![]() |
Inceputul credintei...
"Inceputul, Dumnezeii face cerurile si pamantul."
Este inceputul celei mai raspandite carti. Este inceputul omului care vrea sa afle... Strict, la aceasta prima propozitie, luata intr-o traducere directa. Care e intelesul... |
Citat:
|
Titlul este o metafora evidenta doamna,in raport de primul verset din Geneza.Nu sariti la gatul ,,nefericitului" care a avut proasta inspiratie,se pare,de a incerca o abordare metaforica la rubrica Generalitati.La momentul ,,istoric"din acel verset omul nu era inca creat,cu tot cu confesiunile sale religioase.Este vorba de inceputul tuturor lucrurilor,momentul primordial al lumii.Este interesanta ideea lui.
|
Bucuria nefericitului...
Citat:
Dumnezeu si Cuvantul Lui, este... si a fost scris intr-o carte anume. Acolo e originalul... Pe pamant e turnul babel... Totusi, ce nu intelegeti din ce e scris mai sus. |
Citat:
|
Fara sa fac referire la un subiect anume,cred,totusi,ca metaforele este important sa fie folosite cu o anumita...coerenta.
Nu este prima data cand citesc mesaje ale lui Man Teo si oricat incerc,imi e tare greu sa pricep un inteles mai amplu.Este un fel de tocanita de idei care,pe mine personal ma lasa intr-o confuzie majora. Acum poate oi fi eu un caz mai aparte,mi-or lipsi rafinamentul sau perspicacitatea,dar,totusi...poate ar putea vorbi mai pe intelesul si al muritorilor care nu sunt atat de daruiti din acest punct de vedere.Multumesc de intelegere! |
Citat:
Referitor la text: "Inceputul, Dumnezeii face cerurile si pamantul." pare o altă formă textuală a : ''Dintru început, Dumnezeu a făcut cerurile și pământul'', sau ''La început, Noi am făcut cerurile și pământul'' ... adică e vorba de sfânta Treime, Cei trei Dumnezei, Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt, ca un singur Dumnezeu căci Una sunt... și e vorba că nu a făcut altceva Domnul pe lume, nu a creat altceva, ci încă de la început a făcut El cerurile și pământul... și apoi, mai departe, urmează tocmirea de către El prin Cuvânt ca să fie ele toate frumoase și bune în 7 zile, iar pe om l-a făcut cu mâinile Sale din pământul ce s-a arătat după ce apele de sub cer s-au scurs în adunările lor și a suflat suflet viu din sufletul Său ca să fie omul o ființă vie cu suflet viu în el. Se arată astfel că de la început, brusc, Dumnezeu l-a iubit pe om și pentru omul Său a început să facă Cerul și Pământul, pentru omul cel credincios în care locuiește Duhul lui Dumnezeu, CREDINȚA. Le-a apărut pe toate brusc fără timp din Sine, prin Cuvânt nespus, căci n-avea cui, nu era nimic creat, și așa le-a apărut la dorința iubirii Sale pentru om și apoi le-a tocmit prin Cuvânt spus către ele, către cele ce apăruseră: globul de apă limpede și cristalină ce era plin de beznă în el însuși, era o bilă neagră, și peste care, sus, în partea de deasupra, se purta Duhul lui Dumnezeu scriind ceva... deci în 7 zile le-a făcut și le-a tocmit pe toate cele ce le făcuse, la lucru, la rosturile lor, ca să fie ele frumoase și bune după cum era voia și plăcerea Sa ca să se odihnească de dragostea lui curată și sfântă în ele, în toate pe care le crease și le făcuse și le tocmise și la zidise ca să fie frumoase, curate și bune și luminoase. Deci e vorba că toate cele câte sunt făcute sunt din apă limpede și cristalină și întuneric, din sus, mijloc și jos, și apoi acestea prin Cuvântul lui Dumnezeu au fost zidite ca să fie ele la forma și rostul lor spre slava și desăvârșirea lui Dumnezeu în ele însele, în toate câte le-a creat și sfințit. |
În sfârșit v-ați întâlnit în aceiași postare cei doi "carismatici" ai forumului, cei mai competenți "grăitori în limbi" de pe creștinortodox.ro!!!! :21:
Doamnelor și domnilor, vă prezentăm în premieră istorică conversația dadaistă dintre maeștrii Vsovivi și Man Teo!!!!!! |
Citat:
|
Citat:
|
Nu țineam morțiș, și nu știu despre ce dadaism sau vorbiri în limbi amintești, că eu aici am scris doar pe păsărește și pe românește, pentru cine are ureche formată ca să priceapă unde bat...
