Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Morala Crestina (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5076)
-   -   Problemele si coruptia Bisericii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14414)

Odinsson 16.01.2012 09:48:50

Problemele si coruptia Bisericii

In acest post ,sa discutam despre lucruri ce nu isi au locul in Biserica.
De exemplu pentru o persoana sa fie inmormantata trebuie sa fie platita acea taxa;Unii preoti cer donatii si apoi folosesc banii in cu totul alte scopuri,etc.

Feel free to discuss.

N.Priceputu 16.01.2012 09:57:14

adică hai să mai bârfim un pic, că ne plictisim...

Odinsson 16.01.2012 10:10:25

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 422267)
adică hai să mai bârfim un pic, că ne plictisim...

Chiar deloc.

Lucian008 16.01.2012 10:16:37

Citat:

În prealabil postat de Odinsson (Post 422274)
Chiar deloc.

Ba exact asa. De ce este relevant? Sunt chestii pe care le cunosc multi. Cu ce ne ajuta sa stim ca sunt departe de Hristos unii clerici?

N.Priceputu 16.01.2012 10:20:37

Atunci care-i scopul? Vorbim așa, la modul general, din auzite? Să spunem lucruri de genul: „Ați auzit ce-a făcut cutare preot? Cum cheltuie el banii oamenilor...” Nu e asta bârfă? Chiar de ar veni cineva cu dovezi. Care e folosul discutării lor aici? Vom îndrepta ceva? Sau poate vom reuși doar să sporim imaginea negativă proiectată de multe ori nedrept asupra preoțimii. Spun asta din cauză că personal am cunoscut destul de mulți preoți care își fac treaba cu dăruire și conștiinciozitate.

Mihnea Dragomir 16.01.2012 10:21:11

Citat:

În prealabil postat de Odinsson (Post 422266)
In acest post ,sa discutam despre lucruri ce nu isi au locul in Biserica.
De exemplu pentru o persoana sa fie inmormantata trebuie sa fie platita acea taxa;Unii preoti cer donatii si apoi folosesc banii in cu totul alte scopuri,etc.

Feel free to discuss.

Eu nu înțeleg, cum ați vrea: să fie gratis ? Și cheltuielile bisericii, cine să le plătească ? Adică de unde credeți dv că vin banii pentru lumină, căldură, telefon, benzină, covoare, odoare, etc, etc ?

Odinsson 16.01.2012 11:04:41

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 422277)
Atunci care-i scopul? Vorbim așa, la modul general, din auzite? Să spunem lucruri de genul: „Ați auzit ce-a făcut cutare preot? Cum cheltuie el banii oamenilor...” Nu e asta bârfă? Chiar de ar veni cineva cu dovezi. Care e folosul discutării lor aici? Vom îndrepta ceva? Sau poate vom reuși doar să sporim imaginea negativă proiectată de multe ori nedrept asupra preoțimii. Spun asta din cauză că personal am cunoscut destul de mulți preoți care își fac treaba cu dăruire și conștiinciozitate.

Stiu 2 cazuri cu ce fac preotii cu acesti bani fiind cunostinte.Folosul e sa stie lumea ca nu totul e roz in Biserica.
De exmplu vine un preot acasa la mine,sa sfinteasca casa si el isi insala nevasta.Ce valoare are?

Odinsson 16.01.2012 11:06:26

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 422278)
Eu nu înțeleg, cum ați vrea: să fie gratis ? Și cheltuielile bisericii, cine să le plătească ? Adică de unde credeți dv că vin banii pentru lumină, căldură, telefon, benzină, covoare, odoare, etc, etc ?

Nu ,dar mie mi se pare o nesimtire in fata omului ca Biserica nu inmormanteaza de exemplu daca nu e platita taxa.

Erethorn 16.01.2012 11:06:29

Citat:

În prealabil postat de Odinsson (Post 422286)
Stiu 2 cazuri cu ce fac preotii cu acesti bani fiind cunostinte.Folosul e sa stie lumea ca nu totul e roz in Biserica.
De exmplu vine un preot acasa la mine,sa sfinteasca casa si el isi insala nevasta.Ce valoare are?

