Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Muzica (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15364)

AGabriela 08.08.2012 13:35:28

Muzica

Poate nu se cuvine sa deschid un asemenea topic, insa ma intereasa cateva pareri dupa care il voi inchide. Ati incadra muzica rock a lui rammstein in randul muzicii sataniste? Da sau nu. Daca aveti argumente cu atat mai bine.
Multumesc frumos

editheraven 08.08.2012 13:47:18

Asa. Pana sa ma intorc cu adevarat la DUmnezeu am fost rocker, metalist, punker, blacker. etc. Prin muzica satanista nu intelegi muzica prin care satan este gloroficat? Prin urmare, daca nu il glorifica pe Dumnezeu este satanista. Ca o face direct sau nu, e un detaliu.

Rammstein in al doilea rand nu canta rock ci industrial metal. Si are versuri foarte murdare, despre canibalism, homosexualitate, avort, zoofilie etc. Da, este o muzica satanista. Dar nu e rock, repet.

le : aceasta este o piesa de pe ultimul lor album.

http://en.affenknecht.com/lyrics/ram...h-translation/

Tu decizi ce versuri are.

Demetrius 08.08.2012 16:21:05

Citat:

În prealabil postat de AGabriela (Post 463941)
Poate nu se cuvine sa deschid un asemenea topic, insa ma intereasa cateva pareri dupa care il voi inchide. Ati incadra muzica rock a lui rammstein in randul muzicii sataniste? Da sau nu. Daca aveti argumente cu atat mai bine.
Multumesc frumos

Între titlul topicului și conținutul pe care l-ai conceput este o diferență prea mare ca să fie trecută cu vederea.

Muzica rock este un ”limbaj” al materiei, al țărânei(trupului), care se opune sufletului.
Oare de ce o mai fi postat și editheraven lincul acela spre o sursă pe care o condamnă(sper)?

editheraven 08.08.2012 16:31:35

Defineste'mi termenul : sursa. Sursa unui continut informatic aflat la o adresa [=link] este un anumit server.
Pe de alta parte raspunsul este : pentru ca a cerut dovezi. Subiect inchis or what?

AGabriela 08.08.2012 21:41:52

Multumesc pentru pareri

Subiectul poate fi inchis. Multumesc inca o data

Flavius_Faust 09.08.2012 23:38:06

Citat:

În prealabil postat de editheraven (Post 463942)
Asa. Pana sa ma intorc cu adevarat la DUmnezeu am fost rocker, metalist, punker, blacker. etc. Prin muzica satanista nu intelegi muzica prin care satan este gloroficat? Prin urmare, daca nu il glorifica pe Dumnezeu este satanista. Ca o face direct sau nu, e un detaliu.

Rammstein in al doilea rand nu canta rock ci industrial metal. Si are versuri foarte murdare, despre canibalism, homosexualitate, avort, zoofilie etc. Da, este o muzica satanista. Dar nu e rock, repet.

le : aceasta este o piesa de pe ultimul lor album.

http://en.affenknecht.com/lyrics/ram...h-translation/

Tu decizi ce versuri are.

"Prin urmare, daca nu il glorifica pe Dumnezeu este satanista."
O idee demna de evul mediu.

editheraven 10.08.2012 07:45:59

Din pacate argumentele te bat. Nu te face de ras.

heaven 10.08.2012 08:33:34

Citat:

În prealabil postat de editheraven (Post 463942)
Prin urmare, daca nu il glorifica pe Dumnezeu este satanista. Ca o face direct sau nu, e un detaliu.

