Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   castrarea pedofililor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14200)

miti29 01.12.2011 20:54:26

castrarea pedofililor

Nu demult guvernul nostru a aprobat o lege care prevede castrarea chimica definitiva a violatorilor de copii dar si a celor care intretin relatii sexuale cu minori. Ce parere aveti despre acest lucru? Am insa si eu o nelamurire referitoare la acest lucru: Ce se intampla daca persoana care a violat sau a intretinut relatii sexuale cu minori este casatorita? Sunteti deacord cu aceasta pedeapsa?

Delirul 01.12.2011 21:07:16

Personal i-as castra pe viu si fara anestezie, nu numai pe pedofili ci pe toti violatorii.

Raoul 01.12.2011 21:08:04

Teoretic sunt mai mult decat deacord! Practic nu! Pentru ca si in prezent multi asa-zisi violatori sunt bagati abuziv si pe nedrept dupa gratii! Aaa... in cazul copiilor sub 11-12 ani perfect deacord,dar ce te faci cu fetele trecute de 14 ani care intretin in mod voluntar relatii sexuale? Dupa aia afla maicasa,te reclama la politie si ai patit-o. Ceea ce n-ar fi corect.

Mai concret: in teorie sunt perfect deacord cu propunerea,insa aplicarea acestei pedepse imi da semne de intrebare si banuieli avand in vedere in ce stat corupt si nenorocit traim!

Ivanacristescu 01.12.2011 23:06:04

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 412789)
Teoretic sunt mai mult decat deacord! Practic nu! Pentru ca si in prezent multi asa-zisi violatori sunt bagati abuziv si pe nedrept dupa gratii! Aaa... in cazul copiilor sub 11-12 ani perfect deacord,dar ce te faci cu fetele trecute de 14 ani care intretin in mod voluntar relatii sexuale? Dupa aia afla maicasa,te reclama la politie si ai patit-o. Ceea ce n-ar fi corect.

Mai concret: in teorie sunt perfect deacord cu propunerea,insa aplicarea acestei pedepse imi da semne de intrebare si banuieli avand in vedere in ce stat corupt si nenorocit traim!

Personal,CRED,ca FACTORII DECIDENTI -ai unei eventuale legi,in domeniu- ,tin mult-prea-mult la OBIECTUL MUNCII,asa incit nu vor EMITE ,NEVER EVER,vreo lege care sa-i oblige la...suicid.

AndreiM 01.12.2011 23:22:11

Nici teoretic nici practic nu sunt de acord cu aceasta. Daca Hristos ne iarta noua si noi trebuie sa incercam macar sa iertam. Nu judecam noi pe nimeni, judeca Dumnezeu. Cate fete oare nu am violat in minte prin desfrau cu imaginatia, cati nu am omorat cu ura mea sau privirea sau gandurile mele infricosator de rele, de cate ori m-am lepadat eu, slujind voii mele si nu a Domnului meu. Dumnezeu sa ma ierte pe mine, pe voi si pe toti oamenii!

Ivanacristescu 01.12.2011 23:27:24

Citat:

În prealabil postat de Delirul (Post 412788)
Personal i-as castra pe viu si fara anestezie, nu numai pe pedofili ci pe toti violatorii.

..Hei,omule!,nu-i prea...crestineste!!!... ;sa-i castrezi ,si inca fara anestezie...
Sa nu ridicam piatra,totusi!,zic.Mai ales ca sintem depasiti numeric.
.................................................. .................................................. ........................
In alta ordine de idei,eu stiu ca Dumnezeu a spus raspicat:faceti asa si nu altfel!...unde vezi tu (dimpreuna cu amicul Bastovoi -in fata caruia ma inclin -)libertate?..Personal,din cuprinsul intregii Scripturi,n-am retinut decit ca ,Dumnezeu a stabilit clar(pt oricine)niste LEGI,NORME cu care ,desigur,avem "libertatea" sa nu fim de acord.Daca ne da mina,evident.

Mihnea Dragomir 01.12.2011 23:31:05

Dacă măsura ar fi opțională, adică făptașul ar fi pus în fața alegerii: închisoare sau castrare, ar fi de discutat. Dar, dacă această formă a pedepsei este obligatorie, cred că orice creștin ar trebui să o respingă ca aberantă. E o expresie a Legii Talionului, pe care Dumnezeu a modificat-o. În aceeași "logică", hoților ar trebui să li se taie mâna, lucru practicat în China lui Mao. Sperjurilor să li se taie limba. Iar politicienilor care vin cu asemenea proiecte, eu le-aș tăia obrazul.

Mtcrysty17 01.12.2011 23:40:38

de bietii copii violati si de fetitele care au fost violate de tatii lor nu zice nimeni nimic..... eu cred ca legea ar trebui adopatata.... pana la urma nu inseamna ucidere, violatorul nu este ucis, ci doar castrat..... nu ii este afectata sanatatea corporala, integritatea fizica..... este totul facut chimic.... doar nu vorbim de pedeapsa cu moartea..... daca unul din acesti pedofili dupa ce ar iesi din inchisoare ar ataca unul din copii vostri ce ati face???? dat fiind ca prin castrare putea fi evitat acest lucru????

