Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Invataturi incredibile, mai putin cunoscute ale adventistilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14420)

Erethorn 17.01.2012 18:27:47

Invataturi incredibile, mai putin cunoscute ale adventistilor

Câți dintre voi știau că adventiștii de ziua a șaptea au susținut, asemenea Martorilor lui Jehova, că Iisus Hristos ar fi nici mai mult nici mai puțin decât.... Arhanghelul Mihail ?!

Mihai36 17.01.2012 18:42:03

teoriile astea sint ale unor oameni veniti in adv. de la martori sau este ceva oficiat doctrinar?
fiindca si eu am vizitat de citeva ori adunarile adv-ca si pe ale altora- insa nu am sesizat acest lucru inca.

Din punctul meu de vedere trebuie facuta o anume distinftie insa daca vedem lucrurile in sensul in care Iisus cuprinde si puterile de manifestare ale Arh ..ale ambilor chiar -atunci da se poate spune si asa cu aproximatie insa delimitarea ar trebui sa se faca clar incit sa nu fie astfel de dubii si confuzii.

Erethorn 17.01.2012 18:50:34

Mai multe aici, inclusiv despre magistralul joc de picioare pe care il fac in ultima perioada pentru a evita consecintele acestei invataturi aberante:

http://en.wikipedia.org/wiki/Seventh...hangel_Michael

http://www.amazingfacts.org/free-stu...the-archangel?

http://www.sdanet.org/atissue/trinity/michael.htm

grasu77 17.01.2012 20:17:13

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 422747)
Câți dintre voi știau că adventiștii de ziua a șaptea au susținut, asemenea Martorilor lui Jehova, că Iisus Hristos ar fi nici mai mult nici mai puțin decât.... Arhanghelul Mihail ?!

1. Nu este cazul sa umblati cu mizerii, asociindu-i pe adventistii de ziua a saptea de cu martorii lui Iehova. In plus, chiar sunteti sigur ca martorii lui Iehova cred in rolul de arhanghel al Domnului Iisus Hristos sau este o nascocire a dvs.? Intreb, pentru ca eu am umblat si pe la martorii lui Iehova si le cunosc foarte bine invataturile. Nu cunosc sa aiba invatatura la care faceti dvs referire. Nu cumva minti cu rautate, crestine?

2. Sfanta Scriptura (pe care Dumnezeu ne-a dat-o) ne arata ca Domnul Iisus Hristos are mai multe denumiri si roluri (creator, miel, preot, etc). Tot El are si rolul de arhanghel, fiind Cel care va conduce lupta impotriva diavolului.

Mai multe argumente (in limba romana) despre rolul de arhanghel al Domnului Iisus Hristos, gasiti aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Arhanghelul_Mihail (cititi doar primele 3 parti - pana la "sfintii arhangheli Mihail si Gavril" - titlu gresit deoarece in Sfanta Scriptura exista doar un Singur arhanghel, Mihail ).

Argumente pentru aceasta credinta exista, asa ca nu o puteti numi invatatura incredibila. Puteti, cel mult, sa nu fiti de acord cu o astfel de invatatura.

P.S. V-am rugat sa deschideti un topic despre identificarea bisericii catolice, in Sfanta Scriptura (caci sunt multe date de identificafre a acestei puteri religioase). Ar fi o tema pe gustul dvs. Nu vreti sa aflam mai multe despre biserica catolica, chiar din Sfanta Scriptura? Astept sa deschideti topicul (la locul potrivit - doar nu o sa-l deschideti la "secte si culte").

Erethorn 17.01.2012 20:27:18

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 422765)
1. Nu este cazul sa umblati cu mizerii, asociindu-i pe adventistii de ziua a saptea de cu martorii lui Iehova. In plus, chiar sunteti sigur ca martorii lui Iehova cred in rolul de arhanghel al Domnului Iisus Hristos sau este o nascocire a dvs.? Intreb, pentru ca eu am umblat si pe la martorii lui Iehova si le cunosc foarte bine invataturile. Nu cunosc sa aiba invatatura la care faceti dvs referire. Nu cumva minti cu rautate, crestine?

Martorii cred că Iisus este aceeași persoană cu arhanghelul Mihail. Degeaba încercați să vă dați după cireș, introducând distincția "rolului". Ab origine este aceeași învățătură aberantă.

Citat:

2. Sfanta Scriptura (pe care Dumnezeu ne-a dat-o) ne arata ca Domnul Iisus Hristos are mai multe denumiri si roluri (creator, miel, preot, etc). Tot El are si rolul de arhanghel, fiind Cel care va conduce lupta impotriva diavolului.