Mie treaba asta cu "satanismul" mi se pare o copilarie,un teribilism adolescentin.Adevaratii satanisti ai lumii nu sunt persoane care asculta muzica rock,oricat de dura ar fi ea.
Ganduri,actiuni,sentimente care sa nu fie in acord sau sa il glorifice pe Dumnezeu gasim la tot pasul in propria noastra viata,chiar si la cei mai dedicati crestini practicati.Asta ne face pe toti sa fim satanisti?
Problema se pune,insa,ca lucrurile cu care venim in contact au fiecare un anumit tip de energie la care ne acordam mai mult sau mai putin constient si care ne poate fi benefica sau dimpotriva,cu reprecursiuni negative in viata noastra.
Si eu am ascultat in urma cu ceva ani Rammstein si chiar imi placea,acum insa,e drept ca nu cunosc limba germana si sincer,in afara de cateva cuvinte care nu ma impresionau prea mult,nu am tinut sa stiu toate versurile,deci nu le cunosteam in detaliu semnificatia.Imi placea cum suna si cam atat.Ascultam si Rob Zombie,mi se parea chiar amuzant....dar si multe altele.
Si in prezent mai ascult rock,cand si cand,insa din categoria mai slow,cel heavy,black sau death l-am lasat in umbra unor timpuri care au fost frumoase,dar in care nu ma mai regasesc in prezent.Si cine stie,poate am devenit si mai sensibila la anumite aspecte,pentru ca daca acum ascult rock putin mai hard,il percep la nivel de energie si emotie intr-un mod negativ,asa ca am preferat sa renunt.

editheraven 10.08.2012 09:00:35

"Ganduri,actiuni,sentimente care sa nu fie in acord sau sa il glorifice pe Dumnezeu gasim la tot pasul in propria noastra viata,chiar si la cei mai dedicati crestini practicati.Asta ne face pe toti sa fim satanisti?"
Cred ca nu ai inteles ideea. O viata dedicata pacatului si poftelor, propagarea ideilor si normelor de aceasta factura in slujba cui de pune? Nu e vb de viata crestinului pt ca un crestin cade dar mereu se ridica. Nu zice Pavel ca "omul dinlauntru se innoieste zilnic".? Nu e vb de asta. Nu te poti compara tu sau pe oricine cu statura medie in societate cu o trupa care are milioane de fani si concerte in toata lumea. Diavolul foloseste mai ales reclama. Si satanismul nu e satanism din punctul de vedere al celor ce il practica ci din punctul de vedere al slujbei in care sunt.

Este muzica dark electro satanista? Psytrance? Eu cred ca asta e amagirea diavolului : o, nu, satanisii sunt cei ce se inchina direct satanei. Daca cineva nu poate sluji la doi stapani, cui slujesc ceilalti? Cred ca am ajuns prea ingaduitori in modernismul nostru cu termenul de "slujitor al raului". Doar fiindca vedem tiganci la televizor care se declara vrajitoare si toti stim ca's doar niste excroace. Ca sunt atatea miscari de copii teribilisti si filme sau desene animate care fac din a te inchina celui rau o joaca care tine de ere demult apuse.

Cybergothul ca gen muzical e satanist sau nu? Doar e muzica electronica. Si e o distinctie clara intre rock si metal. Ca stil de abordare si, muzical, nu pot fi asemanate. Imi amintesc de melodii precum "mother's little helper" de la stones. Sau Mr. Brownman de la GNR, doar 2 melodii care incurajau uzul de droguri. Sau Master and Servant de la Depeche care incuraja practicile bdsm. Muzica care in sine e inofensiva mai ales in acceptiunea zilelor de azi cand : nu e satanism pentru ca nu i se inchina lui satan. Dar cei ce sunt fani unor astfel de trupe sunt oameni dependenti de droguri, betivi, curvari, mincinosi si toata suita. (nu toti. Dar cunosc perfect mediul pt ca de acolo vin)

Pomul dupa roade se cunoaste.

