![]() |
Ce religie practica imparatul David?
Am si eu o intrebare: ce religie practica imparatul David ?
|
Adica , care e cea mai apropiata religie din zilele noastre de cea a regelui David ?
|
Aparent, religia lui David e cea mai apropiată de Cultul Mozaic de astăzi, însă mai bine spunem că avea religia iudaică. Cultul Mozaic contemporan are câteva diferențe semnificative față de ce însemna el acum 3.000 de ani.
|
ce religie sa aiba, niciuna, pe vremea aia nu existau confesiuni sau culte.
|
Regele David era de relgie iudaica.
|
Bun , asta am stabilit . Acum mai am o intrebare : ce zi de inchinare a Domnului tinea ?
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Intrebarea este putin cu 2 taisuri pentru ca religia iudeilor de pe vremea aceea nu este tot asta cu cea de azi. Atunci religia lor era cea adevarata in care Dumnezeu vorbea. Dar astazi iudeii sunt impietriti la aratarea lui Hristos ca Mesia. Este o discutie foarte ampla dar atunci Iudeii practicau o religie care il acceptau pe Hristos ca viitor Mesia (prin proorocii) astazi, insa, ei negand ca Isus este Hristosul asteptand alt Mesia. Deci David era iudeu dar nu prea. Evident ca David era Evreu dar ce intelegem azi prin evrei e cu totul altceva. Deci, pot spune, ca raportat la zielel noastre, David era crestin.
|
Citat:
Ps: M-am gandit mai bine si mai am o intrebare: E mai importanta ziua de odihna pe care o tinea regele David, sau cinstirea zilei in care Hristos a inviat? |
[quote=Mihnea Dragomir;475086]Creștinismul.
adica?? |
Citat:
|
Citat:
Cei care, astăzi, își spun "cultul mozaic" sunt urmașii cărturarilor și fariseilor pe care îi întâlnim în Noul Testament. Ei, deocamdată, nu sunt davidici fiindcă ei l-au respins și l-au trimis la moarte pe urmașul lui David, Isus Cristos, la doar cinci zile după ce păreau că Îl recunosc ca Rege, întâmpinându-L cu "Osana, Fiule al lui David". Spun "deocamdată" fiindcă există multă speranță că și ei Îl vor recunoaște pe Fiul lui David, închinându-se Lui ca unui stăpân și dumnezeu, speranță care este întărită de Apostol (Scrisoarea către Romani). |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Mai detaliat: Este acel Dumnezeu care a spus: "Să fie lumină". Și a fost lumină. Dar, după perioada abrahamică, a existat un anumit progres în cunoașterea Lui. Un progres al cărui moment principal a fost înomenirea lui Dumnezeu, când El a dezvăluit oamenilor lucruri anevoie de cunoscut până atunci, ridicând vălul înțelegerii care Îl ținea întrucâtva ascuns de ochii poporului Său. De aceea și spunem "Noul Testament în cel Vechi se ascunde". Desigur, întrebări și frământări persistă. Revelația a fost completă în sensul mântuirii, adică ni s-a dezvăluit tot ce este necesar mântuirii noastre. Dar a fost incompletă în raport cu setea noastră de cunoaștere din simpla dorință de a cunoaște, consubstanțială nouă. "Încă multe am a vă spune, dar pe care acum nu le puteți cuprinde" spune El în seara în care se desparte de cei care trăiseră trei ani și ceva de ucenicie lângă El. Ce să însemne aceasta ? Când le vom putea cuprinde ? În timp, după unii autori. La Judecata Universală, când "toate se vor da în vileag" după alții. Noi, să avem răbdare și să punem în practică ceea ce știm deja despre El. Cândva, descoperirea Lui va fi întregită, cândva Îl vom cunoaște așa cum nu L-a cunoscut nici David. Desigur, nici atunci nu Îl vom putea cuprinde pe Cel Necuprins în întregime. Una este să spunem "vom vedea fața lui Dumnezeu" și alta este să spunem "îl vom cunoaște în mod deplin", după cum dezvoltă Vladimir Lossky într-o excepțională carte. Deosebirea ontologică dintre noi, chiar înviați în trup glorios și El va exista și în veacul acesta, și în veacul viitor. Dar setea noastră de a-L cunoaște se va potoli de aproprierea Lui, de lumina feței Lui care ne va strălumina. El este apa cea vie, numai El satură. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
V-a urez o zi buna ,ma duc sa dau cezarului cei al cezarului . Domnul cu voi cu toti.
|
Î-ți plăteș-ti impozitele?
