Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   cum sa fac sa il indrept? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14264)

steliana-steli 17.12.2011 10:51:10

cum sa fac sa il indrept?

buna,,,am si eu o durere mare in suflet,,,nu stiu ce pot face ca sotul meu sa se indrepte si sa nu mai fia asa de rau si de naintelegator cu mine si cu cei din jur,,,mai ales cu parintii mei cu toate ca ei nu i-au facut nimic.......m-ar ajuta foarte mult un sfat din partea voastra.va multumesc

N.Priceputu 17.12.2011 11:14:39

E trist că e așa, dar nu îl poți îndrepta. Ajuns la bătrânețe înaintată, părintele Galeriu spunea mereu: „Nu-l poți schimba pe celălalt; numai pe tine te poți schimba”.

Nu poți să schimbi decât felul în care te raportezi tu la relele pe care ți le face. Nu poți decât să te rogi din toată inima, cu toată durerea, să vă ajute Dumnezeu, pe tine să rabzi iar pe el să se îmblânzească.

S-ar putea să fie nevoie de mulți ani de răbdare; poate și până la sfârșit.

anonim30 17.12.2011 11:44:45

Citat:

În prealabil postat de steliana-steli (Post 415677)
buna,,,am si eu o durere mare in suflet,,,nu stiu ce pot face ca sotul meu sa se indrepte si sa nu mai fia asa de rau si de naintelegator cu mine si cu cei din jur,,,mai ales cu parintii mei cu toate ca ei nu i-au facut nimic.......m-ar ajuta foarte mult un sfat din partea voastra.va multumesc

Incearca sa-i vezi neputinta si nu rautatea din el. Nu tu il poti schimba, doar Domnul poate face asta. Roaga-te Celui ce pe toate le poate face!

Mihnea Dragomir 17.12.2011 17:24:54

Citat:

În prealabil postat de steliana-steli (Post 415677)

În esență, sfatul meu este același cu al pr. Galeriu, citat de dl N. Priceputu. Îndreptați-vă, mai întâi, dv. Schimbați cu 180 de grade atitudinea "cât de mult greșește celălalt !" și cercetați cât de mult greșiți dv.

Dumitru73 17.12.2011 19:18:48

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 415838)
În esență, sfatul meu este același cu al pr. Galeriu, citat de dl N. Priceputu. Îndreptați-vă, mai întâi, dv. Schimbați cu 180 de grade atitudinea "cât de mult greșește celălalt !" și cercetați cât de mult greșiți dv.

Steliana,
in acord cu ce doi colegi de forum te intreb: ai facut mai intai o cercetatre obiectiva asupra propriei persoane?
nu spun ca vina iti apartine.
dar uneori avem impresia ca ne luptam cu morile de vant, nereusind nimic. iar noi suntem de fapt alti Don Quijote, ce avem impresia ca luptam cu balauri inspaimantatori.

steliana-steli 17.12.2011 19:37:04

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 415870)
Steliana,
in acord cu ce doi colegi de forum te intreb: ai facut mai intai o cercetatre obiectiva asupra propriei persoane?
nu spun ca vina iti apartine.
dar uneori avem impresia ca ne luptam cu morile de vant, nereusind nimic. iar noi suntem de fapt alti Don Quijote, ce avem impresia ca luptam cu balauri inspaimantatori.

e adevarat ca nimeni nu este fara de pacat....dar el este exagerat,,,,,nu numai ca nu ne intelegem noi,dar el nu se intelege cu absolut nimeni nimeni,,,,,,,nu imi vine sa cred ca poate fi asa ca poate avea asa suflet sa injure si sa urasca pe toata lumea si nu imi vine sa cred ca nu sa saturat..................

Dumitru73 17.12.2011 19:48:01

Citat:

În prealabil postat de steliana-steli (Post 415878)
e adevarat ca nimeni nu este fara de pacat....dar el este exagerat,,,,,nu numai ca nu ne intelegem noi,dar el nu se intelege cu absolut nimeni nimeni,,,,,,,nu imi vine sa cred ca poate fi asa ca poate avea asa suflet sa injure si sa urasca pe toata lumea si nu imi vine sa cred ca nu sa saturat..................

probabil ca la final a intervenit o greseala decscriere.
intrebarea este: de ce s-ar satura?

steliana-steli 17.12.2011 19:51:10

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 415888)
probabil ca la final a intervenit o greseala decscriere.
intrebarea este: de ce s-ar satura?

de ce s-ar satura???????sa fie clipa de clipa rau si barfitor si cu sufletul rece,,,,,,sa se sature psihic.........