Tartaruga 10.08.2012 09:43:05

Cred ca raspunsul la intrebare il gasiti mai simplu daca o puneti altfel: oamenii credinciosi care se roaga constant lui Dumnezeu si fac cele placute Lui, pot apoi sa asculte astfel de muzica? Puteti sa o ascultati si apoi sa spuneti o rugaciune de multumire lui Dumnezeu sau constiinta va mustra? Si asa veti sti raspunsul.
Nu cred ca toata muzica care nu-l glorifica pe Dumnezeu este satanista, ca altfel nici imnul Romaniei nu l-am mai avea, dar muzica prin care se promoveaza idei anticrestine/necrestinesti vine de la cel rau. Eu am un coleg care asculta astfel de muzica si merge la concerte si biroul ii este plin de postere ale grupurilor preferate. Ca si om i se pot reprosa anumite lucruri ca tuturor, insa are si multe calitati si este in general o persoana agreabila. Face insa des semnul satanei cu mana, si acum am inca doi colegi care ii imita semnul. Pentru ei este o joaca, acest rocker este ateu convins care nu crede nici in diavol, si nici ceilalti nu cred chiar daca nu sunt atei complet. Ceea ce nu imi place la el este faptul ca este capabil sa se distreze de necazul altora, uneori sumbru. Povestea cum la un concert unul a fost batut mar dupa care afla ca si prietena ii fusese violata. Era distrus acela, insa colegul ne povestea totul razand cu pofta desi constientiza gravitatea celor intamplate, povestea ca si cum ar fi fost o scena absurda dintr-un film facut ca si comedie neagra. Atunci am inteles unde este adevaratul pericol al muzicii si filmelor de acest tip: dezumanizeaza, ii face pe oameni sa priveasca realitatea ca si cum ar fi un spectacol si astfel sa rada acolo unde ar trebui sa planga.
Eu ma rog pentru el sa il cunoasca intr-o zi pe Dumnezeu si sunt sigura ca in acea zi va arunca posterele si va inceta incetul cu incetul sa asculte astfel de muzica si sa vada astfel de filme.

editheraven 10.08.2012 09:46:21

Citat:

În prealabil postat de Tartaruga (Post 464367)
Nu cred ca toata muzica care nu-l glorifica pe Dumnezeu este satanista, ca altfel nici imnul Romaniei nu l-am mai avea, dar muzica prin care se promoveaza idei anticrestine vine de la cel rau.

Da, dar muzica de aceasta factura glorifica pacatul. E altceva. :)
In rest sunt total de acord cu ce ai zis.

Citat:

În prealabil postat de Tartaruga
dar muzica prin care se promoveaza idei anticrestine/necrestinesti vine de la cel rau

Ai editat tocmai cand daream reply. Asa este.

Flavius_Faust 14.08.2012 23:51:05

Citat:

În prealabil postat de editheraven (Post 464350)
Din pacate argumentele te bat. Nu te face de ras.

Ma refeream doar la fraza: "Prin urmare, daca nu il glorifica pe Dumnezeu este satanista."
Sa inteleg ca toate prostiile difuzate de catre MTV, UTV, KissFM, s.a. reprezinta muzica satanista? Nu prea aud melodii ce sa-l glorifice pe Dumnezeu.
Raman la ideea ca oricat de bun crestin ai fi trebuie sa-ti pastrezi ratiunea intacta, altfel reinviem inchizitia.

Flavius_Faust 14.08.2012 23:52:40

Citat:

În prealabil postat de editheraven (Post 464371)
Da, dar muzica de aceasta factura glorifica pacatul. E altceva. :)
In rest sunt total de acord cu ce ai zis.

Ai editat tocmai cand daream reply. Asa este.

Iar acum te contrazici. Spui ca doar muzica ce promoveaza pacatul e anticrestina.
P.S.
Extremism + crestinism = lipsa de ratiune = te faci de ras

editheraven 15.08.2012 09:58:02

Citat:

În prealabil postat de Flavius_Faust (Post 465273)
Iar acum te contrazici. Spui ca doar muzica ce promoveaza pacatul e anticrestina.
P.S.
Extremism + crestinism = lipsa de ratiune = te faci de ras

Pretene : a promova pacatul si a'L glorifica pe DUmnezeu sunt 2 chestii care se exclud. Nu ma contrazic. Poate e doar mai greu de inteles.

