Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Intrebari utilizatori (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5063)
-   -   HipHop/Rap ortodox? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15782)

ToaderValentin 26.11.2012 06:24:53

HipHop/Rap ortodox?

Ce părere aveți despre așa ceva? Sunt mulți repări în România care fac așa ceva, dupa ce și-au petrecut toata viața în păcate grele (droguri, alcool, femei și bătai) și cântau numai de destrăbălare (instigare la fumat, droguri și crime) s-au schimbat radical și cântă despre Dumnezeu, au schimbat cu totul mesajul pieselor pe care le cântă.
Iată câteva dintre ele:

http://www.peteava.ro/id-480497-cedr...-bitza-si-raku
http://www.vplay.ro/watch/39sfuqer/
http://www.youtube.com/watch?v=llg5e7nrkQw
http://vplay.ro/watch/4xkhm7mu/
http://www.vplay.ro/watch/z28h163k/
http://www.vplay.ro/watch/4u39k3xv/
http://www.vplay.ro/watch/6hqkk5s7/
http://vplay.ro/watch/4yb5mei8/
A patra este foarte profundă.
Îmi pare rău că am pus link-urile de pe anumite site-uri, ci nu de pe YouTube dar nu sunt uploada-te acolo așa că le-am găsit în altă parte. Dacă cumva nu vi se încarcă video-urile și nu merge să le ascultați dați doar un refresh la pagină și o să funcționeze.
Sincer mie îmi place ideea și cântă o muzică foarte frumoasă acum față de cea dinainte mai ales pentru tineretul din ziua de azi.
V-aș ruga dacă aveți timp să le ascultați pe toate și să vă dați o părere aici, nu vreau să ispitesc pe nimeni, toți suntem oameni, vreau doar o părere pentru că mie îmi placea cum cântă foarte mult. Ce-ar spune un duhovnic despre asta? S-ar bucura pentru aceștia chiar dacă continua să cânte rap în acest gen pentru tineret?
Mulțumesc.

AlinB 26.11.2012 12:06:18

De ce "ortodox"?

Stiu ca astia sunt de obicei neoprotestanti.

Ei si-au facut obiceiul de a "increstina" toate genurile de muzica.
Multe, fara succes as putea spune.

Ritmul, tonalitatea, linia muzicala sunt inconfundabil asociate cu chestii mai .. lumesti iar mie cel putin, rezultatul incrucisarii mi se pare cel putin ciudat.

ToaderValentin 26.11.2012 12:17:50

Neoprotestanți? Nu cred.. Cedry2k s-a regasit in ortodoxie ca și ceilalți de altfel și au și spus că ei cred în credința adevărată creștin-ortodoxă.

mihaila_alin 26.11.2012 18:13:17

a nebunit lupul.

Citat:

În prealabil postat de ToaderValentin (Post 484215)
Neoprotestanți? Nu cred.. Cedry2k s-a regasit in ortodoxie ca și ceilalți de altfel și au și spus că ei cred în credința adevărată creștin-ortodoxă.

asta nu inseama,ca muzica lor e ortodoxa,ci este lumeasca.auzi hip hop\rap ortodox,ce mai aiureala.ii copie pe sectarii.
de ar avea credinta precum spui le-ar fi rusine,frica sa cinte asa ceva.

ToaderValentin 26.11.2012 18:39:31

Ei sunt niște oameni normali, niște repări care vor să schimbe mentalitățile tinerilor pe care îi ascultă despre Dumnezeu. Titlul este metaforic...De ce le-ar fi rușine să cânte așa ceva? A cântat o viață întreagă despre droguri și destrăbălare și acum la final de cariere, din ce am auzit Cedry2k din 2013 nu o să mai cânte, cântă despre Dumnezeu pentru că mulți tineri îi ascultă..
Cedry2k a citit foarte multe cărți despre Părintele Arsenie Boca și Cleopa Ilie care l-au impresionat și este ortodox ca și mine și ca și tine.

