Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   am o soacra poama acra (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15209)

patricia2006 11.07.2012 16:20:57

am o soacra poama acra

doamne ce soacra am.....nu i pasa deloc de mine si de prob pe care am avut-o....ma pune sa fac treaba si ea se menajeaza de nu iti vine sa crezi....azi i sa pus pata ca nu am ajutat-o sa care graul....sa stau eu in soare.......acu nu mai vb cu mine si mi-a facut niste reprosuri........fetele ei le menajeaza,eu sa fac in gradina si ea sa dea productia la fete.NU O MAI SUPORT...SA MA IERTE DUMNEZEU.....

Simply_me 11.07.2012 16:36:50

Roaga-te mult pentru soacra ta si eu am avut probleme cu a mea si m-a invatat un preot sa spun asa: ”pune Doamne dragoste in inima soacrei mele pentru mine si in inima mea pune dragoste pentru ea”. AMIN!

patricia2006 11.07.2012 16:44:50

ms de sfat.......si ti-a ajutat aceasta rugaciune?cred ca a mea e mai rea...............

ovidiu b. 11.07.2012 16:52:12

Orice ți-aș spune nu cred că ai fi de acord cu mine...așa că nu pot spune decât Dumnezeu să te miluiască și să te lumineze. Maica Domnului să te ocrotească și să te ajute.

patricia2006 11.07.2012 16:55:17

haide ovidiu......spune.poate ca te cred si voi invata ceva din greselile mele.....

Mosh-Neagu 11.07.2012 17:09:48

Citat:

În prealabil postat de patricia2006 (Post 458043)
doamne ce soacra am.....nu i pasa deloc de mine si de prob pe care am avut-o....ma pune sa fac treaba si ea se menajeaza de nu iti vine sa crezi....azi i sa pus pata ca nu am ajutat-o sa care graul....sa stau eu in soare.......acu nu mai vb cu mine si mi-a facut niste reprosuri........fetele ei le menajeaza,eu sa fac in gradina si ea sa dea productia la fete.NU O MAI SUPORT...SA MA IERTE DUMNEZEU.....

Din pacate, pentru aproape fiecare dintre noi, este vizibil ce vrea Dumnezeu de la tine. Numai pentru tine, nu. Te simti umilita, expluatata, jignita, marginalizata, unde? Intr-o lume in care legal "tu nu existi". Daca vreodata asa-zis-a ta soacra, te-o fi placut, cu bune si rele, dupa 6 ani ma tem ca si-a consolidat influenta catre "baiatul mamai" si nu-i exclus sa aiba un dinte impotriva ta, fapt pentru care tu ramai mereu "dincolo". Ce fel de mama accepta pentru copilul ei sa traiasca atata timp necununat, e un mare semn de intrebare.
Cred ca un singur lucru trebuie sa faci tu, in fiecare clipa a luciditatii tale: sa spui mereu "Doamne, incotro ma indrept? Stiu ca merit toate necazurile care mi le dai si NU mai cartesc pentru nimic, dar trimite-ne ajutorul Tau, cum crezi tu ca e mai bine!" Acest: "NU O MAI SUPORT", te trimite in bratele deznadejdii si chiar sa nu te astepti sa te mei si ierte. Fiindca nici tu nu ierti.

RalucaG 11.07.2012 17:50:10

Re:

Patricia, multumeste lui Dumnezeu ca soacra ta nu e bolnava grav. Inchipuie-ti ca, in loc sa induri niste vorbe urate (sau mesaje subversive ;)) ar fi trebuit sa o ingrijesti zilnic, sa ii dai de mancare, sa o speli, sa stai cu ea pentru orice mica nevoie are un om bolnav grav. Las-o asa, plina de vitalitate si de nervi! Eventual spune si tu: da, mama soacra, ai toata dreptatea din lume! Dupa care pui nodul de la basma pe dreapta si te duci si tu sa dormi, ca ti-o fi ajuns pe ziua respectiva.

