Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Ateii si ateismul (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14621)

androneo 25.02.2012 22:54:49

Ateii si ateismul

Ma intereseaza sa stiu care este cel mai bun raspuns la aceasta intrebare. Pot sa dau si eu un raspuns, insa sunt convins ca nu pe cel mai complet si mai in cunostinta de cauza. Va multumesc!

"Vrea Dumnezeu să oprească răul, dar nu poate? Atunci nu este atotputernic. Poate Dumnezeu să oprească răul, dar nu vrea? Atunci el însuși este rău. Poate și vrea Dumnezeu să oprească răul? Atunci de ce mai există rău în lume?"

Mihailc 25.02.2012 23:00:05

Iar o luăm de la capăt? Sunt deja mii de pagini, pe forum, despre problemele astea!

Lucian008 25.02.2012 23:09:29

Citat:

În prealabil postat de androneo (Post 431670)
Ma intereseaza sa stiu care este cel mai bun raspuns la aceasta intrebare. Pot sa dau si eu un raspuns, insa sunt convins ca nu pe cel mai complet si mai in cunostinta de cauza. Va multumesc!

"Vrea Dumnezeu să oprească răul, dar nu poate? Atunci nu este atotputernic. Poate Dumnezeu să oprească răul, dar nu vrea? Atunci el însuși este rău. Poate și vrea Dumnezeu să oprească răul? Atunci de ce mai există rău în lume?"

Intrebarile astea si le poate pune doar cineva care nu vrea sa creada. Una e sa ai indoieli si alta e sa fii impotriva lui Dumnezeu. Dumnezeu vrea ca toata creatia sa fie buna (ma refer la fiintele rationale pe care le-a creat). Doar ca fiintele rationale sunt libere. Din dragoste Dumnezeu ne-a facut liberi. Nu ne-a facut niste robotei programati sa facem ceva. Asa ca omul fiind liber poate sa aleaga binele sau raul. Deci Dumnezeu este atotputernic si bun. Este atotputernic pentru ca poate sa faca orice si este bun pentru ca ne-a dat libertatea da a alege sa fim cu El. Restul depinde doar de noi.

ucenic 25.02.2012 23:37:56

Citat:

Multi inaintea ta au venit cu asemenea intrebari. Dar de ce le ceri de la oameni? De ce nu te duci in camaruta ta, sa te apleci in rugaciune si sa Ii ceri lui Dumnezeu sa te lumineze?

androneo 26.02.2012 00:20:30

Paradoxuri

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 431675)
Multi inaintea ta au venit cu asemenea intrebari. Dar de ce le ceri de la oameni? De ce nu te duci in camaruta ta, sa te apleci in rugaciune si sa Ii ceri lui Dumnezeu sa te lumineze?

Raspunsul meu la aceasta intrebare este ca la fel cum sunt de exemplu paradoxurile lui Zenon, asa este si acest paradox, al lui Epicur. Deci nu este decat un paradox al gandirii umane.
Inainte sa ma duc la preotul meu cu astfel de intrebare si sa-mi iau bastoane pe cocoasa :)) m-am gandit ca daca intreb aici nu am ce sa patesc XD.

Sper ca am fost clar.

Oricum, mie chiar nu imi este frica de intrebarile atat de "intelepte" ale ateilor. Incerc doar sa le gasesc si eu raspuns. Eu cred in Dumnezeu, merg in fiecare Duminica la biserica la Sfanta Liturghie, incerc sa fac cat mai multe fapte bune, tin post si ma rog la Dumnezeu, Iisus Cristos, Fecioara Maria si la sfinti. Asta ca sa se stie :)

ioanna 26.02.2012 00:45:54

Citat:

