![]() |
preafericitii...
2 atașament(e)
cuvintele nu prea isi au rostul in astfel de contexte!no coment!
|
Inteleg ca nu ai cuvinte, dar ... te rog, fa un mic efort sa iti gasesti cuvintele si sa ne explici care e scopul acestui thread de fapt.
|
Citat:
|
E o vorba ca padure fara uscaturi nu este. Iar unii dintre cei ce au ajuns preoti sau monahi nu au avut defapt chemare, ci fie au fost impinsi de la spate de parinti, fie de ideea unui trai usor si fara griji.
Tentatia creste cu cat avansezi in functie, e greu sa fi bun, cand de mic ai fost educat sa fi egoist. Cred ca multi din cei ce citim pe aici daca am putea am trage mai mult si la oala noastra si nu prea ne-am sacrifica pt restul. Dar in loc sa stam sa-i judecam mai bine am cauta solutii la astfel de probleme. |
Citat:
No coment! |
De parca din cauza acestora nu vom intra noi in Rai... sa fim seriosi.
|
Mai antoniu_andrea as dori sa-ti comentez eu pozele:
1) in prima fotografie se vad cateva fete bisericesti care se urca sau coboara dintr-o masina...in ce ai vrea sa se urce (coboare): in trasura cu cai, in nave spatiale, in tancuri etc... eu cred ca a fost o vreme in care s-au plimbat si cu trasura cu cai...si poate au mers si pe jos... Ca au o masina lux?.... pai vezi ca toti romanii nostri , si azi ca e criza, prefera in loc de DACIA 1310, ARO, etc., masini de lux... apoi, o eparhie daca nu e in stare sa puna la dispozitia ierarhilor o masina buna, dupa mine, sa se desfiinteze. 2)in foto 2 vedem un biet calugar care isi incearca norocul...iar intreb si eu sa nu tac, tu crezi ca toti cei care sunt in sutana sun calugari sau preoti....? stim bine ca si pe la colturi sunt ca;lugari care fac colecte pt nu stiu ce manastiri; sincer fiind, eu nu cred in astia... Apoi, nu pot sa nu spun ca , o padure nu e lipsita de uscaturi... |
Citat:
|
Citat:
Eu as propune pe jos si desculti. Citat:
Pe alea nu le-a vazut. Pe unde le-ai fi zarit tu? Citat:
|
2 atașament(e)
dar de astia ce ziceti?
daca tot e sa vorbim de una de alta. Acum zic eu: NO Coment! |
Citat:
|
Citat:
eu zic ca s-ar putea comenta totusi ceva la pozele astea, asta pentru cei care raman perplecsi cand vad asa ceva. prima poza - s-ar parea ca este vorba o delegatie straina care a fost cazata la Mariott (dupa imprejurimi). Bineinteles ca trebuiau sa se deplaseze si ei cu ceva acolo unde aveau nevoie. Banuiesc ca li s-a pus la dispozitie "car service" din partea hotelului, dar care totusi se plateste. Deci, limuzina aceea este de fapt standardul hotelului respectiv, care arata ca isi respecta clientii si nu le pune la dispozitie masini de mana a doua. a doua poza - nu-i exclus ca acel calugar sa fi ramas fara bani, numai Dumnezeu stie in ce imprejurare. Si, trebuia sa se intoarca si el cu ceva acasa, dar cum nimeni poate nu i-a dat nimic, cersind la colt de strada, s-o fi gandit ca poate o da Domnul sa cada niste monezi din masina aceea. |
Citat:
Arata tu "preafericitilor" cum umbli pe jos desculta, si poate s-or rusina si or face ca tine. Acum stim ca o masina straina e o masina de lux....ori cu 1000 de euro iti poti lua una de dincolo linistit (doar taxa te omoara la noi)... |
Citat:
|
marius.b esti penibil. mai bine du-te si fa-ti veacul prin alta parte.
|
Eu cred ca initiatoarea thread-ului era putin plictisita cu viata ei. S-a gandit sa arunce un vierme ca sa vada cati pesti prinde si acum se amuza pe seama indignarii celorlalti. Eu ii propun sa isi gaseasca ceva util de facut, ceva pentru sufletul ei. Poate ar putea sa se roage sa ii mai lumineze Dumnezeu mintea. Sau daca tot vrea sa fie pe forum, sa mai dea pe la Umanitare si sa faca un lucru bun, in preajma acestor sfinte sarbatori, in loc sa-si adune pacate.
|
Citat:
|
Da, vad ca multi cauta sa scuze intr-un fel sau altul ceea ce este defapt incriminator si de rau exemplu pt. casta prezentata in imagini .
