iti trebuia mare indrazneala sa afirmi asa ceva, acum 100 de ani. Astazi, America protestanta isi da mana cu Vaticanul (lucru de neconceput cu putin timp in urma). Mai urmeaza ca aceste doua puteri (fiare) sa formeze o alianta (conform profetiilor din Apocalipsa).

ioanna 27.08.2011 16:07:19

Ellen G. White: interpretarile personale si pe alocuri contradictorii ale textului biblic.
http://www.ellenwhiteexposed.com/rom/egw53.htm

NeInocentiu 27.08.2011 16:09:16

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 394174)
2) o profetie de necrezut la vremea aceea: unirea dintre protestantism/neo-protestantism (in special cel din SUA) si Vatican (EGW, Marturii, cap.5).Iti trebuia mare indrazneala sa afirmi asa ceva, acum 100 de ani. Astazi, America protestanta isi da mana cu Vaticanul (lucru de neconceput cu putin timp in urma). Mai urmeaza ca aceste doua puteri (fiare) sa formeze o alianta (conform profetiilor din Apocalipsa).

Si cele doua bestii vor incerca sa impuna cinstirea duminicii ?
Considerati Ortodoxia o "bestie" avand in vedere asemanarile cu catolicismul ?

grasu77 27.08.2011 16:13:19

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 394180)
Ellen G. White: interpretarile personale si pe alocuri contradictorii ale textului biblic.
http://www.ellenwhiteexposed.com/rom/egw53.htm

Nu va inspirati din site-uri mincinoase si denigratoare. Eu, daca vreau sa aflu ceva despre ortodoxie intru pe site-uri ortodoxe (cee ce am si facut tot timpul).

ioanna 27.08.2011 16:19:19

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 394182)
Nu va inspirati din site-uri mincinoase si denigratoare. Eu, daca vreau sa aflu ceva despre ortodoxie intru pe site-uri ortodoxe (cee ce am si facut tot timpul).

Eu am citit direct ce a scris doamna White (o buna parte) ,speculatiile dansei si cu tot respectul, nu putem considera scrierile dansei profetice.

grasu77 27.08.2011 16:24:01

Citat:

În prealabil postat de NeInocentiu (Post 394181)
Si cele doua bestii vor incerca sa impuna cinstirea duminicii ?

Cred ca da. Nu am referinte sigure, dar ar fi o solutie pentru criza americana (apropo: cu multi ani in urma, adventistii vorbeau despre criza americana si salvarea venita de la Vatican - criza a venit). Vaticanul vine cu banii si America se supune unei institutii catolice (pazirea zilei duminicii). Astfel, cele doua mari puteri pot forma o alianta periculoasa.

P.S. Am gasit un articol despre Obama si legea duminicala: http://alt-om.com/legea-duminicala-b...-usa-americii/
Citat:

În prealabil postat de NeInocentiu (Post 394181)
Considerati Ortodoxia o "bestie" avand in vedere asemanarile cu catolicismul ?

Ortodoxia este prea mica si lipsita de putere. Nu poate avea nici un amestec in marile uneltiri.

grasu77 27.08.2011 16:29:53

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 394185)
Eu am citit direct ce a scris doamna White (o buna parte) ,.

Ati citit o buna parte. Felicitari. Trebuie sa stie si altii ca EGW a scris zeci de volume, care totalizeaza cca 100.000 (o sutademii) de pagini. Cam cate pagini aproximati ca ati citit dvs.? In orice caz, "o buna parte", trebuie sa depaseasca macar 1000 de pagini (adica macar 1%).

NeInocentiu 27.08.2011 16:34:42

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 394187)
Cred ca da. Nu am referinte sigure, dar ar fi o solutie pentru criza americana (apropo: cu multi ani in urma, adventistii vorbeau despre criza americana si salvarea venita de la Vatican - criza a venit). Vaticanul vine cu banii si America se supune unei institutii catolice (pazirea zilei duminicii). Astfel, cele doua mari puteri pot forma o alianta periculoasa.

