![]() |
Concurs pentru incepatori (si nu numai) - personaje si fapte biblice
M-am hotarat si demarez si eu concursul pe care il sugerasem cu ceva zile in urma.
Cine doreste poate sa raspunda. Cel care a raspuns corect poate continua jocul cu o noua intrebare: Deci: 1. - Abandonat pe Nil intr-un cosulet, adoptat intr-o familie importanta - A luptat impreuna cu fratele lui - parcurs ape si deserturi - primit un dar important de la Dumnezeu si a devenit un prooroc |
Citat:
Si acum am sa adresez si urmatoarea intrebare: Cine vor fi cei doi profeti ucisi in timpul Apocalipsei? Ps: Sa incepem mai light si dupa mai complicam. Doamne ajuta. |
Ilie si Enoh
Cat timp vor predica ei? |
1260 de zile.
Care este proorocul care a fost aruncat in groapa cu lei si a scapat teafar ? |
Proorocul Daniil.
|
:)
pun si eu o întrebare.
cine nu folosește google pentru a răspunde la astfel de întrebări. |
Citat:
Poate cand intrebarile se vor complica,cine stie?! |
Citat:
dar un căutător abil, folosind google, găsește răspunsul în 30 de sec. |
No, hai sa il facem trivia. Tu urmezi, Yasmina! Pune o intrebare simpla cu personaje si fapte biblice si ofera si cateva variante de raspuns!
|
Pana vine Yasmina, pun eu o intrebare:
Cine este primul pagan convertit la crestinism? (a se vedea Faptele Apostolilor) a. Sf. Ap. Pavel b. sutasul roman caruia i-a vindecat Hristos sluga c. Sf. Corneliu Sutasul d. sutasul Longin, care a asistat la Rastignirea pe Cruce. |
Dacă-i pentru începători mă bag și eu....
Răspuns corect c Corneliu Sutașul |
Citat:
|
Citat:
Din ce Evanghelie se citește la Sfânta Liturghie din duminica Învierii Domnului a) Matei b) Marcu c) Luca d) Ioan |
Citat:
In noaptea de Pasti, atunci cand preotii ies afara si impart lumina, se citeste Evanghelia de la Matei. Dar in cadrul Sfintei Liturghii, dupa Apostol, se citeste inceputul Evangheliei de la Ioan: "La inceput era Cuvantul...". |
Citat:
|
Care este singura sarbatoare dedicata Maicii Domnului care isi are temeiul intr-o relatare evanghelica? (celelalte isi au, deci, temeiul, in Sfanta Traditie)
a. Nasterea Maicii Domnului b. Adormirea Maicii Domnului c. Bunavestire d. Intrarea Maicii Domnului in Biserica |
Bunavestire
|
Citat:
Nu ma simt in stare totusi sa pun urmatoarea intrebare. Deci cedez locul oricui vrea. :) PS: Vad ca nici nu am raspuns primul. :) |
Arwein, urmezi!
|
Una simpla de tot: ce eveniment este considerat momentul intemeierii Bisericii?
a. Inceputul propovaduirii Evangheliei b. Rastignirea c. Pogorarea Duhului Sfant d. Invierea e. Botezul Domnului |
Citat:
In duminica Cincizecimii, cand apostolii au primit Duhul Sfant si au incpeut sa vorbeasca in limbi, au fost botezati 3000 de oameni, care au constituit prima Biserica. Si sa trecem putin si prin VT: Care era cel mai mic dintre fiii lui Iacov? a. Iosif b. Veniamin c. Iuda d. Isaac |
editat ..am raspuns prea tziu la întrebarea lui arwein
|
b............
|
:))).......
|
Urmatoarea intrebare, MihailC!
Parca totusi ar trebui propusa si o limita la aceste jocuri: cineva care a raspuns corect, de pilda, la 3-5 intrebari, nu mai poate raspunde in ziua respectiva. Ca sa dam sansa mai multor oameni sa participe... |
Eu nu vreau de exemplu să pun întrebări ci doar să încerc să răspund. :1:
|
Citat:
|
Citat:
|
Ce frumos merge jocul! Va multumesc.
Nu stiam ca de Pasti se citeste si Evanghelia dupa Matei, nici intrebarea cu Bunavestire si nici cea cu Pogorarea Duhului Sfant. Ultimile doua intrebari mi se par cu mai multe raspunsuri posibile. La Maica Domnului sunt totusi scrise si Nasterea si Adormirea... Iar la intemeierea Bisericii eu as fi pus Invierea, dar si Botezul Domnului. Acum sa pun pun o intrebare ca sa mearga jocul mai departe: Stramos pamantean al Domnului Iisus Hristos. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Deci:
Iisus se trage din David. Pe restul nu-i stiu. Stiu doar ca este o lista lunga, lunga. Acum nu inteleg exact la care biserica va referiti voi. La biserica institutie infiintata de Iisus. Stiu ca la cincizecime apostolii au primit darul de a vorbi in limbi. Dar ca oamenii botezati de ei au infiintat biserica? Adica au fost primii preoti? Sau in sensul de primii crestini in biserica? Dar biserica zic eu ca a fost infiintata de Iisus, dupa legea noua. Crestinismul a venit cu Botezul si Invierea Lui. Puneti urmatoarea intrebare. |
Citat:
|
Citat:
|
Cati copii a avut Avraam?
|
Citat:
Au intrat in arca toate animalele de pe uscat? |
Citat:
Dar el a mai avut inca alti sase copii. Facerea 25:1,2 |
Nu stiu raspunsul la intrebare.
Noe trebuia sa ia cate doua animale din fiecare specie. O noua intrebare ca sa continuie jocul: Prooroc care s-a luptat mult pentru dreapta credinta. De numele sau se leaga evenimente groaznice, dar si minuni. Se spune ca Dumnezeu chiar la pedepsit pentru a-i arata lipsa lui de mila (la inceput Dumnezeu i-a implinit voia dand nenorocirile, dar mai apoi a vrut sa-i arate suferintele produse si sa-l imblanzeasca). O poveste cam contradictorie... Si inca o intrebare: Femei biblice, celebre mai ales prin nasterea de prunci (una a fost la inceput stearpa si o invidia mereu pe sora ei foarte fertila). O alta femeie celebra este cunoscuta prin intelepciunea cu care a salvat o cetate de la distrugere. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:51:16. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.