![]() |
Mesajul REGELUI MIHAI I de Craciun !
http://www.btpress.ro/images/foto_st...gele_mihai.jpg
„În anul 1940, după plecarea tatălui meu, am adresat primul mesaj de anul nou către voi. Aveam 19 ani, iar țara și continentul nostru se aflau în război. În aceste zile, de la Săvârșin, vă transmit mesajul meu, după 70 de ani de tradiție aproape neîntreruptă. De la București, Sinaia, Versoix sau Săvârșin, cuvintele mele s-au îndreptat mereu către voi cu aceeași iubire, grijă, respect și speranță. Trecerea anilor îți dă posibilitatea să vezi ce s-a schimbat în lume și ce anume a rămas. Un lucru neschimbat în viața romanilor este importanța pe care familia o acorda Crăciunului și Anului Nou. Același fior al sărbătorilor, același îndemn la bunătate, la deschiderea sufletului și la minunea nașterii Domnului. Ultimii zece ani la Săvârșin au adus familiei mele bucuria de a vedea tradițiile populare și entuziasmul familiilor de la țară aproape neschimbate. Și astăzi, în 2011, ca și în anii copilăriei mele sau anii grei ai războiului, bunicii, părinții și copiii, alături de restul familiei, se aduna în jurul bradului, își oferă daruri, petrec la masa de Crăciun și se bucura de apropierea celui dragi. În anul 2011 am avut multe întâlniri cu romani din toate colțurile țării și de pe multe meleaguri ale Europei. Sărbătorirea jubileului de 90 de ani mi-a dat ocazia să primesc mii de oameni la Palatul Elisabeta și la Săvârșin, într-o sărbătoare care a cuprins întreaga suflare românească. Aceasta dovadă de iubire și de prețuire, încununată de adresarea de la tribună Parlamentului către națiunea romana, a fost o alinare pentru toate suferințele și neajunsurile pe care a trebuit să le trecem cu toții în ultimele decenii. Regina și cu mine suntem fericiți să avem alături familia noastră și să vedem cât de mult copiii și nepoții noștri fac pentru că rostul Casei Regale să continue, pentru binele României. Nașterea Domnului Iisus Hristos este tot povestea unei familii. O familie aflată în împrejurări grele. O frumoasă lecție despre grija față de cei neînsemnați, despre cum noi, oamenii, suntem parte a unei mari familii. O lecție de umilință, dar și de mândrie, de durere, dar și înălțătoare umanitate. O lecție necesară în lumea de astăzi, în care atâția oameni se simt uitați, umiliți sau neînțeleși. Se apropie un nou an, pe care vi-l doresc tuturor mai bun decât cel trecut! Sunt sigur că vor fi în continuare momente de cumpănă și ca multe aspecte din viața noastră vor lăsa încă de dorit. Nu avem nicio șansă de a așterne un drum solid generațiilor viitoare dacă vom lăsa mereu pe ceilalți să rezolve ceea ce este răspunderea noastră. Transmit gândul meu bun soldaților romani care își risca viața și fericirea familiei pentru binele țării. Totodată, gândurile mele se îndreaptă către toți cei care se simt singuri, neiubiți sau cei care sunt bolnavi. Felicit pe românii care știu că au făcut ceva bun pentru că țara lor să meargă mai departe și dorescc tuturor romanilor, tineri și bătrâni, din țară și din afara hotarelor ei, Crăciun fericit, cu pace în suflet și la mulți ani pentru 2012, împreună cu cei dragi! Așa să ne ajute Dumnezeu!" |
Frumos mesaj! Foarte frumos!
Parca a trecut, o clipa, un aer proaspat de demnitate prin cerul batranei Romanii, prin cerul sufletului meu... Bunul Dumnezeu sa ocroteasca pe Regele Romaniei si intreaga lui tara, tara noastra, fratilor! |
Regele Mihai a fost un tradator de neam si tara! L-a omorat si pe Antonescu!
|
Citat:
|
Daca Regele Mihai a fost un tradator de tara si datorita lui au murit atitia soldati,cei care ne conduc de 20 ani si nu numai ce sunt?Macar sa aiba si cei ce sunt astazi la conducere putina credinta pe cit are Regele Mihai.Dar unii dintre noi nu prea cunosteam istoria neamului si judecam.Bravo draga Cristi ca ai postat mesajul regelui.Macar el mai are un pic de umanitate in el ca restul.... sa ne ierte bunul Dumnezeu nu mai au legatura cu credinta cu nimc.Am ajuns sa cred ca nici ei nu se mai inteleg pe ei .De aceea totul e dezechilibrat .
|
Remarcabil mesaj. Sunt exact cuvintele pe care un rege creștin se cuvine să le adreseze poporului său. Întâlnim aici: concizie, o limbă românească adevărată, învățătură, îmbărbătare, îndemn la unitate.
