![]() |
Ateii si ateismul
Ma intereseaza sa stiu care este cel mai bun raspuns la aceasta intrebare. Pot sa dau si eu un raspuns, insa sunt convins ca nu pe cel mai complet si mai in cunostinta de cauza. Va multumesc!
"Vrea Dumnezeu să oprească răul, dar nu poate? Atunci nu este atotputernic. Poate Dumnezeu să oprească răul, dar nu vrea? Atunci el însuși este rău. Poate și vrea Dumnezeu să oprească răul? Atunci de ce mai există rău în lume?" |
Iar o luăm de la capăt? Sunt deja mii de pagini, pe forum, despre problemele astea!
|
Citat:
|
Citat:
|
Paradoxuri
Citat:
Inainte sa ma duc la preotul meu cu astfel de intrebare si sa-mi iau bastoane pe cocoasa :)) m-am gandit ca daca intreb aici nu am ce sa patesc XD. Sper ca am fost clar. Oricum, mie chiar nu imi este frica de intrebarile atat de "intelepte" ale ateilor. Incerc doar sa le gasesc si eu raspuns. Eu cred in Dumnezeu, merg in fiecare Duminica la biserica la Sfanta Liturghie, incerc sa fac cat mai multe fapte bune, tin post si ma rog la Dumnezeu, Iisus Cristos, Fecioara Maria si la sfinti. Asta ca sa se stie :) |
Citat:
|
Citat:
Roaga-te si Domnul sa iti ajute la aceasta. Referitor la intrebarile "intelepte" ale necredinciosilor, fii pe pace. Daca vii in rugaciune si Ii ceri cu toata sinceritatea si curatia ajutorul Lui ca sa Il poti marturisi, intareste-te si imbarbateaza-te caci Domnul promite ca va fi cu tine in marturisirea ta: "...sa nu va ingrijorati mai dinainte cu privire la cele ce veti vorbi, ci sa vorbiti orice vi se va da sa vorbiti in ceasul acela; caci nu voi veti vorbi, ci Duhul Sfant." (Marc.13:11) |
De aceea am folosit ghilimelele, este vorba de Paradoxul lui Epicur
Citat:
In rest iti spun cu sinceritate, nu vad nici o relevanta la comentariul tau. Oricum, iti multumesc ! |
Citat:
"Si diavolul, care-i insela, a fost aruncat in iazul de foc si de pucioasa, unde este fiara si prorocul mincinos. Si vor fi munciti zi si noapte in vecii vecilor. Si Moartea si Locuinta mortilor au fost aruncate in iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua. Oricine n-a fost gasit scris in Cartea Vietii a fost aruncat in iazul de foc." (Apoc.20:10,14,15) |
Citat:
|
Citat:
Sa inteleg ca te rezumai sa filozofezi cu ei? Atunci imi pare rau ca am intrat in aceasta discutie. Argumentatia de dragul argumentarii este pentru filozofi nu pentru crestini. "Nu umblati dupa lucrurile inalte, ci ramaneti la cele smerite. Sa nu va socotiti singuri intelepti." (Rom.12:16) |
Citat:
Pe langa paradoxurile lui Zenon si a lui Epicur, nu ar strica sa cunoasteti ce spune Sfanta Scriptura despre Dumnezeu si planurile Sale. Atunci ati sti sa raspundeti clar ateilor. |
Citat:
Raul nu are o existenta in sine, un ipostas. Raul este absenta binelui. In momentul in care toti oamenii se vor intoarce la Dumnezeu atunci va disparea raul. Cata vreme ne complacem in aceasta stare de despartire fata de Dumnezeu, raul nu va disparea. Noi oamenii avem liber arbitru, Dumnezeu ne-a creat liberi. Avem libertatea de a alege binele (adica sa fim in comuniune cu Dumnezeu) sau sa alegem raul (sa rupem legatura cu Dumnezeu - consecinta o cunoastem.) |
Citat:
Citat:
Ipotezele filozofice, contrare Scripturii, nu ne ajuta cu nimic la intelegerea planului lui Dumnezeu. Raspunsul este in Sfanta Scriptura. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
(1) Ca si crestin, cu Duhul Sfant in inima, separarea incepe de aici, de pe pamant. "Voi insa nu mai sunteti pamantesti, ci duhovnicesti, daca Duhul lui Dumnezeu locuieste in adevar in voi..." (Rom.8:9) "Asadar, voi nu mai sunteti nici straini, nici oaspeti ai casei, ci sunteti impreuna cetateni cu sfintii, oameni din casa lui Dumnezeu." (Efes.2:19)] (2) Pentru alesii lui Dumnezeu, pentru cei ce au ales sa faca in viata lor Voia Lui, separarea continua si dupa moarte: "Pe langa toate acestea, intre noi si intre voi este o prapastie mare, asa ca cei ce ar vrea sa treaca de aici la voi sau de acolo la noi sa nu poata." (Luca 16:26) (3) Separarea definitiva a binelui de rau, cea astepatata de copiii lui Dumnezeu, de aici, de pe pamant precum si de cei acolo, din raiul Lui, este deja promisa de Dumnezeu: "Caci iata, Eu fac ceruri noi si un pamant nou; asa ca nimeni nu-si va mai aduce aminte de lucrurile trecute si nimanui nu-i vor mai veni in minte." (Isa.65:17) --------------------------------- Ce nadejde minunata! Binecuvantat sa fie Cel ce zice: "Eu sunt Alfa si Omega, Inceputul si Sfarsitul", zice Domnul Dumnezeu, "Cel ce este, Cel ce era si Cel ce vine, Cel Atotputernic." (Apoc.1:8) |
Si daca pur si simplu nu crezi in nici-un dumnezeu, zeitati etc. Eu de exemplu, ce inseamna asta? Iluminati-ma
|
Dumnezeu poate sa opreasca raul dar nu o va face decat la vremea potrivita, asa cum a/am asteptat venirea lui Iisus Hristos...nu este lasat noua sa stim nici sfarsitul nostru nici al lumii.
