![]() |
Rugati-va unii pentru altii, este o porunca divina esentiala si este mereu actualizata in Sfanta Liturghie. Parintele Ion Bria vorbeste foarte frumos despre Liturghia de dupa Liturghie, adica despre starea in care trebuie sa fim dupa ce participam la litughie.
Pentru acest post, pentru cei cu inima deschisa catre Dumnezeu si catre ceilalti, m-am gandit sa va propun sa ne rugam unii pentru altii ca Dumnezeu sa ne arate ranile sufletesti sa ne vindece sufletele. Cei ce au nevoie de rugaciunea celorlalti, va rog sa va inscrieti in acest topic. Dumnezeu sa ne daruiasca post cu multa lumina si vindecare de toata neputinta. |
:) eu ma inscriu, desi nu prea inteleg cum o sa "functioneze" topicul asta...
|
amintiti-va si de mine ca am mare nevoie de ajutor, iar eu o sa incerc sa nu va uit in rugaciunile mele.
Multumesc |
Citat:
Ne pomenim dupa ID-uri?:) |
Aici cred ca trebuie sa ne lasam numele...Iosif, Mirela, Cozia(?!) si restul...
Si poate cineva mai inspirat ne da si o "formula"... Oricum, eu ma "inscriu": Iulia Domne ajuta! |
De acord cu Iulia, trebuie sa ne lasam numele de botez, ca asa suntem pomeniti si la biserica. Eu nu am altul decat Mirela. Doamne ajuta!
|
Si Ovidiu ar vrea sa fie pomenit, dar nu numai el ci si ai lui, desi poate cere prea mult. Sper ca va ajunge si el desi nu prea stie sa se roage si sa si fie cu capul aplecat si inima inaltzata dar regretand. Iar cuvintele chiar de la rugaciunile simple abea de le tzine minte. Crede totusi ca se va ruga si el, sau macar v-a aprinde o lumanare pentru unele personaje de pe forum amintindu-si de nick-ul lor si de mesajele care i-au prins bine la vremea respectiva, si pentru toti cei inscrishi, la "rugaciune pentru post". El ar posti cate un pic dar nu s-ar prea ruga, ii este mai greu, iar despre taierea voii sale cate un pic in toate nici n-a prea auzit, dinpacate.
|
Formula o gasim in inima noastra. Scopul acestei propuneri este de a ne ruga pentru LUMINA SI VINDECAREA SUFLETULUI.
E bine sa ne pomenim cu numele de botez, sa ne facem o lista cu toti cei ce doresc sa fie pomeniti. Una e sa spui Iosif si alta e sa spui toti de pe forum, numele are o importanta foarte mare. Si rugaciunea de comun acord are si ea mult mai multa trecere. Deja avem cativa pe pomelinic. Doamne ajuta, multumesc pentru deschiderea inimii catre Dumnezeu si catre oameni. |
Rugati-va si pentru robul lui Dumnezeu Stefan sa reuseasca in lupta cu patimile...
|
Si Elena ar dori sa fie pe pomelnic (la vii!!!). Multumesc, multumesc! Maria si Matei sunt bolnavi, Iulian este in calatorie si multi studenti sunt in perioada de examene. Poate va ganditi si la ei. E intr-adevar important sa pomenim pe nume. Imi povestea un prieten de un parinte traitor de la Athos, care fiind in calatorie era foarte obosit ca sa-i mai pomeneasca pe toti. Si a zis "Doamne, pomeneste-i si pe toti cei ale caror nume sunt in valiza!" Si a avut un vis in noaptea respectiva spunandu-i ca fiecare om este o entitate si trebuie sa ne amintim de fiecare separat. Asa ca n-a mai repetat varianta cu valiza. Eu am un pomelnic cu cei vii si cu cei adormiti si incerc sa-i pomenesc cand ma rog. E minunat, parca te duci in vizita pe la toti. Voi cum faceti? Poate ii spuneti din memorie, ca aveti memoria mai buna...dar eu sunt tot tributara hartiei.
Sa nu uitam de Canonul Sf. Andrei Criteanul care se citeste in primele 4 zile din post si apoi in joia din saptamana a 5-a. E minunat! Elena |
Pomelnicul scris e de mare nadejde!
|
deci, pana acum, asta e :
Iosif Mirela Andrei Iulia Ovidiu Stefan Elena Maria Matei Iulian Doamne ajuta ! |
Mirela,
Sa-ti dea Dumnezeu sanatate ! Doamne Ajuta! |
Iosif
Mirela Andrei Iulia Ovidiu Stefan Elena Maria Matei Iulian Anca Doamne ajuta ! |
Ce putini ne-am adunat pentru rugaciune :(
Dumnezeu sa primeasca rugaciunea noastra! |
Ma puneti si pe mine va rog? Ma puteti pomeni ca si omulet. Sigur stie Dumnezeu despre cine e vorba.