Dar unii din voi, vicleni și leneși, caută să ne întărâte unii împotriva altora, neștiind că nu celebritatea și impostura și fățărnicia o caut ci umilința... doar că n-o găsesc pe ea și nici ea pe mine, căci aia e înțelepciunea și nu se lasă păcălită, iar eu atunci găsesc doar mândria de după cortină, din spatele scenei cea plină cu artiști, căci dacă omul nu se umple de Dumnezeu atunci se umple de născoceli și scenarii și filme și tot felul de teatre cu beroi scrântiți ai tuturor poftelor răutății, plăcerile delicateresurilor. Și toate astea mă cheamă la dezmăț celebrusc. Voi însă sunteți prea gLumeți ca să pricepeți rostul Cuvântului de care mă folosesc spre a încerca a pricepe ce vreau de fapt, măcar eu, căci încă nu știu ce vreau cu viața mea, nu știu fiindcă-s prea mic și neștiutor ca un pui exact ca un pui de muscă bețivă, ca o mică drosofilă melano-gangster ce nu știe încotro să zboare ca să n-o ia pe ea alizeele și crivățurțurile austrului și ale celorlalte vânturi de apus în colimator. |
Măi Vsovivi, tu chiar nu ști de glumă? Tu nu mă băga în seamă pe mine, concentrează-te la la discuția cu Man Teo!
|
Citat:
Mă iartă atunci te rog frumos că te-am văzut ca pe un avion de vânătoare ce-și hăituie cu asurzire țintele vii sau ca pe o fregată care vine să mă torpileze pe la dedesubturi... mă iartă că m-am uitat prea urât la felul cum ai început să mă iei la miștoc... căci se pare, dumneata defapt mă alintai spre bucuria Stăpânului nostru, iar eu mă simțeam gâtuit și sufocat pentru că nu ți-am dat datoria, toți cei 6 galbiori. Tu însă, acuma văd, că mă băteai pe umăr felicitându-mă pentru ceva. Deci mulțumesc frumos și mă iartă. Nu-s înțelept ci prost... un prost tot mai celebruscap eu de greu ca să fac pipi în lac și apoi să mă laud la toată plaja. |
:)))) Sunteti teribili...
|
Citat:
Pe mine una ma bagati in ceata, aproape de fiecare data, incat imi vine sa ma intorc la povesti, vazandu-ma capabila sa le inteleg doar pe acestea.... si nu cugetarile voastre profunde dar adanci....M-as mai destepta si eu daca ati vorbi pe intelesul nostru, al celor mai putin cunoscatori. Toate cele bune..... |
Citat:
Păi este scris acolo cum deschizi scriptura că: ''Dintru început a făcut Dumnezeu Cerul și Pământul.'' Și apoi e descrierea a cum arăta ceea ce a creat El brusc așa fără timp și netocmite și ce făcea Dumnezeu, cum se purta în Duhul Său pe deasupra apelor intunecate, deci era un jos și un sus din moment ce se purta pe deasupra apelor scriind parcă ceva pe ele... pe bila de apă limpede și cristalină în care nu exista pic de lumină. De aici eu pricep că de la început singurul rost al creației a fost iubirea Sa pentru omul făcut în ultima zi de lucru ca o cunună a întregii creații pe care apoi iubind-o a binecuvântat-o și sfințit-o și s-a odihnit în ea întru dragostea Lui de ea sfințind și ziua de odihnă dăruită. Dar omul a stricat și a spurcat totul, absolut toate, așa că n-a mai fost nimic sfânt între cer și pământ, până ce Domnul le-a rezidit în 3 zile. Deci e prezentat și afirmat cum Domnul Dumnezeu nu a avut altă iubire și altă creație și altă lucrare de la începutul tuturor celor care se văd și care nu se văd, ci chiar pe Fiul l-a născut Tatăl pentru ca prin El întru Duhul Sfânt să facă această Minunată Creație, pentru El și pentru om, căci nu este bine să fie Domnul sau omul singur, nu este bine. |
Citat:
|
Citat:
...defapt știu de ce nu mai pricepeți, că v-a încurcat mințile gLumia cu teoriile și cu terorile ei absurde... Dacă ați citi crezând și ați da crezare la ceea ce este scris, n-ați avea cum să nu pricepeți... dar v-au îmbârligat mințile cei răi ca să pară ceva foarte greu de priceput... păi oricine poate pricepe, căci pentru orice om sunt scrise, dar Tainele dincolo de negreu pe alb, cu alea e mai greu... pe alea le pricepe numai Dumnezeu căci Tainele Mântuirii și Taina Învierii din morți e de nepătruns pentru om. Dar Lui Dumnezeu toate îi sunt cu putință... și toate îi sunt cu putință celui ce crede. Tu crezi? Hai spune da... că nu te oblig apoi la nimic... Mai bine nu-mi răspunde. |
Trraducere directa...
