Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Homosexualitatea (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5043)
-   -   Decizie a CEDO ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15089)

iuliu46 10.06.2012 20:55:10

Decizie a CEDO !

Am gasit o stire mai veche ( martie 2012 ).Se vorbeste despre o hotarare a CEDO in cazul unui cuplu lesbian din Franta care au vrut sa adopte un copil. Stirea este imbucuratoare, CEDO a ajuns la concluzia ca nu este vorba de discriminare si ca mariajul intre persoane de acelasi sex nu este un drept al omului si statele membre nu sant obligate sa ofere acest drept.

Dar am vazut ca pe unele site-uri in stire apare si urmatorul lucru : "if gay couples are allowed to marry, any church that offers weddings will be guilty of discrimination if it declines to marry same-sex couples."

Tradus ar insemna ca daca un stat le permite persoanelor de acelasi sex sa se casatoreasca atunci orice biserica din tara respectiva care refuza sa casatoreasca persoane de acelasi sex se face vinovata de discriminare.

Daca fraza respectiva exista in decizia CEDO atunci e ceva foarte grav.
Aici de exemplu se afirma clar acel lucru :

http://thinkprogress.org/lgbt/2012/0...a-human-right/

Pe cand aici se spune ca fraza respectiva nu exista in decizia CEDO :

http://www.dailymail.co.uk/news/arti...on-stance.html

"An earlier version of this article included the paragraph 'The ruling also says that if gay couples are allowed to marry, any church that offers weddings will be guilty of discrimination if it declines to marry same-sex couples.' The Daily Mail is happy to make clear that this statement was not, in fact, contained within the judgement."

Daca fraza nu exista atunci chiar este o decizie salutara a CEDO.

antoniap 10.06.2012 22:00:46

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 451790)
Am gasit o stire mai veche ( martie 2012 ).Se vorbeste despre o hotarare a CEDO in cazul unui cuplu lesbian din Franta care au vrut sa adopte un copil. Stirea este imbucuratoare, CEDO a ajuns la concluzia ca nu este vorba de discriminare si ca mariajul intre persoane de acelasi sex nu este un drept al omului si statele membre nu sant obligate sa ofere acest drept.

Dar am vazut ca pe unele site-uri in stire apare si urmatorul lucru : "if gay couples are allowed to marry, any church that offers weddings will be guilty of discrimination if it declines to marry same-sex couples."

Tradus ar insemna ca daca un stat le permite persoanelor de acelasi sex sa se casatoreasca atunci orice biserica din tara respectiva care refuza sa casatoreasca persoane de acelasi sex se face vinovata de discriminare.

"An earlier version of this article included the paragraph 'The ruling also says that if gay couples are allowed to marry, any church that offers weddings will be guilty of discrimination if it declines to marry same-sex couples.' The Daily Mail is happy to make clear that this statement was not, in fact, contained within the judgement."

Sa nu se atinga de biserica noastra! Sa nu ne spurce bisericile cu astfel de uraciuni. Ce nevoie ar avea de biserica aceia care incalca astfel voia lui Dumnezeu? Doar s-o profaneze.

Ei, ei! Sa nu ajunga preotii nostri in situatia de a cununa cupluri de homosexuali! Doamne, apara-ne! Se pune problema sa fim alaturi de preoti daca se va intampla asa. Ce partasie sa aiba lumina cu intunericul? Sa votam politicieni care nu au astfel de inclinatii si care nu sunt tentati sa sustina initiative in favoarea homosexualilor.

iuliu46 10.06.2012 22:35:19

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 451803)
Sa nu se atinga de biserica noastra! Sa nu ne spurce bisericile cu astfel de uraciuni. Ce nevoie ar avea de biserica aceia care incalca astfel voia lui Dumnezeu? Doar s-o profaneze.

