Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Reguli generale de utilizare a forumului (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=502)
-   -   Folosirea optima a functiilor forumului (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15521)

tabitha 12.09.2012 05:43:44

Folosirea optima a functiilor forumului

Între altele, eu folosesc des funcția "Cine a postat?" pe un anume topic.

Adică dau click pe numărul postarilor (care apare în paginația subforumului - adică acolo unde titlul apare în stânga, apoi nr postărilor, și apoi ultima postare...), și îmi apare într-o fereastră o listă cu toți cei care au postat, în ordine descrescătoare. Acolo, dând click pe numărul care apare în dreptul fiecărui username se pot vedea toate postările respectivului pe topicul nominalizat.

Voi ce alte funcții folosiți mai des? :57:

AlinB 12.09.2012 09:02:26

http://www.crestinortodox.ro/forum/search.php?do=getnew

tabitha 12.09.2012 16:25:09

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 470523)

Aha, înțeleg că tu folosești des funcția "Ultimele postari".
În privința asta, mie îmi place să caut acul în carul cu fân. Adică e mai interesant să le descopăr eu, ca să zic așa. :D

Simply_me 12.09.2012 18:49:33

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 470523)

La fel si eu :1:

Miha-anca 19.04.2013 18:30:01

Eu folosesc cel mai des functia DELOGARE, si desi ma deloghez si nu am optat pentru a mi se memora parola aleasa, constat ca scriindu-mi ID-ul, apare automat si parola. Oare de ce? Intra cineva cumva si imi citeste mesajele private si uita apoi sa ma delogheze?!? Tare as vrea sa stiu.

DragosP 19.04.2013 18:35:14

E de la browser.
Încercați cu altul și o să vedeți că cel puțin la prima logare n-o să mai apară nimic.

Miha-anca 19.04.2013 23:45:15

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 515819)
E de la browser.
Încercați cu altul și o să vedeți că cel puțin la prima logare n-o să mai apară nimic.

Multumesc, Dragos. Dar ce fel de solutie temporara imi dai, daca cel puțin la prima logare n-o să mai apară nimic? Adica de la a doua logare va aparea din nou? Timp de 7 ani nu s-a intamplat acest lucru si deodata sunt logata incontinuu?!?

Patrie si Credinta 20.04.2013 00:10:52

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 515855)
Multumesc, Dragos. Dar ce fel de solutie temporara imi dai, daca cel puțin la prima logare n-o să mai apară nimic? Adica de la a doua logare va aparea din nou? Timp de 7 ani nu s-a intamplat acest lucru si deodata sunt logata incontinuu?!?

nu ramane logat. doar memoreaza credentialele local, ca sa nu mai trebuiasca introduse manual. Poate fi scot siteul acesta din optiuni, la sectiunea depre parole,sa nu mai faca asta.

Miha-anca 21.04.2013 23:25:49

Citat:

În prealabil postat de Patrie si Credinta (Post 515860)
nu ramane logat. doar memoreaza credentialele local, ca sa nu mai trebuiasca introduse manual. Poate fi scot siteul acesta din optiuni, la sectiunea depre parole,sa nu mai faca asta.

De ce le memoreaza, daca eu am optat pentru NU,SA NU MEMOREZE?!?

DragosP 22.04.2013 06:39:45

E vorba de 2 setări:
1. Cea prin cookies, aia cu ’bifa’ de la forum.
2. De la browser. Majoritatea o fac: firefox, chrome sigur o fac.
N-au legătură între ele cele două memorări. Și după cum zici că face, e de la browser.

maria-15 22.04.2013 07:56:16

eu obisnuiesc sa caut toate mesajele unui anumit user (de ex. citesc mai multe mesaje de-ale lui,imi place cum scrie,si atunci ii caut toate mesajele),din pacate sunt redate doar ultimele 500 de mesaje.si daca de exemplu userul respectiv are 1000-2000 mesaje,sunt multe lucruri folositoare pe care nu le pot citi.Oare nu se poate face nimic pt. a gasi toate mesajele?

tabitha 11.07.2013 06:26:50

Citat:

În prealabil postat de maria-15 (Post 516076)
eu obisnuiesc sa caut toate mesajele unui anumit user (de ex. citesc mai multe mesaje de-ale lui,imi place cum scrie,si atunci ii caut toate mesajele),din pacate sunt redate doar ultimele 500 de mesaje.si daca de exemplu userul respectiv are 1000-2000 mesaje,sunt multe lucruri folositoare pe care nu le pot citi.Oare nu se poate face nimic pt. a gasi toate mesajele?