Dumitru73 17.12.2011 19:54:02

Citat:

În prealabil postat de steliana-steli (Post 415891)
de ce s-ar satura???????sa fie clipa de clipa rau si barfitor si cu sufletul rece,,,,,,sa se sature psihic.........

?!?!?!
alta intrebare ar fi: de astepti sa se sature el?
de ce nu te saturi tu?!

Yasmina 17.12.2011 20:00:21

Din exemplul meu personal cu multe persoane rautacioase si puse pe harta,singurul lucru care m-a ajutat a fost o atitudine prietenoasa,intelegatoare.
Atitudinea asta a venit din faptul ca am inteles ca persoanele respective se comporta asa in urma unor probleme,nefericiri,neimpliniri.
Un om rau este foarte nefericit,are si el nevoie de mult ajutor si sprijin.

steliana-steli 17.12.2011 20:05:55

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 415895)
?!?!?!
alta intrebare ar fi: de astepti sa se sature el?
de ce nu te saturi tu?!

pai eu m-am saturat dar ce sa fac ca avem un copil impreuna si vreau sa o crestem impreuna,nu sa o traumatizez

Dumitru73 17.12.2011 20:14:10

Citat:

În prealabil postat de steliana-steli (Post 415901)
pai eu m-am saturat dar ce sa fac ca avem un copil impreuna si vreau sa o crestem impreuna,nu sa o traumatizez

este o mare greseala cand mama nu divorteaza, crezand ca astfel evita traumatizarea copilului.
evita o traumatizare temporara, pentru una ce se intinde pe zeci de ani.

steliana-steli 17.12.2011 20:16:20

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 415904)
este o mare greseala cand mama nu divorteaza, crezand ca astfel evita traumatizarea copilului.

nu stiu ce sa zic,,,,nu am curajul sa pun punct,,,,,,mai am inca nadejde in Bunul Dumnezeu ca se va indura si cat decat il va mai linisti,,,,,,,,,,,,,,,,

Yasmina 17.12.2011 20:21:32

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 415904)

Copilul va fi traumatizat si daca va creste fara tata sau cu un tata de imprumut care nu se stie cum va relationa cu un copil care nu este al lui.

Bine este sa stim de la inceput ce vrem si cu cine vrem,gandindu-ne ca vom fi cu aceea persoana toata viata.

Dumitru73 17.12.2011 20:22:35

Citat:

În prealabil postat de steliana-steli (Post 415905)
nu stiu ce sa zic,,,,nu am curajul sa pun punct,,,,,,mai am inca nadejde in Bunul Dumnezeu ca se va indura si cat decat il va mai linisti,,,,,,,,,,,,,,,,

daca tu nu ai curajul sa faci asta, in primul rand pentru copil, cum de astepti ca el sa se schimbe asa peste noapte?

steliana-steli 17.12.2011 20:28:46

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 415908)
daca tu nu ai curajul sa faci asta, in primul rand pentru copil, cum de astepti ca el sa se schimbe asa peste noapte?

pai nu vreau sa il schimb total........eu vreau doar sa se schimbe in bine,,pt el,pt copil si pt mine

AnnaKarenina90 17.12.2011 20:38:32

Dumitru, nu cred ca e cazul sa o punem pe Steliana la zid cu astfel de intrebari "incuietoare" si nici sa ii sugeram solutii drastice, ca divortul. Pentru ce divort? Pentru ca sotul ei injura si e mai rastit/malitios din fire? Asta se poate rezolva si se poate indrepta, cu multa munca, comunicare si rabdare. Si sa nu uitam de rugaciune. Nu divortezi de un om pentru ca vorbeste urat cu cei din jur.

