Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Umanitare (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5050)
-   -   Fie-va mila de un om aflat in mare, mare ispita! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14605)

Ana-Maria N 21.02.2012 19:37:41

Fie-va mila de un om aflat in mare, mare ispita!

Vin aici cu rugamintea catre voi de a ne uni rugaciunile pentru o colega de serviciu, aflata la mare incercare.

Numele ei este GABRIELA. Se gandeste la optinunea avortului, ramanand singura insarcinata fiind.

Va rog sa ma credeti ca mi s-a destainuit cu lacrimi pe obraji! Ajutati-o prin rugaciunile voastre sa nu o biruie cel rau!
Nu am deschis acest topic, asteptand sfaturi, intrebari, judecati sau alte comentarii, ci cerand a va fi mila, aratata printr-o rugaciune, de un suflet pe cale sa se pierda...

Adriana Cluj 21.02.2012 20:45:49

Citat:

În prealabil postat de Ana-Maria N (Post 431096)
Vin aici cu rugamintea catre voi de a ne uni rugaciunile pentru o colega de serviciu, aflata la mare incercare.

Numele ei este GABRIELA. Se gandeste la optinunea avortului, ramanand singura insarcinata fiind.

Va rog sa ma credeti ca mi s-a destainuit cu lacrimi pe obraji! Ajutati-o prin rugaciunile voastre sa nu o biruie cel rau!
Nu am deschis acest topic, asteptand sfaturi, intrebari, judecati sau alte comentarii, ci cerand a va fi mila, aratata printr-o rugaciune, de un suflet pe cale sa se pierda...

Dumnezeu sa o lumineze pe Gabriela sa aleaga VIATA!

ucenic 21.02.2012 21:02:50

Subscriu. Ma duc la rugaciune.

Adriana Cluj 21.02.2012 21:07:23

Completez:
Poarta numele Arhanghelului Gavriil, vestitorul VIETII, cel care a vestit Maicutei Sfinte ca va naste pe Mantuitorul nostru. Spune-i asta.

AlinB 21.02.2012 21:46:11

Citat:

Pai daca a ajuns sa ti se destainuie..cred ca are nevoie mai mult decat rugaciune.
Cea mai mare greutate este pe umerii tai.
Asigur-o ca vei fi alaturi de ea prin tot ce va trece daca decide sa nu faca acesta mare greseala.
Sufleteste, spiritual, material..
Crezi ca poti face asta?

Desigur, cand va fi cazul poti sa ceri si ajutorul nostru, vom face si noi ce putem.

Ana-Maria N 21.02.2012 22:39:49

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 431120)
Pai daca a ajuns sa ti se destainuie..cred ca are nevoie mai mult decat rugaciune.
Cea mai mare greutate este pe umerii tai.
Asigur-o ca vei fi alaturi de ea prin tot ce va trece daca decide sa nu faca acesta mare greseala.
Sufleteste, spiritual, material..
Crezi ca poti face asta?

Desigur, cand va fi cazul poti sa ceri si ajutorul nostru, vom face si noi ce putem.

Ma feresc in a face promisiuni. Am mai facut promisiuni in trecut si le-am incalcat. Eu doar ma rog la Domnul sa-mi dea gandul si inima buna ca, atunci cand mi se iveste ocazia, pur si simplu sa fac...chiar si fara o promisiune anterioara.

Mai mult decat pentru comentarii ti-as multumi, din toata inima, pentru o rugaciune fierbinte catre Domnul!

AlinB 21.02.2012 22:48:02

Poate ar trebui sa intelegi ca nu toata lucrurile se rezolva doar cu rugaciune, poate stii vorba celui care dorea vindecare dar n-avea cine sa-l arunce in scaldatoarea care l-ar fi putut vindeca - "n-am om" (Ioan 5:7).

Asa ca daca vrei cu adevarat binele persoanei in cauza, fii sigur ca tu vrei si poti sa faci tot ce iti sta in putinta cu toate resursele care iti stau la dispozitie, inainte de a pasa problema altora.

