Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Umanitare (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5050)
-   -   Ce veti face pe 21 decembrie? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14537)

Florin-Ionut 10.02.2012 10:57:49

Ce veti face pe 21 decembrie?

Fie că sînteți credincioși sau necredincioși, conspiraționiști sau nu, există motive serioase de îngrijorare pentru ziua de 21 decembrie 2012. Ziarele, Internetul, posturile de radio, televiziunile vor vui din ce în ce mai mult cînd ne vom apropia de ziua atît de mediatizată. Va fi o isterie generală cum nu a mai fost nicicînd.

Deci, cum vă pregătiți pentru acel moment și ce veți face atunci? Veți lua din timp măsuri suplimentare de siguranță? Veți face provizii? Vă veți aduna atunci la un loc împreună cu prietenii, familia, cunoștințele?

Annyta 10.02.2012 11:12:15

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 428459)
Fie că sînteți credincioși sau necredincioși, conspiraționiști sau nu, există motive serioase de îngrijorare pentru ziua de 21 decembrie 2012. Ziarele, Internetul, posturile de radio, televiziunile vor vui din ce în ce mai mult cînd ne vom apropia de ziua atît de mediatizată. Va fi o isterie generală cum nu a mai fost nicicînd.

Deci, cum vă pregătiți pentru acel moment și ce veți face atunci? Veți lua din timp măsuri suplimentare de siguranță? Veți face provizii? Vă veți aduna atunci la un loc împreună cu prietenii, familia, cunoștințele?

Nu.
Ma voi pregati de Craciun.

CelMandru 10.02.2012 11:15:35

Citat:

Deci, cum vă pregătiți pentru acel moment și ce veți face atunci?

Care moment? Care atunci? Acel moment și acel atunci, pentru mine, pot fi mâine, pot fi poimâine, peste un an, peste doi, peste 50. Momentul nu-l știu nici eu, nici tu, nici nimeni. Trebuie să fim întotdeauna pregătiți să dăm socoteală pentru nepăsarea în care trăim. Bine ar fi să trăim fiecare zi, ca pe ultima. Să ne căim din toată inima, să înfăptuim binele, să dăm slavă lui Dumnezeu pentru tot, să cerem ajutorul Maicii Sale să ne îndreptăm degrabă, să fim hotărâți să ne îndreptăm în acest moment, cu nădejde de mântuire.

Citat:

Ziarele, Internetul, posturile de radio, televiziunile

Otravă, frate! Nu te otrăvi. Caută-ți duhovnicul, cere-i povața, mărturisește-te, rămâi sub ascultarea lui. Rogă-te, frate! Îndreapă-te, frate, cu fața către Dumnezeu, prin fapte! Nu lăsa timpul să se scurgă, căci e mai scurt decât credem noi! Nu lăsa sufletul să lenevească! Ai grijă la ce pleci urechea, și, repet, nu-ți pierde nădejdea!

Iartă-mă, dacă te-am supărat! Sunt nepriceput și n-am știut ce alte cuvinte și alt ton să folosesc! Maica Domnului să ne lumineze mintea și să ne întărească în credință! Să-ți ajute Dumnezeu!

Florin-Ionut 10.02.2012 11:27:12

Citat:

În prealabil postat de CelMandru (Post 428467)
Care moment? Care atunci? Acel moment și acel atunci, pentru mine, pot fi mâine, pot fi poimâine, peste un an, peste doi, peste 50. Momentul nu-l știu nici eu, nici tu, nici nimeni. Trebuie să fim întotdeauna pregătiți să dăm socoteală pentru nepăsarea în care trăim. Bine ar fi să trăim fiecare zi, ca pe ultima. Să ne căim din toată inima, să înfăptuim binele, să dăm slavă lui Dumnezeu pentru tot, să cerem ajutorul Maicii Sale să ne îndreptăm degrabă, să fim hotărâți să ne îndreptăm în acest moment, cu nădejde de mântuire.