mihaila_alin 26.11.2012 19:31:51

Citat:

În prealabil postat de ToaderValentin (Post 484307)
Ei sunt niște oameni normali, niște repări care vor să schimbe mentalitățile tinerilor pe care îi ascultă despre Dumnezeu. Titlul este metaforic...De ce le-ar fi rușine să cânte așa ceva? A cântat o viață întreagă despre droguri și destrăbălare și acum la final de cariere, din ce am auzit Cedry2k din 2013 nu o să mai cânte, cântă despre Dumnezeu pentru că mulți tineri îi ascultă..
Cedry2k a citit foarte multe cărți despre Părintele Arsenie Boca și Cleopa Ilie care l-au impresionat și este ortodox ca și mine și ca și tine.

ca si tine poate.

Nicador 26.11.2012 20:00:46

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 484297)
asta nu inseama,ca muzica lor e ortodoxa,ci este lumeasca.auzi hip hop\rap ortodox,ce mai aiureala.ii copie pe sectarii.
de ar avea credinta precum spui le-ar fi rusine,frica sa cinte asa ceva.

Muzica ortodoxa in adevaratul sens al cuvantului nu este. Dar asta nu inseamna ca nu e o muzica ce pe unii din noi ii apropie de Dumnezeu.
Sper ca intelegi ca n-are a face cu sectarii.

Ma incadrez in categoria mai sus mentionata, iar muzica lui Cedry2k mi-a deschis sufletul.

Te invit, daca ai timp, sa asculti piesa asta: http://www.vplay.ro/watch/2h261g6k/

Iarasi, daca ai timp, un feedback ar fi interesant :)

Nu te grabi sa judeci daca nu cunosti. E o greseala pe care multi dintre noi o facem.

Multumesc.

ToaderValentin 26.11.2012 20:39:02

Bine zis Nicador.

ovidiu b. 26.11.2012 20:51:05

Mai nou drăcoveniilor de tot felul...care se arată în fel și chip le spunem "lucruri bune"?

ioanna 26.11.2012 20:57:44

Citat:

În prealabil postat de ToaderValentin (Post 484186)
Ce părere aveți despre așa ceva?

Unii gasesc anumite nise in piata muzicala pe care incearca sa le exploateze in cautarea succesului. "Hip-hop-ul crestin" e cu siguranta o nisa putin exploatata. Altii , care (poate) s-au regasit in ortodoxie, incearca sa aduca prin hip-hop invatatura crestina in mediul familiar lor, mediu ce nu rezoneaza cu muzica psaltica (de exemplu), pentru ca si altii sa se regaseasca. "Cu cei slabi m-am făcut slab, ca pe cei slabi să-i dobândesc; tuturor toate m-am făcut, ca, în orice chip, să mântuiesc pe unii "(1 Corinteni 9:22)

lore86 26.11.2012 21:00:26

Faptul ca melodiile contin cuvinte ca"Dumnezeu, pocainta, rugaciune" nu le legitimeaza ca ortodoxe.
Duhul acelor melodii e departe de duhul ortodox. Ortodoxia e asociata starii de pace, de liniste, de bucurie.Cantarile ortodoxe inalta sufletul.Sunt ca o rugaciune.
Am ascultat muzica asta cu copilasii mei in camera, care se jucau pe covor. La auzul acestor melodii, fetita a zis: mama, schimba, te rog.Nu imi place ...ce fel de muzica e asta?

Poate ca ptr un suflet agitat, aceasta muzica aduce liniste. Dar ptr un suflet linistit, aceasta muzica aduce tulburare.
Poate ca aceasta muzica e primul pas spre dezghetarea sufletului.Dar de aici pana la un suflet fierbinte e cale lunga. Poate ca si muzica asta are si ea rolul ei, dar doar pana la un anumit punct.

ioanna 26.11.2012 21:50:00

Citat:

În prealabil postat de ToaderValentin (Post 484186)
http://vplay.ro/watch/4xkhm7mu/
A patra este foarte profundă.

