![]() |
eutanasierea cainilor
s-a aprobat legea eutanasierii cainilor vagabonzi. aceasta lege va produce multe controverse intre iubitorii de animale si cei care sunt de accord cu aceasta. este adevarat, ca la cati hoti, asasini, violatori sunt in tara asta lasati in libertate si care sunt de 10 mii de ori mai rai decat orice bestie lasata libera pe strazi, problema cainilor este minora. dar poate fi un inceput.
din punct de vedere crestin, consider ca aceasta lege nu este potrivita, ca poate si cainii au sufletul lor, nu consider ca a ii omori este o solutie ortodoxa. darrrrr, avand in vedere ca au fost atatea incercari de adunare a cainilor in padocuri si din cauza lipsei de fonduri acestia au ajuns iarasi pe strada, au fost atatia oameni atacati, muscati, mutilati pe viata, sau chiar omorati de caini pe strada, nu stiu ce sa spun ... sincer, mie nu imi plac cainii, poate din cauza ca imi este groaznic de frica de ei, am fost atacata si muscata de caini ... deci eu cand vad un caine ori astept sa vina un om sa trec cu el sau pur si simplu ma intorc din drum ... mai rau e cand imi apare in fata din senin, nu am pe nimeni in jur si nici cale intoarsa nu pot face. si daca mai sunt si cu copiii ... sa fereasca Dumnezeu ... au fost atatea cazuri de copii atacati si muscati de caini ... foarte multi iubitori de caini zic ca nu trebuie omorati, si este adevarat, dar nimeni nu face nimic, le da de mancare pe strada, dar nimeni nu ii primeste in casa, poate din frica, din motive de igiena, din comoditate ... am vazut o catea cu agrafa in ureche ca ar fi fost sterilizata si cu 4 5 pui nou nascuti dupa ea ... daca statul nu este in stare sa faca ceva bun, sa dea fonduri pentru padocuri, sa adopte o lege mai crestineasca pentru aceste vietati, omul de rand nu prea poate face nimic, oricat s-ar bate el cu pumnul in piept ca ce iubitor de caini este. ce este pacat, este ca in zilele noastre, se ajunge la asa ceva ... in loc statul sa faca o treaba buna si sa fi gasit si pentru catei o solutie omeneasca, prefera sa taie raul de la radacina ... pacat:( macar asa poate nu or mai fi atatia oameni terorizati de haitele de caini. |
niste crestini adevarati nu pot ucide niste fiinte nevinovate...poate ar fi trebuit sa se mai gandeasca....oricum toate aceste greutati prin care trecem sunt datorita raului din noi.....sa nu ne mire ca nu ne merge bine....dupa fapta si rasplata...trist...f. trist
|
Care sunteti impotriva veniti si cu SOLUTII fratilor! Ca la papagalisme si dat din gura toti suntem buni...
|
Citat:
Cainii sunt fiinte vii ,tovarasi ai omului . Ne mai incarcam cu un pacat dupa legalizarea avortului. Un sfant parinte spunea ca daca noi am fi buni nici cainii nu ne-ar ataca. E adevarat ,cand sunt adunati in haita ,devin periculosi. Legea asta ma intristeaza ,cainii sunt iubitori de oameni ,iar unii sunt inofensivi. |
ce solutii? :( a venit si cucoana aia din franta, brigitte bardot, ca sa ia 3 caini si a zis ca restul sa nu ii omoram ca ce mult iubeste ea cainii ... apoi ia-ti-i pe toti in franta ca aici nu au viata buna ... ia cineva vreun fond european pentru ca sa faca adaposturi pentru caini, sau finanteaza cineva asa ceva??? oamenii se gandesc la propriile afaceri nu la adaposturi de caini.... si plus ca ce sa faci cu atatia?? am auzit ca chinezii mai mananca carne de caine:P dar ce poti face ii exporti in china? asa cum toti vociferam ca basescu sa plece dar nimeni nu se rascoala impotriva lui ca ii este frica, si pe buna dreptate ca acu una doua ajungi la puscarie, asa nu o sa se gaseasca solutii nici pentru caini ... doar statul va lua hotarari ... o o decizie e luata .. pacat ca e asta si nu e alta mai buna, mai crestineasca ... este adevarat, ca sa nu ne miram ca "traim" asa de "bine" ... si daca mai legalizam si avorturile sau prostitutia ..... vai si amar de capul nostru ...
|
Sterilizati, pai de ce sa-i sterilizeze cu adevearat sa ramana fara lucru in cativa ani?
