![]() |
Focul iadului
Invatatura ca, imediat dupa moarte, sufletele celor pacatosi sunt chinuite in foc in iad, ridica 4 intrebari fundamentale :
Cand, cat timp si ce va arde focul iadului ? - eu as raspunde la prima intrebare: "cand" as zice ca nu acum deoarece: “ Insemneaza ca Dumnezeu stie sa izbaveasca din incercare pe oamenii cucernici si sa pastreze pe cei nelegiuiti ca sa fie pedepsiti in ziua judecatii.” ( 2 Petru 2, 9) Deci, in prezent, pacatosii sunt pastrati pt "ziua judecatii" si abia atunci vor fi pedepsiti. Dar ce este sau cand va fi "ziua judecatii"? "Fericitul Filothei Zervakos, sfantul ucenic al Sf. Nectarie de Eghina vorbeste despre unul din semnele apropierii sfarsitului despre care…. se vorbeste mai putin, despre o anormalitate intrata, din pacate, in obisnuit, in firesc. Si in alta parte Fericitul a descoperit ce a primit de la Dumnezeu ca viziune, ca una din cele doua mari rele pentru care Dumnezeu bate lumea astazi este, pe langa avort, si “goliciunea femeilor”, fenomen de proportii fara precedent in istorie: “Umblă acum goale, – desi bărbatii nu sunt mai prejos, – însă mai mult femeile, iar aceasta nu este cu putintă s-o rabde Dumnezeu. A răbdat pe păcătosii din vremea lui Noe, pe cei din Sodoma si Gomora, dar parcă nu ajunseseră la acest stadiu, să umble goi pe stradă si să-si arate trupurile lor goale la bărbati, ca să-i atragă spre păcat”." Domnul ce ne spune de "ziua judecatii" ? Matei 12:36 Vă spun că, în ziua judecății, oamenii vor da socoteală de orice cuvânt nefolositor pe care-l vor fi rostit. si ingerii pacatosi vor fi judecati, dar in viitor: 2 Petru 2:4 Căci dacă n-a cruțat Dumnezeu pe îngerii care au păcătuit, ci i-a aruncat în Adânc, unde stau înconjurați de întuneric, legați cu lanțuri și păstrați pentru judecată; Biblia arata ca "ziua judecatii" este un eveniment din viitor Ce spune Pavel? 2 Corinteni 5:10 Căci toți trebuie să ne înfățișăm înaintea scaunului de judecată al lui Hristos, pentru ca fiecare să-și primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut când trăia în trup. Cand va fi acea zi? La a doua venire a Domnului: Mat25: 31Când va veni Fiul omului în slava Sa cu toți sfinții îngeri, va ședea pe scaunul de domnie al slavei Sale. 32 Toate neamurile vor fi adunate înaintea Lui. El îi va despărți pe unii de alții cum desparte păstorul oile de capre; --------------------------------------------- Raspunsul la intrebare, cand va arde focul iadului, acum? Nu, in viitor, la a doua venire a Mantuitorului, dupa ce are loc "ziua judecatii", cand oamenii vor fi impartiti in oi si capre. Matei 13: Țarina este lumea; sămânța cea bună sunt fiii împărăției; iar neghina sunt fiii celui rău. 39. Dușmanul care a semănat-o este diavolul; secerișul este sfârșitul lumii, iar secerătorii sunt îngerii. 40. Și, după cum se alege neghina și se arde în foc, așa va fi la sfârșitul veacului. 41. Trimite-va Fiul Omului pe îngerii Săi, vor culege din împărăția Lui toate smintelile și pe cei ce fac fărădelegea, 42. Și-i vor arunca pe ei în cuptorul cu foc; acolo va fi plângerea și scrâșnirea dinților. deci cand va fi secerisul? la sfarsitul veacului, cand va fi aruncata neghina in foc? la sfarsitul veacului cand vor fi aruncati in cuptorul cu foc? cand va trimite Domnul pe ingerii Sai care vor culege tot ce e rau in Imparatia Sa, la sfarsitul acestui veac. http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=13 Unde apare in Noul testament despre foc? Iazul de foc, vazut in viziune de ap. Ioan. "Moartea a doua" ne spune Ioan. Asta dovedeste ca nu vor fi aruncati in iazul cu foc decat dupa ce va avea loc evenimentul Invierii. Acesti oameni vor muri de moartea a doua, dar nu pot sa sufere o a doua moarte pan ce nu vor primi o a doua viata. Ei si-au trait prima viata in lumea aceasta si au murit de prima moarte, ajungand in mormant. Inainte ca sa poata muri de a doua moarte, trebuie sa fie inviati -- "scosi din mare, locuinta mortilor - Apoc. 20:13. Asta va avea loc la sfarsit. Domnul a declarat: "toti cei din morminte ... vor iesi afara din ele.- Ioan 5:28" Deci pedeapsa cu focul nu este imediat dupa moarte ci la sfarsitul lumii, trebuie sa vina Iisus, sa se faca invierea mortilor, judecata si abia apoi. Mat 16:27. Căci Fiul Omului va să vină întru slava Tatălui Său, cu îngerii Săi; și atunci va răsplăti fiecăruia după faptele sale. http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=16 deci cand va rasplati la fiecare? atunci, la venirea Domnului. Haideti sa vedem si celelalte probleme fundamentale legate de focul iadului. |
Ce va arde focul iadului?