Unde scrie în Sfânta Scriptură "Iisus este arhanghel" ?

Unde scrie în Sfânta Scriptură "Iisus este Mihail" ?

Unde scrie în Sfânta Scriptură "Există un singur arhanghel" ?

Citat:

P.S. V-am rugat sa deschideti un topic despre identificarea bisericii catolice, in Sfanta Scriptura (caci sunt multe date de identificafre a acestei puteri religioase). Ar fi o tema pe gustul dvs. Nu vreti sa aflam mai multe despre biserica catolica, chiar din Sfanta Scriptura? Astept sa deschideti topicul (la locul potrivit - doar nu o sa-l deschideti la "secte si culte").

Dumneavoastră doriți, cu adevărat, să deschidem câte un topic pentru fiecare aberație azeșistă, doar așa, ca să vă faceți de râs în mod plenar și definitiv ?

grasu77 17.01.2012 20:48:28

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 422769)
Martorii cred că Iisus este aceeași persoană cu arhanghelul Mihail. Degeaba încercați să vă dați după cireș, introducând distincția "rolului". Ab origine este aceeași învățătură aberantă.

Chiar acum am in mana o carte a martorilor lui Iehova, despre Domnul Iisus Hristos (intitulata "Cel mai mare Om care a trait vreodata"). Nici in aceasta carte si nici in alte invataturi ale martorilor lui Iehova nu am gasit ceea ce sustineti dvs. Tind sa cred ca dumneata ai aruncat o minciuna pentru a-i denigra pe adventistii de ziua a saptea (prin asocierea lor cu martorii lui Iehova).

Citat:

Unde scrie în Sfânta Scriptură "Iisus este arhanghel" ?

Vedeti explicatiile din acest link: http://ro.wikipedia.org/wiki/Arhanghelul_Mihail. De altfel, de vreme ce nu recunoasteti nici preotia lui Hristos, cum sa-i recunoasteti rolul de conducator al ingerilor buni (arche - conducator, anghelos - ingeri)?

Citat:

Unde scrie în Sfânta Scriptură "Iisus este Mihail" ?

Este ca si cum ai intreba: unde scrie in Scriptura ca Iisus este ca Dumnezeu (Mihail inseamna "Cine este ca Dumnezeu").

Citat:

Unde scrie în Sfânta Scriptură "Există un singur arhanghel" ?

Cuvantul "arhanghel" (conducatorul ingerilor) apare in Scriptura doar de 2 ori: 1 data referitor la arhanghelul Mihail si 1 data cand se vorbeste despre revenirea Mantuitorului (1 Tes 4:16). Punct. Nu stiu de unde scoti dumneata mai multi arhangheli (unii cu nume foarte ciudate: uriel, metatron, ).

Citat:

Dumneavoastră doriți, cu adevărat, să deschidem câte un topic pentru fiecare aberație azeșistă, doar așa, ca să vă faceți de râs în mod plenar și definitiv ?

Unde dai si unde crapa! Eu va rog sa identificati dvs. (si alti catolici) biserica catolica, in Sfanta Scriptura. Caci, aceasta mareata institutie nu are cum sa nu apara in Scriptura. Aveti ocazia sa va laudati, cu biserica dvs. In plus, nu s-a deschis nici un topic cu o astfel de tema ("biserica catolica in Sfanta Scriptura").

I.Calin 17.01.2012 20:51:43

Citat:

Are dreptate, Erethorn. Chiar dacă dvs. ați umblat pe la martorii lui Iehova, se pare că nu au avut încă încredere în dvs. să vă spună chiar totul. Acum șase săptămâni discutam, din păcate*, cu un astfel de individ care încerca să mă convingă de identitatea "fără echivoc" dintre Arhanghelul Mihail și Iisus Hristos. (Oricum și printre martori există disensiuni, grupulețe și rătăciți de tot soiul, la fel ca ceilalți vajnici scoborâtori în linie directă din "apostolii americani comis voiajori din secolul I d.Hr.").

*Spun "din păcate" fiindcă am renunțat demult să mai port discuții "face to face" cu cei care nu îngenunchează niciodată în fața Creatorului lor în casele lor de rugăciune (Dar într-un fel îi și înțeleg. Ce sentimente de pietate și evlavie ar putea să-ți inducă țambalele și acordeoanele?).

