![]() |
Surpriza navigand pe site-ul CrestinOrtodox.ro si nu numai!!!
Surpriza mare e a fost cand am dat peste: Dune de Frank Herbert.
Publicitate pe site-ul CRESTINORTODOX!!!!! Serios!!!!!!!!!!! Ati citit cartea/cartile? Pana cand/unde mai este aceasta CADERE LIBERA a noastra??/????! |
Citat:
|
sunt inofensive reclamele
Citat:
Arte grasimile acasa cu Bilete De Avion IEFTINE langa Recucereste-ti iubirea.. mai jos avem oferta de: Servicii funerare(!) Toate acestea pe pagina cu titlul: Sa transformam pretentiile in asteptari. De altfel, un articol bun |
Mi-am propus in liceu sa citesc acea carte dar am renuntat! Cred ca o sa imi iau timp de ea... candva!
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Dar, cum am ajuns sa cunosc si sa vad altfel viata, m-am cutremurat de ,,gusturile" mele. Si revin, NU aici este casa lor! |
Citat:
|
mai fratilor, voi stiti ce sunt acelea " reclame prin google" ? adica reclame la care daca dai click dreapta poti selecta suprimati si reclama dispare. adica reclame pe care nu le alege site-ul x sau y.
|
mesaje pe care google le "plaseaza" unde gaseste loc.
|
Citat:
Sti parabola acea a lui Iisus Hristos in care ne spune ca nu poate intra hotul in casa omului decat daca il leaga mai intai? Extrapoland, din usurinta/vointa gasesti si omul care il ajuta pe hot. Din nebagare de seama? Sau poate exagerez eu? |
Citat:
|
Citat:
http://www.oxigen2.net/2011/10/anno-domini-35-orwell/ |
@SIMONA
In ce consta pericolul acelui roman sf? L-ati citit si ati vazut ca este periculos? |
Citat:
Si nu in ultimul rand asa zis-a ,,conducere inteleapta" si ,,plina de sacrificii" (a se citi tirania) - celui rau - denumit in carte pe fata ca fiind cine este!!! Sincer, ca si structura si desfasurare, este o adevarata capodopera literara, dar atat. Nici mie nu-mi vine sa cred cat de mult se poate schimba orizontul unui om atunci cand cunoaste adevarul! |
Citat:
|
Literatura si filmele SF sunt in opozitie cu crestinismul
https://carteromaneasca.wordpress.co...-crestinismul/ Filozofia sau mai curând ideologia care stă la baza spiritului SF si care îl generează, este împărtăsită, chiar dacă numai implicit, de toti creatorii de SF. Această filozofie ar putea fi rezumată astfel: 1. Religia în sens traditional este fie cu totul absentă, fie prezentă în mod accidental sau artificial. Chiar ca formă literară, SF-ul este în mod vizibil produsul unei perioade deja “post-crestine” (asa cum este cazul povestirilor lui Poe si Shelley). Universul SF este cu totul secularist, desi în el se amestecă adesea nuante oculte sau orientale. “Dumnezeu”, atunci când este mentionat, este prezentat ca o putere vagă si lipsită de contur, iar nu ca o fiintă personală (de ex. “Forta” din Războiul Stelelor, o energie cosmică care are atât un aspect pozitiv cât si unul negativ). Fascinatia crescândă a omului contemporan fată de temele SF este o reflectare directă a pierderii valorilor religioase traditionale. 2. În centrul universului SF nu se mai situează Dumnezeu, ci omul, dar nu omul asa cum îl cunoastem noi astăzi, ci asa cum va “deveni” el în viitor, conform mitologiei evolutioniste moderne. Desi eroii povestirilor SF sunt în general oameni obisnuiti, nu ei sunt cei care ies în prim plan, ci întâlnirile lor cu diferite tipuri de “supraoameni” ce reprezintă rase “supraevoluate” ale viitorului (sau uneori ale trecutului) care de cele mai multe ori provin “din alte galaxii”. În general literatura SF – ale cărei idei se află în opozitie diametrală fată de învătătura crestină, dar în concordantă perfectă cu unele scoli filozofice orientale – vede “progresul evolutionist” si “spiritualitatea” în termenii unei depersonalizări crescânde. 