Măria Ta, îți mulțumesc ! |
Citat:
|
Stefan,ma bucur sa vad ca ai ceva cunostinte de istorie! Regele Mihai nu a avut atunci niciun gram sau pic de credinta din cat vrea sa arate acum! A fost un las si un fricos,ne-a omorat cel mai mare conducator pe care l-a avut tara! Sa-mi fie cu iertare,regret si plang moartea lui Antonescu mai mult decat 10 regi ca Mihai!!! Pacat de ceilalti care mai ca-l venereaza,in timp ce pe maresalul Antonescu nu dau doi bani! (caci daca ar face-o,nu l-ar mai ridica atat in slavi pe Mihai)!
|
Citat:
|
Citat:
Numai ca... putini dintre locuitorii Romaniei de azi mai au cu adevarat nevoie de aceste "margaritare". Majoritatea se intorc si sfasie. Apoi striga dupa paine si circ (eventual in variante moderne autohtone, mult mai elaborate). |
Intrebat de BBC cum reactioneaza la criticile aduse in propria tara, regele Mihai a ras "ragusit". La 90 de ani, admirat in Romania, criticile ocazionale aruncate in directia sa ricoseaza, deoarece acesta are pielea ingrosata de luptele istoriei si amaraciunea exilului, scrie sursa citata.
Un reporter BBC l-a intrebat in legatura cu faptul ca presedintele Traian Basescu l-a acuzat, vara aceasta, ca a "tradat interesul national" predand Romania sovieticilor, cand a fost fortat sa abdice, in decembrie 1947. "Nici macar nu merita sa reactionez la un asa lucru, pentru ca e foarte meschin, stiti bine. Si acesta este tipul. Cu cat sunt mai mici insultele, cu atat se crede mai mare. Nu-mi pasa!", a raspuns monarhul. Presedintele Basescu, premierul si cativa ministri nu au participat la discursul regelui din Parlament la 25 octombrie, aminteste BBC. Cum a fost cu "tradarea interesului national" Regele, cu spatele drept ca bradul, se apleaca in fata pentru a-si aminti abdicarea. "Era sfarsitul anului. Secretara mea m-a sunat de la Bucuresti si mi-a spus ca Groza ar vrea sa ma vada cat de repede posibil... pentru ca voiau sa vorbim despre o problema de familie. Tocmai ne intorseseram din Elvetia, si ma logodisem cu viitoarea mea sotie, asa ca eu am crezut ca despre asta vor sa vorbeasca", povesteste regele. Petru Groza era premierul comunist, cunoscut drept "burghezul rosu", datorita cresterii sale intr-o familie instarita. "Ei bine, intrebarea despre familie a fost, de fapt, cererea sa demisionez. Ca timpurile s-au schimbat, monarhiile nu mai conteaza, si tot felul de prostii de felul asta". S-a uitat pe geam si a observat ca trupele si-au ocupat pozitiile in jurul palatului regal. Groza l-a amenintat ca daca nu semneaza catul de abdicare va ordona executia a 1.000 de sustinatori ai monarhiei, arestati la manifestari. "Ce trebuie sa faci intr-o astfel de situatie?", se intreaba retoric Mihai. Ca sa-si intareasca amenintarea, Groza i-a luat mana regelui si i-a pus-o pe pistolul pe care-l avea in buzunarul jachetei. A cedat in fata inevitabilului si a abdicat, scrie sursa citata. Dupa o sedinta scurta a Parlamentului, a fost proclamata Republica, de o mana de deputati. Se punea capat monarhiei romanesti, care incepuse cu 66 de ani inainte. Despre Antonescu si evrei O alta critica ce i se aduce regelui din cand in cand este ca nu a facut suficient pentru a opri deportarea evreilor. Din nou, regele spune ca nu este cazul. Maresalul Ion Antonescu, liderul pe timp de razboi al Romaniei, l-a exclus pe tanarul monarh, care avea doar 18 ani la izbucnirea Primului Razboi Mondial, din toate deciziile importante. Conducerea lui Antonescu a fost marcata de atrocitati antisemite, inclusiv legi discriminatorii, deportari si pogromuri. Rabinul sef al Romaniei, Alexandru Safran, ii informa pe rege si mai ales pe regina mama Elena despre actiunile planuite impotriva evreilor. Regina a solicitat intalniri de urgenta cu Antonescu si a reusit sa obtina anularea multor masuri si ordine antievreiesti. Rolul ei este recunoscut de Yad Vashem. "A fost extraordinar, cat de mult o respecta Antonescu pe mama. Chiar daca nu ii placea ce-i spunea, o asculta", isi aminteste Mihai. Momentul de glorie al regelui a venit in august 1944, cand a cerut o intalnire cu Antonescu si i-a cerut demisia. "Ce?? Si sa las tara pe mainile unui copil?" a replicat Antonescu. Regele