Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Alte Religii (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5034)
-   -   Hristos a inviat si pentru ei!!!!! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14845)

laurastifter 15.04.2012 23:37:36

Hristos a inviat si pentru ei!!!!!

Hristos a înviat!

Domnul nostru Iisus Hristos, în infinita Sa iubire, S-a sacrificat pe Cruce și a înviat pentru întreaga omenire, nu doar pentru noi, cei care credem în El și-L iubim!
Hristos a înviat și pentru eretici!
Hristos a înviat și pentru păgâni!
Hristos a înviat și pentru contestatarii și trădătorii Săi!
Hristos a înviat... chiar și pentru cei care L-au răstignit!

Slavă lui Hristos, Mirele inimilor noastre, pentru iubirea Sa "cea mai presus de cunoștință"!

Să ne rugăm ca toți cei aflați în neștiință, toți cei care n-au auzit de Dumnezeul nostru Cel înviat, toți cei care-L neagă cu înverșunare, toți prigonitorii creștinilor să creadă în Hristos și să I se dăruiască Lui pe vecie!

Hristos a înviat, a Lui fie slava în vecii vecilor, Amin!

iustin10 16.04.2012 00:45:00

Omorirea mortii normal ca ar trebui sa fie importanta pt toti
Pina la Hristos se moare ,dupa Hristos apare viata vesnica.
Toata lumea ar trebui sa se bucure ca moartea nu e singura realitate ultima,ca viata e fara de sfarsit,si ca Dumnezeu care da viata ,nu sta undeva impasibil ,ci vine El insusi si ne o daruieste
Hristos e unicul adevar,unicul Dumnezeu intrupat . El e valabil pentru toti : si cei ce nu Il cunosc,si cei ce Il resping ,si cei ce nu Il asculta , si cei ce cred in alte nascociri.
Hristos moare pt pacatul tuturor,ca toti am gresit, si invie pt viata tuturor ,ca toti vom fi inviati si judecati de El ,Judecatorul cel bland
Iar judecata este doar a Lui , doar El stie cine se mantuie si cine nu
Avem poruncile Lui universale ,catre toti oamenii ,si anume porunca iubirii ,inclusiv catre cei ce nu il cunosc sau au alti dumnezei
Dar avem si Trupul Sau,Biserica ,care se adreseaza celor ce il cunosc,si care ii ajuta pe acestia sa ramina in dragostea Lui.
Indiferent cine suntem noi oameni,Hristos e unul singur ,si adevarul e unul singur,Hristos a inviat ,si moartea nu mai e singura noastra certitudine

florin.oltean75 16.04.2012 18:41:36

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 440039)
Omorirea mortii normal ca ar trebui sa fie importanta pt toti
Pina la Hristos se moare ,dupa Hristos apare viata vesnica.
Toata lumea ar trebui sa se bucure ca moartea nu e singura realitate ultima,ca viata e fara de sfarsit,si ca Dumnezeu care da viata ,nu sta undeva impasibil ,ci vine El insusi si ne o daruieste
Hristos e unicul adevar,unicul Dumnezeu intrupat . El e valabil pentru toti : si cei ce nu Il cunosc,si cei ce Il resping ,si cei ce nu Il asculta , si cei ce cred in alte nascociri.
Hristos moare pt pacatul tuturor,ca toti am gresit, si invie pt viata tuturor ,ca toti vom fi inviati si judecati de El ,Judecatorul cel bland
Iar judecata este doar a Lui , doar El stie cine se mantuie si cine nu
Avem poruncile Lui universale ,catre toti oamenii ,si anume porunca iubirii ,inclusiv catre cei ce nu il cunosc sau au alti dumnezei
Dar avem si Trupul Sau,Biserica ,care se adreseaza celor ce il cunosc,si care ii ajuta pe acestia sa ramina in dragostea Lui.
Indiferent cine suntem noi oameni,Hristos e unul singur ,si adevarul e unul singur,Hristos a inviat ,si moartea nu mai e singura noastra certitudine

Cine crede in acest adevar, in momentul in care mintea il constientizeaza si inima il valideaza obtine concomitent doua trairi speciale: o stare cathartica (o stare de curatie interioara care realizeaza eradicarea impuritatii mortii) si o bucurie plina de speranta.

Insa aceasta traire minunata poate fi usor astupata de pamantul lumii sau stinsa de vijeliile ei, daca nu stim cum sa o cultivam si prin ea astfel sa ajungem in inima Lui Hristos.

Daca aceasta scanteie nu devine un foc launtric puternic, degeaba o experimentam in inima cand si cand sau o marturisim cu gura. Vom fi doar caldicei.

Ca sa fim noi insine valvatai ale acestui adevar trebuie sa stim cum sa imblanzim mintea si sa o amestecam pe deplin cu taina hristica.

In crestinism nu am identificat instructiuni psihologice la fel de profunde ca cele budiste privind linistirea mintii, conditie absolut necesara unirii curate cu intelesurile tainice ortodoxe.

Mihailc 16.04.2012 19:56:10

Citat:

În prealabil postat de florin.oltean75 (Post 440074)
In crestinism nu am identificat instructiuni psihologice la fel de profunde ca cele budiste privind linistirea mintii, conditie absolut necesara unirii curate cu intelesurile tainice ortodoxe.

Nici n-ai găsești niciodată tehnici de autosugestie (mai simplu spus, cum să te fraierești singur) în creștinismul autentic, bisericesc, fiindcă vorbim de cu totul altceva decât gnozele budhiste.

ucenic 16.04.2012 20:13:18

Hristos a înviat și pentru mine...