Buna lege, acum o sa se vada care si cati sunt iubitorii astia de animale, sa-i ia si sa-i tina in casa daca ii iubesc asa mult. Crestinismul nu-ti interzice sa omori un lup, un urs sau un porc mistret daca iti intra in ograda, iti distruge recolta, iti ameninta viata. Un caine vagabond este exact in aceeasi situatie, este un pericol social, mergi pe strada si sar la tine, de unde si pana unde "prieten al omului"? Aia care sunt prieteni cu ei ar trebui sa-i tina in casa, ograda, sa-i vaccineze, sa raspunda pentru comportamentul lor, etc. Nu toti merita asta, din pacate o sa fie si unele victime din cei mai inofesnsivi, dar nu poti sa-i duci la psiholog canin sa vezi, asta musca..asta nu.. |
Câini vagabonzi ca în România, care se adună în haite pe străzi și sar la trecători, eu nu am văzut nicăieri în lume. Nici în Turcia, nici în Gruzia, nici în Uzbekistan, ca să nu mai vorbim de Ungaria sau alte țări civilizate. Cred că nicăieri nu s-a întâmplat ca la noi, unde un japonez care a avut proasta idee să vină la România a fost omorât de câine la 100 de metri de sediul Guvernului. Și sub acest aspect, ca și sub altele, suntem rușinea Evropii și lumii. S-a lăudat Băsescu pe vremea cât domnea ca primar și nu ca prezidente că rezolvă cu javrele. N-a făcut nika.
Cum s-au externalizat atâtea, să se externalizeze și asta, că nu suntem capabili să ne ocupăm de problemă după 50 de ani de dictatură și 20 de ani de democratură. Dacă ne vând computere chinejii, fac mașini românești franțujii și ne vând lapte ardelenesc ungurii, de ce nu ne-ar ecarisa alții mai destoinici ? Să vină străinii la hinghereală, că la noi nema putirința și nexam voința ! |
Sunt de doi ani in Olanda. Nu am vazut niciodata, dar niciodata, vreun caine vagabond. Nici pisici.
|
Omoram zilnic atatea animale,pentru carne,sau pt.blana.Omoara Tiriac la Balc o groaza de mistreti.La diverse vanatori,la fel,se omoara animale in prostie.Si nimeni nu zice nimic.Sobolanii ii omoram,soarecii la fel.
Cainii au devenit un pericol.Va invit la mine in cartier,sa-i auziti(numai)cum latra cand se dezlantuie,nu va doresc sa-i si vedeti de aproape,sau sa treceti printr-o zona pe care n-o cunoasteti si sa va atace o haita de caini,pripasiti pe sub cine stie ce masini. Intreb:sunt mai fericiti lasati pe strada si alungati cu pietre si muritori de foame(cine sa le dea de mancare la toti,cand nici oamenii n-o duc prea bine?),decat eutanasiati? Sterilizare?Pai deja sunt foarte multi,iar sterilizarea nu se face,pt.ca,firmele care cu asta se ocupa,ce ar mai face dupa aia,daca i-ar steriliza pe toti?Trebuie sa mai lase si de samanta,nu? |
fie tuturor dupa sufletul lor!
Fie tuturor dupa sufletul lor!
Sa-i omoare pe toti,caci numai cainii vagabonzi mai reprezinta raul si defaimeaza Romania in vremurile actuale!Daca intr-adevar acesta este pretul pe care Romania trebuie sa-l plateasca pt a se integra in lumea civilizata,pt a face ca cetatenii ei sa traiasca acolo cu drag si sa poata duce o viata decenta intr-o societate necorupta si morala. Asa sa fie! |
Citat:
Sau doresti sa ne spui ca exista asociatii voluntare care au grija ca aceste fenome sa nu existe?Oameni necorupti cumva,care nu-si insusesc in mod egoist,josnic alocatiile primite pt a trata aceste probleme????? |
Exista o solutie pentru iubitorii de animale, sa infieze acesti caini sau sa sustina material adaposturile. Pentru ca e mult mai rau sa vedem la stiri ca un copil sau altcineva a fost omorat de cainii vagabonzi. Cainii nu umbla in haite pe strazi, doar lupii in padure. La Discovery (cred) am vazut un documentar despre cainii vagabonzi din Rusia (sau alt stat de acolo). Se spunea ca acesti caini vagabonzi nu mai sunt domestici, devin salbatici, ca si haitele de lupi.
|
eu sunt de acord cu omorarea cainilor pentru ca reprezinta un pericol pt oameni,si eu am fost atacat de caini si o gramada de oameni au fost muscati si atacati.
