![]() |
Am voie să mă scarpin după ureche în timpul slujbei?
Dacă mă mînâncă foarte tare după ureche, am voie să mă scarpin în timpul slujbei? Nu cumva e păcat de moarte?
|
strasnica intrebare:(
Citat:
|
Greu de răspuns...
Depinde de mai mulți factori (nu știu care). Cred că ar trebui să întrebi duhovnicul. |
Citat:
|
Citat:
Dar eu cred ca te manaca spinarea pe tine... Nu ti-ar strica o "scarmaneala". |
Citat:
consulti duhovnicul ca vrei sa iti cumperi o rochie, sau sa te duci in parc sau...sa te scarpini dupa ureche? Fratilor, rolul duhovnicului e altul:sa te ajute sa-ti indrepti viata, sa te sfatuiasca duhovniceste in probleme spirituale nu e consilier in probleme de shoping, in probleme medicale sau...de scarpinat. Duhovnicul se consulta in probleme importante pentru o buna vietuire in familie si societate, nu trebuie deranjat ptr asa fleacuri. daca toti fii duhovnicesti l-ar suna si deranja ptr ca il doare capul,nu stie ce alimente sa cumpere, nu stie in ce parc sa mearga, sau nu stiu ce alte fleacuri bietul om fie si-ar inchide telefonul fie s-ar retrage in pustie. Un pic de simt al masurii nu strica... |
Citat:
|
Citat:
1:iesi afara si te scarpina, ptr ca scarpinarea ta frenetica sa nu devina mijloc de tulburare ptr altii. 2.consulta un dermatolog sa iti dea un tratament potrivit ptr mancarimea ta(sau un alt medic daca e vorba de o alta afectiune.) |
Cum aș putea vorbi serios? Scuză-mă:77:, am uitat să adaug: :24:
|
Citat:
|
Citat:
crede-ma exista tot soiul de oameni.... |
Probabil n-ați observat cine a pus întrebarea; ați fi înțeles că e o ironie.
|
Citat:
Iesi din biserica: ii dai de 3 ori ocol in genunchi. Spui "Tatal Nostru" invers si tii post in fiecare zi de 15 a lunii. Astfel pacatul tau v-a fi iertat... |
Citat:
Mihail asta face pe smecherul... |
Citat:
|
Citat:
|
O intrebare serioasa
E pacat ca am uitat sa-i spun preotul in timpul spovedaniei ca-mi pare rau ca n-am fost noi ( romanii ) in doliu national in locul polonezilor ( in urma cu cativa ani) ?
|
Citat:
P. S. Scuze de off-topic si de umorul scatocentric, politic si scabros. |
Citat:
Prin acel atentat a fost ucisa toata spuma Poloniei, oameni cu o adevarta coloana vertebrala, catolici adevarati. Nu stiu cati din conducerea noastra actuala sunt ortodocsi adevarati. dar oricum ar fi cred ca e un lucru rau sa ii doresti moartea conducatorului(sau a oricarui alt om). cred ca e un pacat grav si ar trebui spovedit cu seriozitate. |
Citat:
|
Citat:
Unii mor bebelusi, altii la 20 de ani, altii la 80.Unii mor in urma unor boli grele, altii instantaneu intr-un accident de masina. daca am sti exact clipa mortii, ar fi suficient sa ne pocaim si pe patul mortii. dar cata vreme acum vorbesc cu tine, si in clipa urmatoare ies pe usa si am un accident, mai pot oare amana pocainta pana pe patul mortii? |
Citat:
...dar mesajul din ultimele subiecte de discutie initiate de voi si mesajul acestuia de fata, sunt foarte asemanatoare.... Transmit acelasi lucru. Stiti voi care... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Pacat! O mana de oameni intr-o mare de smintiri! Aceeasi cale aleg si eu, rezervandu-mi insa locul pentru o viitoare posibila intoarcere, cand voi fi in stare, poate, sa-mi pun mana la ochi si sa trec peste cele nefolositoare.
P.S: Imi pare rau pentru cei ce sunt la inceput de drum. Cred ca se ingrozesc de postarile unora de pe aici! :( Domnul cu noi toti! |
Bun. Să recapitulăm...