Steliana, cand v-ati cunoscut tot asa era? Dar cand v-ati casatorit? Incearca sa identifici o perioada in care sotul tau a devenit rautacios, s-a inchis in sine si a inceput sa vorbeasca asa urat. Pe urma, trebuie sa gasesti declansatorul. Ce anume a provocat aceasta schimbare? O intamplare neplacuta sau chiar mai multe, o perioada grea, certuri cu anumite persoane, atitudinea altora fata de el si de deciziile lui... Pot fi multe explicatii, dar trebuie sa gasesti una sau chiar mai multe, care crezi ca ar fi putut sa ii provoace aceasta schimbare, apoi sa discuti cu el despre asta. Sa il ajuti sa aiba din nou incredere in oameni, sa ii iubeasca. Numai asa va putea fi bun cu ei.

steliana-steli 17.12.2011 20:41:26

Citat:

În prealabil postat de AnnaKarenina90 (Post 415913)
Dumitru, nu cred ca e cazul sa o punem pe Steliana la zid cu astfel de intrebari "incuietoare" si nici sa ii sugeram solutii drastice, ca divortul. Pentru ce divort? Pentru ca sotul ei injura si e mai rastit/malitios din fire? Asta se poate rezolva si se poate indrepta, cu multa munca, comunicare si rabdare. Si sa nu uitam de rugaciune. Nu divortezi de un om pentru ca vorbeste urat cu cei din jur.

Steliana, cand v-ati cunoscut tot asa era? Dar cand v-ati casatorit? Incearca sa identifici o perioada in care sotul tau a devenit rautacios, s-a inchis in sine si a inceput sa vorbeasca asa urat. Pe urma, trebuie sa gasesti declansatorul. Ce anume a provocat aceasta schimbare? O intamplare neplacuta sau chiar mai multe, o perioada grea, certuri cu anumite persoane, atitudinea altora fata de el si de deciziile lui... Pot fi multe explicatii, dar trebuie sa gasesti una sau chiar mai multe, care crezi ca ar fi putut sa ii provoace aceasta schimbare, apoi sa discuti cu el despre asta. Sa aiba din nou incredere in oameni, sa ii iubeasca. Numai asa va putea fi bun cu ei.

nu era asa la inceput pt ca astfel m-as fi gandit de 2 ori inainte sa decid sa na impartim viata impreuna,,,,,,,,,,,sa schimbat de cand a a flat ca am cancer ovarian si a vazut ca nimeni nu ne ajuta cu nimic,tot greul a ramas in mainile lui..........dar ce sa facem?nu ii putem obliga pe cei din jur sa ne ajute daca nu au buna placere,,,,,,,,,,,

Mtcrysty17 17.12.2011 20:44:43

Citat:

În prealabil postat de steliana-steli (Post 415914)
nu era asa la inceput pt ca astfel m-as fi gandit de 2 ori inainte sa decid sa na impartim viata impreuna,,,,,,,,,,,sa schimbat de cand a a flat ca am cancer ovarian si a vazut ca nimeni nu ne ajuta cu nimic,tot greul a ramas in mainile lui..........dar ce sa facem?nu ii putem obliga pe cei din jur sa ne ajute daca nu au buna placere,,,,,,,,,,,

ciudat...... sa nu fie troll.....

steliana-steli 17.12.2011 20:46:51

Citat:

În prealabil postat de Mtcrysty17 (Post 415916)
ciudat...... sa nu fie troll.....

offfffffff.........nici macar nu stiu ce inseamna troll....nu va obliga nimeni sa imi raspundeti............o fac doar cei ce au placere

AnnaKarenina90 17.12.2011 20:48:08

Citat:

Inteleg! In primul rand, imi pare rau sa aud de boala ta. Si eu am cazuri in familie, stiu cat e de greu. Sper sa-ti dea Dumnezeu sanatate si putere sa treci cu bine peste aceasta incercare.

Cat despre sotul tau... il inteleg, sincer! S-a trezit intr-o situatie grea, disperata chiar, nu stia ce sa faca si cum sa faca, a apelat la altii pt ajutor si ei l-au respins. Iar acum el, la randul lui, ii respinge si e plin de resentimente fata de ei. Sotul tau are nevoie sa invete sa ierte. Il va ajuta, in primul rand, pe el. Se va simti usurat si impacat cu sine cand va scapa de toate sentimentele negative ce ii umbresc judecata. Poate e asa si pentru a ascunde teama de a te pierde din cauza bolii.

