Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Sfatui-ti-ma, va rog! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14039)

smal27 22.10.2011 01:17:32

Sfatui-ti-ma, va rog!

Ce sa fac sa scap de teama? Adica mi-e frica incontinuu, dupa ce am avut o perioada in care visam ingrozitor... nu puteam tipa, nu puteam sa ma misc, nu puteam sa fac nimic... si cand am facut cruce cu limba am reusesc sa ma trezesc... am avut doar aproximativ 3 vise de genul asta insa de la o vreme am ramas singura in camera si nu mai pot adormi de frica.
Mai nou mi se deschide tv-ul singur, fara sa ating telecomanda...
Ajutati-ma sa scap de paranoia asta, va rog.

Seraphim7 22.10.2011 01:24:04

Citat:

În prealabil postat de smal27 (Post 407227)
Ce sa fac sa scap de teama? Adica mi-e frica incontinuu, dupa ce am avut o perioada in care visam ingrozitor... nu puteam tipa, nu puteam sa ma misc, nu puteam sa fac nimic... si cand am facut cruce cu limba am reusesc sa ma trezesc... am avut doar aproximativ 3 vise de genul asta insa de la o vreme am ramas singura in camera si nu mai pot adormi de frica.

Crede-ma si eu am trecut prin astfel de perioade,in care inghetam de frica chiar ziua in amiaza mare.Adica esti tot timpul in alerta te temi de tot,ti se zbate inima in piept din tot nimicul,si mai ales cand ramai singur(a),insa noaptea devine groaznic ramai in linistea intunericului si iti bagi capul sub plapuma,transpiratii reci iti curg pe fata.....
1.Draga mea in primul rand nu mai sta singura
2.Cand simti ca te i-a,roaga-te....orice...
3.Dupa ce te asezi in pat gandeste la lucruri frumoase
4.Ignora tot ce te sperie....daca poti
5.Nu uita....vor trece ,sunt o incercare...

Pace tie.....

ovidiu b. 22.10.2011 01:29:42

Armă mai puternică în cer și pe pământ împotriva diavolului, ca numele lui Iisus nu este, ne asigură Sfântul Ioan Scărarul.

Un medicament util ar fi rugăciunea pe care mintea ar trebui să o macine mereu: "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătosul."

ps: miroase a troll

smal27 22.10.2011 01:33:32

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 407230)
Armă mai puternică în cer și pe pământ împotriva diavolului, ca numele lui Iisus nu este, ne asigură Sfântul Ioan Scărarul.

Un medicament util ar fi rugăciunea pe care mintea ar trebui să o macine mereu: "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătosul."

ps: miroase a troll

M-am rugat uneori... si adormeam in timp ce ma rugam constant in gand acea rugaciune, insa tot imi era frica.
Ce vrei sa spui prin "troll"?

smal27 22.10.2011 01:36:38

Citat:

În prealabil postat de Seraphim7 (Post 407228)
1.Draga mea in primul rand nu mai sta singura
2.Cand simti ca te i-a,roaga-te....orice...
3.Dupa ce te asezi in pat gandeste la lucruri frumoase
4.Ignora tot ce te sperie....daca poti
5.Nu uita....vor trece ,sunt o incercare...

Pace tie.....

Nu am de ales pentru ca in casa suntem doar trei persoane: eu si ai mei. Si nu pot sa ii pun sa doarma separat pentru ca sunt eu paranoica... Sper sa treaca mai repede pentru ca e terifiant... Multumesc pentru sfaturi.

Seraphim7 22.10.2011 01:39:58

Spuneai ca ti se deschide Tv-ul singur....poti sa explici mai detaliat cum anume s-a intamplat,sau daca au mai fost si alte fenomene....daca vrei si poti desigur,sper sa nu ti se mai intample e groaznic....

smal27 22.10.2011 01:47:22

Citat:

În prealabil postat de Seraphim7 (Post 407235)
Spuneai ca ti se deschide Tv-ul singur....poti sa explici mai detaliat cum anume s-a intamplat,sau daca au mai fost si alte fenomene....daca vrei si poti desigur,sper sa nu ti se mai intample e groaznic....