Delirul 02.12.2011 00:27:07

Citat:

În prealabil postat de Ivanacristescu (Post 412807)
..Hei,omule!,nu-i prea...crestineste!!!... ;sa-i castrezi ,si inca fara anestezie...
Sa nu ridicam piatra,totusi!,zic.Mai ales ca sintem depasiti numeric.
.................................................. .................................................. ........................
In alta ordine de idei,eu stiu ca Dumnezeu a spus raspicat:faceti asa si nu altfel!...unde vezi tu (dimpreuna cu amicul Bastovoi -in fata caruia ma inclin -)libertate?..Personal,din cuprinsul intregii Scripturi,n-am retinut decit ca ,Dumnezeu a stabilit clar(pt oricine)niste LEGI,NORME cu care ,desigur,avem "libertatea" sa nu fim de acord.Daca ne da mina,evident.

Omule victimele acestor dezacsati sunt neoameni pentru tot restul vietii. Multi dintre ei ar fi preferat mai degraba sa fie ucisi decat sa traiasca cu asa ceva pe constiinta. La ei oare nu ne gandim ? Putini sunt cei care in urma unor astfel de traume mai au puterea sa duca o viata normala. Vezi tu creierul nu-i ca hard disk-ul dai delete si cele neplacute se sterg din memorie.

Sincer cred ca-i o pedeapsa cat se poate de umana pentru niste inumani, care nu ofera prea multe garantii ca nu-s recidivisti. Nu vad ce-i asa rau in a-i face eunuci. Zici de libertate, pai tu crezi ca pedofilii sau violatorii s-au gandit prea mult la libertatea de a alege a celor pe care i-au maltratat astfel. Daca tii la libertate nu o furi altora.

Raoul 02.12.2011 01:09:32

Da dar NU avem nicio garantie ca pedeapsa va fi aplicata corect si intotdeauna pe drept! Ce-ati face voi daca ati fi acuzati de viol/pedofilie pe nedrept??

De acea spun ca sunt deacord cu aceasta pedeapsa (e chiar perfecta),insa NUMAI in conditii in care exista 100% dovezi ale savarsirii faptului.

Delirul 02.12.2011 01:17:26

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 412820)
Da dar NU avem nicio garantie ca pedeapsa va fi aplicata corect si intotdeauna pe drept! Ce-ati face voi daca ati fi acuzati de viol/pedofilie pe nedrept??

De acea spun ca sunt deacord cu aceasta pedeapsa (e chiar perfecta),insa NUMAI in conditii in care exista 100% dovezi ale savarsirii faptului.

Legea este buna, ca principiu si din punctul acesta de vedere m-am pronuntat. Intr-adevar insa in contextul vietii din Romania e riscanta ca de altfel orice lege cu un caracter mai radical. In urma perfidiei romanesti, prin aplicarea unei astfel de legi, este foarte posibil sa fie cazuri in care oameni nevinovati sa aiba de suferit.

Delirul 02.12.2011 01:44:14

Mai este un aspect care trebuie avut in vedere. Din cate stiu este vorba despre o castrare chimica. Nu-mi dau seama exact ce presupune asta dar banuiesc ca se induce sterilitate prin injectare. Acuma daca legea ar fi facuta fiindca vai mie guvernantilor le pasa fara a se urmari un altfel de scop ascuns atunci bine. Ce ma pune pe ganduri este faptul ca tare a mai fost aplaudata de UE. Nu zic ca asa o fi, dar ma gandesc ca legea sa nu fie decat apanajul a o serie de experimente ce presupun testarea unor substante care sa induca sterilitate la barbati, iar maine poimaine sa ne trezim cu ele in iaurturi, cum ca-s nu stiu ce proteine. Nu de alta dar s-a mai incercat o chestie similara cu gardasil-ul la femei.

Ca principiu insa zic eu ca-i buna, dar mai buna parca ar fi castrarea fizica si nu chimica. Ar fi mai putin dubioasa iar indivizii respectivi vor sti sigur ce si-au pierdut si pentru ce.

AlinB 02.12.2011 01:46:24

Politica..cum sa mai castige si politicienii ceva simpatie populara la cate magarii au facut?

Pe langa ei, violatorii sunt niste copii inocenti iar pentru ei nu stiu cum se face ca nu se gaseste nici un tratament..

Yasmina 02.12.2011 03:17:23

Este complet distractiv sa vezi cu ce se ocupa crestinii!!!
Mai bine zis ce subiecte crestinesti cu reactii"crestinesti" pe masura!!!
Unde-i rost de judecat si osandit aproapele hop si noi crestinii,drepti,cinstiti si buni ca painea calda,ca noi nimeni altii.

