![]() |
soia si alte seminte
salutare tuturor. am o intrebare, voi ce parere aveti despre produsele din soia ( lapte din soia, tofu, carnati, parizer...)? adica daca le consumati, ce recomandati? eu sunt un carnivor, iar acum in perioada postului mi-este ff greu sa ma adaptez...multumesc anticipat!
|
Citat:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...2&postcount=28 Pe lîngă soia, sînt N feluri de boabe care conțin proteine și tot ce ai nevoie. De exemplu azi soția îmi gătește humus: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...4&postcount=29 O mîncare excelentă este și lintea cu mujdei și mămăligă, o mîncare care se face în 20 de minute (lintea roșie nu trebuie lăsată în apă cîteva ore). Nu mai zic de borșul cu fasole... Relativ recent am făcut cunoștință cu boabele sud-americane de quinoa și amaranth care se prepară ca și orezul, tot în 20 de minute. Conțin toate proteinele de care ai nevoie și sînt delicioase. Se pot combina între ele și cu ciupercile, cu gogoșarii, cu ceapa verde sau veche, cu verdeața - cît mai este la piață. Altfel se pot consuma cu murături. Poftă bună! |
pai si de unde ai cumparat boabele de quinoa și amaranth? on-line sau din magazin?
|
Citat:
A fost un studiu facut pe o persoana care timp de 6 luni a consumat soia in loc de carne si a dezvoltat afectiunie a bolii tiroide. Eu insumi avand fluctuatii ale tiroidei, de cate ori mancam cu soia sau gluten, ma afecta mai mult. Mai degraba recomand fasolea, nucile sau lapte din orez |
Citat:
Am uitat de hrișcă, în special hrișca verde. Se gătește la fel ca orezul. |
Se pare ca branza de soia este plina de chimicale. Aici nu se mai vinde din cauza asta.
Dar de laptele de soia ma auzit in general de bine. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Vorba soției, noi nu am putea în mod normal să consumăm la o masă atîtea fructe din care am obținut sucul respectiv - valabil și pentru laptele de soia. |
Citat:
Pe perioada verii noi am înlocuit apa în care fierbe lintea cu sucul de roșii și gogșari făcut la blender. Oricum, cantitatea de lichid trebuie să fie de trei ori mai mare decît cea de boabe (numai la orez e 1 / 4). Se pune apa la fiert și imediat se adaugă lintea, după care se lasă cam 15 minute. Între timp poți adăuga ceapa mărunțită, chiar și ciuperci, după gust, și la urmă sarea (de mină sau de mare, fără iod). Se prepară mujdeiul care se face cu puțină apă și ulei de măsline și care se amestecă cu lintea după ce s-a oprit focul. La urmă se adaugă pătrunjel cît vrei. Mămăligă sper că știi să faci. :) De mestecat, vorba lui bunicu', de 101 ori! Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Ai auzit de vorba aia, că sfinții sînt sarea lumii? Sarea nu e rea dacă nu depășește 1 gram la litru de sînge pe zi, deci un om are voie să mănînce cel mult o linguriță rasă de sare într-o zi. Citat:
Ai mai jos rețeta de borș cu fasole: Ingrediente (pentru 10 litri de bors): - 1 kg de fasole - 4-5 cepe mari - 4-5 morcovi - 2-3 radacini de patrunjel - 1 capatana de telina - 1 legatura de marar - 1 legatura de frunze de patrunjel - frunzele de telina, daca exista - 250 de grame de taitei din faina de grau integral - 2 rosii - 3 ardei sau gogosari - 1-1,5 litri de bors - cimbru - sare - Fasolea se inmoaie in apa timp de 24 de ore, apoi se pune la fiert pentru aproximativ doua ore. Cand este aproape fiarta se schimba apa si se mai lasa la fiert inca aproximativ o ora, cu o cantitate de apa potrivita. (Se gusta periodic.) - Separat, ceapa, morcovii, radacinile de patrunjel si de telina se curata de coaja, se taie marunt sau se dau pe razatoare si se fierb inabusit, cu foarte putina apa. - Se paseaza impreuna (la blender, de exemplu) rosiile si ardeii/gogosarii - daca nu e sezon, se foloseste bulion de casa sau rosii pasate din magazin, dar sa nu contina decat rosii si sare. - Se fierb taiteii (integrali) in putina apa, dupa timpul indicat pe ambalaj (aproximativ 4-5 minute). - Se toaca marunt mararul si frunzele de telina si de patrunjel. - Cand fasolea este fiarta se adauga peste ea fiertura de morcov, ceapa, patrunjel si telina, precum si borsul incalzit putin in prealabil (nu fiert). - Se opreste focul si se adauga sosul de rosii, taiteii si verdeata, precum si cimbru si sare dupa gust. - Se mananca impreuna cu mamaliga. Pofta buna! |
Citat:
Citat:
ps: mulțumesc pentru rețetă |
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:59:45. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.