Ma iau caldurile numai cand imi amintesc. Pai s-a intamplat de 3 ori pana acum... o data acum vreo 4 ani, ma pregateam sa plec la doctor, telecomanda era pe masa cu butoanele in jos, doar eu in camera si s-a aprins pur si simplu. L-am inchis si am plecat si nu s-a mai repetat. Si mi s-a mai intamplat odata alaltaieri... Pe la 2 dimineata m-am pus la somn, iar pe la 7 fara 10 m-am trezit pt ca era foarte mult zgomot in camera... si cand m-am dezmeticit am vazut ca era televizorul era aprins, telecomanda unde sta deobicei: pe marginea canapelei, cu butoanele in jos.
Iar ultima oara mi s-a intamplat astazi in jur de ora 22... Stateam la laptop in pat, televizorul inchis iar telecomanda in aceeasi pozitie ca deobicei. La un moment dat s-a aprins televizorul... fara nicio explicatie, fara nicio logica, fara nicio atingere...

Seraphim7 22.10.2011 11:44:47

Citat:

În prealabil postat de smal27 (Post 407237)
Ma iau caldurile numai cand imi amintesc. Pai s-a intamplat de 3 ori pana acum... o data acum vreo 4 ani, ma pregateam sa plec la doctor, telecomanda era pe masa cu butoanele in jos, doar eu in camera si s-a aprins pur si simplu. L-am inchis si am plecat si nu s-a mai repetat. Si mi s-a mai intamplat odata alaltaieri... Pe la 2 dimineata m-am pus la somn, iar pe la 7 fara 10 m-am trezit pt ca era foarte mult zgomot in camera... si cand m-am dezmeticit am vazut ca era televizorul era aprins, telecomanda unde sta deobicei: pe marginea canapelei, cu butoanele in jos.
Iar ultima oara mi s-a intamplat astazi in jur de ora 22... Stateam la laptop in pat, televizorul inchis iar telecomanda in aceeasi pozitie ca deobicei. La un moment dat s-a aprins televizorul... fara nicio explicatie, fara nicio logica, fara nicio atingere...

Da......fenomenul e repetabil,ti-as sugera sa faci o sfestanie in camera aceeia,cu acest gen de fenomene nu prea te poti juca,bineinteles ca nu aprinderea tv-ului e cauza majora ci starea ta phisico-spirituala....

AndreiM 22.10.2011 12:37:28

Spune rugaciunea inimii, arde pe vrajmasi cu Sfant Numele Domnului nostru Iisus Hristos!

smal27 22.10.2011 12:43:16

Asa ma gandeam si eu... c-ar fi necesara o sfintire a camerei si chiar a casei... si pe langa televizorul buclucas mai am si alte fenomene insa nu concrete... adica uneori simteam deseori(de mai multe ori, doar seara) un aer rece langa obrazul drept sau pe mana dreapta... si nu era ceva inventat de mine sau curent. Curent nu avea cum sa fie pt ca stateam(si stau)mereu cu usile inchise(de la camera si de la balcon) si din imaginatie nu era pentru ca mi se intampla cand eram concentrata sa rezolv temele sau cand ma uitam pierduta la televizor, adica nu ma gandeam deloc la ceva supranatural sau ceva de genul asta. Asta a fost inainte de ultimele faze cu televizorul si am incercat sa le ignor. Mereu imi spuneam ca sigur e ceva ce poate fi explicat logic si nu ceva ce ar putea sa ma sperie... Cum de altfel incerc sa ma calmez si acum, la faza cu televizorul... dar nu prea ma mai pot convinge.

gdf-fdc 22.10.2011 12:50:27

Citat:

În prealabil postat de smal27 (Post 407328)
asa ma gandeam si eu... C-ar fi necesara o sfintire a camerei si chiar a casei... Si pe langa televizorul buclucas mai am si alte fenomene insa nu concrete... Adica uneori simteam deseori(de mai multe ori, doar seara) un aer rece langa obrazul drept sau pe mana dreapta... Si nu era ceva inventat de mine sau curent. Curent nu avea cum sa fie pt ca stateam(si stau)mereu cu usile inchise(de la camera si de la balcon) si din imaginatie nu era pentru ca mi se intampla cand eram concentrata sa rezolv temele sau cand ma uitam pierduta la televizor, adica nu ma gandeam deloc la ceva supranatural sau ceva de genul asta. Asta a fost inainte de ultimele faze cu televizorul si am incercat sa le ignor. Mereu imi spuneam ca sigur e ceva ce poate fi explicat logic si nu ceva ce ar putea sa ma sperie... Cum de altfel incerc sa ma calmez si acum, la faza cu televizorul... Dar nu prea ma mai pot convinge.

trebuie sa il rogi pe preot sa-ti inchine casa.se face sfestanie si dupa ce se termina preotul unge cu ulei sfintit in chipul sfintei cruci deasupra usilor.crede-ma ca nimic nu se va mai apropia de casa ta. Trebuie sa te si spovedesti

AlinB 22.10.2011 13:02:26

Scoate-l din priza inainte de culare.
Iti garantez ca asa nu o sa se mai aprinda.

La duhovnic cand ai fost ultima data?
El ce zice?

smal27 22.10.2011 13:20:08

Nu am duhovnic...

gdf-fdc 22.10.2011 13:22:47

Citat:

În prealabil postat de smal27 (Post 407352)
nu am duhovnic...

cauta-ti un duhovnic.la cate biserici sunt nu ai cum sa spui ca nu gasesti.de unde esti?

smal27 22.10.2011 13:23:46

Trebuie sa astept pana la Craciun pentru ca ai mei nu prea le au cu Biserica si nu cred in lucruri supranaturale de genul asta...
Multumesc tuturor pentru sfaturi:) inseamna ca intr-adevar e ceva si nu e problema la psihicul meu.

smal27 22.10.2011 13:26:02

Sunt din Suceava. Sincer mi-as cauta dar nu stiu cum se face. Cum ajunge un preot sa iti devina duhovnic? Pur si simplu mergi des la el sa te spovedesti si/sau sa vorbiti sau cum?

gdf-fdc 22.10.2011 13:31:06

Citat:

În prealabil postat de smal27 (Post 407357)
sunt din suceava. Sincer mi-as cauta dar nu stiu cum se face. Cum ajunge un preot sa iti devina duhovnic? Pur si simplu mergi des la el sa te spovedesti si/sau sa vorbiti sau cum?

mergi la un preot ii ceri sa te spovedeasca si il rogi daca vrea sa iti fie duhovnic. Nu ai de ce sa astepti pana la craciun,problemele se pot agrava.

ioanna 22.10.2011 13:34:12

smal27

Sigur iti inchizi televizorul sau il lasi pe stand by? Scoate-l din priza si probabil 'fenomenul' nu se va mai repeta.

smal27 22.10.2011 13:36:33

Se pot agrava? Ce ar putea sa mai fie?

smal27 22.10.2011 13:38:21

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 407361)
Sigur iti inchizi televizorul sau il lasi pe stand by? Scoate-l din priza si probabil 'fenomenul' nu se va mai repeta.

Apas pe butonul de la telecomanda pe care apas de cand il am. Adica pe butonul care il inchide. Nu are functia stand by... Cel putin nu cred ca are, daca ar fi avut as fi descoperit pana acum avand in vedere ca-l am de foarte mult timp.

