Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Cristian Gog si,, Romanii au talent" (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14957)

dumitrucelmare2000 13.05.2012 12:04:55

Cristian Gog si,, Romanii au talent"

Poate unii dintre noi au auzit despre concursul ,, Romanii au talent" si despre castigatorul acestei competitii. In semifinala tota lumea a vazut cum a indoit o moneda de 50 de bani doar uitanduse la ea iar in finala a uimit publicul si juriul prin lucruri care nu pot avea o explicatie logica. Dupa ce a asezat un plic intr-o valiza cu cifru i-a pus pe cei trei membri ai juriului sa spuna cate ce ar crede ca se afla in valiza iar la final ceea ce au spus ei se afla scris in plic, si-a orit bataile inimii si a rupt o lingura numai cu privirea. Voi ce credeti despre aceste lucruri? Este oare Diavolul? Sa aiba oare legatura cu numele de Gog si Magog de care se scrie in Apocalipsa. Mai ales ca istoria mentioneaza ca numele de Gog este un descendent al Scitilor care au trait unde suntem noi astazi. Ce parere aveti?

antoniap 13.05.2012 12:51:08

Intrucat persoana respectiva nu avea darul inainte-vederii obtinut in urma legaturii intense cu Dumnezeu si nu i-au fost descoperite niste aspecte importante pentru mantuirea cuiva, ci aspecte senzationale, de dragul spectacolului, se poate trage concluzia ca acestea nu au fost minuni dumnezeiesti.

Cele descoperite si facute cultiva mandria, despre care stim ca este pacatul in care se afla ingerii cazuti.

Asadar, faptele lui il vadesc a cui sluga este, nu trebuie s-o mai spuna nimeni. Astfel de talente nu sunt catacteristice romanilor.

Cel in cauza a cazut in robia diavolului si, in goana dupa glorie si dupa bani, face voia acestuia. Se cuvine sa ne fie mila de sufletul lui.

Mihnea Dragomir 13.05.2012 13:30:14

Nu urmăresc această emisiune. Nu că aș avea ceva contra ei, dar nu deschid niciodată televizorul. Există, însă, un lucru pe care nu-l înțeleg din start, din acest comentariu. Cum a ajuns acest Gog la o emisiune intitulată "Românii au talent" ? La ce ? La vrăjitorie ?

Mă gândeam că o asemenea emisiune ar fi locul pentru sportivi cu recorduri înregistrate. Matematicieni. Voci măiastre. Pianiști de succes. Doctori salvatori. Teologi de care Domnul să fie mândru. Arhitecți eminenți. Ei bine, nu: este semifinalist acest Strâmbă-Lingură.

mihaila_alin 13.05.2012 13:38:13

cartile bisericesti referitor:

la ceia ce au vazut romani la tv. spun ca aceste lucruri se fac cu ajutorul duhurilor cele rele ce acum se pare ca ii slujesc lui gog,dar e numai o impresie a lui gog [probabil zic],fiind-ca cel rau nu face doar ce vrea el si la un moment dat si-o da in petec.le-a inoculat in mintile celor din juriu ce sa zica,adica ce avea el scris acolo.unii vor spune: uite ba si la asta ce spune,insa daca cei din juriu aveau niste calitati duhovnicesti,gog magog nu isi putea desfasura in bune conditii numarul.mie personal nu mi-a creat o impresie deosebita fiind-ca stiu despre niste calugari asiatici care puteau ridica cu asa zisa puterea mintii o vana de piatra ce cintartea citeva tone.acesti oamenii,daca ar avea acele puteri ar schimba lumea in bine in citeva clipe,dar nu ii intereseaza doar desarta lor faima.exita tendinta tot mai mare de a numii aceste lucruri stranii cu gradul de stiinta ca si tarotul,ca si ghicitul in stele,etc.
am vazut faza din intimplare ca eu nu prea ma uit pe televiziunile prostituate romane,si aceasta era intimplator, inainte ca somnul sa ma aline,rezultatul nu il cunosc,nu am fost curios,despre acest strimba lemne,adica linguri cu zicea dl.mihnea.
Doamne ai mila de noi.Amin.

dumitrucelmare2000 13.05.2012 13:39:43

Si dupa cate se pare, a fost votat de o tara intreaga ca fiind cel mai talentat roman. Nici eu nu am urmarit emisiunea dar am vazut reclama ulterior si din curiozitate am urmarit acele scene pe internet. Bunica ne povestea ca la sfarsitul lumii Antihrist va face astfel de inselatorii: din paie uscate va face paine, din vita uscata va scoate vin dar cand va veni Sf. Ilie si Enoh si va opri cerul sa nu ploua trei ani el nu va putea sa dea de mancare lumii., dovada ca toate sunt numai naluciri dracesti.