Erethorn 17.01.2012 20:59:35

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 422777)
Chiar acum am in mana o carte a martorilor lui Iehova, despre Domnul Iisus Hristos (intitulata "Cel mai mare Om care a trait vreodata"). Nici in aceasta carte si nici in alte invataturi ale martorilor lui Iehova nu am gasit ceea ce sustineti dvs. Tind sa cred ca dumneata ai aruncat o minciuna pentru a-i denigra pe adventistii de ziua a saptea (prin asocierea lor cu martorii lui Iehova).

.

Uite ce zice site-ul oficial al Martorilor.

http://www.watchtower.org/e/bh/appendix_11.htm

Acum aștept scuzele.

stefan florin 17.01.2012 21:02:57

Citat:

Mai multe argumente (in limba romana) despre rolul de arhanghel al Domnului Iisus Hristos, gasiti aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Arhanghelul_Mihail (cititi doar primele 3 parti - pana la "sfintii arhangheli Mihail si Gavril" - titlu gresit deoarece in Sfanta Scriptura exista doar un Singur arhanghel, Mihail ).

Argumente pentru aceasta credinta exista, asa ca nu o puteti numi invatatura incredibila. Puteti, cel mult, sa nu fiti de acord cu o astfel de invatatura.

Nu sarii in sus prietene, fiindca sari degeaba. In cartea "Ce ne invata in realitate Biblia" la subtitlul "Cine este arhanghelul Mihail" la pag. 218, martorii lui Iehova invata acelasi lucru ca si voi adventistii: Iisus este arhanghelul Mihail! Precizez ca acesta carte martorii o folosesc in "studiul" biblic cu viitorii lor prozeliti si este editata de Watch Tower and Tract Society of Pennsylvania, Brooklyn, New York, USA-2005. Asa ca ALTCINEVA MINTE CU RAUTATE zicand ca le cunoste FOARTE BINE invataturile martorilor lui Iehova.
Asa ca te intreb si eu: UNDE SCRIE IN BIBLIE CA IISUS ESTE ARHANGHELUL MIHAIL? Doamne ajuta!

iuliu46 17.01.2012 21:06:41

Ce tampenie spuneti .Ca in biblie scrie Arhanghelul Mihail deci el e singurul arhanghel.Scrie foarte clar in Biblie ca Mihail este unul dintre capetenii nu scrie nicaieri ca este singurul arhanghel . Arhanghel = Capetenie.
Am mai dat citatul ala unde scrie clar ca Mihail este una din capeteniile cele mai de seama.Daca este una din capetenii inseamna ca mai sant si altii.Satana a fost una din capeteniile cele mai de seama.

osutafaraunu 17.01.2012 21:22:31

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 422784)
Ce tampenie spuneti .Ca in biblie scrie Arhanghelul Mihail deci el e singurul arhanghel.Scrie foarte clar in Biblie ca Mihail este unul dintre capetenii nu scrie nicaieri ca este singurul arhanghel . Arhanghel = Capetenie.
Am mai dat citatul ala unde scrie clar ca Mihail este una din capeteniile cele mai de seama.Daca este una din capetenii inseamna ca mai sant si altii.Satana a fost una din capeteniile cele mai de seama.

În dogma ortodoxă și Satana e considerat arhanghel? Dacă tot sunt mai mulți... iar dumnealui e tot una din "căpeteniile cele mai de seamă" printre îngeri...

stefan florin 17.01.2012 21:26:14

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 422786)
În dogma ortodoxă și Satana e considerat arhanghel? Dacă tot sunt mai mulți... iar dumnealui e tot una din "căpeteniile cele mai de seamă" printre îngeri...

Nu. La ortodocsi, ca si in Biblie, satana a fost Heruvim asa cum scrie la Isaia. Dar tot nu ai raspus: UNDE SCRIE IN BIBLIE CA IISUS E ARHANGHELUL MIHAIL? Doamne ajuta!

iuliu46 17.01.2012 21:31:49

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 422786)

Mai 99 tu nu citesti ce scrie la Psalm ? "Dar voi ca niste oameni muriti si ca unul din capetenii cadeti ". Am zis ca a fost o capetenie dar ce sa-i faci asa intelege adventistul.Scrie in Biblie ca Mihail e una dintre capeteniile cele mai de seama ?
"Dar căpetenia împărăției Persiei mi-a stat împotrivă douăzeci și una de zile; însă iată că Mihail, una din căpeteniile cele mai de seamă, mi-a venit în ajutor și am ieșit biruitor acolo, lângă împărații Persiei." Cum poate fi unul singur daca este una dintre capetenii ? Si cum poate fi Iisus ?