patricia2006 11.07.2012 17:52:29

deci..........sunt casatorita civil......dar religios nu.......soacra mea vrea sa facem cununia religioasa......dar pur si simplu nimeni nu il poate convinge pe sotul meu......dat fiind ca am avut cancer,cu fetita am fost mereu in spital find mai sensibila el nu se simte pregatit,,,,,e terminat psihic numai la gandul ca ma putea pierde si va ramane fetita fara mama.....poate ca nu inteleg eu,sau sunt:oarba:...dar ..........in fine fiecare cu parea lui..ms de sfaturi

Simply_me 11.07.2012 19:15:21

Citat:

În prealabil postat de patricia2006 (Post 458048)
ms de sfat.......si ti-a ajutat aceasta rugaciune?cred ca a mea e mai rea...............

Daaa pe mine m-a ajutat f mult dar trebuie sa spui de mai multe ori pe zi.

Hartford 11.07.2012 19:18:35

Citat:

În prealabil postat de patricia2006 (Post 458054)
deci..........sunt casatorita civil......dar religios nu.......soacra mea vrea sa facem cununia religioasa......dar pur si simplu nimeni nu il poate convinge pe sotul meu......dat fiind ca am avut cancer,cu fetita am fost mereu in spital find mai sensibila el nu se simte pregatit,,,,,e terminat psihic numai la gandul ca ma putea pierde si va ramane fetita fara mama.....poate ca nu inteleg eu,sau sunt:oarba:...dar ..........in fine fiecare cu parea lui..ms de sfaturi

Eu zic sa te rogi pentru barbatul tau sa-i dea Dumnezeu gindul sa va casatoriti in biserica si atunci poate se va schimba si soacra.

Cornel Urs 11.07.2012 20:28:19

sa va casatoriti religios e cel mai important !

Mihnea Dragomir 11.07.2012 22:19:30

Citat:

În prealabil postat de patricia2006 (Post 458043)

Maica-mea, Dumnezeu să o ierte, a fost de meserie avocată. Adesea îmi spunea: "fiule, statul împreună cu soacra este pâinea noastră, a avocaților !".

Este important nu numai să vă căsătoriți religios, ci și să aplicați învățătura Domnului: "pentru aceasta, VA LĂSA OMUL PE TATĂL SĂU ȘI PE MAMA SA și se va lipi de femeia sa (...)". Îndemnurile Domnului nostru sunt pentru noi, oamenii, ca să ne fie nouă bine. Cine le urmează, va fi fericit nu numai în Cer timp de o eternitate, ci va fi fericit cât va trăi pe pământ. Încercările nu îi ocolesc nici pe cei drepți, dar fericirea seninătății lor este posibilă numai urmând calea lor, care este calea Domnului, pe când orice altă cale duce la tulburarea inimii.

Adrianna 12.07.2012 00:47:38

Eu nu inteleg de ce soacra e suparata pe nora pentru ca nu vrea sa se insoare religios fiul, in loc sa fie suparata pe fiu?

Ekaterina 12.07.2012 01:39:16

Citat:

În prealabil postat de Adrianna (Post 458110)
Eu nu inteleg de ce soacra e suparata pe nora pentru ca nu vrea sa se insoare religios fiul, in loc sa fie suparata pe fiu?

Pentru ca nora este vinovata pentru tot ce este rau :) cum ar putea sa fie suparata pe fiul ei, acesta stie ce face si daca amana are motivele lui, cu siguranta nora nu este in regula, are ea ceva ce nu-i convine lui, stie el mai bine, ea e de vina :) Nu o luati ca o parere personala, este doar modul in care am vazut ca inteleg situatia soacrele.

