![]() |
canon, sfatuiti-ma, va rog...
Puteti sa-mi spuneti, va rog, ce canon ar trebui sa tin ca Dumnezeu sa se milostiveasca si sa-mi indeplineasca o dorinta (precizez ca nu este vorba de ceva ce vizeaza sfera materiala a vietii-bani, bunuri, proprietati)...
|
Prietene Dumnezeu nu-i tonomat de implinit dorinte, "fac canonul ca sa-mi dea Dumnezeu, X..." si nici rugaciunile nu sunt formule magice prin care faci spiritele sa-ti implineasca dorinta, intai renunta la ideea asta si apoi putem vedea ce-i de facut
|
Canonul ti-l stabileste numai duhovnicul.
|
Roaga-te. Fa acatistul unui Sfant sau al Maicii Domnului timp de 40 de zile.
Daca este vorba de canon de pocainta, cum spus si anna, numai preotul ti-l poate da. |
Citat:
|
Citat:
Si ca sa nu ma acuze nimeni ca sustin ca le stiu pe toate si ca vorbesc din teorie, stiu atat de bine cum e sa iti doresti mult ceva (lucruri lumesti), atat de mult, si totusi sa nu am acel ceva. Si da rugaciunea e buna. E bine sa faci rugaciuni si acatiste, dar acestea nu sunt garantul implinirii dorintelor. Nu exista Sfanta Taina a implinirii dorintelor. |
Citat:
Pentru cealalta varianta e un pic mai complicat in aparenta. Trebuie sa "ai conectie", sa-ti "faci cont" si sa "te loghezi". Ca sa "ai conectie" trebuie sa fii botezat. Ca sa-ti "faci cont", trebuie sa te spovedesti curat si sa te impartasesti cu vrednicie. Ca sa "te loghezi", trebuie sa te rogi. La anumite persoane, exista ciudatenia sa inceapa cu punctul 3 si chiar sa functioneze, dar si acolo sunt trei posibile raspunsuri: 1 - Sa privesti "implinirea" cu luciditate si intelegandu-ti nevrednicia, sa devii un intelept; 2- Sa ai sansa sa te vindeci "de lepra", dar daca nu multumesti si nu abordezi frontal si celelalte puncte, s-ar putea sa te impiedici de "linia continua" si sa-ti frangi gatul; 3 - Sa crezi ca-ti rezolvi problema, dar sa fii "virusat" la "logare" si sa ti se strice "computatoru'..." Pentru "canon" ai nevoie "recomandare". Altfel ajungi tot la "sony". Alegerea noastra se numeste "pravila". Desi nu e o marca popularizata, e veche de cand lumea si da inca rezultate remarcabile. Totusi, fara "conectie" este "chinezarie" si nu-ti recomand. Doamne-ajuta! |
Citat:
|
Citat:
Sa cautam mai intai Imparatia lui Dumnezeu si restul ni se va adauga. Intrebarea este cat de mult il asculti pe El,ca El sa te asculte pe tine? Faci ascultare de Biserica,de duhovnic,de poruncile din Evanghelie? Daca vrei sa iti dea,Dumnezeu iti va da,insa iti trebuie multa rabdare,intoarcerea vietii tale spre Dumnezeu... Ce spui e mai greu decat citirea unui acatist? E foarte bun si citirea unui acatist,la un sfant la care ai evlavie,dar sa vina ca o supliment a unei vieti intoarsa spre schimbare. |
Depinde ce se intelege prin dorinta si la ce s-a referit initiatorul topiclui cand a folosit acest cuvant. Evident, daca nu ai credinta si dorinta sa te intaresti in credinta, acatistul nu prea are sens.
Eu am inteles ca ar dori sa stie o rugaciune, un acatist care l-ar putea ajuta. Sunt si acele canoane, gen Canonul copiilor ptr. parinti, Canonul celor desfranati etc., care se pot citit si daca nu ai canon de la duhovnic. Cel putin mie asa mi s-a spus de catre parinte, ca pot sa citesc orice acatist,canon. Eu de exemplu am fost sfatuita sa citesc 40 de zile un acatist al unui Sfant, ptr. a afla ceva. Sau cand voriam sa imi mearga bine in treburile zilnice sau sa obtin un interviu faceam rugaciune sau acatist. Nu asa se face, cand ai o cere sau o rugaminte, gen sa trec un examn, sa imi iau un job etc.? Si rugaciunea in sine te ajuta sa cresti in credinta, pe langa spovedania, mersul la Biserica, impartasania. Doamne,ajuta! |
Citat:
|
Whoaaa...! scuză-mă dar nu m-am putut abține...
dacă aș fi în locul tău în primul rând i-aș mulțumi stăruitor Multmilosârdului Nostru Dumnezeu (in 3 ipostasuri) pentru (compasiunea) față de nestatornicia mea...! mai bine ți-ai restaura gândurile lăuntrice , deoarece încep a revărsa puțin câte putin îndemnuri nu prea inviolabile...! caută-ți un duhovnic și-i narează cu încredere ce ai pe suflet ...! Domnul să-ți diriguiască pașii...! |
Citat:
|
1. nu m-am referit la tine...!
