![]() |
"Vreau sa traiesc"
Nu este un caz umanitar luat de pe net (deși îl puteți găsi și pe pe blogul lui Radu Ștefan Chirica, ci un caz real despre care am aflat acum câteva săptămâni la biserică pe care o fercventez.
Bunica acestui micuț (de numai doi ani) care a fost diagnosticat cu cancer, o femeie pe care o știam din vedere dar nu-i vorbisem niciodată m-a impresionat foarte tare. Până a afla de boala nepoțelului RADU-ȘTEFAN venea uneori la biserică dar o simțeam acolo doar formal. Acum vine printre primii la slujbă însoțită de soțul ei și ochii le sunt plini de lacrimi. Toată nădejdea lor este la bunul și milostivul Dumnezeu. Părinții, oameni credincioși care și-au dorit foarte mult acest copil se gândesc să-și vândă casa pentru a-și salva singurul copil. Ei se roagă zi și noapte să nu-l piardă. Vă rog și eu în numele acestor oameni atât de greu încercați să înălțați o rugăciune pentru copilașul acesta care vrea și trebuie să trăiască! |
Citat:
|
Bunul Dumnezeu sa-l ocroteasca!
" Milostiv si drept e Domnul-Dumnezeul nostru mare
Si nemarginita este, a LUI sfanta indurare! El pazeste totdeauna pe cei slavi si fara vina, Si-al meu suflet, izbavire a primit si LUI se-nchina! Din adancul meu ma bucur, Dumnezeule Preasfinte, C-auzi glasul gurii mele, rugaciunea mea fierbinte! Ca apleci a TA ureche, inspre mine dimineata, Eu TE voi chema Stapane, cu iubire toata viata!" Bunul Dumnezeu impreuna cu Maica Domnului si toti sfintii dragi sa te tina in brate, draga RADU-STEFAN, sa te acopere sub sfantul lor acoperamant, sa te ajute sa te vindeci, sa traiesti fericit alaturi de parinti, bunici si toti cei dragi! |
Bucura-te Sfinte Nectarie ca de ingrozitorul cancer pe multi ai vindecat,alearga si la acest copil Radu Stefan si vindeca-l sa se bucure de viata si sa te slaveasca in veci.Amin
|
Cu toata inima
Alatur si eu rugaciunea mea simpla din suflet pentru Radu-Stefan ,pentru sanatatea lui si darul lui de a aduce bucurie familiei si bunicilor.
|
Probabil ca multe propuneri si multe rugaciuni inalta fiecare , in particular , pt. un asemnea prunc nevinovat . Ma refer la cele care nu se posteaza , deoarece exista si oameni care prefera aceasta varianta .
Cu toate acestea , cu retinere/smerenie, va propun , sau propun celor care sunt dornici , ca sa ne unim citiva, citi vom reusi sa ne stringem , si sa facem timp de 40 de zile unul din acatistele Maicii Domnului pt. cancer ( Pantanasa , Vindecatoarea , Acoperamintul MD) sau al unui sfint recunoascut ca grabnic ajutator in situatii disperate (Sf. Nectarie Taumaturgul , Sf. Efrem cel Nou, etc) sau sa facem 2 acatiste simultam, adica in aceiasi zi (unul al Preacuratei si unul al unui sfint taumaturg) in modul ca fiecare din cei care ne vom stringe sa citeasca intr-o zi aceste acatiste (sau cite 2 frati , unul un acatist si altul celalalt) si tot asa pina se vor face 40 de zile de rugaciune neintrerupte iar apoi fiecare dintre oranti sa faca o milostenie cit de mica in numele acestui prunc . Si daca or mai exista si alte initiative folositoare le vom propune pe thread si vom vedea ce iese. In cazul in care vom cadea de acord sa facem aceasta nevointa, sa o giram pe Dorina , care a si deschis acest fir, sa conceapa in amanunt exct cum se va desfasura totul si sa ii dam drumul deoarece in asemenea boli timpul nu mai este la discretie . Va rog sa nu mi-o luati in nume de rau ... este doar o propunere . Daca va deranjeaza va rog sa considerati ca nici macar nu mi-am deschis gura ! |
Vindeca-l pe el Radu Stefan,Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu,cu rugaciunile pe care le inalti inaintea Fiului Tau si Dumnezeului nostru.