E foarte de mirare cum apare acest gen de legi intr-o tara preponderent crestina,lege care mai degraba pare adoptata dintr-un stat de salbatici.
Sau in Romania religia e doar teorie pura?

heaven 02.12.2011 06:27:14

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 412827)

E foarte de mirare cum apare acest gen de legi intr-o tara preponderent crestina,lege care mai degraba pare adoptata dintr-un stat de salbatici.

Ei,probabil senatorii nostri au incurcat borcanele intr-o dimineata de mahmureala si in loc sa dea legea cu castrarea maidanezilor,au dat-o pe cea cu sterilizarea oamenilor! :))

Hector 02.12.2011 08:08:54

Citat:

Si ce propui, sa ii lasam pe infractori sa umble liberi si nestingheriti pe strazi, nenorocind vieti nevinovate, pentru ca noi suntem acei crestini iubitori si iertatori care nu vrem sa ii ranim nici cu o vorba?
Eu cred ca trebuie sa avem dreapta socoteala.

Yasmina 02.12.2011 09:54:37

Citat:

În prealabil postat de Hector (Post 412831)
Si ce propui, sa ii lasam pe infractori sa umble liberi si nestingheriti pe strazi, nenorocind vieti nevinovate, pentru ca noi suntem acei crestini iubitori si iertatori care nu vrem sa ii ranim nici cu o vorba?
Eu cred ca trebuie sa avem dreapta socoteala.

Nu inteleg ce este cu exagerarea asta grosolana.Ca as vrea sa umble nestingheriti pe strazi,ca nu vreau sa-i ranesc nici cu o vb...imi puneti vorbe in gura cu de la sine putere.Nu am afirmat asa ceva,asta presupuneti dvs daca nu sunt de acord cu amputarea unor oameni care de obicei starnesc mila si dezgust in societate.

Doar ca ma gandeam ca suntem in postul Nasterii Domnului si mintea ar trebui sa ne stea la acte caritabile puse in slujba altora,mai mult timp de rugaciune,mai multa iubire si pace sufleteasca decat ganduri de ura,razbunare si osanda.Gresesc?

stefan florin 02.12.2011 10:04:52

in principiu as fi de acord cu acesta lege, dar sa fie aplicata corect, fara abuzuri. Dar tare ma tem ca o sa fie aplicata in stilul nostru romanesc si o sa iasa un ghiveci balcanic. Doamne ajuta!

Delirul 02.12.2011 10:34:54

Citat:

O masura salbatica ar fi fost sa li se taie cu totul obiectul vinovatiei astfel incat respectivii sa fie nevoiti sa-si faca nevoile printr-un pai. In Cehia sunt castrati chirurgical si-i o tara cu mult mai dezvoltata. Nu stiu daca este o masura atat de razbunare, fiindca victimele nu cred ca mai pot fi razbunate fiind oameni care psihic sunt marcati pe viata, cat prin aceasta metoda se incearca estomparea si tinerea sub control a unor astfel de abuzuri. Sunt nenumarate cazuri cand pedofilii au fost inchisi a doua si a treia oara pentru acelasi lucru. Aproape in fiecare zi daca dai pe antene sau pro tv auzi despre astfel de cazuri. Lucrul aceasta ar cam trebui sa ne puna pe ganduri, mai ales ca victimele unor astfel de abuzuri la randul lor pot deveni violatori sau oameni cu un caracter extrem de agresiv.

Probabil ca daca nu se iau anumite masuri numarul violatorilor este in continua crestere. Ceea ce mie imi pare destul de inspaimantator.Aici nu-i vorba despre un furt sau mai stiu eu ce infractionalitate care se rezuma la pagubirea materiala a altora, este vorba despre oameni debilitati la nivel psihic pentru totdeauna, mai grav decat orice paguba materiala.

DragosP 02.12.2011 12:02:11

Citat:

În prealabil postat de miti29 (Post 412787)
Nu demult guvernul nostru a aprobat o lege care prevede castrarea chimica definitiva a violatorilor de copii dar si a celor care intretin relatii sexuale cu minori. Ce parere aveti despre acest lucru? Am insa si eu o nelamurire referitoare la acest lucru: Ce se intampla daca persoana care a violat sau a intretinut relatii sexuale cu minori este casatorita? Sunteti deacord cu aceasta pedeapsa?

Trec peste aspectul moral al unei asemenea pedepse.

Ce te faci în cazul unei erori judiciare?

Hans Dietrich 02.12.2011 12:06:28

Mi se pare o masura pe drept luata, astia nu sunt oameni. Sa li se aplice aceasta pedeapsa, pe buna dreptate meritata de cei vinovati de astfel de fapte.

Delirul 02.12.2011 12:35:47

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 412849)
Trec peste aspectul moral al unei asemenea pedepse.

Ce te faci în cazul unei erori judiciare?