Responsabilitatea este in primul rand a ta, fatza de Dumnezeu, ca la tine a venit persona respectiva.

Ce ai sa-i spui? Doar ca e gresit sa faca avort si ca o sa se roga altii pentru ea ca sa pastreze copilul?
O persoana in situatia asta se gandeste la multe alte lucruri mult mai concrete.
Daca n-are niste raspunsuri concrete, nu o sa faca fatza presiunii.

Mtcrysty17 21.02.2012 23:05:49

Citat:

o sa se piarda doua suflete... al ei si al copilului pe care vrea sa il ucida....... Dumnezeu sa o lumineze.... dar sa nu uitam ca avem vointa proprie, numai de ea depinde ce o sa faca.... Dumnezeu o lasa sa aleaga, indiferent de cat ne-am ruga noi..... Doamne ajuta!!!

Ana-Maria N 22.02.2012 06:49:53

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 431139)
Poate ar trebui sa intelegi ca nu toata lucrurile se rezolva doar cu rugaciune, poate stii vorba celui care dorea vindecare dar n-avea cine sa-l arunce in scaldatoarea care l-ar fi putut vindeca - "n-am om" (Ioan 5:7).
....
Ce ai sa-i spui?

Tocmai ca nu stiu ce sa-i spun. Nu stiu daca e cazul sa promit un lucru de care nu stiu daca voi avea posibilitatea sa ma tin.
Tot esti grozav in comentarii...Cand eu nu voi mai avea aceasta posibilitate, poti fi tu omul, cel adus in discutie, la schimb? :)
Ai putea sa fi nas pentru acest copil alaturi de mine? Ce zici? Crezi ca poti sa faci asta?

anna21 22.02.2012 07:22:30

Citat:

În prealabil postat de Ana-Maria N (Post 431187)
Tocmai ca nu stiu ce sa-i spun. Nu stiu daca e cazul sa promit un lucru de care nu stiu daca voi avea posibilitatea sa ma tin.
Tot esti grozav in comentarii...Cand eu nu voi mai avea aceasta posibilitate, poti fi tu omul, cel adus in discutie, la schimb? :)
Ai putea sa fi nas pentru acest copil alaturi de mine? Ce zici? Crezi ca poti sa faci asta?

Cred ca ai putea sa arunci o privire pe situl pro-vita. Acolo sunt marturii ale mamicilor care au tinut copilul in pofida multor obstacole.. Este o sursa motivare a altor persoane care trec prin situatii similare. Ai gasi exemple pentru a o ajuta sufleteste pe prietena ta.
Sper ca bunul Dumnezeu sa-i dea gandul cel bun Gabrielei.

glykys 22.02.2012 10:08:16

Eu as propune sa ne unim fiecare in rugaciune, cum s-a putut intampla pe topicul cu Radu-Stefan. Sa spunem care doreste Paraclisul Maicii Domnului zilele acestea, pentru Gabriela. Sa mijloceasca Maica Domnului pentru viata acestui copil nenascut!

Si da, Alin are mare dreptate. Trebuie si rugaciune, dar si actiune in viata aceasta. Credinta se manifesta si prin fapte. Poate mama nu are cu ce sa il creasca, si atunci are nevoie si de ajutor material, poate nu are sot, poate-poate... Este importanta o discutie cu ea, sa stim in ce conditii ar putea pastra copilul.Trebuie vorbit si cu familia, mai ales cu tatal copilului, sa-i ofere sprijinul. La nevoie, s-ar putea face si o colecta pe forum. Pentru ca nu e asa, l-a nascut si gata, a trecut pericolul... ma ierti pentru acest comentariu al meu, dar si eu cred ca ai o mare responsabilitate.

Deocamdata, cine se inscrie pentru paraclisul Maicii Domnului?

AlinB 22.02.2012 10:28:50

Citat:

La ce "lucru" anume te referi?