MihaiG 13.05.2012 13:43:46

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 444960)
Ei bine, nu: este semifinalist acest Strâmbă-Lingură.

O mică corecție: nu este doar semifinalist, este chiar marele câștigător.

În fapt, nu este vorba despre nicio implicație supranaturală, paranormală etc.

Este un simplu "stage magician", de gen Blaine, Copperfield sau Houdini.

Pentru cei care consideră că nu există "explicație logică": câteva trucuri din astea știu și eu, învățate în general în serile petrecute pe la cabane, în tinerețe, când băteam munții.

Cu unul dintre ele, am ținut un grup de vreo zece oameni treji până la orele dimineții, pentru că o parte din ei nu descopereau "șmecheria" și se încăpățânau să nu se culce până nu se prind, iar eu mă încăpățânam să nu le dezvălui secretul.

De la coduri simple sau complexe, bazate pe trigonometrie, până la hipnoză, geomagnetism, capacități intelectuale supradezvoltate, specifice autiștilor și numărătorilor de cărți, pe toate au ajuns să le propună ca explicație. Sunt convins că dacă ar fi fost oameni religioși printre ei, măcar unul s-ar fi găsit să mă acuze de vrăjitorie.

Și, în mod invariabil, când descopereau secretul - unii dintre ei, după ore de încercări -, izbucneau în râs, și nu le venea să creadă cât de simplu, de banal și de logic este.

mihaila_alin 13.05.2012 14:13:53

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 444965)

Pentru cei care consideră că nu există "explicație logică": câteva trucuri din astea știu și eu, învățate în general în serile petrecute pe la cabane, în tinerețe, când băteam munții.

Cu unul dintre ele, am ținut un grup de vreo zece oameni treji până la orele dimineții, pentru că o parte din ei nu descopereau "șmecheria" și se încăpățânau să nu se culce până nu se prind, iar eu mă încăpățânam să nu le dezvălui secretul.

De la coduri simple sau complexe, bazate pe trigonometrie, până la hipnoză, geomagnetism, capacități intelectuale supradezvoltate, specifice autiștilor și numărătorilor de cărți, pe toate au ajuns să le propună ca explicație. Sunt convins că dacă ar fi fost oameni religioși printre ei, măcar unul s-ar fi găsit să mă acuze de vrăjitorie.

Și, în mod invariabil, când descopereau secretul - unii dintre ei, după ore de încercări -, izbucneau în râs, și nu le venea să creadă cât de simplu, de banal și de logic este.

uite tu spui ca e stage magician[vrajitor] si tu descinti ca nu e vrajitorie[magie] definesteti pozitia caci toti stim ca esti catolic.

ioanna 13.05.2012 14:20:20

Reporter: Cat de pregatita e lumea pentru mentalisti?

Cristian Gog: Depinde de ce prezinti. De exemplu eu cand eram in facultate eram pasionat de Street Magic. I-am aratat buncii mele ca pot sa levitez. Iti dai seama cam ce idee si-a facut, ea, femeie credincioasa. Am avut nevoie de cateva zile sa ii explic ca e o iluzie.

Magicianul prezinta pe scena diverse trucuri, unul din cele mai cunoscute fiind acela cu femeia introdusa intr-o cutie si in care se infig sabii, iar ea iese intreaga si nevatamata. Mentalismul e o forma mai evoluata a iluzionismului, prezinta trucuri credibile, insa tot iluzii psihologice sunt in fond.

Mtcrysty17 13.05.2012 14:31:22

Haideti sa va "luminez": http://www.libertatea.ro/detalii/art...ut-393859.html
asta e secretul iluziilor sale....... nu exista magicieni ... sunt doar iluzionisti......

antoniap 13.05.2012 14:31:45

Citat:

Nu toate pot fi simple trucuri. In unele este evidenta prezenta paranormalului. Si nu e cazul sa semanam sminteala. Cine e interesat de glorie o va avea, dar va achita si contravaloarea acesteia! Smerenia este virtutea cea mai indragita de Dumnezeu. Iar diavolii pot face mari false minuni diavolesti, dar smerenie nu pot avea nicidecum.

mihaila_alin 13.05.2012 14:34:33

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 444971)
Reporter: Cat de pregatita e lumea pentru mentalisti?

