![]() |
O initiativa de informare a tinerilor ortodocsi despre pacatul curviei, si multe altele. Doamne Ajuta!
|
Am aflat deja despre ea...fie ca Bunul Dumnezeu sa binecuvanteze tot sufletul doritor de LUMINA, DRAGOSTE, SFINTENIE!
Felicitari Oameni buni! |
Doamne ajuta!
|
Deci sex post-marital se poate ...
|
Citat:
|
Citat:
|
cristian_radut sigur ca "ai voie" daca asta vrei. Pricepi?
Ce n-a priceput Mirean si vad ca le scapa si la altii, este ca Hristos a binecuvantat casnicia nu doar ca pe o "uniune civila" dar si ca viata traita in credinta de cei doi soti. Si prin urmare nu mai discutam de "sex" ci de legatura trupeasca, fireasca de altfel in casnicie. Desigur, bine ar fi daca crestinii nu ar intina aceasta relatie si din acest punct de vedere, adica sa nu ajunga la perversiuni. Deci Mirean cel perspicace, postarea mea anterioara a fost o ironie, dar nu-i bai ca nu te-ai prins. Liviu PS: cristian_radut nu-ti mai bate capul baiete, oricum tu faci cum vrei, nu e nevoie sa te justifici aici. |
cristian_radut, sigur ca se poate, dar daca tot ti-ai pus problema pe un site ortodox, mai bine ti-ar prinde un sfat, decat o ironie.
Uite, majoritatea cartilor lui Danion Vasile te pot lamuri de ce noi crestinii preferam sa asteptam...multe le gasesti on-line pe www.danionvasile.ro Inca una buna: Savatie Bastovoi, "Intre Freud si Hristos" Doamne ajuta! |
Citat:
Am vrut doar raspunsuri d.p.d.v. religios la aceasta situatie. Numai asa pentru cunostintele mele ... sunt casatorit deja. Sunt ortodox, dar as vrea sa aflu cat mai multe despre aceasta religie. Simt ca nu stiu prea multe :| |
Citat:
P.S. corect e "altora", nu "la altii" (cum ai scris tu) ??? Incearca sa renunti la aerele de superioritate. Pe mine nu ma mai deranjeaza prostia agresiva...sunt multi pe acest forum care detin mari cantitati de asemenea "material"... Dar cristian_radut dorea un raspuns "pe bune", asa cum se vede din postarile ulterioare. |
Citat:
|
Citat:
|
Cel mai bine este sa intri pe site si sa citesti...vei vedea!
Este atat de frumos cand cei doi care au decis, cu ajutor de sus, sa intemeieze o familie merg in fata lui Dumnezeu puri...neatinsi de murdaria acestei lumi. Binecuvantarea lor nu poate fi comparata cu nimic omenesc. Lumea s-a schimbat din rau in mai rau continuu, noi, daca dorim sa fim cu adevarat crestini trebuie sa privim la Mantuitorul nostru si sa ne intrebam; Oare EL, in locul meu cum ar fi procedat? Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii! |
cristian_radut
mai multe detalii? |
intr-o era ca aceasta trebuia mai mult decat o campanie de genu. Asa ceva nu mergea nici inainte de 89!!!
|
Citat:
|
ma bucur foarte mult ca s-a initiat aceasta campanie dar cred ca ar trebui lucrat mai mult la ea si la felul in care i se face reclama.acele bannere nu sunt suficient de expresive.
|
este foarte bine ca s-a infiintat aceasta campanie ... VA MULTUMESC ENORM pentru ca m-ati ajutat - am fost la un pas sa fac o prostie ... va multumesc ca mi-ati deschis ochii ... DUMNEZEU SA NE AJUTE PE TOTI!!!
|
pana la urma a avut vreun efect in masa campania asta?
|
Citat:
|
Stim cred ca toti despre sexul inainte de casatorie...dar...vrei sa-mi spuneti ca exista aici persoane care nu fac asta?...sau care nu au facut asta?..
