![]() |
Cluj-Ajutor pentru sinistrati
Dragii mei, care sunteti din Cluj, spuneti la toata lumea ca la unitatile militare din Floresti, Someseni si Cluj-str Gral Traian Mosoiu se aduna ajutoare pentru oamenii aflati sub zapezi, alimente neperisabile.. Orice este binevenit, ganditi-va la bietii oameni care nu au mancat nimic de cateva zile si stau in frig.
Care nu le puteti duce acolo, duceti-le la biserici, preotii le vor transporta la unitatile militare. La biserica noastra, parintele le duce dansul pentru cei care nu pot ajunge la unitatile militare (Biserica Tuturor Sfintilor Manastur) Nu ma pot abtine sa spun cat sunt de revoltata, si ma abtin sa vorbesc urat, de atitudinea autoritatilor si in special a presedintelui basescu referitor la situatia acestor oameni. Astuia ii arde de convocari ale partidelor pe teme europene, maine, luni, in loc sa iasa pe posturi sa ceara ajutor pentru oameni, sa mobilizeze toate utilajele din tara, din apropierea locurilor lovite de nenorocire, ca sa-i scoata pe oameni din casele acoperite de zapada si sa-i evacueze din acea zona!!!! Nu intelege ca ACUM e nevoie de ajutor? ACUM trebuie sa arate ca-i pasa de poporul asta amarat? Repet si accentuez, ma abtin sa vorbesc urat, asa cum consider ca merita. |
O precizare: Unitatea Militara de pe str. Traian Mosoiu este in zona centrala, vis a vis de Spitalul Militar.
http://img851.imageshack.us/img851/6...aianmosoiu.jpg |
[quote=ioanna;429028]O precizare: Unitatea Militara de pe str. Traian Mosoiu este in zona centrala, vis a vis de Spitalul Militar.
Multumesc, voiam sa spun si asta, dar m-am grabit sa scriu si am uitat. |
unde este sprijinul BOR-ului acuma?? unde este IPS Daniel acuma cand 70 oameni au murit si cateva zeci stau sub zapada? sunt SIGUR ca BOR are bani dar nu misca un deget, asteapta noi sa donam... nu vreau sa fiu rau dar alti oameni asa gandesc... dupa asta ne miram cum omenii pierd increderea in biserica si de cati oameni necredinciosi si atei avem in tara. este si vina noastra...
|
Citat:
Haideti sa-i ajutam noi, cat de putin si cat de repede, e binevenit. Le e foame si frig, sunt napaditi de necaz!. Doar uitandu-ma la Tv ma apuca plansul, dar sa fii ACOLO! |
Citat:
|
parere !
Desigur, avem toata sustinerea fata de oamenii batrani si singuri,pe care nu are cine sa-i ajute !
Si e o fapta buna, ca populatia din judetele neafectate sa doneze,fiecare ce aliment are prin casa,pentru a le imbunatati starea acelor oameni batrani si bolnavi ! Nu am fost acolo la fata locului,dar ma gandesc ca,totusi, fiind vorba de sate cu un numar oarecare de fumuri, totusi intrebarea care mi-o pun e : daca toti is oare batrani si bolnavi ??? In toate asezarile alea nu se gasesc si oameni sanatosi si tineri ??? Pe care sa-i vedem, si pe ei cu lopetile in mana ajutand la dezapezirea celor batrani,si a lor ??? http://www.prosport.ro/sport-life/sp...alnici-9228125 Aici,e un articolcare arata ca domnul Becali, e singurul om bogat al tarii care a facut ceva concret,mergand in Vrancea cu 12 utilaje mari, si cu 1000 de lopeti,si chemandu-i pe localnici sa i se alature intr-o grupa voluntara de munca ! O initiativa, care ai face cinste ! Asa cum e el Becali,si cum e judecat....uite ca a fost singurul bogatas al tarii ce a facut ceva concret !!! |
Citat:
1. Multumeste lui Dumnezeu ca nu esti in situatia acelora! 2. Cinste lui, daca a facut deja aceste lucruri. Dumnezeu sa-i rasplateasca! 3. Nu e cazul sa incepi sa numeri cati sunt tineri si cati sunt batrani. ACUM e nevoie de ajutor, ingheata oamenii, si tineri si batrani, cata putere sa ai sa misti muntii aceia de zapada? Nu sunt super-men!!!! |
Citat:
Nu este nici polul nord,si nu ar trebui sa inghete nimeni in casa de frig, banuind ca si-a facut o porovizie de lemne de foc tocmai pt, iarna ! Deci ,daca oamenii au resursa energetico-calorica, pot foarte usor sa se incalzeasca si sa topeasca si fiarba zapada,daca nu au apa ! Si tinand cont de faptul ca zapada,totusi nu e gheata,chiar daca prinde o pojghita mai tare la suprafata, tot se poate degaja, cat sa faci un drum pt un om ! Desigur, telviziunile de stiri vor tabloidiza si aceste evenimente nefaste,poate si un pic exagerand gravitatea situatiei ,ca sa faca rating !!! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Acum 10 minute o colega mi-a spus ca a fost ieri la unitatea militara din Floresti, sa duca cate ceva si era multime de oameni cu ajutoare! Bravo romani! Dumnezeu sa va rasplateasca !