Post cu bucurie tuturor! |
Citat:
|
Citat:
Multumesc! Doamne ajuta! |
eu fratilor, nu promit sa ma rog pentru voi, de aceea nu indraznesc sa spun sa va rugati pt mine, spun doar atat MAICUTA DOMNULUI SA VA BUCURE INIMILE SI DE VETI AVEA [PUTINA DRAGOSTE AMINTITI-VA SI DE MINE, cat despre nume, nu stiu daca conteaza atat de mult, stie D-zeu pe fiecare in parte, eu spun mereu doar milieste-i pe toti ce au nevoie de Tine Doamne si pe toti cei care m-au rugat sa-i pomenesc, ca eu nu stiu ce le trebuie ce nevoie au, miluieste-i Tu ca un milostiv...post cu pace si bucurie
|
va rog sama treceti sipe mine:FLORICA
|
Iosif
Mirela Andrei Iulia Ovidiu Stefan Elena Maria Matei Iulian Anca Bogdan Florica Jeny...numele... |
numele meu este jenica multumesc juli, vreau sa va povestesc ceva, am avut o perioada de 3 saptamani de spitalizare, iarasi medicii mi-au pus un diagnostic foarte grav ( care aduce moartea) la inceput am plans apoi ma intrebam ce sa fac?? credeti-ma nu am sunat duhovnicul nu am sunat pe nimeni sa cer ajutor am mers la Sf Cuv Parascheva( pt ca eram internata la Iasi) m-am asezat la picioarele ei si am spus faca-se voia Ta..am facut RMN si DIAGNOSTICUL A FOST INFIRMAT, nu pt mine nu pt credinta mea ci sunt sigura ca MAICUTA DOMNULUI SI SF CUV PARASCHEVA m-a miluit pt copilasii mei de acasa.. de ce v-am povestit voua aceasta pt ca dragii mei abia acum am inteles ce inseamna cuvintele FACA-SE VOIA TA...credeti-ma niciodata nu am simtit mai multa pace mai multa dragoste in suflet decat acum, a fost singurul moment din viata mea ( si poate ultimul) in care am simtit foarte aproape purtarea de grija si dragostea e greu de inteles e greu de explicat, de aceea nu mai am curaj sa cer pt ca stiu ca deja MAICAUTA DOMNULUI STIE de ce am nevoie. Nadajduiesc sa nu ma judecati gresit ca am povestit aceasta dar am facut-o din dragoste pt voi ( asta nu inseamna ca nu imi doresc sa fiu pomenita la rugaciunile voastre) Doamne ajuta
|
Draga Jeny,
Iti multumesc ca ne-ai impartasit si noua marea ta bucurie...Nu exista clipa mai frumoasa in viata ca atunci cand simti ca Dumnezeu te iubeste. Multa sanatate si zile multe iti ureaza Anca |
Jeny, draga, acesta este binele facut de Domnul. Experienta impartasita de tine noua ne intareste si ne ajuta.
Slava Domnului pentru toate! |
va rog sa va rugati si pentru mine,iar eu ma voi ruga pt voi.andreea este numele meu.
Doamne ajuta! |
va rog sa va rugati si pentru mine nevrednica, Simona. va voi pomeni si eu pe voi in rugaciune.
Doamna ajuta! |
va rog sa va rugati si pentru mine nevrednica, Simona. va voi pomeni si eu pe voi in rugaciune.
Doamne ajuta! |
Citat:
AM DREPTATE? |
Citat:
Dar pe tine cum te cheama, nu vrei sa fii si tu alaturi de noi ? |
acum din' prea multa mea nadejde"... am ajuns sa nu ma mai rog deloc, nici macar Doamne IIsuse vedeti cat de usor am cazut dintr-o extrema in alta?? ma simt obosita si sufleteste si trupeste rugati-va fratilor sa imi ajute Maica Domnului sa ajung la spovedit!! sa ma ridic din nesimtirea in care am cazut, Doamne ajuta
|
Doamne ajuta, Jeny, sa fie bine si sa iti gasesti din nou pacea si bucuria. Gandeste-te la rugaciune ca la intalnirea cu Dumnezeu si nu vei putea sta fara ea.
|
Sa va rugati si pentru mine, Gabriela, pentru ca vorba parintelui Teofil, atunci cand uitam de Dumnezeu sa nu uite El de noi, prin rugaciunea pe care o facem unul pentru altul.