Laudabila propunerea d-lui Zaharia.Pot face acatistul Sfantului Nectarie atat cat e nevoie. |
O idee buna si concreta. Sa ma anuntati si pe mine ce acatist facem pentru baietel si cand incepem.
|
Citat:
|
Citat:
|
Mă alătur și eu. Dacă are cineva acatistul poate să-l posteze.
Ne putem organiza pe un grup sau putem folosi grupul deschis de mine "Grup de rugăcviune pentru neputințele noastre și pentru țară" Am trimis invitație pe grup următorilor: mara 2008. zaharia 2009.silvia 55, glykis, lucian 008. Majoritatea sunt deja pe acest grup. Dacă mai dorește cineva să-i trimit invitație să scrie aici. Dacă are cineva o altă părere este bine venită. |
1. Fratilor , eu va fac doar propuneri , astfel incit va rog sa nu va suparati pe mine ; daca aveti alte idei sau propuneri va rog sa le faceti cunoascute pe acest thread .
2. De asemenea va propun ca tot acest tread sa fie locul si modul de comunicare intre noi , ceea ce face ca fiecare dintre cei care s-au anuntat pt. acatist , sa intre zilnic pe acest fir pt. a vedea daca a aparut ceva nou . Exista in baza de date a forumului 2 acatiste : - al MD Pantanasa , special pt. bolnavii de cancer - al Sf. Nectarie Taumaturgul . Va propun sa le facem in fiecare zi pe acestea doua . 3. Propun sa ne ordonam alfabetic (dupa numele cu care suntem cunoscuti ca useri pe forum) si in functie de aceasta astfel sa fie ordinea in care vom citi fiecare , in cite o zi, cele 2 acatiste , dupa care reluam schema. Pina acum ordinea arata asa : 1. anna21- va citi in ziua de 13.02.2012 2. Dorina- va citi in ziua de 14.02; 3. Glykys- va citi in ziua de 15.02; 4. Lucian- va citi in ziua de 16.02; 5. Silvia55- va citi in ziua de 17.02; 6. Zaharia- va citi in ziua de 18.02; Daca pe anna21 o poate incurca diferenta de fus orar poate schimba ,pt. ziua de astazi, cu un user din Romania . Daca mai apar si alti useri ii vom rindui in continuare . Probabil ca si Adriana-Cluj ca si Icamilin, Hartford si Mara2008 ni se vor alatura , dar mai inii sa confirme fiecare pt. a nu ne incurca . Zic sa incepem chiar de astazi pt. a nu pierde timpul deoarece nu avem ce pregatiri complicate sa desfasuram. Reamintesc , orice problema ar interveni, orice propunere avem de comunicat , acestea se vor face pe acest fir si ca fiecare sa consulte zilnic firul pt. a se informa si verifica daca sunt noutati . Oricum pe acest fir vom anunta cu o zi inainte cine va urma miine, sa zicem, a se ruga cu aceste acatiste . Inca o data va rog sa ma iertati daca va deranjeaza propunerile mele si sa va faceti cunoscuta vointa si bine inteles , daca sunteti de acord , sa confirmati schema tot aici pe acest fir . Daca cumva intimpinam ceva dificil pt. ziua de astazi 13.02. atunci stabilim daca incepem de miine , dar eu zic sa nu o mai aminam . A ramas un singur lucru sa il cunoastem (pt. cei care nu au intrat pe lincul dat) : daca parintii copilului sunt ortodocsi si daca el este botezat in ortodoxie . In rest cred ca putem sa ne incepem nevointa . Va rog , in consecinta , spuneti-va parerea ! |
Ma alatur si eu.