3. Umanitatea si lumea viitorului sunt văzute, în termenii SF, ca “proiectii” ale descoperirilor stiintifice celor mai noi; “proiectii” care nu sunt câtusi de putin lipsite de substantă, pentru că ele corespund remarcabil cu realitatea cotidiană a experientelor ocultiste si demonice, asa cum s-au desfăsurat ele de-a lungul tuturor veacurilor. Iată câteva dintre caracteristicile acestor fiinte “supraevoluate” ale viitorului: comunicarea prin telepatie, capacitatea de a zbura, de a apărea si a dispărea, transformarea aspectului unor obiecte sau crearea de scene si creaturi iluzorii prin “gândirea pură”, miscarea la viteze ce depăsesc cu mult mijloacele tehnologiei moderne, capacitatea de a supune alte persoane propriei vointe, precum si propovăduirea unei filozofii “spirituale” care se plasează “dincolo de orice religie” si care promite sosirea unui timp în care “inteligentele avansate” nu vor mai depinde de materie. Într-adevăr, toate aceste lucruri se obtin prin nimic altceva decât prin practici sataniste si vrăjitoresti tipice. Într-un cuvânt, literatura SF a secolului XX este în ea însăsi un semn grăitor al pierderii valorilor si mentalitătii crestine în interpretarea lumii. Ea a devenit un puternic vehicul de diseminare a unei filozofii necrestine asupra vietii si istoriei, manifestând mai curând, pe fată sau în ascuns, influente ocultiste si orientale. Si tot această literatură, într-o perioadă crucială de criză si tranzitie a civilizatiei umane, a constituit o fortă de prim ordin în crearea sperantei si a stării de asteptare actuale a “fiintelor extraterestre”, care vor veni si vor rezolva problemele omenirii, călăuzind-o către o nouă eră “cosmică” a istoriei sale. Pretinzând că este “stiintifică si nereligioasă”, literatura SF în realitate este un mijloc propagandistic de vârf (de formă secularistă) în mediatizarea “noii constiinte religioase” ce invadează omenirea, pe măsură ce crestinismul autentic supravietuieste în arii etnice si geografice tot mai restrâns." (Cuv. Seraphim Rose – Ortodoxia si religia viitorului) |
Citat:
Pentru mine, melanjul era doar o substanta necesara care trebuia sa apara in structura romanului, pentru ca personajele sa treaca la un alt ,,nivel" deci nimic vatamator,etc. Dar de cand am ajuns sa cunosc Ortodoxia, vad cu totul altfel lucrurile, asa cum le-am descris anterior, deci o viziune diferita cu 180 de grade. Cu adevarat adevarul ne face liberi! |
Citat:
In ceea ce ma priveste... nu vad nici o problema sa citesc Dune |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
@MihaiG
Limitarile sunt ca sa te salveze si nu sa te ,,limiteze". Este rau cand suntem bolnavi si ne suparam pe medic! |
Citat:
|
Stiu! Ca lupi in haine de oi sunt destui!
Si tocmai ne reantoarcem la adevaratul off al acestui thread: sa nu ne trezim noi in aceasta ipostaza chiar si fara de vrerea noastra! |
Nu stiu pe cati conving apelurile la "austeritate"!
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Este vina lui Dumnezeu ca(,)Cain si-a ucis fratele?Este vina lui Dumnezeu ca au existat locuri ca Sodoma si Gomora? Ca exista prostitutie,hotie,curvasareala sau lacomie,pe Pamant?Este vina Bibliei ca mentioneaza fapte nu tocmai magulitoare pt o fiinta umana?? Este ca si cum ai spune ca este vina ziaristilor ca au scris despre moartea studentei japoneze,ca sunt niste sadici si rai,mai bine ar fi scris despre noile accesorii si coafuri ale Loredanei Groza... |
In fine,voiam sa spun inca decand am vazut acest topic ca nu-i vad rostul!
Ce vrea sa aduca in atentia noastra? Care-i faza cu SF-ul? Adica o reclama a facut subiectul unui topic?Wow! Trebuie sa spun ca sunt impresionata de puterea de sugestie. |
Era o comparatie intre literatura pe care o resping crestinii in stil "Politia Gandurilor" a lui Orwell si Cartea Sfanta a crestinilor.
