Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   LAMURITI-MA , URGENT ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1472)

andreimarian 05.03.2007 12:21:01

Salut !

Vreau sa supun atentiei voastre urmatorul lucru : cum poate o persoana sa afle voia lui Dumnezeu ( cu privire la sine , desigur ) ? Pr. Savatie Bastovoi spunea ca " prin duhovnic " si ca numai putini pot singuri. Dar daca nici de la duhovnic nu afli ? Daca nici acesta nu spune nimic "relevant" ? Cum e de procedat in aceasta situatie ? Multumesc.

Juli 05.03.2007 12:28:17

Eu zic ca voia lui Dumnezeu se asteapta cu rabdare, iar rabdarea o poti dobandi cu ajutorul duhovnicului, prin rugaciune, post...
Atat sper, sa nu te astepti sa o gasesti pe la "deschizatori de carti", ca prin asta tocmai incalci voia Domnului...
Sa te ajute Dumnezeu sa dobandesti rabdarea!

Si eu am probleme de genul asta si...astept, "lucrand" dupa putere.

Juli 05.03.2007 12:38:13

Am gasit un citat de la parintele Rafail Noica pe alt topic: "Voi puteti face din duhovnicii vostri prooroci".
Foarte frumos! Dar asta depinde si de taria credintei noastre.

05.03.2007 12:59:56

Citat:

În prealabil postat de andreimarian
Salut !

Vreau sa supun atentiei voastre urmatorul lucru : cum poate o persoana sa afle voia lui Dumnezeu ( cu privire la sine , desigur ) ? Pr. Savatie Bastovoi spunea ca " prin duhovnic " si ca numai putini pot singuri. Dar daca nici de la duhovnic nu afli ? Daca nici acesta nu spune nimic "relevant" ? Cum e de procedat in aceasta situatie ? Multumesc.

dragul meu dar ce asteptai de la duhovnic o minune??? ea nu va veni...raspunsul vine normal fara ca tu sa simti ceva spectaculos, cere doar cu nadejde si asteapta dar nu uita te rog ca de cekle mai multe ori nu tot ceea ce cerem ne este de folos...asa ca nu te supara pe duhovnic sau pe Doamne Doamne ca nu a raspuns cand tu ai batut din picior...primeste ce ti se da si asteapta..Doamne ajuta

05.03.2007 13:01:18

daca imi permiti iti dau un sfat ingenuncheaza la Maicuta Domnului si spune-i nu imi da ce cer eu ci da-mi Tu ceea ce stii ca imi este de folos si e de ajuns crede-ma!!!!

Va_iubesc 05.03.2007 13:14:14

Citat:

Da, Andrei, si eu am aceasta problema si am avut-o de multe ori. Dar mereu am zis "Doamne, faca-se voia Ta!" Adica avem exemplul revelator al Mantuitorului cand cere in Ghetsimani "Parintele Meu, de este cu putinta, treaca de la Mine paharul acesta! Insa nu precum voiesc Eu, ci precum Tu voiesti" (Matei, 26:39).

Cateodata ne fixam un termen limita sa luam decizia si pana la urma decidem ceva, dar daca Ii cerem lui Dumnezeu sa ne calauzeasca pasii, El poate sa ne intoarca spre voia Lui, adica spre calea cea mai buna pentru noi si ne inchide usile caii gresite pe unde am luat-o. Daca la inceput nu intelegem, pricepem mai tarziu ca intr-adevar calea pe care o alesesem inainte nu era cea mai buna.

Ni se mai spune ca "toate cate veti cere, rugandu-va cu credinta, veti primi". Dar sa nu cerem ce vrem noi, ci sa cerem ce stie Dumnezeu ca ne este de folos. El ne-a dat viata, El ne da tot ce avem bun, El ne umple de bucurie si pace, ale Lui sunt toate si El stie ce ne este mai de folos. Sa ne predam in mainile Lui si chiar ca nu avem de ce sa ne facem griji!

Raspunsul e destul de abstract, fiindca datele tale sunt destul de putine. Oricum, rugaciunea, postul si credinta deplina ca Dumnezeu o sa-ti raspunda sunt aspectele pe care eu le vad esentiale. Si poate Hristos nu ti-a raspuns prin duhovnic fiindca ar fi fost un raspuns gratuit, pentru care tu n-ai facut nimic si nu te-ar fi schimbat launtric deloc. Incearca Paraclisul Maicii Domnului vreo 40 de zile, cu post poate pana seara si cu rugaciunea inimii in rest. Nu cred ca vei ramane fara raspuns. Ne mai anunti si pe noi, bine?!

Elena

analugojana 05.03.2007 13:52:11

Daca este crucial, du-te la p. Iustin Parvu (Mt. Petru Voda - Moldova, poate te ajuta cineva cu vreun sfat in Bucuresti sau P. Stelian - Bis Sf. Miron si Nicolae Damaroaia

ARHANGHELUL 05.03.2007 13:56:26

Citat:

Salut !