Sunteți credincios ?

Odinsson 16.01.2012 11:09:34

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 422288)
Sunteți credincios ?

Da in cred in Dumnezeu,dar nu il vad neaparat cum il vede majoritatea.Cred in ce ne invata:iubire,respect,etc.
Pentru mine religia e ca si politica ,cu bune si rele.

Lucian008 16.01.2012 11:10:01

Citat:

Asa si care e folosul ca nu am inteles? Cu ce ma ajuta pe mine sa stiu ca un preot e desfranat?
Citat:

Exact aceeasi valoare pe care ar fi avut-o daca ar fi venit unul dintre Apostoli.

Lucian008 16.01.2012 11:11:20

Citat:

În prealabil postat de Odinsson (Post 422289)
Da in cred in Dumnezeu,dar nu il vad neaparat cum il vede majoritatea.Cred in ce ne invata:iubire,respect,etc.
Pentru mine religia e ca si politica ,cu bune si rele.

Am inteles: "Eu cred in sinea mea si nu am nevoie de intermediari. Stie Dumnezeu ca eu cred in el".

N.Priceputu 16.01.2012 11:25:02

Citat:

Pentru felul în care gestionează banii preoții dau socoteală consiliului parohial, din câte știu. Și trebuie să informeze și adunarea parohială, să știe unde se duc banii. Dacă nu sunt folosiți cum doresc oamenii din parohie, cred că trebuie făcută plângere la protopopiat sau arhiepiscopie. Dar dacă facem plângerea pe forum ce vom obține?
Că lucrurile nu sunt roz în Biserică cred că lumea știe destul de bine. Mai degrabă înclină să vadă în nuanțe de gri sau negru. Dar există și roz, numai că trebuie să știi unde să privești, adică în sus. Pentru că prea ades se uită că Biserica este instituție divino-umană. Și când intri în ea, ca să te rogi, ca să regăsești legătura cu Dumnezeu și cu ceilalți credincioși, auzi îndemnul „toată grija lumească să o lepădăm”. Dacă nu reușim asta, gândindu-ne la prețul mașinii preotului, de exemplu, degeaba ne ducem, că nu ne folosim.

DragosP 16.01.2012 11:29:09

Nu credeți că troll-ul nu trebuie alimentat?

Lucian008 16.01.2012 11:36:43

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 422297)
Nu credeți că troll-ul nu trebuie alimentat?

Nu i-a dat nimeni satisfactie. Probabil sa se astepta la o avalansa de "probleme". Doar ca nu i-a iesit.

Mihnea Dragomir 16.01.2012 11:41:10

Citat:

În prealabil postat de Odinsson (Post 422287)
Nu ,dar mie mi se pare o nesimtire in fata omului ca Biserica nu inmormanteaza de exemplu daca nu e platita taxa.

Nu, e invers. Nesimtire este atunci când vrei ca biserica să facă acest serviciu fără să dai nimic.

Odinsson 16.01.2012 11:52:21

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 422303)
Nu, e invers. Nesimtire este atunci când vrei ca biserica să facă acest serviciu fără să dai nimic.

De curiozitate ,stie cineva de cand a aparut aceasta taxa?

Lucian008 16.01.2012 11:58:00

Citat:

În prealabil postat de Odinsson (Post 422307)

De ce asta relevant?

DragosP 16.01.2012 12:00:05

Citat:

De când și să te ușurezi în centru costă.

fallen 16.01.2012 12:00:45

Imagineaza-ti ca ai vrea sa te duci intr-o biserica sa-ti botezi copilul sau sa ingropi un mort si ar fi frig, igrasie pe pereti si ar ploua prin tavan. Te-ai mai duce a doua oara acolo?
Sau mai bine imagineaza-ti ca ai fi tu popa, tanar absolvent si ai primi o parohie intr-un sat uitat de lume, in care mai traiesc trei babe mai mult moarte decat vii, si n-ai avea bani nici de lemne sa faci focul, iar cand va veni iarna, alea trei babe care veneau n-or sa mai vina ca or sa intre in spital (sau in pamant), si poate chiar tu dupa o slujba- doua la plus cateva grade celsius o sa faci tbc.
Daca ceri de la obraz si lumea n-are bani, nu e bine. Daca "investesti" la inceput - material si spiritual, lumea s-ar putea sa ajunga sa dea de bunavoie, poate mai mult decat aluia care cere. Totul e sa nu fii lacom. Dar trebuie sa te "pliezi" pe nevoile "beneficiarului".

