Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Reguli generale de utilizare a forumului (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=502)
-   -   Ajutor pentru valea plopului (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14798)

Chrisu 07.04.2012 08:59:05

Ajutor pentru valea plopului

Buna ziua, zilele trecute am gasit pe strada o fata pe care o voi duce in valea plopului. Din pacate nu am un mijloc de transport asa ca m-am gandit sa va cer ajutorul. Am putea strange chiar si alimente necesare pentru copii de acolo. Noi am vrea sa plecam chiar luni, sper sa se stranga cat mai multi oameni cu suflet mare. Multumesc.

ucenic 07.04.2012 10:00:52

Citat:

În prealabil postat de Chrisu (Post 439022)
Buna ziua, zilele trecute am gasit pe strada o fata pe care o voi duce in valea plopului. Din pacate nu am un mijloc de transport asa ca m-am gandit sa va cer ajutorul. Am putea strange chiar si alimente necesare pentru copii de acolo. Noi am vrea sa plecam chiar luni, sper sa se stranga cat mai multi oameni cu suflet mare. Multumesc.

Dati-ne mai multe detalii. In primul rand, din ce localitate sunteti.

Chrisu 07.04.2012 10:30:25

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 439030)
Dati-ne mai multe detalii. In primul rand, din ce localitate sunteti.

Buna ziua, sunt din bucuresti. Incerc sa fac rost de un mijloc de transport pentru a o duce pe fata in valea plopului. Am strans cateva hainute si alimente pentru copii de acolo. Dumneavoastra cu ce ne-ati putea ajuta?

ucenic 07.04.2012 10:39:26

Citat:

În prealabil postat de Chrisu (Post 439037)
Buna ziua, sunt din bucuresti. Incerc sa fac rost de un mijloc de transport pentru a o duce pe fata in valea plopului. Am strans cateva hainute si alimente pentru copii de acolo. Dumneavoastra cu ce ne-ati putea ajuta?

Sa inteleg ca sunt mai multe materiale, incarcatura fiind prea mare pentru un autoturism. Ar trebui ceva mai mare, de ex. o dubita?

N.Priceputu 07.04.2012 10:49:14

Citat:

În prealabil postat de Chrisu (Post 439037)

E bine să dai un telefon înainte, totuși, mai ales dacă vreți să le duceți ceva. Întreabă ce au nevoie, sau du niște lucruri pe care fata de care ai scris le-ar putea folosi (cum ar fi haine de schimb, articole de igienă).

Chrisu 07.04.2012 11:36:57

Nu, din pacate nu este nevoie de o dubita, am reusit sa srrang cativa litri de ulei, faina si zahar; cateva perechi de blugi, bluze. Avem nevoie de un autoturism si bani pentru benzina. Poate vi se pare absurd ca ma agit asa aiurea, dar imi doresc ca de pasti fata sa fie acolo.

N.Priceputu 07.04.2012 11:47:00

Nu este deloc aiurea, e foarte bine ce faci. Poate se va găsi cineva cu mașină și poate vei reuși să strângi și niște bani. Domnul să-ți ajute în tot lucrul bun!

ucenic 07.04.2012 12:46:10

Citat:

În prealabil postat de Chrisu (Post 439050)
...Avem nevoie de un autoturism si bani pentru benzina...

Urmariti va rog mesageria privata.

ioanna 10.04.2012 07:15:36

Citat:

În prealabil postat de Chrisu (Post 439022)
Buna ziua, zilele trecute am gasit pe strada o fata pe care o voi duce in valea plopului.

E laudabila initiativa d-voastra, dar sper ca v-ati informat inainte cui ii apartine fata, daca are parinti, daca a fugit de acasa, dintr-un centru de plasament etc. La Valea Plopului sunt multi copii din familii defavorizate, care stau temporar acolo, cu acordul parintilor.

iustin10 11.04.2012 17:18:45

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 439389)
E laudabila initiativa d-voastra, dar sper ca v-ati informat inainte cui ii apartine fata, daca are parinti, daca a fugit de acasa, dintr-un centru de plasament etc. La Valea Plopului sunt multi copii din familii defavorizate, care stau temporar acolo, cu acordul parintilor.