Matei 18 8: Iar dacă mâna ta sau piciorul tău te smintește, taie-l și aruncă-l de la tine, că este bine pentru tine să intri în viață ciung sau șchiop, decât, având amândouă mâinile sau amândouă picioarele, să fii aruncat în focul cel veșnic. 9. Și dacă ochiul tău te smintește, scoate-l și aruncă-l de la tine, că mai bine este pentru tine să intri în viață cu un singur ochi, decât, având amândoi ochii, să fii aruncat în gheena focului. http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=18 cum? aici Domnul ne spune ca trupul fizic va arde! ca omul pacatos este aruncat in foc cu trupul fizic: maini, picioare, ochi. "Nu vă temeți de cei ce ucid trupul ... ci temeți-vă mai degrabă de Cel ce poate să piardă și sufletul și trupul în gheenă." Matei 10:28. deci si trupul va fi aruncat in acel foc. Asta e o chestie interesanta, pentru ca multa lume se gandea ca dupa moarte, sufletul celui rau se duce in focul iadului, deci numai sufletul, ca trupul se transforma in tarana, dar iata ca Scripturile exprima ideea ca in focul iadului se arunca atat trupul cat si sufletul. |
Aceasta presupune că înainte de momentul pedepsei finale în foc, trebuie să aibă loc învierea. Or, învierea asta nu survine nici în momentul morții (ar fi la fel de absurdă ca "viața" din timpul morții), nici înainte de judecată. Logica sănătoasă și cronologia biblică arată următoarea succesiune:
moarte → judecată → înviere → pedeapsa finală (focul "Iadului") În linii mari, aceeași succesiune e valabilă și pentru cei drepți: moarte → judecată → înviere → răsplata finală (eternitatea in Rai) |
Citat:
|
Citat:
atunci va "functiona" acel foc vesnic, si nu in prezent. |
Citat:
|
iar un al doilea aspect: daca trupul este distrus in focul vesnic (trupul fiind fizic, nu poate rezista focului), va fi si sufletul distrus acolo? atunci inseamna ca notiunea de "suflet nemuritor" e nebiblica si advenstii au mare dreptate.