De obicei esti acuzat de asa ceva in urma unor probe ADN cat se poate de concrete si nu doar din simple marturii. Desigur avand in vedere ca justitia in romania este cam subreda si de multe ori se merge pe principiul ca-i bun oricine, atat timp cat s-a gasit un vinovat pe care sa fie aruncata vina, ca sa dea dovada ca vezi frate autoritatile isi fac totusi datoria, o astfel de lege este destul de riscanta.

catalin2 02.12.2011 12:39:48

Pedofilie este cand victima are pana in 13 ani.

Erethorn 02.12.2011 13:12:03

http://debatepedia.idebate.org/en/in..._sex_offenders

AlinB 02.12.2011 13:16:46

1. Nu este definitiva, are ceva impact negativ asupra sanatatii dar nimic fatal.
2. Este alternativa la inchisoare sau se face dupa ce este eliberat timp de inca N ani?

Este cu "NU" pentru ca are impact direct si negativ asupra sanatatii.
Este cu "NU" daca este alternativa la inchisoare.
Este cu "NU" daca astfel de ignora faptul ca individul in cauza are nevoie de fapt si in primul rand de psihoterapie intensa.

Este cu "DA" daca infractorul e constient de problema lui si opteaza pentru aceasta metoda de a o controla. DUPA ce este lasat in libertate.

Insa pana la urma, ramane o chichita politica prin care politicienii incearca sa atraga simpatia publica.

Dar dupa cum evolueaza lucrurile in plan international, s-ar putea sa ramana in discutie doar pentru violatori, in urmatorii max. 10-20 ani pedofilia va fi probabil legalizata la fel ca si homosexualitatea.

Raoul 03.12.2011 01:31:36

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 412857)
Pedofilie este cand victima are pana in 13 ani.

Daca victima are pana in 13 ani te poate incadra lejer la viol. Simplu.

AndreiM 03.12.2011 11:50:26

Unde e fratilor dreptatea in cazul asta? Daca il castram pe acela ce ii oferim victimei? Razbunare? Ii alinam suferinta? Nu, numai ura aducem din asta si ne punem in locul Judecatorului, Singurului Dumnezeu Hristos.
Poate multi vor zice ca da, dar asa macar nu mai violeaza. Nu, pentru ca nu mai poate, dar patima inca exista si data viitoare poate va fi mai rau, poate va omora victima din ura si neputinta.
Si mai mult, ce spune Hristos, daca vei ura, omor va fi considerat, iar daca vei avea ganduri stricate cu o femeie, desfranare va fi! Cati nu am desfranat, cati nu am violat cu mintea? Sau noi meritam un premiu ca ne-a pazit Dumnezeu si nu am trecut la fapte.
Sfanta Evanghelie ne spune sa iertam, sa nu judecam si sa ajutam pe fratele ce a cazut in pacat. Cu ce ajutam noi pe aceia? Au daca lasam deoparte Evanghelia voi spune si eu ca Sfantul Isaac Sirul, atunci eu ce caut aici?

stefan florin 03.12.2011 13:39:31

Citat:

În prealabil postat de AndreiM (Post 412977)
Unde e fratilor dreptatea in cazul asta? Daca il castram pe acela ce ii oferim victimei? Razbunare? Ii alinam suferinta? Nu, numai ura aducem din asta si ne punem in locul Judecatorului, Singurului Dumnezeu Hristos.
Poate multi vor zice ca da, dar asa macar nu mai violeaza. Nu, pentru ca nu mai poate, dar patima inca exista si data viitoare poate va fi mai rau, poate va omora victima din ura si neputinta.
Si mai mult, ce spune Hristos, daca vei ura, omor va fi considerat, iar daca vei avea ganduri stricate cu o femeie, desfranare va fi! Cati nu am desfranat, cati nu am violat cu mintea? Sau noi meritam un premiu ca ne-a pazit Dumnezeu si nu am trecut la fapte.
Sfanta Evanghelie ne spune sa iertam, sa nu judecam si sa ajutam pe fratele ce a cazut in pacat. Cu ce ajutam noi pe aceia? Au daca lasam deoparte Evanghelia voi spune si eu ca Sfantul Isaac Sirul, atunci eu ce caut aici?

De la gand la fapta e diferenta mare. Si noi ce ar trebui sa facem, sa asteptam dreptatea divina si sa nu facem nimic? Justitia umana tot Dumnezeu a lasat-o, si din punctul de vedere al celor ce sunt impotriva acestei legi, CUM AR TREBUI PROCEDAT?