-cand a fost omorat japonezul ala de cainii vagabonzi inca de atunci trebuiau omorati toti cainii din tara;pai ce e mai de valoare viata unui om sau a cainilor ? -latra, zi si noapte de te trezesc din somn,ameninta oamenii care trec prin fata blocului...si cum zicea cineva ca se cheltuie mai multi bani pt un caine care e ingrijit de primarie decat e alocatia unui copil; -nici sterilizarea nu e o solutie daca in continuare sunt lasati cainii pe strada pt ca tot o sa muste oamenii -si intretinerea unui caine ar costa 500 euro (daca l-ar intretine toata viata lui) pe cand eutanasierea costa 10 euro;asa ca cel mai bine sunt omorati si gata,scapam de toate problemele si banii care s-ar fi cheltuit pt intretinerea cainilor sa se dea la orfelinate,la copii. |
Si eu sunt in Italia ,in sud,nici aici cainii si pisicile nu sunt asa pe strada cum se gasesc la noi.Aici primaria este implicata si tine sub control problema cu animalele fara stapin.La inceput au fost sterlizate ,iar acum o parte din ele au ajuns la batrinete si mor.Sunt adunate tot de primarie si duse la crematoriu.Se intelege ce se intimpla cu ele.Cele pe care le mai intilnesc pe strazi sunt foarte putine,crde ca in ultimii anii am vazut aici in orasul unde sunt eu in jurul la sase ,sapte caini.Multi nu-i asa?Cind am fost in vara acasa sincer m-am speriat de citi caini am vazut ,din pacate la noi se iau cele mai rele masuri .Dale Doamne minte la cei care sunt la putere pentru a lua deciziile corecte.Doamne Ajuta.
|
Citat:
E corect și frumos. Dar când zi de zi îți tremură inima pentru că îți pleacă fetele la școală și știi câ sunt cel puțin două-trei haite de câini până la cel mai apropiat mijloc de transport, când intri pe o alee mai întunecoasă și te trezești atacat și mușcat de picioare, când sunt atâția oameni mutilați (e suficient UNUL) de câini, când mai și mor în urma atacului, în fine, după toate astea și încă pe atât: parcă nu mai sunt la fel lucrurile, nu? |
Citat:
Eu nu vb din imaginatie ca altii,eu ma bazez pe experientele mele. Inca nu am fost muscata de nici unul,si am fost chiar in mijlocul lor,i-am tarat la doctori,la operatii-intr-un fel le-am provocat durere si totusi nu am fost muscata. Culmea,am fost muscata de cainele meu, un caniche frisee din cauza ca m-am jucat cu mancarea lui. Nici dumneata nu ai fost muscat,nici cel putin nu ai vazut asa ceva,insa da bine sa scrii melodramatic din auzite. Sa fiu sincera,eu mi-as feri copiii de oameni(anturaj) si de imoralitate!!!!!! Vinovati de moartea oamenilor nu sunt cainii ci edilii carora nu le pasa de problemele din curtea lor.Este o rusine imensa sa lase cainii sa se inmulteasca in acest ritm,timp de 20 de ani!!! De ce nu sunt cercetati penal aceste scursuri?De ce nu-si fac treaba??? |
Ba tocmai că am fost mușcat, nu-mi permit să vorbesc prostii.