Mtcrysty17 17.12.2011 20:49:38

Citat:

În prealabil postat de steliana-steli (Post 415917)
offfffffff.........nici macar nu stiu ce inseamna troll....nu va obliga nimeni sa imi raspundeti............o fac doar cei ce au placere

imi cer scuze..... numai ca am avut incidente neplacute sapatamana asta, cu un presupus avort..... Doamne ajuta.....

Mtcrysty17 17.12.2011 20:50:55

Citat:

doamne, si eu ma gandeam ca eu am probleme..... acum ma bucur pentru problemele mele,,,,

steliana-steli 17.12.2011 20:54:27

Citat:

În prealabil postat de AnnaKarenina90 (Post 415918)
Inteleg! In primul rand, imi pare rau sa aud de boala ta. Si eu am cazuri in familie, stiu cat e de greu. Sper sa-ti dea Dumnezeu sanatate si putere sa treci cu bine peste aceasta incercare.

Cat despre sotul tau... il inteleg, sincer! S-a trezit intr-o situatie grea, disperata chiar, nu stia ce sa faca si cum sa faca, a apelat la altii pt ajutor si ei l-au respins. Iar acum el, la randul lui, ii respinge si e plin de resentimente fata de ei. Sotul tau are nevoie sa invete sa ierte. Il va ajuta, in primul rand, pe el. Se va simti usurat si impacat cu sine cand va scapa de toate sentimentele negative ce ii umbresc judecata. Poate e asa si pentru a ascunde teama de a te pierde din cauza bolii.

iti multumesc frumos pentru sfaturi.sincer tu ma intelegi cel mai bine

steliana-steli 17.12.2011 20:55:14

Citat:

În prealabil postat de Mtcrysty17 (Post 415919)
imi cer scuze..... numai ca am avut incidente neplacute sapatamana asta, cu un presupus avort..... Doamne ajuta.....

acum macar ma lamuresti si pe mine ce inseamna trool?sa stiu pe viitor

AnnaKarenina90 17.12.2011 20:58:11

Citat:

În prealabil postat de steliana-steli (Post 415923)
iti multumesc frumos pentru sfaturi.sincer tu ma intelegi cel mai bine

Nu e nevoie sa imi multumesti. Sincer, iti doresc din tot sufletul sa reusesti sa rezonezi cu sotul tau, sa comunicati, sa il eliberezi de ura pe care o simte. Vei avea nevoie de multa rabdare, dar cand vei reusi, va fi inaltator. Pentru amandoi! Sa iti dea Dumnezeu putere si intelepciune sa reusesti sa iti ajuti sotul!

Patrie si Credinta 17.12.2011 20:59:38

Citat:

În prealabil postat de AnnaKarenina90 (Post 415918)

da poate fi doar speriat fiindca va iubeste.

Patrie si Credinta 17.12.2011 21:00:13

Citat:

În prealabil postat de steliana-steli (Post 415924)
acum macar ma lamuresti si pe mine ce inseamna trool?sa stiu pe viitor

http://ro.wikipedia.org/wiki/Troll

steliana-steli 17.12.2011 21:01:43

Citat:

În prealabil postat de AnnaKarenina90 (Post 415927)
Nu e nevoie sa imi multumesti. Sincer, iti doresc din tot sufletul sa reusesti sa rezonezi cu sotul tau, sa comunicati, sa il eliberezi de ura pe care o simte. Vei avea nevoie de multa rabdare, dar cand vei reusi, va fi inaltator. Pentru amandoi! Sa iti dea Dumnezeu putere si intelepciune sa reusesti sa iti ajuti sotul!

inca odata multumesc din suflet,meriti pt vorbele bune

steliana-steli 17.12.2011 21:03:11

Citat:

În prealabil postat de Patrie si Credinta (Post 415929)

am inteles.....te asigur ca nu fac parte din acei trool

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:57:19.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.