![]() |
Proiectul Rosia Montana => stramutare de biserici si cimitire
Buna ziua!
Va solicit atentia cu privire la un proiect ce ameninta Romania: proiectul de la Rosia Montana. Pe langa implicatiile de ordin ecologic, economic, cultural si social acest proiect presupune si stramutarea mai multor biserici si a cimitirelor din zona. Pozitia oficiala a bisericii ortodoxe romane este: BIROUL DE PRESA SI COMUNICATII AL PATRIARHIEI ROMANE Avand in vedere, pe de o parte, temeiul biblic potrivit caruia pamantul este creatia lui Dumnezeu, iar pe de alta parte ca proiectul minier al corporatiei canadiene Rosia Montana Gold Corporation urmeaza sa desfigureze atat ecologic, cat si uman zona Rosia Montana si, prin extensie, intreaga regiune a Muntilor Apuseni, luand in considerare faptul ca proiectul minier Rosia Montana vizeaza stramutarea bisericilor si a cimitirelor din zona, ceea ce este inadmisibil din punct de vedere al cultului si traditiilor ortodoxe, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane se pronunta impotriva realizarii proiectului Rosia Montana Gold Corporation si spera ca aceasta zona sa ramana intacta in sfintenia, puritatea si frumusetea ei. (http://www.rosiamontana.ro/doc_ro.shtml?x=1830) Deoarece guvernantii forteaza acest proiect incalcand fragrant legea si dreptul cetatenilor la un mediu curat, va invitam sa semnatii un grup de 3 petitii adresate ministerului culturii, ministerului mediului si camerei deputatilor. Petitia se poate semna aici: http://www.rosiamontana.net/ Tot de aici puteti descarca un tabel pentru strangere de semnaturi sau puteti intra in grupurile de voluntari de pe Facebook. Multumesc, |
Citat:
Poate asa se reuseste stoparea jefuirii acestei tari. Caci asta este, jaf. Doamne ajuta! Si nu doar atat, inca ceva laudabil: "In acelasi timp, Sfantul Sinod isi manifesta ingrijorarea fata de pericolul legalizarii prostitutiei si reitereaza apelul adresat in acest sens Parlamentului Romaniei de catre Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist in martie 2002٭, cu scopul constientizarii gravelor consecinte morale, sociale si medicale ale unui demers legislativ de acest gen. " Eu as fi adaugat si problema homosexualtitatii, abrogarea celebrului articol 200. |
Si daca era un proiect 100% romanesc?
Oare mai era aceasta opozitie si cu genul asta de argumente? Apropo, mineritul cu cianuri s-a facut si la noi, chiar inainte sa vina astia.. |
opinia mea ar fi fost aceeasi
Nu pot sa raspund decat in numele meu: si daca era un proiect 100% romanesc, eu personal nu as fi fost de acord. Pentru ca 4 munti, 250 hectare de padure, un mediu curat sunt infinit mai importante decat niste metale care au o valoare subiectiva si nu una intrinseca.
Mineritul cu cianuri care s-a facut la noi a provocat mari distrugeri desi a fost la o scara mult mai mica decat ce se preconizeaza acum... vezi accidentul de la Baia Mare pentru care am platit Ungariei 120 milioane euro daune. |
Citat:
As vrea sa stiu care este efectul semnarii acestor petitii. S-au mai semnat petitii referitoare la cipurile din pasapoarte, impotriva legalizarii prostitutiei si altele; vad insa ca populatia primeste pasapoarte cu cipuri, iar de prostitutie ce sa mai zic... Si atunci care e rostul semnarii unei petitii, va intreb. Doar asa ca sa spunem ca am facut ceva... ceva ineficient?!? |
Nu prea au efect aceste petitii in privinta stoparii acestor acte,insa macar au ca rezultat instiintarea a cat mai multor persoane in privinta a ceea ce se petrece,trecerea lor intr-o evidenta,dupa care vor fi mult mai usor de mobilizat in privinta unui miting.