În formatul inițial al forumului (cu ani in urma) se puteau găsi toate mesajele unui user, oricât de multe ar fi fost.
Insă mai recent s-a redus numărul acestora la 500. Personal, cred că e mai bine așa. :)

Daca te interesează un anumit topic, poți să cauți dacă userul respectiv are mesaje pe acel topic, și câte anume.
Pentru asta în pagina cu lista topicelor de pe subforumul respectiv dai click pe nr. de raspunsuri - acolo se deschide o fereastră cu toți cei care au postat pe topic. Și, în continuare, dând click pe nr. de mesaje al respectivului le poți găsi și citi pe toate (indiferent de vechimea lor). E doar o variantă cum să citești mesajele unui user care îți place..

tabitha 11.07.2013 06:35:42

Maria-15, sper ca mai esti pe forum... nu prea te-am auzit de mult.

Decebal 14.08.2013 18:54:36

Ceea ce eu recomand este

- folosirea, de către cei autentificați pe forum, a funcției Ultimele postări de pe bara albastră de sus, pentru a vedea noile fire de discuție pe care se postează

- folosirea, în cazul threadurilor cu postări noi, a funcției Mergi la primul mesaj necitit, care se află pus în stânga threadului, cum este el așezat pe secțiunea respectivă de forum. În acest fel puteți să mergeți direct la ceea ce s-a postat nou pe topic, fără ca să o luați de pe ultima pagină înapoi spre a vedea cam de pe unde s-a mai postat ceva nou

- folosirea funcției de afișare a mai multor postări (mesaje) pe o pagină, mai multe decât 10. Eu folosesc 40, adică pe o pagină văd maxim 40 de postări, ceea ce îmi ușurează navigarea și reduce substanțial numărul de pagini parcurse, ajutându-mă și la căutări și la răspunsuri pentru că nu trebuie să derulez atât de multe pagini înainte sau înapoi. Se găsește pe pagina de Opțiuni ale utilizatorului, la Modifică opțiuni, Thread Display Options, Number of Posts to Show Per Page unde există un meniu care de unde se poate opta pentru 5, 10, 20, 30 sau 40 de postări (mesaje) maxim pe o pagină.

- deasemenea pe aceeași pagină de opțiuni puteți să debifați Show Signatures, pentru a nu mai vedea semnăturile utilizatorilor și a nu mai încărca spațiul de citire cu lucruri în general inutile dar care ocupă mult spațiu

tabitha 06.12.2013 04:39:05

Mulțumim, Decebal, pentru recomandări.:53: Scuze, eu abia acum am văzut postarea.

Eu una nu folosesc funcția Ultimele Postări - dar când intru pe forum se văd clar postările noi (pentru mine) după cum este afișata în stânga titlului topicului o carte deschisă (ceea ce înseamnă nimic nou) sau închisă - ceea ce înseamnă că s-a postat ceva nou. De asemenea, postările noi sunt bolduite.

Cât privește mesajele necitite - când intru pe topicul respectiv automat se face aceasta direcționare, către primul mesaj necitit, fără ca eu să folosesc funcția anume. Este probabil așa din setarea forumului, ceea ce este foarte bine.

Iar semnăturile - mie unele îmi plac foarte mult, și-mi place să le (re)citesc din când în când, servește de bună aducere aminte. :)

tabitha 10.04.2014 05:42:57

Pentru cei care vor să citeze un link, fară să apară tot html-ul, ci doar un surname:

[ URL=”linkul”]numele[/URL ]

Am lăsat câte un blank intenționat înainte și dupa URL - ca să se poată vedea detaliul de scriere.

tabitha 30.09.2014 05:38:17

Am observat că de la o vreme sunt restrict›ii drastice la uploadarea pozelor în albume.
Acestea se cere să fie foarte mici, de max 800 x 600 pixeli s™i 97.7 Kb.
Întrebare ptr admini : De ce a fost necesară măsura asta?!
Oricum se numără pe degete cei care îs™i pun albume în pagina privată.
E destul de frustrant să tot stai să redimensionezi pozele..
Plus că asa redimensionate nu se văd deloc în preview-ul albumului.

sophia 04.12.2014 13:20:51

Nu pot sa pun poza in mesaj.
Vad ca altii pot s-o faca prin copy-paste si apare direct poza in mesaj.
Altii pun ca atasament, dar trebuie sa te loghezi ca sa vezi poza.

La mine asta cu copy-paste nu functioneaza.
Nu stiu, este ceva de la mine (browser), sau o functie a forumului care permite sau nu?
Vreau sa pot pune si eu poza unei coperti de carte de ex., sau o icoana.

crinrin 04.12.2014 13:27:37

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 574273)
Nu pot sa pun poza in mesaj.
Vad ca altii pot s-o faca prin copy-paste si apare direct poza in mesaj.
Altii pun ca atasament, dar trebuie sa te loghezi ca sa vezi poza.