stefan florin 17.01.2012 21:39:13

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 422791)
Mai 99 tu nu citesti ce scrie la Psalm ? "Dar voi ca niste oameni muriti si ca unul din capetenii cadeti ". Am zis ca a fost o capetenie dar ce sa-i faci asa intelege adventistul.Scrie in Biblie ca Mihail e una dintre capeteniile cele mai de seama ?
"Dar căpetenia împărăției Persiei mi-a stat împotrivă douăzeci și una de zile; însă iată că Mihail, una din căpeteniile cele mai de seamă, mi-a venit în ajutor și am ieșit biruitor acolo, lângă împărații Persiei." Cum poate fi unul singur daca este una dintre capetenii ? Si cum poate fi Iisus ?

la intrebarea asta:Iisus=arhanghelul Mihail vad ca prietenii adventisti sunt la fel de vorbareti ca si pestii. Doamne ajuta!

Erethorn 17.01.2012 21:39:46

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 422791)

Vedeți de ce am spus că azeșiștii au fost nevoiți să facă joc de picioare pentru a încerca să evite concluzia logică la care duce această identificare Mihail egal Iisus ?

Concluzia (pe care, de altfel, Martorii și-o însușesc) este că Iisus este o creatură - una din căpetenii.

Azeșiștii, deși la origine nu au fost trinitarieni, au devenit trinitarieni în prima parte a secolului trecut; totuși, la identificarea lui Iisus cu Mihail nu au renunțat, deși o asemenea doctrină numai la arianism poate conduce.

stefan florin 17.01.2012 21:43:31

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 422796)
Vedeți de ce am spus că azeșiștii au fost nevoiți să facă joc de picioare pentru a încerca să evite concluzia logică la care duce această identificare Mihail egal Iisus ?

Concluzia (pe care, de altfel, Martorii și-o însușesc) este că Iisus este o creatură - una din căpetenii.

Azeșiștii, deși la origine nu au fost trinitarieni, au devenit trinitarieni în prima parte a secolului trecut; totuți, la identificarea lui Iisus cu Mihail nu au renunțat.

Trinitate, termen care de altfel nu se gaseste in Biblie, si totusi adventistii nu-l contesta la fel cum fac cu sufletul nemuritor (pe motiv ca nu exista in Biblie acesti 2 termeni: suflet nemuritor). Doamne ajuta!

Erethorn 17.01.2012 21:54:35

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 422795)
la intrebarea asta:Iisus=arhanghelul Mihail vad ca prietenii adventisti sunt la fel de vorbareti ca si pestii. Doamne ajuta!

Sunt muți ca peștii pentru că există o schemă, o tactică a prozelitismului.

După cum bine a observat sora nutucutu, există doar câteva subiecte pe care adventiștii le abordează, aproape obsesiv, în discuțiile cu ortodocșii sau catolicii: sâmbăta, carnea de porc, sufletul muritor. Identitatea Iisus = Mihail nu face parte dintre aceste subiecte.

Ăsta e unul dintre lucrurile pe care le afli a posteriori, după ce te-ai lăsat prostit să renunți la Biserica Apostolilor.

Erethorn 17.01.2012 22:26:45

Domnule Trice, unde ați dispărut ?

Așteptăm cu interes să ne arătați unde scrie în Sfînta Scripură că Iisus Hristos este arhanghelul Mihail.

iuliu46 17.01.2012 22:37:55

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 422800)
Sunt muți ca peștii pentru că există o schemă, o tactică a prozelitismului.

După cum bine a observat sora nutucutu, există doar câteva subiecte pe care adventiștii le abordează, aproape obsesiv, în discuțiile cu ortodocșii sau catolicii: sâmbăta, carnea de porc, sufletul muritor. Identitatea Iisus = Mihail nu face parte dintre aceste subiecte.

Ăsta e unul dintre lucrurile pe care le afli a posteriori, după ce te-ai lăsat prostit să renunți la Biserica Apostolilor.

Sa nu mai amintim despre cum o sa atace Satana Noul Ierusalim de pe pamant unde se afla Iisus si sfintii lui aia care or sa invie cu o mie de ani inaintea celorlalti .:4:
Sa nu mai amintim despre "timpul de har " .Auzi ce doctrina .Iei un verset din Apocalipsa : "Cine e nedrept, să nedreptățească înainte. Cine e spurcat, să se spurce încă. Cine este drept, să facă dreptate mai departe. Cine este sfânt, să se sfințească încă."
Dupa care decretezi tu ca dupa "prima venire a mantuitorului " nu o sa se mai mantuie nimeni de pe pamant.Cea mai mare erezie pentru ca daca exista judecata si daca Dumnezeu e drept exista si posibilitate de mantuire.Nimeni nu spune unde scrie despre "timpul de har" , e o doctrina inventata din burta si gata.