Iisus Hristos este Cel ce avea să se nască spre mântuirea lumii, El este Cel proorocit din vechime, El este Cel așteptat de cei căzuți ca să-i ridice, de cei plânși ca să le dea bucurie, de cei legați ca să-i deslege și de cei morți ca să-i învieze.
Și nu s-a lăsat așteptat...
El este Cel ce a ascultat pe Tatăl, și a zis: “Iată-mă, vin să fac voia Ta, Dumnezeule!”... Și s-a coborât din Ceruri, și s-a întrupat de la Duhul Sfânt și din fecioară și s-a facut om.
Om ... ca mine și ca tine.
Și și-a părăsit numele de Fiu al lui Dumnezeu și s-a îmbrăcat cu numele de Fiu al omului. Și-a lăsat haina Lui neprihănită pentru a se acoperi cu scoarța mea mânjită. L-am chemat în casa mea unde locuiam împreună cu cel rău și El a venit... L-am ospătat la masa mea de ocară și El a servit. L-am hulit, L-am disprețuit, L-am batjocorit... dar El m-a iubit. În toate L-am ispitit dar El în toate a fost găsit desăvârșit.
Până într-o zi... Da, a fost o zi. O zi cât o veșnicie... când L-am văzut purtînd un lemn... și-o cunună. Atunci nu L-am recunoscut, eram cu mulți și ne distram pe seama lor... a tâlharilor. Până-ntr-un loc, când a căzut și m-a privit... Și ochii Lui m-au țintuit... Și m-a iubit...
Era El... Cel ce a intrat la mine, era El... Cel ce a cinat cu mine.
De-acum era pe cruce sus... iar eu, în inimă străpuns, am întins o mână să-l ajut dar El... din trupul însângerat a picurat pe chipul meu îndurerat și mi-a răspuns: “Îți e de-ajuns!”
Trei zile-am plâns, și tânguit... până-ntr-un ceas când a venit ca altădat` și m-a iubit, șoptindu-mi: “Pace!”
E-n Slavă-acum, și despre El mărturisesc Sângele și Apa, Duhul Sfânt și însuși Dumnezeu. Lui îi cântă îngerii și Lui i se-nchină domniile și stăpânirile.
El este Unsul lui Dumnezeu, Sfântul lui Israel, Leul din Iuda, Rădăcina lui David, Mielul Divin și Împăratul Slavei. Autoritatea Lui este în cer și pe pământ iar Domnia Lui este din veșnicie în veșnicie.
Pe El Dumnezeu L-a uns ca Domn și Lui i s-a dat Numele care este mai presus de orice Nume.
De-acuma știu că a fost blestemat pentru ca eu să fiu binecuvântat.
Știu că El a fost smerit înaintea mea pentru ca eu să fiu preamărit în El.
Și știu că mi-a pregătit un loc... și o răsplată... O moștenire... în glorie și-n preamărire.

A Lui să fie slava, gloria și mărirea în veci de veci. Amin!

florin.oltean75 16.04.2012 20:59:48

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 440082)
Nici n-ai găsești niciodată tehnici de autosugestie (mai simplu spus, cum să te fraierești singur) în creștinismul autentic, bisericesc, fiindcă vorbim de cu totul altceva decât gnozele budhiste.

Mintea are mecanismele ei intime de functionare, indiferent de continutul formelor de rationament.

Toate religiile si invataturile (fie lumesti, fie ingeresti), inclusiv cea ortodoxa, sunt forme specifice de sugestionare, iar nevointa personala o forma specifica de autosugestionare (fie ca are aspect religios sau nu).

Citeste Patericul Egiptean si vei realiza cat de importanta este atingerea linistirii.

Mai important insa, este sa-i intelegi natura.

catalin2 16.04.2012 21:58:10

Citat:

Din fericire putem spune asta, adica faptul ca nu avem nimic in comun cu budismul. In ortodoxie avem invataturi despre paza mintii, iar aceasta se face in principal prin rugaciune.
In budism linistirea si golirea mintii se face pentru a ajuta ingerii cazuti sa nu mai aiba bariere in acapararea controlului. Se spune ca mintea este si o bariera pentru ingerii cazuti. Daca stii gurusii folosesc si plante halucinogene tocmai pentru ruperea barierelor mintii.
In ortodoxie (pentru ca doar in ortodoxie exista acest concept) toate practicile au ca scop indumnezeirea omului prin capatarea harului de origine divina. La cei mai avansati pe calea spirituala li se daruiesc harisme. In budism si alte religii orientale toate practicile au ca scop preluarea controlului de catre ingerii cazuti (in mare parte fara ca cei ce practica sa stie aceasta), iluminarea nu e decat o stare de posedare. Si aici se ajunge la minuni la cei avansati, dar minuni de la ingerii cazuti, diferite de cele de la Dumnezeu.

Mihailc 16.04.2012 22:01:42

Citat:

În prealabil postat de florin.oltean75 (Post 440090)
Mintea are mecanismele ei intime de functionare, indiferent de continutul formelor de rationament.

Toate religiile si invataturile (fie lumesti, fie ingeresti), inclusiv cea ortodoxa, sunt forme specifice de sugestionare, iar nevointa personala o forma specifica de autosugestionare (fie ca are aspect religios sau nu).

Citeste Patericul Egiptean si vei realiza cat de importanta este atingerea linistirii.

Mai important insa, este sa-i intelegi natura.

O dublă așezare eronată, atât în credință cât și în cultură, conduce la afirmații reducționiste cum este cea bolduită de mai sus. A supradimensiona o înțelegere limitată la nivel universal e o farsă logică penibilă, atâta timp cât lipsește argumentația care să conducă la validarea valorii universale a aserțiunii.

Am citit Patericul egiptean și altele decât egiptean și n-am găsit nicăieri o îndrumare care să presupună liniștirea ca scop în sine. Asta ți-am scris-o doar ca observație suplimentară la constatarea că n-ai înțeles ce-am scris eu în mesajul anterior, unde mă refeream la tehnicile de liniștire , nu la isihia ascezei creștine. Diferența dintre cele două se aseamănă cu deosebirea dintre calmant și tratament: prima îți furnizează doar iluzia stării de sănătate, iar a doua elimină cauza durerii în vederea însănătoșirii durabile.
În momentul când cauți doar niște argumente pentru a întări niște prejudecăți bine instalate în gândire, poți să te aștepți la multe ”decepții” de la creștinism.

catalin2 16.04.2012 22:07:03

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 440085)
Iisus Hristos este Cel ce avea să se nască spre mântuirea lumii, El este Cel proorocit din vechime, El este Cel așteptat de cei căzuți ca să-i ridice, de cei plânși ca să le dea bucurie, de cei legați ca să-i deslege și de cei morți ca să-i învieze.

De-acuma știu că a fost blestemat pentru ca eu să fiu binecuvântat.
Știu că El a fost smerit înaintea mea pentru ca eu să fiu preamărit în El.
Și știu că mi-a pregătit un loc... și o răsplată... O moștenire... în glorie și-n preamărire.