AlinB 22.10.2011 13:38:29

Citat:

În prealabil postat de smal27 (Post 407357)
Sunt din Suceava. Sincer mi-as cauta dar nu stiu cum se face. Cum ajunge un preot sa iti devina duhovnic? Pur si simplu mergi des la el sa te spovedesti si/sau sa vorbiti sau cum?

Nu trebuie sa astepti pana la Craciun.

Incepe prin a merge la fiecare biserica din oras in fiecare Duminica la Liturghie macar, dar incearca sa prinzi cat mai mult din ea.

Daca ajungi la 9 dimineata, cred ca este bine, oricat ar varia programul este ora potrivita.

Pe urma fii atenta la predica, calitatea duhovnicului se cunoaste nu de putine ori dupa predica sa.
Spovedeste-te la cine te "inspira" mai mult pentru o viata crestina.

Vezi ca sunt biserici la care slujesc alternativ 2 poate 3 sau mai multi preoti, incearca sa asculti pe fiecare.

Domnul sa-ti calauzeasca pasii.

Seraphim7 22.10.2011 13:48:04

E cam greu daca ai tai nu prea cred in paranormal,probabil nici tu nu credeai....Ce au zis despre asta?Sau nu le-ai spus.

smal27 22.10.2011 13:55:16

Citat:

În prealabil postat de Seraphim7 (Post 407370)
E cam greu daca ai tai nu prea cred in paranormal,probabil nici tu nu credeai....Ce au zis despre asta?Sau nu le-ai spus.

Mamei nu i-am spus, eu stau cu bunicii si la ei ma refer cand spun"ai mei"... Au spus ca poate l-am programat din greseala sa se deschida. Le-am explicat ca nu exista aceasta functie(cel putin nu la televizorul meu)... Ei tot cauta o explicatie logica(la fel cum am cautat si eu) dar o explicatie mai logica decat ceva ce vrea sa ma sperie nu gasesc. Stiu si motivele, doar ca nu eram sigura daca poate fi ceva de natura supranaturala sau daca ar putea sa fie intr-adevar o problema tehnica. Cert e ca ma traumatizeaza, aseara am stat treaza pana la 5, fiindu-mi frica sa ma pun la somn, sa inchid televizorul. Acum e week-end si n-am probleme, dar ma ingrijoreaza ca daca vor continua sperieturile astea nu ma voi odihni bine si nu voi da randament bun la scoala.

Seraphim7 22.10.2011 14:05:59

Citat:

În prealabil postat de smal27 (Post 407376)
Mamei nu i-am spus, eu stau cu bunicii si la ei ma refer cand spun"ai mei"... Au spus ca poate l-am programat din greseala sa se deschida. Le-am explicat ca nu exista aceasta functie(cel putin nu la televizorul meu)... Ei tot cauta o explicatie logica(la fel cum am cautat si eu) dar o explicatie mai logica decat ceva ce vrea sa ma sperie nu gasesc. Stiu si motivele, doar ca nu eram sigura daca poate fi ceva de natura supranaturala sau daca ar putea sa fie intr-adevar o problema tehnica. Cert e ca ma traumatizeaza, aseara am stat treaza pana la 5, fiindu-mi frica sa ma pun la somn, sa inchid televizorul. Acum e week-end si n-am probleme, dar ma ingrijoreaza ca daca vor continua sperieturile astea nu ma voi odihni bine si nu voi da randament bun la scoala.

Poate ai ,,cochetat''candva cu supranaturalul ,sau concret cu Diavolul si acum iti face vizite....si ma gandesc ca:ai citit carti cu astfel de continut,sau filme etc.Sau poate fi un prag in viata ta cand Dumnezeu te chiama la EL,paradoxal prin Diavol.....
Ce clasa esti?

guardian knight 22.10.2011 14:06:04

parere !

...ai incercat sjutorul unui psiholog, sau medic psihiatru, neurolog...etc...???

pe langa cauzele paranormale, pot exista si cauze biologice...nu ?