Draga Patricia, asa cum a scris si domnul Dragomir, singura solutie este sa va separati, altfel...nu e de bine. Dar cum situatia in tara noastra este extrem de delicata, cred ca faceti parte din multele familii tinere care nu au posibilitatea sa aiba casa lor, iar chiria iti ia si pielea de pe tine...aproape ca nu poate fi luata in calcul. Este tare greu, mai mult de atat nu sunt in masura sa mai adaug.

patricia2006 12.07.2012 06:24:04

deci oameni buni..........nu ca nu vrea sotul sa faca nunta cu mine inseamna ca are ceva impotriva.altfel nu faceam pe cea civila.....avem casa noastra cu toate necesitatile,avem gradina noastra dar patrea proasta e ca avem in aceeas curte cu soacra....nu are ceva special cu mine soacra doar ca e mai egoista si vrea sa fac eu ceea ce imi spune ea....daca ii faci tot anul tot ceea ce spune si nu vrei odata,poate de oboseala poate nu vrei,poate nu e corect tu sa faci prea mult si ea deloc,poate te-ai saturat........gata sa stricat jucaria si incepe....i se pune pata si....mai departe stiti cam fiecare ce se intampla.........deci cam asta e......

Adrianna 12.07.2012 06:53:18

Si nu este chip sa fie educata ca nu-i drept ceea ce face si intr-o zi va da socoteala Celui care este mai presus de ea?

patricia2006 12.07.2012 07:30:10

ce adriana....ca ea nu e nimeni....ne-a si spus ca ea este....."necuratul"in curte......totul se face dupa cum vrea ea.......asa sa exprimat.sa ma scuzati.......deci....nu ai cu cine sa te intelegi...

DragosP 12.07.2012 08:31:55

Și de ce nu plecați de acolo?

patricia2006 12.07.2012 08:54:20

sa plecam?????pai daca ne-am facut casa cu etaj cu tot topt ce trebuie.....aici ne-am bagat tot timplul si agoniseala,cum sa pklecam?tu ai pleca?

CelMandru 12.07.2012 09:10:54

"A spus avva Antonie: am văzut toate mrejele vrăjmașului întinse pe pământ, și am suspinat zicând: cine o să treacă printre ele? Și am auzit o voce care zicea: smerenia." (Despre avva Antonie, Patericul Egiptean)

Simply_me 12.07.2012 09:24:36

Dragi mamici care aveti baieti, v-ati gandit vreodata cum o sa fiti... soacre...? eu da si mi-am facut in minte tot felul de scenarii ca nu o sa fiu ca soacra mea etc..etc..

patricia2006 12.07.2012 09:35:01

f bn simply.............

DragosP 12.07.2012 10:46:01

Citat:

În prealabil postat de patricia2006 (Post 458138)
sa plecam?????pai daca ne-am facut casa cu etaj cu tot topt ce trebuie.....aici ne-am bagat tot timplul si agoniseala,cum sa pklecam?tu ai pleca?

Atunci ce caută ea acolo? :39:

patricia2006 12.07.2012 10:49:27

pai......avem o curte la comun.....noi avem casa pe o parte ea are casa pe cealalta parete...........deci nu ne putem separa..totul este la comun.mai putin casele si gradinile.....numai ca ea vrea sa prestez munca si in folosul ei.de parca nu imi ajunge ce fac eu........:)

DragosP 12.07.2012 10:59:37

Nu e important ce vrea dânsa, e important ce vrei tu și soțul tău. Mă rog, soțul tău "civil".
Dumnezeu să te ajute, cu sănătate-n primul rând și cu suflet curat tuturor implicați.

patricia2006 12.07.2012 11:02:39

ms frumos dragos.........cel mai important in aceasta prob este ca "sotul"meu imi este alaturi si imi ia partea......dar partea adevarata......ce e drept..

Mosh-Neagu 12.07.2012 11:40:56

Citat:

În prealabil postat de CelMandru (Post 458140)
"A spus avva Antonie: am văzut toate mrejele vrăjmașului întinse pe pământ, și am suspinat zicând: cine o să treacă printre ele? Și am auzit o voce care zicea: smerenia." (Despre avva Antonie, Patericul Egiptean)

Daca fiecare dintre noi am citi cu luare aminte acest mesaj, cred ca pe forum s-ar mai scrie cand si cand cate un gand, si acela cu multa prudenta...

