Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   lipsa de duhvnic (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1581)

cananeanca 31.03.2007 13:40:24

Poate ma puteti ajuta ,sunt o pretentioasa ,si poate aici e poticneala mea , dar poate e bine si asa , in fine caut un duhovnic ,poate cineva sa ma ajute?

rellyv 31.03.2007 15:08:39

Daca mergi in mod regulat la Biserica,vei afla acolo de duhovnici.

odin 31.03.2007 16:06:10

Citat:

Īn prealabil postat de cananeanca
Poate ma puteti ajuta ,sunt o pretentioasa ,si poate aici e poticneala mea , dar poate e bine si asa , in fine caut un duhovnic ,poate cineva sa ma ajute?

In ce oras il cauti?

sofiaiuga 31.03.2007 17:53:42

d EOBICEI DUHOVNICUL IL CAUTI INTRE PREOTII DE LA BISERICA PE CARE O FRECVENTEZI, DAR DACA AI PROBLEME CE TI SE PAR MAI GAVE SI NU AI INCA UN DUHOVNIC SA TE ROGI LUI DUMNEZEU SA TE INDREPTE SPRE DUHOVNICUL POTRIVIT PENTRU TINE SI FII CONVINSA CA PRIN RUGACIUNE, POST SI INSISTENTE CERERII EL NU VA INTIRZIE SA TE CONDUCA PE CAILE DE EL STIUTE SPRE CEEA CE ITI DORESTI ,UN DUHOVNIC BUN.

cananeanca 03.04.2007 09:55:34

Citat:

Īn prealabil postat de odin
Citat:

In ce oras il cauti?

Il caut in Roma.

cananeanca 03.04.2007 09:58:12

Citat:

Īn prealabil postat de rellyv
Daca mergi in mod regulat la Biserica,vei afla acolo de duhovnici.

daca il gaseam la biserica nu apelam la acest forum

cananeanca 03.04.2007 10:07:39

Citat:

Īn prealabil postat de sofiaiuga
d EOBICEI DUHOVNICUL IL CAUTI INTRE PREOTII DE LA BISERICA PE CARE O FRECVENTEZI, DAR DACA AI PROBLEME CE TI SE PAR MAI GAVE SI NU AI INCA UN DUHOVNIC SA TE ROGI LUI DUMNEZEU SA TE INDREPTE SPRE DUHOVNICUL POTRIVIT PENTRU TINE SI FII CONVINSA CA PRIN RUGACIUNE, POST SI INSISTENTE CERERII EL NU VA INTIRZIE SA TE CONDUCA PE CAILE DE EL STIUTE SPRE CEEA CE ITI DORESTI ,UN DUHOVNIC BUN.

tot ceea ce tu imi recomanzi o fac de mult timp , rugaciune , post , cerere , cine stie , poate nu fac bine ,poate undeva gresesc, ori sunt foarte pretenzioasa? si daca sunt atuci , de ce am pretenzia asta , la ce imi ajuta .....in fine mai bine ma opresc aici

Grigorie 04.04.2007 10:31:51

Cred ca trebuie sa mergi la bisericile ortodoxe din Roma (sau un oras apropiat) si sa alegi dintre preotii pe care-i vei intalni. Probabil ca ai facut deja acest lucru si n-ai gasit ce doreai. Mai insista.

Prieteni de-ai mei care traiesc in Occident se spovedeau la un preot ortodox de acolo, iar atunci cand veneau in tara (mai rar, de 2-3 ori pe an), se duceau si la fostul duhovnic din tara, macar pentru sfatuire.

Grigorie 04.04.2007 10:44:46

Mai adaug ceva. Daca tu te pregatesti cum trebuie, orice duhovnic este bun. Nu trebuie sa pierzi din vedere partea de taina a spovedaniei in detrimentul sfatului duhovnicesc. Daca ajungi la o stare de echilibru ( de constanta ) in viata duhovniceasca, atunci nu vei mai fi nemultumita de "nevrednicia" preotilor. Invatatura poti sa afli si din carti sau de la alti credinciosi. Solidaritatea, acelasi tip de vietuire cu cineva te poate ajuta mult.