nu stiu ce sa zic...ma uit putin pe drum, la lume, la tineri?...eu nu stiu ce sa zic..."viata sexuala", sau cum o numesc incepe poate chiar la 12-13 ani, iar aici vorbim de casatorie.... am cunoscut tinere care s-au manifestat la fel "eu nu fac nimic pana la casatorie"..dar dupa cateva argumente ale prietenilor gen "eu te parasesc....bla bla bla" fetele au cedat... si inca o intrebare despre ce fel de sex vorbim?...pentru ca in lumea "libera" in care traim se poarta altfel de raporturi sexuale, fetele afirmand ca ele sunt "neintinate"... nu stiu ce sa zic sincer, eu nu cred ca mai exista puritatea de care vrem sa vorbim...eu sunt baiat, si incerc sa fiu realist nu mai visez la o sotie despre care vrem sa vorbim... in fine, o campanie e foarte buna..dar daca parintele nu-si educa odorul si odorul e educat de filme si internet atunci nu avem la ce sa ne asteptam..si apoi, daca in familie copilul vede ca e foarte bine si inainte de casatorie, daca parintii au facut asta..sau daca ...in fine....in lumea in care traim nu stiu daca mai exista ceea ce vrem sa discutam crestinesc.... dar poate ma insel, nu ar fi prima data si primul aspect..si ar fi foarte bine sa ma insel... numai bine.... |
" Stim cred, cu toti despre sexul inainte de casatorie...dar...vreti sa-mi spuneti ca exista aici persoane"
|
Citat:
|
Cunosc o persoana care inainte de casatorie era crestina doar cu numele. N-am mai intrebat-o ce a facut inainte de casatorie. Devenind buna crestina, si-a educat frumos cei doi copii, i-a invatat sa posteasca si sa se roage. Unul dintre ei a ascultat-o, altul a trait in pacat cu prietena lui patru ani si apoi s-a casatorit cu ea. Vreau sa va spun ca acela care s-a dus curat in fata altarului se afla si astazi impreuna cu sotia sa. Au un copil minunat. Pe celalalt l-a parasit nevasta dupa cateva luni de la casatorie. A plecat in alta tara si nu s-a mai intors. Acum si acela se roaga, de nevoie.
|
Nu este o regula sa se desparta daca au stat impreuna.
Preotul recomanda inainte de casatorie pt.cei care au convietuit fara cununie spovedanie curata. Acum a devenit o exceptie ca tinerii sa nu stea impreuna inainte de casatorie. |
Citat:
si chiar si asa... daca persoana iubita se potriveste la caracter cu tine si va potriviti de minune si pe alte planuri, dar singura piedica este nepotrivirea sexuala, atunci ai renunta la ea? ai pune trupul inaintea sufletului? |
Sunt de acord cu ispita .... parerea mea e ca daca esti nemultumit de ea sexual e foarte probabil ca aceasta casatorie sa fie facuta numai cu scopu asta sexual... din punctu tau de vedere. Nepotrivirea sexuala e cea mai mare prostie care am auzit-o. Intre doi oameni care se iubesc sexul nu e primul lucru important.
|
Citat:
|
Citat:
|
Traiesc intr-un orasel si-mi pare rau sa spun dar nu cunosc decat un prieten care nu a trait in concubinaj si el e protestant...cunosc insa concubinaj, cunosc fete sub 14 ani care intretin relatii sexuale..lumea in care traim nu e chiar asa cum vor crestinii practicanti, m-ati terminat cu afirmatia asta...Dumnezeu sa ma ierte si voi sa ma iertati dar nu pot sa inteleg aceasta afirmatie "crestin practicant..." si mi se rupe sufletul cand vad ca oameni precum Laura Andresan apare la televizor si indruma minti si oameni care poate-L cunosc pe Dumnezeu nu zic nimic, fie ca nu vor, fie ca nu pot.....in fine, nu vreau sa continui acest subiect, pentru ca m-a scarbit demult acest mod de viata...si apoi chiar si afirmatia ta alexandra contine 2 cuvinte care-ti exprima micul procent de nesiguranta "majoritatea" si "nu cred" ...in fine....
|
Citat:
|
Totusi, aceasta-i realitatea. Alexandra, a scos un adevar din gura ei. Crestini ne consideram aici in asta tara majoritatea, dar cei ce pun in practica morala si invataturile crestine, procentul este alarmant de mic. Asa ca Stefane, nu o lua ca un amuzament, adevarul grait de Alexandra.
|
cand a spus crestin practicant s-a referit la aceia carora le pasa de Dumnezeu si se straduiesc sa-I urmeze invatatura...
altii sunt crestini doar cu numele si in cot ii doare ca au fost botezati in ortodoxie.. de cazut, multi cad... important este ca fiecare sa se ridice si sa nu repete isprava |
Citat:
|
Citat:
|
asa e, diana... dar, ca sa-l parafrazez pe seminaristul: "ce ne pasa noua, ei vor da seama!"
|
Citat:
|
Citat:
|
Nici mandria nu-i buna Stefane, dar nici egoismul nu-i sanatos.
|
Mai bine sa tac din gura, ca atunci cand vorbesti despre credinta altora, esti tentat sa judeci sau sa clevetesti; asa ca mai bine stau in banca mea si sa-mi vad de pacatele mele, decat sa enervez pe altii cu paria mea invechita :)
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:00:40. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.