Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Intrebari utilizatori (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5063)
-   -   De ce exista mai multe planete? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15737)

ToaderValentin 13.11.2012 14:05:55

De ce exista mai multe planete?

Salutari, am si eu o intrebare: De ce exista mai multe planete? De ce Le-a facut Dumnezeu daca noi nu avem nici o treaba cu ele si nici nu ne foloseste la nimic. Noi traim pe o planeta numita "Pamant", de ce am avea nevoie de alte planete? Care sunt scopu lor? Se mentioneaza pe undeva in Biblie acest aspect?

AlinB 13.11.2012 14:27:06

Biblia nu e manual de astronomie.

Chiar daca unii vor sa creada asta..

De ce le-a facut?
Ca sa ne vedem noi lungul nasului.

Adica judecand proportia Om - Univers, sa ne facem macar o palida idee ce inseamna proportia om - Creator.

Simply_me 13.11.2012 14:32:28

Citat:

În prealabil postat de ToaderValentin (Post 481511)
Salutari, am si eu o intrebare: De ce exista mai multe planete? De ce Le-a facut Dumnezeu daca noi nu avem nici o treaba cu ele si nici nu ne foloseste la nimic. Noi traim pe o planeta numita "Pamant", de ce am avea nevoie de alte planete? Care sunt scopu lor? Se mentioneaza pe undeva in Biblie acest aspect?

Mintea noasatra e mica si nu intelege MARETIA LUI DUMNEZEU, si sunt sigura ca nu a creat nimic fara un scop, numai ca nu intelegem noi.

stefan florin 13.11.2012 14:52:10

Citat:

nu cred ca ai sa gasesti un raspuns care sa te multumesca in totalitate, pentru ca nimeni nu stie cu siguranta raspunsul la intrebarea ta

Mihnea Dragomir 13.11.2012 19:07:17

Dumnezeu este mare si face mult mai multe decat este strict necesar.
Eu am observat ca sunt mult mai multe veverite prin paduri si in parcuri decat este strict necesar.

glykys 13.11.2012 20:08:23

Pentru ca noi sa ne minunam de atotputernicia Lui si de frumusetea creatiei Lui.
Ati vazut pe internet ce frumos arata galaxiile? Si cum acestea sunt in continua creatie?
Pe de alta parte, pentru ca sa ne smerim, si sa realizam cat de mici suntem in fata Domnului si la ce demnitate am fost chemati, chiar asa mici, pe o planeta cat un punct.
Nu Dumnezeu este slujitorul nostru, sa ne creeze tot ce ne trebuie, ci noi se cuvine sa fim slujitorii Lui.

Raoul 13.11.2012 22:55:17

Atatea intrebari cu "de ce" ca te apuca durerea de cap! Daca Dumnezeu punea planeta noastra intr-o cutie era clar ca toti ar fi crezut ca cineva ne tine inchisi intr-o "inchisoare" si ca acel cineva ne-a pus acolo. Dar asa... ne lasa libertatea de a alege: ori credem in El, ori in Big Bang.

Fani71 13.11.2012 23:09:36

Planul material este o reflexie a celui spiritual. In(de)finitarea stelelor si planetelor reflecta in plan fizic in(de)finitatea ingerilor.
De altfel in cosmologia veche se considera ca fiecarei planete ii corespunde un inger.

Patrie si Credinta 13.11.2012 23:41:51

Citat:

pai de pilda Jupiter e bun, pe de o parte, ca sa stabilizeze gravitational sistemul, si sa ne nu pice in cap asteroizi de dincolo de Pluto.

mihaila_alin 14.11.2012 15:01:32

Citat:

in tot ceia ce ne inconjoara,Dumnezeu Creatorul a definitivat lucrarea Sa pina in cel mai mic amanunt.omenirea din cele mai vechi timpuri a incercat sa descifreze rostul lucrarii Sale.unele lucruri se cunosc altele nu,fiind-ca nu este ingaduit totul [scriptura spune:cunoastem in parte] acuma poate chear nu te intereseaza,doar ai vrut sa ne pui in dificultate,punind intrebari de scoala generala,clasele 1-4.de vrei mai multe detalii citeste facerea din sf.scriptura,sau de vrei ceva mai practic ingrijeste-te de viata ta spirituala cu bune si rele si cele rele sa se spele prin baia spovedaniei,si nu mai privii de sus la noi ca la niste oameni redusi, ce avem internet si nu stim, pe ce lume ne aflam.apropo vezi ca nu de mult, tare s-a lansat un nou telescop spatial ce la intrecut pe cel vechi in performanta.

Marius22 14.11.2012 15:19:32

Citat:

Fara indoiala, nimic din ceea ce Dumnezeu a adus la existenta din nimic, nu este de prisos. Luminatorii mici si mari isi au menirea si lucrarea lor in planul divin al creatiei. De aceea, in istoria mantuirii existenta lor ne poate fi una pilduitoare.