2. în cazul în care te-am conturbat cu vreo apoftegmă, te rog iartă-mă...! @tibimarin... ai face bine dacă nu ai cuteza a-i cere ceva...! fară mijlocirea Blogoslovitei Nostre Săpâne...! uite un sfat incepe al lauda ...! recită psalmi ...! deoarece ce este mai puternic decât rugăciunea de slavă..! (pururea lauda lui în gura mea ) cere mai întâi mijlocirea Sfinților...! pentru a cuteza în ai rosti numele Unuia din Treime ... |
Citat:
Bine si frumos ar fi,ca cei care au ajuns la alte inaltimi ale duhovniciei sa le explice frumos si celor care mai bajbaie inca.Pana la urma toti avem un start de la care plecam. Mie nu-mi este jena sa recunosc ca asa il intelesesem si eu pe Dumnezeu,ca pe un duh pe care-l accesezi la nevoie;adica duhul era pus in slujba noastra si nu invers.Acest fel de gandire si-a pus amprenta pe adolescenta mea,cand ma comportam ca un copil rasfatat si irascibil,insa incepand cu 20 de ani lucrurile au capatat o alta dimensiune. Lucrurile sunt intelese gresit...de pilda am intrebat pe cineva(nepracticant,dar botezat)de ce nu incepe sa se roage,cel mai propice timp fiind inainte de culcare?Cu cea mai mare sinceritate si naivitate mi-a raspuns ca nu-i place sa-i ceara diverse lucruri Lui Dumnezeu,caci viata sa este satisfacatoare si se multumeste cu ce are! |
Citat:
Important pe langa asta este sa tinem si randuiala noastra de crestini,sa mergem la fiecare Sf. Liturghie,sa ne rugam,pe cat ne este cu putinta sa postim,sa fim oameni buni etc. Si de restul se ocupa Dumnezeu,caci el nu ne lasa niciodata,poate doar ne mai incearca uneori... Si da,cu siguranta diavolul va veni si cu ispite,dar tot cu ajutorul Domnului le vom trece,iar rasplata va fi cu atat mai mare. Orice ar fi sa nu deznadajduim! Doamne-ajuta! |
E bine sa spunem rugaciuni de lauda, de multumire si apoi de cerere adresate Preasfintei Treimi, Mantuitorului, Maicii Domnului, Sfintilor Arhangheli si Sfintilor. Putem cere ajutor unui sfant la care avem evlavie sau al carui nume il purtam.
Putem repeta rugaciunile incepatoare de cate ori dorim. Dumnezeu stie de ce avem nevoie. Totusi sa nu uitam ca in rugaciunea Tatal nostru, spunem ,,Faca-se voia Ta''. De aceea, sa fim atenti ce cerem si sa fim pregatiti sa acceptam voia lui Dumnezeu in caz ca observam ca nu se intampla cum vrem noi, desi am postit si ne-am rugat. De multe ori, dupa ce am citit Psaltirea Maicii Domnului (cu post), am primit mult ajutor de la Maica Domnului fara sa ma rog in mod special pentru ceva. Celor ce calatoresc le e mai usor sa faca pravila Bogorodicinaia, adica sa spuna de 150 de ori pe zi rugaciunea adresata preasfintei Nascatoare: MAICA DOMNULUI: PRAVILA DE RUGACIUNE “BOGORODICINAIA” |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Sa stii ca si eu m-am rugat foarte mult timp, in vremea adolescentei, sa fiu iubita de X. Nu cred ca mi-a indeplinit dorinta, slava Domnului! :) Dar remarcam ca in zilele in care ma rugam pentru asta, X se arata mai dragut cu mine decat de obicei, dar cred ca astea erau doar impresiile mele, ca tare obsedata mai eram :)). Dumnezeu nu calca peste liberul arbitru. Adica nu e destul ca vrei tu, trebuie sa vrea si el... si chiar daca amandoi se iubesc, nu-i destul. Cunosc cupluri care s-au despartit, desi se iubeau amandoi foarte mult, si cupluri care au rezistat, desi nu i-a unit niciodata vreo iubire mareata. Dar deja am inceput sa o iau pe aratura! ;) Cum a zis cineva, Dumnezeu nu e tonomat de dorinte, bagi o rugaciune, primesti indeplinirea unei dorinte (sau, cum spunea N. Steinhardt, ia paraua, na sarmaua), desi mai functioneaza si asa, din preamulta Sa iubire. Dar raportul corect asta este: noi trebuie sa ascultam de El, nu El de noi. |
Citat:
Doamne ajuta! |
Alina, cred ca trebuie sa te rogi sa se faca voia Domnului in problema ta... asa e cel mai bine. Nu e vorba ca nu meritam sa primim pentru ceea ce ne rugam, e vorba ca s-ar putea ca noi sa ne dorim ceva daunator si de aceea Dumnezeu nu ne indeplineste rugaciunea, pentru ca nu vrea sa suferim si mai mult in urma ei. Sau poate ca nu e momentul. Uite, eu, in timpul in care ma rugam sa ma iubeasca X, am descoperit niste lucruri foarte neplacute despre el, pe care, daca le-as fi stiut de la inceput, ar fi fost cu totul altfel, asa ca am ajuns la concluzia ca mai bine ca nu s-a realizat nimic! :18:
Sau poate ca Dumnezeu vrea sa ne incerce, sa vada staruinta noastra nu doar in rugaciune, ci in mai multe aspecte ale vietii duhovnicesti. Sunt sigura ca Dumnezeu iti va scoate in cale omul potrivit cand te vei astepta mai putin... Ceva amuzant, dar trist, in esenta, pe aceeasi tema:http://sfantatreimebc.org/ro/?q=node/36 |
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:44:30. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.