Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Reguli generale de utilizare a forumului (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=502)
-   -   cea mai buna religie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14620)

roxanapopa70 25.02.2012 17:17:36

cea mai buna religie

care e cea mai buna religie?am intrebat cunoscutii si au raspuns :crestinismul.parerea mea e ca o religia cea mai buna e cea care te ajuta sa evoluezi spiritual,te face sa fii sensibil la nevoile celui in suferinta,nu te jecmaneste de bani,nu defaimeaza celelalte religii,nu spune ca numai religia "x" e calea dreapta.pana acum am fost doar in biserici ortodoxe si catolice.cu intentia de a vizita si altele,reformata sau luterana.dupa parerea voastra care e cea mai buna religie?

Patrie si Credinta 25.02.2012 17:42:24

Citat:

În prealabil postat de roxanapopa70 (Post 431607)
care e cea mai buna religie?am intrebat cunoscutii si au raspuns :crestinismul.parerea mea e ca o religia cea mai buna e cea care te ajuta sa evoluezi spiritual,te face sa fii sensibil la nevoile celui in suferinta,nu te jecmaneste de bani,nu defaimeaza celelalte religii,nu spune ca numai religia "x" e calea dreapta.pana acum am fost doar in biserici ortodoxe si catolice.cu intentia de a vizita si altele,reformata sau luterana.dupa parerea voastra care e cea mai buna religie?

esti pe un site ortodox. ce crezi ca o sa ti se raspunda?

N.Priceputu 25.02.2012 17:49:35

Problema mi se pare greșit pusă. Contează nu care e cea mai bună religie, ci mântuirea. Iar mântuitor e doar Hristos cel înviat. Deci întrebarea este: cum Îl aflu, cum mă unesc cu El ca să am și eu parte de mântuire? Iar la această întrebare răspunsul este: în Biserică. Biserica Lui, cea zidită pe mărturia lui Petru: „Tu ești Hristosul”, și prin pogorârea Duhului Sfânt peste apostoli, la Cincizecime. Cea care este Trupul lui Hristos, iar membrii ei sunt mădulare vii, lucrătoare, ale acestui Trup.

Domnul n-a întemeiat o nouă religie, mai bună ca celelalte, ci Biserica. Religia au făcut-o oamenii, mai târziu, și reprezintă biruința „omului vechi” (omul trupesc, sufletesc), asupra celui nou, duhovnicesc.

Dacă Ortodoxia ar renunța la a se considera religie, nici n-ar mai avea de luptat cu celelalte religii pentru a-și dovedi superioritatea. Ea este altceva: modul de a viețui în Hristos.

Kyrie Eleison 25.02.2012 17:54:22

Domnul sa va binecuvanteze!

Daca sunteti in cautarea Adevarului, fiti incredintata ca Il veti gasi in cele din urma. Fiind insa pe acest forum si cunoscand maniera de a raspunde a multor utilizatori, va puteti astepta la un raspuns "aproape" la unison.
Insa mai presus de religii/confesiuni, dogme si canoane, sta Dumnezeul cel Vesnic. CREDETI in El si FACETI voia Lui - aceasta este religia cea mai buna.
Forma de manifestare a credintei este cu necesitate secundara trairii autentice a Adevarului. Caci la fel de bine se poate pierde un "ortodox" botezat ce nu face voia Lui, dupa cum se poate pierde un necrestin care nici macar nu L-a cunoscut.
Ca un indemn personal, fara a avea pretentia de a va consilia, va sugerez sa cercetati Biserica noastra Ortodoxa. Prin Sf. Scriptura si prin succesiunea apostolica, ea este pastratoarea Adevarului si a harului, asa cum au fost ele descoperite si lasate de Mantuitorul nostru Iisus Hristos si confirmate de sinoadele ecumenice ale crestinatatii primului mileniu.

Dumnezeu sa va lumineze!

Dumitru73 25.02.2012 17:59:01

Citat:

În prealabil postat de Kyrie Eleison (Post 431616)
... va sugerez sa cercetati Biserica noastra Ortodoxa.

eu as spune Invatatura Ortodoxa.

