Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Sfanta Scriptura (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5014)
-   -   Uciderea lui Hristos (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1431)

iosif 24.02.2007 17:34:38

Raman fara cuvinte cand ma gandesc la ideea ca Hristos a fost ucis de rautatea oamenilor. Dumnezeu a venit sa ne aduca lumina adevarului si sansa de a trai in adevar, iar noi i-am dat moartea. Iar EL nu S-a dat inapoi, ci S-a confruntat cu moartea si a biruit-o si pe aceasta, dupa ce in prealabil biruise toate ispitele in trupul uman asumat de El spre mantuirea noastra. Rastignirea lui Iisus este rezultatul mandriei si rautatii umane in forma ei apoteotica.

Va propun aici sa discutam anumite aspecte din viata lui Iisus Hristos care va impresioneaza in mod deosebit.

omulet 24.02.2007 18:19:25

Dragostea Lui. Faptul de a fi cu noi pana la capat, pana la cruce, din Iubire! In momentul in care noi il rastigneam si ii ziceam "NU!" lui Dumnezeu, El, nu numai ca ramanea cu noi (nu fugea, cum am face cei mai multi din noi pusi fiind in fata unei asemenea dusmanii), ci se ruga pentru noi!

mirelat 24.02.2007 19:08:01

Citat:

Īn prealabil postat de iosif
Va propun aici sa discutam anumite aspecte din viata lui Iisus Hristos care va impresioneaza in mod deosebit.

pe mine cel mai mult m-a impresionat si ma impresioneaza in continuare ipostaza Iisus invatator. poate gresesc, dar cand spun Iisus eu il vad pe Domnul cu Evanghelia in mana si dand binecuvantare, nu pe Iisus rastignit. Doamne ajuta !

iosif 25.02.2007 23:14:49

Si ce icoana plina de veselie si de bucurie, de gingasie si de minunatie este binecuvatarea copiilor de catre Iisus. Atata dragoste pentru copii....

mirelat 26.02.2007 00:44:10

sincer, nu stiu la care icoana te referi, daca este una anume... sau poate ai vorbit in sensul figurat, cu referire la copiii care suntem noi in comparatie cu El.

mirelat 26.02.2007 01:26:25

eu la asta ma refeream:
http://www.goarch.org/en/resources/clipart/icondetail.asp?i=74&c=Christ&r=IClifegiver

mirelat 26.02.2007 01:28:11

mirelat 26.02.2007 01:29:44

scuze, n-am reusit sa inserez icoana. am luat lectii de la phradmon dar se pare fara succes...

cozia 26.02.2007 02:24:36

Citat:

Īn prealabil postat de iosif
Raman fara cuvinte cand ma gandesc la ideea ca Hristos a fost ucis de rautatea oamenilor. Dumnezeu a venit sa ne aduca lumina adevarului si sansa de a trai in adevar, iar noi i-am dat moartea.

Mi-e groaza sa ma gindesc ce ar pati Iisus daca ar apare din pustie in zilele noastre si cum ar fi privit de mai marii lumii asteia si mai ales cind vad ce se petrece in Orientul Mijlociu.

iosif 26.02.2007 12:46:25

Ma refeream mai mult la figurat, insa si icoana ca atare este deosebita.

Am impresia de multe ori ca ceea ce s-a intamplat cu legea lui Moise, se intampla si astazi cu legea lui Hristos, respectiv aceasta formalizare, aceasta fatarnicie si aceste autmatisme. Hristos a spus clar ca cei ce se inchina lui Dumnezeu se inchina in duh si in adevar, adica prin traire adevarata.