Ei, ei! Sa nu ajunga preotii nostri in situatia de a cununa cupluri de homosexuali! Doamne, apara-ne! Se pune problema sa fim alaturi de preoti daca se va intampla asa. Ce partasie sa aiba lumina cu intunericul? Sa votam politicieni care nu au astfel de inclinatii si care nu sunt tentati sa sustina initiative in favoarea homosexualilor.

Antonia daca fraza respectiva nu exista in decizia CEDO nu avem motive de ingrijorare.Si logic ar fi sa nu existe.Din pacate nu pot gasi decizia originala pe internet.

Adriana Cluj 10.06.2012 22:37:06

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 451814)
Antonia daca fraza respectiva nu exista in decizia CEDO nu avem motive de ingrijorare.Si logic ar fi sa nu existe.

Ca o fi fraza, ca nu o fi, eu sper ca macar n-o sa aibe nerusinarea sa ceara sa fie cununati/e religios....

Mihnea Dragomir 10.06.2012 22:45:29

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 451790)

În virtutea principiului separării Statului de Biserică, statele nu pot reglementa în materie de sacramente. Nu poți susține principiul acesta al separării Statului de Biserică numai când convine Statului, dar să îl combați când nu convine Statului.

Spre exemplu, legea laică din țara noastră prevede, chiar la nivelul Constituției, că un cuplu nu se poate căsători religios dacă nu s-a "căsătorit" mai întâi civil. Biserica Catolică a înțeles mereu să ignore acest articol constituțional, astfel încât inexistența unui certificat de căsătorie civilă nu este impediment la căsătoria religioasă. Nimeni și nimic, nici chiar Constituția, nu trebuie să interfere cu articolele codului canonic, care prevăd când căsătoria religioasă este împiedicată și când nu este împiedicată.

iuliu46 10.06.2012 22:46:25

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 451815)
Ca o fi fraza, ca nu o fi, eu sper ca macar n-o sa aibe nerusinarea sa ceara sa fie cununati/e religios....

Pai asta se sustine in fraza respectiva.Adica daca ar exista asa ceva ar fi un atac formidabil la adresa bisericii.Ar impune bisericilor din tarile unde se recunosc casatoriile homosexualilor sa-i cunune religios.Sper sa fie ceva ce au adaugat altii, vad ca cei de la Daily Mail au rectificat dar de ce anume ar adauga cineva in ziar chiar lucrul asta ?:7:

iuliu46 10.06.2012 22:50:40

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 451817)
În virtutea principiului separării Statului de Biserică, statele nu pot reglementa în materie de sacramente. Nu poți susține principiul acesta al separării Statului de Biserică numai când convine Statului, dar să îl combați când nu convine Statului.

Spre exemplu, legea laică din țara noastră prevede, chiar la nivelul Constituției, că un cuplu nu se poate căsători religios dacă nu s-a "căsătorit" mai întâi civil. Biserica Catolică a înțeles mereu să ignore acest articol constituțional, astfel încât inexistența unui certificat de căsătorie civilă nu este impediment la căsătoria religioasă. Nimeni și nimic, nici chiar Constituția, nu trebuie să interfere cu articolele codului canonic, care prevăd când căsătoria religioasă este împiedicată și când nu este împiedicată.

Mihnea nu scrie chiar asta acolo ? Si eu cred ca ar fi chiar impotriva Drepturilor Omului si impotriva separarii statului de biserica.Dar sant 2 posibilitati :

1) Cineva a scris asta in articolul din ziar.Dupa cum vedem cei de la Daily Mail au rectificat.Dar de ce anume ar fi scris cineva asa ceva ?

2)Curtea chiar a decis asta si atunci i se impune bisericii sa cunune cuplurile de acelasi sex sub amenintarea unor procese si probabil plata unor sume imense de bani.

Mihnea Dragomir 10.06.2012 23:06:29

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 451820)
1) Cineva a scris asta in articolul din ziar.Dupa cum vedem cei de la Daily Mail au rectificat.Dar de ce anume ar fi scris cineva asa ceva ?