|
Pe 20.02 as citi eu.
|
Citesc pe 13, nici o problema.
|
Si eu as putea sa citesc. Astept sa confirmam in ce zi (21 feb ar fi la rand, nu)?
|
Continuam sa completam ordinea de rugaciune fara a pastra criteriul alfabetic (pt. a nu tulbura ceea ce am facut pina acum) ci mergem in continuare, in felul urmator, adica dupa cum s-au anuntat userii :
1. anna21- va citi in ziua de 13.02.2012 2. Dorina- va citi in ziua de 14.02; 3. Glykys- va citi in ziua de 15.02; 4. Lucian- va citi in ziua de 16.02; 5. Silvia55- va citi in ziua de 17.02; 6. Zaharia- va citi in ziua de 18.02; 7. iana - va citi pe 19.02 8. anita- va citi pe 20.02 9. Annyta- va citi pe 21.02; anna21, am vazut ca ai confirmat si atunci te rugam sa faci tu astazi acatistul Pantanasa si cel al Sf. Nectarie Taumaturgul pomenindu-l pe prunc. Sti tu (ca si noi dealtfel) cum se face . Daca ni se vor mai alatura frati ii vom trece in continuare , daca nu , atunci dupa ce epuizam lista celor 9. o vom lua de la inceput . In orice caz, sa tinem legatura intre noi pt. a ne nevoi cu folos . Miine , pe 14.02.2012 o rugam pe sora Dorina sa faca ea rugaciunile . |
Citat:
Eu cand ma rog citind acatiste, incep cu rugaciunile incepatoare si continui cu acatistul in sine + rugaciunea de la sfarsit, acolo unde exista. Practic urmez ce scrie in Acatistier sau in carticia in care am acatistul. Exista ceva special ce ar trebui sa fac in acest caz? Multumesc |
Citat:
In rest , mai amintesc ca dupa ce se va incheia cele 40 de zile de rugaciune se obisnuieste , este potrivit adica , sa se faca o milostenie in numele copilului respectiv . Fiecare face milostenie cum si cu ce crede de cuviinta . Eu cumpar de obicei fructe (un mar, o portocala, o banana, un kivi, un strugure , minole, clementine, etc - ori toate acestea , ori citeva din ele, dupa puterea fiecaruia) si le daruiesc unui sarac , copil sau adult . |
Citat:
Ma alatur si eu. Astept precizarea datei. |
Citat:
1. anna21- va citi in ziua de 13.02.2012 2. Dorina- va citi in ziua de 14.02; 3. Glykys- va citi in ziua de 15.02; 4. Lucian- va citi in ziua de 16.02; 5. Silvia55- va citi in ziua de 17.02; 6. Zaharia- va citi in ziua de 18.02; 7. iana - va citi pe 19.02 8. anita- va citi pe 20.02 9. Annyta- va citi pe 21.02; 10. maniucu- va citi in ziua de 22.02. Te rugam sa citesti threadul pt. a fi la curent cu precizarile , sau probabil ca l-ai si citit . Cred deasemenea ca initiatoarea threadului iti multumeste pt. initiativa si solicitudinea ta . Te asteptam si ne bucuram ca reusim sa fim mai multi . |
re
as vrea sa ma alatur si eu.....va rog sa-mi spuneti ziua...
|
Citat:
1. anna21- va citi in ziua de 13.02.2012 2. Dorina- va citi in ziua de 14.02; 3. Glykys- va citi in ziua de 15.02; 4. Lucian- va citi in ziua de 16.02; 5. Silvia55- va citi in ziua de 17.02; 6. Zaharia- va citi in ziua de 18.02; 7. iana - va citi pe 19.02 8. anita- va citi pe 20.02 9. Annyta- va citi pe 21.02; 10. maniucu- va citi in ziua de 22.02. 11. mirela.b- va citi in ziua de 23.02. Te rugam sa vezi recomandarile facute lui ,,maniucu", sau poate ca deja ai si citi totul. Vei fi anuntata cu o zi inainte de ,,ziua ta" spre reamintire . Domnul sa-ti rasplateasca rivna ta ! |
Mi-au dat lacrimile când am citit cele scrise și am văzut câți frați și surori ni s-au alăturat.