Kyrie Eleison 25.02.2012 18:13:32

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 431617)
eu as spune Invatatura Ortodoxa.

Stimata doamna/domnisoara intrebase de "religie". Eu i-am facut recomandarea sa cerceteze religia ortodoxa, ca sa-i raspund la intrebare punctual si la obiect, iar asta presupune bineinteles si a-i cunoaste invatatura.

Va multumesc pentru sugestie, domnule Dumitru! Sa-i fie si dansei cu folos!

Annyta 25.02.2012 18:27:07

Citat:

Dar tu carei religii/ confesiuni apartii? Cred ca un inceput bun ar fi sa aprofundezi invatatura acestei religii. Roaga-te lui Dumnezeu sa te lumineze si sa nu te risipesti pe cai gresite!

roxanapopa70 25.02.2012 18:27:08

recunosc ca am fost si intr-o moschee ca simplu vizitator.contrar asteptarilor grupul nostru a fost bine primit ghidul ne-a tradus ce au spus turcii ceva de genul "Dumnezeu este unul singur,sa Il purtati in inimile voastre indiferent de religie.

roxanapopa70 25.02.2012 18:39:30

sincer n-am studiat aprofundat nici o religie pina acum.sint ortodoxa .preotul stie ca vizitez si alte biserici mi-a spus ca le pot vizita dar sa nu-mi schimb religia.nu m-a preocupat cu adevarat apartenenta la o religie anume,altceva m-a preocupat :ce pot sa face ca sa-i plac lui DZEU

Doriana 25.02.2012 18:45:07

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 431624)
Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 431623)
Exact înainte cu un minut mă gândeam să evidențiez și eu postarea lui N.Priceputul. Însă am impresia că unii ar putea pricepe înțelege distincția fină între religie și Biserică, în direcția unei eclezialități difuze, risipite în toate confesiunile și orientările creștine. Când vorbim de Biserică, ne referim în primul rând la Biserica Nedespărțită din primul mileniu și extensia ei în bisericile ortodoxe. Faptul că toată oikumena creștină este sufocată de invazia religiosului, nu schimbă cu nimic datele problemei: oricât ar fi de dezorientată axiologic în prezent, ortodoxia a păstrat în alveolele sale întregul potențial de eclezialitate dăruit oamenilor la Cinzecime

@Mihailc: Foarte binevenită completarea ta. E de mare importanță să facem bine distincția, să știm ce nu este ortodox în Ortodoxie, ca să nu facem și noi greșeala protestanților, de a arunca apa din albie cu copil cu tot.

Indiferent cum ar arunca protestantii apa, explicatia e binevenita pentru ortodocsi. Ajuta la reorientarea celor dezorientati de care se vorbea mai sus.

roxanapopa70 25.02.2012 19:12:14

ce religie ai doriana?esti catolica?imi place la catolici ca e disciplina in biserica

Doriana 25.02.2012 19:27:27

Nu am ce religie sa-ti recomand, roxana. Urmeaza sfatul fratilor tai si aprofundeaza-ti propria religie ca sa gasesti credinta.

Vrei sa stii care e cea mai buna religie. Buna la ce anume? Ce ai vrea sa capeti de la o religie? Spune-mi ce cauti si apoi vom vedea unde anume se poate gasi acel ceva.

Mihai36 25.02.2012 19:28:22

la fel recomand cunoasterea tuturor in mod temeinic si nemijlocit si apoi pastrarea a ceea ce vezi ca iti face bine duhovniceste.

ioan cezar 25.02.2012 19:29:50

Citat:

Raspunsul meu: onestitatea. Onestitatea fata de propria persoana, aceasta e "religia" cea mai buna.
De aici vine, in dar de la Domnul, pocainta.
Da aici vine, in dar de la Domnul, un alt fel de rugaciune.
De aici vin, in dar de la Domnul, altfel de lacrimi.
De aici vine, in dar de la Domnul, altfel de bucurie.
De aici vine, in dar de la Domnul, altfel de dragoste.
Iar de aici vine, in dar de la Domnul, altfel de onestitate.
Si tot asa...
Pana cand ajungi, in sfarsit, iarasi la Masa de unde ai plecat candva. Pofta buna!

cristiboss56 25.02.2012 19:48:47

Citat:

care e cea mai buna religie?