Intr-adevar. Cred ca Vaticanul a acumulat averi uriase de la Constantin cel Mare pana acum.

ioanna 27.08.2011 16:36:00

Oamenii trebuie sa cunoasca adevarul despre aceasta “profetesa” adventista si in niciun caz sa se rezume la imaginea cosmetizata pe care o prezinta site-urile adventiste, deci cel mai bine e sa citeasca ceea ce ea a scris si abia dupa parerile “pro” si “contra”.

Dansa n-a fost profet, a avut preocupari spirituale de aici si numeroasele carti cu sfaturi si recomandari pentru o viata sanatoasa (mintala si spirituala), insa a fost si puternic ancorata in realitatea contemporana, exprimandu-si punctul de vedere asupra unor probleme politice, deci a fost un analist, un observator.Nu trebuie sa fii profet pentru a "prezice" ca "Ierusalimul vechi nu se va reface", deci miscarea sionista (care atunci prindea contur in SUA) e una eminamente politica si nu fundamentata real pe Scripturi.

p.s cu siguranta am citit mai mult decat ati citit dmv. din opera Sf. Parinti sau a marilor teologi ortodocsi

grasu77 27.08.2011 16:45:13

Citat:

În prealabil postat de NeInocentiu (Post 394189)
Intr-adevar. Cred ca Vaticanul a acumulat averi uriase de la Constantin cel Mare pana acum.

In plus, cred ca i-a si investit cu profit. Am citit, mai demult,aceasta carte: http://www.editurazappys.com/RLV.htm. Se pare ca vaticanul detine multe prorpietati si actiuni la mari concerne.

grasu77 27.08.2011 16:54:06

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 394190)
Dansa n-a fost profet, a avut preocupari spirituale de aici si numeroasele carti cu sfaturi si recomandari pentru o viata sanatoasa (mintala si spirituala), insa a fost si puternic ancorata in realitatea contemporana, exprimandu-si punctul de vedere asupra unor probleme politice, deci a fost un analist, un observator.

Va respect parerea. Ca o completare, pot sa va spun ca nici eu nu ma dau in vant dupa profetiile dansei si prefer sa-i citesc "cartile cu sfaturi si recomandari pentru o viata sanatoasa (mintala si spirituala)".

Apropo: stiti ca in cartea "Divina vindecare" (scrisa acum 100 de ani) se dau sfaturi care uimesc medicii din ziua de azi, pentru valoarea lor (desi la vremea aceea erau respinse de lumea medicala)?

Citat:

p.s cu siguranta am citit mai mult decat ati citit dmv. din opera Sf. Parinti sau a marilor teologi ortodocsi

Foarte posibil.

alinmatei 09.12.2011 23:46:03

Revino cu lucruri mai concrete te rog...

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 394132)
1.In primul rand, vreau sa inlatur un nedevar spus in mod repetat despre adventisti: acela ca ar fi prezis vre-o data calendaristica a intoarcerii Domnului Iisus Hristos. Miller intradevar a prezis o data dar el nu era adventist de ziua a saptea (biseirca adventista de ziua a saptea urmand sa apara cativa ani mai tarziu).

2. Profetiile adventiste sunt, in general, comentarii la profetiile Bibliei. Voi reveni cu lucruri mai concrete, in acest sens.

Verifica te rog mai atent data aparitiei Bisericii Adventiste si ai sa vezi ca nu este asa cum crezi. Inainte de a te pronunta, cel mai bine este sa te documentezi temeinic. Da bine sa stii si sa nu vorbesti de la tine...

alinmatei 10.12.2011 00:34:09

Cat despre Ellen White...

Avem BIBLIA ca indrumator, ca profet. Ea prezinta istoria neamului omenesc de la facerea lumii si pana la refacerea ei. Acum ca avem acest Adevar, facut atat de clar pentru cei ce aud si vor sa inteleaga, la ce este nevoie de alti profeti? Este incomplet Cuvantul lui Dumnezeu? Are nevoie de "carje"?
Analizeaza-ti viata foarte atent, si identifica clar cerintele lui Dumnezeu fata de tine, ca sa fi mantuit.

Dorinta mea este sa putem face ceva constructiv pentru vietile noastre, nu sa le irosim pe nimicuri.
Dumnezeu sa ne ajute pe toti sa-L putem gasi si sa-I slujim dupa voia Sa!

grasu77 10.12.2011 08:24:51

Citat:

În prealabil postat de alinmatei (Post 414093)
Verifica te rog mai atent data aparitiei Bisericii Adventiste si ai sa vezi ca nu este asa cum crezi. Inainte de a te pronunta, cel mai bine este sa te documentezi temeinic. Da bine sa stii si sa nu vorbesti de la tine...