a rostit o fraza codificata si trei soldati si un capitan au intrat si l-au arestat pe maresal. Un guvern provizoriu a fost format si s-a anuntat armistitiul - sfarsitul ostilitatilor cu trupele sovietice. In decurs de cateva ore, avioanele germane au bombardat palatul regal, Romania s-a alaturat aliatilor, a devenit invingator in razboi si tara a fost scutita de distrugerea si moartea pe care o presupunea o cucerire de catre sovietici. Antonescu a fost executat de autoritatile comuniste dupa razboi si nationalistii romani inca il acuza pe rege ca este responsabil de moartea eroului lor. Nu prea stie ce spunea Hitler, dar se schimonosea Regele Mihai este unul dintre putinii oameni in viata care poate sa spuna ca a luat pranzul cu Hitler. O data cu tatal sau in Bavaria in 1937, si cu mama sa in Berlin in 1941. Nu-si poate aminti ce au mancat, dar isi aminteste ca Hitler a laudat performanta soldatilor romani pe frontul de est - pe atunci, inca mai luptau impotriva armatei sovietice. Dar cum era Hitler? Regele Mihai spune ca nu-si aminteste multe din ce s-a spus - la una din ocazii nici nu a fost un translator care sa il ajute sa inteleaga discutia purtata in limba germana. "Cateodata isi schimonosea fata..." povesteste regele, facand o grimasa. In primul sau discurs in Parlament de 64 de ani, regele a avut si el o critica. "A venit timpul...sa ne rupem de relele obiceiuri ale trecutului", a spus regele Mihai. |
Citat:
|
In 1985 Guvernul Romaniei a inceput o actiune in justitie pentru a recupera tablourile vandute de fostul Rege Mihai I catre Galeriile Wildenstein &Co Inc. Actiunea a fost retrasa, ca mai apoi, in 1992 sa fie din nou initiata in SUA si Elvetia. Si acest proces a fost stopat in timpul regimului Ion Iliescu.
Ce s-a intamplat de fapt? Este vorba despre Colectia Regala de Arta a Romaniei ! In 1985, in fata Curtii din Texas, SUA, domnul Jacques Vergotti, cel care a fost administrator al Casei Regale intre 1944 si 1947, a declarat ca Regele Mihai i-a cerut sa impacheteze si sa trimita la Londra 2 tablouri de El Greco : " San Sebastian" si " Canon Busio" (fiecare valorand cel putin 10 milionae $) si doua automobile Buick , cu ocazia casatoriei Printului Philip al Greciei cu Printesa Elizabeth, actuala Regina a Angliei. Domnul Jacques Vergotti a primit confirmarea ca obiectele de arta au fost depozitate la " Union Bank Suisse" in Zurich, confirmarea fiind semnata de catre domnul Arthur Lang. Cele 6 tablouri semnate El Greco nu erau insa identificabile, valoarea declarata a unora a fost de 1 franc elvetian, conform inventariului. Valoarea lor reala se ridica la 70-80 milioane de dolari. Fostul Rege Mihai a declarat cu multe ocazii ca a parasit Romania fara nimic. Chiar la Prima TV fostul Suveran a acordat un interviu Cristinei Topescu in care declara ca atunci cand a parasit tara comunistii l-au controlat la sange, chiar si in fructe au bagat niste tepuse ca sa vada daca fostul rege nu a acuns acolo bijuterii. Dar dupa cum se vede fostul suveran Mihai I A MINTIT CU NERUSINARE! NU a parasit tara CU MANA GOALA! Dupa casatoria la care a asistat in Anglia, Regele Mihai, s-a intors, spre surpriza tuturor, in Romania. Apoi a abdicat pentru el si urmasii lui si a plecat cu restul picturilor din Colectia Regala (42) si o pensie de 250.000$ pe an (in banii de azi aprox 5 milioane de dolari), toate fiind negociate cu reprezentantul lui Stalin, Visinski. In procesul de la New York din 1985 Jeremy Epstein, reprezentantul Casei Wildenstein, a declarat ca a cumparat in 1976de la Regele Mihai unul din tablouri, pe care apoi l-a vandut in 1977 Muzeului de Arta Kimbell din Texas. Muzeul a trecut in catalog mentiunea ca tabloul apartinea "Mostenitorilor Regelui Carol II". Un mare patriot si un mare rege nu? Prietene Ioan Cezar, portia mea de "margaritare" de la acest om (Mihai I), ti-o fac tie cadou de Craciun. Eu nu le vreau! Doamne ajuta! |
Citat:
|
Prietene, iti multumesc. Mie chiar sa stii ca imi plac margaritarele acelea, limba romana curata ca apa de izvor si mesajele demnitatii regale. Am ramas atent pe firul istoriei si imi spune inima ca "mai bine regalist decat fotbalist".