Daca esti cu adevarat pretentioasa, atunci vei cauta si vei gasi un duhovnic iscusit, eventual la departare de locul unde te afli acum, pe care-l vei vizita mai rar pentru probleme importante. Sau vei mentine o legatura prin corespondenta. Datorita internetului, nu mai este azi o problema.
Totusi, este bine sa ai un duhovnic aproape, pentru a putea avea o viata liturgica implinita.

Va_iubesc 04.04.2007 15:35:56

Citat:

daca il gaseam la biserica nu apelam la acest forum

Ai nevoie de coordonatele (adresa unde oficiaza, telefon, e-mail) preotilor din Roma si din regiune? Daca da, spune-mi sa ti le trimit. Imi spunea saptamana trecuta un Preot de la Mitropolie ca s-a fondat o manastire in Italia, pe langa Napoli. Daca vrei, ma interesez sa-ti dau coordonatele. Ai vrea sa iei legatura cu PS Siluan sa discuti?

Cat timp vei ramane la Roma? Daca e pe termen scurt, e bine sa-ti gasesti un preot sa te spovedesti, iar cand mergi in tara sa faci "bilantul" cu duhovnicul pe care cred ca il ai. Daca e pe termen lung, e bine sa cauti un duhovnic in Italia. Chiar daca va fi la 200-300 de km, se merita sa faci drumul si sa simti ca nu esti orfana. Duhovnicul meu e la aproximativ 200km, desi am preoti si in orasul unde sunt, mai am si o manastire la vreo 60 de km, si multe biserici la aproximativ 140km. Inteleg perfect cautarea ta...Nu vreau sa te descurajez, dar si eu am fost aproape 3 ani intr-o astfel de cautare. In timpul asta aveam duhovnicul din tara pe care il vedeam cam de 3 ori pe an, iar in rest ma mai spovedeam pe la altii...evident, expunandu-i duhovnicului ce i-a mai facut ucenica.

Totusi, e o situatie dificila. Spre exemplu, cand preotul la care te spovedesti in strainatate iti spune sa te impartasesti la orice Liturghie sau in fiecare duminica, iar cel din tara iti zice la maxim o luna sau 40 de zile, ce faci? Nu e deloc simplu. De aceea incearca sa ai un singur duhovnic, dar nu il alege in graba. Domnul sa te calauzeasca si nu ezita sa-mi spui daca ai nevoie de informatii!

Elena

crista 24.05.2007 23:41:54

pentru cananeanca- daca poti du-te in Bari, daca nu e prea departe si cauta acolo la manastirea nou infiintata cu hramul Bunei Vestiri si cauta pe parintele Nicodim staretul,sau pe parintele Ghelasie. sunt calugari adevarati
o sa te simti mai curatita
Dumnezeu sa te lumineze

crista 24.05.2007 23:42:45

manastirea este romaneasca(am uitat sa iti spun)

dillema 25.05.2007 04:12:16

Citat:

Citat:

tot ceea ce tu imi recomanzi o fac de mult timp , rugaciune , post , cerere , cine stie , poate nu fac bine ,poate undeva gresesc, ori sunt foarte pretenzioasa? si daca sunt atuci , de ce am pretenzia asta , la ce imi ajuta .....in fine mai bine ma opresc aici

hmmm intradevar este important un duhovnic pe potriva...dar cand faci prea pe pretentioasa ti se ia si darul care ti l-a dat. Cred ca preotii la care au fost au fost pretentiosi...
Ce ai vrea mai mult la un duhovnic decat sa iti ierte pacatele si sa te sfatuiasca. Poate vrei unul care sa iti sufle si in bors?

dillema 25.05.2007 04:12:35

Citat:

Citat:

hmmm intradevar este important un duhovnic pe potriva...dar cand faci prea pe pretentioasa ti se ia si darul care ti l-a dat. Cred ca preotii la care ai
fost au fost pretentiosi...
Ce ai vrea mai mult la un duhovnic decat sa iti ierte pacatele si sa te sfatuiasca. Poate vrei unul care sa iti sufle si in bors?