Hristos S-a jerfit pentru toti oamenii, dar numai cei ce Il si urmeaza pot beneficia de jertfa Sa si de Mantuire. Iar Hristos ne-a lasat pe pamant Biserica Sa ca plan practic de mantuire, altfel si ingerii cazuti cred in El.
Asadar, pana nu venim in Biserica Sa si de aici sa incepem lucrarea pentru mantuire (credinta, har si fapte) pana la sfarsitul vietii, doar credinta ramane doar o filozofie nemantuitoare. Daca cineva vrea sa il urmeze pe Hristos asculta si de El, si vine in ceea ce ne-a lasat, Biserica Sa, acum numita Biserica Ortodoxa. Daca cineva vrea sa asculte de pastorii neoprotestanti, adventisti, si alte culte eterodoxe la sfarsit o sa aiba surpriza ca locul binecuvantat asteptat sa fie exact ce nu se asteptau si sa vada ca s-au imbatat cu apa rece servita de mai marii cultului lor.

ucenic 16.04.2012 23:04:52

Iată ce zice Bisericii, Duhul:

* Tu vrei să fii iubit, apreciat... Eu îți dau Dragostea Mea ca să o împarți altora.
* Tu vrei fericire, fără lipsuri, o viață lipsită de necazuri... Eu îți dau Bucurie în necazuri.
* Tu vrei să fii liniștit, nederanjat, netulburat... Eu îți dau Pacea Mea în mijlocul tulburărilor.
* Tu ceri de la alții punctualitate și vrei totul instant... Eu îți dau Îndelungă răbdare, vreau să te învăț ce este veșnicia...
* Tu vrei să fii înconjurat de oameni buni și plăcuți... Eu îți dau o Bunătate cu care să Mă vestești tuturor celor răi și păcătoși.
* Tu vrei atenția celorlalți și ajutorul lor... Iată, Eu îți trimit și puterea și voința de A face bine tuturor celor de lângă tine.
* Tu ceri de la Mine îndurare... Eu pun în tine Blândețea Mea cu care să-i stingi pe cei neîndurători.
* Tu mai vrei să-ți bucuri simțurile... Eu te învăț să strunești firea ta și să te Înfrânezi de la poftele rele.
* Tu vrei ca fratele să te urmeze îndeaproape, tu vrei ca cel de lângă tine să te asculte în toate... Iată, Eu pun în tine Credincioșia necurmată față de Mine.

Iată ce zice Cel ce este Amin, Martorul credincios și adevărat, Începutul zidirii lui Dumnezeu:

"Rămâi în Mine, așa cum eu sunt în tine. Vreau să rodesc în tine. Ridică-te fiule, căci te-am rânduit să-Mi slujești fără frică. Iată... am pus Roada Duhului Meu în tine, ridică-te acum și arată-Mă lumii.
Iată că răsplata Mea este cu Mine... Eu vin curând... Păstrează ce ai, ca nimeni să nu-ți ia cununa”
. Amin!

penticostalul 16.04.2012 23:22:42

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 440105)
Daca cineva vrea sa asculte de pastorii neoprotestanti la sfarsit o sa aiba surpriza ca locul binecuvantat asteptat sa fie exact ce nu se asteptau si sa vada.

Frate Catalin, iarta-ma dar nu prea cred profetia asta a ta. Daca vei fi tu portarul Raiului probabil ca ne-ai face astfel de surprize, dar...

Eu mai degraba as crede ceva asemanator scris de Spurgeon, un predicator englez:
- Voi vedea acolo oameni de care n-am crezut ca-i voi vedea vreodata.”
- Nu voi vedea acolo oameni de care am crezut ca vor fi acolo.”
- Ma voi mira ca eu am ajuns acolo.”
Asta si suna un pic mai smerit, asa-i?

penticostalul 16.04.2012 23:23:58

Citat:

În prealabil postat de laurastifter (Post 440032)
Hristos a înviat și pentru eretici!

Adevarat a inviat!

stefan florin 17.04.2012 09:05:32

Citat:

Hristos a spus: Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti! Fa si tu asta si vei avea o minte linistita. Iubirea amice, linisteste TOT trupul omului, nu doar mintea.

catalin2 17.04.2012 14:54:44

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 440124)
Frate Catalin, iarta-ma dar nu prea cred profetia asta a ta. Daca vei fi tu portarul Raiului probabil ca ne-ai face astfel de surprize, dar...

Eu mai degraba as crede ceva asemanator scris de Spurgeon, un predicator englez:
- Voi vedea acolo oameni de care n-am crezut ca-i voi vedea vreodata.”
- Nu voi vedea acolo oameni de care am crezut ca vor fi acolo.”
- Ma voi mira ca eu am ajuns acolo.”
Asta si suna un pic mai smerit, asa-i?

Cum am mai mentionat de mai multe ori, nu e profetia mea sau parerea mea. E ceea ce spune Biserica dintotdeauna si Biserica Ortodoxa. Nu dau citatul din sfinti si duhovnici pentru ca nu o sa placa celor ce li se adreseaza cuvintele dure, eu redau sub forma mai usor de citit pentru urechile sensibile.
Nu iti mai amintesti, chiar tu ai dat de pe site-ul Manastirii Dervent converirea ereticilor al ortodoxie (luterani, calvini) si acolo scris ca cel ce intra in Biserica trebuie sa marturiseasca faptul ca exista trei cete ale celor trecuti din viata aceasta: prima a sfintilor care au ajuns in Rai, a doua a ortodocsilor care au murit fara sa faca si canonul si se pot mantui si a treia a paganilor, ereticilor (si ortodocsii care au trait in faradelegi) care au ajuns in Iad.
Nu am dat de exemplu citatul din parintele Cleopa, ca nu ar fi placut neoprotestantilor.
Tu imi dai ce spune un predicator englez, cred ca ti-ai dat seama din mesajele mele de pana acum ca eu nu pun prea multa baza pe teologia aceasta pe care o consider filozofie. Predicatorul isi expune niste pareri, filozofii, din ce a inteles el, nu stie daca e si adevarat ceea ce a spus. Pe cand sfintii si duhovnicii ortodocsi stiu si despre ce vorbesc, unii avand har si inainte vedere. Asadar e evident ca nu am cum sa aleg intre ce spune un predicator sau mai multi si ce spun sfintii si duhovnicii ortodocsi.
Smerenia nu se refera la adevar, nu e cineva smerit daca spune ca musulmanii sunt dreptcredinciosi, dimpotriva, spune un neadevar. Sau daca spuen ca un criminal e un mare credincios, adica sa fie smerit si sa considere crima o fapta buna, ca altfel se mandreste. Daca tu spui ca Romania este in sud estul Europei te mandresti? Sau trebuie sa spui ca e in Asia, ca sa fii smerit de cel ce nu stie adevarul sau nu s-a ostenit sa il afle? E simplu de raspuns.

florin.oltean75 17.04.2012 21:50:31

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 440153)
Hristos a spus: Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti! Fa si tu asta si vei avea o minte linistita. Iubirea amice, linisteste TOT trupul omului, nu doar mintea.