|
As dori sa mentionez punctul de vedere adventist, cu privire la acel verset, cu sufletul aruncat in focul vesnic, (care mie mi se pare corect):
Cuvantul grecesc "psuche" a fost tradus cu "suflet" in acest text, dar in alte 40 de texte a fost tradus cu "viata". De exemplu, Isus spunea: "Oricine isi va pierde viata [psuche] pentru Mine, o va castiga" - Mat 16:25. Este clar ca "psuche" nu poate insemna suflet in acest exemplu, caci s-ar zice ca oamenii si-ar pierde sufletul pentru Hristos. Este bine tradus "viata". Latin: Biblia Sacra Vulgata qui enim voluerit animam suam salvam facere perdet eam qui autem perdiderit animam suam propter me inveniet eam Dar ce se poate spune despre Matei 10:28? Puneti cuvantul "viata" in locul cuvantului "suflet", si textul va avea inteles perfect in armonie cu intraga Bible. Contrastul este intre cel ce poate lua [ucide] viata fizica si cel ce poate lua [indeparta] viata vesnica. Iata dovada in cuvintele lui Isus: "Vă spun vouă, prietenii Mei: Să nu vă temeți de cei ce ucid trupul, și după aceea nu mai pot face nimic. Am să vă arăt de cine să vă temeți. Temeți-vă de Acela care, după ce a ucis, are puterea să arunce în gheenă; da, vă spun, de El să vă temeți." - Luca 12:4-5. Cu alte cuvinte, aici cuvantul "suflet" inseamna nu numai viata, ci viata vesnica. Notati ca Luca spune exact ca Matei, cu exceptia faptului ca nu spune "ucide sufletul". In loc de aceasta, el spune: "are puterea să arunce în gheenă". Inseamna acelasi lucru. Oamenii pot doar sa ucida trupul si sa ia [ucida] viata fizica. Dumnezeu va arunca in iad, si va lua viata vesnica. Nu numai ca vor fi distruse trupurile in foc, ci si vietile lor vor fi distruse pentru vesnicie. |
Citat:
Ce e cu citatul din Vulgata ? Tu nu esti roman, nu stii cum se scrie viata pe latina ? Uite aici in Ioan 10:10 ...Eu am venit ca viață să aibă și din belșug să aibă. ...ego veni ut vitam habeant et abundantius habeant. Si Ioan 10:11 Eu sunt păstorul cel bun. Păstorul cel bun își pune sufletul pentru oile sale. ego sum pastor bonus bonus pastor animam suam dat pro ovibus. |
Citat:
|
Citat:
"Oricine isi va pierde viata [psuche] pentru Mine, o va castiga" - Mat 16:25. ---------------------------------------------- Pe mine ma intereseaza sa arat ca in textul original apare "suflet" si nu alt cuvant, adica "psuche" , respectiv "anima" in latina. Este bine ca au tradus cu "viata" insa in original apare "suflet", de aici tragem concluzia ca termenul "suflet" semnifica, in functie de context, viata acelei persoane. Pentru ca nu poti pierde, la propriu, sufletul pentru Isus. Deci intelesul nu poate fi cel traditional. La fel este si cu "sufletul" aruncat in Gheena, acolo e vorba tot de perspectiva vietii acelei persoane. Daca am intelege la propriu, oricum nu se pot arunca ceva fizic (trupul) impreuna cu ceva imaterial (sufletul) in exact aceeasi locatie. |
Citat:
Deci aveți dreptate, nu există un asemenea text. |
Cat timp va arde "focul iadului" ? In Scripturi apare expresia "focul vesnic".
Matei 25, 41: “Apoi le va zice celor de la stanga Lui: “Duceti-va de la Mine, blestematilor, in focul cel vesnic , care a fost pregatit diavolului si ingerilor lui. La prima vedere se poate trage concluzia ca focul pregatit demonilor in care vor fi aruncati si pacatosii, este vesnic. Dar daca dam un search prin Biblie cu aceasta expresie, focul vesnic, obtinem: - Isaia 34, 8-10: Pasajul profetizeaza ca Edomul ( unul dintre vecinii evereilor ) va fi nimicit de un foc ce nu se stinge zi si noapte. Nimeni nu poate sustine, fara a cadea in ridicol, ca Edomul arde si astazi. 8.Căci aceasta este ziua de răzbunare a Domnului, an de răsplătire pentru pricina Sionului! 