Nu putem valoriza nimic fara o masura a valorii. Oamenii se corecteaza mai bine atunci cand vad raul decat cand vad binele, deci trebuie sa profiti de rau si sa extragi o invatatura buna din el, caci il intalnesti mai des. Raul e o slabiciune ce nu se instaleaza in fiinta fara libertate si nu se mentine fara consimtamantul ei. Prezenta lui Dumnezeu in om este un efect al comuniunii sau al dragostei, caci cei ce se iubesc nu se privesc numai fata in fata, ci si se simt ficare pe celalalt in sine prin energia lui. Unii oameni simt prezenta lui Dumnezeu in viata lor, altii cred ca o simt, unii au perioade in care o simt, altii nu o simt deloc si au renuntat sa se mai gandeasca la posibilitatea de a o simti, unii chiar se revolta pentru ca nu-L simt si spun ca nu exista, altii nu stiu ce ar trebui sa simta s.a.m.d Fara simtirea acuta a acestui imperativ al binelui, cresterea noastra in bine nu are putere sa se realizeze.

ucenic 26.02.2012 00:54:12

Citat:

În prealabil postat de androneo (Post 431681)
Oricum, mie chiar nu imi este frica de intrebarile atat de "intelepte" ale ateilor. Incerc doar sa le gasesc si eu raspuns.

Dupa cum era de asteptat, intrebarile nu erau "ale tale". Ca sa Il marturisesti pe Hristos inaintea lumii, a necredinciosilor, si sa spui ateilor despre Dumnezeu nu este un lucru prea usor dar este un lucru la care am fost chemati: "Duceti-va in toata lumea si propovaduiti Evanghelia la orice faptura." (Marc.16:15)
Roaga-te si Domnul sa iti ajute la aceasta.

Referitor la intrebarile "intelepte" ale necredinciosilor, fii pe pace. Daca vii in rugaciune si Ii ceri cu toata sinceritatea si curatia ajutorul Lui ca sa Il poti marturisi, intareste-te si imbarbateaza-te caci Domnul promite ca va fi cu tine in marturisirea ta:
"...sa nu va ingrijorati mai dinainte cu privire la cele ce veti vorbi, ci sa vorbiti orice vi se va da sa vorbiti in ceasul acela; caci nu voi veti vorbi, ci Duhul Sfant." (Marc.13:11)

androneo 26.02.2012 01:07:16

De aceea am folosit ghilimelele, este vorba de Paradoxul lui Epicur

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 431685)
Dupa cum era de asteptat, intrebarile nu erau "ale tale"

Nu, intrebarile nu sunt ale mele. Daca observi, de aceea am si folosit ghilimelele, pentru ca este vorba de paradoxul lui Epicur.
In rest iti spun cu sinceritate, nu vad nici o relevanta la comentariul tau. Oricum, iti multumesc !

ucenic 26.02.2012 01:29:20

Citat:

Dumnezeu vrea si poate sa opreasca raul dar, in intelepciunea Lui, o va face la vremea Lui.:

"Si diavolul, care-i insela, a fost aruncat in iazul de foc si de pucioasa, unde este fiara si prorocul mincinos. Si vor fi munciti zi si noapte in vecii vecilor. Si Moartea si Locuinta mortilor au fost aruncate in iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua. Oricine n-a fost gasit scris in Cartea Vietii a fost aruncat in iazul de foc." (Apoc.20:10,14,15)

ioanna 26.02.2012 01:46:23

Citat:

În prealabil postat de androneo (Post 431688)
Nu, intrebarile nu sunt ale mele. Daca observi, de aceea am si folosit ghilimelele, pentru ca este vorba de paradoxul lui Epicur.

Referitor la paradoxul lui Epicur, ma intreb cu ai putea constientiza binele in absenta raului? Raul si binele sunt abstracte in sine, ele se pot realiza prin urmarirea in tot ceea ce facem a unor valori subordonate, insa nu vad cum ai putea primi , insusi activ si arata prin fapte binele in lipsa raului.

ucenic 26.02.2012 02:07:37

Citat:

În prealabil postat de androneo (Post 431688)
In rest iti spun cu sinceritate, nu vad nici o relevanta la comentariul tau.

Pai mobilul "argumentatiei" tale inaintea unor atei nu era marturisirea credintei tale in Dumnezeu si in Hristos, Fiul Sau?
Sa inteleg ca te rezumai sa filozofezi cu ei?
Atunci imi pare rau ca am intrat in aceasta discutie. Argumentatia de dragul argumentarii este pentru filozofi nu pentru crestini.