Este varianta de departe cea mai probabilă. De ce au făcut-o ? Se cheamă "petradă". O arunci ca să vezi cum ar reacționa lumea.

Citat:

2)Curtea chiar a decis asta si atunci i se impune bisericii sa cunune cuplurile de acelasi sex sub amenintarea unor procese si probabil plata unor sume imense de bani.
Cândva, probabil destul de curând, se va ajunge și aici. Deja un preot canadian a fost condamnat pentru discriminare, deși nu a făcut altceva decât să amintească la predică învățătura biblică despre păcatul sodomiei.
Până ce Biserica va fi împinsă, din nou, în catacombe, ea va trebui să iasă la luptă. Or, în această privință, forma superioară de luptă este lupta politică. Va trebui ca Biserica să iasă din neutralitatea ei serafică. Acolo unde nu există partide creștine (de exemplu, în țara noastră) ele vor trebui create, coordonate și îndrumate. Eu, unul, altă posibilitate nu văd în condițiile actuale.

iuliu46 10.06.2012 23:24:07

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 451824)
Este varianta de departe cea mai probabilă. De ce au făcut-o ? Se cheamă "petradă". O arunci ca să vezi cum ar reacționa lumea.

Decizia este destul de buna fara aceasta fraza.In trecut au existat multe decizii in favoarea minoritatilor sexuale, chiar s-a reusit alipirea drepturilor lor la conceptul mai larg de drepturi ale omului.Spre exemplu o lege din Suedia care interzice raspandirea de materiale impotriva homosexualitatii a fost declarata nediscriminatorie.Paradele gay sant un alt exemplu de decizii favorabile ale CEDO in favoarea minoritatilor sexuale.S-a contestat interzicerea lor acolo unde au fost interzise si s-a castigat.
Sa speram ca fraza respectiva este numai o idee a unui jurnalist si nu ceva care apare in decizie.

Citat:

Cândva, probabil destul de curând, se va ajunge și aici. Deja un preot canadian a fost condamnat pentru discriminare, deși nu a făcut altceva decât să amintească la predică învățătura biblică despre păcatul sodomiei.
Până ce Biserica va fi împinsă, din nou, în catacombe, ea va trebui să iasă la luptă. Or, în această privință, forma superioară de luptă este lupta politică. Va trebui ca Biserica să iasă din neutralitatea ei serafică. Acolo unde nu există partide creștine (de exemplu, în țara noastră) ele vor trebui create, coordonate și îndrumate. Eu, unul, altă posibilitate nu văd în condițiile actuale.

Si eu cred ca pana la urma acolo se va ajunge.Casatoria civila este numai primul pas dar lupta cea mare se va da pentru cucerirea bisericii si a fiecarui individ.

Theodor_de_Mopsuestia 10.06.2012 23:25:19

Tot intelepciunea evreiasca ne ofera solutia...

...
Iata unde duce poilitica de struti si oi umane, deopotriva.

FlaviusM 11.06.2012 18:29:47

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 451820)

Din ce stiu in Danemarca exista o lege care obliga biserica de stat, luterana cred, sa casatoreasca cuplurile de acelasi sex.

http://www.telegraph.co.uk/news/worl...n-church.html#

iuliu46 11.06.2012 20:23:01

Citat:

În prealabil postat de FlaviusM (Post 452057)
Din ce stiu in Danemarca exista o lege care obliga biserica de stat, luterana cred, sa casatoreasca cuplurile de acelasi sex.