9. Râurile în păcură se vor preface și pulberea în pucioasă. Pământul lui va fi pucioasă arzătoare, 10.Zi și noapte. Niciodată nu se va mai stinge în veci de veci și din neam în neam se va înălța văpaia și fumul lui. Pe veci el va rămâne pustiu și nimeni pe acolo nu va trece. http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=43&cap=34 - Ieremia 17, 27: Pasajul vorbeste despre un foc ce nu se stinge, aprins la portile Ierusalimului, ca urmare a pedepsei divine. Cu toate ca “focul nu se stinge”, Ierusalimul nu arde si astazi. 27. Iar de nu Mă veți asculta ca să sfințiți ziua odihnei și să nu duceți sarcini, când intrați pe porțile Ierusalimului în ziua odihnei, voi aprinde foc la porțile lui și va arde palatele Ierusalimului și nu se va stinge". http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=31&cap=17 - Ezechiel 20, 47-48: E vorba de acelasi foc pe care nimeni nu-l poate stinge, cand a sosit timpul ca el sa aduca pedeapsa. 47. Și zi pădurii celei de la miazăzi: Ascultă cuvântul Domnului: Asa zice Domnul Dumnezeu: Iată Eu voi aprinde foc în tine și va arde în tine tot copacul verde și tot lemnul uscat; și flacăra vâlvâitoare nu se va stinge și toată fața va fi arsă de ea de la Negheb până la miazănoapte. http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=33&cap=20 Iuda cap.7, la fel, aceeasi expresie, cu privire la cetatile Sodoma si Gomora, acestea au fost distruse, este clar pentru oricine. 7. Tot așa, Sodoma și Gomora și cetățile dimprejurul lor care, în același chip ca acestea, s-au dat la desfrânare și au umblat după trup străin, stau înainte ca pildă, suferind pedeapsa focului celui veșnic. http://www.bibliaortodoxa.ro/noul-testament/44/Iuda -------------------------------------------------------------------------------- Sa fim deci atenti cu aceasta invatatura, focul este pedeapsa lui Dumnezeu, pentru a nimici ce este pacatos, dar ca obiectul arderii sa fie tinut in viata, pentru ca focul sa arda vesnic, intr-o stare de chin, nu este conform caracterului divin. Si nici noi oamenii, oricat de rai am fi, nu am concepe asa ceva. |
Acum, de ce totusi Vechiul si Noul testament folosesc aceste expresii, de foc vesnic, foc care nu se stinge, de nestins ?
Parerea mea este ca asa este limbajul biblic, metaforic, simbolic, hiperbolizant, dar mai cu seama terifiant si totodata poetic. |
Citat:
"Și diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc și de pucioasă, unde este și fiara și proorocul mincinos, și vor fi CHINUITI acolo, zi și noapte, în vecii vecilor." (Apocalipsa 20:10) Doamne ajuta! |
Citat:
|
Citat:
in plus de asta, haideti sa fim atenti ca insusi Domnul spune ca Sodoma si Gomora vor judecate in viitor: Matei 11:24 De aceea, vă spun că, în ziua judecății, va fi mai ușor pentru ținutul Sodomei decât pentru tine.” |
Citat:
Exact ce am spus, Biblia foloseste un limbaj numit "apocaliptic" terifiant, dar asa cum nu exista fizic un iezer de foc si acesta simbolizeaza moartea a 2-a, tot asa aruncarea demonilor acolo e pur simbolica, insemnand moartea lor definitiva. Tot in iezerul de foc se arunca si Moartea care nu e o fiinta vie fiind o stare, deci simbolistica este evidenta. |
Citat:
Mai este ceva. Daca moartea inseamna anihilare, atunci cum se face ca exista o gradare a pedepsei, dupa cum indica clar Matei 10:14,15 si 11:20-24? Va fi "mai usor " in ziua judecatii pentru Sodoma si Gomora, decat pentru cei care au vazut minunile facute de Iisus. Exista oare o gradare a non-existentei? Daca exista o gradare a pedepsei nu ar trebui ca oamenii sa fie constienti de aceasta? Doamne ajuta! |
Citat:
Apostolul spune ca iezerul de foc simbolizeaza moartea a 2-a, nu e ceva real, este o imagine simbolica primita ca viziune. La fel, proorocul mincinos nu e un om ci un simbol pentru alta entitate (poate fi orice) si fiara poate fi sistemul politic, sa zicem, orice. Faptul ca fiara si proorocul sunt deja in iezerul de foc in momentul in care este aruncat satana, inseamna ca ei sunt "in moartea definitiva, a 2-a", adica sunt morti. Citat:
|
Dar stiti ca sunt 2 focuri ?
