![]() |
Ratacirile parintelui Arsenia boca,dezvaluite de mari duhovnici !!!
Persoanele interesate de subiect pot accesa linkul de mai jos !
Nu stiu ce comentarii vor fi,sau se vor aduna ! Eu unul,dand absolut din intamplare,peste aceasta inregistrare audio,recunoscand vocile,si ascultand convorbirea,mai ales in prima parte, ...am ramas putin socat ! Acuze grave i se aduc parintelui Arsenie Boca,in acest dialog intre mari parinti ai ortodoxiei noastre !!! cine va dori sa asculte,sa se tina bine !!! http://www.youtube.com/watch?v=UL7l9...eature=related |
Citat:
Cât despre sfințenia parintelui Arsenie Boca nici nu poate fi pusă în discuție...este un sfânt și va rămâne un sfânt al poporului nostru, ori câte clevetiri împotriva dânsului ar mai apărea. A fost fost un om a lui Dumnezau pe pâmânt și din acest motiv el nu a fost și nu este înțeles de mulți clerici și mireni... ps: interesant ca această înregistrare a apărut chiar în perioada declanșării oficiale a canonizării părintelui...oare este întâmplător? |
Citat:
Cum mai poate fi monahul Arsenie boca, considerat "sfant" , daca gravele acuze,sau hai sa le zicem mai bine,insinuari, ar fi fost adevarate ??? |
Oricine greseste.
Important este ca omul sa fie in dreapta credinta. Eu nu am ascultat decat vreo 10 minute pt ca aduce a barfa si nu am rabdare sa ascult asa ceva. Ma intereseaza daca este acuzat de invataturi gresite (in afara de afirmatia ca credea in metempsihoza - aberant, zic eu, nu pot crede asa ceva, e prea grosolan). |
Discutia se purta intre parintele Arsenie Papacioc si Ioanichie Balan , in Min. Sihastria.
Este pt. prima data cind aud o voce autorizata, demna de incredere totala , precum este parintele Arsenie Papacioc ca spune despre credinta in metempsihoza a parintelui Arsenie Boca. Alte clevetiri legate despre subiect am mai auzit dar nimic fondat si demn de incredere. Daca se va adeveri in mod oficial aceasta cadere de la credinta vom mai vedea . Greseli au facut si sfintii. Chiar parintele Arsenie Papacioc , intr-un interviu video si tot pe youtube, a fost intrebat daca atunci cind este programata cununia religioasa a unui cuplu mireasa este in perioada de necuratie, ce se face ? Iar el a raspuns : pai ce sa-i faci , a facut atita cheltuiala, a mobilizat atita lume , este ditamai evenimentul, de , o cununi si gata ! Desi cununia este sfinta taina ca si sfinta Liturghie ! Deci greseli facem toti . Conteaza sa raminem in Biserica , sa nu parasim noi biserica sau sa fim excomunicati . |
am vazut si eu acel film postat pe youtube dar nu l-am vizionat decat foarte putin, mi s-a parut ca as comite o indecenta atat fata de parintele Arsenie Boca cat si fata de ceilati parinti ale caror voci se aud (daca or fi ale lor acolo unde vorbesc de parintele ..... azi orice-i posibil..).
|
Citat:
Citat:
Un mare duhovnic (nu dau nume pentru a da curs altor dezbinări și dispute) la o cuvântare în fața unei mulțimi a spus "Eu nu contest sfințenia părintelui Arsenie Boca, însă nu trebuia să smitească pe unii oamenii, facandu-i să creadă că traiește cu maica Zamfira". Un ucenic de al părintelui a spus din mulțime "S-au smintit cei smintiți"! Atunci duhovnicul a răspuns: "Bine, bine nu mă îndoiesc de curația părintelui, dar nu trebuia să smintească lumea". Apoi când ucenicul s-a întors la Părintele Arsenie acesta i-a spus fară ca ucenicul să-i spună cele întamplate: "Mă, m-ai apărat în fața lui .....?. Nu trebuia mă, că, ce să faci. Eu îl înțeleg și pe el, ei nu mă pot înțelege pe mine. Pentru că, fiecare dintre noi cât i-a dat har Dumezeu, atâta are. El săracu este un duhovnic mare așa, dar el săracu nu a ajuns și nu s-a prins nici de degetul cel mic, nu ajuns nici aici (adică la degetul mic) cât mi-a dat mie Dumnezeu. Da ei nu mă pot înțelege pe mine, nici episcopi, nici preoți, nici ierarhi. Pentru mine mai bine a fost să mă vorbescă de rău oamenii decât de bine." |
