Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Dezastru in tabara de copii a Parintelui Tanase ! << sursa "Gandul info" >> (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14248)

cristiboss56 14.12.2011 17:18:39

Dezastru in tabara de copii a Parintelui Tanase ! << sursa "Gandul info" >>

Luni seară, cei peste 100 de copii adăpostiți de părintele Tănase, în așezământul de la Valea Screzii, au luat cina, și-au băut compotul de pere, și-au spus rugăciunea de seară, care să îi apere de relele de peste noapte. În clubul de joacă de deasupra bucătăriei au rămas la uscat decorațiuni din gips făcute de mâini mici de copii, pe care voiau să le vândă duminică, la București.
Patru ore mai târziu aveau să se trezească speriați. Clădirea în care se aflau bucătăria, sala de mese și clubul de joacă era în flăcări. Cu decorațiuni de Crăciun, cu jucării, cu cărți, cu farfurii cu tot. Era 4 dimineața.
"Toți copiii afară!", a fost strigătul care s-a auzit în vale. Erau vocile înspăimântate ale femeilor care au grijă, în ture, de copii și cărora aceștia le spun "mama" sau "doamnă".

În câteva minute, cele două case de lângă clădirea în flăcări s-au golit. Copiii au fost duși la loc sigur, într-o casă departe de incediu.
http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/....jpg?width=250 Citește și INCENDIU în această noapte într-un așezământ de copii și bătrâni din Valea Screzii. Două clădiri au fost distruse. EXCLUSIV. GALERIE FOTO

Alexandra, o fetiță tunsă scurt, ca un băiat, a luat-o în brațe pe o alta, de doar un an și zece luni. Iar gestul copilei de 11 ani avea să se multiplice, la o altă scară.
Pompierii au venit după o oră. "Parcă arunci benzină, nu apă"

180 de persoane locuiesc în tabăra de la Valea Screzii, aflată în administrarea preotului ortodox Nicolae Tănase. Majoritatea "locatarilor" sunt copii fără părinți, copii dați în plasament sau copii care locuiesc cu mamele lor aflate în dificultate. Mai nou, la Valea Screzii au început să fie găzduiți și bătrâni cărora nu le-a mai rămas nimic. Părintele Tănase mai are grijă de circa 200 de persoane în tabăra de la Valea Plopului, aflată într-o localitate învecinată.
"Am auzit că sunt copii și mi-a sărit inima. Nici nu știu când am intrat în pantaloni și din pantaloni în bocanci. Și m-am dus acolo", povestește pentru gândul Florin Ceapă, un muncitor care dormea într-o rulotă din tabăra Valea Screzii. Spre norocul tuturor, înăuntru nu erau copii. Însă erau butelii. Împreună cu mai mulți, a încercat să spargă una dintre uși. Nu au putut, așa că bărbatul a spart un geam și s-a tăiat la mână. Era geamul de la cămară. Un lanț uman s-a format cu repeziciune. "Prima dată am scos toate produsele inflamabile, inclusiv detergenții", spune pentrugândul Ionuț Mavrichi, ginerele preotului Tănase. El este unul dintre adulții care la 4 dimineața dădeau din mână în mână bax-uri cu apă, scutece pentru copii, cutii cu alimente, sucuri, haine, jucării și covoare.
Unii mai vânjoși au intrat în casa care ardea și au scos frigiderul și o ladă frigorifică. "Unde sunt, mă, pompierii, că i-am sunat de o oră", se întrebau oamenii simțind că pierd lupta cu flăcările. Unii aruncau găleți cu apă dintr-un pârâu aproape secat ce trecea prin spatele casei, de parcă încercau să stingă un vulcan cu un pistol cu apă: "Parcă arunci benzină, nu apă", spuneau cu năduf.
Între timp au venit și pompierii. Cu greu, întârziați de drumul prost și de ceața deasă. Cu toate eforturile lor, au putut ajunge doar la o parte din bunurile vitale pentru supraviețuirea celor peste 180 de copii, lăuze, mame aflate în dificultate și bătrâni găzduiți în tabăra pe care părintele Nicolae Tănase a ridicat-o în satele Valea Plopului și Valea Screzii. Aici a construit pentru nevoiași 17 case. Cea care ardea a fost chiar prima dintre ele. Adăpostea birourile administrative, clubul copiilor, cămara, bucătăria și sala de mese.
"Etajul îl contruisem anul ăsta, iar sala de mese avea doar un an", spune cu tristețe Ionuț Mavrichi. "Am simțit disperare când am văzut cum ard toate". Privind resturile de cărămidă și fier carbonizat, măsoară pagubele: în jur de 800-900.000 de lei, la o primă apreciere, echivalentul a 200.000 de euro.
Focul s-a aprins de la supraîncărcarea instalației electrice, dacă e să-l asculți pe căpitanul Mihai Divoiu, de la ISU Prahova. "Instalația electrică s-a supraîncălzit și a luat foc. Focul s-a propagat cu rapiditate și a existat pericolul ca acesta să ajungă la casele învecinate, unde locuiau copiii", a declarat Divoiu, pentru gândul
Marți dimineață, copiii au plecat la școală
În Valea Screzii, focul a ars până dimineața târziu. Cum mult înainte ca pompierii să fi terminat de stins pe deplin incendiul, copiii și-au pus ghiozdanele în spate și au luat-o încet spre școală, ca într-o zi obișnuită.
"Când i-am văzut uitându-se lung înspre ceea ce a fost odată bucătăria și clubul de joacă, mi s-a frânt inima", a spus Mavrichi.
La amiază, când pompierii și oamenii din vale încă aruncau resturile carbonizate ale casei, una dintre fiicele preotului, Gabriela, îi îndemna pe cei care lucrau: "Părintele vrea să curățăm locul până diseară!".
Ca să înceapă reconstrucția.
NOTĂ: Cei care doresc să îi ajute pecopiii din Valea Screzii pot face donații în contul Asociația Pro Vita.