|
Citat:
|
Citat:
Cred ca e cazul sa suflam si in iaurt. |
Citat:
|
Citat:
|
cata resemnare
Citat:
Prin aceste petitii comunicam guvernantilor vointa noastra vizavi de diverse subiecte. Aceasta petitie va fi inmanata in parlament deputatilor cat de curand pentru ca urmeaza sa se voteze controversata lege a minelor. De asemenea ministrul mediului care ar urma sa acorde sau nu avizul pentru acest proiect, este informat despre aceasta petitie. A semna o petitie este minimul pe care il poate face o persoana. Pe langa petitii, noi am participat si alte actiuni: mitinguri, flash-moburi etc. O alta initiativa deosebita ii apartine lui Florin Suciu, poti sa citesti mai multe aici: http://www.ghidulbacaului.ro/marsul-...ul-presedinte/ Fiecare este liber sa se implice dupa cum crede de cuviinta... Iar legat de efect:Uneori petitiile au efect, uneori nu ... in cazul pasapoartelor si prostitutiei insa au avut. Datorita oamenilor care s-au implicat prostitutia nu este inca legalizata si orice cetatean are posibilitatea sa isi faca pasaport temporar ( 1 an ) fara cip. Si chiar daca nu ar fi avut nici un efect, esecul nu ar trebui sa demoralizeze un crestin care este dator sa lupte pentru lucrurile in care crede. |
Oricum,decat sa stai cu mainile in san si sa te lamentezi sau sa dezarmezi,tot mai bine este sa faci si putinul care se poate face!
|
Citat:
Ne putem informa si fara semnatura de luare la cunostinta. La fel mi se par si mesajele care se dau "mai departe" tuturor cunoscutilor, cu promisiunea ca nu stiu ce mare fericire ma va lovi in cateva zile, sau in caz de refuz, o mare nenorocire ne va lovi neintarziat. Nu numai ca nu mai dau curs acestor mailuri, cum nu mai am de gand sa imi pun semnatura, nici macar cea electronica, pe aceste petitii care au un cu totul alt scop decat cel mentiont... dupa parerea mea. |
Citat:
|
Citat:
Pot sa semnez si o suta de petitii, daca vad ca acest lucru are efect; dar nu mai semnez nici o petitie, daca totul este doar formal, deci inutil. Din cate stiu s-a legalizat prostitutia; iar pasaportul temporar e doar o proba de rabdare, caci cel in cauza va obosi la un moment dat sa tot plateasca taxa anual, si ori va renunta de tot la pasaport, ori va accepta pasaportul cu cip. Ce rezolvare e aceasta? Vreti semnatura? Vreau si eu o rezolvare la o petitie! Nu vedeti ca nimeni nu ia in seama aceste petitii?!? Asta nu inseamna ca sunt indiferenta la problemele ridicate. |
Citat:
|
Citat:
parca era o pilda cu cei care si-au ingropat talantii de frica sa nu-i piarda... |
Citat:
Faptul ca nici ortodocsii nu se mai inteleg intre ei, e dovada clara in ce vremuri traim. Nu vad cu ce mi-as inmulti talantii, semnand ceva care nu va fi luat in considerare. Si cand ma gandesc ca nu trebuie sa judecam pe altul, atata timp cat inca mai avem liberul arbitru. Stiti ce e acela si la ce foloseste? |
Citat:
Ceea ce se intampla acum nu poate fi rezolvat cu petitii. Semnarea unei petitii nu inseamna ca lupti impotriva a ceva, mai ales ca sunt ineficiente, nu le ia nimeni in seama decat in scopul alcatuirii unei baze de date. Toate lucrurile se intampla cu ingaduinta lui Dumnezeu, si la El trebuie sa cautam ajutorul. Daca la carma tarii au ajuns oameni care nu au nimic sfant (ajunsi acolo prin votul populatiei), rezolvarea nu este petitia, ci pocainta oamenilor. |
Semnarea petitiei nu are cum sa faca rau ,chiar daca nu rezolva mare lucru.