Este doar o traducere directa a
primului inteles din scripturile adevarului. E traducere directa...e mai usor de inteles. Inceputul, Dumnezeii face cerurile si pamantul. Intelesul sau traducerea...e greu de mancat? E cat mai simplu si mai limpede de scris: e un pahar de apa doar, fara culoare si gust... |
Fara sa vreau sa fiu indiscreta,dar as dori sa te intreb daca tu esti de origine roman ori ai alta nationalitate?
|
Sunt om...
Mama mea nu e romanca.
Cuvintele: Inceputul, Dumnezeii face cerurile si pamantul... sunt credinta. |
Citat:
Am la Universitate niste prieteni adorabili. Martori ai lui Iehova. De curand m-au sunat sa le fac o vizita. In timpul petrecut impreuna (plaja, restaurant, plimbari in aroma Mediteranei, lenevire pe canapele pentru siesta etc.) mi-au spus ca ei serioase indoieli asupra sectei lor, a pastorilor etc. Au lansat subiecte referitoare la Sfata Treime, rolul femeilor etc. Pentru Sfanta Treime le-am spus doar sa citeasca mai atent Evangheliile in care este prezentat Botezul Domnului, pentru rolul femeii sa vada modelul Sfintei Fecioare. Cand au ajuns la post si rugaciune, le-am amintit ce le spunea Iisus Apostolilor dupa vindecarea demonizatului: "acest fel de draci nu pot fi invinsi decat cu post si rugaciune". Erau perturbati, ca unii ce cunosc Scriptura pe de rost. Am cautat impreuna in Biblia din biblioteca lor. Nu au gasit pasajul cu pricina. A mea (in limba romana) n-o aveam cu mine, dar memoria inca functioneaza, din Mare Mila Domnului. Asadar, am cautat pe internet Biblia de la Jerusalem, in franceza si am gasit exact ce spusesem. Au ramas pe ganduri, pentru ca in Biblia lor nu aparea textul intocmai. Asadar, in functie de cult/secta, insusi textul sacru difera. Fiecare secta a eliminat, in functie de propriile interese, fragmente din textul sacru. |
Dupa cum am scris,nu fac referire la un subiect anume,ci la exprimare,care mi se pare aproape imposibil de deslusit,la dezacorduri,la greseli de gramatica,dar mai ales cele de topica,idei si cuvinte disparate,ce fac lucrurile si mai greoaie pentru cititor.
Nu am vrut sa il jignesc pe Man Teo cu ceva,insa la un moment dat chiar imi puneam intrebari serioase referitoare la el... Daca asta se datoreaza unei alte nationalitati,in rest nu mai conteaza,cumva ne-om intelege noi...:) Scuze,Man Teo,sper sa nu mi-o iei in nume de rau! |
Citat:
http://www.youtube.com/watch?v=2-cwwoCaUJ0 |
Citat:
|
Citat:
|
Traducere directa...
Inceputul,
1......Dumnezeii.......1 ..........face.......... Cerurile...si...pamantul . .punct. . Cum se scrie o cruce, fara sa fie cioplita cu creionul? |
Citat:
PS: de cate ori vad lumina obiectivului din imaginea ta de profil, ma simt "scanata". =)))))) |
Inceputul...