Otravă, frate! Nu te otrăvi. Caută-ți duhovnicul, cere-i povața, mărturisește-te, rămâi sub ascultarea lui. Rogă-te, frate! Îndreapă-te, frate, cu fața către Dumnezeu, prin fapte! Nu lăsa timpul să se scurgă, căci e mai scurt decât credem noi! Nu lăsa sufletul să lenevească! Ai grijă la ce pleci urechea, și, repet, nu-ți pierde nădejdea!

Iartă-mă, dacă te-am supărat! Sunt nepriceput și n-am știut ce alte cuvinte și alt ton să folosesc! Maica Domnului să ne lumineze mintea și să ne întărească în credință! Să-ți ajute Dumnezeu!

Da, ai dreptate. Să nu plecăm urechea la orice auzim la tele... Discernămîntul e la mare căutare în vremurile noastre.

Eu nu vorbesc despre sfîrșitul lumii sau mai știu eu ce. Problema este aceea că va începe o isterie generală care va cauza probleme de diverse tipuri și celor cu mintea clară. Din cauza acelor naivi și creduli, care vor fi foarte mulți, și ceilalți vor avea de suferit - veți vedea. Mîncarea va fi la mare căutare înainte de venirea iernii, vor fi violențe de stradă (sper că doar pe alocuri). Eu sper să nu fie așa, dar mă gîndesc, preventiv, că ar fi bine să ne medităm cu toții la ceea ce ar putea începe în iarnă și să luăm din timp măsuri de precauție.

Florin-Ionut 10.02.2012 11:28:37

Citat:

În prealabil postat de Annyta (Post 428465)
Nu.
Ma voi pregati de Craciun.

O, Crăciunul va veni cu certitudine, nu am nici un dubiu! Întrebarea este: în ce condiții la scară largă?

DragosP 10.02.2012 11:33:00

@Florin: te declari ortodox, da?
Lasă prostiile astea.
De va fi ceva, doar Dumnezeu Tatăl știe. Noi să fim pregătiți, nu ca cele 5 fecioare nebune.

ovidiu b. 10.02.2012 11:41:22

Citat:

Post și rugăciune, spovedanie permanentă, împărtășanie, multă rugăciune în particular și la biserică - astea ar trebui să fie proviziile noastre. Să folosim fim fiecare clipă cu folos, să ne îndreptăm mai mult către Dumezeu, căci vom da seama și de timp - cum l-am folosit. Trăiește în așa fel ca și cum ar trebui să mori astăzi. Lucrează în așa fel ca și cum ar trebui să trăiești veșnic! Prețuiește vremea! Ea mai scumpă decăt aurul. Adu-ți aminte de dreapta judecată a lui Dumnezeu, ca să te înspaimântezi, dar nu uita nici milostivirea Lui, ca să nu cazi în deznădejde. Doctorul ceresc nu are bolnavi de nevindecat.

Florin-Ionut 10.02.2012 11:44:31

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 428479)
@Florin: te declari ortodox, da?
Lasă prostiile astea.
De va fi ceva, doar Dumnezeu Tatăl știe. Noi să fim pregătiți, nu ca cele 5 fecioare nebune.

Grija este și pentru trup, nu numai pentru suflet. Dar să știi că prin acest topic le ating pe ambele. Nu uita că Maria nu poate fără Marta, altfel ar muri de foame... :)

Întrebare pentru tine: de va fi ceva la nivel global, ce se va întîmpla cu credința ta atunci? Că sfîrșitul lumii sigur nu va fi anul ăsta din moment ce multe profeții încă nu s-au împlinit.

Florin-Ionut 10.02.2012 11:46:58

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 428482)
Post și rugăciune, spovedanie permanentă, împărtășanie, multă rugăciune în particular și la biserică - astea ar trebui să fie proviziile noastre. Să folosim fim fiecare clipă cu folos, să ne îndreptăm mai mult către Dumezeu, căci vom da seama și de timp - cum l-am folosit. Trăiește în așa fel ca și cum ar trebui să mori astăzi. Lucrează în așa fel ca și cum ar trebui să trăiești veșnic! Prețuiește vremea! Ea mai scumpă decăt aurul. Adu-ți aminte de dreapta judecată a lui Dumnezeu, ca să te înspaimântezi, dar nu uita nici milostivirea Lui, ca să nu cazi în deznădejde. Doctorul ceresc nu are bolnavi de nevindecat.