Mentionand de "linistirea trupului" ca efect al linistirii mintii in dragoste - inseamna ca ai un anumit nivel de experienta in ceea ce se numeste "linistire".

Cand te sageteaza iubirea, trupul se topeste si nici nu-l mai simti, pentru ca devine atat de usor, ca parca ar fi nematerialnic.

Mintea (implicit inima) poate sta in gandul dragostei conform sistemului budist in trei stadii, care pot fi explicate detaliat in 9 trepte.

Cele trei stadii:

1)atentie intrerupta: treptele 1-7
2)atentie continua: treapta 8
3)atentie spontana: treapta 9

Conditiile necesare atingerii linistirii desavarsite (tranquil abiding) sunt dezlipirea de cele lumesti si multumirea cu putin.

Fara acestea nu putem urca nici macar pe prima treapta.

"Linistirea" este singura stare puternica si patrunzatoare a mintii care poate intelege si gusta miezul virtutilor.

Cea mai importanta virtute este intelegerea "Persoanei" - intelegerea Lui Dumnezeu.

Fara o minte linistita nu-L putem vedea clar.

Cele noua trepte ale linistirii sunt:

------------ ATENTIA INTRERUPTA----------------------------
1. asezarea mintii (in dragoste - daca dragostea este intelesul stabilizator)
2. asezarea continua a mintii
3. reasezarea
4. asezarea apropiata (intima)
5. controlul
6. impacarea
7. impacarea deplina

------------ATENTIA CONTINUA-----------------------------
8. unitatea mintii

----------ATENTIA SPONTANA------------------------------
9. echilibrul natural

Pentru fiecare treapta sunt explicatii detaliate, care instruiesc ucenicul cum sa recunoasca miscarile gresite ale mintii, cum sa evite inclinarile in extreme, care sunt din ce in ce mai subtiri pe masura ce mintea devine mai fina si clara.

Ana-Maria N 17.04.2012 22:09:19

"florin.oltean75

Citat:

În prealabil postat de florin.oltean75 (Post 440287)
...conform sistemului budist...

As fi tare fericita sa vad un post al tau din invataturile Sfintilor Parinti, daca tot te declari ortodox...iar de refuzi aceasta invatatura, de ce nu scrii domnule 'budist' la descrierea ta? Sincer eu am facut deja alergie la budismul ce-l tot promovezi tu...

P.S: Ia documenteaza-te matalica din Sfintii Parinti, ca tot ai capacitatea s-o faci, vad, si mai revino atunci pe aici...

florin.oltean75 17.04.2012 22:19:15

Citat:

În prealabil postat de Ana-Maria N (Post 440288)
As fi tare fericita sa vad un post al tau din invataturile Sfintilor Parinti, daca tot te declari ortodox...iar de refuzi aceasta invatatura, de ce nu scrii domnule 'budist' la descrierea ta? Sincer eu am facut deja alergie la budismul ce-l tot promovezi tu...

P.S: Ia documenteaza-te matalica din Sfintii Parinti, ca tot ai capacitatea s-o faci, vad, si mai revino atunci pe aici...

Nu stiam ca credinciosii adevarati fac alergii.
Este o lectie pentru mine.

Oricum, multumesc pentru diminutive.

Sa fii binecuvantata, plina de intelepciune si dragoste!

ioan cezar 05.06.2012 02:50:42

Citat:

În prealabil postat de Ana-Maria N (Post 440288)
As fi tare fericita sa vad un post al tau din invataturile Sfintilor Parinti

Pai, sora draga, culmea e ca Florin a postat deja cateva pagini minunate din invataturile Parintilor nostri. Si, de nu ma insala memoria, acum vreo luna Florin se declarase ... crestin ortodox. (Ma insel?)
O fi aceasta vreo tehnica budhista de linistire a mintii?... Sau vreun moment de echilibristica pe coarda identitatii spirituale?
Imi place sa cred ca Florin stie bine ce face. Si ca face bine - spre Bine, spre Frumos, spre Adevar.

Domnul sa ne ocroteasca si sa ne lumineze! AMIN+

Pelerin spre Rasarit 05.06.2012 18:23:53

Cu sectantii nu se sta de vorba,este pozitia fara echivoc a tuturor Sfintilor Parinti.Daca omul aflat in inselare,adica intr-o secta a satanei,doreste curat in inima sa auda Adevarul atunci ii poti arata invatatura ortodoxa si apoi il poti indruma spre un preot pentru calauzire duhovniceasca.Nu trebuie intrat in polemica cu cei rataciti pt ca Sfintii Parinti au lamurit deslusit ereziile si ratacirile,cele din prezent nefiind decat apariti sub alta forma a celor din trecut,pentru ca necuratul revine mereu.Din momentul ce totul a fost clarificat la Sinoade sub calauzirea Duhului Sfant nu mai este nimic de discutat sau,Doamne fereste!,de negociat.Sfintii Parinti erau blanzi cu omul,sufereau alaturi de el,se luptau pentru a-l scoate din pacate dar au fost intransigenti cu erezia.Nu-i loc de discutie.Orice secta isi prolifereaza veninul prin mai multe mijloace,unul dintre ele fiind deschiderea unor discutii care nu numai ca nu se vor finaliza ci sunt facute tocmai in acest scop,de smintire si prozelitism.Daca nu elimina veninul ii sufoca.Nu confundati dragostea pentru fiinta umana cu deschiderea usii la erezie.Este alegerea fiecaruia cum isi asterne drumul spre mantuirea sufletului dar calea este numai una singura si a fost aratata de la inceput,fara schimbare si oprire in Sfanta Biserica Ortodoxa.

Doriana 05.06.2012 19:21:03

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 450447)
Sfintii Parinti erau blanzi cu omul,sufereau alaturi de el,se luptau pentru a-l scoate din pacate dar au fost intransigenti cu erezia.Nu-i loc de discutie.