Cristian Gog: Depinde de ce prezinti. De exemplu eu cand eram in facultate eram pasionat de Street Magic. I-am aratat buncii mele ca pot sa levitez. Iti dai seama cam ce idee si-a facut, ea, femeie credincioasa. Am avut nevoie de cateva zile sa ii explic ca e o iluzie.

Magicianul prezinta pe scena diverse trucuri, unul din cele mai cunoscute fiind acela cu femeia introdusa intr-o cutie si in care se infig sabii, iar ea iese intreaga si nevatamata. Mentalismul e o forma mai evoluata a iluzionismului, prezinta trucuri credibile, insa tot iluzii psihologice sunt in fond.

acuma stiu de ce pe alt trend iti spuneam ca nu sunt "limpezi ale tale".chear tu ai dat raspunsul [lasa incet ca spune tot].spovedania ta va limpezii totul, facuta cum trebuie si cu cine trebuie in care vei spune si asa zisele tale glume[levitatie si poate mai sunt si altele], si nu crede ca magia este o joaca asa cum pare la inceput,totul simplu totul sigur.

ioanna 13.05.2012 14:41:49

i
Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 444975)
acuma stiu de ce pe alt trend iti spuneam ca nu sunt "limpezi ale tale".chear tu ai dat raspunsul [lasa incet ca spune tot].spovedania ta va limpezii totul, facuta cum trebuie si cu cine trebuie in care vei spune si asa zisele tale glume[levitatie si poate mai sunt si altele], si nu crede ca magia este o joaca asa cum pare la inceput,totul simplu totul sigur.

Am comentat despre un caz concret, de care a intrebat userul, care nici nu s-a uitat la emisiune, nu despre GENERALITATI, despre magie in general.

Daca Cristian Gog ar fi putut intr-adevar sa citeasca ganduri, atunci ar fi spus din prima clipa cand a pasit pe scena:
- tu, ala din randul doi te gandesti la ….
- tu, Andi Moisescu te gandesti la ….
Evident ca nu poate! Aici intervine “arta mentalistului” de a crea un scenariu, prin ceea ce face pe scena, astfel incat oamenii, captivati de ceea ce vad, sa se gandeasca la ceva anume ce reiese din ceea ce el face, iar el ajunge in postura din care sa spuna ca a citit gandurile, fara ca ei sa stie ca de fapt au fost influentati sa se gandeasca la acel ceva prin ceea ce au vazut si ascultat.

A fi credincios nu inseamna a fi prost si ignorant, captiv al obsesiilor demonice imaginare.

@dumitrucelmare2000: "trucurile" prezentate in emisiune au fost explicate aici:http://www.libertatea.ro/detalii/art...ut-393859.html

P.S inca ceva, domnule Mihaila Alin, "levitatia" nu e o gluma de-a mea. Daca ai fi citit cu atentie ce am scris, ai fi vazut ca l-am citat pe acest Cristian Gog, care i-a explicat bunicii sale, ca spectacolul de levitatie pe care i l-a oferit, nu e unul real, cum a crezut ea, ci a fost o iluzie. Deci, omul asta, nu e diavol, cum insinua Dumitrucelmare2000, ci e un "mincinos profesionist", ca sa spun asa, un showman.

MihaiG 13.05.2012 15:23:52

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 444977)
A fi credincios nu inseamna a fi prost si ignorant, captiv al obsesiilor demonice imaginare.

Este tragic că unii se străduiesc să-l vadă pe dracu într-un spectacol de iluzionism, în cipuri, în implanturi dentare - numai acolo unde nu este.

antoniap 13.05.2012 16:49:50

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 444982)
Este tragic că unii se străduiesc să-l vadă pe dracu într-un spectacol de iluzionism, în cipuri, în implanturi dentare - numai acolo unde nu este.

Este tragic ca unii nu-si vad caderea in care se afla.

antoniap 13.05.2012 16:51:26

Citat:

i

.

Daca s-ar putea, fara astfel de jigniri!

antoniap 13.05.2012 17:01:00

Odata am mers si eu la un spectacol in care, printre altele, s-a prezentat un numar de levitatie. Sala era mica, iar eu stateam in picioare, in spate.