E un răspuns sincer și corect. Amin!

Dacă vom intra în 2013 cu o credință slabă, avem toate șansele să dispară de tot. Deci Doamne ajută!

ovidiu b. 10.02.2012 11:50:31

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 428477)
Eu nu vorbesc despre sfîrșitul lumii sau mai știu eu ce. Problema este aceea că va începe o isterie generală care va cauza probleme de diverse tipuri și celor cu mintea clară. Din cauza acelor naivi și creduli, care vor fi foarte mulți, și ceilalți vor avea de suferit - veți vedea. Mîncarea va fi la mare căutare înainte de venirea iernii, vor fi violențe de stradă (sper că doar pe alocuri). Eu sper să nu fie așa, dar mă gîndesc, preventiv, că ar fi bine să ne medităm cu toții la ceea ce ar putea începe în iarnă și să luăm din timp măsuri de precauție.

Nu avem de ce ne teme. Încrederea să o avem în Dumnezeu. Frică să ne fie de ce raspuns vom da la dreapta Judecată.

ovidiu b. 10.02.2012 11:53:22

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 428483)
Grija este și pentru trup, nu numai pentru suflet. Dar să știi că prin acest topic le ating pe ambele. Nu uita că Maria nu poate fără Marta, altfel ar muri de foame... :)

Tocmai de dimineață am dezbătut oarecum această problemă pe un alt topic: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=404

DragosP 10.02.2012 12:49:43

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 428483)
Întrebare pentru tine: de va fi ceva la nivel global, ce se va întîmpla cu credința ta atunci? Că sfîrșitul lumii sigur nu va fi anul ăsta din moment ce multe profeții încă nu s-au împlinit.

Nu pot decât să sper că mi se va întâri.

glykys 10.02.2012 12:55:36

Daca imi ajuta Dumnezeu sa mai traiesc pana atunci si sa am acelasi loc de munca, probabil ca pe 21, ultima zi lucratoare de dinaintea Craciunului, voi fi la birou, incercand sa inveselesc oamenii cu impodobirea bradului de Craciun. Oricum, cred ca va fi o atmosfera de sarbatoare.

ovidiu b. 10.02.2012 13:10:54

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 428513)
Oricum, cred ca va fi o atmosfera de sarbatoare.

He, he...dacă am avea toți gânduri mai bune sau mai bine zis gânduri bune, așa cum de altfel le ai și tu, s-ar schimba de mult lumea asta. Noi și prin puterea gândului și rugăciune putem schimba lumea.

Adriana Cluj 10.02.2012 15:20:41

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 428513)
Daca imi ajuta Dumnezeu sa mai traiesc pana atunci si sa am acelasi loc de munca, probabil ca pe 21, ultima zi lucratoare de dinaintea Craciunului, voi fi la birou, incercand sa inveselesc oamenii cu impodobirea bradului de Craciun. Oricum, cred ca va fi o atmosfera de sarbatoare.

Mi-ai luat vorba, draga mea, cu o singura deosebire, aceea ca noi lucram si mai departe pana in 24 decembrie...As mai fi adaugat treburile zilnice: curat, gatit, cumparaturi, spalat haine poate,depinde in ce zi pica... seara rugaciunea si la culcare...

guardian knight 10.02.2012 15:36:11

ce o fi o fi !

ce o fi o fi...
ce a fost am vazut, ce o fi o vedie !!!

Si daca o fi sa fie sfarsitul Lumii,atunci sau in alta data(oricand),nu trebuie nici sa ne para rau pentru aceasta lume imperfecta si plina de nedraptati si strambatati la tot pasul,dar nici sa dorim sfarsitul ei,numai din dorinta nebuna de distrugere sau din sila fata de ea !