AndreiM 03.12.2011 13:50:07

Dreptatea umana nu primeaza fata de adevarata dreptate, a lui Dumnezeu. De ce sa ai mai multa incredere in cea umana? Fratia ta cand spune Tatal Nostru, spui Faca-se Voia Ta, dar nu prea mult ca trebuie sa facem loc de voia mea, de dreptatea mea, de gandurile mele si poate mai tarziu vedem ce spui si Tu? Daca Hristos a primit pe Pavel, cel ce prigonea crestini si l-a facut apostol, pe Avva Moise despre care se spunea ca nu a fost rau ce nu l-a savarsit, atunci de ce sa dam noi verdicte si sa fim atat de nedrepti cu ceilalti?
Da, este mare diferenta intre a desfrana cu cineva si a o face doar in mintea noastra, dar Hristos a spus, ca pacat e acelasi lucru.
Cred ca ar trebui inchisi, la inchisoare.

miti29 03.12.2011 17:06:37

Foarte serios vorbind legea a fost votata si ea a fost pusa in aplicare, dar eu ma intreb ce se intampla cu acesti oameni daca sunt casatoriti? De exemplu daca o femeie tanara este casatorita si are 2 sau 3 copii si afla ca sotul ei care este un tata bun a facut asa ceva unei fete de 13 ani, sa zicem, si urmeaza sa i se aplice o astfel de pedeapsa trebuie musai sa divorteze sau trebuie sa ramana alaturi de el in continuare si sa traiasca in curatie?

stefan florin 03.12.2011 19:44:13

Citat:

În prealabil postat de AndreiM (Post 412983)
Dreptatea umana nu primeaza fata de adevarata dreptate, a lui Dumnezeu. De ce sa ai mai multa incredere in cea umana? Fratia ta cand spune Tatal Nostru, spui Faca-se Voia Ta, dar nu prea mult ca trebuie sa facem loc de voia mea, de dreptatea mea, de gandurile mele si poate mai tarziu vedem ce spui si Tu? Daca Hristos a primit pe Pavel, cel ce prigonea crestini si l-a facut apostol, pe Avva Moise despre care se spunea ca nu a fost rau ce nu l-a savarsit, atunci de ce sa dam noi verdicte si sa fim atat de nedrepti cu ceilalti?
Da, este mare diferenta intre a desfrana cu cineva si a o face doar in mintea noastra, dar Hristos a spus, ca pacat e acelasi lucru.
Cred ca ar trebui inchisi, la inchisoare.

Prietene, Pavel s-a pocait pt faptele sale. Cati pedofili cunosti tu care s-au pocait pt faptele lor? Marea majoritate dupa ce au iesit din inchisoarre au repetat fapta.Daca e sa o iau dupa logica ta nici politie nu ar mai trebui sa fie ca are grija Domnul de noi si ne pazeste. Amigo...Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga si in sac! Doamne ajuta

AndreiM 03.12.2011 20:52:07

Pavel s-a pocait dupa ce Dumnezeu i s-a aratat. Sfantul Ioan Maximovici cand a fost la o inchisoare de maxima securitate a intrat si a spovedit unii din cei mai mari si rai detinuti iar acestia plangeau numai cand il vedeau, asa lucreaza Sfantul Duh, Harul Domnului in sfintii Sai! Asa ne iubeste Dumnezeu, pe nici unul nu-l lasa in pacatele sale, asa trebuie sa iubim si noi si sa ne uitam la pacatele noastre fara sa condamnam pe altul. Sa iubim si sa iertam si sa ajutam dumnezeieste, prin rugaciune, exemplu si sfat.
Dumnezeu are Voia Sa cu fiecare din noi.

De se va bizui cineva numai pre a sa dreptate si pre izbavirea ce singur si-o lucreaza, in desert si in zadar se trudeste. Ca toate ale dreptatii sale ca o carpa lepadata se vor arata in ziua cea de pre urma, precum zice Isaia: „Ca o carpa lepadata toata dreptatea noastra" (Is 64,5) (Sf. Macarie cel Mare (†390), Omilii duhovnicesti XX, 3)

stefan florin 03.12.2011 22:17:54

Citat:

În prealabil postat de AndreiM (Post 413036)
Pavel s-a pocait dupa ce Dumnezeu i s-a aratat. Sfantul Ioan Maximovici cand a fost la o inchisoare de maxima securitate a intrat si a spovedit unii din cei mai mari si rai detinuti iar acestia plangeau numai cand il vedeau, asa lucreaza Sfantul Duh, Harul Domnului in sfintii Sai! Asa ne iubeste Dumnezeu, pe nici unul nu-l lasa in pacatele sale, asa trebuie sa iubim si noi si sa ne uitam la pacatele noastre fara sa condamnam pe altul. Sa iubim si sa iertam si sa ajutam dumnezeieste, prin rugaciune, exemplu si sfat.