Cred ca noi vorbim si ea e deja acolo ... Macar a incercat sa faca ceva concret,chiar daca trebuia probabil sa anunte acolo ca se duce. Imi plac oamenii care,satui sa se lamenteze,actioneaza ,chiar prost sau insuficient.
E asa simpluu,trebuie doar sa iesi din lene ,si sa vrei ,si sa ti se iveasca astfel de probleme sociale ,si sa stii ce sa faci...:) totusi,parca nu e asa simplu...

lore86 11.04.2012 17:45:19

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 439585)
Cred ca noi vorbim si ea e deja acolo ... Macar a incercat sa faca ceva concret,chiar daca trebuia probabil sa anunte acolo ca se duce. Imi plac oamenii care,satui sa se lamenteze,actioneaza ,chiar prost sau insuficient.
E asa simpluu,trebuie doar sa iesi din lene ,si sa vrei ,si sa ti se iveasca astfel de probleme sociale ,si sa stii ce sa faci...:) totusi,parca nu e asa simplu...

Nu e suficient sa vrei sa faci ceva. important e sa te si informezi un pic inainte.
Lucrul facut in pripa poate naste probleme mari.
Oricum, daca e minora si fara acordul parintilor nu poate fi primita in centru. Problemele care le-ar implica o astfel de decizie ar fi foarte mari(in special cele ce vizeaza Directia ptr protectia copilului).

ioanna 11.04.2012 18:13:40

Citat:

Nu e acolo, e inca in Bucuresti, iar fata, e de fapt majora. Detaliile acestea au fost omise din anuntul de inceput, deci cine poate sa recomande o fundatie sau cunoaste un centru pentru adulti care poate sa o ia pe tanara in primire, sa-i scrie pe privat doamnei Chrisu.

iustin10 11.04.2012 19:04:32

:) Mai,parca simt un aer ,mai spre concret asa...informatii exacte. Asa mult ma bucura ca nu ne limitam la vorbe,si ca vedem ca nu e asa greu sa trecem la fapte

ucenic 11.04.2012 19:23:17

Citat:

Cred ca noi vorbim si ea e deja acolo ...

A fost o farsa. User-ul Chrisu este in realitate o fata, pusa pe glume. Eu unul m-am intepat.

Chiar vreau sa anunt admin pentru acest abuz. Nu stiu insa cum.

ucenic 11.04.2012 20:04:43

cum dau de admin?

Cum pot lua legatura cu administratorul forumului? Este suficient un mesaj catre user-ul "admin"? Stie cineva?

N.Priceputu 11.04.2012 20:07:36

Cum ți-ai dat seama că-i o farsă? A încercat să te pună pe drumuri inutil?
Pentru că și eu am comunicat cu ea pe privat și mi-a făcut impresia unei persoane timide, care nu prea se descurcă.
Nu pot înțelege cum se poate amuza pe așa o temă. E un fel de a te distra sunând la 112?

N.Priceputu 11.04.2012 20:08:31

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 439616)
Cum pot lua legatura cu administratorul forumului? Este suficient un mesaj catre user-ul "admin"? Stie cineva?

Poți raporta o postare a userului, explicând motivul.

ucenic 11.04.2012 20:15:03

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 439618)
Cum ți-ai dat seama că-i o farsă? A încercat să te pună pe drumuri inutil?
Pentru că și eu am comunicat cu ea pe privat și mi-a făcut impresia unei persoane timide, care nu prea se descurcă.
Nu pot înțelege cum se poate amuza pe așa o temă. E un fel de a te distra sunând la 112?