Citat:
|
Citat:
|
Personalitatea Părintelui Arsenie este uriașă. Moștenirea Sfinției sale este pă măsură. Influența pozitivă, spirituală, duhovnicească a Părintelui Arsenie este unică. Să nu mă socotească cineva că exagerez, dar repet ceea ce am spus în urmă cu aproximativ 21 de ani, la înmormântarea Sfinției sale: "Nu cred că, de la Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, Apostolul românilor, care a adus cel dintâi Evanghelia lui Hristos pe pământ românesc, să mai fi fost cineva ca Părintele Arsenie, de o asemenea statură și anvergură spirituală. Îl văd un sfânt între sfinți, înaintea lui Iisus Hristos, Sfântul Sfinților, cum este numit în cartea proorocului Daniel. Îl văd pe Părintele Arsenie ca fiind astăzi mâna lui Hristos întinsă neamului românesc ca alt Petru care se scufundă în valuri." - Daniil, Episcop Locțiitor al Daciei Felix
|
Citat:
"Reîncarnarea (indiană) se referă la oameni – și deosebirea între om și înger este o deosebire de natură, nu numai de desăvârșire. Deci oamenii, forțați de karma, trebuie să se renască în vieți succesive, să-și ispășească fără să știe vinovățiile din viețile trecute, până când încercând să se dezlipească de dorința vieții nu mai contractează legături care să-i reclame la ispășire. Purificarea aceaste se face automat și necesită perioade de zeci de mii de ani. Dacă doctrina aceasta ar exprima adevărul, toată iconomia, mântuirii omului descoperită nouă prin Iisus Hristos, ar fi inutilă. Mântuirea ar fi automată, iar venirea lui Iisus n-ar mai fi avut rost. Dar fiindcă a venit Iisus și a pus cu adevărat problema măntuirii omului, reîncarnarea, deci mântuirea automată, nu are nici o bază în Revelație. O mai spune și Sfântul Pavel: „Este rânduit oamenilor o dată să moară, iar după aceea să fie judecați” (Evrei 9, 27). Deci nu este rânduit să fie vieți și morți succesive." |
Citat:
pentru cei care poarta evlavie parintelui Arsenie Boca,sa aiba grija ca prin ce fac sa nu devina o grupare cum de altfel a devenit si Oastea Domnului;omul Sfinteste locul,nu locul pe om. sa ne bucuram de toate,rele si bune,si sa dam slava Lui Dumnezeu. '...toate ne sunt ingaduite,dar nu toate ne sunt de folos.' |
este adevarat ca Arsenie Boca a avut legaturi cu legionarii?
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ion Gavrila Ogoranu,face o aluzie volalata la asa ceva,in cartea sa Brazii se frang dar nu se indoaie ! |
Citat:
-Cum ramane cu gravele acuze care i se aduc(reprecizez, deosebit de grave) ??? Nu trebuie ,oare ca un sfant,asa cum zici dumnea ta,sa fi avut si o viata puternic apropiata de cea a ingerilor ??? De unde stim,ca minunile care i s-au atribuit,si care i se atribuie in continuare,vin de la Cel De Sus ??? Daca resursa lor e alta ??? |
Citat:
|
re
Citat:
in perioada anilor 40 cand miscarea era in voga,parintele s-a tinut deoparte,nemanifestand nici un fel de legatura sau simpatie fatisa !!! insa in perioada,cand au venit comunistii si au inceput sa-i persecute pe legionari,mai ales in zona fagarasului, se pare ca parintele a intretinut legaturi cu aceste grupuri de partizani ! din pricina asta a si fost anchetat de securitate ! |
Orice discutie pe aceasta tema este o intinare a memoriei si vietii tuturor vrednicilor nostri parinti, despre care se vorbeste aici.
