![]() |
Ajutor pentru valea plopului
Buna ziua, zilele trecute am gasit pe strada o fata pe care o voi duce in valea plopului. Din pacate nu am un mijloc de transport asa ca m-am gandit sa va cer ajutorul. Am putea strange chiar si alimente necesare pentru copii de acolo. Noi am vrea sa plecam chiar luni, sper sa se stranga cat mai multi oameni cu suflet mare. Multumesc.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Nu, din pacate nu este nevoie de o dubita, am reusit sa srrang cativa litri de ulei, faina si zahar; cateva perechi de blugi, bluze. Avem nevoie de un autoturism si bani pentru benzina. Poate vi se pare absurd ca ma agit asa aiurea, dar imi doresc ca de pasti fata sa fie acolo.
|
Nu este deloc aiurea, e foarte bine ce faci. Poate se va găsi cineva cu mașină și poate vei reuși să strângi și niște bani. Domnul să-ți ajute în tot lucrul bun!
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
E asa simpluu,trebuie doar sa iesi din lene ,si sa vrei ,si sa ti se iveasca astfel de probleme sociale ,si sa stii ce sa faci...:) totusi,parca nu e asa simplu... |
Citat:
Lucrul facut in pripa poate naste probleme mari. Oricum, daca e minora si fara acordul parintilor nu poate fi primita in centru. Problemele care le-ar implica o astfel de decizie ar fi foarte mari(in special cele ce vizeaza Directia ptr protectia copilului). |
Citat:
|
:) Mai,parca simt un aer ,mai spre concret asa...informatii exacte. Asa mult ma bucura ca nu ne limitam la vorbe,si ca vedem ca nu e asa greu sa trecem la fapte
|
Citat:
Chiar vreau sa anunt admin pentru acest abuz. Nu stiu insa cum. |
cum dau de admin?
Cum pot lua legatura cu administratorul forumului? Este suficient un mesaj catre user-ul "admin"? Stie cineva?
|
Cum ți-ai dat seama că-i o farsă? A încercat să te pună pe drumuri inutil?
Pentru că și eu am comunicat cu ea pe privat și mi-a făcut impresia unei persoane timide, care nu prea se descurcă. Nu pot înțelege cum se poate amuza pe așa o temă. E un fel de a te distra sunând la 112? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Las ca Dumnezeu va vedea gestul tau ,caci intentia conteaza. Eu nu inteleg totusi de ce sunt asa de rare aceste cazuri? Ca de aia nu se poate institutionaliza cumva acest ajutor care am fi dispusi sa il dam ,caci sunt prea sporadice aceste cazuri .Si de multe ori sunt tzepe . De aici vedem valoarea anchetelor sociale ,si ca treaba nu trebuie facuta dupa ureche. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
De altfel user-ii "N.Priceputu" si "ioanna" au fost mai precauti:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=14798 |
Citat:
Dumneata nu ai pierdut nimic.... Ai castigat! |
Citat:
|
Mulți dintre cei de pe stradă au probleme psihice, accentuate și de viața foarte stresantă pe care o trăiesc. Închipuie-ți cum dorm oamenii ăștia, luni și ani de zile. Cu forța nu pot fi duși nicăieri, și poate că e mai bine așa. Dar marea durere este faptul că nu au pe nimeni. Ei nu de instituții au nevoie, ci de cineva care să-i iubească așa cum sunt și să-i ajute. Sunt abandonați de familii. Sau ar putea fi de ajutor și instituțiile, dacă n-ar fi reci, indiferente, dacă acolo i-ar întâmpina oameni înțelegători, miloși.
Și acei copii care fugeau de orfelinate o făceau pentru că nu erau iubiți. Nicio instituție din lume, nicun medicament dat de psihiatru nu poate suplini mângâierea pe care ți-o poate da comuniunea, mila unui alt suflet. |
Citat:
|
de-aș avea răspuns la întrebările astea...
Unii pot fi luați în casă, alții sunt mai dificili. Numai că să-i iei în casă înseamnă să fii dispus să-i adopți. Măcar pentru o bună bucată de timp, necesar recuperării lor. Să le oferi statutul de membru al familiei. Nu știu câți dintre noi pot face asta. Poate, dacă ai o cameră liberă, un pic de timp și multă disponibilitate. Înainte de asta trebuie, oricum, să înțelegi de ce au ajuns în stradă. Unii pur și simplu nu vor să muncească; alții nu pot, că nu-i duce mintea (pot fi infantili). Și atunci, trebuie să le poarte crucea altcineva. Dar cine poate avea atât de multă milă, care să nu se epuizeze cu timpul? S-au scris mai multe despre ei pe topicul „oamenii străzii”, unde au răspuns și persoane care cunosc mai bine situația lor. |
Citat:
Ce ziceti ? |
Citat:
Dumnezeu insa le poarta de grija, caci altfel de unde ar avea cele necesare supravietuirii? Fara casa, fara loc de munca, fara asistenta medicala, reusesc sa supravietuiasca in aceasta lume rece si indiferenta, care de multe ori nu face altceva decat sa-i judece. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:07:24. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.