Este religia in care te-ai nascut , sau pe care Dumnezeu ti-o descopera prin pronia Sa . Mult mai grav e "tradarea " , dar despre asta vom vorbi poate pe alt thread !

ioanna 25.02.2012 20:00:11

Citat:

dupa parerea voastra care e cea mai buna religie?

Cea care nu raspunde nevoii naturale de religiozitate,ci isi extrage seva din relatie.

Nașterea lui Iisus e o șansă nesperată, exemplară, restauratoare, dată Celuilalt. Ea spune da „îngrijirii de sine“, dar adaugă că nu poți lucra de unul singur asupra lutului propriu. Că ai răspunderi și dincolo de desăvîrșirea ta. Că desăvîrșirea ta e de neobținut fără grija de celălalt. Că, mai mult, măsura desăvîrșirii tale e modul cum înțelegi să te porți cu semenii tăi. Că e musai ca, în timp ce te ocupi de perfecționarea de sine, să te lași sculptat și de ceilalți, să îngădui celorlalți să-și lase în tine urma lor. În sfîrșit, că dalta cu care îți netezești portretul ar fi mult mai stîngace, dacă – vorba lui Salvador Dalí – alături de mîna ta n-ar intra în joc și mîna unui înger... (cf. Andrei Plesu, Drumul catre Sine http://dilemaveche.ro/sectiune/situatiunea/articol/drumul-sine )

Mi-a cazut netul inainte de a adauga o nota. Sunt de acord cu ce a spus Cristiboss: cea mai buna religie e cea in care te-ai nascut, iar credinta adevarata (salvatoare) e cea a purtatorilor de Hristos.

roxanapopa70 25.02.2012 21:27:28

parerea mea despre crestini(ortodocsi ,catolici,evanghelisti si de care or mai fi)e urmatoarea : se impart in doua ,cei care il cauta pe isus si cei care sant crestini doar cu numele

ioanna 25.02.2012 21:29:51

Citat:

În prealabil postat de roxanapopa70 (Post 431656)
parerea mea despre crestini(ortodocsi ,catolici,evanghelisti si de care or mai fi)e urmatoarea : se impart in doua ,cei care il cauta pe isus si cei care sant crestini doar cu numele

Si care e parerea despre propria d-voastra persoana?

roxanapopa70 25.02.2012 21:32:36

sint un om bun

ucenic 25.02.2012 21:59:17

Citat:

care e cea mai buna religie?

In lume esti bine primit si la budisti, si la mahomedani, si la hindusi. Insa iata Adevarul revelat in lume: numai Iisus Hristos este Cel ce Si-a dat viata pentru noi oamenii si numai in El este mantuire, numai prin El avem intrare libera la Dumnezeu Tatal.
"In nimeni altul nu este mantuire: caci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor in care trebuie sa fim mantuiti." (Fapt.4:12)

Daca ti-ai pus inima sa Il cauti pe Dumnezeu bine faci. Insa primeste si acest adevar pe care l-a revelat insusi Domnul Iisus Hristos: "...nimeni nu poate sa vina la Mine, daca nu i-a fost dat de Tatal Meu." (Ioan.6:65)

Intra in camaruta ta si multumeste lui Dumnezeu ca S-a indurat de sufletul tau.

Patrie si Credinta 26.02.2012 00:11:15

Citat:

În prealabil postat de roxanapopa70 (Post 431631)
ce religie ai doriana?esti catolica?imi place la catolici ca e disciplina in biserica

de fapt, in cazul Dorianei, e penticostalism.

ucenic 26.02.2012 01:15:36

Citat:

În prealabil postat de Patrie si Credinta (Post 431679)
de fapt, in cazul Dorianei, e penticostalism.