Oarecum speriata de mediul in care ma aflam, am inceput sa spun ,,Tatal nostru'' in gand. Persoana care urma sa leviteze s-a cam fastacit si i-a spus facut semn alteia care statea in sala sa vina sa stea in fata mea. Eu ma rugam, dar eram atenta la ce se petrece. Am vazut cum persoana de pe scena a aratat spre mine. Imediat dupa ce persoana din sala s-a asezat in fata mea, numarul de levitatie a inceput.

mihaila_alin 13.05.2012 17:01:37

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 444988)

fiecare da ce are.

mihaila_alin 13.05.2012 17:06:01

Citat:

i

Am comentat despre un caz concret, de care a intrebat userul, care nici nu s-a uitat la emisiune, nu despre GENERALITATI, despre magie in general.

Daca Cristian Gog ar fi putut intr-adevar sa citeasca ganduri, atunci ar fi spus din prima clipa cand a pasit pe scena:
- tu, ala din randul doi te gandesti la ….
- tu, Andi Moisescu te gandesti la ….
Evident ca nu poate! Aici intervine “arta mentalistului” de a crea un scenariu, prin ceea ce face pe scena, astfel incat oamenii, captivati de ceea ce vad, sa se gandeasca la ceva anume ce reiese din ceea ce el face, iar el ajunge in postura din care sa spuna ca a citit gandurile, fara ca ei sa stie ca de fapt au fost influentati sa se gandeasca la acel ceva prin ceea ce au vazut si ascultat.

@dumitrucelmare2000: "trucurile" prezentate in emisiune au fost explicate aici:http://www.libertatea.ro/detalii/art...ut-393859.html

P.S inca ceva, domnule Mihaila Alin, "levitatia" nu e o gluma de-a mea. Daca ai fi citit cu atentie ce am scris, ai fi vazut ca l-am citat pe acest Cristian Gog, care i-a explicat bunicii sale, ca spectacolul de levitatie pe care i l-a oferit, nu e unul real, cum a crezut ea, ci a fost o iluzie. Deci, omul asta, nu e diavol, cum insinua Dumitrucelmare2000, ci e un "mincinos profesionist", ca sa spun asa, un showman.

cine este tatal minciunii?

ioanna 13.05.2012 17:34:01

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 444988)

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 444986)
Este tragic ca unii nu-si vad caderea in care se afla.

Este tragic cand cineva jigneste la modul direct o persoana, insa atrage atentia asupra unei presupuse jigniri, care e de fapt o constatare, neadresate unei persoane: crestinismul autentic iti vindeca ignoranta, e un adevar, deci a fi crestin nu inseamna a fi prizonier in intunericul ignorantei si a fricii, anulandu-ti gandirea critica.

Mihailc 13.05.2012 17:46:48

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 444989)
Odata am mers si eu la un spectacol in care, printre altele, s-a prezentat un numar de levitatie. Sala era mica, iar eu stateam in picioare, in spate.

Oarecum speriata de mediul in care ma aflam, am inceput sa spun ,,Tatal nostru'' in gand. Persoana care urma sa leviteze s-a cam fastacit si i-a spus facut semn alteia care statea in sala sa vina sa stea in fata mea. Eu ma rugam, dar eram atenta la ce se petrece. Am vazut cum persoana de pe scena a aratat spre mine. Imediat dupa ce persoana din sala s-a asezat in fata mea, numarul de levitatie a inceput.

Păi fiecare și-a făcut spectacolul pe gustul lui, unii cu iluzia, alții cu autoiluzia...

La așa întâmplare pilduitoare nu pot să nu avansez o tâlcuire plauzibilă: masonul din culise a activat cipurile din măsele și a constatat că în sală se găsește un mare mistic care nici măcar nu termină rugăciunile începătoare și toți dracii încep să părăsească zona în grabă, alungați de sfințenia aceluia. Posedatul de pe scenă, observând gravitatea situației, a decis să izoleze zona de unde emana harul nemaipomenit și trimite o cucoană să se poziționeze în așa fel încât energia benefică să nu-l mai deranjeze pe cumătrul scamator de la activitățile lui oculte.
Acuma, îmi dau seama că profesioniștii de la Disney Channel făceau o poveste mai atrăgătoare, dar am încercat și eu...

antoniap 13.05.2012 17:52:49

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 444997)
Păi fiecare și-a făcut spectacolul pe gustul lui, unii cu iluzia, alții cu autoiluzia...