La mine asta cu copy-paste nu functioneaza.
Nu stiu, este ceva de la mine (browser), sau o functie a forumului care permite sau nu?
Vreau sa pot pune si eu poza unei coperti de carte de ex., sau o icoana.

asa m-am dumirit si eu - vezi raspunsul 39 - http://www.crestinortodox.ro/forum/s...t=10589&page=4

sophia 04.12.2014 15:50:28

Citat:

În prealabil postat de crinrin (Post 574274)
asa m-am dumirit si eu - vezi raspunsul 39 - http://www.crestinortodox.ro/forum/s...t=10589&page=4

M-am uitat si nu inteleg. Asa se pune ca atasament cum zice el acolo (cu toate formulele alea de programare).
In fereastra in care scrii un mesaj scrie "Administrare atasament". Acolo e altfel si poti sa pui ca atasament, dar nu se poate vedea decat daca esti logat in forum.
Cineva spunea pe alt fir ca pune cu copy si paste (si se vad pozele tot timpul direct). La mine insa nu merge asta.

forever... 04.12.2014 16:03:17

Am încercat de două ori, și a doua oară am reușit să postez o poză de pe internet, conform instrucțiunilor, punând link-uk ei între [img] și [/img].

Cred că nu merge cu orice link...

Și nu știu cum să micșorez poza... Scuze pentru inconveniente!

crinrin 04.12.2014 16:14:37

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 574278)
M-am uitat si nu inteleg. Asa se pune ca atasament cum zice el acolo (cu toate formulele alea de programare).
In fereastra in care scrii un mesaj scrie "Administrare atasament". Acolo e altfel si poti sa pui ca atasament, dar nu se poate vedea decat daca esti logat in forum.
Cineva spunea pe alt fir ca pune cu copy si paste (si se vad pozele tot timpul direct). La mine insa nu merge asta.

Am incercat sa pun adresa imaginii care apare in link-ul pus de tine pentru Patericul Atonit si nu a mers, dar nu stiu de ce. Eu asa am postat imagini, fara sa le atasez, incadrand adresa URL intre [img]..[/img]

sophia 04.12.2014 16:20:14

Am reusit asa cum [img] si linkul intre ele. Cam complicat pana scrii toate alea.
In fine.
Deci nu se poate de copiat pur si simplu (copy/paste), ca in orice document normal?

crinrin 04.12.2014 16:28:59

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 574283)
Deci nu se poate de copiat pur si simplu (copy/paste), ca in orice document normal?

Se pare ca nu "mere" altfel ... Oricum, la treburi din astea si eu ma pricep la fel de bine ca tine, sophia :1:

tabitha 05.12.2014 08:59:27

Citat:

În prealabil postat de forever... (Post 574280)
Am încercat de două ori, și a doua oară am reușit să postez o poză de pe internet, conform instrucțiunilor, punând link-uk ei între [img] și [/img].

Cred că nu merge cu orice link...

se mai poate si asa :

Right click pe poză, selectezi "Copy image URL".
Apoi în mesaj dai click pe iconita aceea care arată ca un pătrat cu fond galben. (care înseamnă insert image)
După asta dai "paste" la URL-ul pozei. Ai grijă ca http:// să nu apară de 2 ori.

sophia 16.09.2016 15:06:38

Am doua probleme de semnalat aici:

1. Nu functioneaza functia de citare a unui mesaj ("quote").
Apas pe el si imi dau casuta de goala pentru a scrie.
Ce se intampla? La voi functioneaza?
Mai devreme mergea...

2. Rog adminul sa faca putine ordine in aceasta sectiune. Sunt o gramada de fire de discutie care nu au ce cauta aici. Care cum vine deschide aici un fir.
Poate multi nu stiu sa scrie intr-un forum, dar te duci si scrii la capitolul unde se potriveste tema.

Se pare ca problema cu citarea este de la browser. Dar nu am explicatii.

DragosP 16.09.2016 15:45:16

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 630960)
Am doua probleme de semnalat aici:

1. Nu functioneaza functia de citare a unui mesaj ("quote").
Apas pe el si imi dau casuta de goala pentru a scrie.
Ce se intampla? La voi functioneaza?
Mai devreme mergea...

2. Rog adminul sa faca putine ordine in aceasta sectiune. Sunt o gramada de fire de discutie care nu au ce cauta aici. Care cum vine deschide aici un fir.
Poate multi nu stiu sa scrie intr-un forum, dar te duci si scrii la capitolul unde se potriveste tema.

Se pare ca problema cu citarea este de la browser. Dar nu am explicatii.

Ba merge....

sophia 16.09.2016 16:22:04

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 630966)
Ba merge....