Deh, chestie de gust, fiecare cu alegerile lui, e loc sub soare pentru toata lumea, nu crezi? Apropos, eu aleg monarhul si monahul. Asa, ca suna asemanator, nu de alta... Eeei, sa cresteti mari mai copii, ca eu mi-am trait viata, nu regret nimic. Sa v-o traiti si voi cum v-o lumina constiinta si Bunul Dumnezeu! |
Cat despre modul cum puneti voi problema, iata ce vad eu:
Mai intai, cand intrati in vorba cu oameni care v-ar putea fi parinti, s-ar cuveni sa fiti un pic mai respectuosi. Scotland si CristiBoss merita ceva mai multa consideratie din partea voastra, nu credeti? Rasfoiti si voi un pic postarile lor si activitatea lor de aici si sesizati cu usurinta ca au pus mult suflet, timp, dragoste pentru a lumina acest forum. Eu unul, desi nu am fost mereu in acord cu ei, iar cu Scotland chiar am avut o iesire urata, le sunt cu totul indatorat. Invatati sa aveti putina recunostinta, mai copii, ca doar nu vi se cuvine totul de-a gata... Cat priveste opinia despre rege, sunteti liberi sa credeti ce doriti, desigur. Dar cu ce va incalzeste sa raniti sentimentele celor care au alte convingeri? Eu nu am simpatizat pe Rege, atunci dupa revolutie, ca eram plin, ca si voi se pare, de tot mesajul manipulator al comunistilor. Dar cu anii, citind, ascultind, vazind, comparind, am inteles treptat ca adevarul nu se lasa usor cunoscut si ca multi vor sa semene discordie si sa tulbure apele ca noi sa avem o tara la mana hotilor, cu tineri debusolati, numai buni de dus inapoi in robia Egiptului, Babilonului si a altor robii. Noi, Romania, suntem o tara condusa, dintotdeauna de regi si voievozi. Traditiile noastre precum si Traditia / Biserica s-au impletit cu viata romanilor si a regilor si domnitorilor ei. Nu putem sterge trecutul unui popor din istorie doar pentru ca am avut 50 ani de comunism si pentru ca acum e inca tulburare... Nu putem sa ne hranim la nesfarsit cu minciunile comunistilor privind monarhia si viata monahala, de pilda, privind omul si pe Dumnezeu. Cu voia lui Dumnezeu va trece si asta! Poate ar fi bine sa aveti si putina consideratie, putin respect pentru opiniile celor care au trudit cand voi va jucati, in libertate, cu mingea si cu zmeul... Va asigur ca stim si noi, astia mai imbatriniti in rele, care va sunt necazurile, stim si ne mahnim si incercam sa facem ce putem. Doar nu bateti prea tare din picior la noi, ca suntem mai fragili, mai incarcati cu vremea si ati putea ramane prea devreme doar voi, singuri, sa va luptati cu ceea ce deocamdata nu vedeti si nu auziti cum respira, hidos, in umbra... |
Citat:
|
Da, Florin, dar nu de adevarul tocmit de oameni e vorba in cuvintele Domnului.
Ci de Adevarul Care, atentie, nu este o idee sau alta ci este PERSOANA. Hristos este Adevarul. Dumnezeu. La aceasta se refera Domnul, cum altfel talcuiesti?... iar libertatea, dragul meu, te rog din tot sufletul meu, asa nenorocit cum este el, ranit de multele mele rele, te rog: libertatea exista doar in Hristos. Te rog, te rog, cugeta la asta... |
Citat:
|
Antonescu a avut rol in Holocaust. Asta e evident. In ce il priveste pe fostul rege, face parte din "nobilimea neagra". Adica aia care lucrea cu Vrajmasul, la propriu. Primul, daca nu ar fi facut crime impotriva Poporului Ales (a carui contributie la civlizatia de aici si de oriunde este evidenta si uriasa), ar fi fost si ramas un mare patriot. Al doilea nu a omorat, direct, sau prin ordin, pe nimeni, dar conspira impreuna cu subumanii care "conduc lumea": un "fleac" pe care l-a facut a fost aducerea comunismului.