La așa întâmplare pilduitoare nu pot să nu avansez o tâlcuire plauzibilă: masonul din culise a activat cipurile din măsele și a constatat că în sală se găsește un mare mistic care nici măcar nu termină rugăciunile începătoare și toți dracii încep să părăsească zona în grabă, alungați de sfințenia aceluia. Posedatul de pe scenă, observând gravitatea situației, a decis să izoleze zona de unde emana harul nemaipomenit și trimite o cucoană să se poziționeze în așa fel încât energia benefică să nu-l mai deranjeze pe cumătrul scamator de la activitățile lui oculte.
Acuma, îmi dau seama că profesioniștii de la Disney Channel făceau o poveste mai atrăgătoare, dar am încercat și eu...

Vai ce comentariu ortodox intelept! Sfantul Ioan Gura de Aur s-ar simti complexat citind asa ceva!

Mihailc 13.05.2012 18:02:47

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 444999)
Vai ce comentariu ortodox intelept! Sfantul Ioan Gura de Aur s-ar simti complexat citind asa ceva!

Sfântul Ioan Gură de Aur ar fi făcut diferența dintre simțul umorului și simțul omorului, fiindcă sfințenia lui era însoțită de inteligență și echilibru.

antoniap 13.05.2012 18:06:15

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 444995)

Este tragic cand cineva jigneste la modul direct o persoana, insa atrage atentia asupra unei presupuse jigniri, care e de fapt o constatare, neadresate unei persoane: crestinismul autentic iti vindeca ignoranta, e un adevar, deci a fi crestin nu inseamna a fi prizonier in intunericul ignorantei si a fricii, anulandu-ti gandirea critica.

Sa ne ferim de vorbe mari. Nu putem sa ne batem in piept ca suntem crestini autentici fara a deveni tinte sigure ale ispititorului. N-o spun eu. O spun crestinii care s-au dovedit crestini autentici dupa moarte. In timpul vietii, cadem cu voie si fara voie, iar diavolul nu e atat de departe de noi cat credem.

Intelepciunea lui Dumnezeu nu se potriveste cu intelepciunea acestei lumi. Desertaciunile, sub orice forma, tot desertaciuni se cheama. Uneori, pentru a-l ademeni pe crestin, sunt ambalate frumos, dar smintesc. Bine este sa ne protejam de ispite, caci nu putem sa slujim la doi domni.

DragosP 13.05.2012 18:18:40

Hei, hei!
E cumva Gog printre noi?
Ce aveți de împărțit unii cu alții?

Mihnea Dragomir 13.05.2012 18:31:44

Citat:

Cu alte cuvinte, nu este nici măcar autentic ? Adică, este vorba de un fals vrăjitor, un scamator ? Asta nu îl descalifică ? Înțeleg că nu e vorba de "Artiștii Circului" sau de o emisiune gen "Premiul Iosefini". Asta e ca și când niște vraci filipinezi ar participa nu numai la emisiunea "Filipinezii au talent", dar ar mai lua și finala, lumea crezând că ce fac sunt operații adevărate și votându-i pe post de chirurgi.

catalin2 13.05.2012 18:56:08

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 444995)
Crestinismul autentic iti vindeca ignoranta, e un adevar, deci a fi crestin nu inseamna a fi prizonier in intunericul ignorantei si a fricii, anulandu-ti gandirea critica.

Asta e adevarat, dar exista si extrema cealalta in care totul este doar gandire critica, un fel de credinta seculara in care toate minunile au o explicatie "stiintifica".
Eu mi-am spus parerea pe celalalt topic, vad ca s-a mai deschis si acest topic. http://www.crestinortodox.ro/forum/s...8&postcount=19
Cum spuneam si acolo, desi nu excludeam posibilitatea unor trucuri, cea mai probabila ipoteza era folosirea unor capacitati paranormale.
Si asta si este de fapt, scrie chiar la explicarea mentalismului: "Principiile folosite pentru a crea aceste efecte sunt: sugestia, hipnoza, programare neurolingvistica, citirea la rece, citirea limbajului corpului și a mușchilor, distragerea atenției, realitatea dubla"
Cele ingrosate de mine sunt din categoria paranormal (daca sugestia nu se refera la sugesita obisnuita), iar restul sunt trucuri folosite si de iluzionisti.
Gog pe blogul lui spune ca unii iluzionisiti il acuza gratuit ca face doar trucuri ca orice magician. Iar in semifinala spune ca la inceput a studiat iluzionismul, dar vroia sa faca mai mult, nu doar iluzii. Si spune chiar el ca a inceput sa studieze mentalismul, adica "tot ceea ce e considerat paranormal". Chiar el spune asta in semifinala: http://www.youtube.com/watch?v=VUSadAucMdM