Erethorn 16.01.2012 12:04:03

Citat:

Citiți Noul Testament.

DragosP 16.01.2012 12:50:19

Face buba la capu la troll cititu'.

catalin2 16.01.2012 12:56:41

Serviciile religioase nu sunt obligatorii, se fac doar pentru cei ce apartin de BO. Alternativa poate fi si saparea unei gropi de catre rudele decadatului si ingroparea acolo. Nu trebuie platiti gropari, preoti, cosciug, etc.

Odinsson 16.01.2012 13:04:54

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 422321)
Face buba la capu la troll cititu'.

Trist.Vino cu ceva constructiv.

Lucian008 16.01.2012 13:06:33

Citat:

În prealabil postat de Odinsson (Post 422325)

Am venit eu cu ceva constructiv. Doar ca nu mi-ati raspuns. Inteleg ca va asteptati la altceva, dar...

DragosP 16.01.2012 13:08:38

Citat:

În prealabil postat de Odinsson (Post 422325)

Știu că e trist, dar n-am ce să-ți fac...

Odinsson 16.01.2012 13:21:01

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 422327)
Am venit eu cu ceva constructiv. Doar ca nu mi-ati raspuns. Inteleg ca va asteptati la altceva, dar...

Doar sunt curios cand a aparut taxa.Si de citit nu am timp,unii mai au sesiune.

fallen 16.01.2012 13:35:17

Nu va mai agitati. Cu totii trebuie sa mancam o paine, iar pentru asta trebuie sa punem ceva la vanzare, chiar daca suna urat. Cu cat vrem sa fie mai multa si mai diversificata "painea" cu atat trebuie sa diversificam si noi oferta de servicii pe care le prestam. Bietul Isus a zis El sa nu ne complicam existenta cu chestii efemere, dar pana la urma a ajuns El insusi obiect de vanzare. Si inca nu unul usor de vandut. Mai ales acum cand parca lumea s-a pus sa-L desfiinteze, sa-L ingroape odata cu biserica. Probabil Biserica va trebui sa-si revizuiasca "strategia de marketing" ca sa poata supravietui si mai ales sa-L salveze pe Cristos. Dar pentru asta e nevoie de minti luminate, un popa prost nu se gandeste decat sa manance si el azi o paine cu familia, si pentru asta are nevoie de alea 200 de lei pe care ti le cere la inmormantare. Unul putin mai destept, se gandeste cum sa te faca sa vii singur la biserica, de placere, si sa-i dai tu bani de bunavoie, pe care sa-i reinvesteasca si sa atraga si mai multi oameni la biserica si astfel, oamenii sa primeasca cuvantul Domnului.

DragosP 16.01.2012 13:46:46

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 422340)
Unul putin mai destept, se gandeste cum sa te faca sa vii singur la biserica, de placere, si sa-i dai tu bani de bunavoie, pe care sa-i reinvesteasca si sa atraga si mai multi oameni la biserica si astfel, oamenii sa primeasca cuvantul Domnului.

La Biserică nu vii de "plăcere", vii de credință!

Lucian008 16.01.2012 13:50:36

Citat:

În prealabil postat de Odinsson (Post 422334)
Doar sunt curios cand a aparut taxa.Si de citit nu am timp,unii mai au sesiune.

Eu intrebam doar de ce e relevant cand a aparut acesta taxa? Si de ce e relevant sa stim ca nu stiu ce preot e un desfranat? Cu ce ma ajuta?

fallen 16.01.2012 14:04:18

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 422345)
La Biserică nu vii de "plăcere", vii de credință!