Nu ii simpatizez pe nici unul. Nu are rost sa ne intoarcem cu mintea spre trecut. In ACEST moment istoric, nici Mihai de Hohenzollern, nici Ion Antonescu nu ne (mai) fura. Ne fura un fost marinar securist/activist, actualmente membru marcant al masoneriei, ajuns prin tehnici de manipulare a maselor presedinte de tara, si toata clica sa incepand cu obedientul premier tocilar si lingau, genul de ardelean cretin (astia sunt cei care au generat bancurile cu ardeleni, caci exista si ardelenii majoritari, lucizi si cerebrali) care "lucra" orice, cu constiinciozitatea staruitoare a imbecilului, numai sa "lucre", chit ca "lucra" la distrugerea tarii. Conflictul dintre cei doi, ambii cu grad inalt, este artifical, teatru politic pentru inselat victimele (masele & clasa mijlocie), adica noi, simulare infecta cum era simulare conflictul Ion Iliescu - Petre Roman. |
Regele Mihai I al României
Raoul și Ștefan Florin,
Doamne ajută! Cred că ultimul rege al României nu poate fi judecat atât de dur și acuzat de "lașitate", căci a fost obligat să abdice. Să ne gândim logic: criminalii și anticreștinii comuniști, după ce au pus mâna în mod nelegitim pe puterea politică, ar mai fi putut tolera prezența Regelui în țară? Oare ei ar mai fi putut accepta monarhia, după ce au reușit să creeze regimul totalitar? Nu, ci l-ar fi ucis pe Rege, dacă s-ar fi opus ordinului de abdicare și, mai grav, i-ar fi asasinat și pe acei monarhiști pe care-i arestaseră. Ce trebuia să facă Mihai I, să se lase omorât, susținând copilărește că el nu-și părăsește țara? Este foaarte ușor să judecăm astăzi, nefiind implicați în acele evenimente dramatice din istoria țării noastre. Republica a fost impusă ca formă de guvernare în România de către regimul totalitar comunist, în data de 30 decembrie 1947. Forma de guvernare aleasă de către români în mod liber încă din sec. al XIX-lea fusese monarhia constituțională. Cât despre condamnarea și executarea mareșalului Ion Antonescu, aceasta a fost săvârșită tot de către "amicii" comuniști care, ca orice reprezentanți ai totalitarismului, își ucideau fără cruțare adversarii politici. Regele Mihai I al României și-a mărturisit clar, în acest mesaj, adeziunea la credința noastră creștină, fiind, așa cum frumos remarca domnul M. Dragomir, un adevărat monarh creștin. În schimb, comuniștii au fost atei și păgâni și anticreștini declarați. Așa că... cine au fost cu adevărat trădătorii țării? În privința lui I. Antonescu, este, de asemenea, foarte dificil de discutat, contextul istoric din acea perioadă fiind deosebit de complex. Nu contest faptul că el a condus România într-un moment critic (Războiul al II-lea Mondial). Totuși, cred că ar fi bine să nu idealizăm regimul său de dictatură militară. Ce-a avut împotriva evreilor? De ce a deportat oameni pașnici în Transnistria (în 1941), lăsându-i să moară de frig și de foame? Doar pentru a fi consecvent politicii lui Hitler? Dar Hitler de ce a ucis milioane de oameni nevinovați, motivându-și genocidul doar prin apartenența victimelor la poporul evreu? Aceasta este opinia mea, dar, desigur, este posibil să mă înșel. Vă doresc o seară binecuvântată și sărbători minunate în continuare! |
@Ștefan Florin: adică tu ți-ai făcut o părere despre Majestatea Sa, citind din scrierile și spusele bastardului așa-zis prinț?
Halal! @Teddy: "popor ales" până L-au răstignit pe Mântuitor. |
Citat:
|
Fratiilor este inutil sa ne mai contazicem pe marginea acestui subiect ,intotdeauna vor fi pareri pro si contra si este pacat sa ne razboim intre noi.Cind ne apasa alte probleme mai prezente si mult mai dureroase.Sa nu ne stricam aceste zile de Craciun cu astfel de remarci si sa ne aratam !"muschii".Important sa ne rugam unii pentru atii pentru pace ,sanatate si zile senine.Pentru tine Florin-Stefan sa traiesti cu numele sa fii sanatos si cu multe implinirii in anul care vine.La multi Ani.
|
Citat:
multumesc mult Doamne ajuta! |
Raspunsul Laurei face inutila vreo precizare de-a mea. Laura a spus mai bine decat vroiam sa scriu eu. As mai putea, probabil, sa adaug totusi unele amanunte, as putea sa argumentez, sa folosesc surse bibliografice etc.