Biserica Adventista de Ziua a Saptea, a fost fondata, oficial, in anul 1863. Miller si profetiile lui sunt legate de anul 1844. Nu sesizezi o diferenta?Sau, vrei sa pui in carca bisericii AZS ceea ce ar fi facut cand inca nu exista?

Corecteaza-ma, te rog.

P.S. Probabil faci confizie intre biserica AZS si curentul adventist (la a carui idei au aderat credinciosi din diferite confesiuni si lcuri ale globului pamantesc).

grasu77 10.12.2011 08:33:29

Citat:

În prealabil postat de alinmatei (Post 414095)
Avem BIBLIA ca indrumator, ca profet. Ea prezinta istoria neamului omenesc de la facerea lumii si pana la refacerea ei. Acum ca avem acest Adevar, facut atat de clar pentru cei ce aud si vor sa inteleaga, la ce este nevoie de alti profeti? Este incomplet Cuvantul lui Dumnezeu? Are nevoie de "carje"?
Analizeaza-ti viata foarte atent, si identifica clar cerintele lui Dumnezeu fata de tine, ca sa fi mantuit.

Biblia este Cartea mea de capatai. Pretuiesc fiecare frantura de slova din Biblie. Asta nu inseamna ca trebuie sa arunc la cos scrierile care dau invataturi in armonie cu Biblia. In plus, unele scrieri chiar iti deschid "apetitul" pentru Sfanta Scriptura (cum sunt cartile Ellenei White - de fapt acesta este si scopul ei declarat - sa ne indrepte catre Scriptura).

Nu Scriptura are nevoie de "carje" ci noi avem nevoie de ele, pentru a ajunge la Scriptura.

Cat despre profetii, cine ti-a spus ca acestea au incetat deja?

Citat:

Dorinta mea este sa putem face ceva constructiv pentru vietile noastre, nu sa le irosim pe nimicuri.

Concret. Da exemple de ceea ce am putea face "constructiv pentru vietile noastre". Ai impresia ca noi (ma refer, in special, la membrii bisericii AZS) le irosim si nu facem ceea ce trebuie?

alinmatei 10.12.2011 14:10:44

Domnul sa ne dea intelepciune la toti!

Cand vorbim despre lucrurile spirituale, frumos este, sa vorbim fara sa ne certam. Si nu ca as avea mai multe pretentii de la voi, adventistii... desi voi aveti alt fel de a trai credinta, sau cel putin asa sustineti.
Daca vorbim frumos, putem ajunge la ceea ce eu numesc constructiv.
Deci, nu vorbesc numai de voi... vorbesc de toti cei care intr-adevar Il iubim pe Dumnezeu.

Constructiv este atunci cand ne prezentam punctele de vedere cu argumente clare, dovezi palpabile si o minte obiectiva. Doar nu vrem sa incepem alte "cruciade in numele si de dragul lui Dumnezeu". Persoanele care citesc de pe acest forum, trebuie ca la despartirea de acest loc sa plece cu dorinta de a se reintoarce cu placere.

Sunt convins ca stii lucrurile acestea. ;)

grasu77 10.12.2011 21:30:17

Citat:

În prealabil postat de alinmatei (Post 414120)
Daca vorbim frumos, putem ajunge la ceea ce eu numesc constructiv.

Daca vorbim frumos fara sa spunem nimic, nu iese nimic constructiv. Tu, ce vrei sa spui? Fii mai clar, mai concret.

P.S. Din semnatura ta, sa inteleg ca esti un pazitor al poruncilor lui Dumnezeu? Din postarile tale am inteles ca nu esti adventist.

grasu77 10.12.2011 21:46:22

Citat:

[font=Times New Roman][font=Verdana]Oamenii trebuie sa cunoasca adevarul despre aceasta “profetesa” adventista si in niciun caz sa se rezume la imaginea cosmetizata pe care o prezinta site-urile adventiste, deci cel mai bine e sa citeasca ceea ce ea a scris si abia dupa parerile “pro” si “contra”.