N-am nimic impotriva ca rapperii sa abordeze tematici crestine, insa ascultand piesa parca vizualizez un predicator penticostal, plin de patos, ce ne ameninta cu repercursiunile pe care le vom suporta daca nu ne intoarcem spre Dumnezeu, genul acela care sta pe podium si gesticuleaza puternic, care repeta intr-una: "ultima sansa" :) A patra nu e hip-hop ortodox (oricat de ciudata e alaturarea), pentru ca modul de abordare nu e ortodox.

Acuma ascult piesa 5, "Un singur gand".

Nicador 26.11.2012 22:55:21

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 484364)
N-am nimic impotriva ca rapperii sa abordeze tematici crestine, insa ascultand piesa parca vizualizez un predicator penticostal, plin de patos, ce ne ameninta cu repercursiunile pe care le vom suporta daca nu ne intoarcem spre Dumnezeu, genul acela care sta pe podium si gesticuleaza puternic, care repeta intr-una: "ultima sansa" :) A patra nu e hip-hop ortodox (oricat de ciudata e alaturarea), pentru ca modul de abordare nu e ortodox.

Acuma ascult piesa 5, "Un singur gand".

http://www.vplay.ro/watch/2h261g6k/ cum suna?

Nicador 26.11.2012 22:56:30

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 484355)
Faptul ca melodiile contin cuvinte ca"Dumnezeu, pocainta, rugaciune" nu le legitimeaza ca ortodoxe.
Duhul acelor melodii e departe de duhul ortodox. Ortodoxia e asociata starii de pace, de liniste, de bucurie.Cantarile ortodoxe inalta sufletul.Sunt ca o rugaciune.
Am ascultat muzica asta cu copilasii mei in camera, care se jucau pe covor. La auzul acestor melodii, fetita a zis: mama, schimba, te rog.Nu imi place ...ce fel de muzica e asta?

Poate ca ptr un suflet agitat, aceasta muzica aduce liniste. Dar ptr un suflet linistit, aceasta muzica aduce tulburare.
Poate ca aceasta muzica e primul pas spre dezghetarea sufletului.Dar de aici pana la un suflet fierbinte e cale lunga. Poate ca si muzica asta are si ea rolul ei, dar doar pana la un anumit punct.

Asa este. Unii oameni sunt adusi pe calea cea buna. Dar pentru unii care sunt deja acolo, suna ciudat.

De acord cu tine.

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 484326)
ca si tine poate.

Nu sunt in masura ca tocmai eu sa vorbesc despre asta, dar mandria e un pacat (de care si eu incerc sa ma feresc...).

Patrie si Credinta 27.11.2012 00:04:03

cam o prostie din pctul meu de vedere. Rap-ul e rap, e bun, iar unele melodii sunt chiar foarte frumoase, in contextul lor social. Acum, daca ii bagi un Jesus acolo, nu il faci crestin, si de multe ori ii scazi valoarea muzicala. In rest, Cedry2k sa fie sanatos.

ioanna 27.11.2012 08:47:52

Citat:

În prealabil postat de Nicador (Post 484377)

Nu-s consumatoare de hip- hop, nu stiu ce apreciezi tu, insa pentru mine un flow impresionant e cel in care „curgerea” continua a versurilor se regaseste intr-o miscare continua intre detaliu si sens a textului. Asa cum il percep eu, Cedriy2k are o tehnica de recitare buna, insa mai are de lucru la „substanta” versificatiei. Inceputul cugetarii a fost surprinzator si bun ( aluzia la Harpagon) insa, la fel ca in cazul altor piese(am ascultat cateva din cele postate de ToaderValentin), aluneca usor spre patetism, deja in min. 2:10 instalandu-se confortabil in el. Daca e mai atent la aspectul asta, iar didacticismul sau ia o nota mai subtila (sa renunte la misiunea de "pastor np" asumata poate inconstient), cred ca va ajunge mare. El are oricum un public fidelizat, deci n-are importanta ce cred eu, care nu consum hip-hop in mod constant, dar daca tot m-ai intrebat, ti-am spus :)