Inceputul,Dumnezeul Adevarat face...
cerurile... |
Citat:
Citat:
|
Vesnic
Dumnezeu este vesnic...
de nevazut. |
Citat:
|
Traducere directa...
E tot...
Asa e cuvantul.... pana la sfarsit. Nu se cade sa adauge omul ceva, Omul sa le ia asa cum sunt... |
Inceputul...
Dumnezeu este vesnic...
|
Citat:
O cruce poți face cu creionul, scobind din omul ce șade în rugăciune către Dumnezeu pentru tine, îl cioplești pe el și el va fi cioplit iar tu necioplit, el va fi viu și tu mort, în viața de apoi, aia veșnică. Da, fiecare literă contează, cu condiția să ai capacitatea să pricepi corect și să nu pierzi din vedere întregul, căci nu numai litera contează ci toate literele și apoi și mai mult tainele din spatele literelor. Partea nevăzută și neluată în seamă de om, taina pocăinței și umilinței, aia contează... nu la om ci la Dumnezeu. Tu citești după cheia mândriei... și așa nu ai cum să pricepi ci vei repeta ca o moară stricată un text tinzând să-l scoți absurd prin „jongleria” ta, melodramatică. Mai bine ai respecta orice traducere și orice interpretare, și așa ai să te umilești văzând cum copiii știau demult Adevărul fără să le fi spus lor cineva... Cum de ei știu cele neînțelese de înțelepți? Fiindcă voi invocați mereu idolul neschimbabilității... păi Dumnezeu e Cel neschimbabil dar voi scoateți că Cerul și Pământul e neschimbabil, ori traducerile sau literele sau cuvintele scrise de unii sau alții. |
...
Inceputul este in vesnicia de acum doar,
e fiecare clipa ce-a mai ramas... Dumnezeu, este. |
Citat:
|
Ein Sof
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Limba mică și groasă e la 6 iar aia mică și lungă la zece... deci dragul meu, spune și dumneata cât e ceasul și pe ce gLume trăiești? Dacă tot mă fățărniciși așa în direct... ia spune și la mine, cum ți-ai dat seama, cum ai reușit, sau vrei să te cred sincer pe cuvântul tău de spioner? Auz' la el ce mod de adresare: Fățarnice... scoate bârna din... Și cine a zis că el mi-e frate? Nu merge cu insinuarea, scoțând din context, ca să te justifici în ce țineai dumneata în ascuns: o frumoasă răzbunare din pismă... nu e voie. ''Cei ce fac voile Tatălui Nostru Carele este în ceruri, acela este fratele meu și mama mea și prietenul meu...'' iar cei ce fac cruci din omul lui Dumnezeu, aceia sunt doar niște impostori, niște huligangs. Deci mai înainte de a deschide gurița, privește în sus la Cer, să vezi dacă nu cumva îți cade o pară mălăiață în gura lui nătăfleață... Eu așa mi-am umplut o desagă întreagă și am acuma destule încât din gemul de pere pot da și altora. Vrei? Deci dragul meu, mai înainte de a atrage tu la altul atenția pe care ți-e ți-a furat-o buba veselă, învață cum trebuie să procedezi tu mai întâi, uite așa: dă-ți jos masca și ochelarii de orb, și atunci vei vedea Lumina ce vine de sus. Fățarnice? Nuuuuuu-i voie... Dar dumneata te-ai simțit jignit în locul lui... pentru că ție ți-e milă de gLume... de aia. Eu am zis foarte bine ce i-am zis narcomanului, dar cred că defapt tu erai cel uns cu slănină ca să te lingă toți cățeii... să te mănânce apoi ca pe șoriciul cel gros, și te-ai simțit lovit, învinovățit pe nedrept. Păi n-am spus cu dreptate ce am spus? Dacă nu, atunci mărturisește fățarăornice unde am greșit... ca să-ți scot și ceasul mecanic din ochi! Nu știu, nu cred că mă înțelegi, și nu cred că mă urmărești... oricum ar fii, să știi că numai bine îți doresc, chiar dacă doar așa din fățărnicie o spun. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 03:02:08. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.