Da, asta scrie in stire. Avem in fata dovada cea mai clara a ceea ce se ascunde in spatele luptei pentru drepturile minoritatilor sexuale.

stefan florin 11.06.2012 20:31:11

Citat:

toate bune si frumoase...Biserica sa se implice in politica (parerea mea ca e un lucru bun), dar opinia publica nu v-a fi de acord, caci de, nu vrem sa ajungem ca Iranul-stat teocratic

Demetrius 11.06.2012 22:00:25

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 452092)
toate bune si frumoase...Biserica sa se implice in politica (parerea mea ca e un lucru bun), dar opinia publica nu v-a fi de acord, caci de, nu vrem sa ajungem ca Iranul-stat teocratic

Cred că greșești când te pronunți(la plural) în numele opiniei publice.
Cine crezi că ”nu vrem” să ajungem un stat teocratic și de ce?
Eu consider că e cea mai folositoare(individual și colectiv) formă de guvernare.

Mihnea Dragomir 11.06.2012 22:21:03

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 452092)

În timp ce este adevărat că Iranul este stat teocratic, trebuie observat că statele creștine nu au avut acest atribut (cu obscure excepții, de exemplu Republica Geneva, sau Statul Papal, prin însăși natura lui). Nici în Apus, nici în Răsărit nu au existat state teocratice. Regatul Franței, al Angliei, Sfântul Imperiu (nici când era unul singur, nici când, sub Leopold, Imperiul de Răsărit - Osterreich, s-a despărțit), Spania în vremea Recoquistei, stătulețele italiene indiferent de forma de guvernământ (republici, regate, ducate), Regatul Poloniei (singur sau în Uniunea polono-lituaniană) NU au fost teocrații. Aceeași situație în Răsărit: Imperiul Bizantin, Imperiul Rus, "Țaratul Româno-Bulgar", NU au fost teocrații. La fel, Valahia sau Moldova. Au existat mereu două sau mai multe partide (de exemplu partidă filo-polonă și partidă filo-turcă în Divanul Moldovei, etc).

FlaviusM 11.06.2012 22:42:31

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 452118)
Eu consider că e cea mai folositoare(individual și colectiv) formă de guvernare.

De curiozitate, de ce crezi ca teocratia "e cea mai folositoare(individual și colectiv) formă de guvernare"? Banuiesc ca esti constient ca orice forma de teocratie este din start profund anti-democratica.

Demetrius 12.06.2012 00:15:12

Citat:

În prealabil postat de FlaviusM (Post 452142)
De curiozitate, de ce crezi ca teocratia "e cea mai folositoare(individual și colectiv) formă de guvernare"? Banuiesc ca esti constient ca orice forma de teocratie este din start profund anti-democratica.

Pentru că(dîn principiu) teocrația ia măsuri(decizii) în folosul mântuirii tuturor sufletelor, nu în favoarea unei majorități formate ad-hoc din frustrații momentului; prin anumite decizii politice luate cu câteva luni înainte de alegeri ”democratice”(al căror adept eu nu sunt) se poate manipula formarea unor nemulțumiri sociale al căror răspuns ”democratic”(adică prostesc, manipulat) se obține în alegeri.

Mihnea Dragomir 12.06.2012 11:38:52

Citat:

În prealabil postat de FlaviusM (Post 452057)

Ministrul danez al cultelor a explicat singurului episcop catolic din această țară că noua lege nu se referă și la catolici.
http://www.catholicculture.org/news/...?storyid=14584

Are și faptul de a nu fi "religie de stat" avantajele lui...

FlaviusM 12.06.2012 22:02:24

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 452179)
Pentru că(dîn principiu) teocrația ia măsuri(decizii) în folosul mântuirii tuturor sufletelor, nu în favoarea unei majorități formate ad-hoc din frustrații momentului; prin anumite decizii politice luate cu câteva luni înainte de alegeri ”democratice”(al căror adept eu nu sunt) se poate manipula formarea unor nemulțumiri sociale al căror răspuns ”democratic”(adică prostesc, manipulat) se obține în alegeri.