Dumnezeu sa-i odihneasca in ceruri si sa-i aseze in randul Sfintilor Sai! Eu solicit admin sa inchida astfel de subiecte. Nu va smintiti! Nu va lasati smintiti Nu judecati pe cei care au avut o asemenea viata! Nu aveti de unde sti cum au stat lucrurile cu adevarat! Cine suntem noi fata de ei? Orice vorba in plus murdareste! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Cât despre sfințenia sa nici nu mai intră la îndoială...se aud multe "vorbe" despre dânsul. Te întreb: a critcat părintele Arsenie pe alți mari duhovnici? Unde este oare smerenia? El nu s-a plâns niciodată de câte acuze pe nedrept i-au fost aduse, nu s-a plâns când a fost închis, bătut și persecutat. Și-a dus crucea până la moarte cu credință și demnitate ca un adevărat creștin, ca un adevărat ucenic al lui Iisus Hristos ... a fost și este un model de urmat. Citat:
Este suficient să mergi o dată la Prislop la mormântul părintelui și să te convingi că nicăieri în țara asta nu vezi un asemnea perelinaj, un perelinaj permanent (fie că e iarnă și frig, fie că e vară și cald), nu contează de ziua în care mergi, că e Luni, că e Marți ... Eu unul de fiecarea dată când am fost (și am fost în zile normale ale săptîmânii, nu în zi de sărbătoare sau Duminica) am constat acest lucru - mereu sunt perelini care pleacă, mereu sunt pelerini care vin - la mormântul părintelui. Oare nu faptele vorbesc ... sau mai presus sunt cârtelile? Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Vremea în București Am petrecut-o nelipsind de la școală niciodată. Bolnav încă n-am fost, ca să lipsesc pe pricina asta. Lucram la atelier foarte mult. Primăvara mergeam de la 5 dimineața și mă întorceam la internatul Radu Vodă unde locuiam, seara la cină. Trei ani am stat la internat, ca să fie o garanție pentru mine că nu mă ocup cu nici o pierdere de vreme. Pe-acolo mai veneau și studenți legionari care ne chemau cu ei. Nu m-am dus niciodată. Școala mă absorbea total și n-aveam vreme de pierdut. (Bătaia din copilărie pentru a nu pierde vremea mă urmărea ca un înger păzitor.) |
Finalul autobiografiei Părintelui Arsenie Boca:
Într-o iarnă, probabil prin 1941, ne trezim cu o avalanșă de oameni de toate vârstele și treptele, năpădindu-mă să stau de vorbă cu ei despre necazurile lor. Aci m-am trezit să fac duhovnicie cu oamenii, deși nu eram preot. Știam că tot ce pățesc oamenii, li se trage de pe urma greșelilor sau păcatelor. Așa m-am văzut silit să primesc preoția și misiunea majoră a propovăduirii lui Hristos-Dumnezeu adevărat și Om adevărat, precum și a sfințirii omului, ca să aibă pacea lui Dumnezeu în sine, absolut în orice împrejurări s-ar afla în viață. I-am învățat să fie curați față de oameni și față de Dumnezeu; să dea Cezarului ce e al Cezarului (ascultare cetățenească, dajdie etc.) și lui Dumnezeu ce e al lui Dumnezeu (cuget curat, suflet purificat și trup curățit de patimi). Despre această învățătură, martori îmi sunt toți cei ce-au ascultat povețele cele după Dumnezeu pe care li le-am dat: iubirea de Dumnezeu, iubirea de toți oamenii, fără deosebire, și viața curată, care fac cu putință reîntoarcerea noastră, a împlinitorilor, iarăși în Împărăția de obârșie, de unde ne-a trimis Dumnezeu spre scurtă cercare a cumințeniei și a iubirii noastre, pe pământ, în stadia și arena vieții. Asta îmi este toată misiunea și rostul pe pământ, pentru care m-a înzestrat cu daruri – deși eu sunt nevrednic. Pentru asta sunt solicitat în toate părțile, ca să propovăduiesc iubirea lui Dumnezeu și sfințirea oamenilor prin iubire. De alte gânduri și rosturi sunt străin. |
am si eu o intrebare: aceste discutii aprinse oare cui folosesc? In loc sa ne bucuram de acesta mare sarbatoare (la mine azi e hramul Bisericii), unii stau si se ciondanesc pe forum. Stiti cum zice Biblia: cel fara de pacat sa arunce PRIMUL piatra. Daca parintele Boca a gresit unde e problema? Era si el un om supus greselii. Si Apostolul Petru s-a lepadat de 3 ori de Hristos. Insusi marele Pavel se considera un om pacatos. Si regele David a cazut in desfranare. Singurul fara de pacat e Dumnezeu. Iar daca parintele Boca a gresit sunt sigur ca in smerenia care il caracteriza, s-a cait sincer de pacatul savarsit. Dar acest lucru trebuie sa fie o piatra de poticneala pentru noi? Din cate stiu la Dreapta Judecata Dumnezeu ne v-a intreba NUMAI de pacatele noastre personale si NU despre pacatele altora (sau ale parintelui Boca). Cum am mai spus :CEL FARA DE PACAT SA ARUNCE PRIMUL PIATRA...in parintele Boca.Doamne ajuta!