valentin.viliga 14.12.2011 17:52:23

O alta posibilitate de ajutorare a celor din Valea Plopului este directionarea celor 2% catre Asociatia Pro Vita

N.Priceputu 14.12.2011 18:45:31

Poate a îngăduit Dumnezeu să se întâmple asta ca să ne dea ocazia să ne manifestăm credința acum, când ne pregătim să-L întâmpinăm.

Sper să miște Domnul inimile cât mai multora dintre noi, ca să se rezidească așezământul acela, poate chiar mai încăpător decât era.

Mihnea Dragomir 14.12.2011 22:04:57

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 414966)
În clubul de joacă de deasupra bucătăriei au rămas la uscat decorațiuni din gips făcute de mâini mici de copii, pe care voiau să le vândă duminică, la București.

(...)

Cu decorațiuni de Crăciun, cu jucării, cu cărți, cu farfurii cu tot. Era 4 dimineața.

Eu nu cred că au fost distruse chiar toate decorațiunile. Ghipsul nu arde. S-or fi spart multe, dar poate că încă mai au unele rămase întregi, de vânzare. Pe urmă, chiar dacă au mici defecte, la câtă marfă defectă ori cu probleme am luat, un ren fără nas sau o sanie cu talpa sărită, nu mai contează. Eu am multă nevoie de niște podoabe de ghips de Crăciun, mă gândesc să merg sâmbătă, pe 17 decembrie, cu mașina să cumpăr câte ceva rămas. Văd că până la Valea Plopului se fac cam 2 ore de mers lejer. Dacă plecăm pe la 10.30 din București, la 12.30 suntem acolo. Facem achizițiile și pe urmă mâncăm și venim înapoi. Pe la ora 3, 3 și jumătate după amiaza suntem la casele noastre.
Acuma, nu-mi place să merg singur în mașină, mă tem că aș adormi la volan după o săptămână de lucru. Mai vine cineva din București cu mine, să luăm decorațiuni din ghips ?

horatiu.miron 15.12.2011 09:19:27

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 414982)
Poate a îngăduit Dumnezeu să se întâmple asta ca să ne dea ocazia să ne manifestăm credința acum, când ne pregătim să-L întâmpinăm.