Si cum consideri dumneata ca erau atat de blanzi Sf Parinti din moment ce nici macar de discutie nu era loc? Cum sufereau alaturi de om si cum luptau daca nici nu ii vorbeau? Si cum erau intransigenti cu erezia daca nu vorbeau? In ce consta blandetea si lupta pentru un suflet? In intoarcere cu spatele si lasare in plata Domnului?

Pe vremea Sf Parinti nu era ce este acum. Ereticii ieseau din Biserica, deci stiau invatatura ei. Acum ereticii se nasc eretici, stiind ca adevarul e numai la ei, si pot sa nu afle niciodata alta varianta, mai ales daca dau de oameni care gandesc ca nu e loc nici macar de discutie. Putini sunt insa oamenii care stiu ce inseamna lupta. Pe multi ii doare in cot de altii si ii intereseaza doar frica lor de prozelitism.

Pelerin spre Rasarit 05.06.2012 20:17:37

Dumneata doamna ai posibilitatea de a intreba un preot ortodox care este dreapta credinta,asa cum a fost ea transmisa de Biserica Ortodoxa de-a lungul timpului,de la inceput,fara schimbare si fara oprire.Poti accepta aceea credinta,o poti verifica sau o poti respinge,din motive de dumneata stiute,si sa ramai in secta dumitale si la conceptiile dumitale.Vad ca dumneata esti demult pe acest forum si ai preferat pana acum sa ramii tot in erezia dumitale.Parintii Bisericii stateau de vorba cu omul,ii explicau,incercau sa-l ajute dar nu renuntau nici un pas la invatatura Bisericii asa cum a fost transmisa ea.Nu obligau pe nimeni ci povatuiau,indreptau acolo unde era cu putiinta si isi aparau turma de eretici,vechi sau noi.Un credincios nu are de ce sa intre in dispute cu dumneata,sau cu alti sectari,pt ca nu are ce sa mai adauge la ce au spus Sfintii Parinti.Te poate ajuta aratandu-ti invatatura(dragoste pt sufletul aproapelui care trebuie sa fie doar in dreapta credinta daca chiar isi doreste mantuirea) daca dumneata asta iti doresti,daca esti in nevoi umane trebuie sa fii ajutata(compasiune umana) dar nu se discuta cu dumneata polemic sau in contradictoriu chestiuni de credinta,care nu sunt de negociat sau de schimbat.Iubirea adevarata,izvorata din credinta,este doar in Adevar doamna,nu pe stradute laturalnice si intunecate,ci in Lumina.

Pe dumneata cine te impiedica sa vii in Biserica lui Hristos?Crezi ca intelegerea dumitale este mai presus de a Sfintilor lui Dumnezeu?Cum crezi dumneata,in mandria de care dati dovada,ca un credincios ortodox ar trebui sa discute cu voi ceea ce Sfintii Parinti au interzis sa fie negociat?Cine te impedica pe dumneata doamna sa mergi la un preot ortodox si sa ceri calauzire?Nu este suficient de buna pt conceptiile dumitale?Atunci lasa-i pe cei pt care a fost suficienta invatatura Bisericii in pace si stai in locul unde ai ales sa stai.Dumneata vad ca esti demult pe acest forum si din ce am vazut sunt destule articole de invatatura ortodoxa.Dumneata tot sectanta ai ramas.Si atunci ce vrei de la un ortodox?Poate ca nici dumneata nu vrei sa vii in Adevar,pt ca trebuie sa-ti lasi mandria si sa fii smerita si in ascultare.Iubirea de oameni la Sfintii Parinti nu insemna doamna haos in credinta,amestec doctrinar cu ereticii si sincretism.Sau vrei ca un ortodox sa nesocoteasca ce au stabilit Sfintii Parintii,sub calauzirea Duhului Sfant si sa spuna ca dumneata,aflata in afara Bisericii?Doamne fereste doamna,pt ca atunci il vei trage si pe altul in ratacire dupa dumneata si mare iti va fi pedeapsa.Ai cercetat invatatura si scrierile Parintilor ? Atunci,te intreb eu,cum crezi dumneta ca un ortodox in ascultare de invatatura Bisericii te va considera altceva decat ceea ce au hotarat Sfintii Parinti?Sau ar trebui sa se lepede de ei sub pretextul viclean al fatarnicei iubirii a aproapelului,da o iubire murdara in erezie si hula?

Conform invataturii Bisericii Ortodoxe cei aflati in secte nu sunt in Adevar.Dumneata daca stii ca asa au considerat toti Sfintii Bisericii de-a lungul timpului cum poti sa mai stai in erezie?Nu intelegi inca totul,mintea dumitale inca nu percepe totul?Pai atunci lasa ce stii dumneata,fa ascultare si incepi sa urci drumul spre pocainta si intelegere duhovniceasca.Este un drum tare greu doamna si sa stiti ca si mai toti de aici urca si ei cu greu,de aceea nu trebuie sa intre in discutii pierzatoare si aducatoare de smintire.Mai bine roaga-te doamna sa iti arate Dumnezeu unde gresesti si lasa mandria si falsul orgoliu ranit.

Uite draga doamna ce spun Sfintii,iti dau doar un singur exemplu dintr-o istorie a marturisirii fara oprire de la inceputuri,moment la care secta dumitale nu exista, daca cele ce ti-am spus eu consideri ca nu merita a fi luate-n seama,pt ca si eu sunt pacatos ca si dumneata.Dar nu-i ignora pe Sfintii pe care i-a cinstit Dumnezeu pt ca numai cel rau si-ar dori sa faci asta.Cerceteaza ce spui ei,de la inceputuri,si gandeste-te ca poate au fost oameni care au fost mai aproape de Dumnezeu decat ai putea fi dumneata sau inselatii care iti susura otrava ereziei in urechi si poate ca nu ar fi rau sa asculti de ei,de Sfintii Bisericii.Sper sa nu crezi dumneata ca Sfintii lui Hristos s-au inselat si dumneata esti mai dreapta ca ei,pentru ca atunci draga doamna tare neagra trebuie sa fie inselarea in care te-ai gasi.Sa nu ajungeti doamna sa va luptati chiar cu Sfintii Bisericii si in ultima instanta chiar cu Dumnezeu(Faptele Sfinților Apostoli 5,39) Sa nu fie asa si sa-l biruiti pe necuratul !

