Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Intrebari utilizatori (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5063)
-   -   Rugaciune grabnic ajutatoare - Rugaciunea Sfintei Marta (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14894)

mihaelatoporas 25.04.2012 16:42:59

Rugaciune grabnic ajutatoare - Rugaciunea Sfintei Marta

Dragi cititori vreau sa va fac cunoscuta prin intermediul acestui site o rugaciune foarte puternica, rugaciune care pe mine personal m-a ajutat foarte mult. Este vorba despre rugaiunea "Sfintei Marta".

Aceasta rugaciune se spune in 9 zile de MARTI la rand, avand o lumanare sfintita aprinsa. Rugaciunea este atat de puternica, incat inainte de a termina novena, se va primi lucrul cerut oricat de greu ar parea.

Sfanta MARTA, ma indrept catre tine plin(a) de incredere, cerandu-ti ajutor. Cred cu tarie ca ma vei ajuta si ma vei sprijini cand mi-e greu. Spre a-ti arata recunostinta mea, iti fagaduiesc sa o fac cunoscuta si altora aceasta rugaciune. Te rog cu umilinta sa-mi aduci alinare in suferintele si dorintele mele.
In numele negraitei bucurii care ti-a cuprins inima cand i-ai oferit adapost Mantuitorului lumii in casa ta din Betania. Te implore, roaga-te pentru mine si familia mea ca sa-l pastram pe DUMNEZEU in inimi, astfel incat sa ne invrednicim a primi ajutor in nevoile noastre, mai ales in durerea care ma copleseste acum (aici spune-ti dorinta).
Te implor ajutatoarea celor aflati in suferinta, infrange orice greutate, precum ai infrant balaurul care zace la picioarele tale.

Tatal nostrum si Nascatoarea (de 3 ori).

Sfanta MARTA, roaga-te pentru mine si familia mea.

Amin!

Mie mi s-a indeplinit dorinta intotdeauna in a 6-a saptamana de rugaciune.

Sper sa va fie cu folos.

Doamne Ajuta!

Yasmina 25.04.2012 17:08:48

Nu vreau sa contest puterea rugaciunii,insa nu-mi este clar ce balaur zace la picioarele Sf. Marta???

mihaelatoporas 26.04.2012 13:38:34

Re

Buna,

Poti intra pe link-ul de mai jos pentru a ti da seama despre ce balaur este vorba in rugaciunea Sfintei Marta.

http://cybershamans.blogspot.com/200...si-eroine.html

O zi minunata!

micuta 29.06.2012 08:25:05

Rugaciunea Sfintei Marta m-a ajutat

Citat:

În prealabil postat de mihaelatoporas (Post 441479)
Dragi cititori vreau sa va fac cunoscuta prin intermediul acestui site o rugaciune foarte puternica, rugaciune care pe mine personal m-a ajutat foarte mult. Este vorba despre rugaiunea "Sfintei Marta".

Aceasta rugaciune se spune in 9 zile de MARTI la rand, avand o lumanare sfintita aprinsa. Rugaciunea este atat de puternica, incat inainte de a termina novena, se va primi lucrul cerut oricat de greu ar parea.

Sfanta MARTA, ma indrept catre tine plin(a) de incredere, cerandu-ti ajutor. Cred cu tarie ca ma vei ajuta si ma vei sprijini cand mi-e greu. Spre a-ti arata recunostinta mea, iti fagaduiesc sa o fac cunoscuta si altora aceasta rugaciune. Te rog cu umilinta sa-mi aduci alinare in suferintele si dorintele mele.
In numele negraitei bucurii care ti-a cuprins inima cand i-ai oferit adapost Mantuitorului lumii in casa ta din Betania. Te implore, roaga-te pentru mine si familia mea ca sa-l pastram pe DUMNEZEU in inimi, astfel incat sa ne invrednicim a primi ajutor in nevoile noastre, mai ales in durerea care ma copleseste acum (aici spune-ti dorinta).
Te implor ajutatoarea celor aflati in suferinta, infrange orice greutate, precum ai infrant balaurul care zace la picioarele tale.

Amin!

Sper sa va fie cu folos.

Doamne Ajuta!

Si pe mine aceasta rugaciune m-a ajutat!!!