Mihnea Dragomir 17.01.2012 23:50:50

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 422821)
Nimeni nu spune unde scrie despre "timpul de har" , e o doctrina inventata din burta si gata.

Da, e inventată din burtă, numai că pe asta nu au inventat-o adventiștii, ci alți protestanți, dinaintea lor. Schematic, sunt două feluri de protestanți: milenariștii și non-milenariștii.

Noi ne închipuim că (neo)protestanții cred în aceleași lucruri, dar, de fapt, între ei sunt deosebiri MULT mai mari decât între catolici, ortodocși și non-calcedonieni. Culmea e că la această dispersie doctrinară s-a ajuns plecând de la o credință care îi unește: sola Scriptura. Din păcate pentru ei, Dumnezeu nu ne-a lăsat un manual de religie, ci o Biblie. Când oamenilor li se spune să o înțeleagă cum îl taie capul pe fiecare, când li se spune că nu e nevoie de nicio instituție divino-umană care să interpreteze în mod legitim Biblia, apar dezastrele care se văd: Isus este arhanghel, sâmbăta e Duminică, "sufletele se odihnesc" e pe bune, "Răpirea" și "Mileniul" sunt pe bune, în schimb "pe această piatră voi construi Biserica Mea" și "acesta este Trupul Meu" sunt metafore.

stefan florin 18.01.2012 00:08:53

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 422837)
Da, e inventată din burtă, numai că pe asta nu au inventat-o adventiștii, ci alți protestanți, dinaintea lor. Schematic, sunt două feluri de protestanți: milenariștii și non-milenariștii.

Noi ne închipuim că (neo)protestanții cred în aceleași lucruri, dar, de fapt, între ei sunt deosebiri MULT mai mari decât între catolici, ortodocși și non-calcedonieni. Culmea e că la această dispersie doctrinară s-a ajuns plecând de la o credință care îi unește: sola Scriptura. Din păcate pentru ei, Dumnezeu nu ne-a lăsat un manual de religie, ci o Biblie. Când oamenilor li se spune să o înțeleagă cum îl taie capul pe fiecare, când li se spune că nu e nevoie de nicio instituție divino-umană care să interpreteze în mod legitim Biblia, apar dezastrele care se văd: Isus este arhanghel, sâmbăta e Duminică, "sufletele se odihnesc" e pe bune, "Răpirea" și "Mileniul" sunt pe bune, în schimb "pe această piatră voi construi Biserica Mea" și "acesta este Trupul Meu" sunt metafore.

ca sa nu mai vorbim ca Trupul si Sangele Mantuitorului sunt niste simboluri. Doamne ajuta!

grasu77 18.01.2012 08:07:38

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 422780)
Uite ce zice site-ul oficial al Martorilor.

http://www.watchtower.org/e/bh/appendix_11.htm

Acum aștept scuzele.

Da. Aveti dreptate. Imi cer scuze.

O intrebare totusi: de ce trebuia sa-i aduceti in discutie pe martorii lui Iehova (asociindu-i cu adventistii de ziua a saptea)? Eu stiu ca adventistii se aseamana mai mult cu catolicii si ortodocsii. Credem in dumnezeirea Domnului Iisus Hristos, avem acelasi crez, asteptam revenirea Mantuitorului si invierea mortilor. Poate ca si dvs. ar trebui sa va cereti scuze.

osutafaraunu 18.01.2012 08:27:49

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 422818)
Domnule Trice, unde ați dispărut ?

Sunt aici!:3: Pe această cale, îmi cer și eu scuze că nu v-am urmat agenda, plecând aseară la alte probleme de viață...

Citat:

Așteptăm cu interes să ne arătați unde scrie în Sfînta Scripură că Iisus Hristos este arhanghelul Mihail.

Păi de ce să vă arăt, căci eu nu am susținut niciodată că "Iisus Hristos este Arhanghelul Mihail". Dumneavoastră (și nu numai) încă de anul trecut repetați insistent și obsesiv această propoziție intenționat sucită. Eu am susținut că Arhanghelul Mihail prezent pe paginile Scripturii este de fapt Domnul Hristos. Am dat și argumentele de-a lungul timpului, dar probabil n-ați fost atent...