Yasmina 27.11.2012 09:16:58

Eu una nu am putut sa ascult nici 1 minut,a trebuit sa schimb.
Prea"de cartier",iar lb.romana recitata de baietii astia are un accent ciudat,exagerat.Ritmul este sacadat si suna obsedant,iar cuvintele care chiar daca au mesaje pozitive,sunt rostite printre dinti de parca te palmuie peste fata.
Asta a fost impresia mea.

ovidiu b. 27.11.2012 09:49:54

Citat:

În prealabil postat de Nicador (Post 484377)

Prost...ia compară tu cu cântarea acesta: http://www.youtube.com/watch?v=rWFkiMVulsk... și înecearcă să faci diferența. Unde e evlavia, smerienia în melodiile apreciate de tine?

mihaila_alin 27.11.2012 10:16:02

asta nu este mindrie!

Citat:

În prealabil postat de Nicador (Post 484378)

Nu sunt in masura ca tocmai eu sa vorbesc despre asta, dar mandria e un pacat (de care si eu incerc sa ma feresc...).

uneori e bine sa intelegem ca nu toti suntem in aceiasi oala si ca 'anii de trairi ortodoxe' face diferenta nefiind vorba de mindrie ci si de o oarecare cunoastere de sine.

mihaila_alin 27.11.2012 10:23:22

asculta si alege ce-i bun!

Citat:

În prealabil postat de Nicador (Post 484336)
Muzica ortodoxa in adevaratul sens al cuvantului nu este. Dar asta nu inseamna ca nu e o muzica ce pe unii din noi ii apropie de Dumnezeu.
Sper ca intelegi ca n-are a face cu sectarii.

Ma incadrez in categoria mai sus mentionata, iar muzica lui Cedry2k mi-a deschis sufletul.

Te invit, daca ai timp, sa asculti piesa asta: http://www.vplay.ro/watch/2h261g6k/

Iarasi, daca ai timp, un feedback ar fi interesant :)

Nu te grabi sa judeci daca nu cunosti. E o greseala pe care multi dintre noi o facem.

Multumesc.

ba multam frumos ca mi-se scoala paru-n cap de productiile manelistilor, apoi de vorbitorii astia nici atit.peste citiva ani vei alege cu grije muzica ce te reprezinta de vei, mai fi credincios.

N.Priceputu 27.11.2012 11:07:32

Pentru cine obișnuiește să asculte genul ăsta de muzică și trăiește viața specifică hip-hopului poate fi un pas spre credință. Dar e important să nu rămâi la stilul ăsta, pentru că nu e în duhul Bisericii.
Pe de altă parte, mă tem să nu fie doar o încercare a autorilor de a fi altfel sau de a se adresa unui alt „grup-țintă”, respectiv băieților cuminți dar supărați.
Stilul muzicii ăsteia e un fel de a fi mereu supărat pe ceva sau cineva; e o muzică de reproș. Creștinul nu-i așa.

Marius22 27.11.2012 11:38:31

Increstinarea unor forme muzicale, arhitecturale, picturale lumesti nu este un lucru la indemana oricui. Necesita discernamant duhovnicesc. Altfel, cel putin din perspectiva ortodoxa, ele constituie forme lipsite de fond. Fondul Ortodoxiei, este viata Bisericii in Hristos prin Duhul Sfant. Viata care naste Traditia si, in acelasi timp, Traditia care ne naste la o noua viata.

Ce legatura este intre hip-hop si Hristos?