Acum sa vedem ce spun iluzionistii. E ciudat, desi mentalismul pare sa aiba mult mai mare succes si efect la public, iluzionistii nu fac aceste trucuri, doar mentalistii. Daca sunt atat de usoare de ce nu le fac si ei, nu ar fi logic sa fie asa?
Am citit si explicatiile, unele sin ele pot fi credibile, altele nu. Observ ca la ultimul truc, cel cu juriul si servieta nu se da o explicatie.
La cel cu orpirea batailor inimii am vazut doua explicatii, una furnizata de unii medici. Medicul spune ca poate si-a desprins un electrod, iluzionistii ca a folosit o telecomanda sa intrerupa. Pe ambele le contrazice primul user care a comentat pe pagina de ziar, pulsul pe aparat nu s-a intrerupt dintr-o data, ci a scazut treptat, daca folosea un truc se pierdea dintr-o data.
La trucul cu indoirea monedei, o moneda a fost data de prezentator, nu era un material aparte. Trucul cu linguri poate fi adevarat, sa foloseasca linguri din material special. Trucul cu moneda miscata, in primul rand distanta era foarte mare, in al doilea rand pixul se vede ca nu se misca inainte de caderea monedei. Trucul cu ghicirea numelui si numarului din semifinala, pare sa scrie chiar in patratelul respectiv, nu langa, iar plansa pare sa fie normala. Cel cu citirea cu agrafa e plauzibila explicatia, poate sa fie deja scris pe agrafa, el o acopera inainte.

ioanna 13.05.2012 19:15:24

Catalin, Gog spune ca el nu face trucuri ca orice “magician”, el face trucuri credibile. Asta nu inseamna automat paranormal. Daca el a levitat, insa dupa i-a spus bunicii lui ca nu e adevarat, ca e o iluzie, acuma eu sa cred ca el intr-adevar poate levita? Chiar am gasit explicatie data de un astfel de artist de scena pentru cum se fac levitatiile, explicata "babeste", se vede tot, tot. (Nici nu m-as fi putut gandi) Nu neg existenta fenomenului paranormal, insa cei care spun ca nu au puteri iesite din comun, ci talentul lor consta in a crea iluzii ,n-am de ce sa-i suspectez ca mint. Tot Gog spune e ca el a studiat iluzionismul, deci n-are un "talent nativ", n-are puteri paranormale, ci a invatat cum sa faca show-uri care sa para reale, a invatat secretele meseriei, trucurile.

MihaiG 13.05.2012 19:36:24

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 445005)
Am citit si explicatiile, unele sin ele pot fi credibile, altele nu. Observ ca la ultimul truc, cel cu juriul si servieta nu se da o explicatie.

Întrebare de baraj:

Cum se numește tendința de a atribui explicații supranaturale lucrurilor pe care nu le putem înțelege sau pentru care nu am găsit încă o explicație credibilă ?

DragosP 13.05.2012 20:10:11

Altă întrebare: la ce este meșter aghiuta?

MihaiG 13.05.2012 20:15:53

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 445014)
Altă întrebare: la ce este meșter aghiuta?

Îhî, dacă nu credem în superstiții, înseamnă că suntem înșelați de diavol.....

ioanna 13.05.2012 20:49:17

gluma zilei:http://www.stiridecluj.ro/social/sef...in-regula-foto

Citat:

Catalin2:Am citit si explicatiile, unele sin ele pot fi credibile, altele nu.
Probabil se vor gasi explicatii si pentru celelalte "trucuri" :)

Patrie si Credinta 13.05.2012 21:00:07

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 445005)
Si asta si este de fapt, scrie chiar la explicarea mentalismului: "Principiile folosite pentru a crea aceste efecte sunt: sugestia, hipnoza, programare neurolingvistica, citirea la rece, citirea limbajului corpului și a mușchilor, distragerea atenției, realitatea dubla"
Cele ingrosate de mine sunt din categoria paranormal (daca sugestia nu se refera la sugesita obisnuita), iar restul sunt trucuri folosite si de iluzionisti.