AlinB 22.10.2011 14:06:24

Explicatia logica este ca toate echipamentele electronice care raman in priza si se deschid de la o comanda "soft", adica o comanda electronica (nu prin actionarea butonului de conectare la reteaua electrica) se pot deschide inclusiv in urma socurilor de curent de pe reteaua electrica sau chiar eventuale probleme ale unor componente de pe placa electronica.

Asta se intampla in mod special la calculatoare dar si televizoarele intra in aceeasi categorie, cele noi, care se pot inchie/deschide din telecomanda.

De aceea se si recomanda folosirea prizelor cu intrerupator pentru astfel de echipamente, de fapt atat timp cat ele stau in priza si asteapta comanda din butonul "soft" (la calculatoare) sau telecomanda (televizoare) si chiar si unele masini de spalat de exemplu, consuma intre 10 si 30W/h.
Inmultiti cifra asta cu 24h si 365 zile si nr. echipamentelor de genul asta din casa si obtineti usor costul abonamentului la internet pe 3-4 luni sau mai mult..

Sper ca totusi explicatia asta sa nu te faca sa te culci pe o ureche si sa-ti lasi viata in continuare la voia intamplarii pentru ca s-ar putea sa ai "surprize" in viata mult mai mari si neplacute decat astea..

gdf-fdc 22.10.2011 14:06:37

Citat:

În prealabil postat de smal27 (Post 407376)
mamei nu i-am spus, eu stau cu bunicii si la ei ma refer cand spun"ai mei"... Au spus ca poate l-am programat din greseala sa se deschida. Le-am explicat ca nu exista aceasta functie(cel putin nu la televizorul meu)... Ei tot cauta o explicatie logica(la fel cum am cautat si eu) dar o explicatie mai logica decat ceva ce vrea sa ma sperie nu gasesc. Stiu si motivele, doar ca nu eram sigura daca poate fi ceva de natura supranaturala sau daca ar putea sa fie intr-adevar o problema tehnica. Cert e ca ma traumatizeaza, aseara am stat treaza pana la 5, fiindu-mi frica sa ma pun la somn, sa inchid televizorul. Acum e week-end si n-am probleme, dar ma ingrijoreaza ca daca vor continua sperieturile astea nu ma voi odihni bine si nu voi da randament bun la scoala.

tu vrei sa rezolvi problema fara ajutorul unui preot?

smal27 22.10.2011 14:17:07

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 407383)
...ai incercat sjutorul unui psiholog, sau medic psihiatru, neurolog...etc...???

pe langa cauzele paranormale, pot exista si cauze biologice...nu ?

Ma faci sa rad. Sigur nu am dereglari mintale. Daca as fi avut ar fi fost doar senzatiile alea aiurea si paranoia, dar fazele cu televizorul cum le explici?

smal27 22.10.2011 14:21:50

Citat:

În prealabil postat de Seraphim7 (Post 407382)
Poate ai ,,cochetat''candva cu supranaturalul ,sau concret cu Diavolul si acum iti face vizite....si ma gandesc ca:ai citit carti cu astfel de continut,sau filme etc.Sau poate fi un prag in viata ta cand Dumnezeu te chiama la EL,paradoxal prin Diavol.....
Ce clasa esti?

Am citit acum mult timp The Secret si Infernul 616. Dar nu cred ca astea au mare legatura cu Diavolul avand in vedere continutul. La filme de genul "Exorcistul" sau alte filme de groaza ma uitam mai demult. Am aproape un an de cand nu mai citesc carti(si de cand nu ma mai uit la filme)cu continut de genul asta.
Sunt intr-a 10a.

AlinB 22.10.2011 14:22:32

Citat:

În prealabil postat de smal27 (Post 407393)
Ma faci sa rad. Sigur nu am dereglari mintale. Daca as fi avut ar fi fost doar senzatiile alea aiurea si paranoia, dar fazele cu televizorul cum le explici?