De se va bizui cineva numai pre a sa dreptate si pre izbavirea ce singur si-o lucreaza, in desert si in zadar se trudeste. Ca toate ale dreptatii sale ca o carpa lepadata se vor arata in ziua cea de pre urma, precum zice Isaia: „Ca o carpa lepadata toata dreptatea noastra" (Is 64,5) (Sf. Macarie cel Mare (†390), Omilii duhovnicesti XX, 3)

spune-i toate acestea unui copil ce tocmai a fost violat! Spune-i sa-si ierte agresorul, iar acesta (violatorul) sa mearga "in pace" la casa lui, iar maine sa o ia de la capat.
P.S-Nu sunt impotriva iertarii dar fiecare din noi trebuie sa platim pentru faptele noatre, fie ele bune sau rele.
Doamne ajuta!

cristiboss56 04.12.2011 00:30:13

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 413067)
spune-i toate acestea unui copil ce tocmai a fost violat! Spune-i sa-si ierte agresorul, iar acesta (violatorul) sa mearga "in pace" la casa lui, iar maine sa o ia de la capat.
P.S-Nu sunt impotriva iertarii dar fiecare din noi trebuie sa platim pentru faptele noatre, fie ele bune sau rele.
Doamne ajuta!

Da asa este Stefan !
Un caz care trebuie dezbatut de toti romanii. Marturia unei victime neaparate de institutiile statului. Sapte pagini scrise de mana in care cosmarul este descris apoteotic. Procurorii n-o cred pe fata pentru ca l-a denuntat foarte tarziu pe tatal incestuos. Psihologii explica insa ca sindromul de stres post-traumatic te impiedica sa vorbesti, sa te revolti. Monica are 17 ani si o minte zdruncinata. Din cauze evidente, i-am schimbat numele real. Are sufletul strivit, acest blocaj psihic nu poate fi inteles de nimeni daca nu este trait pe propria piele. Propriul tata a abuzat- o timp de doua luni, animalic. A tinut-o sub teroare, a lovit-o cu palmele, a amenintat-o si a continuat sa i se bage in pat.
Lucian Pop, bruta de 37 de ani, din Timisoara, a fost eliberat de procuroarea Nicoleta Ene, aceasta considerand ca nu s-a intamplat nimic grav, nimic in afara legii.

"As vrea sa nu ma mai trezesc niciodata"

In acest moment, avem un violator in libertate, care rade in nas romanilor putandu-le propune sa-i urmeze exemplul, si o tanara minora pangarita si cu sufletul sfaramat. "Ma simt murdara, nu mai stiu ce sa ma fac…", a scris tanara.

In urma cu doua seri, cand reporterul EVZ a rugat-o sa scrie, pentru a se elibera, avea privirea goala si era palida ca o stafie. Nu mai dormise de 72 de ore si nu se stie cati ani vor trece pana se va vindeca si va putea rade.

"As vrea sa dorm si sa nu ma mai trezesc niciodata. Imi amintesc ziua in care am plecat de la bunica, ce fericita eram, iar acum stau si plang. Imi aduc aminte cand radeam impreuna cu familia, mea iar acum o urasc."
Desi au mai avut loc audieri, decizia procurorului de caz, Nicoleta Ene, a ramas implacabila: violatorul ramane liber. Probele sunt insuficiente. La dosar exista denuntul din partea surorii sale, care a vazut ultimul act sexual dintre tata si fiica. Iar fata de 17 ani povesteste cum era violata de doua ori pe saptamana. Procurorul nu tine cont nici de antecedentele barbatului, o condamnare pentru furt calificat si o talharie, dupa cum afirma familia, pentru care Lucian Pop a stat dupa gratii. Nici de faptul ca a lasat gravida o fata de 17 ani cu care are un copil de un an si jumatate. Contactat telefonic, procurorul a refuzat orice dialog: "Va rog sa contactati purtatorul de cuvint al institutiei".
Persoane care discuta cazul o prezinta pe fata vinovata de cele intamplate. Vinovata ca a tacut. Psihologii explica tacerea fetei. Aceasta sufera un Sindrom de stres post traumatic (SSPT). Declansat dupa primul viol incestuos. Potrivit doctorului in psihologie Ana Muntean, profesor universitar, avem in fata fara dubii o victima a SSPT. "Pastrarea tacerii este tipic pentru sindromul de stres post tratumatic, care apare dupa primul viol, si se manifesta prin incapacitatea victimei de a cere ajutor. In mintea ei este spaima, neincredere, sentimentul lipsei de valoare, acela ca nici cei care prin lege ar trebui sa o protejeze nu o fac. SSPT care survine unui astfel de viol incestuos te scoate afara din randul lumii. In momentul in care ti se intampla una ca asta nu mai esti in stare sa te vezi ca si ceilalti din generatia ta. Dupa ce a fost violata de tata, victima are sentimentul ca e stigmatizata, ca e data afara din randul lumii", explica psihologul.
MARTURIA TULBURATOARE A UNEI FETE ABUZATE SEXUAL DE PROPRIUL TATA
"Este marti, este 22.11.2011, si stau sa ma gandesc la lucrurile care s-au intamplat de multe luni. Nu stiu cum am putut suporta atata timp, dar sper sa trec cat mai curand peste toate. Nu am mancat de 3 zile si ma simt aiurea. Chiar as vrea sa dorm si sa nu ma mai trezesc niciodata. Imi amintesc ziua in care am plecat de la bunica, ce fericita eram, iar acum stau si plang. Imi aduc aminte cand radeam impreuna cu familia mea, iar acum o urasc.