andreea_teo 01.03.2007 00:18:20

Dumnezeu este iubire, iar dovada suprema a iubirii Sale fata de noi,oamenii, este intruparea si jertfa Fiului Sau, Iisus Hristos.
pt mine jertfa Sa reprezinta momentul cel mai cutremurator. El, Ziditorul universului, sa fie batjocorit si rastignit pe cruce de insasi cununa creatiei Sale-omul.
mantuirea noastra se putea realiza si in alt fel, dar Dummnezeu a ales acest mod tocmai pt a ne arata cat de mult ne iubeste; noi insa ramanem in continuare nepasatorifata de iubirea Sa nemarginita.El, Creatorul lumii, indura atata ocara si moarte pe cruce, iar noi ,tarana fiind, nu suferim nici macar sa fim jigniti in vreun fel, ca ne si ridicam cu multa ura impotriva aproapelui nostru.
cum raspundem dragostei acesteia fara margini?
adancind si mai mult piroanele in mainile si picioarele Mantuitorului?caci cu fiecare pacat asta facem.
Dumnezeu ne iubeste, chiar mai mult decat ne iubim pe noi insine.sa fim constienti de aceasta si sa incetam sa mai rastignim pe Mantuitorul Hristos cu pacatele noastre.

"Caci Dumnezeu asa a iubit lumea, incat pe Fiul Sau Cel Unul-Nascut L-a dat ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica."(Ioan 3,16)

iosif 01.03.2007 17:46:37

Intr-adevar, ca Dumnezeu sa isi dea propriul Fiu spre moarte, spre aceasta suferinta este ceva cu neputinta de inteles in deplinatatea sensurilor. EL a ales jertfa suprema, aceea de a-ti da propriul copil. Ne-a dat tot ceea ce a avut mai scump! E impresionant....

Dumnezeu sa ne ajute sa ne adapam sufleteste din roadele acestei jertfe, ale acestei daruirii!

mariablanca 01.03.2007 20:39:16

atat de multe a facut Dumnezeu pentru mine si face in continuare incat nici nu reusesc sa-i multumesc pentru toate binefacerile de care m-a invrednicit.au existat e atat de coplesitor sa simti ca te iubstemomente in viata mea cand doream sa nici nu mai aud de el, insa El in marea si nesfarsita Sa iubire a facut in asa fel icat sa constientisez ca ceea ce fac nu ma avantajeaza deloc, din contra mai mult rau sufletesc imi produce.in multe angoase pe ca sufletul meu le simtea destul de acut , El a fost balsamul care ma vindeca de acestea, imi dadea o forta interiora sa merg mai departe, sa simt ca nu ma paraseste si nu ma va parasi niciodata.trecand ceva ani din vita mea in care Dumnezeu era important pentru mine numai atunci cand ma aflam la anaghina, acum pot sa spunca iL simt altfel, simt ca trbuie sa fac mai multe pentru El, ca trebuie cu adevarat sa pun in practica ceea El ne-a spus.daca am constintiza iubirea lui Dumnezeu pentru noi si cat de puternica este ea, cred ca ne-am dori sa ne ne fi nici nascut.e atat de coplesitor sa simti ca te iube, ca totul a fost facut pentru ca tu omul sa revii de unde ai plecat si sa recuperezi ceea ce ai pierdutincat nici nu poti sa redai in ezpresi omenesti starea pe care o simti.

Justinian 01.03.2007 22:36:03

"Iubi-Te-voi Doamne, vartutea mea.Domnul este intarirea mea si scaparea mea si izbavitorul meu, Dumnezeul meu, ajutorul meu si voi nadajdui spre Dansul, aparatorul meu si puterea mantuirii mele si sprijinitorul meu."(Ps.XVII,1-3).
E citatul scripturistic favorit.:)

rld_mario 01.03.2007 22:45:00

Iubirea lui Dumnezeu pt noi...Cat de mare e.....?
Iubirea noastra pt El cat de mica e?...Foarte mica..ar trebui toti sa fieca Sfantul Maxim Marturisitorul si in aceste zile cand este cazul sa marturisim,sa fim ca Sfantul Nicolae si sai palmuim oe descendenti lui Arie...
DUMNEZEU ESTE IUBIRE...dar IUBIRE Adevarata,nepatimasa,netrufasa,infinita.Ne-a creat din iubire.si noi?S-a smerit pana la moarte ca noua sa ne fie mai bine,si tot nu ascultam,sa ne aducem aminte ca de multe ori am cam luat-o de la 0...Ne-a dat o sansa...apoi alta...sa nu uitam de catwe ori a vru DOmnul sa piarda Israelul dar la simpla rugaciune a robului sau Moise mereu il ierta...
Apoi a venit Iisus,insusi stapanul sa imbracat in haina de sluga...si ne-a corectat...mai bine zis nea imbunatatit legea...nea dat Legea Iubirii....E mare lucru sa poti iubi pe aproapele tau ca pe tine insuti...daca toti ar respecta porunca asta si desigur si prima<Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau din toata inima....>ar fi un fel de rai pe pamant.
Dar noi ce sa stim noi pamanteni...patimi...pacate...si sa-L rastignim pe Domnul zilnic