"Nu umblati dupa lucrurile inalte, ci ramaneti la cele smerite. Sa nu va socotiti singuri intelepti." (Rom.12:16)

grasu77 26.02.2012 09:03:28

Citat:

În prealabil postat de androneo (Post 431681)
Raspunsul meu la aceasta intrebare este ca la fel cum sunt de exemplu paradoxurile lui Zenon, asa este si acest paradox, al lui Epicur. Deci nu este decat un paradox al gandirii umane.

Aceste intrebari, ale ateilor, nu sunt niste paradoxuri ale gandirii umane. Sunt niste intrebari clare si simple la care credinciosii nu stiu sa raspunda pentru ca nu-l cunosc pe Cel in care cred. Trebuie sa ne simtim foarte jenati cand nu stim sa-L marturisim pe Dumnezeu.

Pe langa paradoxurile lui Zenon si a lui Epicur, nu ar strica sa cunoasteti ce spune Sfanta Scriptura despre Dumnezeu si planurile Sale. Atunci ati sti sa raspundeti clar ateilor.

mihai07 26.02.2012 16:55:42

Citat:

Dumnezeu opreste raul in masura in care o vrea omul.
Raul nu are o existenta in sine, un ipostas. Raul este absenta binelui. In momentul in care toti oamenii se vor intoarce la Dumnezeu atunci va disparea raul. Cata vreme ne complacem in aceasta stare de despartire fata de Dumnezeu, raul nu va disparea.
Noi oamenii avem liber arbitru, Dumnezeu ne-a creat liberi. Avem libertatea de a alege binele (adica sa fim in comuniune cu Dumnezeu) sau sa alegem raul (sa rupem legatura cu Dumnezeu - consecinta o cunoastem.)

grasu77 28.02.2012 06:32:40

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 431760)
Dumnezeu opreste raul in masura in care o vrea omul.

Omul nu va vrea niciodata sa opreasca raul.

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 431760)
In momentul in care toti oamenii se vor intoarce la Dumnezeu atunci va disparea raul.

Niciodata nu se vor intoarce toti oamenii la Dumnezeu.

Ipotezele filozofice, contrare Scripturii, nu ne ajuta cu nimic la intelegerea planului lui Dumnezeu. Raspunsul este in Sfanta Scriptura.

Florin-Ionut 28.02.2012 07:54:24

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 431672)
Dumnezeu vrea ca toata creatia sa fie buna (ma refer la fiintele rationale pe care le-a creat). Doar ca fiintele rationale sunt libere. Din dragoste Dumnezeu ne-a facut liberi. Nu ne-a facut niste robotei programati sa facem ceva. Asa ca omul fiind liber poate sa aleaga binele sau raul. Deci Dumnezeu este atotputernic si bun. Este atotputernic pentru ca poate sa faca orice si este bun pentru ca ne-a dat libertatea da a alege sa fim cu El. Restul depinde doar de noi.

E un răspuns atît de clar și de simplu. Dragă Androneo, ia aminte și meditează la el.

Florin-Ionut 28.02.2012 07:59:09

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 431691)
Dumnezeu vrea si poate sa opreasca raul dar, in intelepciunea Lui, o va face la vremea Lui.:

"Si diavolul, care-i insela, a fost aruncat in iazul de foc si de pucioasa, unde este fiara si prorocul mincinos. Si vor fi munciti zi si noapte in vecii vecilor. Si Moartea si Locuinta mortilor au fost aruncate in iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua. Oricine n-a fost gasit scris in Cartea Vietii a fost aruncat in iazul de foc." (Apoc.20:10,14,15)

De unde se înțelege că cei răi vor fi izolați de ceilalți. Răul nu va fi oprit, ci doar separat de bine. Distrugerea definitivă a răului ca acțiune divină este contrară ideii de libertate a ființelor create.

ucenic 28.02.2012 09:08:33

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 432079)
De unde se înțelege că cei răi vor fi izolați de ceilalți. Răul nu va fi oprit, ci doar separat de bine. Distrugerea definitivă a răului ca acțiune divină este contrară ideii de libertate a ființelor create.

Corect, raspunsul este mai deslusit astfel.

(1) Ca si crestin, cu Duhul Sfant in inima, separarea incepe de aici, de pe pamant.

