![]() |
De ce exista mai multe planete?
Salutari, am si eu o intrebare: De ce exista mai multe planete? De ce Le-a facut Dumnezeu daca noi nu avem nici o treaba cu ele si nici nu ne foloseste la nimic. Noi traim pe o planeta numita "Pamant", de ce am avea nevoie de alte planete? Care sunt scopu lor? Se mentioneaza pe undeva in Biblie acest aspect?
|
Biblia nu e manual de astronomie.
Chiar daca unii vor sa creada asta.. De ce le-a facut? Ca sa ne vedem noi lungul nasului. Adica judecand proportia Om - Univers, sa ne facem macar o palida idee ce inseamna proportia om - Creator. |
Citat:
|
Citat:
|
Dumnezeu este mare si face mult mai multe decat este strict necesar.
Eu am observat ca sunt mult mai multe veverite prin paduri si in parcuri decat este strict necesar. |
Pentru ca noi sa ne minunam de atotputernicia Lui si de frumusetea creatiei Lui.
Ati vazut pe internet ce frumos arata galaxiile? Si cum acestea sunt in continua creatie? Pe de alta parte, pentru ca sa ne smerim, si sa realizam cat de mici suntem in fata Domnului si la ce demnitate am fost chemati, chiar asa mici, pe o planeta cat un punct. Nu Dumnezeu este slujitorul nostru, sa ne creeze tot ce ne trebuie, ci noi se cuvine sa fim slujitorii Lui. |
Atatea intrebari cu "de ce" ca te apuca durerea de cap! Daca Dumnezeu punea planeta noastra intr-o cutie era clar ca toti ar fi crezut ca cineva ne tine inchisi intr-o "inchisoare" si ca acel cineva ne-a pus acolo. Dar asa... ne lasa libertatea de a alege: ori credem in El, ori in Big Bang.
|
Planul material este o reflexie a celui spiritual. In(de)finitarea stelelor si planetelor reflecta in plan fizic in(de)finitatea ingerilor.
De altfel in cosmologia veche se considera ca fiecarei planete ii corespunde un inger. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Din Sfanta Scriptura si implicit din textele imnografice si din iconografie aflam ca in timpul patimirilor Mantuitorului, la moartea Sa pe Cruce, atunci cand multi dintre ucenici se vor fi lepadat de Hristos, "soarele si-a ascuns razele sale", semn ca intreaga creatie a participat la Patimile Mantuitorului: "pamantul s-a cutremurat, pietrele s-au despicat, tot cosmosul s-a infiorat". |
Citat:
Inca ceva. Numai faptul ca aici S'a intrupat, din Poporul Ales, si a inviat si de aici S'a inaltat Fiul, face Pamantul cu adevarat special. A spune ca Pamantul este deosebit prin aceea ca este in centru si/sau unic e cumva o foarte subtila gindire materiala. Pamintul e o planeta obisnuita, undeva intr-un brat al acestei Galaxii. Harul si voia lui Dumnezaeu sfintesc, intaresc, dau intaietate, etc. deopotriva in lumea materiala si spirituala, stimate domn. Pamintul nu e nici unic, nici central. Adica, nu dupa criterii materiale. Daca studiati ceva astronomie, imi veti da dreptate. Cu bine. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Intrebarea ta da de gol egoismul tau. Sunt mai multi oameni, gandeste-te si la ei. Cu ce scop? Ca sa te mantuiesti. |
Citat:
Citat:
Doamne ajuta. |
Citat:
|
Citat:
Pentru a afla raspuns la intrebarea ta, trebuie mai intai sa-L descoperi pe Dumnezeu si sa incepi sa comunici cu El, pentru ca doar El iti va putea raspunde cu dragoste si cu sinceritate la intrebarile tale. Nu astepta ca mormanele de moloz insufletite sa-ti potoleasca setea de adevar, caci daca astepti acest lucru te amagesti singur. Pe lumea asta exista si oameni, care umbla printre mormanele de moloz ca niste miei in mijlocul lupilor. Iar a formula intrebari cu "voce tare", este bine-placut lui Dumnezeu. Dar tu raspunsul sa nu-l astepti de la oameni, ci de la Dumnezeu care iti va rspunde pe intelesul tau prin gura si prin cuvintele pe care El le alege, fara sa-i cerem noi socoteala. Tot ce eu te pot indemna sa faci este sa intelegi tainele Imparatiei lui Dumnezeu, conform cu Sfanta Scriptura. Matei 6:33.Cautati mai intai imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Lui si toate acestea se vor adauga voua! Luca 17: 20. Si fiind intrebat de farisei cand va veni imparatia lui Dumnezeu, le-a raspuns si a zis: Imparatia lui Dumnezeu nu va veni in chip vazut. 21. Si nici nu vor zice: Iat-o aici sau acolo. Caci, iata, imparatia lui Dumnezeu este inauntrul vostru. Matei 11: 27. Toate Mi-au fost date de catre Tatal Meu si nimeni nu cunoaste pe Fiul, decat numai Tatal, nici pe Tatal nu-L cunoaste nimeni, decat numai Fiul si cel caruia va voi Fiul sa-i descopere. 28. Veniti la Mine toti cei osteniti si impovarati si Eu va voi odihni pe voi. 29. Luati jugul Meu asupra voastra si invatati-va de la Mine, ca sunt bland si smerit cu inima si veti gasi odihna sufletelor voastre. 30. Caci jugul Meu e bun si povara Mea este usoara. Daca poruncile lui Hristos si "jugul" Lui iti par a fi grele, insemna ca nu ai inteles nimic si trebuie sa reiei de la 0 tot studiul si toata cautarea. Mai departe sunt sigur ca te vei descurca, pentru ca esti cea mai de pret faptura a lui Dumnezeu si esti inzestrat cu toate cele necesare pentru a indeplini aceasta "functie". Numai de mandrie sa ne pazim! |
Citat:
|
Citat:
P.S. N-a fost o judecare. |
sa ne scuze cei nevinovati!.
pe aici misuna tot felul de: atei,sectari,rataciti de toate felurile,etc. si ar fi posibil unii nevinovati,sa incaseze bobirnacele alocate altora.
|
Citat:
Și a zis Dumnezeu: "Să fie luminători pe tăria cerului, ca să lumineze pe pământ, să despartă ziua de noapte și să fie semne ca să deosebească anotimpurile, zilele și anii, 15. Și să slujească drept luminători pe tăria cerului, ca să lumineze pământul. Și a fost așa. 16. A făcut Dumnezeu cei doi luminători mari: luminătorul cel mai mare pentru cârmuirea zilei și luminătorul cel mai mic pentru cârmuirea nopții, și stelele. 17. Și le-a pus Dumnezeu pe tăria cerului, ca să lumineze pământul, 18. Să cârmuiască ziua și noaptea și să despartă lumina de întuneric. Și a văzut Dumnezeu că este bine. " |
Citat:
|
La numarul planetelor descoperite pana in prezent se mai adauga inca 32:
http://www.tvrnews.ro/astronomii-au-...lar_13590.html Iar oamenii se intreaba daca ar putea locui pe vreuna: http://www.antena3.ro/stiinta/o-a-pa...ar-153966.html Cine stie! Poate poate! Prin Universul nostru mai ratecesc cateva planete fara stea (nu am verificat informatia): http://www.antena3.ro/stiinta/astron...le-125745.html In baza principiului antropic, ce sa facem cu aceste planete? De ce exista ele? http://ro.wikipedia.org/wiki/Principiul_antropic |
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 04:25:56. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.