Trebuie facut ceva. Acolo jos ,dupa semnare scrie ca putem sa ne implicam chiar noi impotriva acestui proiect :adunare de semnaturi ,demonstratie ,discutie cu senatorii alesi de noi. Putem sa ne implicam ,ca sa nu spunem ca nu am ajutat cu nimic generatiile viitoare. E vorba de respingerea legii minelor care da curs liber exploatarii prin cianuri. Deci putem alege una din optiuni. Cat despre informatiile despre datele personale ,ele sunt deja disponibile si chiar daca nu sunt ,daca e sa murim martiri ,vom muri si fara aceste informatii scrise pe o petitie. E vorba de data nasterii ,numele si orasul de resedinta. Ana21 are dreptate ,daca am fi fost noi drepti in fata lui Dumnezeu nu s-ar fi ajuns sa avem conducatori hoti,ca sa nu mai spun ca proiectul ar fi picat din start. Mai multa rugaciune in aceasta perioada ar fi binevenita ,poate citirea psaltirii. |
Citat:
S-au mai strans semnaturi la inititiva parintelui Justin Parvu impotriva actelor biometrice. Cine nu a avut curaj nu a semnat. A venit vremea marturisirii. |
Citat:
|
Citat:
totusi doar nu vrei sa vina Dumnezeu in locul tau si sa isi spuna punctul de vedere... eu stiam ca Dumnezeu actioneaza si prin oameni... prin aceia care fac voia lui si nu baga capul in pamant .. Daca la carma tarii au ajuns oameni care nu au nimic sfant atunci datoria ta este sa incerci sa limitezi cat mai mult raul pe care il pot face ... Iisus a rasturnat mesele comerciantilor de la templu nu a bagat capul in pamant si l-a rugat pe Dumnezeu sa rezolve problema. |
Probabil si de asta suntem unde suntem,pentru ca mergem pe principiul "capul plecat sabia nu-l taie",insa continuarea versului o stim cu totii...
Si pe asta se si mizeaza in multe dintre nelegiuirile care se petrec la noi in tara si de asta au ajuns sa ne sfideze toti mafiotii,pentru faptul ca la noi susotitul pe la colturi e sport national,in schimb cand este vorba sa luam atitudine in mod fatis...ia-i de unde nu-s pe romanasii nostri! Nu spun ca o petitie face marea cu sarea,insa aceleasi lucruri se petrec si cand e vorba de mitinguri organizate,dar si alte aspecte ale existentei noastre in care ar fi necesar sa facem ceva si care ne afecteaza pe toti. Eu nu o sa inteleg in veci ce fel de crestinism este asta in care te rogi,te pocaiesti,dar iti lipsesc faptele... |
Citat:
|
Citat:
|
Proiectul acesta a avut perioade in care parea abandont dar de cateva luni cei de la Gold CORP. au inceput o campanie agresiva promovata la TVR1 urmata de vizita si incurajarile presedintelui.
Am citit in ziar pe net ca pastorul Lazlo Tokes este impotriva proiectului si ca exploatarea cu cianuri este interzisa pe teritoriul UE pana la 31.12.2011. Apoi incepe necazul ,cei de la GOLD CORP.au mituit in dreapta si in stanga. |
Citat:
|
Citat:
|
Un proiect extrem de pagubos pentru Romania. Dupa ce ne vor fura aurul, canadienii vor disparea, lasand in urma lor doar gunoi. Desteapta-te, romane!
|
Mai frate Vlad nu e niciun canadian,e doar un roman inselat de duhuri rele anume dl Frank Timis.
