![]() |
Cea mai buna postare
S-au adunat enorm de multe postări. Unele mai așa, altele mai altfel. Multe lucruri ziditoare, adesea sufocate de mult balast.
Care vi se pare, fiecăruia, a fi cea mai bună postare ? Cea mai frumoasă, cea mai plină de miez, aceea care v-a înălțat mai mult, aceea din care am avea cel mai mult de învățat ? |
Sectarii sambatari
|
Citat:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...126#post430126 |
Mie acum imi pare aceasta, de aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=14297
Postarea cu numarul 7, a lui CristiBoss. Pentru cauvantul Sfantului Efrem Sirul. Cu totul exceptional, cu totul de pus la inima! |
Citat:
Am mai fost criticata pt ca am laudat useri (ba am fost insultata de-a binelea dupa ce am exprimat admiratia pt unii), dar nu ma pot abtine sa nu spun: cautati postarile dr. Alexandru Anastasiu (sunt rare, dar merita citite, eu am printat din ele). Si am mai invatat din postarile fratelui Zaharia, Glykys si multi altii care posteaza rar. |
Mie imi plac postarile tale Mihnea, dar nu iti zic asta ca sa nu ti se urce la cap.:1:
|
Muuulte au fost cu real folos, dar astazi mi-am adus aminte de aceasta postare, a lui Lore86:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...16&postcount=2 |
Hmm... si acest topic va cultiva (poate) o samanta de mandrie in unii in timp ce altii vor fi sagetati de sentimentul invidiei/urii. Fratilor,cel mai bine e sa ne rugam pentru aceia care ne-au atins sufletul. Dar asa,in taina... Nu in "vazul" tuturor. Si eu iubesc si apreciez pe multi dintre voi,insa iertati-ma daca nu o sa va fac publice numele/nickname-urile.
Doamne-ajuta! |
16 Februarie
Citat:
Mie asta mi se pare cea mai bună postare citită pe ziua de azi. Citat:
|
Sau vreți să spuneți că orice portret sub care scrie ”Doamne Doamne” e icoană?
Intr-adevar, remarcabil. Deloc surprinzator, cata vreme vine de la Mihail'c.... |
Aceasta idee , parca este preluata dupa bloogul pe care il coordonez , dar nu vreau sa acuz , ci doar este o simpla banuiala :1:: http://cristiboss56.blogratuit.ro/Pr...I-b1-p1003.htm
In fine , acest thread aici pe forum poate fi hulit de unii si laudat de altii , si nu in ultimul rand poate sminti intr un fel sau altul , si chiar pot tulbura apele , mai mult decat in a le limpezi . Personal nu voi aduce in discutie o postare sau alta , ci ii voi reaminti pe acei useri de la care am avut si am de invatat multe , si ale caror postari aduc multa pace si intelepciune mai ales , si de la care avem cu totii de invatat : Adriana Cluj Alexandru Anastasiu AlinB Ana-Maria N andrei im ( care din pacate doar ne citeste si nu mai scrie deloc ) anna21 (cu unele exceptii ) arwein beliver caminaris Cararea Imparatiei catalin2 Cel Mandru codana costel Crestin Simona ( pacat ca intra extrem de rar ) cristina2012 Doriana ( cu mici exceptii) dorinastoica14 DragosP. eu_Cristina83 evdochia Fiul Risipitor Florin Ionut ( cu mici exceptii) George.m georgeval glykis I.Calin ( pacat ca nu mai intra ) icamilin Ioan Cezar ( cu mici exceptii ) laurshepis Lavrentiu laraG. lore86 Marius22 Mihailc Marimira N.Priceputu ovidiu b. Rodica50 ( pacat ca doar ne citeste si numai scrie ) romanbun solentina spre_rasarit windorin zaharia_2009 ( caruia ii cer inca odata iertare , pentru ca nu l-am inteles inca de la inceput , dar acum ii dau multa dreptate ! ) Va asigur ca toate postarile celor sus amintiti , sunt profunde , si cu adevarat fac cinste acestui forum ! Doamne ajuta ! |
Dintre mamici, cel mai bine documentata imi pare a fi cristina2012, care e un suflet extraordinar.
Dintre tinere, glykis, ioanna, anna21 Dintre barbatii: ovidiub, n.priceputu, cel mandru, mihnea dragomir, windorin.. Sunt mai multi care imi plac, dar posturile acestora le citesc mereu cu interes. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
In posturile dvs nu am prea intalnit un punct de vedere propriu(abia pe treadul SA ramanem ortodoci pana la capat), in schimb multe noutati, informatii, afirmatii de pro sau contra, citate din sfintii parinti. Sunteti printre putinii useri cu postari numeroase in care nu am reusit sa descopar mai multe trasaturi de caracter. Daca nu v-as fi intalnit personal, personalitatea dv ar fi ramas un mare mister. omul intalnit in spatele id-ului cristiboss56 mi-a placut. Un lucru care mi-a placut...atitudinea constanta. Inca incerc sa va conturez un profil... Ps. e un topic sensibil.E posibil sa uit anumite persoane, si clar am omis multe, dar nu ca nu mi-ar placea ci am postat primele 10 nume care mi-au venit in minte. :) |
Citat:
cu exceptia catorva pe care nu o sa-i numesc. mai ales ca unii deja nu mai activeaza pe forum. |
Alin B, adam 000, mihnea dragomir, ioan cezar, N.Priceputu, glykys, lore86 - nu neaparat in ordinea aceasta, scuze c-am pus fetele la urma. Poate mi-au mai placut si altii, dar cu acestia am interactionat cel mai mult si le multumesc pe aceasta cale, la fel si celor cu care poate m-am contrat cateodata.