Din Sfanta Scriptura si implicit din textele imnografice si din iconografie aflam ca in timpul patimirilor Mantuitorului, la moartea Sa pe Cruce, atunci cand multi dintre ucenici se vor fi lepadat de Hristos, "soarele si-a ascuns razele sale", semn ca intreaga creatie a participat la Patimile Mantuitorului: "pamantul s-a cutremurat, pietrele s-au despicat, tot cosmosul s-a infiorat".

Theodor_de_Mopsuestia 14.11.2012 15:54:45

Citat:

Bine ati venit pe forum, stimate domn. Sunteti cumva geocentrist? Puneti-va, va rog, o intrebare simpla: ce inseamna "a fi in centru"? Inseamna, deseori, in sens figurat, a avea intaietate. Cind Cineva a facut o lucrare, nu e normal sa fie El in centru, nu doar la figurat, ci si la propriu? Adica, cum ar fi Pamantul, cu oameni cu tot (care nu suntem decit creaturi) in centrul a ceea ce a facut Dumnezeu?!
Inca ceva.
Numai faptul ca aici S'a intrupat, din Poporul Ales, si a inviat si de aici S'a inaltat Fiul, face Pamantul cu adevarat special. A spune ca Pamantul este deosebit prin aceea ca este in centru si/sau unic e cumva o foarte subtila gindire materiala. Pamintul e o planeta obisnuita, undeva intr-un brat al acestei Galaxii. Harul si voia lui Dumnezaeu sfintesc, intaresc, dau intaietate, etc. deopotriva in lumea materiala si spirituala, stimate domn. Pamintul nu e nici unic, nici central. Adica, nu dupa criterii materiale. Daca studiati ceva astronomie, imi veti da dreptate.
Cu bine.

gheorghie 14.11.2012 16:46:02

Citat:

pai mai multe planete la un loc formeaza galaxii si constelatii...astea toate is de fapt stele...oare nu iti pace sa admiri stelele noaptea? sau sa vezi cate o stea cazand si sa crezi ca daca iti spui o dorinta ea se va indeplini? daca da atunci ai gasit raspunsul la intrebare.

Raoul 15.11.2012 01:00:59

Citat:

În prealabil postat de Patrie si Credinta (Post 481741)
pai de pilda Jupiter e bun, pe de o parte, ca sa stabilizeze gravitational sistemul, si sa ne nu pice in cap asteroizi de dincolo de Pluto.

Asteroizii, meteorii, cometele etc. vin din toate directiile, nu doar din partea unde se afla Jupiter in raport cu pamantul. Scutul nostru mai este centura de asteroizi dintre Marte si Jupiter.

Demetrius 15.11.2012 07:35:58

Citat:

Nu se mentioneaza in Biblie pentru ca aceasta informatie nu este necesara pentru a ne mantui.
Intrebarea ta da de gol egoismul tau.
Sunt mai multi oameni, gandeste-te si la ei.
Cu ce scop? Ca sa te mantuiesti.

Eugen7 15.11.2012 08:38:01

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 481518)

... din nefericire sunt multi adepti ai creationismului (pseudo)stiintifica care "vad" in Sfanta Scriptura manuale stiintifice.

Citat:

De ce le-a facut?

Adica judecand proportia Om - Univers, sa ne facem macar o palida idee ce inseamna proportia om - Creator.

Frumos spus AlinB. Subscriu.
Doamne ajuta.

UNNOOM 15.11.2012 09:21:43

Citat:

Ca sa ne ofere un stimul pentru a progresa! Existenta Lunii a determinat interesul pentru calatorii spatiale.... acum Marte este urmatoarea tinta... Cine stie... in viitor poate o sa zburam in alta sisteme solare!

leonte 15.11.2012 10:58:02

Citat:

Orice intrebare care este motivata de insetarea de adevar, iar nu motivata din viclesug si scopuri ascunse, este o intrebare buna si care te va duce la Hristos, caci Adevarul este Hristos dupa cum singur a marturisit.
Pentru a afla raspuns la intrebarea ta, trebuie mai intai sa-L descoperi pe Dumnezeu si sa incepi sa comunici cu El, pentru ca doar El iti va putea raspunde cu dragoste si cu sinceritate la intrebarile tale. Nu astepta ca mormanele de moloz insufletite sa-ti potoleasca setea de adevar, caci daca astepti acest lucru te amagesti singur. Pe lumea asta exista si oameni, care umbla printre mormanele de moloz ca niste miei in mijlocul lupilor. Iar a formula intrebari cu "voce tare", este bine-placut lui Dumnezeu. Dar tu raspunsul sa nu-l astepti de la oameni, ci de la Dumnezeu care iti va rspunde pe intelesul tau prin gura si prin cuvintele pe care El le alege, fara sa-i cerem noi socoteala.

Tot ce eu te pot indemna sa faci este sa intelegi tainele Imparatiei lui Dumnezeu, conform cu Sfanta Scriptura.

Matei 6:33.Cautati mai intai imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Lui si toate acestea se vor adauga voua!

Luca 17:
20. Si fiind intrebat de farisei cand va veni imparatia lui Dumnezeu, le-a raspuns si a zis: Imparatia lui Dumnezeu nu va veni in chip vazut.
21. Si nici nu vor zice: Iat-o aici sau acolo. Caci, iata, imparatia lui Dumnezeu este inauntrul vostru.

