![]() |
''Dumnezeu este de vina''
Sincer , ma -m saturat sa aud o multime de oameni care dau vina pe Divinitate , pt esecurile , greselile , din viata lor , pe care fara sa -si dea seama , tot ei si le-au facut cu mana lor .Nu cred ca Dumnezeu sta si pune bete- n roate oamenilor , cum cred majoritatea .
Dupa parerea mea , Dumnezeu , intervine de putine ori in viata cuiva , Dc? Pt ca aproape totul depinde de tine , de cum actionezi , cum iei decizii in viata , Divinitatea intervenind doar in probleme serioase , sa ziceam asa Dau un exemplu : maine ai un test foarte important , te rogi la Dumnezeu, sa iei nota mare la test , dar uiti sa inveti , a doua zi te miri de ce ai luat 4 , si .... dai vina pe Dumnezeu ca nu te-a ajutat , ca din vina Lui ai luat 4. Alt exemplu: accidentul din Japonia cu centralele nucleare , Dumezeu iarasi este de vina pt asta dupa parerea multora , dar nu noi suntem de vina care ne-am construit tot felul de arme , tot mai periculoase , si ca ne jucam cu energia nucleara parca ai fi ceva foarte simplu? Si ne mai miram de toate accidentele din lume , ca vai vine Apocalipsa . Apocalipsa ne-o facem noi , cu mana noastra , nu Dumnezeu . |
Dar pe ceilalti e Ok sa dam vina? daca noi vrem sa facem ceva, si ei de langa noi nu ne lasa, putem spune "sa fie pacatul lui?"
|
Problema legata de "vina lui Dumnezeu" nu este de ieri, de azi, ci din Eden. Pentru cadere, Adam a dat vina pe Eva, Eva pe sarpe, si toti, la unison, l-au gasit vinovat pe Dumnezeu, caci El este Creatorul tuturor.
A-ti asuma vina inseamna a-ti vedea greselile, iar acesta este lucru binecuvantat. Este primul pas spre pocainta, spre a-ti cere iertare, spre schimbarea mintii si a vietii. Atunci cand evitam totusi sa ne asumam greselile, sa avem in minte faptul ca Domnul Hristos a patimit si a primit moartea pentru greselile si pacatele noastre, el fiind cu totul fara prihana. Asa putem vedea cat de mici suntem si cat de mult perseveram in anumite greseli: nu suntem in masura sa purtam nici macar greselile noastre, dar sa ne mai si punem viata pentru greselile celorlalti. |
Citat:
Dacă ei ar fi "pus în cârcă" lui Dumnezeu păcatul lor și ar fi murit în această stare, atunci nu s-ar fi mântuit, fiindcă nimeni nu se poate mântui hulind, iar hula este păcat contra Spiritului Sfânt. |
salut,templier knight
Citat:
comod este:dumnezeu este vinovat,daaar, responsabilitatea omului nu este trecuta cu vederea de dumnezeu din urmatorul motiv:dumnezeu a inzestrat omul cu RATIUNE. |
Citat:
la fel pentru orice esec/succes din viata, in orice domeniu. Daca am un esec este vina mea dar cand am un succes este ajutorul lui Dumnezeu ? |
salut,victors
Citat:
|
Stiti ce "suparare" au multi medici in ziua de azi? Ca daca ei fac "eforturi supraomenesti" si rezolva un caz disperat, omul II multumeste exclusiv lui Dumnezeu, pe cand daca lucrurile ies prost, a fost, desigur, exclusiv vina doctorului, ca nu a facut ce trebuia.
|
Ce imi plac mie raspunsurile astea :))
-Daca am un esec este vina mea dar cand am un succes este ajutorul lui Dumnezeu ? Raspuns: fara dumnezeu, omul nu ar exista, Varianta 2: dumnezeu se bucura |
salut,fallen
Citat:
|
salut,cocacoc
Citat:
|
Nu exista intrebari fara raspunsuri, exista non-sensuri.
Pana acum, in mintea mea ticaloasa, cea mai importanta intrebare e "Cine Esti?". Vreau sa raspund la asta dar nu pot. El ma va ilumina. |
Citat:
|
Citat:
Succes si esec sunt denumiri date de oameni,insa altfel ele sunt pur si simplu experiente de viata. In privinta succesului despre care vorbeai este vorba si de meritul tau,de a fi muncit,de a te fi straduit,dar in acelasi timp nimic nu se face fara El si ajutorul Sau. Si totodata,asa numitele esecuri se datoreaza si "contributiei" noastre,dar si faptului ca el le permite pentru ca noi sa putem invata din respectiva lectie de viata. Ar fi frumos ca fiecare dintre noi sa invatam lectiile personale si sa evoluam doar prin iubire,iertare,smerenie etc...din pacate,insa,majoritatea refuza sa o faca,asa ca suferinta face si ea parte din procesul de invatare si este permisa de Dumnezeu. Daca lumea noastra se rezuma doar la rezultatele imediate si la palpabil,la realitatea imediata,materiala,atunci da,greu de crezut ca vom accepta aceste lucruri,ba chiar ne vom revolta contra lor,insa daca reusim un pic sa ne detasam si sa privim si printr-o alta perspectiva,vom reusi sa vedem si sensul mai profund a ceea ce traim. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Acel "care mi-ai dat-o" poate trimite si la "partea de vina" a lui Dumnezeu in actul caderii in pacat a protoparintilor. La acest context am incercat sa fac referire. |
Citat:
Dar ca sa dau un raspuns intrebarii tale: este 100% meritul lui Dumnezeu cu ajutorul tau. |
Citat:
|
A spune ca "Dumnezeu este de vina", inseamna a ne transforma in judecatori ai lui Dumnezeu. Ori, un astfel de gand, nu poate fi decat rodul unei mandrii luciferice, pentru ca presupune ca noi sa fim mai presus de El. Nici macar Pontiu Pilat, un pagan, nu a spus ca gaseste vreo vina in Hristos, dar noi, crestini fiind, ne permitem sa spunem.
Daca vom fi insa cat se poate de sinceri cu noi insine, vom vedea ca Dumnezeu este "vinovat" numai pentru un singur fapt. Acela ca atat de mult a iubit lumea, incat a adus-o la existenta, si pe Fiul Sau l-a dat spre moarte, pentru ca ea sa traiasca vesnic. |
Citat:
Asa stau lucrurile si in relatia cu Dumnezeu. |
Citat:
|
salut,victors
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:29:53. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.