Jamaica 12.07.2012 13:10:23

Citat:

În prealabil postat de Adrianna (Post 458110)

fratele meu locuieste cu prietena, si pentru toate problemele din casa lui, sau pt orice lucru marunt mama da vina pe fata aceea : de ce nu are vasele spalate, de ce e obosit puiutul ei, de ce nu mananca mancare gatita si cumpara de la fast food , etc. mereu am incercat sa o fac sa vada ca neglijenta ii apartine si lui, dar nu vrea sa inteleaga. in mintea lor vinovat nu poate fii niciodata copilul!

stefmir 12.07.2012 14:00:37

O soacra de cosmar

Sfatul meu este sa incerci impreuna cu familia ta sa iesi din "raza de actiuna a soacrei", trebuie sa comunici mai bine cu sotul tau. Ideal ar fi sa puteti sa va mutati cat mai departe daca soacra va pune casnicia in pericol. Eu unul as prefera sa stau cu chirie decat sa locuiesc cu cineva care sa ma saboteze zi de zi. Am fost si eu in situatia ta aproape un an si bunul simt, rabdarea, diplomatia, etc nu au facut decat sa agraveze situatia pentu ca dau senzatia ca esti un om slab si usor de dominat in fata unor astfel de specimene puse tot timpul pe scandal. Eu am actionat radical, i-am spus ca astept din partea ei un minim standard moral si ca nu o sa ne mai vedem decat daca isi schimba comportamentul, chestie de care ma indoiesc, dar oricum am scapat. In prima faza a crezut ca glumim, ca e de moment, ne-a amenintat, a vazut ca nu tine si a incercat sa ne santajeze emotional si alte mizerii, dar cu trecererea anilor a realizat ca nu e o gluma.
La noi a fost mai usor pentu ca sotia gandeste si simte la fel ca mine, nu are nimic din caracterul soacrei, seamana cu tatal ei care a fost un om de toata isprava si care ii port cel mai adanc respect.

Mosh-Neagu 12.07.2012 15:20:04

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 458135)
Și de ce nu plecați de acolo?

Citat:

În prealabil postat de patricia2006 (Post 458138)

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 458155)
Atunci ce caută ea acolo? :39:

Citat:

În prealabil postat de patricia2006 (Post 458158)
pai......avem o curte la comun.....noi avem casa pe o parte ea are casa pe cealalta parete...........deci nu ne putem separa..totul este la comun.mai putin casele si gradinile.....numai ca ea vrea sa prestez munca si in folosul ei.de parca nu imi ajunge ce fac eu........:)

Citat:

În prealabil postat de stefmir (Post 458195)
Sfatul meu este sa incerci impreuna cu familia ta sa iesi din "raza de actiuna a soacrei", trebuie sa comunici mai bine cu sotul tau. Ideal ar fi sa puteti sa va mutati cat mai departe daca soacra va pune casnicia in pericol. Eu unul as prefera sa stau cu chirie decat sa locuiesc cu cineva care sa ma saboteze zi de zi.

Mda. Dupa cate se pare exista doar doua solutii care sa "rezolve" problema: un topor bine ascutit, sau cateva picaturi de cianura...
Oameni buni, fara Dumnezeu nu exista iesire din acest cerc. Cineva trebuie sa cedeze. Daca soacra e dusa rar la biserica, ma tem ca trebuie multa rabdare, diplomatie si blandete din partea nurorii, oricat i-ar fi de greu. Numai rasplatind raului cu bine, o poate imblanzi si rusina. Si-apoi trebuie inteles ca si soacra asta are un rol foarte serios in mantuirea noastra. Daca nu ar fi ea, ar fi un sef rau, sau un sot rau sau rude, sau straini care sa ne faca viata un calvar. Daca ni le da Dumnezeu, asta este numai pentru a intelege si a ne smeri si ar trebui sa-I multumim ca ne ia in seama si nu ne lasa de capu' nostru, asa cum ne zbatem noi din toate puterile...