A gasi un nas e cea mai mica dintre probleme.
O persoana aflata in aceasta situatie se confrunta cu judecata celorlalti, se simte singur, gandeste ca nu are resurse sa-l creasca, are nevoie sa fie dus de manutza la biserica in fiecare saptamana, ca daca a ajuns aici sigur nu prea a fost acolo, etc.

Pentru a putea fi nas, ar trebui sa fim din acelasi oras sau oricum mai aproape, nu-mi place genul de nas care cheltuie cativa bani la botez si un an si ceva mai tarziu abia iti aduci aminte cum arata.

In cazul in care suntem din acelas oras chiar as putea sa vorbesc si eu cu persoana respectiva, financiar am sa ajut cat pot desi poate nu e cine stie ce insa sigur vor mai fi si altii de pe forum.

Totusi, daca Dumnezeu ti-a scos-o in cale, inseamna ca stie el ce stie, inseamna ca poti face ceva mai mult decat "sa te rogi".

"Ce folos, frații mei, dacă zice cineva că are credință, iar fapte nu are? Oare credința poate să-l mântuiască?" Iacov 2:14

Ana-Maria N 22.02.2012 10:36:03

Daca voi credeti asta, atunci pomeniti-ma si pe mine in rugaciunile voastre, caci eu nu am deloc incredre in mine...si recunosc ca mie teama...

AlinB 22.02.2012 10:38:02

Citat:

În prealabil postat de Ana-Maria N (Post 431211)
Daca voi credeti asta, atunci pomeniti-ma si pe mine in rugaciunile voastre, caci eu nu am deloc incredre in mine...si recunosc ca mie teama...

Uneori, ca sa inveti sa mergi, trebuie sa incepi sa alergi.
Inca o data, daca ti-a scos-o in cale, stie Dumnezeu ce stie, nu ezita si implica-te din tot sufletul iar daca noi putem ajuta cu ceva si pe ea si pe tine, doar sa spui..

Annyta 22.02.2012 11:42:20

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 431208)
Eu as propune sa ne unim fiecare in rugaciune, cum s-a putut intampla pe topicul cu Radu-Stefan. Sa spunem care doreste Paraclisul Maicii Domnului zilele acestea, pentru Gabriela. Sa mijloceasca Maica Domnului pentru viata acestui copil nenascut!

Si da, Alin are mare dreptate. Trebuie si rugaciune, dar si actiune in viata aceasta. Credinta se manifesta si prin fapte. Poate mama nu are cu ce sa il creasca, si atunci are nevoie si de ajutor material, poate nu are sot, poate-poate... Este importanta o discutie cu ea, sa stim in ce conditii ar putea pastra copilul.Trebuie vorbit si cu familia, mai ales cu tatal copilului, sa-i ofere sprijinul. La nevoie, s-ar putea face si o colecta pe forum. Pentru ca nu e asa, l-a nascut si gata, a trecut pericolul... ma ierti pentru acest comentariu al meu, dar si eu cred ca ai o mare responsabilitate.

Deocamdata, cine se inscrie pentru paraclisul Maicii Domnului?

Daca eu citesc paraclisul Maicii Domnului pentru mine, seara, e suficient sa "specific" cumva ca e si pentru Gabriela, sau ar trebui sa-l citesc de doua ori??

Delalucaci 22.02.2012 14:20:32

Citat:

În prealabil postat de Annyta (Post 431217)
Daca eu citesc paraclisul Maicii Domnului pentru mine, seara, e suficient sa "specific" cumva ca e si pentru Gabriela, sau ar trebui sa-l citesc de doua ori??

eu unul o sa il citesc o singura data(e prea greu de doua ori la rand) si la toate cererile adresate Maicii Domnului, o sa o am in gand in primul rand pe Gabriela si pruncul ei.

Ana-Maria N 22.02.2012 14:29:36

Va multumesc din toata inima! Maicuta Domnului sa va rasplateasca rugaciunea si sa va mangaie sufletele! Amin!+

laraG 22.02.2012 14:29:53

[quote=Ana-Maria N;431096]Vin aici cu rugamintea catre voi de a ne uni rugaciunile pentru o colega de serviciu, aflata la mare incercare.