Eu personal, cred ca nu va fi nici un sfrasit al lumii in 2012,ci mai degraba,o aliniere sau o conjunctura de planete si de corpuri ceresti in Univers (asta cred ca e ce au prevazut maiasii ) si cine stie ce efect va avea aceasta conjunctura a corpurilor ceresti aspura oamenilor ??? Dar o influenta cred ca va avea aceasta stare a macro-cosmosului,aspura micro-cosmosului care este omul .
Insa toate acestea facandu-se cu voia Celui Prea Inalt ! Salvit fie Numele sau ,in veci !
Amin !

lore86 10.02.2012 16:00:05

Citat:

Ionut, iti recomand o carte super:"Diavolul este politic corect".
Daca nu o ai, ti-o imprumut cand ne vedem.
Vei fi extrasurprins de similitudinea celor scrise acolo cu realitatea. Si in acelasi timp vei gasi raspuns la intrebare.:)

Florin-Ionut 10.02.2012 16:29:01

Hai să spun și eu ce-o să fac pe 21. Îmi voi lua liber din vreme și voi căuta să fiu împreună sau măcar aproape de niște oameni cu credința mai tare decît a mea. Dacă acea zi va fi o încercare, dacă în acea zi vor începe falsele semne și "minuni" profețite demult și plănuite relativ recent, atunci vreau să mă întăresc reciproc în credință cu frații și surorile mele din Biserica Ortodoxă.

ovidiu b. 10.02.2012 17:29:23

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 428586)
Hai să spun și eu ce-o să fac pe 21. Îmi voi lua liber din vreme și voi căuta să fiu împreună sau măcar aproape de niște oameni cu credința mai tare decît a mea. Dacă acea zi va fi o încercare, dacă în acea zi vor începe falsele semne și "minuni" profețite demult și plănuite relativ recent, atunci vreau să mă întăresc reciproc în credință cu frații și surorile mele din Biserica Ortodoxă.

Măi Ionuț, aveam o părere mai bună despre tine, nu mă fă să-mi schimb părerea despre tine. Fii mai vertical puțin - cel puțin până acum așa ai dat de înțeles. Nu-ți mai fă planuri ce vei face maine, ci ce vei face astăzi. Ziua de azi este a ta...cea de mâine poate fi a Domnului.

lore86 10.02.2012 18:27:51

Ei , Ovidiu, Ovidiu, cand vor aparea semne pe cer , menite sa-i amageasca si pe cei alesi, credinta multora se va clatina.
Sa ne rugam Domnul sa ne tina credinta curata si mintea treaza. Sa nu avem niciodata incredintarea lui Petru"Eu nu o sa te parasesc." Caci atunci cand ne redem mai puternici, atunci cadem.

Chiar zilele astea m-a smerit Domnul, aratandu-mi cat de putina credinta am. Cand ma credeam tare, mi-a aratat cat de fricoasa sunt, cat de putin credincioasa.

glykys 10.02.2012 19:36:46

Mai stiti ce nebunie a fost in 2000?

Oricum, tot acolo ajungem. Nu conteaza cand ne ducem, ci cum ne-am trait viata, cum ne ducem si ce lasam in urma.

Florin Ionut, iata un articol care ar trebui sa te mai linisteasca putin: http://www.gandul.info/magazin/sfars...alipsa-9091847

Raoul 10.02.2012 20:25:38

Mai fratilor,daca intreb acum un copil de 7 ani sau pe pitipoancele de 14-15 ani fac pariu ca or sa se prapadeasca pe jos de ras. Cine mai crede in povesti? Si daca se vor face acele false minuni ce? Dar stati,daca si cu parca se plimbau in barca. Daca,daca,daca... Asa ia spuneti,ce ati face DACA maine vor aparea acele false semne si minuni? Da-l incolo de 21 decembrie,am altele pe cap (si sunt convins ca voi avea altele si atunci,daca ma va ajuta Dumnezeu sa traiesc),chiar nu ma intereseaza prea mult ce va fi. Daca e s-o mierlim se poate intampla si maine si peste 100 de ani,prea ne consumam pentru lucruri marunte ca un copil mic. Din cate stiu atunci o sa fie sfarsitul postului,asa ca toti care sunt cu adevarat crestini vor fi spovediti si dupa caz impartasiti. Ce ne trebuie mai mult? Fac mai mult proviziile de conserve decat Sangele Domnului? Parca Iisus zicea ca "omul nu va trai doar cu apa si paine". Asa ca faceti-va randuiala,mergeti duminica de duminica la biserica,rugati-va,postiti,spovediti-va,si n-o sa aveti niciun stres de 21 decembrie. Si nu uitati: "i-ajunge zilei rautatea ei" ;)

Doamne-ajuta!