Crestinismul este extremist in sine. In crestinism nu e cale de mijloc. Incearca sa privesti cu o minte mai deschisa totul. Nu ne vb de inchizitie, de unde ai mai scos'o? Lipsa de ratiune e cand te lasi condus cu turma si accepti tot ce ti se da.

Cornel Urs 15.08.2012 10:02:48

Citat:

În prealabil postat de Flavius_Faust (Post 465272)
Sa inteleg ca toate prostiile difuzate de catre MTV, UTV, KissFM, s.a. reprezinta muzica satanista?

nu este muzica satanista, dar e muzica lumeasca, acum e discutabil in ce masura afecteaza pe crestin, de la caz la caz, de la melodie la melodie.

TunsDiana 15.08.2012 23:34:05

Citat:

În prealabil postat de Flavius_Faust (Post 464307)
"Prin urmare, daca nu il glorifica pe Dumnezeu este satanista."
O idee demna de evul mediu.

Nu scoateti din context si nu rastalmaciti! Va faceti de ras!

TunsDiana 16.08.2012 00:01:33

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 464352)
Problema se pune,insa,ca lucrurile cu care venim in contact au fiecare un anumit tip de energie la care ne acordam mai mult sau mai putin constient si care ne poate fi benefica sau dimpotriva,cu reprecursiuni negative in viata noastra.
Si eu am ascultat in urma cu ceva ani Rammstein si chiar imi placea,acum insa,e drept ca nu cunosc limba germana si sincer,in afara de cateva cuvinte care nu ma impresionau prea mult,nu am tinut sa stiu toate versurile,deci nu le cunosteam in detaliu semnificatia.Imi placea cum suna si cam atat.Ascultam si Rob Zombie,mi se parea chiar amuzant....dar si multe altele.
Si in prezent mai ascult rock,cand si cand,insa din categoria mai slow,cel heavy,black sau death l-am lasat in umbra unor timpuri care au fost frumoase,dar in care nu ma mai regasesc in prezent.Si cine stie,poate am devenit si mai sensibila la anumite aspecte,pentru ca daca acum ascult rock putin mai hard,il percep la nivel de energie si emotie intr-un mod negativ,asa ca am preferat sa renunt.

E mare pacat ca oamenii nu asculta atent versurile formatiilor rock, inteleg ca d-voastra nu cunosteati limba dar mesajul in muzica este esential.

Mesajul are o influenta covarsitoare si asupra muzicii in sine, nu invers. Muzica hard, black, death transmite energie si emotie negativa pentru ca mesajul este negativ.

Cand ascultam muzica rock eram mai mereu suparata, trista, dezamagita chiar depresiva as spune. Toti rockerii din jur erau imbracati in negru, aveau ganduri de suicid, se imbatau etc.
Aveau ca idoli niste cantareti sau formatii formate din oameni, oamenii normali ce transmiteau mesaje negative, oameni pe care ii transformau in idoli pt. ca puneau postere cu ei pe pereti si le purtau fetele pe tricouri, ii imitau in actiuni si in filosofia de viata, in comportment.

De indata ce am renuntat la muzica rock si m-am intors la Dumnezeu mi-am dat seama ca in loc sa cred in Dumnezeu si sa ma inchin lui, sa urmez calea Lui, credeam si urmam niste idoli ce ma faceau sa fiu trista, disperata si pe o cale gresita.
Acum sunt mult mai bucuroasa ca l-am gasit pe Dumnezeu si stiu ca orice s-ar intampla nu trebuie sa disper, nu trebuie sa fiu trista, pentru ca El e alaturi de mine.

M-as bucura daca lumea ar renunta sa isi faca idoli din aceste formatii, de fapt, idoli in general, ce raspandesc mesaje negative, sataniste si daca toata lumea s-ar intoarce la El.