Dumnezeu sa ne invredniceasca sa ne intalnim cu multa bucurie in rugaciune. |
Sa nu-l uitam pe Liviu (Colors), multumita caruia am putut si eu sa vad filmul "Ostrovul" si caruia ii datoram mai multi niste prajituri virtuale (dupa ideea Irinei). Pana vom reusi sa i le dam (ca pana acum l-am dus numai cu vorba, sub pretextul ca suntem in post), ma gandesc sa ne rugam pentru el. Deci Liviu, "mester mare" in ale informaticii. :)
Elena |
Da ..foarte buna ideea de a ne ruga unii pentru altii prin rugaciune se deovedeste adevarata dragoste si aceasta cred ca este temelia ortodoxiei nu numai pentru cei cu care ne intelegem, radem sau cu cei care avem o prietenie veche si pentru cei care ne-au adus durere candva sau ne-au facut sa suferim..si eu as vrea sa ma incriu insa nu stiu daca voi avea puterea sa-i pomenesc pe toti...am convingerea ca acolo unde omul nu poate Dumnezeu implineste ...asa cum spunea un parinte ca duhul sfant se roaga in noi cu suspine negraite cand mintea si puterile noastre slabesc
Va rog sa-l pomeniti si pe Danion, Danion Vasile: Va rog din suflet pomeniti-ma si pe mine, ca plec spre Buzau, unde am o conferinta despre Iubirea care ne lipseste, si maine la Bacau despre duhovnic. Am avut niste ispite mari, si chiar daca m-am spovedit azi nu imi e mult mai bine. HEeeel |
Citat:
Chiar in sf. Pateric un parinte vorbea despre acest lucru De ce oare nu se implinesc rugaciunile de cele mai multe ori pentru ca omul in general cere ceva nefolositor numai cand cineva va cere cele cu adevarat folositoare atunci si celelalte i se vor aduga lui pe deasupra. Si cred ca Jeni a spus tot cand s-a lasat in voia Domnului Iar "Faca-se voia Ta Doamne" este rugaciunea suprema este una din cele 7 cereri cuprinse in rugaciunea "Tatal Nostru" pe care Insusi Mantuitorul notru ne-a dat-o ,cred ca "Faca-se Voia Ta Doamne!" cuprinde toate cererile la un loc intru intelepciunea necuprinsa de mintea omeneasca inca.. |
si pentru robii lui Dumnezeu:
Anca Andreea Andrei Bogdan Elena Florica Gabriela Iosif Iulia Iulian Jenica Maria Matei Mirela Ovidiu Simona Stefan si pentru cei care vor urma..Doamne ajuta! |
Citat:
Anca Andreea Andrei Bogdan Danion,Vasile Elena Florica Gabriela Iosif Iulia Iulian Jenica Liviu{Colors} Maria Matei Mirela Ovidiu Simona Stefan si pentru cei care vor urma..Doamne ajuta! |
stiam ca rugaciunea pentru aproapele nostru e mai puternica decat rugaciunea pe care o facem pentru noi. m-as bucura daca v-ati aminti si de mine in rugaciunile voastre aurelia- mihaela . eu voi incerca sa imi amintesc de toti , iar daca eu mai uit foaia de hartie o sa imi aduca aminte.
|
...si pentru robii lui Dumnezeu:
Anca Andreea Andrei Aurelia Mihaela Bogdan Danion,Vasile Elena Florica Gabriela Iosif Iulia Iulian Jenica Liviu{Colors} Maria Matei Mirela Ovidiu Simona Stefan si pentru cei care vor urma..Doamne ajuta |
stii tu bunul meu laurentiu..de nu mi-ar fi ajutat maicuta domnului nu as fi reusit sa am puterea, sa spun, "faca-se voia ta", poate uneori trebuie si putina "nebunie" pt a te lasa in voia Lui, dar...nici acea nebunie nu ar fi fost de ajuns de nu ar ingaduit El sa ma las in voia Lui!!!!! pt mine personal a fost o invatatura noua, dar crede-ma nu merit eu nici un cuvant din ceea ce ai scris tu mai sus in viata fiecaruia dintre noi exista momente in care renuntam sa mai luptam, obosim cum imi spunea astazi cineva, atunci intervine acel Doamne faca-se voia ta,...
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:54:13. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.