iosif 04.03.2007 22:00:42

Dumnezeu victima aparenta a rautatii omenesti....inca nu ma pot gandi la acest lucru, cred ca daca ar fi sa constientizez deplin, nu stiu daca as putea suporta. Si Dumnezeu biruieste prin smerenie, prin acceptare, prin iertare, prin daruire.... Asta e raspunsul cel mai potrivit vizavi de rautatea din jurul nostru.
De aceea si rugaciunea pentru vrajmasi este un aspect cu totul special si nu obiectiv greu de indeplinit...

iosif 10.03.2007 16:33:00

Un alt subiect de meditatie...o mare taina a mantuirii noastre: Fecioara Maria Il naste pe Fiul lui Dumnezeu. E ceva incredibil, e ceva peste putinta de a gandi....si e o minunatie care ar trebui sa ne umple sufletele....pentru ca toate acestea ne arata ca Dumnezeu iubeste cu adevarat, pana la sacrificiu!

Justinian 12.03.2007 23:38:41

Apofatismul spiritualitatii noastre este de neinteles in epoca actuala materialista, secularizata si indiferenta!

iosif 13.03.2007 13:37:01

Si cum se imapaca apofatismul cu realitatea noastra materiala?

Justinian 13.03.2007 17:45:13

Ratiunea care are fica de Dumnezeu mai este in armonie cu apofatimul.
Materialismul distruge roadele spiritualitatii!

Abell 13.03.2007 17:52:31

Citat:

Īn prealabil postat de mirelat
scuze, n-am reusit sa inserez icoana. am luat lectii de la phradmon dar se pare fara succes...

Sper ca am reusit eu sa te ajut

analugojana 14.03.2007 15:22:40

Cunoasterea lui Dumnezeu se realizeaza pe doua cai: apofatica prin negarea a ceea ce nu este Dumnezeu sau in Dumnezeu si catafatica presupune afirmarea calitatilor lui Dumnezeu, a celor ce pot fi exprimate ca fiind in Dumnezeu, de la Dumnezeu, Dumnezeu fara a spune ca fiinta lui Dumnezeu poate fi cunoscuta ci energiile Sale necreate, aceste fiind miscari ale fiintei Dumnezeiesti.

iosif 14.03.2007 20:54:27

Nu uita ca spiritualitatea are si ea o parte materiala, materialul poate fi si el valorificat prin spiritualizare.

sofiaiuga 08.06.2007 20:06:59

Pe mine ma impresioneaza UMILINTA Domnului nostru IISUS HRISTOS ,umilinta care l-a ajutat sa depaseasca greul si impresionantul moment din Gradina Ghetimani cind a vrut sa i se inlature de catre Tatal paharul suferintelor ce aveau sa urmeze.Acest moment este de o mare actualitate azi in viata fiecarui om;adica in ispitele de tot felul care ne ataca sa putem sa trecem de momentul critic LASINDU-NE IN VOIA LUI DUMNEZEU;;MOMENTUL FOARTE DUREROS DAR SI MAGNIFIC DE LUPTA CU PROPRIA-TI FRICA OMENEASCA si scularea din indoiala unei atitudini neconforme cu voia lui DUMNEZEU INTARIT PRIN CREDINTA."TATA DAR VOIA TA SA FIE NU A MEA "