Slava Domnului! Amin

Suzana 16.08.2012 09:31:41

Citat:

În prealabil postat de TunsDiana (Post 465392)
E mare pacat ca oamenii nu asculta atent versurile formatiilor rock, inteleg ca d-voastra nu cunosteati limba dar mesajul in muzica este esential.

Mesajul are o influenta covarsitoare si asupra muzicii in sine, nu invers. Muzica hard, black, death transmite energie si emotie negativa pentru ca mesajul este negativ.

Cand ascultam muzica rock eram mai mereu suparata, trista, dezamagita chiar depresiva as spune. Toti rockerii din jur erau imbracati in negru, aveau ganduri de suicid, se imbatau etc.

nu poti pune semnul egalitatii intre rock-ul clasic si acele stiluri pe care tu le ascultai, death si black, care sunt sataniste.

TunsDiana 16.08.2012 10:54:42

Citat:

În prealabil postat de Suzana (Post 465429)
nu poti pune semnul egalitatii intre rock-ul clasic si acele stiluri pe care tu le ascultai, death si black, care sunt sataniste.

Depinde ce intelegeti prin rock clasic, mai bine zis la ce ne raportam. Eu nu ascultam black si death in mod special, cei din jurul meu o faceau, dar ma influenta si pe mine la modul negativ.

editheraven 16.08.2012 17:35:02

Citat:

În prealabil postat de Suzana (Post 465429)

Depinde. Ma gandesc la the doors, la ce versuri aveau. Mascat sau nu, acelasi lucru slujeau si ei.

Tomita 16.08.2012 19:28:52

Citat:

În prealabil postat de AGabriela (Post 463941)
Ati incadra muzica rock a lui rammstein in randul muzicii sataniste? Da sau nu. Daca aveti argumente cu atat mai bine.

Parerea mea este ca da: partial datorita mesajului, partial liniei melodice care are un ritm incitant, cu scopul de a promova distractia/sa ne simtim bine si care naste in noi pofte poate nu pe deplin constientizate...favorizeaza pacatul.
Cert este ca nu ne place sa renuntam la o anumita muzica si cauta justificari ca nu este rea.
Ieri am observat, dupa ce am ascultat niste hit-uri la televizor (eee, era sarbatoare si asa era modul meu de a sarbatori)...in timpul unei conversatii telefonice am folosit de 2 ori jocuri de cuvinte cu posibil subinteles de alta natura...si nici nu m-am straduit sa provoc pe cineva...mi-au venit in cap pentru ca aveam dispozitia...o dispozitie nu chiar normala ci alterata de mesajele/ritmurile ascultate.

Tomita 16.08.2012 19:35:03

Citat:

În prealabil postat de Tartaruga (Post 464367)
Ceea ce nu imi place la el este faptul ca este capabil sa se distreze de necazul altora, uneori sumbru. Povestea cum la un concert unul a fost batut mar dupa care afla ca si prietena ii fusese violata. Era distrus acela, insa colegul ne povestea totul razand cu pofta desi constientiza gravitatea celor intamplate, povestea ca si cum ar fi fost o scena absurda dintr-un film facut ca si comedie neagra. Atunci am inteles unde este adevaratul pericol al muzicii si filmelor de acest tip: dezumanizeaza, ii face pe oameni sa priveasca realitatea ca si cum ar fi un spectacol si astfel sa rada acolo unde ar trebui sa planga.

Poate nu ai inteles bine cum a perceput el lucrurile...faptul ca cineva face haz de necaz nu inseamna ca este dezumanizat...poate fi si o maniera de a prezenta situatia fara a fi afectat/o face pe viteazul.
Mi se intampla si mie de multe ori chestia asta, nu-mi place sa plang la niciun fel de necaz si nici nu compatimesc pe cineva (asa a vrut Dumnezeu...stie El de ce)...asa ca uneori incerc sa destind situatia cu o gluma (de multe ori nepotrivita) dar care ma ajuta nervos in conditii de stres.
O facea si el pe interesantul si pe comentatorul dar eu cred ca l-a durut cazul prezentat..parerea mea (se poate si sa ma insel).