|
Citat:
Nu avem de unde sa stim ce se intampla in fiecare parohie. |
..la noi preotul nici nu a pomenit de sinistrati sau de zapezi...
|
Citat:
|
Citat:
|
observatie !
plimbandu-ma astazi pe strazile clujului,mai mergand si pe jos pe o distanta mai lunga intre doua cartiere,foarte putini oameni am vazut iesind din blocuri si curatand zapada depusa pe trotuare !
Nu as avea pretenta utopica,dealtfel, de a vedea curatate trotuarele colaterale,cele ale spatiilor dintre blocuri ! Insa,totusi cred ca ar fi frumos sa fie curatate cele situate la strada principala,cele ale bulevardului circulat ! E drept ca,am vazut doi- trei oameni,maxim 4, in tot acest periplu pietonal al meu de vreo cativa km buni ,insa unde pui,ca in blocurile alea is sute de oameni, humai in unu, si unde mai pui ca is mii de blocuri ! numai un singur om de ar da o singura lopata de zapada, nu trotuarele unui bulevard,dar si trotuarele din interiorul cartierelor de blocuri ar fi degajate de zapada ! Fac si eu o intrebare simpla, naiva poate, chiar copilareasca : da ce ai retine pa ominii aschia ghin blocuri,sa iasa afara doua ore dupa-masa, pentru a da puntin zapada de pe trotuare ??? Si nu toti,macar un sfert, sau o zecime si tot ajunge !!! poate vajnicii nostrii compatrioti il asteapta pa Boc, cu celabra lui lopata, ba chiar si pa Basescu,au pe pliticieni in general, sa se puna la lopatat zapada !!! E de ras ! Pana si Becali, dus si el de un elan,laudabil ,dealtfel, prin zonele sinistrate, a mizat pe un numar prea mare de brate de voluntari,iar la fata locului a recunoscut ca s-au strans un numar prea putin de oameni !!! deci...jos politicienii ,ei is baiu tarii !!! |
Citat:
|
Citat:
Repet, esti real, sau ai aterizat intre oameni prin Tunelul timpului? "" I come in peace"", cumva? robotul ala blond care venea cu pacea si pe urma i-a matrasit pe toti? Du-te in drumul tau! Te propun prim-ministru!........... Desi, cred ca inca unul de la Cluj, nu mai vor........ |
Citat:
|
Citat:
|
Puncte de colectare a alimentelor greu perisabile organizate de catre Crucea Rosie Romana:
Persoanele care vor sa contribuie cu alimente greu perisabile pot face donatii prin intermediul Bancii de Alimente a Crucii Rosii in toate magazinelor din retelele: Carrefour, Real, Mega Image si Metro. Alimentele de baza sunt: malai, faina, zahar, orez, paste fainoase, conserve de carne, conserve de peste, apa. Magazinele unde se pot face donatii de alimente greu perisabile pentru persoanele afectate de caderile masive de zapada sunt: Arad: Carrefour, Real, METRO Arges: Carrefour, Real, METRO Bacau: Carrefour, Real, METRO Bihor: Carrefour, Real, METRO Braila: Carrefour Brasov: Carrefour, Real, METRO Bucuresti: Mega Image, Carrefour, Real, METRO Buzau: Carrefour Cluj: Carrefour, Real, Cora, METRO Constanta: Mega Image, Carrefour, Real, METRO Iasi: Carrefour, METRO Ilfov: Mega Image, Carrefour, METRO Dolj: Real, METRO Galati: Real, METRO Hunedoara: Real, METRO Maramures: Real, METRO Mures: Real, METRO Prahova: Mega Image, Carrefour, Real, METRO Sibiu: Carrefour, Real, METRO Suceava: Carrefour, Real, METRO Vrancea: Carrefour Satu Mare: Real Timis: Real, METRO De asemenea, persoanele care vor sa ajute, pot face donatii online pe site-ul oficial al Crucii Rosii Romane www.crucearosie.ro sau in conturile special deschise de Crucea Rosie Romana la BRD - Agentia Piata Romana: LEI : RO36BRDE410SV51618614100 EUR : RO71BRDE410SV51618884100 USD : RO29BRDE410SV18793954100 Sumele colectate in cadrul campaniei umanitare vor fi folosite pentru achizitionarea de alimente, apa, paturi, produse de igiena necesare persoanelor sinistrate. Crucea Rosie Romana pune la dispozitia persoanelor interesate sa ajute cu bani sau alimente numerele de telefon: 021 /3171710 sau 0748 238 024 unde pot solicita informatii suplimentare. __________________ |