Daca mi se ingaduie doar o mica observatie. Religiile in lume sunt crestinism, iudaism, budism, hinduism, mahomedanism, confucianism etc. Crestinismul este ea in sine o religie. Iar in crestinism gasim mai multe fractiuni denumite culte, confesiuni, denominatiuni etc. Nu vreau sa le enumar acum dupa un criteriu sau altul, insa printre acestea regasim: ortodocsi, catolici, baptisti, adventisti, pesnticostali etc.
Doriana, eu precum si alti useri de pe acest forum suntem crestini in cultul penticostal. Personal prefer sa ma numesc crestin (punct) intrucat nu pun penticostalismul (la modul absolutist) ma presus de alte invataturi din alte denominatiuni crestine.
Dar Il cred pe Hristos, Il marturisesc pe Hristos, vreau sa Il urmez pe Hhristos de aceea imi place sa ma numesc doar atat - "crestin".

androneo 26.02.2012 02:02:22

Plesnicostalii

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 431689)
Nu vreau sa le enumar acum dupa un criteriu sau altul, insa printre acestea regasim: ortodocsi, catolici, baptisti, adventisti, pesnticostali etc.

Eu cred ca religia cea mai de baza este plesnicostalismul :-P

ucenic 26.02.2012 02:12:01

Citat:

În prealabil postat de androneo (Post 431697)

Chiar daca mai gresesc "in litera" ma rog Domnului sa nu gresesc "in spirit".

Succes la editat.

ioan cezar 26.02.2012 02:29:01

Citat:

În prealabil postat de androneo (Post 431697)

Frate ortodox, ingaduie-mi te rog sa iti reamintesc: Domnul nostru este un gentleman. Gentlemanul, Cel desavarsit. Fii asadar pe masura cuvenita si nu vana nedemn o oarecare miscare a degetelor, asa incat sa ramai totusi in Duhul Celui al Carui Deget il porti in inima ta.
Sa-mi fie cu iertare, te rog...
Domnul fie cu noi! AMIN+

P.S. Parintele Staniloaie, rugat sa spuna cum crede ca e Imparatia lui Dumnezeu, spune frumos de tot: "Un loc fara pic de ironie..." Mie mi-a ramas la inima vorba asta, sper sa te folosesti si fratia ta de cuvant. Doamne ajuta!

roxanapopa70 26.02.2012 09:56:04

stiti cum isi face de lucru necuratul?dezbina crestinii intre ei pe ortodocsi de catolici,pe ortodocsi de penticostali ,pe luterani de adventisti,etc.va rog mult sa nu ne intepam unii pe altii.am tot respectul pt cultul penticostal si alti neoprotestanti dar am si o mare intrebare:cit platiti anual pt biserica voastra(ma refer la taxa anuala +daruri)?v-ati gandit ce se intimpla cu banii astia?intreb basta pt ca din discutia care am avut-o cu niste baptisti am inteles ca e vorba de o suma ffffff mare

penticostalul 26.02.2012 14:54:49

Citat:

În prealabil postat de roxanapopa70 (Post 431719)
am tot respectul pt cultul penticostal si alti neoprotestanti dar am si o mare intrebare:cit platiti anual pt biserica voastra(ma refer la taxa anuala +daruri)? v-ati gandit ce se intimpla cu banii astia?

Nu stiu daca e treaba noastra sa ne gandim unde merg acesti bani.
Cand noi crestinii, dam bani la biserica, daruim acei bani direct lui Dumnezeu.
Daca cei mandatati sa manuiasca banii Domnului faca cu ei ce nu trebuie, Domnul ii va pedepsi.
Dar spre satisfacerea curiozitatii dumneavoastra va pot spune ce se face cu banii care vin in biserica.

O biserica cu 100 de membri (darnici) strange anual cam 100.000 de lei din zeciueli si donatii.
Daca biserica sustine doi salariati cu 1300 lei venit net, plateste pentru ei (cu taxe cu tot) 50.000 lei.
Pentru facilitati, intretinere, posibile renovari/imbunatatiri ale cladirii mai plateste 30.000 lei.