Nu am deschis acest topic, asteptand sfaturi, intrebari, judecati sau alte comentarii, ci cerand a va fi mila, aratata printr-o rugaciune, de un suflet pe cale sa se pierda...[/quote

Daca este crestin-ortodoxa insoteste-o la un parinte duhovnic care cu siguranta o va ajuta sa reflecteze la a lua o decizie corecta si conforma cu credinta noastra.Doamne ajuta !

anita 22.02.2012 15:47:20

Citat:

Draga mea ,Alin are dreptate ,daca nu ai obligatii prea mari ar trebui sa incerci sa o ajuti macar cu botezul.
Stiu pe cineva care acum 50 ani a salvat un sufletel ,mama voia sa il avorteze ,mai avea 4 copii.
Acea doamna a promis ca ii va boteza copilul ,si intr-adevar a facut-o cu prisosinta ,salvand un suflet.

dorinastoica14 22.02.2012 16:20:24

Dacă citești zilnic Paraclisul Maicii Domnului cu binecuvântare de la duhovnic Faci un pomelnic unde să treci numele celor pentru care vrei să te rogi. Nu trebuie citita acestă rugăcine pentru fiecare nume. Voi încerca să o pomenesc dar te rog mult să ne spui dacă este creștin-ortodoxă.

Ar fi bine să mergi împreună cu ea la un preot dacă nu are duhovnic. Este cel mai folositor ajutor - să o duci la spovedanie sau mergi tu și ceri sfatul duhovnicului în legătură cu ea.

Ana-Maria N 22.02.2012 19:33:54

Asa am facut! Am mers la duhovnicul meu si am vorbit cu el. O voi duce si pe ea pentru o discutie.

Da, este crestin-ortodoxa. Rugati-va pentru ea!+

dorinastoica14 22.02.2012 21:07:18

Citat:

În prealabil postat de Ana-Maria N (Post 431273)
Asa am facut! Am mers la duhovnicul meu si am vorbit cu el. O voi duce si pe ea pentru o discutie.

Da, este crestin-ortodoxa. Rugati-va pentru ea!+

Ai făcut foarte bine. Dumnezeu să o lumineze și Maica Domnului să vă acopere.
Ferice de ea că are pe cineva ca tine alături de ea.

Ana-Maria N 22.02.2012 21:09:41

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 431278)
Ai făcut foarte bine. Dumnezeu să o lumineze și Maica Domnului să vă acopere.
Ferice de ea că are pe cineva ca tine alături de ea.

Ferice de noi ca avem un Dumnezeu milostiv!

andrei25 22.02.2012 21:49:54

...

Cred ca poti sa-i spui prietenei tale, ca sunt deja destule persoane, care vor sa o ajute, numai sa nu faca avort. Cred ca si acest lucru ar incuraja-o. Ai gandit bine s-o duci sa stea de vorba cu duhovnicul tau (inteleg ca ea nu are duhovnic). Eu pot si vreau s-o ajut. Oricum, sunt absolut convins, ca daca va naste copilul, va fi o mare binecuvantare pt ea. Stiu destule cazuri, cand cupluri, sau numai o persoana din cuplu, sotul sau sotia, nu-si doreau o anumita sarcina, si pana la urma, s-au nascut acei copii, si acum ii iubesc enorm de mult. E si normal sa fie asa. Doamne ajuta!

glykys 22.02.2012 23:16:42

Citat:

În prealabil postat de Annyta (Post 431217)

O pomenesti in cadrul rugaciunii. Eu asa fac: in carte scrie: "Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu miluieste-ne pe noi" si tu zici: "Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu miluieste-o pe Gabriela." sau in carte scrie: "Folositoare si acoperamant vietii mele te pun pe tine" tu zici: "Folositoare si acoperamant vietii Gabrielei si pruncului ei nenascut te pun pe tine..." O rugaciune nu e o formula de incantatie, sa zici ca nu iti iese daca nu repeti exact aceleasi cuvinte.