160 km, o zi de lucru pierduta, trei persoane implicate etc...

iustin10 11.04.2012 20:45:17

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 439624)

Pai adica ai venit din alt oras sa le duci ,si nu era real?
Las ca Dumnezeu va vedea gestul tau ,caci intentia conteaza.
Eu nu inteleg totusi de ce sunt asa de rare aceste cazuri?
Ca de aia nu se poate institutionaliza cumva acest ajutor care am fi dispusi sa il dam ,caci sunt prea sporadice aceste cazuri .Si de multe ori sunt tzepe . De aici vedem valoarea anchetelor sociale ,si ca treaba nu trebuie facuta dupa ureche.

N.Priceputu 11.04.2012 20:53:14

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 439637)
Eu nu inteleg totusi de ce sunt asa de rare aceste cazuri?

Ce cazuri sunt rare? De oameni ai străzii adevărați? Sau de persoane care să semnaleze problemele lor? Pentru că amărâți sunt la tot pasul, cel puțin în zona în care m-am mutat de vreun an (Militari). Vreo 3-4 au petrecut iarna (zi și noapte) în fața unui bloc, încălzindu-se la focul făcut din te-miri-ce.

ioanna 11.04.2012 20:56:34

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 439624)

Imi pare rau sa aud asta. V-ati intalnit in Bucuresti cu persoana care s-a razgandit sa mai mearga la Valea Plopului sau nici n-ati cunoscut-o?

ucenic 11.04.2012 21:01:17

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 439640)
Imi pare rau sa aud asta. V-ati intalnit in Bucuresti cu persoana care s-a razgandit sa mai mearga la Valea Plopului sau nici n-ati cunoscut-o?

Astazi s-a intamplat. Am povestit catre admin intamplarea. Nu am pierdut nimic, am facut-o pentru Domnul. Reactia mea este doar pentru a atrage un semnal de alarma user-ilor de pe acest forum. Ma mult discernamant.

ucenic 11.04.2012 21:04:06

De altfel user-ii "N.Priceputu" si "ioanna" au fost mai precauti:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=14798

Adriana Cluj 11.04.2012 21:04:56

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 439643)
Astazi s-a intamplat. Am povestit catre admin intamplarea. Nu am pierdut nimic, am facut-o pentru Domnul. Reactia mea este doar pentru a atrage un semnal de alarma user-ilor de pe acest forum. Ma mult discernamant.

Urat din partea ei.
Dumneata nu ai pierdut nimic.... Ai castigat!

iustin10 11.04.2012 21:20:45

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 439639)
Ce cazuri sunt rare? De oameni ai străzii adevărați? Sau de persoane care să semnaleze problemele lor? Pentru că amărâți sunt la tot pasul, cel puțin în zona în care m-am mutat de vreun an (Militari). Vreo 3-4 au petrecut iarna (zi și noapte) în fața unui bloc, încălzindu-se la focul făcut din te-miri-ce.

Dar unii par ca nu au ratiune ,ca sufera de vreo boala psihica. In acest caz ce se poate face ? Sa ii duci cu forta undeva ? poate ei o vad ca pe o privare de libertate.Tin minte ca erau copii strazii de prin metrouri care daca le ziceai ca ii duci la orfelinat ,te considerau cel mai mare dusman.Ca acolo erau batuti,violati etc

N.Priceputu 11.04.2012 21:38:50

Mulți dintre cei de pe stradă au probleme psihice, accentuate și de viața foarte stresantă pe care o trăiesc. Închipuie-ți cum dorm oamenii ăștia, luni și ani de zile. Cu forța nu pot fi duși nicăieri, și poate că e mai bine așa. Dar marea durere este faptul că nu au pe nimeni. Ei nu de instituții au nevoie, ci de cineva care să-i iubească așa cum sunt și să-i ajute. Sunt abandonați de familii. Sau ar putea fi de ajutor și instituțiile, dacă n-ar fi reci, indiferente, dacă acolo i-ar întâmpina oameni înțelegători, miloși.