Dar consider ca nu are rost. Si asta din urmatoarele motive: nu sunt pasionat atat de mult de disputele pe teme istorice + istoria si interpretarile istoricilor au fostmereu un teren lunecos, iar stiinta istorica este extrem de rafinata (ori eu nu sunt istoric) + mi-am facut deja impresia subiectiva ca tu ai o socoteala personala cu Regele Mihai si in acest caz nu doresc sa iti (mai) ranesc sentimentele, caci am observat ca te implici foarte mult pe tema asta. In definitiv, nu cred ca e aici locul sa hotaram noi imaginea Regelui Mihai in istorie, in Romania, in lume. Avem fiecare opinii si atitudini personale fata de Rege. Foarte bine. Eu ma simt apropiat in aceasta privinta de CristiBoss, de Dr. Dragomir, de Laura si de toti cei care nu au o pozitie de atac agresiv, "la desfiintare", fata de Regele Mihai. Daca ai alta pozitie, aceasta tine de persoana ta si nu ma vad silit sa te combat la nesfarsit. A fost un schimb de opinii, hai sa o lasam asa, ca nu facem noi aici socoteala finala a istoriei Romaniei. Cat priveste adevarul, am citit si meditat in ultimii 25 de ani la aceasta problema, am studiat filosofie, epistemologie, psihologie, istorie si astazi spun doar atat: orice adevaruri iesite din mana oamenilor sunt mai mult sau mai putin irelevante, mai devreme sau mai tarziu vor fi inlocuite tot cu adevaruri care si ele vor fi inlocuite cu noi adevaruri etc. Ceea ce ma intereseaza cu adevarat pe mine azi este doar Adevarul, Persoana Iisus Hristos, mai exact cum ma plasez eu ca om fata de Dumnezeu. ce fel de om sunt, asta ma intereseaza, la asta incerc, ca vai de mine, sa lucrez, cu ajutorul lui Dumnezeu si, de ce nu, al altor oameni, de pilda al celor de aici de pe forum. Daca trebuie sa sacrific o pasiune momentana fata de vreun adevar, oricare ar fi el, sunt gata sa o fac, cata vreme, altminteri, risc sa ma indepartez de problema centrala a existentei mele astazi: apropierea de Adevar (pe care o realizez ca vai de mine, uneori chiar in contraperformanta, de fapt cel mai adesea...). Asa ca sacrific disputa noastra si nu voi continua sa aduc un argument sau altul, sper sa accepti pozitia mea. Toate cele bune! Multumesc pentru dialog, care nu a fost chiar asa de rau cum pare la prima vedere... In fond ne-am mai lamurit, sper, fiecare, in unele privinte. |
Citat:
|
Singurul supravietuitor dintre sefii de stat din Europa celui de-Al Doilea Razboi Mondial, este prezentat de presa spaniola in termeni elogiosi, intr-un material publicat in a doua zi de Craciun.
Discutia jurnalistilor de la El Pais cu fostul suveran roman a avut loc la resedinta acestuia din apropiere de Geneva, prilej pentru regele Mihai sa "isi reaminteasca, la varsta de 90 de ani, scurta sa domnie si lungul sau exil." "Mihai I este martorul putin cunoscut, dar exceptional al uneia dintre perioadele cele mai tragice din istoria recenta in Europa", apreciaza gazetarii spanioli, care se declara marcati de intalnirea din luna noiembrie cu regele. Cabana acestuia, continua autorii materialului, este marginita de pajisti verzi, intr-un sat de pe malul lacului Geneva, Aubonne, la o jumatate de ora distanta de oras. Textul continua cu un scurt portret fizic al fostului suveran roman: inalt, slab, poarta pantaloni si sacou in carouri, potrivite cu cravata. Ochii albastri ai regelui, spun spanioli, sunt in alerta continua, desi suveranul a implinit, in urma cu doua luni, varsta de 90 de ani. Jurnalistii fac si o scurta incursiune in istorie: "Regele Mihai I a abdicat la 30 decembrie, in anul 1947. Romania a devenit in acea noapte o republica socialista, condusa de un partid comunist la ordinele Moscovei. Doar cateva zile mai tarziu, tanarul suveran a parasit tara impreuna cu mama sa, regina Elena, o mana de functionari, patru masini si cateva lucruri". "Nici Hitler si nici Mussolini nu si-ar fi imaginat ca acest monarh tanar si fara experienta a fost in masura sa schimbe cursul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, cu o lovitura de stat. Sau cel putin, sa scurteze carnagiul cu jumatate de an", apreciaza autorii materialului. "Oficial, ce am facut a fost eliminarea Romaniei din razboi, in speranta de a evita varsarea de sange, chiar daca am stiut ca germanii nu ar accepta. In aceeasi zi ne-au bombardat", le-a povestit regele Mihai I. Intalnirea cu Hitler Dupa mai bine de sase decenii de la aceste evenimente, regele nu mai tine minte detaliile primei sale intalniri cu Hitler, din anul 1938. "Imi amintesc totusi ca am luat masa cu Hitler in 1941, la Berlin. Nu vorbeam germana, asa ca tot greul conversatiei a fost dus de mama mea", le-a spus monarhul gazetarilor de la El Pais. Desi avea doar 20 de ani cand a luat masa cu Fuhrer-ul, regele le-a mai spus ca "intalnirea cu Hitler nu i-a lasat o impresie speciala. M-a impresionat la modul negativ si nu mi s-a parut a fi un mare orator. Hitler nu purta uniforma, ci pantaloni si jacheta kaki. Langa Hitler au mai fost patru oameni, iar el a fost rece si