Erethorn 18.01.2012 08:32:32

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 422877)
Sunt aici!:3: Pe această cale, îmi cer și eu scuze că nu v-am urmat agenda, plecând aseară la alte probleme de viață...

Păi de ce să vă arăt, căci eu nu am susținut niciodată că "Iisus Hristos este Arhanghelul Mihail". Dumneavoastră (și nu numai) încă de anul trecut repetați insistent și obsesiv această propoziție intenționat sucită. Eu am susținut că Arhanghelul Mihail prezent pe paginile Scripturii este de fapt Domnul Hristos. Am dat și argumentele de-a lungul timpului, dar probabil n-ați fost atent...

Adică dumneavoastră n-ați susținut că A este echivalent cu B, ci că B este echivalent cu A, iar astea, în logica adventistă, sunt lucruri diferite.

Aoleu...

grasu77 18.01.2012 08:33:59

Citat:

Mihail si îngerii lui au pornit război cu balaurul. (Apocalipsa 12:7)

Căci Fiul Omului va sa vina întru slava Tatalui Sau, cu îngerii Sai. (Matei 12:7)

Faceti asociere intre aceste 2 versete (nu am postat mai multe). Ce intelegeti dvs.? Ca Mihail (Cine este ca Dumnezeu) este un personaj si are ingerii sai iar Domnul Iisus Hristos este alt personaj si care are, si El, niste ingeri? Sau intelegeti ca este vorba de una si aceeasi persoana?

O alta intrebare: cine se poate lupta cu balaurul? Cine este acest "Cine este ca Dumnezeu"(Mihail)?

Si, inca o intrebare: de ce credeti ca Sfanta Scriptura foloseste termenul de arhanghel (conducator de ingeri) doar cand se refera la Mihail ("Cine este ca Dumnezeu") si la revenirea Domnului Iisus Hristos?

Scriptura arata clar rolul de arhanghel (arche - conducator, angelor - inger) al Domnului Iisus Hristos. De ce cereti sa vi se arate unde scrie ca Domnul Iisus Hristos este arhanghel si mai este numit Mihail ("Cine este ca Dumnezeu")? Doar pentru ca, osutafaraunu a insistat sa aratati unde scrie "suflet nemuritor"? Pai, el avea tot dreptul , pentru ca Scriptura spune clar ca sufletul moare. Dvs., cu expresia "suflet nemuritor" contraziceti Scriptura.

Asa ca, aratati dvs. (si toti ceilalti) unde spune Scriptura ca Domnul Iisus Hristos nu are rolul de arhanghel (conducator de ingeri) si nu se poate numi Emanuel ("Dumnezeu este cu noi") sau Mihail ("Cine este ca Dumnezeu"). Aratati ca cei care cred ca Domnul Iisus Hristos are si rolul de arhanghel, contrazic Scriptura.

osutafaraunu 18.01.2012 08:39:05

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 422879)
Adică dumneavoastră n-ați susținut că A este echivalent cu B, ci că B este echivalent cu A, iar astea, în logica adventistă, sunt lucruri diferite.

Aoleu...

Nici măcar nu m-am gândit la o echivalare! O să dau un exemplu care va stârni mai multă agitație: în VT apare o expresie ”Îngerul Domnului”. În unele situații, acolo e vorba de fapt de Domnul Hristos. Asta nu înseamnă că un înger e echivalent cu Hristos. Nu știu dacă - aoleo- ați prins ideea....

grasu77 18.01.2012 08:46:54

Citat:

Aoleu...

Are o logica si logica asta adventista. Nu vrem sa se inteleaga faptul ca adventistii il reduc pe Domnul Iisus Hristos doar la rolul de arhanghel (pentru ca are mai multe roluri, importante pentru mantuirea noastra).

Asa ca ... unde este aole-ul?

P.S. Domnule Erethorn, sa nu strigati si dupa mine. Eu o sa trag un pui de somn. Am fost de serviciu asta noapte.

stefan florin 18.01.2012 09:24:31

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 422887)
Are o logica si logica asta adventista. Nu vrem sa se inteleaga faptul ca adventistii il reduc pe Domnul Iisus Hristos doar la rolul de arhanghel (pentru ca are mai multe roluri, importante pentru mantuirea noastra).

Asa ca ... unde este aole-ul?