A, ca in unele biserici se oficiaza paraclisul Maicii Domnului si sunt pomeniti de preot cei prezenti la slujba si cei scrisi pe pomelnicul special pentru acea slujba,e altceva. Noi citim numai partea noastra, nu si rugaciunile in dreptul carora apare "preotul zice" (daca aveti asa ceva in Acatistier, fireste, ca s-ar putea sa nu aveti si atunci nu mai apar complicatii).

Laura19 23.02.2012 06:30:54

Cum a spus si anna21, ai putea sa te uiti pe siteul organizatiei pro-vita si sa o informezi si pe Gabriela. Asociatia pro-vita, pe langa informatii foarte utile despre conceptie, avort, simtomele post-avort etc., ofera si consiliere gratuita si ajutor financiar.

http://provitabucuresti.ro/

Dumnezeu sa o lumineze!

Annyta 23.02.2012 08:28:25

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 431308)
O pomenesti in cadrul rugaciunii. Eu asa fac: in carte scrie: "Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu miluieste-ne pe noi" si tu zici: "Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu miluieste-o pe Gabriela." sau in carte scrie: "Folositoare si acoperamant vietii mele te pun pe tine" tu zici: "Folositoare si acoperamant vietii Gabrielei si pruncului ei nenascut te pun pe tine..." O rugaciune nu e o formula de incantatie, sa zici ca nu iti iese daca nu repeti exact aceleasi cuvinte.

A, ca in unele biserici se oficiaza paraclisul Maicii Domnului si sunt pomeniti de preot cei prezenti la slujba si cei scrisi pe pomelnicul special pentru acea slujba,e altceva. Noi citim numai partea noastra, nu si rugaciunile in dreptul carora apare "preotul zice" (daca aveti asa ceva in Acatistier, fireste, ca s-ar putea sa nu aveti si atunci nu mai apar complicatii).

Multumesc, si eu la fel ma gandeam, dar vroiam o confirmare.

zaharia_2009 23.02.2012 09:24:44

Citat:

În prealabil postat de Ana-Maria N (Post 431279)
Ferice de noi ca avem un Dumnezeu milostiv!

Printre multele sale pilde si invataturi pe cere ni le-a transmis gheronul Paisie Aghioritul a fost si acest indemn :

,, Traiti fiecare cum puteti, care mai bine , care mai rau , care mai bogati , care mai saraci, dar feriti-va sa faceti pacate , ca de nu veti face pacate veti vedea cu ochii vostrii , in viata voastra, minuni dumnezeiesti !"

copilpierdut 23.02.2012 10:13:23

Ma rog si eu pentru Gabriela si pentru pruncul nenascut. Ma rog Sfantului Nectarie, marele facator de minuni, ma rog Maicii lui Isus sa ii dea gand bun si sa tina copilul, sa il aduca pe lume sanatos...Cand se va naste copilul, Gabriela va sti, cu siguranta, ca a facut alegerea cea buna, ca nu este binecuvantare mai mare pe lume decat un sufletel care sa-ti spuna "Mama".
Preabuna maica a lui Isus Hristos, apar-o pe Gabriela si pe pruncul ce-l poarta in pantece si da-i ei gandul cel bun. Doamne Ajuta!

stefan florin 23.02.2012 22:15:04

Bunul Dumnezeu sa o intareasca si sa o lumineze

Ana-Maria N 28.02.2012 11:24:34

Veste buna: va fi un final fericit! :)
A avut cateva zile de chin, de plans, de depresie. Acum insa e bine!
Domnul a intrit-o si chiar zambeste. Minunat este Bunul nostru! Cum se indura El de noi toti! :)

laraG 28.02.2012 12:04:24

Citat:

În prealabil postat de Ana-Maria N (Post 432103)
Domnul a intrit-o si chiar zambeste. Minunat este Bunul nostru! Cum se indura El de noi toti! :)

"Drept este Domnul in caile Sale;aproape este Domnul de cei ce-L cauta pe El intru adevar."
Slava lui Dumnezeu pentru toate!
Hristos, Domnul, Maicuta Sfanta si toti Sfintii sa-i ocroteasca pe viitoarea mamica si pruncutul ce se va naste !Doamne ajuta !

ioan cezar 28.02.2012 23:17:55

Citat:

SLAVA LUI DUMNEZEU!
Slava Bunului nostru Dumnezeu - Slava Tatalui, Fiului si Sfantului Duh!
Slava Tie, Doamne, Slava Tie!