Florin-Ionut 10.02.2012 21:19:06

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 428613)
Măi Ionuț, aveam o părere mai bună despre tine, nu mă fă să-mi schimb părerea despre tine. Fii mai vertical puțin - cel puțin până acum așa ai dat de înțeles. Nu-ți mai fă planuri ce vei face maine, ci ce vei face astăzi. Ziua de azi este a ta...cea de mâine poate fi a Domnului.

Mai vorbim peste vreo jumate de an...

Florin-Ionut 10.02.2012 21:21:56

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 428642)
Mai stiti ce nebunie a fost in 2000?

Oricum, tot acolo ajungem. Nu conteaza cand ne ducem, ci cum ne-am trait viata, cum ne ducem si ce lasam in urma.

Florin Ionut, iata un articol care ar trebui sa te mai linisteasca putin: http://www.gandul.info/magazin/sfars...alipsa-9091847

Nu țin minte să fi fost vreo isterie generală în 2000.

Eu nu pentru mine sînt neliniștit, ci mai mult pentru alții care nu vor ști ce să mai creadă cînd vor vedea cu ochii lor ceea ce li se va arăta. Va veni momentul cînd va trebui să nu credem ceea ce vedem. Sau simțim și auzim, dacă va fi vorba și despre cutremure artificiale.

Adriana Cluj 10.02.2012 21:27:56

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 428682)

Ovidiu zice bine: "Nu-ți mai fă planuri ce vei face maine, ci ce vei face astăzi. Ziua de azi este a ta...cea de mâine poate fi a Domnului." Nu te mai nelinisti...
Ia uita-te la bietii oameni care zac in case sub zapada, in Buzau, in Vrancea, pentru unii din ei a venit sfarsitul (daca preferi tu zi-i 21.12.2012)!
Stiau ei acum trei zile, patru zile ce vine peste ei? Ei, saracii, ce sa mai zica?
http://www.razbointrucuvant.ro/recom...rea-de-alerta/

ovidiu b. 10.02.2012 23:46:37

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 428624)
Ei , Ovidiu, Ovidiu, cand vor aparea semne pe cer , menite sa-i amageasca si pe cei alesi, credinta multora se va clatina.
Sa ne rugam Domnul sa ne tina credinta curata si mintea treaza. Sa nu avem niciodata incredintarea lui Petru"Eu nu o sa te parasesc." Caci atunci cand ne redem mai puternici, atunci cadem.

Chiar zilele astea m-a smerit Domnul, aratandu-mi cat de putina credinta am. Cand ma credeam tare, mi-a aratat cat de fricoasa sunt, cat de putin credincioasa.

Nu cred că ai înțeles mesajul meu. Ce rost are să-mi fac planuri legate de ce voi face peste 11 luni...când poate eu nici nu voi mai fi. De asta am zis "Nu-ți mai fă planuri ce vei face maine, ci ce vei face astăzi. Ziua de azi este a ta...cea de mâine poate fi a Domnului". Nu-ți imagina că nu am luat aminte și că eu nu m-am gândit la faptul că vor veni vremuri grele. Dar la ce-mi folosește...mă consum, deznădăjduiesc, las gândurile de-a stânga să mă copleșească? Nădejdea să o avem în Domnul, Maica Domnului și Sfinții Părinți. Să ne rugăm să nu ne părăsească și țină credința și mintea trează, după cum spuneai și tu.

ovidiu b. 10.02.2012 23:52:17

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 428682)

Hai să vorbim ce vom face astăzi și mâine vom mai vedea...apoi peste o junmatate de an - vedem atunci.