|
Citat:
|
Citat:
Mantuitorul insusi,ne indica in sfanta evanghelie,calea de a cauta adevarul,singurul care ne poate face liberi ! De ce sa astupam si sa blocam drumul pe care putem merge inspre cautarea adevarului ? Nu este oare aceasta vointa celui atoate-inselator ??? Deci sa fim atenti,si sa nu cadem in capcana de a ne face fetisuri din oameni,mai mult decat e sanatos pentru spirit !!! In definitiv, inafara de Insusi Mantuitorul(care a avut si o parte umana!) ,care alt om traitor al istoriei trebuie considerat tabu ??? |
Citat:
|
Citat:
|
re
Este suficient să mergi o dată la Prislop la mormântul părintelui și să te convingi că nicăieri în țara asta nu vezi un asemnea perelinaj, un perelinaj permanent (fie că e iarnă și frig, fie că e vară și cald), nu contează de ziua în care mergi, că e Luni, că e Marți ... Eu unul de fiecarea dată când am fost (și am fost în zile normale ale săptîmânii, nu în zi de sărbătoare sau Duminica) am constat acest lucru - mereu sunt perelini care pleacă, mereu sunt pelerini care vin - la mormântul părintelui. Oare nu faptele vorbesc ... sau mai presus sunt cârtelile?
Am fost si la mormantul dansului,am mai citit (e drept ca nu amanuntit) cate ceva din ideile sale ! Si pana sa nu vina bomba asta cu inregistarea,chiar eram interesat de personalitatea si ideile acestui mare monah roman ! Insa acuma, nu mai cred ca mai am acelasi entuziastm,si cand voi trece prin preajma Prislopului,ma voi gandi,poate de doua ori daca e bine,sa mai trec pe acolo sau nu !!! Din pacate,sau din fericire, fiinta umana este psihologic si constructiv inclinata sa-si faca idoli si dintre semeni !!! Vedem acest fenomen zilnic, la un nivel gregar si comun,in mass-media ! Acelasi fenomen se intampla uneori si la nivele mai inalte, adica la nivelul credintei si al spiritualitatii ! Noi oamneii,fiinte comunicative, si sociale, avem o mare nevoie de modele,in care sa credem,dupa care sa ne orientam si formam ! In primii ani de viata, ne sunt parintii, bunicii,sau diversi cunoscuti ! Apooi evoluand spiritual,moral, dorim sa ne facem modele si idoli din oameni ai biserici, pe care ai presupunem a fi avand o inalta viata spirituala si morala ! Atunci cand statuile noastre,ridicate la inaltimi ametitoare,sunt lovite cu ciocanul citicii,si suna a gol,pe dinauntru,ne prabusim si noi de la o mare inaltime . Sau ,pentru a nu ne prabusi,continuam sa ne mintim pe noi insine,tocmai pt ca avem o mare nevoie de modele in care sa credem ! |
Iisus nu a avut nici un păcat și, cu toate acestea, ce puțini l-au ascultat!
|
Citat:
Ia cerceteză-l tu pe părintele, citește Cărarea Împărăției și căteva mărturii ale altor duhovnici despre părintele Arsenie și apoi vino să discutăm. Apropo Părintele Dumitru Stăniloaie îți spune ceva? Părintele Teofil Părăian? Părerea lor contează pentru tine? Oameni care au fost apropiați de părintele ... restul sunt doar comentarii în neștiință de cauză ...adică din auzite mai mult... |
Citat:
Noi n-om arunca cu noroi in nici unul din parintii acestia!!!! Du-te la Prislop si intreaba-l pe parinte chiar la mormantul lui. Ti-a raspunde! Sau la Techirghiol, acolo in curte e mormantul parintelui! Si dansul ti-a raspunde! |
Observ că nu s-a înțeles adevăratul rost al Maicii Zamfira ... și mulți spun că părintele a trăit cu ea... alții veneau și spuneau că are și copiii părintele. La aceste atacuri părintele răspundea senin "Da, am mulți copiii ... mai mari și decât mine" ... el se referea la copiii lui duhovnicești - dar se pare că puțini au înțeles acest aspect.
Părintele a salvat-o de trei ori de la sinucidere pe Maica Zamfira, pentru el era important fiecare suflet ... el așa a dorit ca lumea să-l vorbească de rău, nu bine....se ferea ca cineva să-i spună sfânt. Toată povestea asta cu Maica Zamfira a fost și este doar pentru cei smintiți...cum să poți crede că părintele și-a pătat sufletul și haina monahală cu o femeie? Doar atât de îngust putem gândi? |
Citat:
Dar de unde stiti dvs ca nu este sfant? Care este erezia lansata sau sustinuta de parintele Arsenie? Ce usor e sa ridicam piatra si sa ne dam cu parerea. Eu sunt de obicei radical si dur, dar cand sunt asa stiu pe ce ma bazez. Dvs pe ce va bazati cand spuneti ca parintele nu e sfant si ca "deschide" erezii? |
Citat:
frumoasa lectie de smerenie. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:14:43. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.