"Voi insa nu mai sunteti pamantesti, ci duhovnicesti, daca Duhul lui Dumnezeu locuieste in adevar in voi..." (Rom.8:9)

"Asadar, voi nu mai sunteti nici straini, nici oaspeti ai casei, ci sunteti impreuna cetateni cu sfintii, oameni din casa lui Dumnezeu." (Efes.2:19)]

(2) Pentru alesii lui Dumnezeu, pentru cei ce au ales sa faca in viata lor Voia Lui, separarea continua si dupa moarte:

"Pe langa toate acestea, intre noi si intre voi este o prapastie mare, asa ca cei ce ar vrea sa treaca de aici la voi sau de acolo la noi sa nu poata." (Luca 16:26)

(3) Separarea definitiva a binelui de rau, cea astepatata de copiii lui Dumnezeu, de aici, de pe pamant precum si de cei acolo, din raiul Lui, este deja promisa de Dumnezeu:

"Caci iata, Eu fac ceruri noi si un pamant nou; asa ca nimeni nu-si va mai aduce aminte de lucrurile trecute si nimanui nu-i vor mai veni in minte." (Isa.65:17)

---------------------------------

Ce nadejde minunata! Binecuvantat sa fie Cel ce zice: "Eu sunt Alfa si Omega, Inceputul si Sfarsitul", zice Domnul Dumnezeu, "Cel ce este, Cel ce era si Cel ce vine, Cel Atotputernic." (Apoc.1:8)

StefanDecebal 21.04.2012 18:28:12

Si daca pur si simplu nu crezi in nici-un dumnezeu, zeitati etc. Eu de exemplu, ce inseamna asta? Iluminati-ma

Tomita 21.04.2012 21:02:40

Dumnezeu poate sa opreasca raul dar nu o va face decat la vremea potrivita, asa cum a/am asteptat venirea lui Iisus Hristos...nu este lasat noua sa stim nici sfarsitul nostru nici al lumii.
Nu este rau Dumnezeu pentru ca a ingaduit lupta noastra cu raul. Inaintasii nostrii au ales sa moara cand nu au facut ascultare. Indepartarea de Dumnezeu este resimtita cumplit de om. Ne trebuie o viata sa intelegem/cunoastem pe Dumnezeu, sa luptam pentru dobandirea Duhului Sfant.
Daca nu respectam poruncile nu il vedem pe Dumnezeu nici in cele mai mari minuni.
Cat despre cei atei ("Cine nu este cu Mine este impotriva mea")..au rolul lor: sa construiasca, sa creasca copii, sa incerce pe ceilalti, etc. si au timp sa se schimbe daca Dumnezeu ingaduie.

AlinB 23.04.2012 00:51:30

Citat:

În prealabil postat de StefanDecebal (Post 440832)
Si daca pur si simplu nu crezi in nici-un dumnezeu, zeitati etc. Eu de exemplu, ce inseamna asta? Iluminati-ma

Inseamna ca ai o cunoastere limitata.

StefanDecebal 23.04.2012 01:09:56

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 441034)
Inseamna ca ai o cunoastere limitata.

Cunosc foarte bine toate religiile majore, le-am studiat pe fiecare in parte. Nu spune cuiva ca are o cunoastere limitata daca nici macar nu-l cunosti.

AlinB 23.04.2012 01:11:50

Citat:

În prealabil postat de StefanDecebal (Post 441037)
Cunosc foarte bine toate religiile majore, le-am studiat pe fiecare in parte. Nu spune cuiva ca are o cunoastere limitata daca nici macar nu-l cunosti.

E ca si cand ai spune ca ai studiat fizica in generala dar nu esti de acord cu teoria cuantica.

StefanDecebal 23.04.2012 01:13:37

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 441039)
E ca si cand ai spune ca ai studiat fizica in generala dar nu esti de acord cu teoria cuantica.

Trebuie sa fiu crestin ca sa studiez religia? Gandeste-te mai bine

ucenic 23.04.2012 01:15:20

Citat:

În prealabil postat de StefanDecebal (Post 441037)
Cunosc foarte bine toate religiile majore, le-am studiat pe fiecare in parte.