Citat:
Tot din pacate, trebuie sa fiti de acord si dvs.,ca numarul locatarilor de bloc iesiti sa faca curatenie e infinit de mic in raport cu numarul locuitorilor de bloc,apti fizic pentru asa ceva ! Din pacate, comunistii au stiut ei ce au stiut cand i-au stans pe oameni,daramandu-le casele, pt a-i baga ca pe animale in aceste custi de alienare a spiritului social,si societal,numite blocuri ! Comunistii au avut nevoie de o turma informa,alienata, si lipsita de identitate de clasa sociala, docila si placida,pe care sa o poata manipula dupa bunul plac ! Cat dspre administratia locala,avem pretentia indreptatita, sa-si indeplineasca atributiile,insa trebuie sa fim constienti ca,nu vor putea angaja suficiente resurse pentru un spatiu atat de mare ca suprafata inzapezita ! Si apoi, v-as da un sfat, tuturor celor care stati lipiti de ecranele varanului securist voiculescu si ale securistului vantu, maestii kgb-isti ai manipularii populatiei : V-as ruga sa va reamintiti dictonul (poate prea capitalist pentru unii ce se vor eterni asistati de catre stat !) fostului presdinte al SUA J.F.K KENNEDY ,care zice asa : "-Sa nu ne intrebam ce face tara pentru noi, ci mai degraba ce facem noi pentru tara !!!" |
Citat:
In cazu asta sinthiem Elvetia Balcanilor,bunoara !!! Ha,ha,ha ! |
Citat:
|
Citat:
Am avut si eu o mica discutie astazi cu un reprezentant al sexului tare care n-a avut ce face decat sa ma ia peste picior ca, eu, femeie, dau la lopata sa curat zapada din fata blocului. No ca si-o gasit nasul...adica nasa! Pai la noi nu face nimeni nimic de incordati ce sunt! Li se pare prea josnica munca! |
Citat:
http://www.razbointrucuvant.ro/recom...rii-romanilor/ |
parere !
Citat:
Pana si cuvantul "taran" a ajuns unul peiorativ, adica de batjocura ,iar cuvantul "munca",e sinonim cu ,cel de "fraier ",in mentalitatea bolnava a unora dintre compatriotii nostrii !!! Cauzele acestei stari de fapt, exista, se pot discuta ,pentru a se vedea ce se poate repara ! Dincolo,de mentalitatile poporului de jos (talpa tarii cum se spune !) mai mult sau mai putin sanatoase, si discutabile sau nu, totusi, ne asteptam si de la elitele sociale (includem aici, partide politice, asociatii non-guvernamentale, guvern,asociatii cetatenesti ) sa dea un ton hotarat,si o directie ! Pt. ca ,nu-i asa, uneori si tonul face muzica ! Noi romanii,n-am invatat sa copiem din vest ,decat lucrurile proaste, in genere ! Fac afirmatia asta, gandindu-ma ,ca in SUA de ex, esista o organizatie numita Garda Nationala ! Aceasta organizatie este una patronata si formata de catre statul american, si ea contine cetateni absolut voluntari,insa organizati pe principii cazone, militaresti,cu reguli clare de funtionare ! Rostul acestei formatiuni cetatenesti,este tocmai pentru a interveni in cazul unor clamitati naturale,sau evenimente speciale,carora institutiile de stat ,singure nu fac suficient fata ! Daca o asemnea formatiune cetateneasca s-ar organiza si la noi,fac pariu ca intr-un oras s-ar strange un anumit numar de oameni (poate mai mic la inceput,dar speram ca mai mare pe parcurs !) dispusi sa mearga, in limita timpului lor liber la anumite actiuni ! Ideea concluziva, ar fi : ca noi romanii, nu suntem chiar asa de lensi si de prosti, pe cat suntem de dezorganizati ! Daca s-ar promova anumite forme de organizarte, oamenii ar intra in cadrele lor pana la urma !!! Asa cred eu ! |
Citat:
|
In Oradea azi, la radio, am auzit toata ziua apeluri pentru solidaritate fata de sinistrati. Foarte frumos!
|
Citat:
|
Citat:
|
graitor pentru starea natiunii !!!
Primaria municipiului Cluj-Napoca,a dat peste 110 amenzi , unor asociatii de locatari,dupa avertismente repetate,pentru ca nu au vrut sa degajeze de zapada aleile dintre blocuri !