Cum definiti stiintific si cum dovediti existenta "mantuirii" si a "sufletelor"? E obligatoriu sa faceti asta daca vreti un regim teocratic.
In plus, inteleg din ce spuneti ca nu sunteti de acord cu sistemul democratic parlamentar. Ce propuneti in schimb? Conducerea tarii de catre sinodul si patriarhul BOR?
Din moment ce doriti un stat teocratic, presupun ca respingeti libertatea religiei. Ce alte drepturi de azi ati mai dori sa fie restranse (daca e cazul); din ce spuneti pare logic ca nu sunteti de acord cu dreptul la vot, cel putin?

Mihnea Dragomir 12.06.2012 22:39:59

Citat:

În prealabil postat de FlaviusM (Post 452402)
din ce spuneti pare logic ca nu sunteti de acord cu dreptul la vot, cel putin?

Atenție ! Statul teocratic nu exclude dreptul la vot. Exemplul cel mai cunoscut de stat teocratic de azi este Iranul. Or, în Iran se votează și există alternanță la putere. Liderul opoziției din Iran-ul de azi, care dă tare în Ahmaddin-Najjad, a fost ministru sub guvernarea trecută. Partidele din Iran sunt în concurență, tema luptei politice fiind "cine interpretează partitura dată". Cam ca în Europa. Tot cam ca în Europa, cei care susțin că nu doresc o altă interpretare a aceleiași partituri compuse (de ulemale în Iran, de puternicii Bruxelles-ului la noi) se cheamă "jucători anti-sistem" și sunt ostracizați, având șanse foarte mici să câștige vreodată în lupta politică.

ioanna 12.06.2012 22:41:19

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 452086)
Da, asta scrie in stire. Avem in fata dovada cea mai clara a ceea ce se ascunde in spatele luptei pentru drepturile minoritatilor sexuale.

Dar n-am inteles cum poate sa oblige statul o biserica sa dea binecuvantare (nu sa cunune, atentie!) pentru un cuplu homosexual si in acelasi timp sa garanteze prin constitutie libertatea de gandire si convingere? Cum sa-ti spuna statul: cuplul gay are dreptul de a primi binecuvantarea bisericii, omitand Biblia si credinta bisericii? Sa le dea statul binecuvantare.

Under the law, individual priests can refuse to carry out the ceremony, but the local bishop must arrange a replacement for their church.The far-Right Danish People's Party mounted a strong campaign against the new law, which nonetheless passed with the support of 85 of the country's 111.

Si mai am o nelamurire, oare la danezi, se face doar ceremonia la biserica iar apoi se semneaza in registrul civil, tot in biserica, cum e in Anglia? Nu stiu ce se intampla cu biserica luterana din Danemarca, dar e trist.

FlaviusM 12.06.2012 22:55:33

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 452414)
Atenție ! Statul teocratic nu exclude dreptul la vot. Exemplul cel mai cunoscut de stat teocratic de azi este Iranul. Or, în Iran se votează și există alternanță la putere. Liderul opoziției din Iran-ul de azi, care dă tare în Ahmaddin-Najjad, a fost ministru sub guvernarea trecută. Partidele din Iran sunt în concurență, tema luptei politice fiind "cine interpretează partitura dată". Cam ca în Europa. Tot cam ca în Europa, cei care susțin că nu doresc o altă interpretare a aceleiași partituri compuse (de ulemale în Iran, de puternicii Bruxelles-ului la noi) se cheamă "jucători anti-sistem" și sunt ostracizați, având șanse foarte mici să câștige vreodată în lupta politică.

Stiu. Eu am gresit pentru ca m-am exprimat incorect si incomplet cand am pus intrebarea. Ma refeream la faptul ca Demetrius nu pare sa fie de acord cu dreptul de vot asa cum exista el azi in Romania (cel putin mie asa mi se pare din ce a scris).

iuliu46 12.06.2012 22:58:10

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 452416)
Dar n-am inteles cum poate sa oblige statul o biserica sa dea binecuvantare (nu sa cunune, atentie!) pentru un cuplu homosexual si in acelasi timp sa garanteze prin constitutie libertatea de gandire si convingere? Cum sa-ti spuna statul: cuplul gay are dreptul de a primi binecuvantarea bisericii, omitand Biblia si credinta bisericii? Sa le dea statul binecuvantare.