Am venit aici in Timisoara, in mai, la scoala
Totul a inceput dupa aproximativ 3 luni, tatal meu a inceput sa ma pipaie pe tot corpul fiind cu concubina lui in casa. Aceasta se intampla noaptea, dupa ce sotia adormea. El venea la mine in camera si se punea langa mine in pat cu pretextul ca avem de discutat despre scoala. Incepea sa ma sarute si sa ma pipaie pe sani, spate, picioare, gat aproape pe tot corpul, iar eu ii spuneam sa plece si sa ma lase pentru ca este tarziu, iar el insista. De cateva ori a intrat si concubina lui peste noi, iar el sarea din pat devenind agitat si nervos chiar ajungand sa o loveasca.
Dupa ce sotia lui a plecat din casa din cauza unor certuri - ea a plecat pe data de 5 septembrie - l-a lasat in grija mea pe fratiorul meu vitreg.

Scrisoarea continua , dar spatiul nu-mi pemite difuzarea integrala , si nici continutul nu este indicat unui forum crestin , dar ce ma intriga este faptul ca nici o voce din Biserica noastra nu condamna astfel de fapte , si nici nu se discuta despre toate acestea .
Dreapta socoteala inseamna in primul rand sa nu fim nepasatori si nici niste iertatori vicleni , caci mai devreme sau mai tarziu vom regreta atitudinea falsa si mieroasa a noastra !

stefan florin 04.12.2011 00:41:53

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 413093)
Da asa este Stefan !
Un caz care trebuie dezbatut de toti romanii. Marturia unei victime neaparate de institutiile statului. Sapte pagini scrise de mana in care cosmarul este descris apoteotic. Procurorii n-o cred pe fata pentru ca l-a denuntat foarte tarziu pe tatal incestuos. Psihologii explica insa ca sindromul de stres post-traumatic te impiedica sa vorbesti, sa te revolti. Monica are 17 ani si o minte zdruncinata. Din cauze evidente, i-am schimbat numele real. Are sufletul strivit, acest blocaj psihic nu poate fi inteles de nimeni daca nu este trait pe propria piele. Propriul tata a abuzat- o timp de doua luni, animalic. A tinut-o sub teroare, a lovit-o cu palmele, a amenintat-o si a continuat sa i se bage in pat.
Lucian Pop, bruta de 37 de ani, din Timisoara, a fost eliberat de procuroarea Nicoleta Ene, aceasta considerand ca nu s-a intamplat nimic grav, nimic in afara legii.

"As vrea sa nu ma mai trezesc niciodata"

In acest moment, avem un violator in libertate, care rade in nas romanilor putandu-le propune sa-i urmeze exemplul, si o tanara minora pangarita si cu sufletul sfaramat. "Ma simt murdara, nu mai stiu ce sa ma fac…", a scris tanara.

In urma cu doua seri, cand reporterul EVZ a rugat-o sa scrie, pentru a se elibera, avea privirea goala si era palida ca o stafie. Nu mai dormise de 72 de ore si nu se stie cati ani vor trece pana se va vindeca si va putea rade.

"As vrea sa dorm si sa nu ma mai trezesc niciodata. Imi amintesc ziua in care am plecat de la bunica, ce fericita eram, iar acum stau si plang. Imi aduc aminte cand radeam impreuna cu familia, mea iar acum o urasc."
Desi au mai avut loc audieri, decizia procurorului de caz, Nicoleta Ene, a ramas implacabila: violatorul ramane liber. Probele sunt insuficiente. La dosar exista denuntul din partea surorii sale, care a vazut ultimul act sexual dintre tata si fiica. Iar fata de 17 ani povesteste cum era violata de doua ori pe saptamana. Procurorul nu tine cont nici de antecedentele barbatului, o condamnare pentru furt calificat si o talharie, dupa cum afirma familia, pentru care Lucian Pop a stat dupa gratii. Nici de faptul ca a lasat gravida o fata de 17 ani cu care are un copil de un an si jumatate. Contactat telefonic, procurorul a refuzat orice dialog: "Va rog sa contactati purtatorul de cuvint al institutiei".
Persoane care discuta cazul o prezinta pe fata vinovata de cele intamplate. Vinovata ca a tacut. Psihologii explica tacerea fetei. Aceasta sufera un Sindrom de stres post traumatic (SSPT). Declansat dupa primul viol incestuos. Potrivit doctorului in psihologie Ana Muntean, profesor universitar, avem in fata fara dubii o victima a SSPT. "Pastrarea tacerii este tipic pentru sindromul de stres post tratumatic, care apare dupa primul viol, si se manifesta prin incapacitatea victimei de a cere ajutor. In mintea ei este spaima, neincredere, sentimentul lipsei de valoare, acela ca nici cei care prin lege ar trebui sa o protejeze nu o fac. SSPT care survine unui astfel de viol incestuos te scoate afara din randul lumii. In momentul in care ti se intampla una ca asta nu mai esti in stare sa te vezi ca si ceilalti din generatia ta. Dupa ce a fost violata de tata, victima are sentimentul ca e stigmatizata, ca e data afara din randul lumii", explica psihologul.
MARTURIA TULBURATOARE A UNEI FETE ABUZATE SEXUAL DE PROPRIUL TATA
"Este marti, este 22.11.2011, si stau sa ma gandesc la lucrurile care s-au intamplat de multe luni. Nu stiu cum am putut suporta atata timp, dar sper sa trec cat mai curand peste toate. Nu am mancat de 3 zile si ma simt aiurea. Chiar as vrea sa dorm si sa nu ma mai trezesc niciodata. Imi amintesc ziua in care am plecat de la bunica, ce fericita eram, iar acum stau si plang. Imi aduc aminte cand radeam impreuna cu familia mea, iar acum o urasc.