Fie ca acest copil sa se nasca, sa creasca si sa traiasca spre slava lui Dumnezeu! AMIN+

ioan cezar 29.02.2012 03:24:26

http://www.youtube.com/watch?v=slEVL...eature=related

caryna 29.02.2012 05:42:26

Citat:

Spune-i ca o rog din suflet sa nu faca aceasta nebunie. O sa ma rog pentru ea sa-i lumineze bunul Dumnezeu mintea si sa aleaga VIATZA. Daca are nevoie de ajutor te rog sa imi trimiti mesaj pe privat. Doamne ajuta!

cristina27 29.02.2012 06:35:58

Citat:

Ma bucur atat de mult sa citesc asta . Va vedea Gabriela ca bunul Dumnezeu o va ajuta si nu o va lasa . Orice se intampla cu voia lui Dumnezeu si poate acest copilas va fi mantuirea ei .
Daca as fi in tara as ajuta- o cu mare drag , dar daca are nevoie sa vorbeasca cu cineva , cu mare drag putem vorbim pe internet : skype , messenger . Mama mea este medic pediatru , asa ca daca are nevoie de medic , o sa vorbesc cu mama, si o va ajuta .
Dumnezeu sa va ajute si sa va intareasca ,diin toata inima va doresc .

fallen 29.02.2012 14:18:57

Felicitari, Gabriela ! Sa te tina Dumnezeu tare!

N.Priceputu 29.02.2012 20:23:40

Mă bucur și eu alături de voi pentru Gabriela, cu nădejdea că va rămâne statornică în hotărârea cea bună.
Totodată, vă rog să vă rugați pentru un alt suflet șovăielnic, pe nume Irina, care, însărcinată fiind, oscilează încă între bine și rău. Doamne, întărește-o și pe ea în gândul cel bun!

ioan cezar 01.03.2012 00:19:40

Citat:

În prealabil postat de n.priceputu (Post 432414)
mă bucur și eu alături de voi pentru gabriela, cu nădejdea că va rămâne statornică în hotărârea cea bună.
Totodată, vă rog să vă rugați pentru un alt suflet șovăielnic, pe nume irina, care, însărcinată fiind, oscilează încă între bine și rău. Doamne, întărește-o și pe ea în gândul cel bun!

Amin! Amin! Amin!
(Nu este sovaiala! E trepidatia tensiunii in firul care leaga sufletul de Dumnezeu!)

Adriana Cluj 01.03.2012 09:54:00

Citat:

Doamne fii laudat si slavit in veci!
Ce veste buna!

Sambata am fost la un botez, o fetita, venita pe lume prin mijlocirea Sfintilor Parinti Ioachim si Ana, dupa vreo 13-14 ani de casatorie. Eu le-am zis parintilor sa-i puna nume Ana. Parintii au ales alte nume, crestine, si au inchinat-o Sfintilor Parinti cand avea 8 zile.
Insa sa vedeti "intamplare".
Cand a venit parintele sa inceapa slujba de botez a intrebat cum o cheama pe fetita, si desi citise pe certificat cele doua nume, a zis: Ana? rostind apoi si primul nume al fetitei!!!
Mama fetitei s-a uitat la mine imediat, dar i-am facut semn ca toate sunt bune, semn din ceruri ca Sfantii Parinti Ioachim si Ana o ocrotesc, asa am inteles eu acel moment.

Dumnezeu sa o ocrotesca pe Gabriela si copilasul ei!

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:55:07.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.