Apoc 20,9-10: "Din cer s-a pogorât un foc care i-a mistuit" nu putea sa-i arunce direct in Iezerul de foc? pentru ca Domnul a spus ca in Gheena vor fi aruncate atat trupul ca si sufletul. Acestia de ce au fost arsi intai cu focul coborat din Cer si apoi (probabil, Biblia nu spune) au fost aruncati si in Iezerul de foc (ma gandesc ca sufletele lor)? Oricum, simbolistica textului este evidenta: Moartea a fost aruncata in Moartea a 2-a (v.14), adica a murit moartea! -------------------------------------------------------------------- felicitari adventistilor ca si-au dat seama cum stau lucrurile, au inteles ca Domnul nu tine in viata niste entitati ca sa le chinuie, asta pe mine ma bucura. |
alta chestie:
avem: Luca 16:23 Pe când era el în Locuința morților, în chinuri, și-a ridicat ochii în sus, a văzut de departe pe Avraam și pe Lazăr în sânul lui si Apoc 20:13 Marea a dat înapoi pe morții care erau în ea; Moartea și Locuința morților au dat înapoi pe morții care erau în ele. Fiecare a fost judecat după faptele lui. 14 Și Moartea și Locuința morților au fost aruncate în iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua. ------------------------------------------------ 1. daca pacatosii sunt in Locuinta mortilor, in chinuri, pentru ce au mai fost scosi de acolo ca sa fie transportati in alt loc de chinuri, Iezerul de foc? nu tot chin este? le-a facut o incapere mai mare, sau cum? 2.Daca Locuinta mortilor contine pe cei pacatosi, condamnati deja la chinuri si daca Locuinta mortilor a fost aruncata in Iezerul de foc, de ce a mai scos mortii de acolo inainte de a arunca Locuinta? de ce nu a aruncat Locuinta cu morti cu tot in Iezerul de foc, stiind ca acolo au ajuns cei pacatosi? ---------------------------------------------------- toate aceste intrebari nu s-ar mai pune daca am intelege ca Apocalipsa este simbolica si metaforica si ca fiecare imagine/viziune are o semnificatie. |
Citat:
Prin foc Sfintii Parinti l-au vazut pe Dumnezeu. Si asa cum lumina soarelui bucura ochiul sanatos, pe cand celui bolnav ii aduce durere, la fel si focul dragostei va aduce bucurie celor ce s-au unit cu Dumnezeu si suferinta celor care au refuzat sa se uneasca cu El. Suferinta in aceasta lume tine cat omul ramane in pacat, iar in vesnicie, dupa judecata universala, e vesnica. Ce va arde? Pana la judecata particulara va suferi numai sufletul, dupa judecata universala, natura omului - trup si suflet. |
Explicati-mi si mie, ca tot nu inteleg.
Daca: Matei 8:29 Și iată că au început să strige: „Ce legătură este între noi și Tine, Isuse, Fiul lui Dumnezeu? Ai venit aici să ne chinuiești înainte de vreme?” deci demonii vor fi chinuiti (cand va fi Judecata cu focul vesnic), dar nu acum, ci in viitor, la "vremea" respectiva. Acum, daca admitem ca sufletele pacatosilor ajung imediat dupa moarte in Iad, si sunt chinuite, cine le chinuie? demonii, probabil. Dar iata ca si demonii vor fi chinuiti in viitor si ei stiu asta. Deci acum demonii nu sunt chinuiti, dar sufletele pacatosilor sunt chinuite! Pai oameni buni, e drept asta??? De ce demonii sunt amanati la chin, stiind ca vina lor e mult mai mare, ca ei ispitesc pe pacatosi sa comita pacate? |
iata cum traduce Biblia de la Blaj 1795, despre iad :
http://i41.tinypic.com/kxao8.jpg deci iadul va fi aruncat in moartea a 2-a, (prin urmare va disparea), scrie negru pe alb. |
Deci focul vesnic in acceptiunea ta e ca o piscatura de tantar.Mori si gata.:1:
|
Citat:
|
Bine ca nu ai gasit.Atunci inseamna ca nici sa fii pacatos nu-i chiar grav.Ca doar Dumnezeu e bun doar n-o sa te lase sa te prajesti in veci.O secunda si gata ai scapat.:1:
|
Citat:
|
Pai asta e visul ateilor.Sa-l injure cat traiesc si sa scape dupa ce mor.Adica sa treaca in nefiinta,sa fie "anihilati " .:1:
|
Citat:
prefer sa spun, asa cum am mai facut-o, ca visul meu de ateu (aproape 100 %) este sa descopar ca intradevar exista Dumnezeu... eu sunt ateul care prefera ca Dumnezeu sa existe. nu prea ma impac cu ideea ca fiinta mea, isi va inceta existenta la momentul mortii biologice. desi sunt sigur aproape 100% ca asa va fi. |
Citat:
|
Citat:
In prezent sunt ingeri pacatosi tinuti in lanturi, in inchisoare, cf. cu Iuda 1:6 asteptandu-si judecata (nimicirea), si satana cu ingerii lui vor fi inchisi o mie de ani (sau cateva mii de ani) in Abis ---- cred ca asta e chinul la care vor fi supusi si nu o ardere fara sfarsit in foc si pucioasa. |
Citat:
Eu cred ca daca am lasa 100 de oameni pe o insula mare ei ar incepe prin a visa la un fel de comunism si ar sfarsi intr-un fel de sclavagism in care 10 persoane ii abuzeaza pe restul de 90.Si atunci singura sansa a celor 90 de a trai cat de cat este sa spere intr-o lume mai buna aflata in afara insulei. Cum zicea un scriitor rus (am uitat cum il cheama si citatul este aproximativ :1: ) : Daca cineva mi-ar demonstra ca Iisus se afla in afara adevarului atunci l-as alege pe Iisus si nu adevarul . |
Citat:
mai putin cu citatul final. |
[quote=Profetul de carton;435419]Pt demoni un chin va exista, si ei stiu asta deoarece l-au rugat pe Domnul sa nu-i chinuie inainte de vreme, insa nu e un chin in sensul ca Domnul ii tortureaza ci tinandu-i inchisi, acestia sunt chinuiti pentru ca nu au libertate.
In prezent sunt ingeri pacatosi tinuti in lanturi, in inchisoare, cf. cu Iuda 1:6 asteptandu-si judecata (nimicirea), si satana cu ingerii lui vor fi inchisi o mie de ani (sau cateva mii de ani) in Abis ---- cred ca asta e chinul la care vor fi supusi si nu o ardere fara sfarsit in foc si pucioasa.[/QUOTE probabil e bine de citit si articolole de pe acest forum ,un raspun il gasim in articolul despre "cruce".: "Cuvintele legii vechi fusesera scrise pe piatra si pecetluite cu sangele animalelor ; legea Noului Testament pecetluita cu sangele lui Hristos trebuie sa se inscrie in inima, in duhul nostru. Rugaciunea, inchinarea, nu au sens si putere daca nu trec in interiorul constiintei, in minte, in inima. Nu exista cult adevarat, ziditor, acolo unde constiinta e moarta. Prin duhul comunicam cu Dumnezeu care este "duh" ; el, duhul ne deschide circulatiei iubirii, harului." Deci clar iadul este lipsa de IUBIRE de NELINISTE de APASARE permanenta a constiintei in ultimul rand de NEIERTARE,nu un foc expres,dar pana la a ajunge in iad Dumnezeu prin iubirea LUI ne a dat multe sanse totul depinde de noi . Liberul arbitru ne apartine, atat de mult a iubit Dumnezeu pe om incat ia lasat liber arbitru la mantuire,dar noi cum nu auzim si nu vedem e problema noasta a fiecaruia,dar sanse avem multeeeeeeee o inima curata,o iertare din suflet,o cercetare a saracilor in concluzie mila fata de cel de langa tine...... Dumnezeu este IUBIREA insusi nu EL va chinui omul ci omul isusi se VA CHINUI DE PROPIA LUI RAUTATE SI MANDRIE.... Daca tu crezi ca umblatul femeilor dezbracate trage lumea in jos te inseli...... Dumnezeu cauta la inima omului si pe vreme ce devenim mai rai mai egoisti nu vom reusi sa vb cu vecinul atunci trebuie sa ne punem un semn de intrebare....in concluzie LIPSA IUBIRII......! Un barbat intelept credincios nu are cum sa vada portul unei femei daca gandul sau va fii la Dumnezeu si privirea lui in jos din pamantul din care a fost luat dar un barbat mandru va privi in sus si va cugeta in inima ss lucruri desarte.... Citeste vetile sfintilor si nu vei vedea nici un sfant sa zica ceva de portul femei din vremurile respective ,si sa fim seriosi fiecare vreme isi avea moda lui,dar sfintii fiind tot barbati dar smeriti nu aveau cum cugeta la astfel de lucruri dar iar revin numai barbatul mandru va gasi vina in femeie si nu in neputinta lui ce a primt-o de la caderea sa. Sunt sfinti