Doua lucruri de lamurit, despre Ellen White:
- nu are nevoie de o imagine cosmetizata; se stie ca a fost un om care a facut si greseli (inclusiv in invataturile de ordin spiritual); dar, nici intr-un caz nu trebuie sa luati in seama site-uri mincinoase ca "ellenwhiteexposed", care publica parerile unor dezechilibrati (pot veni cu argumente cand fac aceasta afirmatie).
- trebuie tinut cont de perioada in care a scris sau a facut ceva; unele erau conceptiile ei cand era o tanara metodista, altele erau mai tarziu, cand s-a maturizat spiritual.

osutafaraunu 11.12.2011 08:36:11

Citat:

Însăși Biblia afirmă că este nevoie și de profeți. Mai mult decât atât, printre darurile spirituale date Bisericii, întâlnim și darul profeției (1 Cor. 12,10-11.28; Rom.12,6).
Iar capac peste toate și -fără supărare- ironia soartei face ca chiar textul semnăturii tale să facă referire la darul profeției prezent în Biserica sfârșitului de lume (Apoc. 12,17;19,10).

ioanna 11.12.2011 11:11:48

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 414137)
- trebuie tinut cont de perioada in care a scris sau a facut ceva; unele erau conceptiile ei cand era o tanara metodista, altele erau mai tarziu, cand s-a maturizat spiritual.

Sa inteleg ca o considerati profetesa doar cand va convine? Ati amintit doua "profetii" care s-au implinit, pe care nici acum n-am inteles de ce le catalogati drept profetii. Profetiile le fac profetii, in calitate de trimisi a Lui Dumnezeu. O considerati pe doamna Ellen G White un trimis a lui Dumnezeu pe pamant, considerati ca a fost inspirata divin sau o priviti ca pe o scriitoare prolifica cu preocupari spirituale? Sotul doamnei White e considerat profet de catre AZ7 sau nu ? Daca tot ne onorati cu prezenta pe acest site, aveti ocazia sa lamuriti unele preconceptii legate de adventisti.

Site-ul http://www.azsromania.org exprima punctul de vedere oficial ca si http://www.adventist.ro/
sau e un site gen crestinortodox.ro? Intreb ca sa stim de unde sa preluam informatiile despre doamna White.

later edit: nu mai e nevoie de raspuns, am gasit pana la urma pozitia oficiala a Bisericii Adventiste de Ziua a 7-a, fata de scrierile doamnei Ellen G. White. Tot cautam la "convingeri", iar raspunsul era la sectiunea "despre noi" :)

Unul din darurile Duhului Sfant este profetia. Acest dar este un semn de identificare al bisericii ramasitei si s-a manifestat in lucrarea lui Ellen G. White. In calitate de mesager al Domnului, scrierile ei sunt o sursa continua si o autoritate in ceea ce priveste adevarul, oferind bisericii mangaiere, calauzire, instruire si corectie.
Credem ca Ellen White a fost inspirata de Duhul Sfant si ca scrierile ei, ca produs al inspiratiei, sunt aplicabile si sunt o autoritate, in special pentru adventistii de ziua a saptea.
http://www.adventist.ro/index/despre...n-g-white.html

osutafaraunu 11.12.2011 12:29:21

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 414167)
Site-ul http://www.azsromania.org exprima punctul de vedere oficial ca si http://www.adventist.ro/
sau e un site gen crestinortodox.ro? Intreb ca sa stim de unde sa preluam informatiile despre doamna White.

Singurul site oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România este http://www.adventist.ro/
Celelalte, pot exprima un punct de vedere care eventual coincide cu cel al Bisericii A.Z.Ș. De aceea recomand să mergeți direct la sursă și dacă aveți ceva de criticat puteți s-o faceți în raport cu ce găsiți acolo. Mulțumesc.

grasu77 12.12.2011 08:10:30

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 414167)

later edit: nu mai e nevoie de raspuns, am gasit pana la urma pozitia oficiala a Bisericii Adventiste de Ziua a 7-a, fata de scrierile doamnei Ellen G. White.