Laura19 16.08.2012 22:10:22

Ce face rock-ul/metal-ul muzica satanista? Versurile sau instrumentalul? Eu zic ca in primul si primul rand versurile. Mai sunt cateva formatii,nu prea cunoscute, care au cateva melodii ok, desi canta rock/metal. Putine ce-i drept.

Multi oameni considera ca doar metalul si rockul sunt muzica satanista. Ori nu e chiar asa. Si muzica pop,rap,jazz,pop-rock,electronica,club poate fi satanista. Sunt cantarete de muzica pop, gen lady Gaga-care are concert azi in romania- Rihanna,Byonce etc. care ofera in muzica lor si in videoclipurile lor un mesaj anti-crestin, satanic. Pei Gaga se impraca ca un drac, cu coarne,cu copite, are melodii gen Judas,Born this way care promoveaza homosexualitatea,satanistmul etc. Desi multi zic ca e doar de show sau ca e exagerare, caci nu zic in mod direct sa te inchini lui Satan, dau acelas mesaj ca si muzica rock/metal, doar ca prin alte versuri si alt ritm. Michael Jackson-inainte sa plece de la Sony si sa incerce sa iasa din industrie- avea melodii tare ciudate, aparent frumoase, dar cu mesaj anti-crestin.

Si eu am ascultat metal din cls a7a pana prin cls a11a. Desi, spre deosebire de prietenii mei, nu am negat existenta Lui Dumnezeu si nu L-am batjocurit, am facut-o indirect, facand parte din acel anturaj. Acel salut cu mana al satanistilor il foloseam fara sa stiu defap ce sa inseamna cu adv. Este foarte usor sa fi atras de aceste anturaje, mai ales daca nu ai un suport acasa.
In prezent ascult si muzica lumeasca, insa sunt f.atenta la ce selectez. Imi plac cateva melodii de la Iris, de la Pheonix (in umbra URSS,andri popa,fata verde,timisoara),Cargo-cu vechiul solist(1989,Mama,Vlad Tepes),Trooper (Sfarsit fara de sfarsit,Tepes),Prodigy(Real Power is People),Gamma Ray (I want out,Destroy Tyranny,Rich and Famous etc.),Nirvana(Lake of Fire) Focul Viu,cantece populare/patriotice etc. Daca ascult ceva gresit sper sa imi dau seama la timp.

Acum, si muzica clasica poate fi impartita in categorii. De ex., Mozart a fost mason-e drept, a vrut sa iasa sau a iesit, a compus piese impotriva lor, dar a fost mason o bucata buna de timp cand a compus piesele lui faimoase. Si multa lume il iubeste.

Cateva melodii care imi plac:
Sonata Arctica- Sing in Silence w/ Lyrics

Sonata Arctica - Mary Lou (Acustic version- Lyrics)

I Have a Right - Sonata Arctica (lyrics video)

Cine doreste poate sa urmareasca acest documentar despre industria muzicala: The Music Industry Exposed [Full Length]

(+ Ritual Abuse, MKUltra & Gangstalking )

Cornel Urs 17.08.2012 11:30:04

Citat:

În prealabil postat de TunsDiana (Post 465392)
Toti rockerii din jur erau imbracati in negru, aveau ganduri de suicid, se imbatau etc.

in ce medii te-ai mai invartit, TunsDiana ! :39:

Cornel Urs 17.08.2012 11:31:59

Citat:

În prealabil postat de Laura19 (Post 465510)
Si muzica pop,rap,jazz,pop-rock,electronica,club poate fi satanista.

Jazz satanist? exagerezi cumplit.

TunsDiana 17.08.2012 16:46:03

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 465576)
in ce medii te-ai mai invartit, TunsDiana ! :39:

Asa e! Studentii rockeri de la facultate!

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:55:38.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.