Va dati seama ca e imposibil de spus care ar putea fi cea mai buna postare a cuiva, dintre toate. Eu una n-as putea. Daca o s-o gasesc o voi preciza. Domnul sa fie cu voi toti! |
Într-adevăr, e greu de spus care e cea mai bună, însă nici nu știu dacă ar fi de folos. Sunt de aceeași părere cu Raoul, că răspunsurile date aici ar putea sminti într-un fel sau altul, hrănindu-ne patimile.
Îmi amintesc aici de o vorbă a unui Părinte (nu mai știu care), ce spunea să nu-l lauzi pe copil când face un lucru bun, ci să lauzi fapta, ca să nu se mândrească (cred că și reciproca e indicată, atunci când face ceva rău). Și cum noi toți suntem copii (duhovnicește, nu cu inima, din păcate)... |
Citat:
|
O ultima interventie pe acest thread , caci s-a ivit o postare de mare folos , o lectie data de un "ateu ", la care este bine a medita mai mereu ! Postarea este semnata de Dumitru73 :
"daca un caine intra in biserica, nici cainele nu se sfinteste, nici biserica nu se spurca. dar imi aduc aminte de un imagine traita de mine acum vreo 12 ani. pe atunci eram in strana bisericii Sf. Dumitru din Bucuresti, in spatele Muzeului de Istorie. la mijlocul Liturghiei a intrat un aurolac in biserica. a inaintat cam pana la locul de unde se citeste Apostolul. era un barbat trecut de 60 de ani, murdar cu parul naclait si barba lunga si incurcata. dupa cum mergea si dupa fata lui, avea o alcolemie destul de ridicata. parca se vedea saliva curgandu-i pela colturile gurii. o prezenta destul de respingatoare. a stat vreo 10 minute pe loc fara sa faca vreun gest, privind undeva spre partea de sus a catapetesmei. brusc si-a ridicat mana dreapta de parca ar fi vrut sa prinda ceva, sau pe cineva. a stat asa pret de cateva minute, parca voia sa atinga ceva. si borborosea ceva neinteligibil. imi aduc aminte ca lumea isi dadea coate si privea spre el cu dezgust. dar eu, din pozitia in care ma aflam, i-am vazut lacrimile care ii scaldau ochii si care i-au inundat obrajii, ajungand pana in barba. i-am vazut plansul, rugaciunea si cainta, chiar daca, poate, dupa ce a iesit din biserica si-a mai luat o suta de alcool. pentru mine a contat momentul. si cred ca Dumnezeu astfel de momente cauta la noi. de atunci am incercat sa nu mai judec oamenii dupa cum arata sau vorbesc. tin la traditia poporului meu, vhiar daca nu ma identific in totalitate cu ea. dar primesc cu drag pe oricine, indiferent de convingeri, atat timp cat imi demonstreaza ca este OM." |
Eu nu!
Citat:
Deci.... sunt atat de departe, la capatul randului, la urma. |
Citat:
Esti un user extrem de echilibrat , cu bun simt , si sti ce spui , si spui bine , iar cele pe care le postezi , se vad de la o posta ca sunt dintr un suflet bun si curat , dar te rog sa-mi ierti si aceste cuvinte , caci orice apreciere duce spre Slava Desarta , ori eu de la un timp evit aprecieri directe , si tocmai de aceea am facut doar o lista simpla ! Iertare si un sfarsit de saptamana cat mai frumos si mai ales linistit !:1: |
Citat:
|
Au fost foarte multe postari f. bune, dar din cele recente mi-a placut cel mai mult postarea laureistifter - conferintele Maicei Siluana Vlad:
O conferință excepțională susținută de către maica Siluana - http://www.crestinortodox.ro/conferi...odern-718 |
Imi amintesc de o istorioara despre prieteni care traiau intr-o armonie desavarsita. Diavolul, care pizmuia buna intelegere dintre ei le-a dat gandul sa se intreaca intre ei. N-a trecut mult si s-au certat.