Ai explicatia mai sus.

smal27 22.10.2011 14:23:39

Citat:

În prealabil postat de gdf-fdc (Post 407386)
tu vrei sa rezolvi problema fara ajutorul unui preot?

Daca as fi sigura ca e de natura supranaturala as apela la un preot. Dar cum eu nu prea cred in paranormal... astept sa vad daca se mai repeta.

gdf-fdc 22.10.2011 14:28:34

Citat:

În prealabil postat de smal27 (Post 407398)
daca as fi sigura ca e de natura supranaturala as apela la un preot. Dar cum eu nu prea cred in paranormal... Astept sa vad daca se mai repeta.

mergi sa te spovedesti si spune-i preotului toata intamplarea,nu lasa sa treaca timpul ca trece in defavoarea ta. Nu uita ca trebuie sa-ti inchini casa

smal27 22.10.2011 14:28:56

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 407396)
Ai explicatia mai sus.

Am vazut dupa, multumesc. Ar putea fi asta dar ma mira ca din trei televizoare care stau constant in priza doar unul se deschide fara niciun stimulent vizibil.
Multumesc pentru explicatie. Totusi daca faza cu televizorul are o explicatie logica nu inseamna ca eu am probleme mintale, e firesc sa te sperie astfel de senzatii si de experiente si la fel de firesc mi se pare si sa devii paranoic. Sunt constienta ca e probabil ca problema mea sa nu fie foarte reala, insa este oricum traumatizant sa ti se deschida televizorul din senin.

smal27 22.10.2011 14:29:31

Citat:

În prealabil postat de gdf-fdc (Post 407401)
mergi sa te spovedesti si spune-i preotului toata intamplarea,nu lasa sa treaca timpul ca trece in defavoarea ta. Nu uita ca trebuie sa-ti inchini casa

Multumesc pentru sfat. Voi tine cont.

AlinB 22.10.2011 22:10:35

Citat:

În prealabil postat de smal27 (Post 407398)
Daca as fi sigura ca e de natura supranaturala as apela la un preot. Dar cum eu nu prea cred in paranormal... astept sa vad daca se mai repeta.

O judecata nu tocmai inteleapta.

sa inteleg ca ai sa ajungi la un preot abia cand dpdv spiritual vei ajunge la un dezastru?

Pentru ca dupa logica asta, la un dezastru sigur vei ajunge..

AlinB 22.10.2011 22:11:24

Citat:

În prealabil postat de smal27 (Post 407402)
Am vazut dupa, multumesc. Ar putea fi asta dar ma mira ca din trei televizoare care stau constant in priza doar unul se deschide fara niciun stimulent vizibil.
Multumesc pentru explicatie. Totusi daca faza cu televizorul are o explicatie logica nu inseamna ca eu am probleme mintale, e firesc sa te sperie astfel de senzatii si de experiente si la fel de firesc mi se pare si sa devii paranoic. Sunt constienta ca e probabil ca problema mea sa nu fie foarte reala, insa este oricum traumatizant sa ti se deschida televizorul din senin.

Daca esti fata..e normal, fetele sunt mai sperioase:)
Daca esti si singura la parinti..

Erethorn 22.10.2011 22:40:50

Mergi cu televizorul la depanator. Il repara el.

Seraphim7 22.10.2011 22:56:50

Citat:

În prealabil postat de smal27 (Post 407395)
Am citit acum mult timp The Secret si Infernul 616. Dar nu cred ca astea au mare legatura cu Diavolul avand in vedere continutul. La filme de genul "Exorcistul" sau alte filme de groaza ma uitam mai demult. Am aproape un an de cand nu mai citesc carti(si de cand nu ma mai uit la filme)cu continut de genul asta.
Sunt intr-a 10a.