(de fapt numele sau e Vasile Timis). Este nascut la Borsa,in Maramures. Iata aci un alt punct de vedere: http://www.academiacatavencu.info/an...is-100361.html |
Citat:
Hai sa fim putin mai deschisi si sinceri: daca vreunul din cei care merg doar pe premisa ca un crestin trebuie doar sa se roage si sa se pocaiasca, se imbolnaveste de o boala grava,oare va sta doar sa se roage sau va alerga sa se caute la medici si sa faca tot ce ii e cu putinta pentru a-si salva viata?Sincer!Dar societatea nu este bolnava,natura,animalele,dar neregulile care ne afecteaza direct sau indirect pe toti?Si oare Dumnezeu nu lucreaza prin oameni? Si daca intr-un caz ca cel de mai sus putem sa ne implicam si altfel,atunci de ce cand este vorba de lucruri care se petrec dincolo de granita propriei persoane, case si familii,o dam pe aia cu rugaciune si pocainta,iar in alte privinte stam cu mainile in san? |
Rosia Montana, un loc la marginea prapastiei/ Rosia Montana, town on the brink
http://www.youtube.com/watch?v=mcgfJxmm6O4 Publicat la 24.04.2013 Multumim regizorului Fabian Daub pentru acest documentar extraordinar despre Rosia Montana. Speram ca efortul lui si al echipei lui de face ca Rosia Montana sa fie cunoscuta in tara si in lume sa aiba ocazia de a fi fructificat. Directorul general al companiei miniere explica in acest documentar procedeul de extragere a aurului in felul urmator: "Ce incercam noi sa facem este procesul invers de a pune zahar intr-o cafea. Noi vrem sa luam zaharul din cafeaua voastra" Daca va place cafeaua indulcita, faceti cunoscut acest documentar despre Rosia Montana si ajutati la salvarea ei prin includerea in patrimoniul UNESCO. |
Protest masiv împotriva Gold Corp. în Grecia
O demonstrație impresionantă împotriva mineritului cu cianuri a avut loc pe 9 martie în portul Salonic, al doilea oraș al Greciei. Ironia face că firma învinuită este canadiană, înființată în Toronto și se numește Eldorado Gold Corp. Aflați mai multe despre protest, în particular, și despre conflictul din Grecia, în general. |
În vizită la Comisia pentru Industrii a Camerei Deputaților
Tocmai ce vorbeam aici și aici despre atacurile asupra proprietății private, iată că avem un prim răspuns: http://luptapentrurosiamontana.files...pg?w=640&h=409 http://www.youtube.com/watch?feature...&v=XdZ5qv45XOw |
USL reia asaltul asupra proprietății private
Comisia pentru Industrii dominată de USL a reînceput pe 16 mai analizarea modificărilor la Legea Minelor, prin care companiile miniere să poată expropria forțat în numele statului pentru proiecte comerciale de exploatare a resurselor, oriunde în țară. Da, să poată expropria în numele statului; e pe bune. http://luptapentrurosiamontana.files...pg?w=640&h=448 |
Nu neaparat un partid/o alianta sau alt partid/alta alianta face asta; era "psihoistoric" previzibila treaba; ideea e ca acest capitalism este, in acest moment istoric, intruparea a tot ce este rau in om si iscusit-spre-distrugere in diavol. Bogatii sunt fiinte lacome si periculoase. Iar cei care se roaga pentru binele acelora (!!!) sau ii voteaza, o masa de manevra cu mult inferioara chiar unor turme de oi.
|
dilema
eu am o mare dilema pe acest subiect.
pe de o parte este partea culturală, istorică, umană, ecologică, pe de alta parte aspectul economic. toate sunt importante. ar trebui să se facă o dezbatere la nivel național, urmată, poate, de un referendum. tot așa și cu exploatarea gazelor de sist. |
La Roșia Montană, cu excavatorul, morții sunt rupți în două cu sicrie cu tot!
|
Intr-o atare situatie...
...sud-americanii ar fi pus imediat de o gherila de extrema stinga. Cind ma gindesc la gunoaiele inutile care vor vot cenzitar, realizez ce calitate are poporul nostru. "Ortodoxei", bine zice colegul Decebal: un popor de caldicei, nici cu Zeii, nici cu demonii. Nici macar cu noi insine. Noi, rumanii nord-dunareni, putem dormi linistiti: nu vom face vreodata justitie lui Dumnezeu si tarii noastre cu arma in mina. Si nici nu trebuie: la ce calitate are poporul valah, de tradator al sau insusi si al binefacatorilor sai, ce rost are sa lupte cineva?!?
Capitalismul este boala suprema a societatii umane. Se pare ca a atins stadiul final, in care va ucide planeta, cu tot ce este viu, daca oamenii nu se trezesc. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:45:24. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.