Prietena mea Evdochia (nu poate folosi netul momentan) m-a rugat să vă scriu că vrea să participe și ea. Dumenzeu să te răsplătească frate Zaharia. |
Citat:
Părinții și bunicii sunt ortodoxi și merg la biserică. |
Citat:
1. anna21- va citi in ziua de 13.02.2012 2. Dorina- va citi in ziua de 14.02; 3. Glykys- va citi in ziua de 15.02; 4. Lucian- va citi in ziua de 16.02; 5. Silvia55- va citi in ziua de 17.02; 6. Zaharia- va citi in ziua de 18.02; 7. iana - va citi pe 19.02 8. anita- va citi pe 20.02 9. Annyta- va citi pe 21.02; 10. maniucu- va citi in ziua de 22.02. 11. mirela.b- va citi in ziua de 23.02. 12. Evdochia- va citi in ziua de 24.02. Pina la data ei poate ca se va remedia si problema cu netul si se va informa precis . Si asa cum am spus tuturor , va fi si ea anuntata inainte cu o zi , de rindul ei . Sa ne ajute bunul Dumnezeu sa ducem la bun sfirsit rugaciunea pt. copilas . |
Citat:
|
Citat:
1. anna21- va citi in ziua de 13.02.2012 2. Dorina- va citi in ziua de 14.02; 3. Glykys- va citi in ziua de 15.02; 4. Lucian- va citi in ziua de 16.02; 5. Silvia55- va citi in ziua de 17.02; 6. Zaharia- va citi in ziua de 18.02; 7. iana - va citi pe 19.02 8. anita- va citi pe 20.02 9. Annyta- va citi pe 21.02; 10. maniucu- va citi in ziua de 22.02. 11. mirela.b- va citi in ziua de 23.02. 12. Evdochia- va citi in ziua de 24.02. 13. Nicolae- va citi in ziua de 25.02 In rest, il informezi si ii povestesti tu sora ce ai citit aici pe firul acesta in legatura cu rugaciunea si cu eventualitatea in care se intimpla ceva , doamne fereste , si nu poate in ziua lui sa faca rugaciunile , sa incerce sa dea de veste cit mai degrab cu putinta ca sa indreptam lucrurile . Doamne ajuta, cu pace si nadejde . |
confirm
Maine si poimaine e posibil sa nu am net, dar confirm rugaciunea de pe data de 15, cu ajutorul Bunului Domnului.