Acum merge! Hurra!
Mai devreme am verificat si in alt browser si acolo a mers, in timp ce pe Mozilla nu mergea.
Nu stiu, am probleme cu browserul asta de vreo 2 zile si nu ma pricep.

Copacel 16.09.2016 18:02:46

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 630972)
Acum merge! Hurra!
Mai devreme am verificat si in alt browser si acolo a mers, in timp ce pe Mozilla nu mergea.
Nu stiu, am probleme cu browserul asta de vreo 2 zile si nu ma pricep.

Normal, ești femeie.

sophia 23.11.2016 11:47:50

De cateva zile a mai aparut o problema tehnica.
Daca vreau sa-mi editez mesajul imi apare fereastra goala, fara text.
Daca vreau sa inchid imi spune ca mesajul are mai putin de 10 caractere si nu se accepta (si nu este adevarat, pentru ca mesajul e mai lung).
Si daca scriu ceva imi sterge tot mesajul scris inainte.

Problema cu citatul este aleatorie, cand functioneaza cand nu (ma refer la folosirea functiei "quote".

Se mai confrunta cineva cu aceste probleme?
Eu am sa scriu si adminului.

P.S. Vad ca si problema cu editarea este aleatorie. Mai inainte s-a intamplat asa cum am scris (am incercat sa editez un alt mesaj), iar acum pot edita acest mesaj. Este foarte ciudat ce se intampla.

Copacel 23.11.2016 12:37:38

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 636480)
De cateva zile a mai aparut o problema tehnica.
Daca vreau sa-mi editez mesajul imi apare fereastra goala, fara text.
Daca vreau sa inchid imi spune ca mesajul are mai putin de 10 caractere si nu se accepta (si nu este adevarat, pentru ca mesajul e mai lung).
Si daca scriu ceva imi sterge tot mesajul scris inainte.

Problema cu citatul este aleatorie, cand functioneaza cand nu (ma refer la folosirea functiei "quote".

Se mai confrunta cineva cu aceste probleme?
Eu am sa scriu si adminului.

P.S. Vad ca si problema cu editarea este aleatorie. Mai inainte s-a intamplat asa cum am scris (am incercat sa editez un alt mesaj), iar acum pot edita acest mesaj. Este foarte ciudat ce se intampla.

Normal, ești femeie.

CristianR 23.11.2016 12:43:02

Și de-aia a lăsat Dumnezeu bărbații: (și) ca să le ajute.
Mă așteptam mai mult de la tine Copăcel, că te pricepi.

Copacel 23.11.2016 13:46:31

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 636485)
Și de-aia a lăsat Dumnezeu bărbații: (și) ca să le ajute.
Mă așteptam mai mult de la tine Copăcel, că te pricepi.

Este singura care are astfel de probleme (pt ca nu este atenta pe ce butoane apasa, si se grabeste si trage concluzii gresite pe care le expune ca probleme)

sophia 23.11.2016 15:09:16

Mai Copacel, nu apas pe alte butoane si ma pricep destul la PC si internet.
Nu stiu daca sunt singura, daca nimeni nu scrie aici.
Nu-mi dau seama daca este de la forum, sau de la browser, sau ce altceva poate fi.

La chestia cu editatul am observat ca acelasi buton este prevazut si pentru stergere (edit/delete) si poate nu se diferentiaza bine functia.
La programare nu ma pricep.

DragosP 23.11.2016 15:34:50

Iar nu merge citarea editată.

CristianR 23.11.2016 15:36:52

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 636501)
Nu-mi dau seama daca este de la forum, sau de la browser, sau ce altceva poate fi.

Încearcă să schimbi browserul. Eu aveam probleme în firefox și am trecut pe chrome.

sophia 23.11.2016 16:30:41

Multumesc mult Cristian.
Da, Mozilla (Firefox) am si eu.
Chrome-ul are si el problemele lui.
O vreme m-am inteles bine cu Chrome si Iron, dar cred ca depinde si la ele ce Windows folosesti.

Uite ca acum merge editarea.
La Iron este scrisul foarte mic (inclusiv aici pe forum). Si nu se regleaza.

DragosP 23.11.2016 16:57:34

Ba nu merge.

abaaaabbbb63 23.11.2016 17:13:49

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 636509)
Multumesc mult Cristian.
Da, Mozilla (Firefox) am si eu.
Chrome-ul are si el problemele lui.
O vreme m-am inteles bine cu Chrome si Iron, dar cred ca depinde si la ele ce Windows folosesti.

Uite ca acum merge editarea.
La Iron este scrisul foarte mic (inclusiv aici pe forum). Si nu se regleaza.

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 636511)
Ba nu merge.

Incercati o stergere de biscuiti (cookies).

DragosP 23.11.2016 17:15:07

Nu zic mai mult. Sunt probleme contradictorii.

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:28:03.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.