Lucian008 11.02.2012 00:04:06

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 428684)

Eu nu pentru mine sînt neliniștit, ci mai mult pentru alții care nu vor ști ce să mai creadă cînd vor vedea cu ochii lor ceea ce li se va arăta. Va veni momentul cînd va trebui să nu credem ceea ce vedem. Sau simțim și auzim, dacă va fi vorba și despre cutremure artificiale.

Da, da, va trebui sa facem tumbe prin casa, poate ne vor ajuta. Nu mai bine discutam despre ceva serios si relevant nu despre toate aberatiile.
Au mai fost unii oameni care aveau capul pe post de umbrela si si-au dus cainii ca adaposturi de ingrijire animale cand descreiaratul ala anuntase sfarsitul lumii (probabil ca era la lunii) pe 21 mai. Asa si cu astia care se vor isteriza acum: sa se isterizeze linistiti si sa isi duca cainii sa aiba altii grija de ei dupa sfarsitul lumii.

lore86 11.02.2012 10:03:39

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 428732)
Nu cred că ai înțeles mesajul meu. Ce rost are să-mi fac planuri legate de ce voi face peste 11 luni...când poate eu nici nu voi mai fi. De asta am zis "Nu-ți mai fă planuri ce vei face maine, ci ce vei face astăzi. Ziua de azi este a ta...cea de mâine poate fi a Domnului". Nu-ți imagina că nu am luat aminte și că eu nu m-am gândit la faptul că vor veni vremuri grele. Dar la ce-mi folosește...mă consum, deznădăjduiesc, las gândurile de-a stânga să mă copleșească? Nădejdea să o avem în Domnul, Maica Domnului și Sfinții Părinți. Să ne rugăm să nu ne părăsească și țină credința și mintea trează, după cum spuneai și tu.

sunt de acord. Un fel de paranoia ma cuprinsese cu ceva vreme in urma si m-a cam tinut. Eram pe punctul de a deznadajdui. pana cand....mi-a picat in mana o carte super. De atunci, traiesc cu convingerea ca Domnul nu ne va lasa, indiferent de ce vremuri vor veni.Singura grija care ma framanta e starea mea sufleteasca. In rest....Doamne, miluieste!

O mica completare: Ziua de azi e a omului, ziua de maine e a Domnului, dar El in bunatatea lui ne-o poate darui.

lore86 11.02.2012 10:07:26

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 428684)

Nu ma ti minte? Toata lumea era panicata, ziarele vuiau, toti se asteptau sa vada ce va urma...
Culmea culmilor au fost cei care si-au luat bilet cu o singura calatorie la Iersualim, ca sf sa-i prinda pe strazile orasului Sfant.
Citat:

Nu ar trebui sa te nelinisteasca nelinistea altora. In definitiv, acces la "moise si prorooci" au toti. Ar trebuie sa ii cerceteze ca sa se linisteasca si ei.

Florin-Ionut 05.03.2012 09:00:32

Aseară, pe vreo trei canale "științifice", am fost asaltați cu emisiuni despre profețiile maya și posibila apocalipsă din decembrie. Nimic neobișnuit pînă aici.

Interesant e că a apărut pe National Geografic recent un nou "documentar" care se numește Pregătiri pentru Sfârșit. Și abia e martie...

Dumitru73 05.03.2012 17:38:02

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 433140)
Aseară, pe vreo trei canale "științifice", am fost asaltați cu emisiuni despre profețiile maya și posibila apocalipsă din decembrie. Nimic neobișnuit pînă aici.

Interesant e că a apărut pe National Geografic recent un nou "documentar" care se numește Pregătiri pentru Sfârșit. Și abia e martie...

am vazut si eu.
cred ca se exagereaza.
sau poate ca gresesc eu si ... vine zeul crocodil sa aduca urgia peste noi?! :))

Adriana Cluj 05.03.2012 19:04:30

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 433239)
am vazut si eu.
cred ca se exagereaza.
sau poate ca gresesc eu si ... vine zeul crocodil sa aduca urgia peste noi?! :))

Altii deja si-au pregatit buncarele si camarile pentru Apocalipsa!

http://www.razbointrucuvant.ro/recom...rofa-mondiala/

Dar cu sufletul ce facem? il lasam nepregatit? Apocalipsa in sensul de sfarsit poate fi azi sau maine!