Si te duci mai degraba la un popa chitros sau la unul binevoitor?

DragosP 16.01.2012 14:05:06

Ce importanță are?

fallen 16.01.2012 14:18:08

Are. Din ce in ce mai multa lume huleste Biserica, si daca nu face ceva ca sa recastige teren, o sa ne rugam pe camp si prin parcuri si n-o sa mai respectam nici o regula, o sa aruncam mortii in ocean si o sa ne cunune "Elvis" la cazinou.

Adriana Cluj 16.01.2012 14:19:36

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 422362)
Are. Din ce in ce mai multa lume huleste Biserica, si daca nu face ceva ca sa recastige teren, o sa ne rugam pe camp si prin parcuri si n-o sa mai respectam nici o regula, o sa aruncam mortii in ocean si o sa ne cunune "Elvis" la cazinou.

Dar noi cat de "chitrosi" suntem? Cum stam cu barna din ochi?
Oricat de chitros ar fi, tot ii mai bun ca noi!

fallen 16.01.2012 14:22:46

Fiecare dintre noi, preoti sau mireni, nu suntem altceva decat victimele propriei noastre lacomii sau nesigurante materiale, care ne determina sa fim mai mult sau mai putin chitrosi.
faptul ca nu avem credinta, e cu totul altceva.

Lucian008 16.01.2012 14:24:09

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 422362)

Angajatii departamentului de marketing sunt momentan in concediu.
Acum pe bune, Biserica are probleme pe care trebuie sa le rezolve, dar "imaginea" ei nu este una dintre ele.

fallen 16.01.2012 14:29:22

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 422367)
Angajatii departamentului de marketing sunt momentan in concediu.
Acum pe bune, Biserica are probleme pe care trebuie sa le rezolve, dar "imaginea" ei nu este una dintre ele.

Crede-ma ca si mie mi-e sila ca trebuie sa ma "vand" ca pe o marfa...As prefera sa-mi castig existenta din agricultura, dar nu mai sunt vremurile alea...
Din punctul meu de vedere, biserica e in pericol, sau poate ea nu e, dar credinta mea cu siguranta e in pericol sa fie zdruncinata de convingerile anti-religioase din mediul in care traim.

Si daca as lucra la departamentul de marketing al bisericii cred ca as sti ce e de facut.
(Ei, nu la Patriarhie, sau la Vatican, la o biserica de cartier sau chiar de tara).

Mihai36 16.01.2012 21:37:16

Zici ca nu mai snt vremurile pentru agricultura sau legumicultura , apicultura etc dar altii deja traiesc din asta ,

chiar daca acum nu mai sint acele vremuri ele vor veni caci daca ni se arata ca in Ierusalim va fi foamete si lumea se va bate pe o coaja de piine in perioada de dupa cele 3 zile de intuneric atunci va fi in toata lumea si asta ne va obliga sa fugim la sat si sa ne asiguram subzistenta

valer.cosma 16.01.2012 21:42:48

Esop isi imagina oamenii purtind o pereche de desagi pe umar. In partea din fata pun vietile celorlalti iar in partea din spate, propria viata. Pe cele din fata le vad, devenind acerbi acuzatori pt. orice gresala facuta, pe cea din spate nu o vad....deci se intelege...preotul este supus tentatiilor ca oricare dintre noi,unii rezista, altii sunt invinsi,dar lucrul acesta este normal,nu pot fi toti invingatori, dar pt. faptul ca sunt printre ei si unii nedemni de misiunea lor, trebuie sa ne pierdem credinta?

mihaila_alin 16.01.2012 22:28:23

am facut nenumarate greseli in viata mea,Doamne iartama.

credinta se poate pierde si datorita luptei cu morile de vint din biserica,eu cunosc cazuri.lupta cu morile de vint este o cauza pierduta din start, va asigur!.
insa nu trebuie sa ma luati in seama oricum nu am dreptate.

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:52:16.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.