Eu nu stiu daca ii paranormal baiatul asta sau nu, dar toate lucrurile ingrosate pot fii doar chestii psihologice destul de simple, gen citire de microexpresii si folosirea unui anumit ton al vocii pt inducerea unei stari. De sugestie sa nu mai vorbim cat de simplu e de insuflat

P.S.:ganditi si la ce numere misto au facut ceilalti concurenti. In Anglia cel mai talent britatnic se pare ca este un caine:))

Patrie si Credinta 13.05.2012 21:01:26

se pare ca Happy Fish TV a fost profetic:
http://www.youtube.com/watch?v=56pZkObyEak

Mihailc 13.05.2012 21:04:39

Citat:

În prealabil postat de Patrie si Credinta (Post 445022)
Eu nu stiu daca ii paranormal baiatul asta sau nu, dar toate lucrurile ingrosate pot fii doar chestii psihologice destul de simple, gen citire de microexpresii si folosirea unui anumit ton al vocii pt inducerea unei stari. De sugestie sa nu mai vorbim cat de simplu e de insuflat

P.S.:ganditi si la ce numere misto au facut ceilalti concurenti. In Anglia cel mai talent britatnic se pare ca este un caine:))

În Anglia a ieșit la iveală urmașul de drept a lui Pavarotti, un adolescent obez (17 ani) cu o voce incredibilă!

http://www.youtube.com/watch?v=ZsNlcr4frs4

http://www.youtube.com/watch?v=vFS9rwPqMBE

Cu puțină muncă, băiatul ăsta poate să ajungă cel mare tenor al tuturor timpurilor (trecute, evident)

antoniap 13.05.2012 22:19:30

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 445012)
Întrebare de baraj:

Cum se numește tendința de a atribui explicații supranaturale lucrurilor pe care nu le putem înțelege sau pentru care nu am găsit încă o explicație credibilă ?

O femeie cinstita imbracata indecent creeaza impresia ca nu e cinstita si sminteste. Anumite cantece de asemenea smintesc.

Astfel de trucuri smintesc tocmai pentru ca spectatorul n-are cum sa verifice in fiecare moment ce e truc si ce e magie din tot ce vede.

Sper ca levitatia nu este considerata tot un truc!

Nu e cazul sa ne punem sufletul in joc, girand pentru acceptarea de catre ortodocsi a unor astfel de practici. Pur si simplu nu le e locul aici. Nu tot ce apare pe scena este ziditor pentru suflet.

Iar ceea ce nu zideste, adeseori darama. In loc sa-I dam slava lui Dumnezeu si sa vedem cate minuni face El in fiecare zi, idolatrizam un om ca iata cate trucuri stie si iata ce capacitati extraordinare are! Si tanjim sa ne asemanam cu acela, iar pe Hristos Il lasam mai la o parte.

Bine ar fi sa ne ajutam unii pe altii sa sporim duhovniceste, sa ne asemanam cu Hristos in virtuti si sa uram pacatul, nu sa-i facem cale spre inimile noastre si chiar spre ale altora, smintindu-i. Cine sminteste pe altcineva prin ceea ce scrie se face partas la pacate straine.

Patrie si Credinta 13.05.2012 22:46:03

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 445025)
În Anglia a ieșit la iveală urmașul de drept a lui Pavarotti, un adolescent obez (17 ani) cu o voce incredibilă!

http://www.youtube.com/watch?v=ZsNlcr4frs4

http://www.youtube.com/watch?v=vFS9rwPqMBE

Cu puțină muncă, băiatul ăsta poate să ajungă cel mare tenor al tuturor timpurilor (trecute, evident)

glumeam si eu. Pai ce la editia trecuta nu era doamna aia plinuta si mai scunda de canta incredibil, si au iesit invingatori niste baieti de bagau si ei un break-dance acolo.

MihaiG 13.05.2012 23:03:40

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 445037)
Sper ca levitatia nu este considerata tot un truc!

Levitația reală, nu, dar, vă asigur, metoda cea mai facilă a unui iluzionist de a crea iluzia levitației este de o simplitate incredibilă...... știu și eu trucul și este pentru copii de 10 ani, și totuși, un spectator neavizat va fi convins că iluzionistul tocmai s-a ridicat în aer.