Sper să miște Domnul inimile cât mai multora dintre noi, ca să se rezidească așezământul acela, poate chiar mai încăpător decât era.

Cum puteti spune asa ceva? Daca murea cineva in incendiu? Sa inteleg c-ar fi murit ca sa va dea dumneavoastra ocazia sa va manifestati credinta?

DragosP 15.12.2011 09:24:10

Da, dar uite că n-a murit.
Asta nu înseamnă că sunt de acord cu cele spuse de N.P.

lore86 15.12.2011 09:31:57

Nu se stie din ce motiv a ingaduit Domnul aceste necazuri, dar stiu ca e un moment in care putem demonstra ca suntem solidari, putem arata ca ne pasa.

N.Priceputu 15.12.2011 09:36:12

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 415111)
Cum puteti spune asa ceva? Daca murea cineva in incendiu? Sa inteleg c-ar fi murit ca sa va dea dumneavoastra ocazia sa va manifestati credinta?

Am spus că poate a îngăduit Dumnezeu să se întâmple asta, adică ceea ce s-a întâmplat, respectiv mistuirea așezământului, însă fără a îngădui moartea cuiva. Iar asta am spus-o încercând să găsesc un sens în cele întâmplate; care e mult mai greu de găsit atunci când e vorba de catastrofe.

AnnaKarenina90 15.12.2011 10:47:14

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 414982)

Cum adica "acum, cand ne pregatim sa-L intampinam"? E o referire la prostia ce se vehiculeaza, cu asa-zisa Apocalipsa din 2012?

Yasmina 15.12.2011 10:55:37

Citat:

În prealabil postat de AnnaKarenina90 (Post 415131)
Cum adica "acum, cand ne pregatim sa-L intampinam"? E o referire la prostia ce se vehiculeaza, cu asa-zisa Apocalipsa din 2012?

Nici pomeneala,cred ca se referea la apropierea Nasterii Domnului.

lore86 15.12.2011 10:56:42

Citat:

nu cred, cred ca mai degraba se refera la faptul ca Hristos vine din nou printre noi, in chip de Prunc, cerand sa se nasca in ieslea inimii noastre. Rugandu-ne sa il primim in suflet si sa il incalzim cu bunatate si dragoste.

Mihnea Dragomir 15.12.2011 11:01:02

Citat:

Cum adica "acum, cand ne pregatim sa-L intampinam"?

În această perioadă a anului, creștinii se pregătesc să Îl întâmpine pe Pruncul Isus. Aceasta înseamnă o perioadă de post și bucurie, când nădăjduim ca El să se nască în inimile noastre. Crăciunul este ziua Lui de naștere. La începutul săptămânii viitoare, am să și comand tortul.

Citat:

E o referire la prostia ce se vehiculeaza, cu asa-zisa Apocalipsa din 2012?
Nu știu exact detaliile a ceea ce "se vehiculează", dar cred că Apocalipsa ar putea avea loc foarte bine în 2012 și că trebuie să mă surprindă pregătit.

VladCat 15.12.2011 11:01:23

mesaj sters

lore86 15.12.2011 11:17:39

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 415137)

Nu știu exact detaliile a ceea ce "se vehiculează", dar cred că Apocalipsa ar putea avea loc foarte bine în 2012 și că trebuie să mă surprindă pregătit.

Poate ca Parusia nu va surveni in 2012 dar sfarsitul meu poate surveni oricand.
Frumos ati remarcat, domnule Dragomir. Asa este, trebuie sa fim pregatiti.

AnnaKarenina90 15.12.2011 12:41:21

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 415134)
Nici pomeneala,cred ca se referea la apropierea Nasterii Domnului.

Da, cred ca ai dreptate! Imi cer scuze!