Under the law, individual priests can refuse to carry out the ceremony, but the local bishop must arrange a replacement for their church.The far-Right Danish People's Party mounted a strong campaign against the new law, which nonetheless passed with the support of 85 of the country's 111.

Si mai am o nelamurire, oare la danezi, se face doar ceremonia la biserica iar apoi se semneaza in registrul civil, tot in biserica, cum e in Anglia? Nu stiu ce se intampla cu biserica luterana din Danemarca, dar e trist.

Sa uneasca un cuplu in fata lui Dumnezeu, exact cum se intampla si la noi. Ce inseamna "sa dea binecuvantare" ?

Ce ai subliniat tu in articol este dreptul preotului de a refuza sa-i cunune dar biserica nu are acest drept.Episcopul trebuie sa desemneze alt preot pentru ceremonie.Nu ma intreba cum de se poate sa fortezi biserica sa faca asta dar uite ca se poate.

ioanna 12.06.2012 22:59:24

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 452421)
Nu ma intreba cum de se poate sa fortezi biserica sa faca asta dar uite ca se poate.

Inteleg ca legea e din ciclul "parlamentarii spun lucruri traznite", dar oare chiar se aplica? Apoi nu inteleg cuplul homosexual, care si-ar dori cununie religioasa? Daca sunt oameni credinciosi, atunci stiu ca pacatuiesc si nu vor putea sa se cunune in fata lui Dumnezeu, macar nu se razvratesc impotriva lui facand ceva ce stiu ca e interzis, se vor casatori doar civil, iar daca nu-s credinciosi, inseamna ca nu-i intereseaza mariajul religios. Pentru cine e legea asta?!

iuliu46 12.06.2012 23:07:13

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 452422)
Inteleg ca legea e din ciclul "parlamentarii spun lucruri traznite", dar oare chiar se aplica?

Dar ce ti se pare ca noi vom scapa ? Tu nu intelegi ca adevarul la ora actuala inseamna ( in cel mai fericit caz ) ceea ce majoritatea decide ? Ca asta va fi lupta si la noi ? Intai se vor impune drepturile civile dupa care se va spune ca neacceptarea lor de catre biserica este discriminare ? Ca in caz contrar se vor cere daune uriase ?
Cum sa nu se aplice daca in Danemarca deja exista o majoritate care gandeste asa ?

iuliu46 12.06.2012 23:09:41

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 452422)
Apoi nu inteleg cuplul homosexual, care si-ar dori cununie religioasa? Daca sunt oameni credinciosi, atunci stiu ca pacatuiesc si nu vor putea sa se cunune in fata lui Dumnezeu, macar nu se razvratesc impotriva lui facand ceva ce stiu ca e interzis, se vor casatori doar civil, iar daca nu-s credinciosi, inseamna ca nu-i intereseaza mariajul religios. Pentru cine e legea asta?!

Doamne ce greu e de inteles. :2:
Nu-i intereseaza pe ei casatoria religioasa ci vor sa-ti distruga tie spatiul sacru si credinta.Legea nu e facuta pentru ei ci impotriva oamenilor religiosi.

Theodor_de_Mopsuestia 14.06.2012 12:28:46

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 452118)
Cred că greșești când te pronunți(la plural) în numele opiniei publice.
Cine crezi că ”nu vrem” să ajungem un stat teocratic și de ce?

Perfect de acord, domnule Demetrius!
Democratia e doar o capcana a Fratiei Intunericului...

Theodor_de_Mopsuestia 14.06.2012 12:33:28

Sper sa nu fiu inteles gresit...