Totodata, doamna Dorina i-ar putea sfatui pe bunicii si pe parintii copilasului sa faca toti o spovedanie generala, intrucat este cunoscut ca unele boli apar in urma pacatelor mostenite de la generatiile anterioare. Apoi, sa il duca pe copil la cat mai multe masluri (sau sa cheme preoti acasa in acest sens) si sa il impartaseasca cat mai des. Il putem pune si noi pe pomelnicul de la maslu, dar e bine sa fie si el prezent acolo, sa fie uns. |
Citat:
Este insa si alternativa in care ceea ce se petrece cu el este insasi vointa lui Dumnezeu fara ca in neam sa existe pacte mari . Dar cum noi nu avem cum sa cunoastem bine si repede judecatile lui Dumnezeu , atunci nu ne ramine decit sa facem ceea ce ne este la indemina , in putinta noastra : toti ai casei sa se spovedeasca cit mai amanuntit de pacate , copilul sa fie dus la Sf. liturghie si impartasit saptaminal (virsta ii permite aceasta) sa fie dus la sf. maslu si sa fie si uns cu ulei , sa fie pomenit in cit mai multe rugaciuni individulale si dat pe cit mai multe pomelnice pt. sf. Liturghie si apoi desigur si dus la medic . Acestea sunt la indemina noastra si de aceea am hotarit cu totii sa facem cit ne sta in putinta . Glykys, am notat ca ai luat la cunostinta despre ziua ta si ca vei implini nevointa . Sa ne rugam si pt. noi toti , sa ne intareasca Dumnezeu ca sa putem implini pina la capat lucrarea si sa nu avem vreo tulburare . |
Citat:
Copilul după cum am înțeles este operat în România iar acum este în Germania unde face tratament și răspunde bine la citostatice. Linkul pe care l-am dat nu merge dar puteți să citiți povestea micuțului printr-o simplă căutare veți găsi blogul. |
Citat:
|
Citat:
Am să citesc și eu în data de 26 Feb, după Nicolae. Doamne ajută! |
Citat:
1. anna21- va citi in ziua de 13.02.2012 2. Dorina- va citi in ziua de 14.02; 3. Glykys- va citi in ziua de 15.02; 4. Lucian- va citi in ziua de 16.02; 5. Silvia55- va citi in ziua de 17.02; 6. Zaharia- va citi in ziua de 18.02; 7. iana - va citi pe 19.02 8. anita- va citi pe 20.02 9. Annyta- va citi pe 21.02; 10. maniucu- va citi in ziua de 22.02. 11. mirela.b- va citi in ziua de 23.02. 12. Evdochia- va citi in ziua de 24.02. 13. Nicolae- va citi in ziua de 25.02 14. mirela.t- va citi in ziua de 26.02; Amanuntele legate de aceasta incercare nu le mai tot repet . Daca fratii sunt dornici sa-si daruiasca ajutorul si dragostea aproapelui atunci cred ca de la sine vor dori sa cunoasca si amanuntele si sa procedeze in consecinta . Daca mai exista frati care doresc sa participe dar ii deranjeaza prezenta mea ii rog deosebit sa marturiseasca sau sa dea cumva de inteles aceasta si eu am sa ma retrag fara a crea vreo problema . Am preluat initiativa pt. a demara cit mai repede ajutorul si a nu irosi timpul, dar asta nu insemneaza ca sunt ,,vataf de plai" autoimpus. Totdeauna se poate gasi un frate/sora care sa poata implini f. bine o asemenea nevointa (sa coordoneze actiunea). Scopul nostru este ajutarea unui copil in nevoie si pt. asta orice lucru neplacut aparut este bine sa il inlaturam de comun acord dar categoric . NB : 1. sora Dorina stie ca miine , 14.02. este rindul ei sa se roage cu acatistele . 2. de asmenea , glykys stie ca rindul ei este pe 15.02; 3. in ziua de 15.02 voi reaminti urmatorului frate ca ii este rindul , chiar daca el nu a uitat . |
Si eu, va rog!
|
Citat:
|
Citat:
1. anna21- va citi in ziua de 13.02.2012 2. Dorina- va citi in ziua de 14.02; 3. Glykys- va citi in ziua de 15.02; 4. Lucian- va citi in ziua de 16.02; 5. Silvia55- va citi in ziua de 17.02; 6. Zaharia- va citi in ziua de 18.02; 7. iana - va citi pe 19.02 8. anita- va citi pe 20.02 9. Annyta- va citi pe 21.02; 10. maniucu- va citi in ziua de 22.02. 11. mirela.b- va citi in ziua de 23.02. 12. Evdochia- va citi in ziua de 24.02. 13. Nicolae- va citi in ziua de 25.02 14. mirela.t- va citi in ziua de 26.02; 15. arwein- va citi in ziua de 27.02; |
Confirm participarea.
|
Citat:
|
Si eu vreau sa contribui pe 28.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:42:20. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.