N.Priceputu 29.06.2012 09:18:17

Când ne rugăm pentru ca Dumnezeu să ne îndeplinească o dorință înseamnă că vrem să-L punem pe El în slujba noastră, în loc să vrem să-I fim noi slujitori. Nu vrem să-L ascultăm noi, ci să ne asculte El. Și atunci căutăm modalități verificate în timp, despre care se spune că au dat rezultate. Acestea sunt practicile magice, cum este cea descrisă mai sus, care nu presupun credință, ci superstiție, nu ne cer pocăință, ci îndeplinirea formală a unui ritual.
Dorința poate să se împlinească sau nu, însă tu vei ieși vătămat sufletește, pentru că vei crede că Dumnezeu te-a ascultat prin sfinții Săi, însă duhovnicește nu te folosești, rămânând în afara unei relații vii cu Domnul, adică mort.

DragosP 29.06.2012 09:20:05

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 455156)
adică mort.

Da, dar marți!

mihaila_alin 29.06.2012 09:49:17

pt. fratii ortodocsi

este o rugaciune de provenienta catolica sau greco-catolica,o citean si eu uneori cind eram mai mic,de la un preot uniat.martele sint cele catolice, ce se tin dupa a lor rinduiala modificata la 1054.

MihaiG 29.06.2012 10:33:31

Este o novenă.

De acord cu N.Priceputu, rugăciunile și devoțiunile nu sunt ritualuri magice. A pleca de la premisa că rugăciunea X sau Z rezolvă problemele, că o rugăciune este "mai puternică" decât alta, înseamnă a ne pune în postura unuia care o caută pe adevărata fiică a mamei Omida.

fallen 21.03.2014 17:56:49

Buna ziua! Actualizez acest subiect pentru ca la mine la serviciu e in mare voga aceasta rugaciune, toate fetele o fac, si chiar se pare ca functioneaza, indeplineste dorinte, atat banalitati, cat si din cele aparent imposibile :). Eu una am incercat, dar nu am reusit sa ma tin de ea, in primul rand datorita scepticismului legat de "fetisismele " din jurul ei ( 9 marti de dimineata, la prima ora, cu lumanare aprinsa, etc - de ce neaparat/ numai martea???) si in al doilea rand nu am reusit sa-mi mentin o dorinta constanta 9 saptamani la rand :). De fiecare data cand mi-am propus sa ma rog pt ceva, a intervenit altceva mai stringent :). Iar cele cu adevarat importante (legate de casatorie, copii, sanatate, etc), e destul de putin probabil sa se implineasca in cateva saptamani...dar nu imposibil !!! De exemplu, si-au recuperat datorii vechi, sau au primit vesti bune legate de sanatate :)

tabitha 22.03.2014 06:13:29

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 554329)
De exemplu, si-au recuperat datorii vechi, sau au primit vesti bune legate de sanatate :)

Asta e Pronia Divină.

Lucian008 22.03.2014 07:33:52

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 554367)
Asta e Pronia Divină.

Nu chiar. Uneori diavolul, eficient fiind, face "bine" ca sa te indeparteze de credinta. I-ar superstitia si ritualurile magice exact asta fac.

fallen 22.03.2014 14:24:04

Cele pe acre le stiu eu au facut-o din tot sufletul si cu toata credinta, nu au incercat sa scurtcircuiteze sau sa insele nimic... Dar vedeti, cu cat e omul mai simplu, cu atat i se par mai credibile si mai eficiente chestiile inexplicabile (si chiar stupide, ilogice) :)))

DragosP 22.03.2014 15:30:48

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 554390)
Cele pe acre le stiu eu au facut-o din tot sufletul si cu toata credinta

Încearcă unele dulci.

Lucian008 22.03.2014 23:56:04

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 554390)
Cele pe acre le stiu eu au facut-o din tot sufletul si cu toata credinta, nu au incercat sa scurtcircuiteze sau sa insele nimic... Dar vedeti, cu cat e omul mai simplu, cu atat i se par mai credibile si mai eficiente chestiile inexplicabile (si chiar stupide, ilogice) :)))

Credinta? In ce? In superstitii?
Pai si cei care merg la vrajitoare cred din tot sufletul ca le ajuta. Acum nu s-au dus la vrajitoare, au recurs la "incantatii magice".