dillema 25.05.2007 04:17:33

sa iti spun o poanta. Un individ a vrut sa il testeze pe D-zeu si la un moment dat s-a departat inotand, indepartandu-se foarte tare de mal si a inceput sa astepte ca D-Zeu sa il ajute. A trecut o barca cu pescari si si-au oferit ajutorul. El a refuzat zicand ca D-zeu il va ajuta, a trecut apoi un vapor, apoi o alta barca care s-au oferit sa il ajute dar el tot dadea acelasi raspuns ca D-zeu are sa il ajute! In cele din urma obosit s-a inecat si a ajuns la poarta Raiului unde apare D-zeu atunci individul il intreaba pe D-zeu "pai Doamne de ce nu m-ai ajutat?" La care D-zeu raspunde "pai ti-am trimis 2 barci si un vapor" ce mai vrei?
Asa si tu...

iuda 15.06.2007 23:04:06

Citat:

Īn prealabil postat de dillema
sa iti spun o poanta. Un individ a vrut sa il testeze pe D-zeu si la un moment dat s-a departat inotand, indepartandu-se foarte tare de mal si a inceput sa astepte ca D-Zeu sa il ajute. A trecut o barca cu pescari si si-au oferit ajutorul. El a refuzat zicand ca D-zeu il va ajuta, a trecut apoi un vapor, apoi o alta barca care s-au oferit sa il ajute dar el tot dadea acelasi raspuns ca D-zeu are sa il ajute! In cele din urma obosit s-a inecat si a ajuns la poarta Raiului unde apare D-zeu atunci individul il intreaba pe D-zeu "pai Doamne de ce nu m-ai ajutat?" La care D-zeu raspunde "pai ti-am trimis 2 barci si un vapor" ce mai vrei?
Asa si tu...

Mi-a placut poanta ,avem ce invata din asta

iuda 15.06.2007 23:19:07

Citat:

Ma gandesc ca poate Dumnezeu te-a pus la o incercare,dar pt a nu mai fi pretentioasa gandeste-te ca preotii sunt doar niste oameni cu har prin care se infaptuiesc tainele ortodoxiei ,nu te spovedesti lor ci lui Dumnezeu,iar sfaturile trebuie sa le iei ca de la Dumnezeu de aceea nu conteaza viata duhovnicului pt ca de fapt in momentul spovedaniei oricum ar fi preotul respectiv ,sf Duh il lumineaza pe duhovnic deci sfaturile sunt de la DUMNEZEU.Cunosc un duhovnic care mi-a zis urmatorul lucru:"a venit la spovedanie o femeie si am sfatuit-o dupa putin timp sfatul a dat roade ,dar dupa putin timp a venit alta femeie la spovedanie cu aceeasi problema si a incercat sa isi aduca aminte mai multe zile de sfatul pe care il daduse acelei femei dar nu si l-a adus aminte"atunci acest parinte si-a dat seama ca acel sfat a fost doar pt acea persoana adica in momentul spovedaniei a fost luminat de DUHUL SFANT ceea ce atesta inca o data ca avem o religie adevarata.Vreau sa zic ca preotii fie ei buni sau rai sunt ca ucenicii oameni cu har prin care Dumnezeu face ca credinta sa prinda roade,sper sa ma intelegi ce vreau sa zic ,nu stiu cum sa ma exprim mai bine.

cammi 29.09.2007 08:13:40

Citat:

Sunt o prietena care te poate ajuta mess..
guran_2005

emdaion 29.09.2007 10:57:03

Citat:

am inteles ca te-ai caracterizat ca fiind "pretentioasa". recunosti ca esti mandra si te intrebi de ce dumnezeu nu raspunde rugilor tale. E simplu. Calea in ortodoxie este SMERENIA. Fara smerenie si umilinta nu putem pasi in viata duhovniceasca. Incapacitatea ta de a gasi un duhovnic este o dovada vie in acest sens. Trebuie sa fi convinsa ca atunci cand vei fi pregatita si vei merita vei intalni si duhovnicul pe care il cauti. Pana atunci trebuie sa ai rabdare smerenie si credinta. Ca Iov.

georgeval 08.10.2007 21:25:41

Domnul Andrei Plesu vorbea despre relatia dintre maestru si ucenic, Patericul este o dovada a acestei relatii autentice. Sa incercam si noi prin Taina Spovedaniei sa ajungem la aceasta relatie, pentru ca este cea mai potrivita cale de iesi din forma subiectiva a existentei noastre de zi cu zi. Dohovnicul se recomanda, dar de ales il alegem noi.

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:09:56.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.