Poate intru prea adanc in intimitatea ta,insa eu chiar sunt interesat de fenomene de genul asta fiiindca mi s-au intamplat si mie,chiar daca in alt mod....as intra mai profund in discutie insa nu aici pe forum.Uite adresa mea de mess:nasaudean_iacob@yahoo.com.Daca vrei putem sa continuam acolo discutia.

guardian knight 23.10.2011 18:17:41

Citat:

În prealabil postat de smal27 (Post 407227)

deja se vede ca ai un discurs ilogic , si scuza-ma te rog ca spun asta, insa e spre binele tau !
pe de o parte spui ca nu ai nici o senzatie ingrijoratoare si deranjanta de paranoia ,pe de alta parte,uite ce zici mai sus !!!

Fibril 23.10.2011 19:25:57

Rugaciunea este leacul

Dintr-un vechi ceaslov (in kirilik) , la Pavecernita, exista urmatoarearugaciune:

Nespurcata, Neintinata, Nestricata, fara prihana, curata Fecioara a lui Dumnezeu, mireasa Stapana, care pe Dumnezeu Cuvantul, cu oamenii, prin prea slavita naterea Ta,o ai unit cu firea cea lepadata a neamului nostru, cu cele ceresti o ai impreunat, ceea ce esti sigura nadejde a celor fara nadejde si celor biruiti ajutatoare, gata folositoare celor ce alearga la tine si tuturor credinciosilor scapare, nu te scarbi de mine pacatosul si spurcatul, carele cu urate ganduri si cu cuvinte si cu fapte pre mine tot netrebnic m-am facut si prin lenea dulcetilor vietii cu voia rob m-am facut, ci ca ceea ce esti Maica iubitului de oameni Dumnezeu, cu iubirea de oameni milostiveste-te spre mine pacatosul si curvarul si primeste rugaciunea mea ce se aduce Tie din buze spurcate si prin Fiul Tau si Stapanul si Domnul, cu indrazneala Ta ca o Maica cuprinzand, roaga-L ca sa-mi deschida si mie milostivirile cele iubitoare de oameni ale bunatatii Sale si trecand greselile mele cele nenumarate, sa ma intoarca la pocainta si lucratoriu poruncilor Sale, cuvios sa ma arate si fii langa mine pururea ca o milostiva si milosarda si iubitoare de bine intru aceasta adeca viata de acum calda, folositoare si ajutatoare, navalirile potrivnicilor oprindu-le si la pocainta indreptandu-ma si in vremea iesirii mele, ticalosul meu suflet pazindu-l si intunecatele chipuri ale viclenilor draci departe de dansul gonindu-le si in ziua infricosatei judecati,de munca cea vesnica izbavindu-ma si marimii celei negraite a Fiului Tau si Dumnezeul nostru pre mine aratandu-ma care sa o si dobandesc Stapana mea prea Sfanta de Dumnezeu Nascatoare, prin mijlocirea ta si sprijineala;cu darul si cu iubirea de oamenia unuia nascut Fiului Tau, Domnului si Dumnezeului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos caruia se cuvine toata marirea, cinstea si inchinaciunea impreuna cu Cel fara de inceput al lui Parinte si cu prea Sfantul si bunul si de viata facatorul Duhul Lui, acum si pururea si in vecii vecilor, Amin.
Si ne da noua Stapane, celor ce mergem spre somn, odihna trupului si sufletului si ne pazeste pre noi de intunecat somnul pacatului si de toata intunecata si cea de noapte patima dulcetii, aseaza intaratarilor patimilor, stinge sagetile vicleanului cele aprinse, cele pornite asupra noastra cu viclesug, zburdarile trupului nostru le potoleste si tot gandul nostru cel pamantesc si trupesc il adormi. Si ne daruieste noua Dumnezeule minte desteapta, cuget curat, inima treaza, somn usor si de toata nalucirea satanei nestramutata.

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:58:37.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.