fallen 10.04.2014 16:13:14

Diferite cazuri pt care se citesc psalmi

Am gasit intr-o carte o randuiala alcatuita de Sf. Arsenie, de citire a unor anume psalmi pentru diferite cazuri, situatii, probleme. Nu stiu insa daca aceasta o putem face fiecare din noi, acasa, cand ne confruntam cu problema respectiva (ne doare ceva, ne certam, naste cineva, etc), sau trebuie sa mergem la o manastire sau biserica si sa rugam pe un parinte sau monah (ie) sa se roage pentru noi sau ai nostri, in problema respectiva?

gabriela8 13.04.2014 13:52:22

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 556205)
Am gasit intr-o carte o randuiala alcatuita de Sf. Arsenie, de citire a unor anume psalmi pentru diferite cazuri, situatii, probleme. Nu stiu insa daca aceasta o putem face fiecare din noi, acasa, cand ne confruntam cu problema respectiva (ne doare ceva, ne certam, naste cineva, etc), sau trebuie sa mergem la o manastire sau biserica si sa rugam pe un parinte sau monah (ie) sa se roage pentru noi sau ai nostri, in problema respectiva?

Psalmii pot fi cititi si acasa de catre orice credincios insa daca se doreste a fi cititi pentru o problema anume, e bine sa avem binecuvantarea duhovnicului.

gabriela8 13.04.2014 13:56:05

De foarte mare folos si ajutor este rugaciunea "Nascatoare de Dumnezeu Fecioara Bucura-Te..."

tabitha 14.05.2014 21:23:32

ce părere aveți??

Tocmai am găsit difuzata pe fb această rugăciune - se pare că nici noi ortodocșii nu suntem scutiți de scheme și tipare.

Rugaciune catre toate puterile ceresti !

Această rugăciune este foarte puternică și este bine să o citească creștinul în fiecare zi. Sfinții Părinți recomandă să se facă câte 3 metanii la fiecare (iar în zilele când nu se fac metanii să se înlocuiască cu 3 închinăciuni). Însă cine nu poate, e bolnav, neputincios sau nu are condiții, poate să facă măcar o metanie, sau chiar o închinăciune. Dumnezeu primește orice osteneală. Însă, cei ce pot și au evlavie, este bine să respecte rânduiala lăsată de către Sfinții Părinți. Când citim această rugăciune, toate puterile cerești merg chiar în acel moment înaintea lui Dumnezeu și mijlocesc pentru noi. Este foarte folositoare să se citească și noaptea între orele 00:00 și 03:00, când cerurile sunt deschise iar rugăciunea ajunge direct înaintea Stăpânului.

1. Milostivă să-mi fii mie Preasfântă Treime;
2. Milostivă să-mi fii mie Preasfântă Născătoare de Dumnezeu;
3. Milostivi să-mi fiți mie cei 4 Evangheliști ai Domnului;
4. Milostiv să-mi fii mie Sfinte Ioane Botezătorule al Domnului;
5. Milostivi să-mi fiți mie cei 12 Apostoli ai Domnului;
6. Milostivi să-mi fiți mie cei 70 Apostoli ai Domnului;
7. Milostivi să-mi fiți mie toți sfinții din ceruri și toate puterile cerești;
8. Milostivi să-mi fiți mie toți Sfinții Părinți din ceruri;
9. Milostivi să-mi fiți mie toți Sfinții Mucenici din ceruri;
10. Milostivi să-mi fiți mie toți Sfinții Cuvioși din ceruri;
11. Milostivi să-mi fiți mie toți Sfinții Părinți Ierarhi din ceruri;
12. Milostivi să-mi fiți mie toți Sfinții Martiri din ceruri;
13. Milostivi să-mi fiți mie toți Sfinții Prooroci din ceruri;
14. Milostivi să-mi fiți mie toți Sfinții Pustnici din ceruri;
15. Milostive să-mi fiți mie toate Sfintele Cuvioase Femei din ceruri;
16. Milostive să-mi fiți mie toate Sfintele Mucenițe Fecioare din ceruri;
17. Milostivi să-mi fiți mie toți Sfinții Arhangheli din ceruri;
18. Milostivi să-mi fiți mie toți Sfinții Îngeri din ceruri;
19. Milostivi să-mi fiți mie toți Sfinții zilei de astăzi;
20. Milostivă să-mi fii mie toată puterea cea lucrătoare a cerului;
21. Milostiv să-mi fii mie Sfinte Patron al meu (numele);
22. Milostiv să-mi fii mie Sfinte Patron al casei (numele);
23. Milostiv să-mi fii mie îngerașul meu sfânt păzitor;

fallen 15.05.2014 11:05:55

Foarte tare! Dar cine e sfantul protector al casei, cum putem afla? Sau il alegem noi?