distant. A strigat in mod constant si a monopolizat discutia, a fost rece si rigid", a adaugat regele Mihai. In aceeasi calatorie, regele a povestit ca el si mama sa au fost insotiti de un asistent pe nume Jacques Vergotti. Asistentul, care si-a scris memoriile, si-a amintit ca a vazut-o pe mama monarhului, regina Elena, impodobita cu o orhidee, un cadou din partea lui Hitler. Tot Hitler ii mai daduse acesteia un flacon de pastile de Pervitin, antidepresiv fara de care, dupa cum a marturisit, nu putea trai. "Mama mea avea de rezolvat cateva chestiuni personale la Florenta si atunci Antonescu a intrebat-o de ce nu merge sa ii intalneasca pe Hitler la Berlin intai, apoi pe Mussolini", povesteste regele Mihai contextul in care au avut loc intrevederile. Despre Mussolini are amintiri mult mai prietenoase, le-a marturisit jurnalistilor, "intr-o engleza perfecta", fostul monarh. "Diferenta dintre el si Hitler era enorma. In primul rand, vorbeam italiana si puteam comunica mult mai usor. Mussolini era mai deschis si mai cald, la fel cum sunt toti italienii. Imi amintesc ca mama mea l-a intrebat cum au ajuns italienii sa traiasca cu toate lipsurile unui razboi de cucerire. El a spus scurt: 'strangand un pic cureaua'", a adaugat regele. Nu il va ierta pe Churchill Cat despre premierul de atunci al Marii Britanii, regele spune ca nu il poate ierta pentru ca a abandonat Romania. "Desigur ca inteleg de ce Churchill a crezut ca era singura posibilitate strategica sau cel putin din perspectiva britanica. Dar nu pot sa-l iert, nici sa accept alegerea sa", mai spune fostul suveran. "Mihai de Romania a intrerupt povestea pentru a-l mangaia pe Bianco, unul din cainii sai, care s-a strecurat in salon. Constanta Iorga, secretara generala a Casei Majestatii Sale, prezenta la interviu, l-a alungat cu delicatete. Iorga il trateaza cu devotament de fiica pe Majestatea Sa", mai scriu jurnalistii spanioli. |
Înțelegerea istoriei - o problemă subiectivă
Sunt întru totul de acord cu Ioan Cezar și cu Solentina. N-are sens să intrăm în polemici într-o problemă pe care, oricum, fiecare o înțelege în mod subiectiv pentru că, așa cum foarte pertinent remarca domnul Neagu Djuvara în primul capitol al "Istoriei românilor povestite celor tineri", doar științele exacte pot fi studiate în mod obiectiv, iar cele umaniste este firesc să fie cercetate subiectiv, ca unele care tratează despre persoane, nu despre obiecte. În Antichitate, istoria avea o muză - Clio - știut fiind că, doar artele erau patronate de muze... de unde rezultă, cred, faptul că istoria era percepută atunci mai mult ca o artă decât ca o știință strict obiectivă. :)
Doamne ajută! |
Citat:
|
Citat:
Poate tocmai de aceea, pentru a sparge cercul orizontal de la om la om, adica pentru a-l deschide catre Cer intr-o spirala sau pe o verticala de-a dreptul, intervine Dumnezeu in Istorie, salvind Sufletul si vindecind Trupul... :) |
Citat:
Câteva reflecții foarte interesante și bine argumentate pe această temă pot fi citite în lucrarea "Deslușirea tainei" de Andrew Louth. "Și medicina este în situație asemănătoare: este Ars Medica. Jumătate artă, jumătate știință, zeul ei este Asklepios, conceput din Apollo (prin acesta, fratele muzelor) cu o pământeancă (și prin ea, muritor)." Foarte interesant! Mă întreb uneori dacă nu cumva anticii înțelegeau mult mai corect decât noi anumite realități... :) Și fiindcă ați amintit de medicină, am în minte exemplele unora dintre Sfinții Părinți care studiaseră acest domeniu (Sfântul Vasile cel Mare, de pildă), astfel încât erau doctori de trupuri și de suflete. :) Cred că medicii creștini își consacră întreaga viață împlinirii poruncii lui Hristos: "bolnav am fost și M-ați cercetat". Minunată misiune! O seară plină de bucurii! Hristos în mijlocul nostru! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
sau in germana mult mai complet http://de.wikipedia.org/wiki/Operation_Bagration. |
Citat:
Esti naiv daca tu crezi ca americanii si englezii ar fi avut de gand sa invadeze estul europei, granitele erau trasate de mult. Oricum, constat ca fostul monarh e foarte util Romaniei la ora actuala, daca nu e paine, macar este circ si asa romanul mai uita care sunt problemele lui REALE. |
Citat:
|
Citat:
http://en.wikipedia.org/wiki/T-34 Tancurile sovietice: http://de.wikipedia.org/wiki/Sowjeti...2._Weltkrieges |
Vorbiți de regele Carol al II-lea și de regele Mihai, de regaliști, comuniști, țărăniști, sioniști, masoni, liberali, legionari și alții fără să aveți habar despre adevăratele probleme, fără să fiți stăpâni pe sensul termenilor, fără să înțelegeți cauzele cele drepte, fără să pricepeți Cuvântul... poate că nu vă interesează, nu vă pasă, poate că vorbiți și scrieți doar ca să vă aflați în treabă, nu vă fac acum un reproș, nu vă judec ci doar fac o intrare în scenă adevăratei probleme ce a apărut prin 1921 în România și în gLume, de la revoluția din octombrie și până la pactul dintre furer și sovietul suprem...