N.Priceputu 15.12.2011 13:10:34

Da, Anna Karenina, sigur că la întâmpinarea Nașterii Domnului mă refeream. Poate trebuia să spun „să-L primim”.

Mihnea Dragomir 15.12.2011 20:02:46

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 415032)
Eu nu cred că au fost distruse chiar toate decorațiunile. Ghipsul nu arde. S-or fi spart multe, dar poate că încă mai au unele rămase întregi, de vânzare. Pe urmă, chiar dacă au mici defecte, la câtă marfă defectă ori cu probleme am luat, un ren fără nas sau o sanie cu talpa sărită, nu mai contează. Eu am multă nevoie de niște podoabe de ghips de Crăciun, mă gândesc să merg sâmbătă, pe 17 decembrie, cu mașina să cumpăr câte ceva rămas. Văd că până la Valea Plopului se fac cam 2 ore de mers lejer. Dacă plecăm pe la 10.30 din București, la 12.30 suntem acolo. Facem achizițiile și pe urmă mâncăm și venim înapoi. Pe la ora 3, 3 și jumătate după amiaza suntem la casele noastre.
Acuma, nu-mi place să merg singur în mașină, mă tem că aș adormi la volan după o săptămână de lucru. Mai vine cineva din București cu mine, să luăm decorațiuni din ghips ?

Deci, până acum nu am convins decât trei persoane să vină cu mine la Valea Screzii să cumpărăm podoabe: copiii mei, care s-au arătat foarte interesați. Mai vine cineva ? Mai am 3 locuri în mașină. Îmbarcarea este sâmbătă la 10.30, în Piața Presei Libere.

maria25 15.12.2011 21:14:46

Doamne ajuta!

http://salveazacraciunul.gandul.info/

Dati un LIKE pt copiii din Valea Screzii si Valea Plopului.

tabitha 16.12.2011 07:54:44

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 415207)
Deci, până acum nu am convins decât trei persoane să vină cu mine la Valea Screzii să cumpărăm podoabe: copiii mei, care s-au arătat foarte interesați. Mai vine cineva ? Mai am 3 locuri în mașină. Îmbarcarea este sâmbătă la 10.30, în Piața Presei Libere.

Eu una as veni, dar sunt cam departe. Trist dom'le, ca nici macar la o plimbare gratis pana la parintele Tanase nu se inghesuie nimeni. Lumea "are treaba". Parca suna cunoscut.

Yasmina 16.12.2011 08:38:48

Citat:

În prealabil postat de AnnaKarenina90 (Post 415152)
Da, cred ca ai dreptate! Imi cer scuze!

Stai linistita,ca nu ai de ce sa-ti ceri scuze,doar am vrut sa ajut.

DragosP 16.12.2011 09:29:47

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 415256)
Eu una as veni, dar sunt cam departe. Trist dom'le, ca nici macar la o plimbare gratis pana la parintele Tanase nu se inghesuie nimeni. Lumea "are treaba". Parca suna cunoscut.

De ce vă aruncați la afirmații de genul ăsta? De unde știți că cineva n-a luat deja legătura cu cel ce a făcut propunerea? De unde știți că alții n-au făcut deja donații în contul Pro Vita?

lore86 16.12.2011 09:58:18

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 415207)

frumos gandul dvs, dar dupa cum am vazut din material nu a mai ramas aproape nimic. Nu am putut intelege cum dintr-o cladire cu mansarda au ramas doar peretii laterali ai primului nivel.Totul s-a facut scrum, s-a carbonizat.

Din fericire, atitudinea multor bucuresteni m-a impresionat, multi s-au implicat in acest caz. Sa ajute Domnul ca si Provincia sa le urmeze exemplu!

DragosP 16.12.2011 10:37:53

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 415281)
Nu am putut intelege cum dintr-o cladire cu mansarda au ramas doar peretii laterali ai primului nivel.Totul s-a facut scrum, s-a carbonizat.