Tot ce am scris acolo este cât se poate de adevărat și face parte din cotidianul românesc, dar repet: dintr-un loc unde câinii se văd doar la zoo sau la animal planet e ușor să-ți dai cu părerea. Dacă sunteți așa de iubitoare de animăluțe drăguțe care acționează-n haită, nu-mi dați pe PM sau pe mail adresa unde să vă trimit vreo 15..20 de specimene? Sau măcar să-mi trimiteți Dvs. niște US$ să-i sterilizez și să-i țin câțiva ani într-un centru SPA? Eu nu am posibilități materiale să fac mai mult pentru ei, nu pot nici măcar să ajut oamenii sărmani și bolnavi după cum aș dori. Legea, așa cum este făcută acum, este relativ bună: există un termen de 30 de zile în care oamenii miloși și iubitori de animale (așa ca preopinenta mea) poate adopta animalul prins. Adopta și asuma responsabilitatea pentru el, evident. Cât despre oameni și imoralitatea lor, ăsta-i alt subiect, ăla cu ipocrizia e altul, cu toate că pe aici mustește de ea. |
Citat:
Acum, CÂND EXISTĂ, se trezesc toate brijitele bardo să se isterizeze că sunt omorâte pet-urile. |
Citat:
Doamnă, nu se pune problema că ar fi "vinovați" câinii, pentru că un animal nu poate fi tras la răspundere. Pentru proliferarea situației este evident că sunt vinovați, fie din punct de vedere legal, fie moral, oamenii. Însă rezolvarea problemei nu trebuie căutată doar în termeni de vinovăție. Dacă o haită de lupi mă atacă în pădure, mă apăr. Dacă trebuie, ucid. Abia apoi îmi pun problema dacă nu cumva cei care au în administrare fondul de vânătoare și-au făcut bine sau nu treaba. Dacă sunt infectat în spital cu un virus sau altă goangă, prima problemă este să mă dezinfectez, și abia apoi îmi pun problema să umblu pe la comisia de malpraxis. Mutatis mutandis, în cazul haitelor de câini sălbatici din orașe, prima măsură este ca aceștia să fie făcuți inofensivi pentru oameni. Dacă nu există altă soluție, prin ucidere. Abia apoi putem să căutăm vinovații dintre noi. În ce privește pe oamenii care mănâncă fleică și cotlet cu mare poftă, care sar de un metru în sus dacă a apărut un șoricel în casă, care nu se sfiesc să strivească un gândac sau un păianjen, dar pe de altă parte țipă ca din gură de șarpe "Criminalilor !" când cineva vrea să eutanasieze un animal sălbatic și agresiv care își face veacul prin oraș, acestora le spun, din tot sufletul: IPOCRIȚILOR !!! |
Citat:
Nu au bani pt ca nu au scos de la bancomat sau nu au schimbat valuta in ziua respectiva...sau tocmai au platit marmura la vila... Nu numai ca nu fac nimic pt un animal de pe strada,dar nu fac nimic nici pt oameni de pe strada sau mai grav pt propiile rude!!! Cred ca va este f usor sa va dati cu parerea despre oameni pe care nu-i cunoasteti,nu i-ati intalnit niciodata si nu stiti cu ce se ocupa;ca si in cazul meu!Pe acest forum,am avut parte de cele mai nazdravane presupuneri si supozitii...acum ceva luni,un distins domn ma ocara pt ca sunt o tradatoare,mi-am tradat natia si m-am casatorit cu un arab=asta deoarece idul meu este "Yasmina"!!!! |
Citat:
DVS m-ați acuzat că spun povești, eu v-am spus că vorbesc din proprie experiență. DVS m-ați sfătuit să-mi feresc copiii de oameni, eu am spus, LA SUBIECT, că am inima strânsă zi de zi de când îmi pleacă fetele și până se întorc de la școală/liceu gândindu-mă la haitele de câini printre care sunt obligate să treacă. Nu vă mai dați lovită nu știu unde, că-n nici un caz nu sunt eu cel care a lovit. Feriți-vă de generalizări periculoase, în special DVS, s-ar putea chiar să începeți să le credeți! |
@Erethorn: E o diferență între porc și câine, între animalul de consum și cel de companie. Nu de natură, e adevărat; și unul, și celălalt, sunt animale. Dar cu porcul sau cu găina n-ai o relație; cel puțin, nu cu cele pe care le cumperi gata tăiate și ambalate.