Mai raman 20.000 de lei cu care sunt platite:
- lucrarile cu copiii, adolescentii si tinerii.
- studiile biblice, conferintele, tot ceea ce tine de invatatura
- evanghelizarea locala si misiunea externa
- diverse

Anul trecut in biserica noastra s-au strans cca. 200.000 de lei.
La inceputul acestui an, la sarbatoarea membralitatii s-a facut darea de seama financiara si s-a explicat detaliat ce s-a facut cu banii. Apoi, acest raport financiar scris a fost afisat la avizier. Orice membru al bisericii si orice vizitator il poate consulta oricand trece prin holul bisericii.
Dupa cum spune si Apostolul: „Prin aceasta ne ferim ca să nu ne defăimeze cineva, în această îmbelșugată strângere de daruri, de care ne îngrijim noi. Pentru că ne îngrijim de cele bune nu numai înaintea Domnului, ci și înaintea oamenilor.”2 Corinteni 8:20,21

Dar asa cum am spus la inceput, cand daruim bisericii nu dam bani oamenilor ci lui Dumnezeu.

Profetul de carton 26.02.2012 16:11:46

Citat:

În prealabil postat de roxanapopa70 (Post 431719)
stiti cum isi face de lucru necuratul?dezbina crestinii intre ei pe ortodocsi de catolici,pe ortodocsi de penticostali ,pe luterani de adventisti,etc.va rog mult sa nu ne intepam unii pe altii.am tot respectul pt cultul penticostal si alti neoprotestanti dar am si o mare intrebare:cit platiti anual pt biserica voastra(ma refer la taxa anuala +daruri)?v-ati gandit ce se intimpla cu banii astia?intreb basta pt ca din discutia care am avut-o cu niste baptisti am inteles ca e vorba de o suma ffffff mare

Roxana, fii atenta la ce iti spun eu. Nu da bani unor neoprotestanti, pentru ca nu e biblic. Ei iti vor spune ca zeciuiala e biblica si iti vor arata niste versete, tu intreaba-i daca stiu ca zeciuiala era data numai levitilor, fiind depusa la templu deoarece levitii nu aveau alta mostenire. Zeciuiala nu are sens in cadrul bisericii crestine si este un mare abuz pe care cultele neoprotestante il fac.

roxanapopa70 26.02.2012 17:15:13

zeciuala neoprotestantilor e cam mare cam 1000ron pe an de membru??????????dragi neoprotestanti ia intrebati pastorul ce se va intimpla daca banii acestia in loc sa-i dati la biserica ,sa ii dati pt persoanele cu boli grave sau la orfelinate,azil de batrani etc(ma refer la cazuri reale de oameni necajiti nu la cei care cersesc pe strada ca ei sint exploatati de retele de cersetorie).oare se supara DZEU?sau se supara pastorul ?

Doriana 26.02.2012 17:30:54

Eu imi dau parte din banii mei la orfelinate, saraci, biserici in constructie, si oriunde aleg eu, pentru ca aici, in strainatate, nu am o biserica. Si e mai mult de 1000 ron pe an. Dar si in biserica daca i-asi da tot acolo ar ajunge.

Roxana, te cunosti cumva cu Profetul de carton? Deja vorbiti intr-un glas...

Profetul de carton 26.02.2012 17:45:03

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 431748)
Daca cei mandatati sa manuiasca banii Domnului

vedeti cu ce "texte" vin penticostalii ca sa-i pacaleasca pe enoriasi sa le dea bani? auziti, cica "cei mandatati sa manuiasca banii Domnului"---> prostii din astea auzi in toate bisericile penticostale, fara nicio justificare biblica, acesti pastori iti vor spune ca 10% din venitul tau, de fapt, nu e al tau ci al Domnului (adica al mandatatilor Domnului, de fapt, e partea lor!!!)