Păi dacă au venit pompierii târziu...
În plus, sper să nu vedeți vreodată cum acționează pompierii: ce nu strică focul, dărâmă ei.

anita 16.12.2011 10:56:22

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 415032)

Am vazut aseara la televizor ce a ramas din cladiri.
Daca nu mai exista acele podoabe ,ce veti face ?
Ipsosul se sparge foarte usor.
Cu banii de benzina puteti ajuta pe parintele .
Mi-am spus si eu o parere.
Eu cred ca putem sa ajutam si fara sa primim ceva in schimb.
Sa stiti ca nu am spus-o cu intentia de a jigni pe cineva ,dar se poate crea o situatie jenanta daca acele figurine sunt distruse.

tabitha 16.12.2011 17:35:46

Doamne ajuta!

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 415291)
Daca nu mai exista acele podoabe ,ce veti face ?

Eu cred ca asta cu podoabele de gips era doar un pretext ptr Mihnea de a merge acolo la fata locului si a vedea ce fel de ajutor se poate da. Trebuie sa mai cititi si printre randuri, nu le mai luati mot-a-mot pe toate.

ptr Dragos : eu citisem ca nimeni nu luase legatura cu dansul, cel putin la momentul respectiv.

glykys 16.12.2011 22:55:13

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 415471)
Eu cred ca asta cu podoabele de gips era doar un pretext ptr Mihnea de a merge acolo la fata locului si a vedea ce fel de ajutor se poate da. Trebuie sa mai cititi si printre randuri, nu le mai luati mot-a-mot pe toate.

ptr Dragos : eu citisem ca nimeni nu luase legatura cu dansul, cel putin la momentul respectiv.

Mirela, numai eu stiu niste oameni - nu de pe forum - care se duc saptamana asta acolo, cu ajutoare, tot asa, pe principiul care mai vine, ca e destul loc in masina. Eu nu sunt printre ei. Numai ca ei nu trambiteaza, ci intreaba printre cunoscuti - a nu se intelege ca am ceva cu initiativa dlui Mihnea, ba dimpotriva, doar voiam sa arat ca totusi, Bucurestiul se misca, desi nu scrie asta pe forumul crestinortodox.

tabitha 16.12.2011 23:11:53

Sorry, dar nu cred ca e cazul sa comparam merele cu perele, nu despre asta era vorba.

Omul asta, Mihnea Dragomir, catolic fiind (si stii ca nu prea sunt eu fan al papei et co.) s-a gandit la o actiune concreta care sa dea ocazia si unor ortodocsi sa participe. Zero implicare din partea lor, a ortodocsilor. Si vorba aia, nu-i costa nimic. Ba din contra ar fi avut de castigat, fie si daca o luau ca pe o iesire la sfarsit de saptamana. Cu siguranta insa era rost de mai mult decat atat, par. Nicolae Tanase nu i-ar fi lasat sa plece macar faca o vorba buna, sau ceva acolo, o experienta impartasita care poate insemna mult.

PS: Nici despre a trambita aiurea nu era vorba. Dar mai aveti muuult de invatat la capitolul FAPTE de la colegul MD.

glykys 16.12.2011 23:27:36

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 415586)
Sorry, dar nu cred ca e cazul sa comparam merele cu perele, nu despre asta era vorba.

Omul asta, Mihnea Dragomir, catolic fiind (si stii ca nu prea sunt eu fan al papei et co.) s-a gandit la o actiune concreta care sa dea ocazia si unor ortodocsi sa participe. Zero implicare din partea lor, a ortodocsilor. Si vorba aia, nu-i costa nimic. Ba din contra ar fi avut de castigat, fie si daca o luau ca pe o iesire la sfarsit de saptamana. Cu siguranta insa era rost de mai mult decat atat, par. Nicolae Tanase nu i-ar fi lasat sa plece macar faca o vorba buna, sau ceva acolo, o experienta impartasita care poate insemna mult.

PS: Nici despre a trambita aiurea nu era vorba. Dar mai aveti muuult de invatat la capitolul FAPTE de la colegul MD.