Hristos nu este impresionat de cunoasterea ta, Stefan, caci este scris "cunostinta ingamfa pe cand dragostea zideste".

StefanDecebal 23.04.2012 01:18:50

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 441041)
Hristos nu este impresionat de cunoasterea ta, Stefan, caci este scris "cunostinta ingamfa pe cand dragostea zideste".

Cineva care nu exista nu poate fi impresionat. Sunt sigur ca si crestinismul a fost zidit prin dragoste, nu prin inchizitii, convertire fortata si crime, ce zici. . .

AlinB 23.04.2012 01:23:27

Citat:

În prealabil postat de StefanDecebal (Post 441040)
Trebuie sa fiu crestin ca sa studiez religia? Gandeste-te mai bine

Oare un elev de clasa a 4a stie matematica?

ucenic 23.04.2012 01:26:08

Citat:

În prealabil postat de StefanDecebal (Post 441042)
Sunt sigur ca si crestinismul a fost zidit prin dragoste. . .

Daca spui ca dragostea sta la baza crestinismului spui un adevar. Opresiunea institutionala niciodata nu a zidit, indiferent ca a folosit dogma scrisa sau corectia fizica. Ceea ce tine astazi crestinismul (cel autentic, hristic) este dragostea lui Hristos.

"Noi Il iubim, pentru ca El ne-a iubit intai." (1Ioan.4:19)

StefanDecebal 23.04.2012 01:30:40

Crestinismul a lasat o lunga dara de sange in istorie, asta vroiam sa spun, a zidit crestinismul prin convertire, convertire facuta prin violenta. Vrei sa spui ca asta nu conteaza?

ucenic 23.04.2012 01:41:34

Citat:

În prealabil postat de StefanDecebal (Post 441048)
Crestinismul a lasat o lunga dara de sange in istorie, asta vroiam sa spun, a zidit crestinismul prin convertire, convertire facuta prin violenta. Vrei sa spui ca asta nu conteaza?

Convertirea de care spui este eficienta politic si atat. Inaintea lui Dumnezeu insa este o pierdere. Sufletele sunt castigate pentru Hristos propovaduind dragostea Lui, in Duhul Lui. Nicidecum altfel. Sabia crestinului nu este decat una - Cuvantul, Biblia.

StefanDecebal 23.04.2012 01:45:05

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 441050)
Convertirea de care spui este eficienta politic si atat. Inaintea lui Dumnezeu insa este o pierdere. Sufletele sunt castigate pentru Hristos propovaduind dragostea Lui, in Duhul Lui. Nici cum altfel. Sabia crestinului nu este decat una - Cuvantul, Biblia.

Teoretic, dar practic a fost cu totul altceva, vazand ca nu pot fi convertiti cu biblia s cuvantul, au trecut la metode mai severe. Distrugand religii si culturi care aveau acelasi drept sa existe ca si crestinismul.

ucenic 23.04.2012 01:51:12

Citat:

În prealabil postat de StefanDecebal (Post 441051)
Teoretic, dar practic a fost cu totul altceva, vazand ca nu pot fi convertiti cu biblia s cuvantul, au trecut la metode mai severe...

Trist dar adevarat. Mie personal nu imi este indiferent ce metoda folosesc pentru a-L vesti pe Hristos. Cand Il marturisesc pe Hristos, mijloacele nu stau sub umbrela scopului. In toate aspectele vietii mele pamantesti trebuie sa am in vedere cerintele Sale ceresti, dupa cum este scris:
"Voi insa nu mai sunteti pamantesti, ci duhovnicesti, daca Duhul lui Dumnezeu locuieste in adevar in voi. Daca n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui." (Rom.8:9)

StefanDecebal 23.04.2012 01:57:36

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 441052)
Daca n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui.

Si crezi ca ce-i care au fost obligati sa se converteasca asa zisul Duh al lui Hristos in ei, nu prea cred.

ucenic 23.04.2012 02:05:51

Citat:

În prealabil postat de StefanDecebal (Post 441053)
Si crezi ca ce-i care au fost obligati sa se converteasca asa zisul Duh al lui Hristos in ei, nu prea cred.