Nu este rau Dumnezeu pentru ca a ingaduit lupta noastra cu raul. Inaintasii nostrii au ales sa moara cand nu au facut ascultare. Indepartarea de Dumnezeu este resimtita cumplit de om. Ne trebuie o viata sa intelegem/cunoastem pe Dumnezeu, sa luptam pentru dobandirea Duhului Sfant. Daca nu respectam poruncile nu il vedem pe Dumnezeu nici in cele mai mari minuni. Cat despre cei atei ("Cine nu este cu Mine este impotriva mea")..au rolul lor: sa construiasca, sa creasca copii, sa incerce pe ceilalti, etc. si au timp sa se schimbe daca Dumnezeu ingaduie. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
"Noi Il iubim, pentru ca El ne-a iubit intai." (1Ioan.4:19) |
Crestinismul a lasat o lunga dara de sange in istorie, asta vroiam sa spun, a zidit crestinismul prin convertire, convertire facuta prin violenta. Vrei sa spui ca asta nu conteaza?
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
"Voi insa nu mai sunteti pamantesti, ci duhovnicesti, daca Duhul lui Dumnezeu locuieste in adevar in voi. Daca n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui." (Rom.8:9) |
Citat:
|
Citat:
"Cine cauta, gaseste si celui ce bate i se va deschide." Stefan, nici un om nu trece prin viata fara ca sa fie chemat cel putin odata de Dumnezeu. Priveste inapoi in viata ta, fii sincer cu tine si vei sti cand Dumnezzeu ti-a facut chemarea aceasta. Fii bun insa si nu-mi raspunde la aceasta. Este o chestiune care te priveste numai pe tine. |
Am sa fiu sincer si am sa-ti raspund, tot ce am facut in viata mea a fost facut din vointa proprie, nu am fost niciodata la biserica (numai cand am fost botezat) pentru ca mi s-a parut o pierdere de vreme si imi induce plictiseala, mai bine petrec acel timp citind o carte s-au sa ma distrez cu prietenii, nu am incredere in nimeni pentru ca toti sunt oameni, si se stie ca gandirea si vorba omului este inselatoare in general. Nu m-am rugat, spovedit, sarbatorit evenimente crestine. Sunt materialist, nu cred in ceea ce nu vad si nu simt, nu imi pasa de sentimentele altora pentru ca este mai bine sa nu-ti pese decat se te faci ca-ti pasa cum fac majoritatea.
Asta sunt eu. |
Citat:
Multumesc pentru marturia ta si apreciez gestul tau, chiar daca a fost unul gratuit. Pastreaza insa ceea ce ai, o inima sincera, si ramai pe mai departe neincrezator in oameni caci este scris: "Blestemat sa fie omul care se increde in om, care se sprijina pe un muritor si isi abate inima de la Domnul!" (Ier.17:5) Gandeste insa ca nu esti o intamplare cosmica intr-un univers autoevoluat ci mai degraba un fir de praf care ai o suflare de viata in tine si pentru care insusi Creatorul tuturor celor vazute si nevazute a pus un pret. Pretul Sangelui Fiului Sau. |
Citat:
Crestinismul nu putea face lucrul asta pentru ca este in contradictie cu propriile principii. |
Citat:
Mai bine fara virtute decat o virtute falsa? Dar de o autentica virtute ce zici? Sau la o adica, de ce ai fi uman..daca stai bine sa te uiti, umanitatea a lasat o dara de sange prin istorie deci..uman = salbatic, distructiv, violent. Totusi cred ca sursa atitudinii tale e undeva mult mai aproape, familie, copilarie - n-ai primit mare lucru asa ca n-ai la randul tau ce sa oferi ca om. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 04:31:19. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.