patricia2006 12.07.2012 16:40:45

[quote=Mosh-Neagu;458223]Mda. Dupa cate se pare exista doar doua solutii care sa "rezolve" problema: un topor bine ascutit, sau cateva picaturi de cianura

DECI NU MAI POT DE RAS.........ESTI TARE...........:))

Hartford 12.07.2012 18:24:49

Citat:

În prealabil postat de stefmir (Post 458195)
Sfatul meu este sa incerci impreuna cu familia ta sa iesi din "raza de actiuna a soacrei", trebuie sa comunici mai bine cu sotul tau. Ideal ar fi sa puteti sa va mutati cat mai departe daca soacra va pune casnicia in pericol. Eu unul as prefera sa stau cu chirie decat sa locuiesc cu cineva care sa ma saboteze zi de zi. Am fost si eu in situatia ta aproape un an si bunul simt, rabdarea, diplomatia, etc nu au facut decat sa agraveze situatia pentu ca dau senzatia ca esti un om slab si usor de dominat in fata unor astfel de specimene puse tot timpul pe scandal. Eu am actionat radical, i-am spus ca astept din partea ei un minim standard moral si ca nu o sa ne mai vedem decat daca isi schimba comportamentul, chestie de care ma indoiesc, dar oricum am scapat. In prima faza a crezut ca glumim, ca e de moment, ne-a amenintat, a vazut ca nu tine si a incercat sa ne santajeze emotional si alte mizerii, dar cu trecererea anilor a realizat ca nu e o gluma.
La noi a fost mai usor pentu ca sotia gandeste si simte la fel ca mine, nu are nimic din caracterul soacrei, seamana cu tatal ei care a fost un om de toata isprava si care ii port cel mai adanc respect.

Felicitari si sa fiti impreuna ani multi fericiti.

Adrianna 12.07.2012 22:43:33

Si nu puteti vinde casa si cumpara o alta casa departe de soacra?

Mosh-Neagu 12.07.2012 23:10:15

Citat:

În prealabil postat de Adrianna (Post 458299)
Si nu puteti vinde casa si cumpara o alta casa departe de soacra?

Buna idee... Sa crape prin inanitie... Oare eutanasierea nu e putin mai blanda? Soacra-soacra, dar e si ea om, nu?
Ce-aveti, fratilor cu biata femeie? Pentru o nimica toata vreti sa vindeti casa, de parca ea ar fi de decor si nici n-ar conta... Sa nu mai vorbim ca in actele de proprietate e imposibil sa nu fie un amanunt extrem de important legat de intretinere si uzufruct... Mai aveti idei dintr-astea?

Adrianna 12.07.2012 23:12:58

Eu am inteles ca fiecare are casa lui si gradina lui, doar curtea este comuna. Deci soacra are o casa, si tinerii alta casa. Nu moare nimeni.

Mosh-Neagu 13.07.2012 00:14:22

Citat:

În prealabil postat de Adrianna (Post 458310)
Eu am inteles ca fiecare are casa lui si gradina lui, doar curtea este comuna. Deci soacra are o casa, si tinerii alta casa. Nu moare nimeni.

Nu te intreb daca tu asa ai proceda fata de mama ta, ci doar atat: daca ai avea un baiat care si-a cerut voia sa-si faca casa in curtea in care ai trait o viata si ti-ai vazut copiii crescand, iar mai apoi, fiindca ai o atitudine usor ostila fata de nora (poate din motive serioase), baiatul tau si-ar vinde casa (nu conteaza cui, poate unor tigani, ca astia platesc mai bine, oricum, unor straini), n-ai muri de inima rea?? Ia gandeste-te putin!