Dar câinele se uită în ochii tăi ca să înțeleagă ce vrei de la el, cum te poate sluji și asta te face să te simți mai vinovat când îl omori. Problema câinilor vagabonzi s-ar putea să nu se rezolve nici prin omorârea lor, atâta timp cât nu se merge la cauze, la sursa proliferării lor în stradă. Iar asta o reprezintă posesorii de animale iresponsabili, care își lasă câinii să se înmulțească la întâmplare, după care abandonează puii pe străzi, prin parcuri, pentru că le e milă să-i omoare. Până la urmă, mai devreme sau mai târziu, tot la a-i omorî se ajunge. Dar cred că e mai bine să se facă asta atunci când încă n-au făcut ochi sau, și mai bine, să se castreze; mai ales când e vorba de câini comuni, ai căror pui nu se pot vinde. |
Citat:
Mai sa fie, oare de ce "iubirea" asta de animale da deviatii asa grave? |
Citat:
In casa mea si in curte,de ani buni de zile nu moare nici o insecta!Cine se avanta totusi,este capturat si aruncat afara.Am luptat cu familia si pt instalarea cutiilor cu otrava pt rozatoare. Nu cumpar brad de Craciun si nici flori taiate,conserv apa planificand consumul ei,reciclez materialele,am masina hibrid dar si bicicleta,nu printez prostii pt a salva hartia si exemplele continua. Sa sar in sus de la un soricel ati spus?Poate..sa sar in sus de bucurie ca este un scump si are o fata foarte haioasa! Pana la urma am gasit dispozitive pt insecte si pt rozatoare pe baza de unde electromagnetice,care doar le alunga din zona fara a le vatama cumva. Nu inteleg de ce un animal salbatic trebuie eutanasiat daca a trecut niste granite?Trebuie capturat si redat salbaticiei de unde apartine.Cine va da dreptul sa-l ucideti? Nu fac parte din imaginarul colectiv(barbar) romanesc,deci pastrati-va supozitiile despre ipocrizie pt prietenii dvs!!! |
Citat:
Chiar daca ar fi scapari si nu intentionat, problema creste in proportii de la an la an. La ora actuala nu cred ca sunt nici un sfert caini lasati liberi de oameni cat sunt caini care s-au nascut din caini maidanezi. Pai cum poti fi sigur ca cel care ar trebui sa le sterilizeze isi face treaba, daca el stie ca in felul asta o sa ramana fara lucru in cativa ani? Normal ca sunt N agentii cu gura mare care zic "bietele animale", de fapt tzipa o intreaga industrie care s-ar vedea prejudiciata, pai nu cred ca sunt caini de casa in Romania cati sunt pe strazi, fiecare din el tratat si hranit din banul public. Nu cred ca sunt orase in afara de Romania unde cainii sunt sterilizati (pe bune sau mai putin pe bune) si pe urma lasati sa mearga pe strazi. Cu miile. Nu-mi fac iluzii ca o data ce vor disparea banii vor ajunge la copii orfani sau cine stie ce proiecte sociale, dar prezenta lor pe strazi nu e normala. Personal n-am fost muscat, dar statisticile nu mint. Nu e normal ca oamenii sa fie mancati de caini in plin oras. Mi se pare foarte ciudata "dragostea" asta de animale care merge mana in mana cu indiferenta fata de semeni sau chiar pana la ura fatza de ei. |
E vorba, până la urmă, de o cruzime necesară, pe care, în cazul câinilor, trebuie să și-o asume omul. Altfel, în sălbăticie, problema o rezolvă natura, care limitează, fără milă, numărul tuturor viețuitoarelor, așa încât să nu se înmulțească peste măsură, dar nici să dispară cu totul.
Din păcate, tot ce poate face omul pentru a mai îmblânzi un pic lucrurile, e să îi omoare într-un mod nedureros. Dar de tristețea morții unui câine n-ai cum să scapi, fie că se întâmplă acum, fie mai târziu, după ce îmbătrânește și agonizează. Însă nu e tristețea lui, ci a ta (dacă e câinele tău) căci ei nu conștientizează moartea proprie. |
Citat:
Ar trebui sa-i omoare ei, nu Primaria? Daca serviciul de sterilizare ar fi gratuit pentru posesorii de caini care nu sunt de rasa, probabil n-ar mai fi cazul sa fie abandonati puii si nici omorati. Dar s-a gandit cineva sa puna problema asa? Am scris si mai sus, la ora actuala cred ca majoritatea cainilor provin din acei caini care au fost lasati in libertate si nu au avut niciodata stapan. Ar trebui sa se inventarieze 10000 caini cu cipuri cheltuindu-se zeci de mii de Euro, ca nu cumva 1 din acei 10.000 sa fie abandonat pe strazi si daca e abandonat sa fie tras stapanul la raspundere? Sunt sigur ca ar fi primari care ar vrea asta, in Bucuresti se propusese asa ceva, ca unde se cheltuie 10.000Euro din banul public (cu utilitate sau nu) mai este loc de 20-30.000 Euro spagi si comisioane. Cred ca e mult mai ieftin sa platesti un serviciu de ecarisaj, cand ajunge pe strazi sa fie prins, stapanul are termen o luna sa-l caute la ecarisaj, inca o luna sa fie adoptat sub semnatura si in conditii drastice, cand expira termenul - eutanasiat nu intretinut ani de zile si inchis in 2m2 in conditii mizabile - cica asta e umanism. E umanism pentru cei care fac bani din intretinerea acestor caini, nu m-ar mira sa fie ei in spatele asaziselor ONG -uri pline de iubire pentru caini, care tipa pentru ei dar nu fac nimic efectiv sa schimbe situatia. |
Citat:
Exact ce spuneam...nu ma cunoasteti!Nu aveti de unde sa stiti ca fac voluntariat la adapostul de animale din localitatea mea.De aceea imi dati tot felul de trimiteri.Linistiti-va,ma ocup.Este una din ocupatiile mele favorite. Exact ce am facut si in Romania,s-au gasit bani sa castram si sa coasem caini taiati cu cutitul de catre oameni.Familia mea a hotarat ca nu vrea vila :) In viitorul apropiat am sa postez niste poze din adapostul de animale. |
Citat:
Nu sunt de acord cu uciderea lor. Dar sti ce inseamna sa iti fie teama sa iesi pe strada , cu copii mici dupa tine si o haita de caini sa te astepte la coltul blocului?latrand si muscandu-se unii pe altii? Si cand copii iti striga"mami mi frica"? Ce faci atunci? nu mai iesi din casa?sau pui un topogan si aterizezi direct in masina? Nu sunt de acord cu eutanasiera lor, dar sa faca ceva sa dispara de pe strazi. Daca o sa acceptam toate lucrurile rele pe principiul: "daca nu dispar toate, sa nu dispara nici una" bine nu va fi. |
Citat:
Să fii sănătoasă și să ajuți în continuare unde zici că ajuți. Lasă-ne pe noi ăștia stresați de câini cu problemele noastre. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Ahhh,am inteles nu vb despre Romania... Si fenomenul"orfani"nu-mi pare corect,nu este corect pt nimeni.Oamenii trebuiesc sa fie instruiti prin orice mijloace cu privire la abandon,poate in special femeile.Culmea ca semi-analfabetismul si saracia/lipsa de ocupatie merg mana in mana cu aceste lucruri. |
Citat:
Pastreaza apelativul"femeie"pt reprezentantele feminine de la dumneata din familie sau pt vecinele din mahala,eu nu servesc! |
Citat:
Ham! |
Citat:
Când atacă, pe străzi (deși în peste 30 de ani de când sunt în București n-am fost mușcat decât o dată, și atunci nu de un maidanez) nu fac decât să își protejeze teritoriul sau puii. Cred că toată lumea e de acord că locul lor nu e în stradă - și iubitori, și neiubitori. Dar nu merită ura noastră. Țăranul a crescut printre animale și a învățat și să le stăpânească, și să le îndrăgească; cu măsură. Numai orașul, cu depărtarea lui de natură, a făcut ca lucrurile să degenereze, fie într-o iubire exagerată față de animale, fie într-o ură nejustificată. Părintele Galeriu spunea că omul a fost făcut ca un părinte peste toate făpturile, și așa trebuie să se poarte; să le stăpânească, dar cu milă. |
eu am gasit solutia:yasmina sa adune toti cainii din romania si sa-i duca la adaposturile ei ,acolo unde sta ea.:24::24::10:
|
Citat:
|
Citat:
Eutanasierea nu se face din ura, e o utilitate. Si nu e obligatorie, dupa cum ziceam, nimeni nu opreste pe iubitorii de maindaezi sa ia acasa 1-2-3 daca vor, dar sa raspunda pentru ei. |
Citat:
Cu ce bani crezi ca sunt castrati si vaccinati? Si adapostiti si hraniti (care sunt unde sunt). Cu aia de la "iubitorii" de animale? Pai daca ar fi asa multi cat se cred ei de multi, i-ar fi luat de mult de pe strazi. |
Citat:
Eu nu am apelat nici un barbat de pe forum,cu"mai omule","mai barbate". "Femeie"este un familiarism vulgar pe care si-l permit unii in familiile lor,in mediile lor-nu au decat! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 14:09:37. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.