Concluzia e una hazlie rau,si ar putea fi rezumata rimat, sub unei devize ce pare a fi adoptata de cetatenii respectivi : "DECAT SA MUNCESC/ MAI BINE PLATESC !" |
Citat:
|
Citat:
asta ai bola noastra ! pana om sta in bloc, ne-or manca canii ! degeaba ne vaitem, si dam vina pa ploliticieni, talpa tarii ai defecta... ! baiu se vghe de la o posta ,sa-l nu mai ascunghiem ca matu' su pres ! |
ase sa scrie istoria aghievarata !!!
Comunistii au facut mult mai mult rau decat se vede la prima vedere. In 1996, intr-un sat de munte din Apuseni, unde nu se facuse colectivizarea din cauza pamantului foarte arid si greu de muncit,si unde tocmai din cauza acestor neajunsuri oamenii isi munceau pamanturile intr-o asociatie benevola, s-au gandit comunistii ca n-ar fi rau sa-l colectivizeze si pe acesta. O ruda de-a mea, tanara, impreuna su sotul ei erau considerati *fruntasii satului* pentru ca erau cei mai harnici din sat. Le-au luat pamantul si i-au inscris cu forta in CAP. Dupa 3 ani, in 1969 (subliniez, dupa numai 3 ani), cand am fost iar in acel sat intr-o vacanta, am intrebat-o pe tanara mea ruda, daca nu si-ar dori pamantul inapoi. Raspunsul pt. mine a fost stupefiant: NU ! De ce? pentru ca pana in urma cu 3 ani muncea din greu pamantul, pe cand acum, mergea la colectiva doar sa faca act de prezenta, pentru a-si putea pastra micul lot de langa casa, care era intr-adevar bine ingrijit si unde-si punea tot ce are nevoie (ceapa, cartofi, fasole, varza, morcovi etc)iar la CAP se se facea ca munceste, nimanui nu-i pasa ca porumbul de unde cu cativa ani in urma acoperea un cal cu calaret cu tot, ajunsese sa nu mai fie bun nici macar de furaj (deh ! pamant arid!). Barbatul ei mergea in Cluj ca muncitor necalificat in constructii de unde castiga bani pe care nici macar nu aveau pe ce-i cheltui. Concluzia: Comunistii i-au puturosit pe tarani, iar acestia la randul lor si-au crescut copii in acelasi spirit. Dupa 89, si-au primit pamantul inapoi. Si astazi, in 2010, pamantul este parloaga. Nici unul dintre copii si nepoti nu vor sa-l munceasca.
Si astea s-au intamplat si se intampla in Ardeal, unde se spune ca oamenii sunt mai gospodari. Acum, transpune-ti dv. aceste lucruri la scara nationala. |
Citat:
|
In ciuda raportarilor poate chiar exagerate, comunistii chiar au facut agricultura iar taranii chiar sa fi vrut sa se eschiveze, nu puteau
Chestia cu lenea e valabila pentru oraseni, taranii care si-au muncit pamanatul inainte de colectivizare, dupa '89 erau prea batrani pentru asa ceva. Pe tineri majoritatea i-au trimis la oras, care au ramas au fost obisnuiti cu alt stil de munca, mecanizata, dupa '89 n-a mai ramas nimic din mecanizare, oamenii nici macar n-au avut plug si boi pentru arat, ce sa mai zici bani pentru samantza, forta de munca pentru prasit, cules, ingrasaminte, pesticide, etc. Cand lucra pamantul, taranul avea familie mare, 7-8 copii sau mai multi, acum sunt cativa batrani singuri.. |
Citat:
daca,indraznesti, fie si in gluma sa-i timiti inapoi la tara, pentru ei asta e o jignire suprema ! Ca si cum,a fi taran e o stare indezirabila si umilitoare,un fel de paria a societatii !!! populatia asta imensa care sta in blocuri ai de fapt balastu tarii ! o imensa masa de manevra,fara identitate social-economica si...chiar, fara un anumit spirit etic,pe care il aveau inainte, cand erau sateni ! Daca,inainte- vreme, in Regatul Romaniei,erau cateva repere sociale fixe, organice,naturale,create in timp : boierul si chiaburul, acuma ce repere social-morale si chiar etico-spirituale mai are aceasta masa imensa de dezradacinati,care stau la bloc ??? Chiar blocul,aceasta inventie diabolica,este un mediu locativ insalubru,nociv, pentru sufletul omului,instrainandu-l pe acesta de sine,transformandu-l la nivel de masa, intr-un individ usor de manipulat politic ,ceea ce doreau bolsevicii, sa distruga fibra natiei romane ! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:57:10. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.