Văd că nu ați dat răspuns la întrebarea mea; vă răspund eu: tendința de a vedea supranaturalul acolo unde nu este se numește superstiție...

antoniap 13.05.2012 23:18:55

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 445047)
Levitația reală, nu, dar, vă asigur, metoda cea mai facilă a unui iluzionist de a crea iluzia levitației este de o simplitate incredibilă...... știu și eu trucul și este pentru copii de 10 ani, și totuși, un spectator neavizat va fi convins că iluzionistul tocmai s-a ridicat în aer.

Văd că nu ați dat răspuns la întrebarea mea; vă răspund eu: tendința de a vedea supranaturalul acolo unde nu este se numește superstiție...

Am impresia ca vrei sa-mi starnesti curozitatea, sa aflu si eu ,,trucul''. Ei, bine, eu cu ,,trucurile'' astea nu ma impac. Prefer sa fiu considerata superstitioasa. Si nici nu le recomand.

Adica eu iti iau tie banii din portofel si pe urma iti spun ca ti-am doar creat iluzia! Si apoi, daca ma acuzi de furt, eu iti spun ca esti superstitios! Iti convine?

Kronos 14.05.2012 08:15:35

Unii dintre voi ar trebui să mai iasă prin lume. Gândirea „magică” e dăunătoare.

ioanna 14.05.2012 08:34:02

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 445051)
Am impresia ca vrei sa-mi starnesti curozitatea, sa aflu si eu ,,trucul''. Ei, bine, eu cu ,,trucurile'' astea nu ma impac. Prefer sa fiu considerata superstitioasa. Si nici nu le recomand.

Curiozitatea ti-a fost starnita din moment ce ai participat la un spectacol de iluzionism. Daca merg la "Romeo si Julieta" stiu sigur ca actorii nu mor pe scena, in ciuda aparentelor, la fel cum, daca merg la un spectacol de levitatie, stiu ca artistii nu leviteaza la propriu, ma astept la un show regizat. Cum o fac? Nu stiu, nu poti sa-ti dai seama pe loc ca de aceea e "iluzie vizuala". Poate daca privesti dintr-un anumit unghi, insa sunt si ei atenti ca spectatorii sa vada pe o singura directie, nu pun niciodata scena in mijlocul lor, caz in care pozitiile observatorilor ar fi diferite si unii ar putea sa-si dea seama.

Citat:

Adica eu iti iau tie banii din portofel si pe urma iti spun ca ti-am doar creat iluzia! Si apoi, daca ma acuzi de furt, eu iti spun ca esti superstitios! Iti convine?
Daca dai bani sa mergi la un spectacol de iluzionism, asta si primesti : o iluzie ce pare reala, insa in fond nu e reala.

Citat:

Iar ceea ce nu zideste, adeseori darama. In loc sa-I dam slava lui Dumnezeu si sa vedem cate minuni face El in fiecare zi, idolatrizam un om ca iata cate trucuri stie si iata ce capacitati extraordinare are! Si tanjim sa ne asemanam cu acela, iar pe Hristos Il lasam mai la o parte.
Nimeni nu-l idolatrizeaza pe C. Gog; cred insa ca unii oameni au ramasi surprinsi de abilitatile lui. Intelepciunea incepe in mirare, cand iti recunosti propria ignoranta. Topicul asta poate fi inchis, doar nu-i face noi reclama mentalistului sau facem pledoarie pentru trucuri, ci oamenii nu trebuie sa cada in capcana trucurilor scenice si sa considere iluziile adevarate. "Nu tot ce zboara se si mananca".

Catalin2: s-a explicat si momentul cu "ghicitul" raspunsurilor date de jurati. A schimbat plicul sigilat, cu unul din masa adusa de tipul acela cu alb, care nu era la inceput pe scena.
http://img543.imageshack.us/img543/3540/569873.jpg

Fii atent la film:http://www.youtube.com/watch?v=Ir4aBCnWowg
Min. 00:01 – nu apare masa aia pe scena, sunt doar cele doua scaune si masa din spate pe care e acel aparat.
Min. 00: 22- ii intreaba pe jurati ce se afla in servieta iar acestia raspund.
Min 08:13- apare tipul cu masa aceea, iar la min.9 Gog pune plicul din servieta pe ea.
Acuma, de ce n-a deschis servieta direct si a avut nevoie de o masa pe care sa puna plicul? :) ca sa-l schimbe, evident, iar timp de 8 minute, complicele a avut timp berechet sa scrie raspunsurile juratilor pe o foaie.

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:54:21.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.