Dar aceasta intimplare imi aduce aminte de una asemanatoare petrecuta cu vrednicul de pomenire Patriarh Pavle al Iugoslaviei care din intimplare a urmarit sosirea ierarhilor sfintului sinod iugoslav la o intrunire curenta , vazindu-i cu ce masini vin . Bine inteles ca acestea erau limuzine ultrapricopsite. Patriarhul a exclamat : ,,... noroc ca acestia sunt monahi si au depus votul saraciei ca altminteri cine stie ce ..." Patriarhul insusi fiind cunoscut ca umblind pe jos si cu masini de calitate modesta ! Este duhovniceste sa iertam dar sa indreptam lucrurile pt. a nu vatama atit pe cunoscatori cit si pe cei mai straini de situatie . Bine este stiut ca un singur mar vatamat intr-o lada cu mere sanatoase , pina la urma le vatama pe toate . Raul nu cunoaste fenomenul de autostopare spontana chiar de la aparitie . Binele insa da, deoarece trebuie sa te caznesti ca sa il faci ! |
eu n-am cautat sa scuz nimic, doar am explicat ce am vazut in pozele respective.
prima poza - intrebarea ar fi de fapt, de ce n-au fost gazduiti calugarii aceia la vreo manastire si au trebuit sa mearga la hotel; daca intr-adevar au stat la acel hotel, sau doar au fost la vreo intrunire. a doua poza - am intalnit cu ani in urma un caz asemanator, un baiat care era doar novice si era in situatia respectiva. l-am intalnit la Schitul Darvari. dar am increderea ca a adunat acolo ceva bani de drum si n-a trebuit sa ceara prin baruri.. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Prima poza este intradevar facuta la intrarea principala in Hotelul Marriott din Bucuresti.Este foarte posibil sa fi fost la o conferinta pentru ca sunt sali speciale pentru asa ceva,sonorizare excelenta,conditii tehnice foarte bune si sunt des inchiriate,mai ales daca era si o delegatie straina.Costul unei astfel de sali nu este chiar ieftin dar cred ca este negociabil.Este posibil ca si masina sa apartina hotelului care ofera servicii de protocol complete,mai ales cand sunt delegatii straine importante.In aceea zona masinile nu stationeaza ci doar sunt in tranzit,adica soferul este anuntat sau stie cand iese delegatie si vine ,,la scara"pentru a-i lua.
|
Citat:
|
Citat:
una este sa te folosesti de o masina care ti se pune la dispozitie, si alta este sa investesti (ca si ierarh) sume cu multe zerouri in coada pentru a cumpara masini de protocol. Un full size in dotarea fetelor bisericesti cred ca ar fi decent, nu e nevoie de luxury cars. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Astazi daca esti tinar candidat la preotie exista posibilitatea sa ti se puna in fata (cel mai frecvent dar nu unic) obligatia de a-ti face biserica (adica sa te ingrijesti si sa stringi atitia bani pina este gata lacasul si unul de marime mica costa 5-7 miliarde) sau daca ti se da un post intr-o biserica deja existenta ti se recomanda sa cotizezi la forurile ierarhice .
Insa forurile ierarhice cotizeaza la biserica ta in constructie , de cele mai multe ori, subsimbolic , ca si sponsorizare ,uneori sumele situiindu-se intre 0,5- 1,5 % din valoarea bisericii . Desi aceasta este realitatea si poruncile totusi nu se poate sa nu se puna intrebarea : de ce unii se ascund dupa perdele de muselina ori in limuzine extra iar altii sunt pribegi din usa in usa ? Si cu toate acestea situatia este ingaduita de Dumnezeu insasi tocmai pt. a se vadi cei virtuosi. |
Citat:
Imi plac"adversarii"de discutii ca tine,inteligenti,cu bun simt... Numai bine. |
Citat:
Sunteti cumva candidat la preotie si vi s-a impus sa ziditi biserica sau sa cotizati ierarhilor? Am impresia ca vb pe aici din povestile de la coltu strazii..... |
Patriarhul României circulă, de regulă, cu Mercedes Vito, un automobil decent, nici modest nici ostentativ. Am vreo trei cunoștințe care dețin mașini identice.
Discuția de față îmi amintește de indignarea lui Iuda pentru gestul risipitor al femeii care a vărsat mir pe capul Mântuitorului, ce dragoste de săraci l-a apucat subit! 300 de dinari.... câți săraci au rămas nemâncați datorită acestui act aparent nechibzuit! |
Citat:
|
Eu ma intristez cand vad ca multi oameni vad in Biserica numai latura umana...
Or, Biserica este o institutie divino-umana, si mai mult divina decat umana. |
Citat:
http://www.youtube.com/watch?v=Kyl6CMdfgAk |
Citat:
|
Am citit cu atentie toate raspunsurile si parca lipseste ceva... Dar... s-o luam incet. Frate Zaharia, de data asta se pare ca-ti arati adevarata infatisare. Chiar nu inteleg de ce vorbesti astfel. Nu e nici o diferenta intre pozitia ta si a unui sectar care merge din usa in usa sa faca prozeliti. Tu din ce secta faci parte?
Despre a doua poza nu vreau sa comentez. Dumnezeu stie ce-o fi. Despre prima, sunt mai multe variante, doar impresia la prima vedere este cu adevarat ciudata. Imi amintesc cum Umbrarescu, pentru o operatie pe care i-a facut-o un profesor din Iasi, i-a oferit la cateva saptamani dupa, cadou o masina de teren. Am vazut cu ochii mei cum oameni cu multi bani, care-si pot permite, ar face orice sa le mai ierte Dumnezeu din pacate. Iar pentru asta, dupa posibilitati, fac donatii. In general aceste donatii se rezuma la vesminte, obiecte bisericesti sau ajutoare in bani, dar se intampla ca altii sa fie mai practici si stiu ca preafericitii se mai si deplaseaza din cand in cand. Astfel insista, asa cum stiu ei ca au insistat si cand au corupt oameni de mare influenta pentru contracte preferentiale, si reusesc sa isi descarce constiinta de pacatele facute. Daca Dumnezeu ii iarta sau nu, asta e mai greu de stiut si nu e subiectul acestui topic. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:58:06. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.