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Domnul nu se odihneste pentru ca nu oboseste, in Facerea scria ca S-a odihnit de lucruile facute "iar în ziua a șaptea S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut." Asta insemna ca a terminat lucrarea. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Și încă un lucru esențial pentru pământeni: lucrarea Creației cuprinde și ziua a șaptea, în care chiar dacă S-a odihnit tot a mai creat ceva, anume Sabatul. Din seară până-n seară. Iar când a venit seara de sabat s-a închis ciclul săptămânal, impulsul inițial rămânând continuu până va trece Firmamentul și Pământul. Cătăline, dragul meu, chiar Atlas de vei fi, nu vei putea opri rotirea Pământului să vină patetica "zi a opta". Asta este, n-am ce-ți face:106: |
Cand au inceput israeliti sa tina ziua a saptea ca zi de odihna?
|
Citat:
Ps: Nu sunt atat de naiv. Se vede de la o posta ca esti adventist si ca scopul tau este de a face prozelitism facand pe necunoscatorul. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Sabatul, adica odihna NU S-A CREAT, comuniunea cu Dumnezeu NU SE CREAZA. Punct. Si nu a fost "din seara pana-n seara" pentru ca ziua a 7-a, dupa cum probabil nici asta n-ai observat NU ESTE MARGINITA de o seara si o dimineata. Dar amanuntele astea sunt prea incurcatoare de ite pentru cei cu mintea programata sa creada ceva impus prin frica. |
Citat:
Uite, iti redau mai jos un verset: "7.Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." Te rog, spune-mi, tu crezi ca Iisus Hristos a venit in trup? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Câtă mândrie, ca să nu zic prosteală! Nț, nț, nț! Bag seamă că spoiala adventistă cu care-s dați pastorii e mai durabilă! 'Ai de capu' nost' încă odată! |
Citat:
De exemplu, toată interpretarea din citatul de mai jos este fantezistă: Pãcatele nemãrturisit Pãcatele noastre sunt atât de multe încât, în ciuda intentiei oamenilor de a le înlãtura prin penitente, unele rãmân nemãrturisite. Ce se întâmplã cu aceste pãcate pentru care uitãm sã plãtim aici pe pãmânt? Ca rãspuns la aceastã întrebare, a apãrut învãtãtura cu privire la Purgatoriu, ca o stare suspendatã între Iad si Cer, un loc în care cei care au trecut din viata aceasta suferã anumite chinuri prin care plãtesc pentru pãcatele nemãrturisite. Criteriul judecãtii Fiind absolviti de pãcatul originar prin botez si de alte pãcate (prin spovedanie si penitentã), starea juridicã a omului rãmâne totusi neclarã. Pe de altã parte, nimeni nu doreste sã petreacã prea mult timp în Purgatoriu. Solutia constã în facerea de fapte bune. Acestea au capacitatea de a compensa pentru unele pãcate, iar un Judecãtor drept nu va uita sã le cântãreascã ca pe o contra-balantã la multele pãcate nerezolvate. În Purgatoriu nu se plătește pentru "păcatele nemărturisite", ci pentru urmările temporale ale păcatelor iertate. Păcatele nemărturisite prin omisiune involuntară sunt și ele iertate în cadrul sacramentului penitenței (al spovedaniei). Faptele bune nu compensează păcatele. Singurele modalități prin care sunt iertate păcatele sunt sacramentul penitenței (spovedaniei) și extrema contrițiune. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 14:02:18. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.