Gândiți-vă cum arăta suprafața pământului și toți oamenii ocupați și băgați în sclavie și terorizați prim metode sadice de către impostorii care s-au autoemanat și și-au dat mâna ca să jefuiască și să stăpânească ei toată gLumea: Europa și Asia și Africa era ocupată complet de sataniști și ocultiștii comuniști și socialiști și xenofobii rasiști, iar America era socialistă și muncitorească și aproape că ajunseseră și acolo la modă ideile fasciste și comuniste și naziste, nu mai era mult și gata... totul era sub satana și oamenii lui blestemați. Păi Germania nazistă și Italia fascistă ocupaseră întreaga Europă iar Japonia controla estul Asiei, iar Sovieticii cu Chinezii controlau restul, iar Africa era ocupată de italieni și nemți... Anglia era retrasă de peste tot și deținea doar insulele ei, era complet încercuită, Grecia și Franța era ocupată, turcii și arabii erau și ei cu naziștii, la fel și indienii și ocultismul asiatic al nepalezilor și toate popoarele budiste și templele șaolin, sârbii erau cete răzlețe prin munți, cete de partizani, și România era fără Basarabia și Bucovina și fără Ardealul de Nord. Speranța ere inexistentă, totul părea pierdut. Atunci Mâna Domnului, brațul Său cel preaînalt a lovit năpraznic, și a format două tabere ce aparent erau dușmane: În Vest, regele Soare, regele Carol al II-lea, regele creștin ortodox plecat de la cârma țării sale, alungat de partidele istorice pe motiv că e pacifist și că nu a reacționat la provocare, a lăsat țara pe mâna lui Ion Antonescu și pe mâna legionarilor și a partidelor și a plecat în Portugalia de unde a condus războiul antifascist și antinazist prin scrisori și îmbărbătări către mai marii oastei anglo-franco-canadiano-americane, cârmuind și susținând cauza cea dreaptă a războiului sfânt, iar în est legionarii cu Antonescu au dezbinat monstruasa alianța dintre Stalin și Hitler prin înscenări și provocări și au declanșat răboiul din răsărit, iar Regele Mihai a trecut la momentul culminant al răzbiului țara înapoi de partea tatălui său eliberând împreună cu sârbii și rușii ce-i urmau România, Ungaria, Cehoslovacia, Polonia, fără să intre în Germania așa fel încât România și cauza cea dreaptă a Domnului a ieșit biruitoare: Libertatea și Credința cea sfântă. Astfel că cele două fronturi din răsărit și cel din vest erau conduse și încurajate de către Dumnezeu prin regii săi... iar fără legionarii care au dezbinat sovieticii de naziști, astăzi eram încă sub stăpânirea tiraniei fascist-socialist-comuniste-antichriste și ocultiste... Dacă rămâneau împreună, astăzi și America și Canada și România și toată Africa și Anglia și Grecia era comunistă și antichristă... Nu mai era nimic de făcut... libertatea și dreptatea erau demult apuse și triumfa impostura, minciuna și cultul personalităților impostoare, criminale, lacome, furăcioase și perverse... cum s-a putut observa în perioada Ceușistă. Să mulțumim deci Domnului și unșilor Săi și tuturor slujitorilor pentru înțelepciunea cu care au condus ostilitățile spre biruință până astăzi. Lupta însă continuă pe alte fronturi, căci acum atacul se face prin bani, profit, pornografie, lux, mafie, resurse și crimă și dezinformare și politică descreierată, prin reclame și păcăleli, prin îndobitocire generalizată, prin familie și prin puterile întunericului necunoscut. Așa că rugați-vă Domnului și Biruiască pentru că așa este scris ca să biruiască și să fi Victorios Dumnezeu și omul și robul Său din tot locul... |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:34:28. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.