Nu este de ajuns doar mesajul crestin. Conteaza mai ales duhul in care este marturisit acest mesaj. Este el duh de rugaciune, stiind ca Sfantul Apostol Pavel ne indemna sa cantam psalmi, ode si cantari duhovnicesti?

mihaila_alin 27.11.2012 17:17:28

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 484463)
Stilul muzicii ăsteia e un fel de a fi mereu supărat pe ceva sau cineva; e o muzică de reproș. Creștinul nu-i așa.

drept graiesti fratie.

Nicador 27.11.2012 20:37:01

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 484447)
Prost...ia compară tu cu cântarea acesta: http://www.youtube.com/watch?v=rWFkiMVulsk... și înecearcă să faci diferența. Unde e evlavia, smerienia în melodiile apreciate de tine?

E adevarat, melodia despre care vorbesti e mult mai emotionanta si mai profunda.

Ce spun eu e ca unii oameni printre care ma numar si eu am fost adusi aici pe alte cai, apreciind alte stiluri.

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 484453)
uneori e bine sa intelegem ca nu toti suntem in aceiasi oala si ca 'anii de trairi ortodoxe' face diferenta nefiind vorba de mindrie ci si de o oarecare cunoastere.

Probabil ca sunt mult mai jos si mai negru decat toti cei care au scris pe acest thread.
Vreau sa intelegi ca nu sugerez ca as fi in aceeasi oala cu tine.

Eu am spus ce apreciez si de ce. Desi ma ocup cu stiintele exacte, cand vorbesc de Dumnezeu nu pot sa fac referire la cunoastere. Ci doar la suflet si simtire.

Citat:

În prealabil postat de Marius22 (Post 484472)
Increstinarea unor forme muzicale, arhitecturale, picturale lumesti nu este un lucru la indemana oricui. Necesita discernamant duhovnicesc. Altfel, cel putin din perspectiva ortodoxa, ele constituie forme lipsite de fond. Fondul Ortodoxiei, este viata Bisericii in Hristos prin Duhul Sfant. Viata care naste Traditia si, in acelasi timp, Traditia care ne naste la o noua viata.

Ce legatura este intre hip-hop si Hristos?

Nu este de ajuns doar mesajul crestin. Conteaza mai ales duhul in care este marturisit acest mesaj. Este el duh de rugaciune, stiind ca Sfantul Apostol Pavel ne indemna sa cantam psalmi, ode si cantari duhovnicesti?

De acord cu tot ce-ai spus.

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 484463)
Pentru cine obișnuiește să asculte genul ăsta de muzică și trăiește viața specifică hip-hopului poate fi un pas spre credință. Dar e important să nu rămâi la stilul ăsta, pentru că nu e în duhul Bisericii.
Pe de altă parte, mă tem să nu fie doar o încercare a autorilor de a fi altfel sau de a se adresa unui alt „grup-țintă”, respectiv băieților cuminți dar supărați.

De acord. Dupa cum ziceam si eu, pentru unii care au trait asa, e un liant.

mihaila_alin 28.11.2012 13:30:15

Citat:

În prealabil postat de Nicador (Post 484601)

Desi ma ocup cu stiintele exacte, cand vorbesc de Dumnezeu nu pot sa fac referire la cunoastere. Ci doar la suflet si simtire.

asta ma bucura!

DragosP 28.11.2012 15:20:55

Citat:

În prealabil postat de Nicador (Post 484336)

Unii cred că și un joint îi apropie de Dumnezeu. Asta nu înseamnă că e adevărat.

mihaila_alin 28.11.2012 17:50:54

am vazut o 'biserica'

precum ii spun 'ei' din america ce cintau si dansau de isi rupeau papucii din slava celui Preainalt.asta ce o mai fi?.eu cred ca in fata Imparatului lumii trebuie sa ne prezentam cel putin decent,fiind-ca suntem nimic alceva decit un pumn de tarina lucrarea miinilor Lui,dindu-i slava, in cel mai cuvenit mod, si cu mult bun simt asa cum ne-au invatat apostolii.

ioanna 28.11.2012 18:31:13

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 484745)
Unii cred că și un joint îi apropie de Dumnezeu. Asta nu înseamnă că e adevărat.