Mihai36 05.03.2012 19:45:54

da, razboiul si urgia pot veni si luna viitoare in postul Pastelui

iar pe 21 dec sa fie doar sf Judecatii cu legarea celui rau care mai era de legat in restul categoriilor demonologice.
desi in Daniel 12 se spune ca pina la sfirsit din ziua pustiiri locasului si a cetatii vor fi 1290 de zile iar care vor astepta pina la 1335 de zile vor fi fericiti .
-acuma vom vedea daca cifrele au fost copiate cu exactitate de fiecare data.

zici bine ca daca prima data poate scapi in buncar la urmatoarea injumatatire nici in buncar nu mai scapi.

daca va fi asa cum am zis nu ai nimic de facut pe 21 dec decit sa stai treaz si sa nu dormi
era pe undeva o profete care spunea ca in ziua sf Judecatii nimeni de pe pamint nu va dormi lasind sa se inteleaga ca va fi ca un fel de sarbatoare sau ceremonie pe intreaga planeta.

Raoul 05.03.2012 20:49:57

Mihai,esti amuzant cu dormitul in ziua judecatii. Bine ca nu ai zis ca o sa stam si la bere sau la un sprit si un gratar :1:

Dumitru73 05.03.2012 21:16:46

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 433256)
Altii deja si-au pregatit buncarele si camarile pentru Apocalipsa!

http://www.razbointrucuvant.ro/recom...rofa-mondiala/

Dar cu sufletul ce facem? il lasam nepregatit? Apocalipsa in sensul de sfarsit poate fi azi sau maine!

am vazut ...
unu avea stocuri de mancare pentru cativa ani si 11 mii de litri de apa scocati sub pamant ...

Raoul 05.03.2012 21:26:44

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 433282)
(...)si 11 mii de litri de apa scocati sub pamant ...

Ce idioti. De ce in buncaru ala nu si-au facut si o fantana? Aveau apa nelimitata :21:

Liliana82 05.03.2012 22:01:00

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 433140)

Pai da.. 21 dec 2012 este sfarsitul calendarului Maya... dar acel calendar era din cate stiu calculat pe cicluri si deci normal ca trebuia sa se opreasca undeva. Pe baza acelor formule calendarul maya poate fii continuat..dar nu mai era necesar pe vremea aia sa tot continuie cu calculele....

Nu este motiv de ingrijorare faptul ca acel calendar se opreseste la data respectiva.

MAi circula pe net tot asa o isterie NIbiru sau Soarele Negru..care vine pe pamant in 2012.
Astromomii pana acum nu au descoperit nici un soare negru , Brown dwarf , sau ca SOarele ar fii in sistem binar. Totusi afirma ca sistemul Solar este unic si ca majoritatea sistemelor stelare planetare sunt cel putin binare.
Sedna cea mai inderpartata planeta se apropie de Soare si astronomic ar fii vinovata pentru incalzirea globala.
Isterii dintrastea tot circula si vor mai circula si dupa 21 12 2012 din alte motive caci sunt scoase pe banda de anumite miscari religioase pentru a atrage atentia si a creea panica.

deci eu pe 21 12 2012 o sa fac pregatiri de Craciun!

glykys 05.03.2012 22:19:45

Mai Florine, in Biblie scrie ca nici ingerii, nici Fiul nu stiu cand va fi sfarsitul lumii, bine ca au aflat mayasii!

Daca ti-e asa de frica, mergi la biserica in ziua aceea, spovedeste-te curat, impartaseste-te, participa la Sf. Liturghie, la Sf. Maslu, roaga-te. Si asa poti trage folos din tevatura asta.

Raoul 05.03.2012 22:24:18

Da,e logic ca trebuia sa se termine odata calendaru ala,doar nu l-ar fi facut pentru inca 10.000 de ani de acum inainte,la ce le-ar fi folosit?? E ca si cum s-ar tipari acum calendare pt. anul 2300. M-ar incalzi cu ceva sau mi-ar fi de vreun folos??

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:32:01.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.