Adrianna 13.07.2012 00:38:07

Nu as muri de inima rea. Nu numai ca parintii mei m-au sfatuit mereu sa nu traiesc cu parintii sau socrii oricat de bine m-as intelege cu ei, dar asa si scrie in Biblie ca omul trebuie sa isi lasa parintii cand se insoara pentru a sta cu nevasta.
Am o sora care a stat un timp cu parintii mei dupa ce s-a maritat, era spatiu destul pentru ea si sotul ei, iar mama mea este foarte de treaba, si cu toate astea pana la urma tinerii au realizat ceea ce Biblia invata asa ca au facut imprumut in banca sa-si cumpere apartamentul propriu. Si desi acum sunt stramtorati financiar si muncesc mai mult in casa pentru ca nu mai este mama care sa le faca pe toate (mancare, curatenie etc.) lor le este mai bine. Si in ciuda sfatului pe care ni l-au dat mereu, nu a fost usor pentru parinti sa-si vada si ultimul copil plecand, le-a parut rau, dar a inteles fiecare ca asa este cel mai sanatos. Biblia stie ce stie...

Yasmina 13.07.2012 06:22:26

Oare de ce femeile sunt atat de agresive unele cu altele?
Povesti cu soacre sunt destule insa acum ies la iveala si povesti diavolesti cu cumnate;stiti ghicitoarea aceasta:cine este cel mai mare dusman al unei femei?O alta femeie!!!!

Am o prietena romanca care s-a casatorit cu un american aici,iar cumnata-sa este foarte dispretuitoare cu ea.Poate ca nu mi-ar fi sarit in ochi rautatea acesteia daca nu as fi auzit urmatoarea poveste:
Prietena mea ii cumpara un mic cadou cumnatei ei,iar cand se intalnesc cumnata ii spune cu zambetul pe buze"multumesc pt cadou,am crezut ca fratele meu mi l-a trimis dar am gasit biletul de la tine si m-am mirat ca fratele meu sa scrie atat de mizerabil in lb. engleza,asa mi-am dat seama ca ai fost tu"!
Dragut,ca intre femei!

Acum,vorba fie intre noi prietena mea stie lb.engleza foarte bine,locuieste aici de mult timp,nici nu se pune problema greselilor gramaticale pt un simplu bilet(as fi crezut daca era vorba despre o lucrare de doctorat).

ovidiu b. 13.07.2012 09:16:22

Citat:

În prealabil postat de patricia2006 (Post 458050)
haide ovidiu......spune.poate ca te cred si voi invata ceva din greselile mele.....

Cel ce are gânduri bune pe toate le le vede bune. Dacă ai avea sănătate duhovniească, le-ai vedea curate și pe cele necurate. Așa cum ai privi fructele, la fel ai privi și gunoiul, pentru că acesta a ajutat să apară fructele.

În concluzie să nu-i privim pe alții mai răi decât noi căci cu cu singuranță în momentul acela am căzut. Toți suntem șubrezi, dar crede că nimeni nu-i mai șubred decât tine. Aproape întotdeauna cei care se plâng de alții ar trebui să se plângă de ei înșiși, căci fiecare e artistul vieții sale și viața pleacă dinlăuntrul nostru, adică din sentimentele, din voința și din cunoștiința noastră.

Yasmina 13.07.2012 10:09:26

Usor cu teoria,greu de pus in practica...
Ovidiu ai citit povestea cu prietena mea?Ea ii face un cadou cumnatei,iar cumnata o jigneste"in gluma"facand-o idioata;in conditiile astea ce poti sa faci?
Sa fii toata viata un idiot/idioata care sa-i iubeasca,sa-i adore pe toti,sa-i trateze bine si sa nu auda cum este batjocorit de cei care se cred o rasa superioara.
Se poate o asa viata?Este posibil?De ce sa stam in mijlocul lor,in calea lor si sa ne intindem pe jos spre a calca mai bine pe noi?
Tot invataturile crestine spun sa nu stam in preajma celor care ne tulbura,ispitesc-iar aceste exemple cu rudele de imprumut vin si intaresc aceste spuse.

De ce sa nu fim mai retrasi,mai distanti cu persoanele cu care nu este nici un chip sa avem relatii interumane??
(mai ales daca acele persoane nu impartasesc aceleasi valori crestinesti si traduc bunavointa si smerenia drept inferioritate individuala).

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:28:19.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.