Am venit aici in Timisoara, in mai, la scoala
Totul a inceput dupa aproximativ 3 luni, tatal meu a inceput sa ma pipaie pe tot corpul fiind cu concubina lui in casa. Aceasta se intampla noaptea, dupa ce sotia adormea. El venea la mine in camera si se punea langa mine in pat cu pretextul ca avem de discutat despre scoala. Incepea sa ma sarute si sa ma pipaie pe sani, spate, picioare, gat aproape pe tot corpul, iar eu ii spuneam sa plece si sa ma lase pentru ca este tarziu, iar el insista. De cateva ori a intrat si concubina lui peste noi, iar el sarea din pat devenind agitat si nervos chiar ajungand sa o loveasca.
Dupa ce sotia lui a plecat din casa din cauza unor certuri - ea a plecat pe data de 5 septembrie - l-a lasat in grija mea pe fratiorul meu vitreg.

Scrisoarea continua , dar spatiul nu-mi pemite difuzarea integrala , si nici continutul nu este indicat unui forum crestin , dar ce ma intriga este faptul ca nici o voce din Biserica noastra nu condamna astfel de fapte , si nici nu se discuta despre toate acestea .
Dreapta socoteala inseamna in primul rand sa nu fim nepasatori si nici niste iertatori vicleni , caci mai devreme sau mai tarziu vom regreta atitudinea falsa si mieroasa a noastra !

prietene, pedofilii si violatorii NU sunt oameni.Daca le-am zice animale, am jicni adevaratele animale. Sunt...nici nu stiu cum sa-i cataloghez! Doamne ajuta!

AndreiM 04.12.2011 11:59:49

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 413094)
prietene, pedofilii si violatorii NU sunt oameni.Daca le-am zice animale, am jicni adevaratele animale. Sunt...nici nu stiu cum sa-i cataloghez! Doamne ajuta!

Ce parere e aceasta? Caci crestina nu este.

stefan florin 04.12.2011 15:24:27

Citat:

În prealabil postat de AndreiM (Post 413103)
Ce parere e aceasta? Caci crestina nu este.

este o parere personala umana prietene! Doamne ajuta!

Hans Dietrich 04.12.2011 17:13:28

Orice pedeapsa e mica pentru astfel de " fapturi ", orice ar fi sa iti imaginezi ca pedeapsa nu e pe masura atrocitatilor comise fata de copii ( cu repercursiuni grave atat fizice cat si psihice ) . Astia nu ar trebui sa mai vietuiasca sub soare, dar daca pedeapsa cu moartea e abolita, macar castrarea chimica de s-ar pune in aplicare tot ar fi ceva ( si tot ar fi putin ).

stefan florin 04.12.2011 17:17:48

Citat:

În prealabil postat de Hans Dietrich (Post 413140)
Orice pedeapsa e mica pentru astfel de " fapturi ", orice ar fi sa iti imaginezi ca pedeapsa nu e pe masura atrocitatilor comise fata de copii ( cu repercursiuni grave atat fizice cat si psihice ) . Astia nu ar trebui sa mai vietuiasca sub soare, dar daca pedeapsa cu moartea e abolita, macar castrarea chimica de s-ar pune in aplicare tot ar fi ceva ( si tot ar fi putin ).

prietene, ai perfecta dreptate. Doamne ajuta!

maria40 04.12.2011 17:30:04

Citat:

În prealabil postat de AndreiM (Post 413036)

Andrei, draga, eu in calitate de parinte iti spun ca daca copilului meu i s-ar intampla asa ceva, cu o deosebita iubire as lua o secure in mana, si, impreuna cu vreo doi zdrahoni de prin Chisinau, m-as duce direct la iubitorul de copii, violatorul, si i-as taia madularul.
Scurt!

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:29:09.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.