Nici eu nu cred, in afara de aceia care au raspuns cumva chemarii lui Dumnezeu. Caci cine-si pune inima si asculta chemarea aceasta, nu ramane afara.
"Cine cauta, gaseste si celui ce bate i se va deschide."

Stefan, nici un om nu trece prin viata fara ca sa fie chemat cel putin odata de Dumnezeu. Priveste inapoi in viata ta, fii sincer cu tine si vei sti cand Dumnezzeu ti-a facut chemarea aceasta. Fii bun insa si nu-mi raspunde la aceasta. Este o chestiune care te priveste numai pe tine.

StefanDecebal 23.04.2012 02:17:21

Am sa fiu sincer si am sa-ti raspund, tot ce am facut in viata mea a fost facut din vointa proprie, nu am fost niciodata la biserica (numai cand am fost botezat) pentru ca mi s-a parut o pierdere de vreme si imi induce plictiseala, mai bine petrec acel timp citind o carte s-au sa ma distrez cu prietenii, nu am incredere in nimeni pentru ca toti sunt oameni, si se stie ca gandirea si vorba omului este inselatoare in general. Nu m-am rugat, spovedit, sarbatorit evenimente crestine. Sunt materialist, nu cred in ceea ce nu vad si nu simt, nu imi pasa de sentimentele altora pentru ca este mai bine sa nu-ti pese decat se te faci ca-ti pasa cum fac majoritatea.
Asta sunt eu.

ucenic 23.04.2012 02:29:34

Citat:

În prealabil postat de StefanDecebal (Post 441057)
Am sa fiu sincer si am sa-ti raspund (...) Asta sunt eu.

O inima rece dar sincera este mai de pret inaintea lui Dumnezeu decat una calduta...

Multumesc pentru marturia ta si apreciez gestul tau, chiar daca a fost unul gratuit. Pastreaza insa ceea ce ai, o inima sincera, si ramai pe mai departe neincrezator in oameni caci este scris: "Blestemat sa fie omul care se increde in om, care se sprijina pe un muritor si isi abate inima de la Domnul!" (Ier.17:5)

Gandeste insa ca nu esti o intamplare cosmica intr-un univers autoevoluat ci mai degraba un fir de praf care ai o suflare de viata in tine si pentru care insusi Creatorul tuturor celor vazute si nevazute a pus un pret. Pretul Sangelui Fiului Sau.

AlinB 24.04.2012 01:43:54

Citat:

În prealabil postat de StefanDecebal (Post 441048)

Vezi, singur dovedesti ca nu cunosti crestinismul decat la un nivel superficial.

Crestinismul nu putea face lucrul asta pentru ca este in contradictie cu propriile principii.

AlinB 24.04.2012 01:46:37

Citat:

În prealabil postat de StefanDecebal (Post 441057)
Am sa fiu sincer si am sa-ti raspund, tot ce am facut in viata mea a fost facut din vointa proprie, nu am fost niciodata la biserica (numai cand am fost botezat) pentru ca mi s-a parut o pierdere de vreme si imi induce plictiseala, mai bine petrec acel timp citind o carte s-au sa ma distrez cu prietenii, nu am incredere in nimeni pentru ca toti sunt oameni, si se stie ca gandirea si vorba omului este inselatoare in general. Nu m-am rugat, spovedit, sarbatorit evenimente crestine. Sunt materialist, nu cred in ceea ce nu vad si nu simt, nu imi pasa de sentimentele altora pentru ca este mai bine sa nu-ti pese decat se te faci ca-ti pasa cum fac majoritatea.
Asta sunt eu.

Da..un om fara umanitate.

Mai bine fara virtute decat o virtute falsa? Dar de o autentica virtute ce zici?

Sau la o adica, de ce ai fi uman..daca stai bine sa te uiti, umanitatea a lasat o dara de sange prin istorie deci..uman = salbatic, distructiv, violent.

Totusi cred ca sursa atitudinii tale e undeva mult mai aproape, familie, copilarie - n-ai primit mare lucru asa ca n-ai la randul tau ce sa oferi ca om.

Dumitru73 27.04.2012 17:02:34

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 441056)
"Cine cauta, gaseste si celui ce bate i se va deschide."

mi s-au inflamat articulatiile mainii de atata batut ...

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:31:19.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.