Sa asculti hip-hop nu-i pacat, insa sa-ti pierzi uzul ratiunii este. Hip-hopul nu duce la credinta, insa ii poate duce pe unii pana in punctul din care se poate naste credinta.Unii au ajuns la Dumnezeu prin icoana, altii prin muzica, altii printr-o vizita la un martiriu, altii datorita unui pelerinaj la Ierusalim etc. nu exista o unica "reteta" , ci exista unitate in diversitate.

Hip-hopul e o reactie de revolta la realitatea sumbra, fara fard, intunecoasa din jur si vazand ca exista si hip-hop ce abordeaza tematici crestine, nu pot decat sa ma gandesc la Si lumina luminează înîntuneric si întunericul nu a cuprins-o (Ioan 1, 4-5). Personal nu-mi place modul de abordare a lui Cedry2k, am spus de ce in postul #16, dar ma surpinde in mod placut ca are simpatizanti printre rapperi.

antoniap 28.11.2012 19:38:07

Pai am inteles ca, pentru a verifica daca muzica e ortodoxa, ar trebui sa incercam sa spunem in ritmurile acestei muzici rugaciunea inimii ,,Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatoasa (pacatosul). Daca nu reusim...

In final s-ar putea obtine fie increstinarea tinerilor prin spectacole, fie bagatelizarea Ortodoxiei...

Cantarile religioase trebuie cantate cu grija. Oare unui imparat lumesc i-ar placea daca ne-am adresa intr-un mod colocvial?

Cand vorbim cu un imparat lumesc sau cand ii cantam, ne imbracam intr-un anumit mod, avand grija ca textul, muzica si interpretarea sa-i placa lui in primul rand, nu noua.

Chiar referindu-se la cantari ortodoxe, un sfant spunea: ,,Sa ne fereasca Dumnezeu de mandria psaltilor!'' Sfantul respectiv ii critica pe cei care isi etalau calitatile vocale in timpul cantarilor, neglijand mesajul ortodox transmis.

Nicador 28.11.2012 20:40:45

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 484763)
precum ii spun 'ei' din america ce cintau si dansau de isi rupeau papucii din slava celui Preainalt.asta ce o mai fi?.eu cred ca in fata Imparatului lumii trebuie sa ne prezentam cel putin decent,fiind-ca suntem nimic alceva decit un pumn de tarina lucrarea miinilor Lui,dindu-i slava, in cel mai cuvenit mod, si cu mult bun simt asa cum ne-au invatat apostolii.

"In fata lui Dumnezeu suntem o mana de pamant
Si tot in el ne intoarcem umiliti sau defiland ..."
Cedry2k

ioanna 28.11.2012 21:13:05

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 484793)
Cantarile religioase trebuie cantate cu grija. Oare unui imparat lumesc i-ar placea daca ne-am adresa intr-un mod colocvial

Ai dreptate, insa ce canta el nu e un imn de lauda, ci o reactie fata de criza spirituala a societatii, nu l-as incadra la cantare religioasa, ci la social, e o critica sociala ce merge si spre directia credintei.

celestial_pottery 29.11.2012 11:40:31

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 484745)

Saracii. Da frate, ii apropie de..."dumnezeul acestui veac".

Nicador 29.11.2012 11:48:29

Ce-avem noi aici...

Primim ironii de la oameni care sunt mai aproape de Dumnezeu decat noi [cel putin prin muzica pe care o asculta? :) ]?

Hmmm... "ceva" e cel putin ciudat... :)

antoniap 29.11.2012 13:32:31

Citat:

În prealabil postat de Nicador (Post 484906)
Ce-avem noi aici...

Primim ironii de la oameni care sunt mai aproape de Dumnezeu decat noi [cel putin prin muzica pe care o asculta? :) ]?