Sfantul Cuvios Teodosie de la Pecerska (+1073): "Pazeste-te, fiule, de cei cu credinta strimba si de toate discutiile lor, caci si pamintul nostru s-a umplut de ei! Numai cel ce traieste in Credinta Ortodoxa isi va mintui sufletul. Fiindca nu exista o alta credinta mai buna, decit curata si sfinta noastra Credinta Ortodoxa .De asemenea, fiule, nu se cade sa lauzi o credinta straina. Cine lauda o credinta straina face la fel ca si cel care-si huleste propria credinta. Cine lauda credinta sa si pe cea straina e un fatarnic si apropiat de erezie .Daca cineva iti spune: "Credinta noastra si a voastra este de la Dumnezeu", atunci, fiule, raspunde-i asa: "Fatarnicule! Cum pot fi amindoua de la Dumnezeu? Nu stii ce spune Scriptura: Este un singur Domn, o singura Credinta, un singur Botez. (Efeseni 4,5)Asadar, fiule, fereste-te de acestia si intotdeauna apara-ti credinta ta! Nu te infrati cu ei, ci fugi de ei si intareste-te in credinta ta prin fapte bune.Fiule, chiar daca va trebui sa mori pentru credinta ta sfinta, du-te cu indrazneala la moarte.Asa au murit si sfintii pentru Credinta, iar acum vietuiesc intru Hristos." (Patericul pesterilor de la Kiev, 1806).

Asta am avut sa-ti spun.Mergi sanatoasa doamna si fie ca Domnul sa te ajute sa vii acasa,in Biserica lui Hristos si sa-ti mantuiesti sufletul.

Doriana 05.06.2012 23:46:36

Discutia nu era despre mine, care, apropo, am vorbit si cu diferiti preoti si continui sa vorbesc. Era vorba de cei peste 6,5 miliarde de oameni pe care ortodocsii ii considera pagani sau eretici, dar de soarta carora nici nu le pasa prea mult, asteptand sa vina ei sa puna intrebari, in timp ce ei isi rezerva dreptul sa nu discute cu ereticii. Iar Hristos a inviat si pentru ei... Dar, ma rog, din moment ce calea este atata de grea incat nici pe noi nu ne putem tine, poate ca cer prea mult de la ortodocsi. Se vor ocupa altii si de acesti oameni...

Multumesc frumos pentru urarile dvs. Va doresc asemenea.

ioan cezar 06.06.2012 00:59:33

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 450556)
asteptand sa vina ei sa puna intrebari

Evident!
Oare ce (sau cine) ii impiedica, in definitiv, sa o faca?.........

Doriana 06.06.2012 09:47:15

Citat:

În prealabil postat de ioan cezar (Post 450585)
Evident!
Oare ce (sau cine) ii impiedica, in definitiv, sa o faca?.........

Pai, incercati sa va puneti dvs in locul lor. Sa zicem ca v-ati nascut intr-o familie neortodoxa, ati fost invatat ca religia dvs este cea mai buna, ca va mantuieste. Ca ortodocsii nu sunt drept credinciosi, ci idolatri si lumesti, etc. Asta in eventualitatea in care ati auzit de ortodocsi (caci sunt destui in lumea asta care nici nu stiu macar ca exista ortodocsi). In aceasta situatie ce motiv ati avea sa cautati un preot ortodox ca sa il intrebati despre adevarata credinta, cand ati fost invatati ca el nici macar nu o are?

Singura solutie este sa intalniri un ortodox traitor, care sa va arate cu fapta ca ortodocsii nu sunt chiar asa de lumesti si idolatri cum ati auzit, ca au credinta, smerenie si dragoste de oameni. Iar aceasta o va face interactionand cu dvs, intr-un fel sau altul. Vazandu-l, veti incepe sa va puneti intrebari si abia atunci va veti interesa mai mult despre religia lui. Caci oamenii vin la lumina atrasi de lumina. Dar daca nu o vad, nu vor veni.

Insa daca ortodocsii stau numai in compania ortodocsilor, de frica prozelitismului, iar cand apare un strain cu ideile lui natural neortodoxe il ocolesc ca sa nu isi contamineze credinta, ortodoxia va ramane o religie practicata doar de un cerc restrans, in special de cei ce se nasc ortodocsi, iar strainii nu vor gasi niciun motiv sa o iubeasca.

E drept ca exista o anumita treapta in viata de credinta, acea a prunciei in Hristos, in care nu are rost sa polemizezi cu cei de alta credinta, deoarece credinta ta este inca slaba si indoielile lor te pot darama si pe tine. Dar sa fie oare ortodoxia formata numai din prunci de nu se poate extinde si catre eretici? Putinii oameni care vin la ortodoxie o fac mai ales pentru ca le-au picat in mana ceva carti pe care le-au citit, apoi au cautat ei singuri. Insa ortodoxul nu este genul de om care cauta oi pierdute, ci de multe ori le ocoleste si le alunga, strigand ca sunt eretice.

In ortodoxie, pana si cuvantul "misiune" e aproape eretic. Iar Iisus Hristos a venit pe acest pamant nu pentru El, ci ca sa faca misiune, deci sa mantuiasca pe altii, chemandu-i la credinta. Macar printre ortodocsi de ar face ortodoxul misiune, caci sunt multi ortodocsi doar cu numele, care zac in pacate grele. E mare nevoie in aceste zile de oameni carora sa le pese si de alti oameni...

Pelerin spre Rasarit 06.06.2012 10:01:58

Este incredibil cata ipocrizie doamna.Stati pe un forum ortodox,sunteti sectanta,ramineti sectanta si le plangeti de mila celor care nu au parte de misiuni ortodoxe.Mai mult,in aroganta dvs sectanta,le mai dati si lectii de traire ortodocsilor de parca acestia sunt ultimii rataciti care smintesc lumea si nu au putut sau nu pot da niciodata un exemplu de traire.Altii trebuie sa fie perfecti dar dumneata,in ciuda evidentelor cuprinse intr-o intreaga istorie,poti ramane bine-mersi sectanta.In plus banuiesc ca stiti exact si programul misionar al Bisericii Ortodoxe de va permiteti sa generalizati ignorand,ca si cum nu ar exista nici un efort, si culpabilizand ceva despre care dumneavoastra,in ce mai bun caz,aveti cunostiinta doar partial ca sa nu zic deloc.Ar fi un bun inceput sa lasati ipocrizia si sa dati dumneavoastra un exemplu pentru restul sectantilor si sa treceti in credinta adevarata.Pai daca pe dumneata vad ca nimic nu te-a convins pana acum atunci nu-i cam fals sa plangi de grija altora? Lasati dvs aprecierile critice despre credinta ortodoxa pana veti face parte din ea si o veti cunoaste.Altfel vorbiti despre ce nu cunoasteti sau despre ce v-ati lepadat,dupa cum a fost cazul dvs.