Concursurile de orice tip au ceva care poate fi usor speculat de catre diavol, caci ne arunca in mandrie. Sa ne ajute Dumnezeu sa fim placuti in fata Lui si ne este suficient. Parintele-pustnic Proclu din judetul Neamt ne indeamna sa ne consideram mereu ultimii. Vine Postul Mare si ne protejam mai usor de ispite daca vom gandi astfel. Doamne ajuta. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Doamne ajută! |
Citat:
M-au impresionat în mod pozitiv foarte multe postări depe forum, mi-ar fi greu să aleg una singură... :) Mă voi mai gândi și voi alege câteva. :) Dar dvs ce postare v-a plăcut cel mai mult? Sau încă nu v-ați hotărât nici dvs? |
Citat:
Așadar, postarea cea mai bună, după părerea mea, aceasta este: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...371#post424371 Este ziditoare, este înalt elaborată, este originală și cu autentică rădăcină creștină în același timp. Are farmec și miez. Ornate florale, dar și nectarul care era hrana zeilor ce le dădea nemurirea. Are de toate. Adică, Îl are pe Dumnezeu, care este totul în toate. P.S.: Felicitări pentru ideea de "întoacere a întrebării spre expeditor". Este modul diplomatic de a încheia răspunul la o întrebare, chestia asta am citit într-un manual despre protocolul diplomatic. Sunt uimitor de multe lucruri deștepte în cărțile după care se pregătesc diplomații ! |
Citat:
Ei bine, mie această observație mi se pare una din cele mai bune citite pe acest forum! Și cum un om prevenit este aproape sigur ferit, știu că în Raoul nu va rodi sămânța mândriei... |
Când este să rodească neghina, ea se arată, crește și își răspândește caracterul buruienos care îi este propriu indiferent că topicul se numește "cea mai bună postare", "cea mai aiurea postare", "cea mai medie postare" sau altcum, de exemplu "nimic despre nicio postare". Mereu grâul va hrăni, iar neghina va otrăvi nelăsându-l să crească.
Pentru cel care s-a îngrijit de sufletul său, plivindu-l la timp de buruieni și dându-i hrana cea bună, un astfel de topic (precum orice altă temă) va duce la câștig. Acela va câștiga dacă este, cumva menționată vreo postare a sa ca fiind cea mai bună. Premiul decernat obligă, iar acela se va strădui să binemerite și în celelalte postări. Dimpotrivă, dacă nimeni nu menționează postarea lui, acela se va strădui să crească în învățătură și în har, pentru ca, luând exemplu de la postări mai ziditoare, spre folosul lui, să intre în bună companie. Dar, pentru cel care nu s-a îngrijit de sufletul său, lăsând neghina să-i sufoce sămânța pusă acolo de Domnul, indiferent că o postare a sa primește sau nu mențiune, el se va chinui și se va usca și mai tare. Dacă primește o mențiune, de ce nu primește sufragiu universal? Iar dacă nu primește mențiune, acela se va supăra precum pescarul pe sat, după cum vedem că, prea adesea, se petrec lucrurile. |
Asta-i o viziune scolastică, concurențială care n-are nimic de-a face cu creștinismul. Creștinismul e dragoste, compasiune, într-ajutorare, iar nu concurență! Poate părea utopic, mai ales că societatea de succes e cea concurențială. Dar vedeți ce mare diferență este între prima comunitate de creștini, formată de Sfinții Apostoli și societățile concurențiale, de "succes" din istoria recentă (modernă și contemporană). Poate nu întâmplător acestea sunt legate strâns de exarcebarea fenomenului de "protest" și "reformă"!
Iertare dacă am supărat pe cineva, nu a fost aceasta intenția mea! Era doar o încercare de raliere la observația fratelui Raoul, nicidecum un atac direct la inițiatorul topicului. Iertare Mihnea! Oricum, postarea care m-a înveselit cel mai tare de pe tot acest forum îți aparține! Drept pentru care, după post fac o invitație la bere! În provincie! Ursus, dacă îți convine! Doamne ajută! |
"mandria e singura patima cares e hraneste din vartuti."
Asadar, sa fim cu luare aminte sa nu acdem in isipta. In continuare , un cantec care mi tare drag "De-as sti toata intelepciunea cata e sub soare/in zadar daca-mi lipseste cea mantuitoare..." http://www.youtube.com/watch?v=Juy7fHPvotY |
o mica discutie intre marius 22 si mihailc
În prealabil postat de Marius22 Nu m-as mira sa aflu ca acestei "sarbatori" i se ofera importanta chiar si in lumea protestanta si neo-protestanta, desi acestia nu au nici macar cultul sfintilor. De asemenea, este foarte posibil ca si unii necrestini sa "sarbatoreasca" astazi. Mihailc ... ceea ce ar mai aduce o dovadă în plus că prostia e transconfesională! |
Citat:
P. S. Nu știam că mesajul meu precedent se încadrează în instrucțiunile din manualele de diplomație... dar mi s-a mai spus de mai multe ori că ar trebui să intru în politică. :) :) Să aveți o noapte binecuvântată și cât mai multe bucurii! |
Citat:
Doamne ajută! |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:23:20. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.