Ehe, noi trebuie sa invatam mai intai iubirea de aproape, Mirela, ca de aici si vin faptele, nu asa, sa mai bifam pe o lista niste activitati si sa raportam frumos mai sus.

Eu una sigur mai am de invatat multe la muuulte capitole, de altii insa nu imi permit sa vorbesc, pentru ca stiu ca sunt multi oameni extraordinari pe forum. Probabil ca este si MD printre ei.

tabitha 16.12.2011 23:41:35

o precizare

am zis " mai aveti..." pentru ca el este acolo cu voi, adica "unde se petrece actiunea".
si nu cred ca vroia doar sa bifeze ceva. dar asta e doar parerea mea. :)

Mihnea Dragomir 17.12.2011 18:03:22

Dincolo de ce a făcut sau n-a făcut Mihnea Dragomir, mai cu zgomot sau mai în tăcere, cu bune ori rele intenții, topicul acesta e despre tabăra de copii a Părintelui Tănase. Sunt copii foarte mult ajutați, mulțumesc lui Dumnezeu. Este impresionant să vezi sute de tineri, unii veniți în mod organizat, cu autocarul, să îi ajute. Anevoie am înaintat, într-un convoi de mașini, care din București, care din alte părți (spre exemplu: numere de Buzău, Constanța, Arad, numere din Germania), mașini din care se descărcau ajutoare. Unele, precum portocale sau alte alimente alterabile, erau în evident excedent față de nevoi. Pentru altele, precum lemne de foc, ar mai fi loc.
Un enorm cort militar servea pentru depozitarea ajutoarelor. Cineva (vreo firmă de cosntrucții) trimisese un TIR cu materiale de construcție (cărămidă refractară), iar altcineva, probabil administrația locală, pusese la dispoziție un buldozer transformat în elevator ca să descarce TIR-ul. Tinerii din autocar veniseră la muncă voluntară. Este posibil să fi făcut parte din ASCOR, judecând după port. O parte descărcau ajutoarele spre cortul de care am vorbit, alții evacuau molozul care încă mai fumega. Asta e o muncă destul de grea, se face cu lopata și cu roaba.
Clădirea care a ars nu avea mansardă, ci un singur nivel (parter), fiind cantină (sală de mese). În jurul ei, mai sunt vreo șapte clădiri care au mansardă din lemn și care servesc ca adăposturi pentru copii. Sunt frumos alcătuite, deși un pic cam înghesuite unele în altele (probabil că dimensiunile fenomenului au fost subapreciate inițial și s-a recurs la "clădiri-plombă" pe măsură ce tot veneau copii.

Deocamdată, până ce se va reconstui cantina arsă, copiii mănâncă într-o cantină improvizată din unul dintre parterele celorlalte clădiri, care servea ca loc de întrunire.
Ca o concluzie, lucrurile acolo sunt relativ bine organizate și mulți oameni inimoși ajută.

Dacă mergeți acolo, nu faceți ca mine: nu vă duceți în costumul de Duminică. O salopetă groasă și niște gumari reprezintă vestimentația potrivită.

Yasmina 17.12.2011 21:11:01

Pt cine nu se poate deplasa acolo,pe acest link sunt prezentate toate datele bancare catre conturile lor:

http://stirileprotv.ro/stiri/actuali...u-cantina.html

Nicador 17.12.2011 21:23:48

Preot Nicolae Tănase
sat Valea Plopului - Prahova
0040-746 014 605

Am sa sun sa fac si eu o donatie.

Hai sa ne mobilizam.

Yasmina 17.12.2011 21:40:34

Am simtit o usoara dezamagire caci insasi Domnul a ingaduit ca acest incendiu sa se intample la un adapost de orfani,insa mi-am revenit repede gandindu-ma ca ocrotirea Domnului totusi s-a aratat in toata splendoarea ei:nu au fost victime ci doar pagube materiale.
Acum,cu ajutorul unor semeni prin care lucrarea Domnului are loc ,aceste pagube vor fi salvate.