N.Priceputu 06.06.2012 10:13:57

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 450621)
In ortodoxie, pana si cuvantul "misiune" e aproape eretic. Iar Iisus Hristos a venit pe acest pamant nu pentru El, ci ca sa faca misiune, deci sa mantuiasca pe altii, chemandu-i la credinta. Macar printre ortodocsi de ar face ortodoxul misiune, caci sunt multi ortodocsi doar cu numele, care zac in pacate grele. E mare nevoie in aceste zile de oameni carora sa le pese si de alti oameni...

Am auzit mulți preoți îndemnând credincioșii să facă misiune. Adică să-și manifeste credința între cunocsuți - în familie, la serviciu, oriunde au prilejul. Dar această misiune nu trebuie să fie o propovăduire cu orice preț a cuvântului Evangheliei, ci o mărturisire cu întreaga viață trăită, așa încât oamenii să recunoască lumina lui Hristos în credinciosul mărturisitor. Altfel nu va putea convinge, și se va afla înșirând cuvinte goale, lipsite de putere.

Deci mărturisirea nu trebuie făcută mergând din ușă în ușă, ci pocăindu-te, curățindu-te și luminându-te pe tine însuți (prin lucrarea harului). Iar cei care au făcut aceasta în viața lor, măcar de au plecat și în pustie, n-au putut rămâne ascunși, ci lumina de care s-au învrednicit de la Domnul (care nu poate fi ținută sub obroc) a atras multe suflete însetate.
În acest fel, suntem datori, într-adevăr, să-L mărturisim pe Domnul, și să ne temem de nu o vom face cu viața noastră.

Doriana 06.06.2012 10:18:46

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 450624)
Este incredibil cata ipocrizie doamna...,in aroganta dvs sectanta..

Sectantii sunt ipocriti, mandri, aroganti, au tupeul de a da lectii dreptcredinciosilor, etc. La ce va asteptati? Daca ar fi sfinti nu ar mai avea nevoie de Hristos. Insa dvs nu sunteti genul care sa puteti face fata unor discutii cu ei fara atac la persoana. Poate ar fi mai bine sa contiunuati cu citate din Sf Parinti, ca si pana acum. Caci nu veti convinge pe nimeni strigand "Ipocritule, treci la credinta mea!" Nu faceti decat sa confirmati atitudinea ortodocsilor de care am vorbit mai sus.

V-as fi recunoscatoare daca nu v-ati mai raporta la persoana mea. Eu sunt doar o voce de pe un forum. Poate zic bine, poate nu. Dvs luati doar ce e bun si nu va mai coborati la nivelul meu.

Doriana 06.06.2012 10:22:52

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 450625)
Am auzit mulți preoți îndemnând credincioșii să facă misiune. Adică să-și manifeste credința între cunocsuți - în familie, la serviciu, oriunde au prilejul. Dar această misiune nu trebuie să fie o propovăduire cu orice preț a cuvântului Evangheliei, ci o mărturisire cu întreaga viață trăită, așa încât oamenii să recunoască lumina lui Hristos în credinciosul mărturisitor. Altfel nu va putea convinge, și se va afla înșirând cuvinte goale, lipsite de putere.

Deci mărturisirea nu trebuie făcută mergând din ușă în ușă, ci pocăindu-te, curățindu-te și luminându-te pe tine însuți (prin lucrarea harului). Iar cei care au făcut aceasta în viața lor, măcar de au plecat și în pustie, n-au putut rămâne ascunși, ci lumina de care s-au învrednicit de la Domnul (care nu poate fi ținută sub obroc) a atras multe suflete însetate.
În acest fel, suntem datori, într-adevăr, să-L mărturisim pe Domnul, și să ne temem de nu o vom face cu viața noastră.

Amin! Slava lui Dumnezeu! De ar fi mai multi care gandesc asa...
Deci ceea ce lipseste e trairea; daca ar fi traire misiunea s-ar face automat. Cu trairea se incepe.
De fapt observ o incercare de trezire in BO si o dorinta de a ii mantui pe altii. Sper sa creasca si BO sa devina o Biserica implicata in misiune. E nevoie mare in acest sfarsit de veac.

ioanna 06.06.2012 10:26:46

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 450627)
Sper sa creasca si BO sa devina o Biserica implicata in misiune. E nevoie mare in acest sfarsit de veac.

Care sunt acele biserici(culte) pe care tu le consideri ca fiind implicate in misiune? Ce intelegi tu prin misiune? D-l N.Priceputu a spus ce inseamna misiunea la ortodocsi, marturisirea lui Hristos prin fapta, prin insasi viata proprie traita.

Pelerin spre Rasarit 06.06.2012 10:27:14

Nu ti-am spus doamna decat sa nu mai joci rolul de victima inchipuita.Sau trebuie sa tacem toti ca sa nu va ranim dvs sentimentele lezate de o prefecatorie evidenta?Si pe alt topic ti s-au pus in fata evidente din viata sfintilor si acolo ai mutat imediat discutia.Dumneata,daca ai buna-credinta,sa incetezi cu atacurile la adresa credintei ortodoxe pt ca nimeni nu are nimic cu dumneata ci cu erezia sectara(asa daca tot faci referinta la Sfintii Parinti care indemau sa ajuti omul dar sa respingi erezia)din care faci parte.Si cat timp veti ataca,subtil sau direct,credinta ortodoxa sa fiti siguri ca nu vor tacea toti.Daca nu ati gasit nimic bun in ea,in credinta ortodoxa,din moment ce tot sectara ati ramas,atunci macar nu-i smintiti pe cei care au ramas in ea.Daca nu poti sa iubesti macar fi dumneata politicoasa,asa spunea cineva din credinta ortodoxa.Este ce va rog frumos si politicos,sa lasati credinta ortodoxa in pace daca tot nu doriti sa faceti parte din ea.

N.Priceputu 06.06.2012 10:29:42

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 450624)
Lasati dvs aprecierile critice despre credinta ortodoxa pana veti face parte din ea si o veti cunoaste.Altfel vorbiti despre ce nu cunoasteti sau despre ce v-ati lepadat,dupa cum a fost cazul dvs.