Hmmm... "ceva" e cel putin ciudat... :)

Intr-un astfel de climat, chiar presarat cu bune intentii, se pot ivi sectele. Aici e necesar sa fim prevazatori. Daca urmam pasii Ortodoxiei, mai intai e pocainta si apoi cantarile in duh ortodox. De ce-L slavesc ingerii? Cum il slavesc ei? Chiar trebuie sa ne punem astfel de intrebari pentru a nu cadea in mandrie.

Nu punem icoane sfinte pe candele de plastic pe care le aruncam apoi la gunoi, nu decoram revistele cu icoane asa aiurea. Unde ajung aceste icoane cand aruncam revistele?
Nu ne folosim de numele lui Dumnezeu pentru pentru a castiga bani sau pentru a ne mandri ca suntem crestini daca nici gand de pocainta nu avem.

Daca ne inscriem la un concurs, trebuie sa-i respecti regulile.

Nicador 29.11.2012 23:01:19

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 484925)
Intr-un astfel de climat, chiar presarat cu bune intentii, se pot ivi sectele. Aici e necesar sa fim prevazatori. Daca urmam pasii Ortodoxiei, mai intai e pocainta si apoi cantarile in duh ortodox. De ce-L slavesc ingerii? Cum il slavesc ei? Chiar trebuie sa ne punem astfel de intrebari pentru a nu cadea in mandrie.

Nu punem icoane sfinte pe candele de plastic pe care le aruncam apoi la gunoi, nu decoram revistele cu icoane asa aiurea. Unde ajung aceste icoane cand aruncam revistele?
Nu ne folosim de numele lui Dumnezeu pentru pentru a castiga bani sau pentru a ne mandri ca suntem crestini daca nici gand de pocainta nu avem.

Daca ne inscriem la un concurs, trebuie sa-i respecti regulile.

Nu cunosc problema sectantilor si n-am avut niciodata de-a face cu sectantii.

Am vazut oricum ca pe forum exista o ura exprimata fata de ei.

Inima imi spune ca mai aproape de Adevar sunt cei care ii iubesc pe sectanti ca pe niste oameni chiar si fara sa fie de acord cu practicile lor, decat cei care ii urasc pe sectanti pentru practicile lor.

Atata timp cat am fost creati liberi e doar un factor decizional - ca o ecuatie pe care dupa ce o rezolvi stii foarte clar ca trebuie sa suporti consecintele.

Dar sa revenim on-topic. Sper sa nu mai smintiti oamenii - dandu-le idei - facand referire la ideea de a fuma samd.

@celestial_pottery
@DragosP

Exceptand ironiile si batjocura, nu mi-a fost dat sa vad contributia voastra constructiva la acest thread. Cred ca asta nu e o practica crestineasca, nu?

Nicador 29.11.2012 23:11:42

Si, pentru cine are rabdare, un mic interviu:

http://www.youtube.com/watch?v=dis91az_CTE

ovidiu b. 01.12.2012 23:20:38

Frumos...frumoase și perspectivele de viitor a cântărețului. Dumnezeu să-i ajute!

mihaila_alin 04.12.2012 14:34:28

Citat:

În prealabil postat de Nicador (Post 484809)
"In fata lui Dumnezeu suntem o mana de pamant
Si tot in el ne intoarcem umiliti sau defiland ..."
Cedry2k

da ma am bagat de seama ca tu nu le stii, dor pe ale tale,cele cu povesti sociale.
insa umilinta este plata ce o platim noi pentru faptele noastre,nu suntem chear asa buni precum crezi.

AlinB 05.12.2012 12:16:44

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 484447)

Comparatia e neinspirata si arata o slaba intelegere de ansamblu, in special al faptului ca audienta-tinta este total diferita.

ToaderValentin 17.12.2012 04:18:37

Iată și ultima piesă a artistului cu companierul său de cântec Dragonu AK47 :
Link YouTube - http://www.youtube.com/watch?v=-sWh0UvIorU
Cum vi se pare?

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:12:17.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.