Totusi, doresc sa mai adaug ceva, tot de pe adventist.ro, tot de la "convingeri":

"""Adventiștii de ziua a șaptea cred…

Sfînta Scriptură, Vechiul și Noul Testament, constituie Cuvîntul scris al lui Dumnezeu, transmis prin inspirație divină, prin oamenii sfinți ai lui Dumnezeu, care au vorbit și au scris, mișcați de Duhul Sfînt. În acest Cuvînt, Dumnezeu a încredințat omului cunoștința necesară în vederea mîntuirii. Sfintele Scripturi constituie descoperirea infailibilă a voii Sale. Ele sînt norma caracterului, criteriul de verificare a experienței, descoperirea supremă a doctrinelor și raportul demn de încredere al intervențiilor lui Dumnezeu în istorie.
""

Doresc sa se inteleaga faptul ca, dintre toate scrierile, doar Sfanta Scriptura este infailibila.

P.S. Apreciez foarte mult modul dvs. onest in care incercati sa faceti referiri la adventistii de ziua a saptea (folosind surse oficiale, credibile). Asa cum spunea si fratele meu de credinta, acceptam criticile dvs. Nu suntem niste "imaculati" si facem destule greseli. Important este sa fim criticati pentru acestea (nu pentru lucruri inventate).

Profetul de carton 13.12.2011 19:05:42

Dar de ce spuneti aceste lucruri? Adventistii nu au profeti in mijlocul lor ! Ei nu cred in darul proorociei....faptul ca Ellen White e considerata profet, nu are mare importanta, pentru ca a murit demult iar astazi adventistii nu au profeti in biserica lor !

Profetul de carton 13.12.2011 19:55:12

As dori sa intreb pe adventisti: cum poate fi o femeie conducatoarea poporului lui Dumnezeu? ca in Scripturi intotdeauna profetii, care calauzeau poporul prin Duhul Sfant pe care il aveau, erau intotdeauna barbati.

grasu77 13.12.2011 21:32:41

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 414605)
As dori sa intreb pe adventisti: cum poate fi o femeie conducatoarea poporului lui Dumnezeu? ca in Scripturi intotdeauna profetii, care calauzeau poporul prin Duhul Sfant pe care il aveau, erau intotdeauna barbati.

Despre ce femeie conducatoare vorbiti? Cand adventistii de ziua a saptea si-au argumentat convingerile, au dat citate scrise de vreo femeie sau au dat citate din Sfanta Scriptura (scrisa numai de barbati - ca sa fiu in ton cu remarca dvs.)?

osutafaraunu 13.12.2011 21:34:11

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 414605)

A. Ellen White nu s-a autodenumit profet niciodată

B. Ați auzit cumva de:
  1. Ana (Luca 2,36-38)
  2. Mariam (Facerea 15,20)
  3. Debora (Judecatori 4,4)
  4. Hulda (4 Regi 22,14)
  5. cele patru fete ale lui Filip (Fapte 21,8-9)
http://yoursmiles.org/csmile/question/c0302.gif

Erethorn 13.12.2011 21:37:07

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 414660)

B. Ați auzit cumva de:
  1. Ana (Luca 2,36-38)
  4. Hulda (4 Regi 22,14)

În ordinea inversă a numerelor de pe tricou:

B. Aveți dreptate.

A. Nu știu, s-o fi denumit, nu s-o fi denumit, dar știu că biserica d-vs o consideră profet. Cine e "Spiritul profetic" ?

Sau, mai bine, ca să n-o mai dăm întoarsă: albă sau neagră, domnule adventist: A fost sau nu a fost Ellen G. White profet ?

osutafaraunu 13.12.2011 21:40:56

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 414662)
A. Nu știu, s-o fi denumit, nu s-o fi denumit, dar știu că biserica d-vs o consideră profet. Cine e "Spiritul profetic" ?

Vă garantez eu că nu s-a numit pe sine însăși "profet" niciodată (vă aduc și probe dacă nu mă credeți). Că Biserica AZȘ o consideră profet, e altă discuție. Care e problema?

Erethorn 13.12.2011 21:42:45

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 414664)
Vă garantez eu că nu s-a numit pe sine însăși "profet" niciodată (vă aduc și probe dacă nu mă credeți). Că Biserica AZȘ o consideră profet, e altă discuție. Care e problema?