Frate, mă tem că atitudinea asta tăioasă face cu neputință un dialog cu cineva. Bine e să acordăm oricărui interlocutor prezumția sincerității și a nevinovăției. În fond, criticile pe care le aduce Doriana nu sunt la adresa Ortodoxiei, a Bisericii, ci a insuficiențelor, a piedicilor pe care le observă în drumul spre Biserică. Ea ne semnalează niște pietre de poticnire. Noi ar trebui să le luăm și să le dăm la o parte, nu să aruncăm cu ele în cel care s-a împiedicat.

ioanna 06.06.2012 10:34:36

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 450630)
Care sunt acele biserici(culte) pe care tu le consideri ca fiind implicate in misiune? Ce intelegi tu prin misiune? D-l N.Priceputu a spus ce inseamna misiunea la ortodocsi, marturisirea lui Hristos prin fapta, prin insasi viata proprie traita.

Propavaduirea Evangheliei prin cuvinte frumoase spuse despre Hristos inseamna ca faci misionarism? Vad ca ortodocsii sunt criticati ca ei nu fac "misionarism" ca altii, ce-ti impart trei brosuri si-ti spun "pocaieste-te". Ortodocsii care fac misionarism sunt cei care dau marturie despre Hristos zilnic, prin cuvintele,faptele si exemplul personal.

Doriana 06.06.2012 10:34:51

Citat:

Care sunt acele biserici(culte) pe care tu le consideri ca fiind implicate in misiune? Ce intelegi tu prin misiune? D-l N.Priceputu a spus ce inseamna misiunea la ortodocsi, marturisirea lui Hristos prin fapta.

Inteleg prin misiune ceea ce intelegeau si apostolii: propovaduire insotita de traire. Neaparat. Propovaduirea fara traire se numeste prozelitism. Iar trairea fara propovaduire nu exista, caci din prisosul inimii vorbeste gura. Iar daca inima e plina de Hristos, vorba va fi la fel.

Sunt multe culte care fac misiune, insa misiunea lor e de multe ori prozelitism. Asta nu tine neaparat de cult. Sunt oameni care fac misiune in mai multe culte, dar mult mai multi sunt cei care fac prozelitism. Caci numai oamenii care sunt plini de Hristos pot sa Il ofere altora pe Hristos. De acea trebuie traire.

Pelerinule/Aletheia, da-mi pace, te rog. Oricum trebuie sa plec putin...

Pelerin spre Rasarit 06.06.2012 10:34:59

Fratia ta,pe aici vad ca s-a dat dovada de o blandete de am ramas fara replica.S-a ajuns sa fie hulita Maica Domnului de catre sectanti si batjocorita Traditia si credinta ortodoxa.Pai cat sa tacem fratia ta?Cine ii obliga sa vina-n casa altuia si sa ia la suturi credinta?Pai daca ma poticnesc ma critica unu ratacit?Orb pe orb il duce-n groapa.Faceti cum doriti dvs sa sa stiti ca lupu isi schimba parul dar naravul ba.Nu ma refer la doamna,dansa doar face aprecieri din ceva ce Parintii au denumit ratacire.Nu ma dumiresc cum pot fi in acest caz aprecierile corecte da probabil ca sunt prea necioplit si este cazul sa ma retrag din discutie,ca sa nu intristez pe altii.Doamne ajuta!+

N.Priceputu 06.06.2012 10:41:50

Citat:

D-l N.Priceputu

... mai bine „dl nepriceput”. Sau, și mai bine, „N.Priceputu” și atât. :1:

iuliu46 06.06.2012 10:47:50

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 450637)
... mai bine „dl nepriceput”. Sau, și mai bine, „N.Priceputu” și atât. :1:

Credeam ca N este initiala numelui dumneavoastra si Priceputu e numele de scena.:1:

N.Priceputu 06.06.2012 10:53:50

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 450636)
Fratia ta,pe aici vad ca s-a dat dovada de o blandete de am ramas fara replica.S-a ajuns sa fie hulita Maica Domnului de catre sectanti si batjocorita

La topicul de care vorbești cred că s-au dat replici corespunzătoare. N-aș vrea să fii mâhnit din pricina intervenției mele de mai sus.

ioanna 06.06.2012 11:31:50

Doriana

Sunt de acord cu tine. Doar oamenii care au traire autentica in Hristos pot sa le descopere altora Ortodoxia.

Acum cateva luni bune scriam:http://www.crestinortodox.ro/forum/s...2&postcount=21

Ieri Adriana a scris:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=356

Ce pot sa mai spun? Minunata e lucrarea Domnului.

Pelerin spre Rasarit 06.06.2012 12:19:06

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 450644)
La topicul de care vorbești cred că s-au dat replici corespunzătoare. N-aș vrea să fii mâhnit din pricina intervenției mele de mai sus.

Nu-i bai,stati linistit,sunt mahnit cand vad alte lucruri,nu cand ma mustra un ortodox.Atunci cad pe ganduri si ma gandesc la ce am gresit.Poate ca dumneata,fiind mai bland,vei reusi sa nu dai cu bata in viespile sectare,dupa cum spunea Parintele Arsenie Boca.Sper ca nici dumneata sa nu te fi intristat din pricina vorbei mele taioase,sa ma ierti in acest caz si fie ca viitorul sa arate ca eu ma insel si blandetea celor ca dumneata sa aiba castig de cauza.Doamne ajuta!+

ioanna 06.06.2012 12:57:50

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 450665)
Nu-i bai,stati linistit,sunt mahnit cand vad alte lucruri,nu cand ma mustra un ortodox.Atunci cad pe ganduri si ma gandesc la ce am gresit.Poate ca dumneata,fiind mai bland,vei reusi sa nu dai cu bata in viespile sectare,dupa cum spunea Parintele Arsenie Boca.

Tu imi aduci aminte de o vorba pe care am citit-o cred ca pe forum: dintre un om plecat din ortodoxie si unul sincer plasat in afara ortodoxie, il voi respecta mai mult pe cel din afara. Daca unii au tradat Ortodoxia, o parte din vina o avem si noi (preotul, familia, comunitatea). E trist cand un frate pleaca si adera la alte confesiuni si dureros cand se intoarce ca fratele Cain sau cand vine ca Abel, dar tu-l vezi Cain.

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:43:23.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.