tigerAvalo9 13.11.2008 19:41:49

Uitati-va si voi ce a ajuns Israelul,Iranul ,Irak,Afghanistan etc.In Orientul mijlociu ar trebui sa fie pace si mai multa caldura dar este focarul de infectie a intregii planete.Oamenii au fost neputinciosi,strigau rastignirea Lui,radeau cand auzeau ca este imparatul iudeilor,frica conducatorilor Ierusalimului si a Israelului de pierdere de tron a tarii.Setea de putere a dominat atunci ,domina si acum si va domina.Daca rautatea oamenilor era prezenta in anii aceia ,ce sa mai zicem in zilele noastre.In loc sa IL fi ascultat pe Iisus Hristos oamenii au ras si au strigat rastignirea LUI.Acum daca ar veni din nou pe Pamant exact cum a venit si atunci tot asa se va intampla.Fiindca rautatea si neputinta domina.Eu sincer m-am cam saturat de oamenii de pe strada,de peste tot,majoritatea,plini de ura ,de pacate,razboaie ,crize ,atentate.Tot felul de secte si organizatii etc.Daca ar veni sfarsitu lumea s-ar speria dar ei nu se sperie dupa ce fac pacatul ca sa fie iertati.

Florin-Ionut 13.01.2009 17:46:30

In atotstiinta Lui, Dumnezeu a prestiut ca omul va cadea, dar fara sa predestineze asta. In sfatul cel din veci, Hristos a fost de acord sa creeze omul (dupa chipul Sau, al Fiului) si sa Se jertfeasca pentru a face posibila intoarcerea omului de la rau la bine. Deci putem spune ca lumea a fost intemeiata pe Jertfa lui Hristos cea pregatita mai inainte de veci, pe jertfa Mielului facuta, cum spune "mai inainte de facerea lumii" (stiti bine acel verset, nu-l mai caut). Deci iubirea Fiului pentru noi este deplina, fiindu-ne promisa si data apoi prin smerenia Sa de bunavoie (din iubire): prin chenoza, prin modelul de viata desavarsit si prin luarea asupra-Si a tuturor pacatelor noastre, prin suferinta acceptata ca fiind consecinta pacatelor si prin punerea vietii Sale pentru noi, prin sacrificiul suprem.

Sa nu uitam ca viata noastra trebuie sa decurga dupa acest model al lui Hristos, pentru ca El va fi referinta dupa care vom fi judecati. Deci suntem datori sa ne iubim unii pe altii (asta presupunand jertfa continua pentru aproapele prin asumarea Crucii de fiecare zi) asa cum El ne-a iubit si ne iubeste pe noi toti.

Harul Lui sa ne ajute sa reusim sa dam raspuns bun la intrebarile care vor fi la sfarsit...

tigerAvalo9 15.01.2009 18:20:17

Uitati-va la acest clip si melodie minunata despre Iisus Hristos de pe renumitul site Youtube..

Pe mine m-au infiorat imaginile si versurile.Doamne ajuta

http://www.youtube.com/watch?v=lxiaYF6olUE

windorin 02.04.2009 11:20:52

Imi vine in minte urmatorul gand: cum ar reactiona lumea astazi daca ar vedea un sfant, un nebun pentru Hristos sau pe Insusi Hristos? Sunt aproape sigur ca ar reactiona ca si cea din vremea lor, daca nu mai rau.

Sfintii Parinti spun ca prin fiecare pacat noi Il re-ucidem pe Hristos, Il re-rastignim pe Hristos, a Carui dragoste o necinstim si o lepadam. Tocmai in asta cred ca si consta re-rastignirea lui Hristos, in lepadarea dragostei Sale celei mari. Iar durerea nascuta in inima care iubeste, atunci cand iubirea ii este respinsa, este fara margini.

Dar nu numai atat. Daca Hristos s-ar fi nascut in vremea noastra, El ar fi avut aceeasi sorta. Ar fi fost prins si batut, pentru ca indrazneste sa Se numeasca pe Sine Fiu al lui Dumnezeu. Ar trebui sa ne dea de gandit faptele iudeilor si ale fariseilor.

Ar trebui sa ne dea de gandit cuvintele Mantuitorului "Parinte, iarta-le lor pacatul acesta, ca nu stiu ce fac". Simtim oare ca aceste cuvinte ne sunt spuse noua? Aceste cuvinte se refera la fiecare dintre noi, nu doar la fariseii rastignitori. [COLOR=red]"Parinte, iarta-i pe toti cei care M-ar fi rastignit pe Mine, pana la ultimul om care se va naste. Iarta-i pe multi altii care s-ar fi comportat identic cu acestia."[/COLOR]

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:02:57.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.