Matei 11:
27. Toate Mi-au fost date de catre Tatal Meu si nimeni nu cunoaste pe Fiul, decat numai Tatal, nici pe Tatal nu-L cunoaste nimeni, decat numai Fiul si cel caruia va voi Fiul sa-i descopere.
28. Veniti la Mine toti cei osteniti si impovarati si Eu va voi odihni pe voi.
29. Luati jugul Meu asupra voastra si invatati-va de la Mine, ca sunt bland si smerit cu inima si veti gasi odihna sufletelor voastre.
30. Caci jugul Meu e bun si povara Mea este usoara.

Daca poruncile lui Hristos si "jugul" Lui iti par a fi grele, insemna ca nu ai inteles nimic si trebuie sa reiei de la 0 tot studiul si toata cautarea.
Mai departe sunt sigur ca te vei descurca, pentru ca esti cea mai de pret faptura a lui Dumnezeu si esti inzestrat cu toate cele necesare pentru a indeplini aceasta "functie". Numai de mandrie sa ne pazim!

catalin2 15.11.2012 12:01:35

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 482027)
Intrebarea ta da de gol egoismul tau.

Din cate am citit cel ce a pus intrebarea e la liceu (era in clasa a VII-a cand a scris primul mesaj pe forum, putem sa o lasam mai moale cu judecarea.

Demetrius 16.11.2012 05:04:41

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 482065)
Din cate am citit cel ce a pus intrebarea e la liceu (era in clasa a VII-a cand a scris primul mesaj pe forum, putem sa o lasam mai moale cu judecarea.

Perfect! Las-o mai moale.

P.S. N-a fost o judecare.

mihaila_alin 16.11.2012 07:34:53

sa ne scuze cei nevinovati!.

pe aici misuna tot felul de: atei,sectari,rataciti de toate felurile,etc. si ar fi posibil unii nevinovati,sa incaseze bobirnacele alocate altora.

Mena59 20.11.2012 22:18:10

Citat:

Uite, scrie chiar in Biblie la Cartea Facerii:
Și a zis Dumnezeu: "Să fie luminători pe tăria cerului, ca să lumineze pe pământ, să despartă ziua de noapte și să fie semne ca să deosebească anotimpurile, zilele și anii,
15. Și să slujească drept luminători pe tăria cerului, ca să lumineze pământul. Și a fost așa.
16. A făcut Dumnezeu cei doi luminători mari: luminătorul cel mai mare pentru cârmuirea zilei și luminătorul cel mai mic pentru cârmuirea nopții, și stelele.
17. Și le-a pus Dumnezeu pe tăria cerului, ca să lumineze pământul,
18. Să cârmuiască ziua și noaptea și să despartă lumina de întuneric. Și a văzut Dumnezeu că este bine.

"

leonte 24.11.2012 20:38:39

Citat:

În prealabil postat de Mena59 (Post 483145)
Uite, scrie chiar in Biblie la Cartea Facerii:
Și a zis Dumnezeu: "Să fie luminători pe tăria cerului, ca să lumineze pe pământ, să despartă ziua de noapte și să fie semne ca să deosebească anotimpurile, zilele și anii,
15. Și să slujească drept luminători pe tăria cerului, ca să lumineze pământul. Și a fost așa.
16. A făcut Dumnezeu cei doi luminători mari: luminătorul cel mai mare pentru cârmuirea zilei și luminătorul cel mai mic pentru cârmuirea nopții, și stelele.
17. Și le-a pus Dumnezeu pe tăria cerului, ca să lumineze pământul,
18. Să cârmuiască ziua și noaptea și să despartă lumina de întuneric. Și a văzut Dumnezeu că este bine.
"

Omul nu a intrebat Cand? nici Cum? Intrebarea este DE CE planete si nu doar comete si meteoriti?

UNNOOM 24.11.2012 20:42:19

La numarul planetelor descoperite pana in prezent se mai adauga inca 32:
http://www.tvrnews.ro/astronomii-au-...lar_13590.html

Iar oamenii se intreaba daca ar putea locui pe vreuna:
http://www.antena3.ro/stiinta/o-a-pa...ar-153966.html

Cine stie! Poate poate!

Prin Universul nostru mai ratecesc cateva planete fara stea (nu am verificat informatia):
http://www.antena3.ro/stiinta/astron...le-125745.html

In baza principiului antropic, ce sa facem cu aceste planete? De ce exista ele?
http://ro.wikipedia.org/wiki/Principiul_antropic

cristiboss56 24.11.2012 22:47:51

Citat:

De ce le-a facut?

Mult adevar ai spus , raspunzand atat de simplu si frumos:1: !

ovidiu b. 24.11.2012 22:51:13

Citat:

În prealabil postat de UNNOOM (Post 482039)
Ca sa ne ofere un stimul pentru a progresa! Existenta Lunii a determinat interesul pentru calatorii spatiale.... acum Marte este urmatoarea tinta... Cine stie... in viitor poate o sa zburam in alta sisteme solare!

Mai întâi să ajungă omul pe Lună. :71:

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:25:56.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.