...dar hai sa gandim macar o data, nu in litera, ci in duh, cand vine vorba de nebunia acestei lumi, sa gandim, cum zic chiar dusmanii nostri eurodemonocratii, "pragmatic" : homosexualii "buni" nu sunt decat cei reintorsi la normalitatea data de Dumnezeu, sau sa fim sinceri, morti.
Fiinta umana, in ansamblu, nu "stie" decat de frica, sau pofta, sau puterea exemplului. Chestia cu "pofta" o folosesc dusmanii. Noi trebuie sa le imbinam pe ultima cu prima.

Theodor_de_Mopsuestia 14.06.2012 12:37:05

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 452424)
Dar ce ti se pare ca noi vom scapa ? Tu nu intelegi ca adevarul la ora actuala inseamna ( in cel mai fericit caz ) ceea ce majoritatea decide ? Ca asta va fi lupta si la noi ? Intai se vor impune drepturile civile dupa care se va spune ca neacceptarea lor de catre biserica este discriminare ? Ca in caz contrar se vor cere daune uriase ?
Cum sa nu se aplice daca in Danemarca deja exista o majoritate care gandeste asa ?

Rasa spalacita, ce vrei...nu cred in predestinare in mod simplist, dar chiar exista rase/popoare care au ridicat in mare majoritate, si de multa vreme, pumnul spre cer: anglo-saxonii, si "spalacitii", germanicii in genere. Repet, e un sfant ortodox, care are o exprimare splendida impotriva "mintii nemtesti". Cata dreptate are!... Nu mai stiu cum il cheama...
Pare paradoxal, dar Iranul e chiar un ultim refugiu al normalitatii, la scara globala... Ce pacat ca ai sai conducatori au miopia politica sa provoace Tara Sfanta: Israelul...
P. S. Ca sa fiu nitel malitios, dar si sa destind nitel atmosfera sumbra, de constientizare a apropierii persecutiei, d epa acest topic: daca as fi vorbitor nativ de engleza, un ghei/o lesbi ar fi, pentru mine, nu "he"/"she", ci "it". Conditia trupesca si emotionala, si nu numai, umana, este defintia, si de "gen", intre altele, (si vorba fratelui Mihnea, nu ma refer acum la "genul gramatical). "Genul" e ceva mult mai subtil si mai amplu decat "sexul"... Deoarece entitatile astea si-au alterat genul cu care au fost nascute, in consecinta au iesit cumva din aria umanitatii, asa cum este ea facuta (si definita!) de Insusi Dumnezeu. Dumnezeu sa ma ierte, dar pentru mine, si (inca multi) altii, alteratii aia nu sunt oameni, ci...clone, some, ghola, golem, papusi vodoo, etc. ceva alienware pe-acolo. Iar cei care ii sustin si dau legi scelerate, sunt pur si simplu demonizati.

Demetrius 14.06.2012 18:54:33

Citat:

În prealabil postat de FlaviusM (Post 452419)
Stiu. Eu am gresit pentru ca m-am exprimat incorect si incomplet cand am pus intrebarea. Ma refeream la faptul ca Demetrius nu pare sa fie de acord cu dreptul de vot asa cum exista el azi in Romania (cel putin mie asa mi se pare din ce a scris).

Nu cu dreptul de vot nu sunt de acord, ci cu obiectivele tot mai deșarte ale democrației.

FlaviusM 14.06.2012 22:48:31

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 452849)
Nu cu dreptul de vot nu sunt de acord, ci cu obiectivele tot mai deșarte ale democrației.

Care sunt dupa parerea dumneavoastra aceste "obiective desarte" ale democratiei?

iuliu46 14.06.2012 23:19:52

Citat:

În prealabil postat de FlaviusM (Post 452876)
Care sunt dupa parerea dumneavoastra aceste "obiective desarte" ale democratiei?

"A democracy is nothing more than mob rule, where fifty-one percent of the people may take away the rights of the other forty-nine." - Thomas Jefferson

"What is democracy? What is democracy?
It got something to do with young men killing each other, Arthur" - Metallica ( One ):1:

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:06:51.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.