AlinB 15.05.2014 12:11:27

Biserica Dreptcredincioasa Facebook.

tabitha 15.05.2014 22:22:48

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 559146)
Biserica Dreptcredincioasa Facebook.

Lasă că nici cu alții nu mi-e rușine... știu că nu ai fb, de asta vorbești așa.
Însă se mai găsesc și lucruri demne de atenție pe acolo, numai că trebuie trecute prin filtru. Ca și în viața reală, dealtfel.

Altceva, ce ai de comentat despre rugăciunea asta?

tabitha 15.05.2014 22:28:25

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 559138)
Foarte tare! Dar cine e sfantul protector al casei, cum putem afla? Sau il alegem noi?

După mine, ar fi sfântul care e sărbatorit în ziua căsătoriei/ cununiei.
Dar cum nu e cazul la tine... ai putea să-ți alegi unul.
Poate te ajută și cu cununia !!

fallen 16.05.2014 14:46:58

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 559188)
După mine, ar fi sfântul care e sărbatorit în ziua căsătoriei/ cununiei.
Dar cum nu e cazul la tine... ai putea să-?i alegi unul.
Poate te ajută ?i cu cununia !!

Pai noi avem cel mai tare sfant protector al familiei, ca ne-am cunoscut de sf. Nicolae! Si mai e si sfantul lui protector...

AlinB 16.05.2014 14:55:29

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 559186)
Lasă că nici cu alții nu mi-e rușine... știu că nu ai fb, de asta vorbești așa.
Însă se mai găsesc și lucruri demne de atenție pe acolo, numai că trebuie trecute prin filtru. Ca și în viața reală, dealtfel.

Aham. La fel si pe youtube.
Doar ca e musai sa-ti postezi si pozele tale si sa verifici zilnic ce a mai aparut nou.

Citat:

Altceva, ce ai de comentat despre rugăciunea asta?
Ca este o vrajeala.
La propriu si figurat.
Nitel blasfemiatoare daca stai sa te gandesti mai bine.

In afara de cateva cuvinte, nu are nici o legatura cu dreapta credinta, e chiar la polul opus.
Promoveaza gandirea magica si "scurtaturile" ca sa nu mai vorbim de tenta de ridicol:

"Însă, cei ce pot și au evlavie, este bine să respecte rânduiala lăsată de către Sfinții Părinți. Când citim această rugăciune, toate puterile cerești merg chiar în acel moment înaintea lui Dumnezeu și mijlocesc pentru noi.Este foarte folositoare să se citească și noaptea între orele 00:00 și 03:00, când cerurile sunt deschise iar rugăciunea ajunge direct înaintea Stăpânului."

Seriooos? In rest sunt inchise ca pana atunci puterile ceresti sunt pe facebook si isi verifica mesajele iar Stapanul nu le aude, pentru ca "cerurile" sunt inchise??
Si cu rugaciunea asta bine ticluita de "Sfintii Parinti" trimitem "puterile ceresti" la treaba imediat?

tabitha 16.05.2014 16:48:32

Merci de comentarii, Alin... mă gândeam să postez pe fb ce vei zice, de asta te-am întrebat; dar tonul tău e cam prea zeflemitor și nu stiu dacă se face să scriu așa ceva pe pagina lor. Care pare a fi o pagină f. serioasă.

PS: și pe mine m-a intrigat un pic rugăciunea asta, de-asta am și cerut păreri aici pe forumul ortodox.

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 559250)
Aham. La fel si pe youtube.
Doar ca e musai sa-ti postezi si pozele tale si sa verifici zilnic ce a mai aparut nou.

Nu este deloc musai să pui poze personale și nici să intri zilnic. Nu mai vorbi așa dacă nu știi cu ce se mănâncă.

mia1986 18.04.2017 15:56:18

Amin!

Sper sa va fie cu folos.

Doamne Ajuta![/quote]

Si pe mine m-a ajutat.Prima data mi s-a implinit dorinta in saptamana a 8 a de rugaciune.Acum am inceput din nou.

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:45:00.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.