Nicador 17.12.2011 21:45:10

Sincer sa fiu cred ca dupa ce se va trage linie dupa donatii acei copii vor avea mai multe perspective ca inainte de incendiu.

Yasmina 17.12.2011 21:47:30

Citat:

În prealabil postat de Nicador (Post 415948)
Sincer sa fiu cred ca dupa ce se va trage linie dupa donatii acei copii vor avea mai multe perspective ca inainte de incendiu.

Sa speram ca asa va fi!

AnnaKarenina90 17.12.2011 22:29:20

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 415951)
Sa speram ca asa va fi!

Poate ca Dumnezeu a ingaduit acel incendiu pentru a atrage din nou atentia oamenilor asupra copiilor si a faptului ca au nevoie de ajutor. De aceea a si avut El grija sa nu fie victime si nici pierderi prea mari. Iar acum uite ca in preajma sarbatorilor oamenii si-au intors iar privirea spre acei copilasi nevinovati si si-au gasit noi resurse de milostenie si bunatate. Astfel copiii au parte de ajutorul si sprijinul pe care il merita, iar cei care ii ajuta sunt cu un pas mai aproape de mantuire.

cristiboss56 17.12.2011 22:51:31

Citat:

În prealabil postat de AnnaKarenina90 (Post 415968)
Poate ca Dumnezeu a ingaduit acel incendiu pentru a atrage din nou atentia oamenilor asupra copiilor si a faptului ca au nevoie de ajutor. De aceea a si avut El grija sa nu fie victime si nici pierderi prea mari. Iar acum uite ca in preajma sarbatorilor oamenii si-au intors iar privirea spre acei copilasi nevinovati si si-au gasit noi resurse de milostenie si bunatate. Astfel copiii au parte de ajutorul si sprijinul pe care il merita, iar cei care ii ajuta sunt cu un pas mai aproape de mantuire.

Foarte bine punctat ! Cand am postat aceasta stire , am stat putin pe ganduri , am avut o retinere in a scrie sau nu aceasta stire , pentru a nu da apa la moara rauvoitorilor de pe aici , si pentru a nu sminti intr un fel sau altul pe cei credinciosi , pentru ca exista si acest mic pericol in a aduce o umbra de indoiala in credinta unora . Repet si aici , ca judecatile lui Dumnezeu sunt deasupra judecatilor noastre , si daca toate ar fi dupa mintea noastra , mult prea nedrept si aspru pare Dumnezeu in multe situatii , dar uitam chiar vorba inteleapta ce spune ca " orice rau spre bine " , iar de aceasta data se confirma 100% !
Doamne ajuta !

Mihailc 17.12.2011 22:57:51

Citat:

Cam așa am perceput și eu acestă ”întâmplare/încercare” prin care trec supraviețuitorii masacrelor ginecologice din tabăra de la Valea Screzii. Cred că pe lângă atenția uriașă atrasă de mediatizarea generoasă din ultimele zile, ar trebui verificate cu mare atenție instalațiile electrice, cele de încălzire și cam tot ce poate produce incendiu, prin utilizare inadecvată, în incinta taberei.
Sunt sigur că Domnul va transfigura necazul lor în bucurie de ordin superior, iar emoția transmisă României va trezi cât mai mulți oameni din agitația consumistă caracteristică acestei perioade.

Yasmina 17.12.2011 23:08:07

Citat:

Asa este draga Anna,am luat in considerare si aceasta posibilitate fericita.

tabitha 19.12.2011 21:48:27

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 415852)
Ca o concluzie, lucrurile acolo sunt relativ bine organizate și mulți oameni inimoși ajută.

Dacă mergeți acolo, nu faceți ca mine: nu vă duceți în costumul de Duminică. O salopetă groasă și niște gumari reprezintă vestimentația potrivită.

Mulțumim pentru reportajul de la fața locului. Și pentru ajutorul dat mai în văzul lumii, mai în ascuns..:25:Sărbători fericite !

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:35:11.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.