Problema e Matei 24:11.

osutafaraunu 13.12.2011 21:44:11

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 414666)
Problema e Matei 24:11.

Aceasta e într-adevăr o problemă... însă e general valabilă pentru toate religiile.

Erethorn 13.12.2011 21:45:31

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 414667)
Aceasta e într-adevăr o problemă... însă e general valabilă pentru toate religiile.

De pildă, despre antecesorul dumneavoastră Miller, ce aveți de spus ? Se încadrează ?

osutafaraunu 13.12.2011 21:48:58

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 414669)
De pildă, despre antecesorul dumneavoastră Miller, ce aveți de spus ? Se încadrează ?

Mai întâi că Miller nu a fost adventist de ziua a șaptea, aparținea altei denominațiuni religioase. Apropos, printre simpatizanții lui Miller se găseau și catolici.
Miller a greșit (nu cu rea intenție) semnificația unei profeții deja făcute de Scriptură.

Erethorn 13.12.2011 22:47:25

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 414671)
Mai întâi că Miller nu a fost adventist de ziua a șaptea, aparținea altei denominațiuni religioase.

Tocmai de aceea am spus "antecesor".

Citat:

Apropos, printre simpatizanții lui Miller se găseau și catolici.

Dintre cei un miliard de catolici, sunt convins că se găsesc oricând destui care să își cunoască suficient de puțin credința....

Citat:

Miller a greșit (nu cu rea intenție) semnificația unei profeții deja făcute de Scriptură.

Pentru mântuirea sufletului său, sper și eu că tâmpenia de a nu asculta de Mântuitorul care ne-a zis "Ziua aceea o știe doar Tatăl" a făcut-o fără rea intenție.

osutafaraunu 13.12.2011 23:03:09

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 414698)
Tocmai de aceea am spus "antecesor".

În mod gratuit, ori cu intenție?

A fost "antecesor" doar în privința advențiului, ori în sensul acesta a fost la fel de bine și un succesor al apostolilor. Și uite așa... am ajuns și la succesiunea apostolică la adventiști!:58:

Profetul de carton 14.12.2011 08:59:02

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 414660)

B. Ați auzit cumva de:
  1. Ana (Luca 2,36-38)
  4. Hulda (4 Regi 22,14)

Osutafarauna, pai exemplele din Vechiul testament nu sunt actuale, invatatura Noului testament nu lasa femeia sa tina predici in biserica, sa taca in biserica si sa intrebe pe sotul ei acasa ! apoi, cele 4 proorocite fiicele lui Filip, nu au condus biserica, ca eu la asta m-am referit, ca Dumnezeu nu ridica o femeie in dispensatia noutestamentara sa conduca poporul Sau.

Profetul de carton 14.12.2011 09:00:32

Citat:

Mai întâi că Miller nu a fost adventist de ziua a șaptea, aparținea altei denominațiuni religioase. Apropos, printre simpatizanții lui Miller se găseau și catolici.

Miller si nici altii, nu ar fi gresit, daca nu s-ar fi ocupat de calculul unor date, in conditiile in care porunca sfanta este sa lasam timpurile si perioadele in grija Domnului, ceea ce nici astazi adventistii nu fac.

osutafaraunu 14.12.2011 09:26:36

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 414771)
Osutafarauna, pai exemplele din Vechiul testament nu sunt actuale

Atunci păstrați doar cele 2 texte din Noul Testament (respectiv cu cele 5 femei proorocițe) pe care vi le-am dat.

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 414771)
cele 4 proorocite fiicele lui Filip, nu au condus biserica, ca eu la asta m-am referit, ca Dumnezeu nu ridica o femeie in dispensatia noutestamentara sa conduca poporul Sau.

Domnule Profet [de carton], nici Ellen White n-a condus biserica. Nu a fost nici președintele Conferinței Generale, nici președintele Uniunii, nici măcar pastor al comunității locale.

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 414772)
Miller si nici altii, nu ar fi gresit, daca nu s-ar fi ocupat de calculul unor date, in conditiile in care porunca sfanta este sa lasam timpurile si perioadele in grija Domnului, ceea ce nici astazi adventistii nu fac.

Puteți fi mai concret? Bineînțeles fără a recurge la saituri mincinoase precum ellenwhiteexposed...

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:41:58.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.