P.S. Domnule Erethorn, sa nu strigati si dupa mine. Eu o sa trag un pui de somn. Am fost de serviciu asta noapte.

prietene, nu ne lua cu vrajeli. Tu arata ALB pe NEGRU unde scrie in Biblie ca IIsus e arhanghelul Mihail si NU concluziile voastre adventiste.
Asta e valabil si pt prietenul osutafaraunu.
Doamne ajuta!

Lucian008 18.01.2012 09:31:07

Citat:

Aoleu...

Eu v-am recomandat sa nu va mai pierdeti vremea cu ei. "Eu nu am sustinut ca Hristos e Arhanghelul Mihail, eu am sustinut ca Arhanghelul Mihail din paginile Scripturii e Hristos". "AZS nu sustine ca Hristos e Arhanghelul Mihail, dar de fapt e". "Hristos e Arhanghelul Mihail, dar Arhanghelul Mihail nu e Hristos." Sincer va pierdeti vremea.

lore86 18.01.2012 09:31:25

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 422747)

la aceasta afirmatie strasnica, imi vin in minte cuv apostolului Petru:în care sunt unele lucruri cu anevoie de înțeles, pe care cei neștiutori și neîntăriți le răstălmăcesc – ca și pe celelalte Scripturi – spre a lor pierzare.
Cum poti sa pui pe aceeasi treapta Necreatul cu creatura?
E firesc ca Hristos Domnul sa fie Domn si al ingerilor si deci sa-i conduca, cum la fel de firesc e ca intre ingerii de acelasi fel sa existe unul care sa-i conduc in razboiul nevazut.
Deci Mihail e firesc sa conduca ceta ingerilor din care face parte, cum la fel de bine si Domnul poate conduce cetele tuturor ingerilor.

Ce rost mai are sa vb de ierarhia ingerilor, cand unii nu merg decat pe dictonul"Solo Scriptura."?

stefan florin 18.01.2012 09:39:41

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 422881)
Mihail si îngerii lui au pornit război cu balaurul. (Apocalipsa 12:7)

Căci Fiul Omului va sa vina întru slava Tatalui Sau, cu îngerii Sai. (Matei 12:7)

Faceti asociere intre aceste 2 versete (nu am postat mai multe). Ce intelegeti dvs.? Ca Mihail (Cine este ca Dumnezeu) este un personaj si are ingerii sai iar Domnul Iisus Hristos este alt personaj si care are, si El, niste ingeri? Sau intelegeti ca este vorba de una si aceeasi persoana?

O alta intrebare: cine se poate lupta cu balaurul? Cine este acest "Cine este ca Dumnezeu"(Mihail)?

Si, inca o intrebare: de ce credeti ca Sfanta Scriptura foloseste termenul de arhanghel (conducator de ingeri) doar cand se refera la Mihail ("Cine este ca Dumnezeu") si la revenirea Domnului Iisus Hristos?

Scriptura arata clar rolul de arhanghel (arche - conducator, angelor - inger) al Domnului Iisus Hristos. De ce cereti sa vi se arate unde scrie ca Domnul Iisus Hristos este arhanghel si mai este numit Mihail ("Cine este ca Dumnezeu")? Doar pentru ca, osutafaraunu a insistat sa aratati unde scrie "suflet nemuritor"? Pai, el avea tot dreptul , pentru ca Scriptura spune clar ca sufletul moare. Dvs., cu expresia "suflet nemuritor" contraziceti Scriptura.

Asa ca, aratati dvs. (si toti ceilalti) unde spune Scriptura ca Domnul Iisus Hristos nu are rolul de arhanghel (conducator de ingeri) si nu se poate numi Emanuel ("Dumnezeu este cu noi") sau Mihail ("Cine este ca Dumnezeu"). Aratati ca cei care cred ca Domnul Iisus Hristos are si rolul de arhanghel, contrazic Scriptura.

mda...o logica geniala e logica asta adventita.Daca e sa ma iau dupa tine, Dumnezeu Tatal e arhanghelul Mihail. El are un nume specific: Yahve Savaot (Yahve al ostirilor ingeresti). Deci Tatal e arhanghelul Mihail (dupa logica adventista). Doamne ajuta!

osutafaraunu 18.01.2012 09:54:33

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 422900)
Ce rost mai are sa vb de ierarhia ingerilor, cand unii nu merg decat pe dictonul"Solo Scriptura."?

Păi are rost, deoarece Unul singur e arché anghelos, adică Cel mai mare peste îngeri și nu întâmplător Acesta Se numește și Mi-ca-Eli, adică Cel ce este ca Dumnezeu. Un înger -chiar un înger mai înalt în ierarhie- poate fi comandant suprem și unul ce este ca Dumnezeu?