Și acei copii care fugeau de orfelinate o făceau pentru că nu erau iubiți. Nicio instituție din lume, nicun medicament dat de psihiatru nu poate suplini mângâierea pe care ți-o poate da comuniunea, mila unui alt suflet.

iustin10 11.04.2012 22:09:36

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 439649)
Mulți dintre cei de pe stradă au probleme psihice, accentuate și de viața foarte stresantă pe care o trăiesc. Închipuie-ți cum dorm oamenii ăștia, luni și ani de zile. Cu forța nu pot fi duși nicăieri, și poate că e mai bine așa. Dar marea durere este faptul că nu au pe nimeni. Ei nu de instituții au nevoie, ci de cineva care să-i iubească așa cum sunt și să-i ajute. Sunt abandonați de familii. Sau ar putea fi de ajutor și instituțiile, dacă n-ar fi reci, indiferente, dacă acolo i-ar întâmpina oameni înțelegători, miloși.

Și acei copii care fugeau de orfelinate o făceau pentru că nu erau iubiți. Nicio instituție din lume, nicun medicament dat de psihiatru nu poate suplini mângâierea pe care ți-o poate da comuniunea, mila unui alt suflet.

E clar asta ,si s-a mai vazut,prin filmele americane mai ales,cum ,bagati in seama,incep sa isi revina .Atunci,dupa ce ii speli si cureti,si ii inveti sa foloseasca chiuveta, isi arata tot farmecul lor naiv. Dar cum sa procedam? sa ii luam in casa? Sa le ducem regulat mancare? Dar nu ii gasim regulat in aceleasi locuri ...Atunci ce sa facem?

N.Priceputu 11.04.2012 22:23:33

de-aș avea răspuns la întrebările astea...
Unii pot fi luați în casă, alții sunt mai dificili. Numai că să-i iei în casă înseamnă să fii dispus să-i adopți. Măcar pentru o bună bucată de timp, necesar recuperării lor. Să le oferi statutul de membru al familiei. Nu știu câți dintre noi pot face asta. Poate, dacă ai o cameră liberă, un pic de timp și multă disponibilitate.

Înainte de asta trebuie, oricum, să înțelegi de ce au ajuns în stradă. Unii pur și simplu nu vor să muncească; alții nu pot, că nu-i duce mintea (pot fi infantili). Și atunci, trebuie să le poarte crucea altcineva. Dar cine poate avea atât de multă milă, care să nu se epuizeze cu timpul?

S-au scris mai multe despre ei pe topicul „oamenii străzii”, unde au răspuns și persoane care cunosc mai bine situația lor.

iustin10 11.04.2012 23:22:57

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 439643)

Pai si daca tu ai venit atitia kilometrii,inseamna ca orcum erai dispus sa mergi ,asa ca hai sa repetam isprava, impreuna cu cine o mai vrea sa vina , fara sa mai ducem pe cineva anume acolo.Ci pur si simplu sa ii vizitam,sa le ducem ceva celor de acolo ,si in plus si putina atentie,si tot inseamna ceva .Orice gest de solidaritate poate pretui cat un camion de ajutoare.
Ce ziceti ?

Ekaterina 12.04.2012 00:10:28

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 439649)

Ai mare dreptate, dragostea celor din jur le lipseste cel mai mult. Cata durere, cata suferinta in sufletele lor, iar oamenii ii ocolesc si ii dispretuiesc. Eu cred ca unele problemele psihice sunt provocate tot de lipsa de iubire si lipsa conditiilor firesti de trai.

Dumnezeu insa le poarta de grija, caci altfel de unde ar avea cele necesare supravietuirii? Fara casa, fara loc de munca, fara asistenta medicala, reusesc sa supravietuiasca in aceasta lume rece si indiferenta, care de multe ori nu face altceva decat sa-i judece.

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:07:24.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.