Am pus o întrebare idioată și am făcut un rating baban, încă din prima jumătate de oră a existenței acestui topic. Cifrele confirmă succesul: la fix o oră de la lansare am avut 198 de vizualizări plus aproape zece comentarii. În contrapartidă, zilele trecute am încercat să lansăm/relansăm niște dezbateri cu un potențial informațional excepțional, dar nu numai că nu s-a înghesuit nimeni să participe, dar nici măcar nu s-au uitat să vadă despre ce e vorba. În schimb la o dobitocie mare cât casa poporul, lumea s-a strâns ca la pomană. În afară de cei care s-au prins de la bun început că e altceva decât pare, putem intui câteva categorii de jucători, respectiv spectatori: 1. Curioșii inocenți care au intrat să vadă ce idiot s-a mai parașutat de pe google pe forum. 2. OTV-iști care au intrat să vadă cum încasez ironii, batjocură și insulte de la membrii consacrați și dacă nu cumva ies cu bâta la ei și o punem de un scandal până la miezul nopții, caz în care ar fi renunțat la orice activitate pentru a urmări "meciul". 3. Fanii jocului "de-a duhovnicii" grăbiți să împartă sfaturi răsuflate la încă un dreptmăritor creștin sărac cu duhul. Nu-i băgăm aici pe cei care navighează în derivă pe internet ca să-ți omoare plictiseala și au eșuat la un moment dat pe crestinortodox.ro. Dincolo de glumă, e foarte clar faptul că forumul o ia la vale și noi ne pietănăm să arătăm bine la înmormântarea lui. În ritmul ăsta, în curând mai rămân active războaiele ideologice cu sectari, stiliști, ortodocși închipuiți, atei etc., plus subiectele care tratează în ce măsură se împacă sexul cu asceza și alte telenovele pseudoteologice care sfârșesc până la urmă în ceartă și supărări neîmpăcate. Mai adăugăm traficul de informație neverificată de alte site-uri, isterii apocaliptice și nelipsitele întrebări imbecile gen dacă e păcat să fac una și alta. Dacă am sau nu dreptate judecați singuri, ținând cont de datele prezentate. |
Citat:
|
Citat:
Dar mie cand imi suna mobilul in timpul slujbei, ce sa fac sa raspund sau sa ignor? |
Citat:
In timpul spovedaniei doar in tzin inchis. |
Citat:
|
Citat:
|
@MihailC: E adevărat că, în mare parte, pierdem vremea la taclale pe forumul ăsta. Tot atât adevărat e că subiectele facile strâng mult mai multe vizualizări și comentarii, așa cum e și în lumea din afara forumului.
Însă oamenii sunt de nivele foarte diferite - pe acest forum ca și în viață - atât duhovnicește cât și intelectualicește. Personal găsesc foarte interesante postările tale (mai ales cele pe care le... pricep). Ultima, cea cu pictura exterioară a acelei biserici am citit-o cu interes, m-am mirat și... cam atât. Nu am fost capabil să comentez pentru că nu am o cultură în domeniul artei bisericești. Am văzut, însă, un comentariu foarte competent, făcut, cred, de Ioanna. Sunt multe persoane pe acest forum pentru care am toată admirația; sunt și persoane pe care nu le pot admira. Dar cred că puțini intră întâmplător aici. Cei mai mulți au ceva de dat sau de primit. Poate că și cei care vin cu subiecte inspirate din acea parte a presei care este mai mult sau mai puțin oribilă caută ceva, au nevoie să li se răspundă pe înțelesul lor. Întru totul de acord că nivelul discuțiilor nu trebuie coborât, ci, din contră, ridicat. Dar ridicat împreună cu cei care îl coboară. Nu trebuie să aducem aici OTV-ul, însă este o realitate faptul că avem și creștinism OTV-ist, parazitist și manelist. Cei care sunt mai sus să-i ajute și pe cei mai de jos să se ridice; bineînțeles, dacă și ei vor. Îmi pare rău să văd că cei mai buni dintre cei pe care i-am întâlnit pe acest forum se simt inconfortabil și, mai devreme sau mai târziu, dau bir cu fugiții. E nevoie de voi aici. |
Nimic nu m-a oprit sa ma spovedesc in ziua in care am hotarat sa o fac. Nici cafeaua bauta inainte si nici visul neortodox. Ca sa modific putin o melodie "Demon works in mysterious ways". N-a avut nici o sansa!
|
:)
Citat:
Mor cateva celule, ca unghia ta e sabie la ele. Esti asemenea Lui in Vechiul Testament. Dar nu esti Dumnezeu: esti foarte limitat...? Omul e celula din trupul Lui Dumnezeu, Te lasi in voia Lui sau a ei, a celulei, in timpul slujbei? In timpul cinei cea de taina, a fost unul din 12, care a luat cum i sa dat. Lasa-ti urechea afara, intra doar suflet in biserica. |
off topic
Citat:
iar raspunsul e "ignor", bineinteles. |
Citat:
|
N.Priceputul: N-am dorit să fac neapărat reproșuri ci mai degrabă să arăt printr-un exemplu o tendință care se poate verifica la nivel global: eroziunea calității și abuzul de neesențial.
Pe un forum cum e acesta, n-au ce căuta pretențiile de competențe multiple și complexe, că nu suntem într-un grup de discuție între specialiști. Dacă vreau un sfat îmi caut duhovnicul, dacă vreau opinie competentă caut un expert ș.a. Sigur, nici vorbirea total pe alături nu-i dezirabilă. Ideea e să nu ne blocăm în noi înșine și să reacționăm numai când suntem călcați pe coadă sau când suntem ispitiți să demonstrăm musai că altul e tâmpit. |
"Domnului profesor, cu dragoste"
Citat:
Esti simpatic si profund atunci cand vrei. Dar nu-ti hrani amorul propriu cu asta. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:04:11. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.