Profetul de carton 26.02.2012 17:47:56

Citat:

În prealabil postat de roxanapopa70 (Post 431764)
zeciuala neoprotestantilor e cam mare cam 1000ron pe an de membru???????????

Pai nu, zeciuiala e 10% din venitul fiecaruia, daca unul castiga 3000 lei pe luna atunci e obligat sa dea pastorului 300 lei x12 luni = 3600 lei !!!/an. Dar pe langa zeciuiala, exista taxa de cult, daruri de bunavoie si colecte, deci incasarile sunt muuuult mai mari!!!

Profetul de carton 26.02.2012 17:53:09

Citat:

Nu stiu daca e treaba noastra sa ne gandim unde merg acesti bani.

Exact, dati banii si nu va mai ganditi la asta! E treaba "lor" (a conducatorilor penticostali) si nu treaba "oitelor", oitele sa scoata banii si "mucles"!

Citat:

.
Cand noi crestinii, dam bani la biserica, daruim acei bani direct lui Dumnezeu.

Cu alte cuvinte, pastorii sunt casierii lui Dumnezeu!!! http://i54.tinypic.com/5wkswg.gif
--------------------------------------------------------------
Oare cat va mai suporta Domnul pe acesti escroci????

roxanapopa70 26.02.2012 18:41:17

draga doriana nu ma cunosc cu nimeni de pe forum.dupa cum ai vazut nu m-am legat de doctrinele neoprotestante.am urmarit pe internet serviciul divin la o biserica baptista mi-a placut predica si corul.m-am mirat de suma pe care o platesc neoprotestantii pt biserica pt un roman e enorm de mult.pina acum am donat sume mici la bisericile ortodoxe si catolice.prefer sa dau sume mai mari (in masura posibilitatilor) oamenilor in suferinta( la fel cum faci si tu)de ex la sinistratii care au ramas fara casa fara sa ma intereseze ce religie au.

catalin2 26.02.2012 20:03:24

Citat:

În prealabil postat de roxanapopa70 (Post 431625)
sincer n-am studiat aprofundat nici o religie pina acum.sint ortodoxa .preotul stie ca vizitez si alte biserici mi-a spus ca le pot vizita dar sa nu-mi schimb religia.nu m-a preocupat cu adevarat apartenenta la o religie anume,altceva m-a preocupat :ce pot sa face ca sa-i plac lui DZEU

Am observat ca de obicei cei care cauta astfel fara sa fi studiat la inceput ortodoxia ajung sa se converteasca la alt cult. Dar cine cauta cu adevarat adevarul il va gasi intotdeauna, adica in ortodoxie. Si eu am fost agnostic, apoi am cautat adevarul si cand am devenit credincios credeam ca toate cultele crestine sunt bune (cand nu citisem Biblia credeam ca toate religiile sunt bune). Urmaream emisiuni neoprotestante, ascultam un radio neoprotestant. Dar asta nu a durat mult, apoi am crezut ca doar ortodoxia si catolicismul sunt adevarate. Acum mi-am dat seama ca nu exista o religie mai buna si alta mai putin buna sau ca toate sunt al fel. Mi-am dat seama ca exista o singura religie, o singura comuniune cu Dumnezeu, iar aceasta e ortodoxia. Celealalte sunt toate cautari ale lui Dumnezeu, dar daor cautari, fiecare om are in el aceasta nevoie de spiritualitate.

stefan florin 26.02.2012 21:14:18

Citat:

iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti! Cine a spus asta? Hristos. Urmeaza acest sfat si ai sa evoluezi spiritual asa cum iti doresti prietene. Doamne ajuta!

penticostalul 26.02.2012 23:01:06

Citat:

zeciuala neoprotestantilor e cam mare cam 1000ron pe an de membru?

Zgarcenia este un pacat care nu trebuie lasat sa-si faca un culcus cald in inima ta.