|
Citat:
|
Citat:
|
Cei care au apetit pentru cenzuri, de orice fel, cei care nu pot trai decat ca sclavi (ai unei ideologii sau a alteia)
sunt sclavi si in crestinism. Pe acestia se sprijina miscarile de dezbinare a duhului crestin. Dragostea, insa, este eliberare din orice fel de sclavie, din orice fel de cenzura. Cand Domnul spune "Adevarul va va face liberi", se refera desigur la Dragoste. La iesirea omului din sclavia mintii doborate de instinctele primare si de fantasmele puterii. La o eliberare a omului prin afundarea in tihna iubitoare a inimii, acolo unde este tronul Lui. Ideologiile sunt adevar fara Dragoste. Facaturi mintale scornite pentru a impune tirania instinctelor de dominatie ale unora, pe seama instinctelor de dominare ale altora, care ravnesc aceeasi putere, acelasi ciolan. Adevarata eliberare se face in duhul Dragostei. Aceasta si nu alta inseamna Adevarul. Orice SF care respira Duhul Adevarului este, dincolo de statutul de carte, un cantec de Dragoste. Dune este, pentru oricine nu e surd si orb la literatura, o capodopera. Un roman total, care articuleaza o problematica foarte vasta a omenirii, trecind peste/prin milenii si culturi, pe firul epic inevitabil oricarei constructii literare. Nu luati pretextele literare altceva decat sunt! In carte sunt surprinse, adeseori in duh aluziv, cu iz de parodie uneori, alteori cu multa gravitate, majoritatea miturilor si legendelor care au cutreierat omenirea. Dar cei pe care ii sperie orcii si elfii, poate ar fi mai bine sa evite cartile SF si in special Dune. Sunt, poate, pentru acestia mai potrivite istorioarele melodramatice si moraliste din evul mediu italian sau frantuz. Sau, poate, barfele cu iele si strigoi din "cultura" noastra taraneasca. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
http://www.oxigen2.net/2010/06/crimestop/ Crimestop="Facultatea de a te opri imediat, aproape instinctiv, pe pragul oricarui gand primejdios. Include puterea de a nu intelege analogii, de a nu sesiza erori in logica, de a intelege gresit cele mai simple argumente atunci cand sunt impotriva Ingsoc, de a fi plictisit sau a respinge orice tendinta in gandire care poate duce intr-o directie eretica. Pe scurt… stupiditate protectiva." Acest fenomen l-am intalnit manifestandu-se puternic la neoprotestantii radicali si este, din cate vad, prezent si in anumite zone subculturale ale bisericilor istorice (chiar daca acestea sunt integrate cultural, unii protestanti, catolici si ortodoxi resping anumite carti/genuri muzicale/fileme/etc fiindca se simt amenintati de acestea... ) In viziunea lor, pe afect site nu au ce cauta anumite carti din marea literatura universala! Cel mai bine este ilustrat fenomenul aici, in minutul 40 si mai ales in minutul 43: http://www.oxigen2.net/2011/10/anno-domini-35-orwell/ Parintii elevelor unei profesoare sunt revoltate impotriva profesoarei fiindca le-a pus sa citeasca din Shakespeare un pasaj in care exista cuvantul pantec (doar fiindca avea o conotatie vag sexuala)! Cam aceeasi abordare a avut-o si Simona cand a deschis topicul... Daca ar fi sa mergem pe logica asta stupida, ar trebui sa interzicem in scoli o gramada de romane (mai ales pe cele ale lui Mircea Eliade). De asemenea m-am lovit puternic de acest fenomen cand am discutat cu un adventist despre inundarea Marii Negre! El critica savantii care cartografiau fundul marii fiindca, in loc sa astepte revenirea lui Isus, se plimbau cu submarinul!:)) (Chestia asta arata de ce unii oameni religiosi sunt impotriva, nu numai a literaturiii, ci si a stiintei) Sunt necesare completari? |
Am inteles ce vrei sa spui,insa discutia se complica...
Eu zic ca religia dar si stiinta sunt necesare omului,insa cu masura,fara a exagera in niciuna dintre parti(altfel putem ajunge ca si Martorii lui Jehova care refuza interventiile medicale). Am intalnit destui credinciosi si printre medici,chimisti sau ingineri. Asa si trebuie. Stiinta se pune in slujba omului,iar nu devine un idol in sine.Pt.provaduire il avem pe Dumnezeu. Toate progresele stiintifice sunt grozave,incredibile,totusi nu te mantuiesc,nu se ingrijesc de sufletul tau. Dar oare sunt de aruncat?Nu ,desigur.Sunt acceptate in masura in care ne fac viata mai accesibila. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:42:11. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.