Deci ghici ghicitoarea mea: cine este Comandantul Suprem și Cel asemenea lui Dumnezeu (de fapt, chiar Dumnezeu)?

stefan florin 18.01.2012 10:10:30

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 422910)
Păi are rost, deoarece Unul singur e arché anghelos, adică Cel mai mare peste îngeri și nu întâmplător Acesta Se numește și Mi-ca-Eli, adică Cel ce este ca Dumnezeu. Un înger -chiar un înger mai înalt în ierarhie- poate fi comandant suprem și unul ce este ca Dumnezeu?

Deci ghici ghicitoarea mea: cine este Comandantul Suprem și Cel asemenea lui Dumnezeu (de fapt, chiar Dumnezeu)?

Dumnezeu Tatal (dupa logica ta)-Yahve Savaot (Yahve al ostirilor ingeresti, comandantul suprem al ingerilor)

osutafaraunu 18.01.2012 10:54:53

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 422913)
Dumnezeu Tatal (dupa logica ta)-Yahve Savaot (Yahve al ostirilor ingeresti, comandantul suprem al ingerilor)

Logica mea pălește în fața logicii Scripturii, iar Scriptura acordă titlul acesta de Dumnezeu și de Yahweh atât Tatălui, cât și Fiului. Încercând să mă contrazici, nu vei face altceva decât să te apropii periculos de mult de dogmatica martorilor lui Iehova.

Erethorn 18.01.2012 11:07:53

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 422910)

Ghici gicitoarea mea: cine sunt eu ? (apropo, numele meu de botez este Mihai).

Păi nu sunt "Asemenea lui Dumnezeu" ? Păi atunci, de ce n-aș fi Dumnezeu ? E clar că sunt.

osutafaraunu 18.01.2012 11:10:10

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 422921)
Ghici gicitoarea mea: cine sunt eu ? (apropo, numele meu de botez este Mihai).

Păi nu sunt "Asemenea lui Dumnezeu" ? Păi atunci, de ce n-aș fi Dumnezeu ? E clar că sunt.

În niciun caz Comandantul Suprem al cetelor îngerești și Cel Asemenea lui Dumnezeu! De acest lucru sunt ferm convins... probabil și dumneavoastră...

later edit: sper că glumiți

lore86 18.01.2012 11:13:28

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 422922)
În niciun caz Comandantul Suprem al cetelor îngerești și Cel Asemenea lui Dumnezeu! De acest lucru sunt ferm convins... probabil și dumneavoastră...

"Sa facem om dupa Chipul si Asemanarea Noastra" a zis Domnul.

Erethorn 18.01.2012 11:16:24

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 422923)

Corect. Deci, sunt făcut după asemănarea și chipul lui Dumnezeu, mă și cheamă Mihai, deci, după logica adventistă, e clar că eu sunt Dumnezeu.

Edit. Domnule Trice, vedeți că nici în privința numelui n-ați prea nimerit-o. Mihail nu înseamnă "Asemenea lui Dumnezeu", ci "Cine e ca Dumnezeu". Nu e chiar același lucru.

Ia să vedem ce spune Scriptura despre Arhanghelul Mihail:

Dar Mihail, arhanghelul, când i se împotrivea diavolului certându-se cu el pentru trupul lui Moise, n'a îndrăznit să-i aducă judecată defăimătoare, ci a zis: „Ceartă-te pe tine Domnul!“

Dumneavoastră chiar vă imaginați că Sf. Apostol Iuda ar fi scris despre Dumnezeu fraza "n-a îndrăznit" ?!

osutafaraunu 18.01.2012 11:16:35

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 422923)

Această asemănare nu se referă în niciun caz la Dumnezeire, Veșnicie, Atotputernicie, Atotștiință, etc. Sunteți de acord?

stefan florin 18.01.2012 11:19:53

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 422919)
Logica mea pălește în fața logicii Scripturii, iar Scriptura acordă titlul acesta de Dumnezeu și de Yahweh atât Tatălui, cât și Fiului. Încercând să mă contrazici, nu vei face altceva decât să te apropii periculos de mult de dogmatica martorilor lui Iehova.

care e copy-paste cu a voastra:Iisus=Mihail.Si apropos, unde anume scrie in Biblie ca Mihail arhanghelul e Hristos Iisus. Da-mi te rog versetul. Doamne ajuta!

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:36:17.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.