Legea cea Noua este superioara celei Vechi. Daca in Vechea Lege se dadea 10%, in Legea ce Noua ar trebui sa se dea mai mult. De altfel toti cei care au avut o intalnire personala cu Dumnezeu, care au trait experienta convertirii, care au bucuria mantuirii, daruiesc mult, sunt generosi. Ei mereu vor dori sa daruiasca, cu bucurie, din tot ce au: din timpul lor, din banii lor, din energia lor, talentele lor. Pentru ei este o onoare sa-L slujeasca pe Domnul cu averile lor si cu talantii lor.

Daca mersul la biserica il privesti ca pe activitate sociala, ca membralitatea intr-un club, ti se va parea mereu ca esti jecmanita de bani. Intr-adevar esti jecmanit. Daca nu ai primit dulceata comuniunii cu Dumnezeu, a nadejdii vietii eterne, a fagaduintelor nespus de mari si scumpe de care au parte cei care sunt copii ai lui Dumnezeu, este normal sa ti se para incorect sa daruiesti un procent din veniturile tale lui Dumnezeu.

Pentru cei care nu-l cunosc pe Dumnezeu sunt necesare impunerea taxelor de inmormantare si de cununie.
Dar oricum ai face lor li se va parea ca au fost „excrocati de popi”.
Citat:

dragi neoprotestanti ia intrebati pastorul ce se va intimpla daca banii acestia in loc sa-i dati la biserica ,sa ii dati pt persoanele cu boli grave

Acesta e un argument standard pentru cei care vor sa fenteze si Biserica si saracii.

E bine sa dai bisericii banii bisericii iar fata de cei lipsiti sa faci milostenie in ascuns, „sa nu stie staga ce face dreapta”.
Nu lua banii bisericii sa-i dai la saraci si nu lua banii saracilor sa-i dai la biserica.

ucenic 26.02.2012 23:45:13

Stau si ma intreb... ce rost are relatarea aceasta din Sf. Evanghelie?...

"Iisus sedea jos in fata vistieriei Templului si Se uita cum arunca norodul bani in vistierie. Multi, care erau bogati, aruncau mult.
A venit si o vaduva saraca si a aruncat doi banuti, care fac un gologan.
Atunci Iisus a chemat pe ucenicii Sai si le-a zis: "Adevarat va spun ca aceasta vaduva saraca a dat mai mult decat toti cei ce au aruncat in vistierie;
caci toti ceilalti au aruncat din prisosul lor, dar ea, din saracia ei, a aruncat tot ce avea, tot ce-i mai ramasese ca sa traiasca."

ioan cezar 27.02.2012 00:19:25

Da-mi voie te rog, frate, sa incerc si eu o subliniere, cea care ma tulbura mult mereu, ma minuneaza cel mai tare si imi trezeste mai aprins nadejdea in Hristos:

"... caci toti ceilalti au aruncat din prisosul lor, dar ea, din saracia ei, a aruncat tot ce avea, tot ce-i mai ramasese ca sa traiasca."
Asta ma ucide pe mine
si ma invie, Slava lui Dumnezeu!

Profetul de carton 27.02.2012 08:24:46

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 431849)
Legea cea Noua este superioara celei Vechi. Daca in Vechea Lege se dadea 10%, in Legea ce Noua ar trebui sa se dea mai mult.

normal, altfel Pavel Rivis Tipei cum isi mai cumpara el masini ultraluxoase, vile etc? cu ce bani mai consolideaza cariera politica a fiului sau?

"penticostalul", corupt cum este, nu face diferenta intre "milostenie" si "taxare", la penticostali nu este milostenie, ci taxare, ca la mormoni unde nu poti intra in templu daca nu prezinti dovada ca esti cu taxele la zi! te-a prins in cultul lor, te-a taxat!

nu vedeti mentalitatea? cica 10% nu mai e suficient, ci mult mai mult!!! pai penticostalul B. Hinn cu ce si-a cumparat avion? nu cu banii necajitilor pe care i-a fraierit? cat costa un avion? trebuia neaparat ca Hinn sa aiba avionul lui? sau Rivis Tipei nu se putea plimba intr-o dacie ???

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:50:35.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.