care au patimit din cauza femei care le faceau rau voi si tot nu au gasit vina in femeie,se rugau mai cu osardie si plecau capul spre pamant.... Dar cum de la primi oamenii Adam si Eva s-a dat vina unul pe altul continuam si noi la fem gasind vinovat in cele mai multe cazuri femeiea,de tot ce se intampla....... E bine ca prin acest forum va pute ti testa smerenia .....cel care arunca vina pe orice din jur mai putin pe neputintele lor.......:17::17::17:!!!!!!!!!! Sf.IOAN GURA DE AUR zice ca de neputinta trupeasca te va lasa ea pana la urma dar mandriea daca nu reusesti sa o ti din frau sansele sunt mare de a trece cu ea dincolo de mormant unde omul madru va afla ce e iadul......neacceptare de sine! |
Dumitru uite o simpla intamplare din viata mea aparent fara nici o legatura cu discutia noastra:
Intr-o seara ma duceam la parinti.Trebuia sa vina sora mea din Italia si doream sa o vad.Pe drum am vazut un cuplu de tineri iar baiatul striga dupa o femeie.Femeia deja se departase si eu nu prea sant interesat de ce se intampla in jurul meu atunci cand merg pe strada.Prefer sa fiu "cu capul in nori" si sa ignor tot ceea ce se petrece in jur. Si am zis sa-i depasesc si sa-mi vad de drum.Dar dupa 20 de metri m-am pomenit strigat din spate de el.Am grabit pasul si am crezut ca o sa renunte.M-am pomenit a doua oara strigat de foarte aproape,el fugise dupa mine.M-am intors si era la 2 metri de mine si deja avea pumnii stransi.Era ca un animal dezlantuit, nu am apucat sa scot nici un cuvant ca a si incercat sa ma loveasca.Ma rog, eu nu m-am batut cu nimeni de pe la 15 ani dar totusi nu inseamna ca nu stiu sa ma apar.Si nici nu era greu ca el era dezlantuit, mai mult innota decat lovea.Intr-un final nu prea i-a reusit sa ma loveasca.Si atunci s-a prins cu mainile de haina mea de piele si a inceput sa strige ca i-am spart ochelarii.Probabil ii cazusera jos in timpul altercatiei, eu nu am remarcat asta.Si a inceput sa strige dupa prieteni ca statea prin preajma.Si mi-am dat seama ca daca nu scap atunci o sa fiu calcat in picioare, deja eram epuizat fizic ca ma imbrancisem cu el mult timp si eu nu am rezistenta prea mare, eu nu am vrut sa-l lovesc am incercat doar sa-l impiedic sa ma loveasca. In sfarsit mi-a dat drumul ca prin minune si atunci am grabit iar pasul.Si iar m-am pomenit strigat din spate si cand m-am intors fugeau 3 indivizi dupa mine,el si 2 prieteni.M-am fortat mult si am reusit sa fug, am intrat intr-un supermarket si m-am prabusit epuizat.Aveam geaca de piele rupta in bucati de cat trasese ala de ea. Dar lucrurile nu s-au oprit aici ca venise politia acolo pentru o spargere si individul cred ca a crezut ca am chemat eu politia si a depus plangere impotriva mea.:1: Si el avea martorii lui si eu nu aveam pe nimeni.Nu aveam cum sa dovedesc ca am dreptate.A fost cel mai ilogic lucru care mi s-a intamplat vreodata,exact ca un film sau un vis prost.Si politistul care m-a anchetat era politist, pentru el era clar ce se intamplase, eu m-am luat de prietena aluia, el a vrut sa ma puna la punct si eu l-am agresat si i-am spart ochelarii.Dupa care el a incercat sa ma tina si eu am scapat si asa mi-am rupt geaca.Asta era varianta lui si era foarte plauzibila si avea si martori.Si eu nu vroiam sa am de-a face cu politia, eu vroiam numai sa fiu lasat in pace. Ma rog intr-un final i-am sugerat eu politistului cum ar trebui sa faca o ancheta chiar daca unul are 1 milion de martori si dupa asta persoana a renuntat.A fost un incident minor dar atat de ilogic ca m-a pus pe ganduri. Esenta este ca uneori chiar daca ai tot adevarul de partea ta nu poti dovedi asta si de multe ori ilogicul este perceput ca adevar. |
Citat:
|
Citat:
Dar in sens opus ... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:17:24. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.