Mai citeste si alte carti inafara de cele Bisericesti si ai sa descoperi ce cauti.
Cauta si vei gasi.

omulet 05.03.2007 14:08:56

Citat:

Vreau sa supun atentiei voastre urmatorul lucru : cum poate o persoana sa afle voia lui Dumnezeu ( cu privire la sine , desigur ) ?

Poate vrem cam mult cand cerem sa aflam Voia lui Dumnezeu... Poate noi vrem ceva clar, sa ne fie aratata o cale concreta, iar Dumnezeu ne arata un mod de a fi pe cale...

1 Tesaloniceni 4:3-6
1 Tesaloniceni 5:12-22.
Intaia epistola a Sf. Ap. Petru 2:15-16

vsovi 05.03.2007 14:41:08

Citat:

Salut !

Foarte simplu, trebuie sa percepi cam cu ce talente ai fost inzestrat, sa vezi la ce realizari esti predispus si eventual trebuie sa accepti ce inclinatzii si ambitzii te-ar avantaja... Dupa aceste incursiuni mai trebuie sa poposeshti pe teritoriile pasiunilor fara putintza de a le lasa ori combate si sa te straduieshti la concret sa respectzi nu ceea ce ai vrea tu sa fie relevant ci ce este necesar relevant in cazul in care esti implicat... Iar Domnul Dumnezeu (Sfanta Trinitate) a spus in general in Vechiul Testament ca Dragostea de Dumnezeu in milosteneala pentru aproape ar voi s-o primeasca... dar (ma gandesc ca) precis stie ca nu se prea poate si de aceea primeshte si lucruri mai simple, mult mai ushoare si mai putzine...

calator 05.03.2007 16:25:39

voia lui Dunnezeu cu privire la ce mai concret?

cozia 05.03.2007 16:39:40

Citat:

Dar daca nici de la duhovnic nu afli ? Daca nici acesta nu spune nimic "relevant" ? Cum e de procedat in aceasta situatie ? Multumesc.

Da se poate, tu vii cu o durere de cap si el iti vorbeste de picioare....insa nu uita ca VINDECAREA poate veni din cele mai neasteptate locuri, chiar de la picioare, insa tu nu cunosti acest lucru pentru ca daca ai stii nu ai veni la Duhovnic.

calator 05.03.2007 22:48:59

Tu acuma astepti un raspuns relevant/ specific tie sau doresti sa lansezi o dicutie generala despre cum se poate afla voia lui Dumnezeu?

sofiaiuga 11.03.2007 22:34:45

Citat:

Salut !

Voia lui DUMNEZEU se afla prin rugaciune ,post si daca ceri LUI sa se faca voia LUI DACA TU CUMVA NU CERI BINE CEEA CE CERI PT TINE[se poate doar sa crezi ca ceri bine si sa nu fie asa]. Apoi daca ai o problema de criza sufleteasca si simti ca duhovicul tau nu este receptiv la PROBLEMELE TALE, DUTE LA ALTUL DUPA CE CERI PRIN RUGACIUNE LUI d-ZEU SA te indrume unde trebuie.Unom bolnav merge la un medic[trupesc] si daca nu-i rezolva boala merge la altul despre care s-a informat ca e mai bun.SUCCES!

iosif 12.03.2007 12:31:49

E important sa iti raspunzi mai intai la niste intrebari: te-ai rugat ca Dumnezeu sa dea cuvant duhovnicului tau inainte ca tu sa mergi la el? Te rogi ca Dumnezeu sa iti descopere Voia Lui sau vrei sa afli cum esti tu de fapt? Care este relatia ta cu duhovnicul in general?

Negroponte 12.03.2007 13:41:45

:)Tu roaga-te,posteste,marturiseste-te si asculta de duhovnic si Dumnezeu va face totul pentru tine.Daca n-ai incredere in duhovnic este o problema pe care trebuie s-o rezolvi.Doamne ajuta!

Negroponte 12.03.2007 21:04:05

:)danssan,cred ca exagerezi ca sunt doar o mana de duhovnici buni.Si apoi ce inseamna sa fie bun?Sa fie ingaduitor,sa fie aspru?Eu vreau duhovnic ca mine?

LapetiteMoc 22.06.2009 02:59:10

Iubirea către Domnul !

Voia Domnului cred că e simplu de aflat. Te lași pur și simplu în grija Lui. Ca Mântuitorul în Grădina Getsimani...
Mă năpădesc mereu griji multe, caut soluții în toate direcțiile, cu alte cuvinte mă risipesc. Când dintr-odată spun ”Doamne, facă-se voia Ta!”, sufletul mi se liniștește, mintea se răcorește și văd în jur lumină... Îmi dau seama că tot ce am de făcut este doar să mă rog. Atât!

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:29:15.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.